|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Psychiatra- cz 3
Cytat:
|
|
#4922 |
|
Naczelna Nastolatka
|
nie bardzo rozumiem twoje postępowanie, masz ataki lękowe i inne objawy z psychiki. Z takimi rzeczami idzie się do PSYCHIATRY, który jest lekarzem jak każdy inny. Postawi diagnozę i zleci leczenie. I uwierz mi, że od wizyty u psychiatry do zamknięcia w psychiatryku jest długa droga, a jedno nie wynika z drugiego.
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
Chorują rózni ludzie, lekarze, prawnicy, nauczyciele, sprzataczki, księża...
Choroba nie wybiera.
|
#4924 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie pójdę do dentysty, bo mnie u dentysty ząb zaboli. |
|
|
|
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo kompletnie nie wiesz o czym mówisz, albo to takie zwykle pitu-pitu, żeby tylko pitu-pitować i nie ruszyć tyłka do specjalisty
|
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo, ale to bardzo denerwują mnie takie porównania...
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
Bo zapewne pisałam o konkretnym zaburzeniu, w konkretnym stadium, w którym owo rzucanie się idzie w parze?
i nie, to nie jest żadne porównanie, to jest konkretny opis stanu takiej agresji, do którego zmierzamy, a nie możemy doprowadzić do zamknięcia danej osoby.
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2013-12-08 o 16:52 |
|
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem, trudny temat wg. mnie.
|
#4929 |
|
Konto usunięte
|
Nie ma to jak wypowiadać się o czymś, o czym się nie ma pojęcia, a potem odwracać kota ogonem. A wystarczyłoby chwilę pomyśleć.
|
|
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo piszesz tak, że nie wiadomo o co chodzi.
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2013-12-08 o 18:36 |
|
|
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
No i chcąc nie chcąc; wystraszyłam Czas Komety, a przecież zwykłe pytanie zadałam, i grzecznie spytałam...
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2013-12-13 o 18:06 |
|
|
|
#4932 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak u Was, dziewczyny? Zdrowie dopisuje? U mnie wyjątkowo dobrze od 3 dni, panuje nad wahaniami nastrojów i pierwszy raz od nie pamiętam kiedy nie mam tak strasznie silnego napięcia w sobid )). Poza tym nienawidzę psychiatry i mam ochotę zabić terapeutkę, to moje jedyne schizy ostatnio. ![]() Wysłane z mojego X2 7.1S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Już się bałam, że wszyscy tu pomarli...
Ja się różnie czuję, dziś dośc źle, ale to PMS...
|
#4934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż pewnie na mój stan mają wpływ miłe wydarzenia, które miały miejsce w moim życiu w ciągu ostatnich dni. Najważniejsze, że w końcu wyszłam z tego dołka, który mnie trzymał z 2 tygodnie, o ile nie dłużej. Teraz jedynie denerwuje mnie senność po Ketrelu. Muszę robić sobie drzemki razem z synkiem, bo inaczej nie dałabym rady normalnie funkcjonować.
|
|
#4935 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie polecam przekraczać zalecanych dawek, za to warto wzbogacić dietę w produkty zawierające magnez
|
|
|
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej trzymajmy się Twojej wersji, że ludzie rzucają się na innych z siekierami, bo to ich hobby.
|
|
#4937 |
|
Rozeznanie
|
U mnie było dobrze, teraz jest źle. Mam przeczucie, że umieram. Problemy z żołądkiem, nogą i plecami. Nie wiem też co się dzieje z moimi rękoma, nogami i głową. Poza tym problem z okresem, ktory powinien już trwać od 2 dni, a jak narazie mam plamienia i nic więcej. Staram się nie doprowadzać do ataków, choć wczoraj miałam paniczny atak płaczu, bo mnie noga bolała. Już sama nie wiem, może mam raka żołądka lub wątroby i przeżuty na kości? Może przez to boli mnie noga i plecy. Mam dreszcze, budzę się z kołataniem serca no i okresu brak. Może faktycznie rak, o którym nie wiem zaczyna mnie wykańczać?
Ta wypowiedź jest zapewne pogmatwana i wydaję sie bezsensowna.
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno wkrótce się rozkręci. Ja ostatnio plamiłam tydzień zanim pojawił się okres. Po prostu hormony czasami nam robią takie psikusy. Bardzo mi przykro, że znów jest gorzej, bo byłam pełna nadziei, że tym razem uda Ci się wyjść na prostą. Rozmawiasz na terapii o tej hipochondrii? Przepraszam, jeżeli dla Ciebie oczywiste jest to, że poruszasz ten temat i zadaję w tej chwili głupie pytanie.
|
|
#4939 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Uderz w stół, a nożyce się odezwą. Bardzo lubię to powiedzenie. Szkoda, że nie znam powiedzenia o żenującym prowokowaniu
Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-12-16 o 01:03 |
|
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie niestety dużo gorzej....a już było tak dobrze. Nie śpie juz 2 noc, budze sie co pol godziny, mimo zażywania tej mianseryny....Juz myslałam, ze to za mna i że juz prawie wyzdrowialam, myslałam o tej ciazy, a tu masz...
