Psychiatra- cz 3 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 14:46   #4921
monimyszek
Zakorzenienie

Dot.: Psychiatra- cz 3

Cytat:
Napisane przez candelabra Pokaż wiadomość
Ano dobre pytanie..z prozaicznego powodu, ze wstydu. Boję się przyznać do swojej słabości. Boję się co powiedzą ludzie. Głupie prawda? Ale silniejsze ode mnie. Boję się też, że atak mnie złapie u specjalisty i zabiorą mnie do psychiatryka, tak się nieraz czuję. Ale nie wiem jak to opisać, jak bardzo się tego boję..
Przecież nie musisz mówić o tym" na lewo i prawo". Pójdziesz do psychiatry, zbada Cię, dostaniesz leki i tyle. Nic wiecej sie nie zdarzy.
Stary 2013-12-08, 14:46   #4922
zakonna
Naczelna Nastolatka

nie bardzo rozumiem twoje postępowanie, masz ataki lękowe i inne objawy z psychiki. Z takimi rzeczami idzie się do PSYCHIATRY, który jest lekarzem jak każdy inny. Postawi diagnozę i zleci leczenie. I uwierz mi, że od wizyty u psychiatry do zamknięcia w psychiatryku jest długa droga, a jedno nie wynika z drugiego.
Stary 2013-12-08, 15:21   #4923
monimyszek
Zakorzenienie

Chorują rózni ludzie, lekarze, prawnicy, nauczyciele, sprzataczki, księża...
Choroba nie wybiera.
Stary 2013-12-08, 16:12   #4924
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Ano dobre pytanie..z prozaicznego powodu, ze wstydu. Boję się przyznać do swojej słabości. Boję się co powiedzą ludzie. Głupie prawda? Ale silniejsze ode mnie. Boję się też, że atak mnie złapie u specjalisty i zabiorą mnie do psychiatryka, tak się nieraz czuję. Ale nie wiem jak to opisać, jak bardzo się tego boję..
Ale mnie wkurza takie pierdzielenie.

Nie pójdę do dentysty, bo mnie u dentysty ząb zaboli.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 16:26   #4925
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie masz pojęcia jak trudno w tym kraju sprawić, żeby osoba ci bliska, ewidentnie chora, ale (jeszcze) nie rzucająca się na ludzi z siekierą, "trafiła do psychiatryka". A co dopiero mówić o tym, ze jak dostaniesz ataku to cię od razu w kaftan zapakują...

Albo kompletnie nie wiesz o czym mówisz, albo to takie zwykle pitu-pitu, żeby tylko pitu-pitować i nie ruszyć tyłka do specjalisty

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 16:37   #4926
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Nie masz pojęcia jak trudno w tym kraju sprawić, żeby osoba ci bliska, ewidentnie chora, ale (jeszcze) nie rzucająca się na ludzi z siekierą, "trafiła do psychiatryka". A co dopiero mówić o tym, ze jak dostaniesz ataku to cię od razu w kaftan zapakują...

Albo kompletnie nie wiesz o czym mówisz, albo to takie zwykle pitu-pitu, żeby tylko pitu-pitować i nie ruszyć tyłka do specjalisty
To " rzucanie się na ludzi z siekierą" i choroba psychiczna, idące razem w parze, jakoś średnio do mnie przemawia...
Bardzo, ale to bardzo denerwują mnie takie porównania...
Stary 2013-12-08, 16:51   #4927
Suvia
Zakorzenienie

Bo zapewne pisałam o konkretnym zaburzeniu, w konkretnym stadium, w którym owo rzucanie się idzie w parze?

i nie, to nie jest żadne porównanie, to jest konkretny opis stanu takiej agresji, do którego zmierzamy, a nie możemy doprowadzić do zamknięcia danej osoby.

