|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
Dlatego ja się ciesze, że mam tak fajnego gina od początku mówił, że wszystko będzie dobrze, żeby poczekać 3 tygodnie i przyjść. Zauważyłam, żę gin na nfz każe dziewczyną jak nie ma zarodka lub serduszka przyjść za tydzień moim zdaniem to tylko niepotrzebny stres bo znów może być za wcześnie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jeju już po jutrze masz wizytę Cytat:
ja dziś mam same wykłady więc nie pojechałam.
|
|||||
|
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę lukać do klubu i czekać na wiadomość Ja mam taki plan na 30.12 jeżeli poznamy płeć to pójdziemy kupić pierwszą rzecz typowo dziewczęcą lub chłopięcą a jak nie to dopiero w styczniu pewnie to już będzie połówkowe.
|
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też czekam na relację z wizyty ![]() Właśnie zjedliśmy obiad był przepyszny zupka rosołek robiłam z mężem uwielbiamy razem gotować.A na drugie udka z kurczaka z ziemniaczkami posypanymi natką pietruszki z mizerią i teraz chce mi się spać...
|
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja zjadłam właśnie 3 talerz rosołu
|
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
My zjedliśmy już cały
a też bym chętnie wszamała dokładkę teraz moje ulubione smaki w ciąży to słone i słodkie
|
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powoli znów przekonuję się do kurczaka, bo na początku ciąży to
|
|
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to super czekamy na relacje ja się cieszę że to już we wtorek bo bym chyba zwariowała mam nadzieje że będzie serduszko i się już ostatecznie okaże czy bliźniaki czy nie
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie rady
Już się martwię trochę mniej Zobaczymy co jutro lekarz powie
|
|
|
|
#1751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziemy trzymać kciuki, abyś już ujrzała serduszko, tzn dwa serduszka Cytat:
Całe szczęście. O której idziesz do ginki?
|
||
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny po pierwszej wizycie kolejną miałyście za msc czy szybciej? bo tak popatrzyłam w kalendarz i następna wizyta pasuje mi dopiero 14go stycznia
bo ten lekarz przyjmuje tylko we wtorki i czwartki. Czwartki u mnie odpadają no i co drugi wtorek też bo kolejne wtorki to 24 grudnia to wigilia 31 grudnia sylwester no to na upartego ale po 2 tyg to ja nawet badań nie zdążę zrobić bo święta, 7go mam zajęcia, no i nie zaprzeczam biznes jest biznes 14go stycznia była bym już w 12 tyg i można zrobić genetyczne co kasowo mi odpowiada bo lecieć np 31go i za 2 tyg znowu to kaska nieźle leci
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Aha
no to Cytat:
Wystarczy jak będziesz chodziła co miesiąc, jeśli nic się nie będzie niepokojącego działo. |
|
|
|
|
#1755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odp bo tak zauważyłam że dużo dziewczyn co 2 tyg chodzi na początku
no chyba że nie będzie serduszka jeszcze we wtorek to za 2 tyg i tak będzie powtórka :P
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo tak jak piszesz nie ma serduszka i lekarz każe przyjść za tydzień albo dziewczyny idą pierw na NFZ a zaraz prywatnie albo coś jest nie tak i muszą częściej Na początku tego wątku pytałam o to
|
|
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli wszystko się unormuje, wystarczy raz na miesiąc, chyba, że będą problemy, czego Ci nie życzę Będzie okej |
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Zdałam dzisiaj na piąteczkę
A teraz idę spać, wykończona jestem... I od kilku dni co chwila mam zgagę ![]() Dobranocka |
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
a któraś z Was jest z łódzkiego???
Dziewczyny, czyli co badania miałyście zlecone i po miesiącu dopiero je analizował lekarz? Ja już w sumie miałam 2 wizyty i 2 usg, I w tygodniu czeka mnie kolejne... ogólnie rzecz biorąc tak teraz logicznie myśląc wydaje mi się, że nie potrzebnie panikuję...;/ bo zobaczcie dzieć na początku rośnie 1 mm dziennie około ..mój miał 7 mm 7w.2d a po 10 dniach powinno być 17 mm...Elfka była własnie tak jakby po 10 dniach i dzidzia miała 16,2mm . Także wrzucam na luzz i dzieć będzie duży na kolejnym usg
|
#1761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro zabieram się za pieczenie ciasteczek będą reniferki które zapakuję w folię i położę każdemu na talerzyk taką mam dziś wizję. Co roku robiłam pierniczki ale w tym troszkę się spóźniłam i już nie mogę nigdzie dostać przyprawy do pierników więc robię ciasteczka A tak będą wyglądać: http://www.mojewypieki.com/przepis/w...zka-z-rudolfem ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
I bardzo dobrze myślisz !! każda z nas by chciała już mieć w brzuszku duże dzieciątko a niestety trzeba dać mu czas aż urośnie w kolejnej ciąży będziemy już mądrzejsze o te doświadczenia
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-12-15 o 21:32 |
||
|
|
|
#1762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spokój jest najważniejszy Cytat:
![]() O, brzmi pysznie
|
||
|
|
|