Z ta siekiera to chodziło mi o to, ze nie kazdy chory psychicznie zaraz lata z siekiera po osiedlu...
|
#4941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że na ten moment uważam, że hipochondria mnie nie dotyczy. Uważam, że mój organizm daje mi znać, że jest ze mną źle i mam problem, którego lekarze nie odkryli. Właściwie to właśnie się ubieram i wychodzę do lekarza rodzinnego, zobaczymy co powie. Bardzo chciałabym dostać skierowanie na USG i kolonoskopie, ale pewnie nic z tego, zobaczymy. Dziękuję za odzew
|
|
#4942 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
|
|
#4944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 -------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się nie znam, ale skoro w chorobie psychicznej mamy problemy w różnych sferach, to dlaczego kwestia agresji miałaby być z tego wyłączona? Nie mówię, że każdy w każdej chorobie, a agresja to nie tylko rękoczyny, również krzyczenie na kogoś. Czy to nie Ty ostatnio pisałaś, że zrobiłaś dziką awanturę na parkingu? |
|
|
|
|
#4946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie latasz z siekierą, końcem końców? ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
Dla mnie dzika awantura, ta którą przytoczyłaś, na parkinku nie miała za duzo wspolnego z agresją, zaslugującą na szpital psychiatryczny. Owszem byłam wtedy słownie agresywna, ale on też. Bo to Czesio Wichurek....zaczął scysję, ale se chłopaczek źle trafił, bo na mnie... I to chyba nie jest agresja, którą należałoby leczyć w szpitalu zamknietym? Nie? Krzyczą także i zdrowi ludzie i nawet czasami się awanturują, emocje są naturalną rekacją człowieka...Agresja agresji nierówna. Matka, która przyłoży swemu dziecku klapsa jak drze sie wniebogłosy tez wg. wielu jest agresywna. A wg. mnie nie, lekki klaps, małemu dziecku nie zaszkodzi, mało tego czesto tylko to działa...
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2013-12-16 o 17:40 |
||
|
|
|
#4947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję podejścia. Jeżeli dziecko robi dziką awanturę na ulicy tzn. że źle zostało wychowane od podstaw. Ja i mój brat nigdy, przenigdy nie robiliśmy dzikich awantur na ulicy, bo wiedzieliśmy, że nic tym nie zdziałamy. Jeżeli dziecko zostało wychowane na dzikiego awanturnika tzn., że trzeba go bić za własne błędy w wychowaniu? Każde podniesienie ręki na kogokolwiek, w szczególności na słabsze stworzenie jest AGRESJĄ.Żeby nie było off topa, dziś dostałam okres, może to przez to mój spadek formy?Oby Ciągle płaczę, wymyślam problemy(czyt. choroby) i te cholerne zawroty głowy
|
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2013-12-16 o 18:05 |
|
|
|
|
#4949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybacz, ale dla mnie to hipokryzja o czym piszesz. Naskoczyłaś na niewinnych ludzi( do czego sama się przyznałaś) i zrobiłaś im bez powodu awanturę. Gdzie tu naturalna reakcja człowieka, o której piszesz? Ja choć mam ogromne problemy z agresją, niegdy nie podniosłabym ręki na mojego synka. Taka sytuacja była by dowodem na to, że upadłam na samo dno, a wierz mi, że moje dziecko do najprostszych w obsłudze nie należy i nie raz wyprowadziło mnie z równiwagi. Posumowując... powoli zaczynam Cię rozumieć.... masz w głowie będny obraz postrzegania normalności. Stąd człowiek z siekierą jest dla Ciebie zdrowy- normalny. Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

jak u Was, dziewczyny? Zdrowie dopisuje?
)). Poza tym nienawidzę psychiatry i mam ochotę zabić terapeutkę, to moje jedyne schizy ostatnio.
Bardzo mi przykro, że znów jest gorzej, bo byłam pełna nadziei, że tym razem uda Ci się wyjść na prostą. Rozmawiasz na terapii o tej hipochondrii? Przepraszam, jeżeli dla Ciebie oczywiste jest to, że poruszasz ten temat i zadaję w tej chwili głupie pytanie.

Ciągle płaczę, wymyślam problemy(czyt. choroby) i te cholerne zawroty głowy