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2013-12-08 o 16:52
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 17:05   #4928
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Bo zapewne pisałam o konkretnym zaburzeniu, w konkretnym stadium, w którym owo rzucanie się idzie w parze?

i nie, to nie jest żadne porównanie, to jest konkretny opis stanu takiej agresji, do którego zmierzamy, a nie możemy doprowadzić do zamknięcia danej osoby.
No nie wiem, trudny temat wg. mnie.
Stary 2013-12-08, 17:49   #4929
201708160922
Konto usunięte

Nie ma to jak wypowiadać się o czymś, o czym się nie ma pojęcia, a potem odwracać kota ogonem. A wystarczyłoby chwilę pomyśleć.
Stary 2013-12-08, 17:52   #4930
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Nie ma to jak wypowiadać się o czymś, o czym się nie ma pojęcia, a potem odwracać kota ogonem. A wystarczyłoby chwilę pomyśleć.
To do mnie ?
Bo piszesz tak, że nie wiadomo o co chodzi.

Edytowane przez monimyszek
Czas edycji: 2013-12-08 o 18:36
monimyszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 18:03   #4931
monimyszek
Zakorzenienie

No i chcąc nie chcąc; wystraszyłam Czas Komety, a przecież zwykłe pytanie zadałam, i grzecznie spytałam...

Czas edycji: 2013-12-13 o 18:06
Stary 2013-12-15, 22:21   #4932
Tolvaj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monimyszek Pokaż wiadomość
No i chcąc nie chcąc; wystraszyłam Czas Komety, a przecież zwykłe pytanie zadałam, i grzecznie spytałam...
Chyba wszystkich wystraszyłaś jak u Was, dziewczyny? Zdrowie dopisuje?
U mnie wyjątkowo dobrze od 3 dni, panuje nad wahaniami nastrojów i pierwszy raz od nie pamiętam kiedy nie mam tak strasznie silnego napięcia w sobid )). Poza tym nienawidzę psychiatry i mam ochotę zabić terapeutkę, to moje jedyne schizy ostatnio.

Wysłane z mojego X2 7.1S przy użyciu Tapatalka
Tolvaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 22:22   #4933
monimyszek
Zakorzenienie

Już się bałam, że wszyscy tu pomarli...
Ja się różnie czuję, dziś dośc źle, ale to PMS...
Stary 2013-12-15, 22:34   #4934
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tolvaj Pokaż wiadomość
Chyba wszystkich wystraszyłaś jak u Was, dziewczyny? Zdrowie dopisuje?
U mnie wyjątkowo dobrze od 3 dni, panuje nad wahaniami nastrojów i pierwszy raz od nie pamiętam kiedy nie mam tak strasznie silnego napięcia w sobid )). Poza tym nienawidzę psychiatry i mam ochotę zabić terapeutkę, to moje jedyne schizy ostatnio.

Wysłane z mojego X2 7.1S przy użyciu Tapatalka
Tfu, tfu, tfu... u mnie lepiej. Chociaż pewnie na mój stan mają wpływ miłe wydarzenia, które miały miejsce w moim życiu w ciągu ostatnich dni. Najważniejsze, że w końcu wyszłam z tego dołka, który mnie trzymał z 2 tygodnie, o ile nie dłużej. Teraz jedynie denerwuje mnie senność po Ketrelu. Muszę robić sobie drzemki razem z synkiem, bo inaczej nie dałabym rady normalnie funkcjonować.
Stary 2013-12-15, 22:34   #4935
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fankapsychiatrii Pokaż wiadomość
Masz rację - sprawdziłam : niektóre magnezy sa zarejestrowane jako OTC co daje pewna gwarancję jakości preparatu, ale czy te co sa suplementami sa gorsze, a te co OTC lepsze to nie wiem...Tak czy inaczej magnez w postaci doustnej jest na tyle bezpieczny, że żadnym raczej nie mozna sobie zaszkodzić , a jak ktoś ma duże niedobory i duże zapotrzebowanie to musi go dużo i długo jesc żeby pomógł.
Suplementy nie przechodzą testów w przeciwieństwie do leków, warto także zwrócić uwagę na to w jakiej postaci występuje magnez w preparacie - najlepiej przyswajalne będą związki organiczne magnezu - cytrynian, mleczan - oraz chelaty. Gorzej związki nieorganiczne - jak np. wodorotlenki Nie polecam przekraczać zalecanych dawek, za to warto wzbogacić dietę w produkty zawierające magnez
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 22:39   #4936
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Już się bałam, że wszyscy tu pomarli...
Ja się różnie czuję, dziś dośc źle, ale to PMS...
Ja to już nawet nie wdaję się w dyskusję o tej siekierze, bo mogłabym rzeczywiście z nią wyskoczyć na Ciebie Lepiej trzymajmy się Twojej wersji, że ludzie rzucają się na innych z siekierami, bo to ich hobby.
Stary 2013-12-15, 22:51   #4937
Ryska88
Rozeznanie