#1763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super witaj w naszych skromnych progach. Będzie dobrze że martw się widziałam że dziewczyny napisały to co chciałam ja napisać więc napisze tylko że one mają święta rację ![]() Cytat:
Cytat:
i bardzo dobrze tobie też się coś należy za to jak Cie wcześniej wykorzystywali.Dziewczyny wczoraj byłam na tych urodzinach siostrzenicy. Jak doszliśmy do teściów ok. 18 i położyłam się na łóżko to myślałam że umrę. Mój kręgosłup wysiadł ta dolna część. Poleżałam godzinę a później to wstać nie mogłam. A o chodzeniu można było zapomnieć. Alez bolało . Ale po jakimś czasie rozchodziłam. Potem w domku jak już wróciliśmy poszłam sie umyć myk do wyrka i to samo nawet się przekręcić nie mogłam. Jestem ciekawa co to się będzie działo w święta.
|
|
#1764 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki
![]() Witam Was po intensywnym i wyczerpującym weekendzie Ale mam już za sobą wszelakie imprezy, ufff... Moje imieniny zaliczone, córci urodziny dla rodzinki zaliczone, a wczoraj były urodziny dla koleżanek z przedszkola i nie tylko i córcia była zachwycona i w siódmym niebie Wszystko super wyszło, i najważniejsze, że małej bardzo się podobało i stweirdziła, że codziennie chce mieć urodziny A ja cieszę się , że mam już to wszystko za sobą i teraz mogę w końcu zająć się świętami. Dziś przyleciała moja siostra na święta, więc jeszcze dziś robię sobie luz na plotki i powitania, a od jutra biorę się ostro za robotę przedświąteczną.Juliette - gratuluję piątki!!! Super!!! zuken - witam (kicia) - ja od początku mam wizyty co miesiąc, jedyny wyjątek to były badania prenatalne, które miałam po prostu między jedną wizytą a drugą. Tak jak dziewczyny pisały, jeśli wszystko jest ok nie ma potrzeby chodzić częściej. Fantastka - gratulacje!!! maciejka - mi też zleca badania na wizycie a kolejną wyznacza za miesiąc. Ja po prostu tak bliżej tej drugiej wizyty idę porobić te badania i lekarz wpisuje na wizycie. I nie przejmuj się tak
|
#1765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, że jednak w święta tak się męczyć nie będziesz ![]() Cytat:
pewnie zmęczona jesteś ? ja dziś już zaliczyłam 2 zakupy świąteczne ale jeszcze musimy podjechać dziś do biedry więc szykują się 3 zakupy a jutra wreszcie przydałoby się pójść za prezentami bo jeszcze musimy coś kupić mamci i dla męża mego zegarek
|
||
|
|
|
#1766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze wskazaniem na kwaśneCytat:
![]() gratuluję! |
||
|
|
|
#1767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
część z wiórkami kokosowymi i część bez.Później w niedzielę piernik będę robić i uciekać w makutrze A tak w ogóle to miałam wpaść tu do was w piątek ale nie dałam rady. Od 6 rano na nogach. Małż jechał do pracy to przy okazji zabrałam się z nim i podrzucił mnie do rodziców. Ubrałam tam choinkę, upiekłyśmy z mamą 2 ciasta, poszłyśmy na zakupy i ani się obejrzałam był już wieczór a ja padałam i marzyłam o podusi. A sobotę i niedzielę spędziłam w łóżku. Przeziębienie mnie w sobotę jeszcze bardziej rozłożyło. Kupiłam sobie w aptece wodę morską bo od tego kataru ciągle mnie głowa bolała wczoraj to tylko wstałam zjadłam śniadanie i znowu się położyłam no i zasnęłam. jak się obudziłam dochodziła 14-ta. Później pod wieczór na chwilę do rodziców podjechałam to skorzystaliśmy z małżem bo załapaliśmy się na frytki W ogóle chyba w tej ciąży dopiero teraz spanie mi się włączyło bo jak wcześniej nic tak teraz ciągle bym mogła spać
|
|||
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
Powoli zbieram się do lekarza
Także trzymajcie kciuki proszę bo aż mnie żołądek ze stresu boli... Oby wszystko było dobrze![]() Dzisiaj robiłam betę ale do odebrania mam dopiero jutro po 15:/ |
|
|
|
#1769 |
|
Zadomowienie
|
ale groznie mi to zabrzmiało, wiec już piszę
![]() kolejna wizyta 14/01/14 g.9 - wizyta u położnej +wyniki badań jutro chyba bede dzwonic i umawiać się na usg na 17tc, bede chciala tez na 14ego, żeby wszystko miec z głowy, ale to Ci jeszcze update'uje ![]() GRATKI ![]() ![]() aaaa, jeszcze sie pochwale, ze powiedziałam w pracy, że jestem w ciąży idę na urlop od przyszlego tygodnia (sobota pracująca ) wiec nie chciałam wrócic w styczniu z brzuszkiem, zeby sami sie domyslili. Też nie chciałam im mówić w ostatni dzien przed urlopem, zeby ich samych z ta mysla zostawiac, wiec powiedzialam pare dni temu i jestem zachwycona ich reakcja tzn rozmawiałam bezpośrednio z moim managerem i kierownikiem i poprosiłam o dyskrekcje jesli chodzi o moich kolegow, bo jednak chce najpierw rodzicom powiedziec, ale oni bardzo sie ucziesyzli, gratulowali i kazali sie oszczedzac tak wiec jestem przeszczesliwa kamien z serca a teraz idę podgrzewać pierogi ![]()
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gratuluję piąteczek
innej opcji nie było skoro mamuśki z Was na szóstkę ![]() Zuken witamy Dotka aż miło, że taka ciepła reakcja Cię spotkała, super
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.

w Sylwestra
także tylko mycie, siusiu i spanie 

08.01 - USG połówkowe
ja dziś mam same wykłady więc nie pojechałam.

i się już ostatecznie okaże czy bliźniaki czy nie

18.08.2010 - zaręczyny