U mnie było dobrze, teraz jest źle. Mam przeczucie, że umieram. Problemy z żołądkiem, nogą i plecami. Nie wiem też co się dzieje z moimi rękoma, nogami i głową. Poza tym problem z okresem, ktory powinien już trwać od 2 dni, a jak narazie mam plamienia i nic więcej. Staram się nie doprowadzać do ataków, choć wczoraj miałam paniczny atak płaczu, bo mnie noga bolała. Już sama nie wiem, może mam raka żołądka lub wątroby i przeżuty na kości? Może przez to boli mnie noga i plecy. Mam dreszcze, budzę się z kołataniem serca no i okresu brak. Może faktycznie rak, o którym nie wiem zaczyna mnie wykańczać?

Ta wypowiedź jest zapewne pogmatwana i wydaję sie bezsensowna.
Stary 2013-12-15, 23:16   #4938
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ryska88 Pokaż wiadomość
U mnie było dobrze, teraz jest źle. Mam przeczucie, że umieram. Problemy z żołądkiem, nogą i plecami. Nie wiem też co się dzieje z moimi rękoma, nogami i głową. Poza tym problem z okresem, ktory powinien już trwać od 2 dni, a jak narazie mam plamienia i nic więcej. Staram się nie doprowadzać do ataków, choć wczoraj miałam paniczny atak płaczu, bo mnie noga bolała. Już sama nie wiem, może mam raka żołądka lub wątroby i przeżuty na kości? Może przez to boli mnie noga i plecy. Mam dreszcze, budzę się z kołataniem serca no i okresu brak. Może faktycznie rak, o którym nie wiem zaczyna mnie wykańczać?

Ta wypowiedź jest zapewne pogmatwana i wydaję sie bezsensowna.
Jak jest plamienie, to jest dobrze. Na pewno wkrótce się rozkręci. Ja ostatnio plamiłam tydzień zanim pojawił się okres. Po prostu hormony czasami nam robią takie psikusy. Co do reszty, nie jestem w stanie pomóc, bo hipochondria jest mi zupełnie obca, więc nawet nie wiem w jaki sposób mogłabym Cię wesprzeć ciepłym słowem. Bardzo mi przykro, że znów jest gorzej, bo byłam pełna nadziei, że tym razem uda Ci się wyjść na prostą. Rozmawiasz na terapii o tej hipochondrii? Przepraszam, jeżeli dla Ciebie oczywiste jest to, że poruszasz ten temat i zadaję w tej chwili głupie pytanie.
Stary 2013-12-16, 00:56   #4939
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ja to już nawet nie wdaję się w dyskusję o tej siekierze, bo mogłabym rzeczywiście z nią wyskoczyć na Ciebie Lepiej trzymajmy się Twojej wersji, że ludzie rzucają się na innych z siekierami, bo to ich hobby.

Uderz w stół, a nożyce się odezwą. Bardzo lubię to powiedzenie.

Szkoda, że nie znam powiedzenia o żenującym prowokowaniu

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2013-12-16 o 01:03
Stary 2013-12-16, 08:20   #4940
monimyszek
Zakorzenienie

U mnie niestety dużo gorzej....a już było tak dobrze. Nie śpie juz 2 noc, budze sie co pol godziny, mimo zażywania tej mianseryny....Juz myslałam, ze to za mna i że juz prawie wyzdrowialam, myslałam o tej ciazy, a tu masz...
Z ta siekiera to chodziło mi o to, ze nie kazdy chory psychicznie zaraz lata z siekiera po osiedlu...
Stary 2013-12-16, 09:23   #4941
Ryska88
Rozeznanie

Cytat:
Jak jest plamienie, to jest dobrze. Na pewno wkrótce się rozkręci. Ja ostatnio plamiłam tydzień zanim pojawił się okres. Po prostu hormony czasami nam robią takie psikusy. Co do reszty, nie jestem w stanie pomóc, bo hipochondria jest mi zupełnie obca, więc nawet nie wiem w jaki sposób mogłabym Cię wesprzeć ciepłym słowem. Bardzo mi przykro, że znów jest gorzej, bo byłam pełna nadziei, że tym razem uda Ci się wyjść na prostą. Rozmawiasz na terapii o tej hipochondrii? Przepraszam, jeżeli dla Ciebie oczywiste jest to, że poruszasz ten temat i zadaję w tej chwili głupie pytanie.
To pytanie nie jest wcale głupie ponieważ ze względu na bardzo duże kolejki w mojej poradni tak naprawdę nie zdążyłyśmy z Panią psycholog podjąć tego tematu. Leczę się już 4 miesiąc i nic właściwie jeszcze nie wiem.
Najgorsze jest to, że na ten moment uważam, że hipochondria mnie nie dotyczy. Uważam, że mój organizm daje mi znać, że jest ze mną źle i mam problem, którego lekarze nie odkryli. Właściwie to właśnie się ubieram i wychodzę do lekarza rodzinnego, zobaczymy co powie. Bardzo chciałabym dostać skierowanie na USG i kolonoskopie, ale pewnie nic z tego, zobaczymy. Dziękuję za odzew
Stary 2013-12-16, 10:57   #4942
havana
Zadomowienie

Cytat:
Z ta siekiera to chodziło mi o to, ze nie kazdy chory psychicznie zaraz lata z siekiera po osiedlu...
Tylko że nikt tu nic w tym sensie nie napisał. Przeczytaj jeszcze raz wypowiedź Candelabry i odpowiedź Suvii, doszukujesz się ataku tam gdzie go nie ma.
havana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 16:55   #4943
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez havana Pokaż wiadomość
Tylko że nikt tu nic w tym sensie nie napisał. Przeczytaj jeszcze raz wypowiedź Candelabry i odpowiedź Suvii, doszukujesz się ataku tam gdzie go nie ma.
Jakiego znowu ataku? Nie wiem o czym piszesz, nawet nie pomyslałam o ataku, tylko napisałam, ze choroba psychiczna i agresja to dwie rozne sprawy. I jedno z drugim ma mniej niż wiecej wspólnego.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
No jeżeli akurat to wywnioskowałas z mojej wypowiedzi to marnie czytasz ze zrozumieniem
Stary 2013-12-16, 17:14   #4944
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Jakiego znowu ataku? Nie wiem o czym piszesz, nawet nie pomyslałam o ataku, tylko napisałam, ze choroba psychiczna i agresja to dwie rozne sprawy. I jedno z drugim ma mniej niż wiecej wspólnego.
Kurde, to po co ja się lecze, skoro to nie choroba... Chyba przerwę w tej sytuacji leczenie i poświęce sie swojemu "hobby". A pewnie jak zobaczysz mnie w tv, latającą z siekierą po moim mieście, to pomyślisz: "ale psycholka".

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 --------

Cytat:
No jeżeli akurat to wywnioskowałas z mojej wypowiedzi to marnie czytasz ze zrozumieniem
To najwidoczniej Ty masz problem z ubieraniem swoich myśli w słowa,bo nie ja jedyna odebrałam Twoją wiadomość, jako totalne brednie.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2013-12-16, 17:24   #4945
havana
Zadomowienie

Cytat:
Jakiego znowu ataku? Nie wiem o czym piszesz, nawet nie pomyslałam o ataku, tylko napisałam, ze choroba psychiczna i agresja to dwie rozne sprawy. I jedno z drugim ma mniej niż wiecej wspólnego.[COLOR="Silver"]
To co napisała Suvia odebrałaś jako stwierdzenie, że choroba psychiczna na pewno równa się "bieganie z siekierą", to miałam na myśli używając słowa "atak" - atak na chorych psychicznie.
Ja się nie znam, ale skoro w chorobie psychicznej mamy problemy w różnych sferach, to dlaczego kwestia agresji miałaby być z tego wyłączona? Nie mówię, że każdy w każdej chorobie, a agresja to nie tylko rękoczyny, również krzyczenie na kogoś. Czy to nie Ty ostatnio pisałaś, że zrobiłaś dziką awanturę na parkingu?
havana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 17:32   #4946
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, to po co ja się lecze, skoro to nie choroba... Chyba przerwę w tej sytuacji leczenie i poświęce sie swojemu "hobby". A pewnie jak zobaczysz mnie w tv, latającą z siekierą po moim mieście, to pomyślisz: "ale psycholka".

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 --------

To najwidoczniej Ty masz problem z ubieraniem swoich myśli w słowa,bo nie ja jedyna odebrałam Twoją wiadomość, jako totalne brednie.

Ale nie latasz z siekierą, końcem końców?

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez havana Pokaż wiadomość
To co napisała Suvia odebrałaś jako stwierdzenie, że choroba psychiczna na pewno równa się "bieganie z siekierą", to miałam na myśli używając słowa "atak" - atak na chorych psychicznie.
Ja się nie znam, ale skoro w chorobie psychicznej mamy problemy w różnych sferach, to dlaczego kwestia agresji miałaby być z tego wyłączona? Nie mówię, że każdy w każdej chorobie, a agresja to nie tylko rękoczyny, również krzyczenie na kogoś. Czy to nie Ty ostatnio pisałaś, że zrobiłaś dziką awanturę na parkingu?

Dla mnie dzika awantura, ta którą przytoczyłaś, na parkinku nie miała za duzo wspolnego z agresją, zaslugującą na szpital psychiatryczny. Owszem byłam wtedy słownie agresywna, ale on też. Bo to Czesio Wichurek....zaczął scysję, ale se chłopaczek źle trafił, bo na mnie...
I to chyba nie jest agresja, którą należałoby leczyć w szpitalu zamknietym? Nie?
Krzyczą także i zdrowi ludzie i nawet czasami się awanturują, emocje są naturalną rekacją człowieka...Agresja agresji nierówna.
Matka, która przyłoży swemu dziecku klapsa jak drze sie wniebogłosy tez wg. wielu jest agresywna. A wg. mnie nie, lekki klaps, małemu dziecku nie zaszkodzi, mało tego czesto tylko to działa...

Czas edycji: 2013-12-16 o 17:40
Stary 2013-12-16, 17:58   #4947
Ryska88
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Dla mnie dzika awantura, ta którą przytoczyłaś, na parkinku nie miała za duzo wspolnego z agresją, zaslugującą na szpital psychiatryczny. Owszem byłam wtedy słownie agresywna, ale on też. Bo to Czesio Wichurek....zaczął scysję, ale se chłopaczek źle trafił, bo na mnie...
I to chyba nie jest agresja, którą należałoby leczyć w szpitalu zamknietym? Nie?
Krzyczą także i zdrowi ludzie i nawet czasami się awanturują, emocje są naturalną rekacją człowieka...Agresja agresji nierówna.
Matka, która przyłoży swemu dziecku klapsa jak drze sie wniebogłosy tez wg. wielu jest agresywna. A wg. mnie nie, lekki klaps, małemu dziecku nie zaszkodzi, mało tego czesto tylko to działa...
Gratuluję podejścia. Jeżeli dziecko robi dziką awanturę na ulicy tzn. że źle zostało wychowane od podstaw. Ja i mój brat nigdy, przenigdy nie robiliśmy dzikich awantur na ulicy, bo wiedzieliśmy, że nic tym nie zdziałamy. Jeżeli dziecko zostało wychowane na dzikiego awanturnika tzn., że trzeba go bić za własne błędy w wychowaniu? Każde podniesienie ręki na kogokolwiek, w szczególności na słabsze stworzenie jest AGRESJĄ.

Żeby nie było off topa, dziś dostałam okres, może to przez to mój spadek formy?Oby Ciągle płaczę, wymyślam problemy(czyt. choroby) i te cholerne zawroty głowy
Stary 2013-12-16, 18:03   #4948
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję podejścia. Jeżeli dziecko robi dziką awanturę na ulicy tzn. że źle zostało wychowane od podstaw. Ja i mój brat nigdy, przenigdy nie robiliśmy dzikich awantur na ulicy, bo wiedzieliśmy, że nic tym nie zdziałamy. Jeżeli dziecko zostało wychowane na dzikiego awanturnika tzn., że trzeba go bić za własne błędy w wychowaniu? Każde podniesienie ręki na kogokolwiek, w szczególności na słabsze stworzenie jest AGRESJĄ.

Żeby nie było off topa, dziś dostałam okres, może to przez to mój spadek formy?Oby Ciągle płaczę, wymyślam problemy(czyt. choroby) i te cholerne zawroty głowy
przykro mi, ale dla mnie klaps dany własnemu dziecku to nie jest agresja, mało tego czasami tylko to działa...Gdybyś miała dziecko, lub pracowała z małymi dziećmi, to zobaczyłabys jak to jest. Praktyka, a teoria to dwie różne rzeczy. Często to matka, wie co dla JEJ dziecka jest najlepsze i własnie czesto jest to klaps, oczywiscie lekki, ale klaps na tyłek małemu rozrabiace.

Czas edycji: 2013-12-16 o 18:05
Stary 2013-12-16, 18:15   #4949
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

Nie latam, bo się lecze. A kto wie czy bym kiedyś nie biegała bez podjęcia leczenia.

Wybacz, ale dla mnie to hipokryzja o czym piszesz. Naskoczyłaś na niewinnych ludzi( do czego sama się przyznałaś) i zrobiłaś im bez powodu awanturę. Gdzie tu naturalna reakcja człowieka, o której piszesz?

Ja choć mam ogromne problemy z agresją, niegdy nie podniosłabym ręki na mojego synka. Taka sytuacja była by dowodem na to, że upadłam na samo dno, a wierz mi, że moje dziecko do najprostszych w obsłudze nie należy i nie raz wyprowadziło mnie z równiwagi. Posumowując... powoli zaczynam Cię rozumieć.... masz w głowie będny obraz postrzegania normalności. Stąd człowiek z siekierą jest dla Ciebie zdrowy- normalny.

Cytat:

Mówiłam, że przyjdzie!

Stary 2013-12-16, 18:19   #4950
Ryska88
Rozeznanie

Cytat:
przykro mi, ale dla mnie klaps dany własnemu dziecku to nie jest agresja, mało tego czasami tylko to działa...Gdybyś miała dziecko, lub pracowała z małymi dziećmi, to zobaczyłabys jak to jest. Praktyka, a teoria to dwie różne rzeczy. Często to matka, wie co dla JEJ dziecka jest najlepsze i własnie czesto jest to klaps, oczywiscie lekki, ale klaps na tyłek małemu rozrabiace.
Zero przykładów, nie przekonuje mnie to zupełnie, rodzic, który daje dziecku "lekkie klapsy" nie potrafi sobie poradzić z dzieckiem rozmową, to rodzic słaby, nie radzący sobie. Przy okazji daje zły przykład dziecku. Ostatnio byłam świadkiem takiego czegoś w sklepie. Dziecko drze się wniebogłosy, bo chce coś tam dostać. Matka krzyczy i nic, daje klapsa, a młody krzyczy jeszcze głośniej. Po czym dialog z mężem " Kup mu to co chce bo się nigdy nie zamknie". Czyli klaps nie zadziałał. Zresztą chyba każdy (nie posiadając nawet dzieci, widział już takie rzeczy w swym życiu nie raz). Ale to już tyle z mojej strony bo to nie wątek o tym

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości