Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę:
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki 13 28,89%
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie 0 0%
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy 0 0%
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las 0 0%
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! 17 37,78%
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! 7 15,56%
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! 6 13,33%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 4,44%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-15, 22:26   #1291
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII

nasturcja - na pewno inhalacje pomogą! Kciuki, byście Święta spędzili w domu

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
kochane napisze szybciutko co u mnie, bo nie mam czasu i sily..malutka pod respiratorem, jutro oparacja..wykryto ciezka wade serca opercaja potrwa nawet 12 godz...uzyja plucoserca, wada zadka zaledwie 1 procent dzieci sie tak rodzi...nie spodziewalam sie ze mnie to spotka czuje sie jakbym stala z boku i sie tej calej sytuacji przygladala, jakby to nie dotyczylo mojego dziecka, jestem zrozpaczona,,..i pomyslec ze znalazlam sie w szpitalu z powodu zapalenia pecharza i z powodu ze nie przybierala na wadze(((tak sie boje lekarz mowil ze jest duze ryzyko ....ale trzeba ja podjac bo bez operacji mala na pewno nie przezyje...
agnieszka, jestem z Wami myślami i trzymam kciuki za Malutką Nawet nie próbuję myśleć co przeżywasz Pamiętaj, że strach jest dobry, nie bój się ba
Ania jest silna i wierzę, że jutrzejsza operacja przebiegnie bez komplikacja.
Daj znać po, jak się macie
A powiedz, wcześniej tego nie wykryli? Miała jakieś objawy? Przy jakim badaniu to wyszło?

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Aaby głowa musi dojrzeć do trzymania się na wprost, tzn mięśnie. Spróbuj odkładać do łóżeczka i podchodzić do niego od drugiej strony. Jeśli się nie da to układaj Małą w odwrotną stronę "do góry nogami".U nas też było spłaszczenie prawostronne. Teraz jest już prawie równo.
Dziękuję Myślałam, że od początku dzieciom nawet jest łatwiej na wprost niż na boki...
Z drugiej strony łóżeczka nie mamy możliwości podchodzić, więc właśnie kładziemy ją do góry nogami... Ale zachęcanie nie pomaga, uparciuch
Zobaczymy, co powiedzą w poradni. Pediatra poleciła jakąś na Gajowej przy szpitalu dziecięcym - kojarzysz?

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
za wagę ,co do szczepienia nie pomoge ,my dopiero we czwartek mamy i juz sie boję.
Mam nadzieję że będzie ok
Tymek tez ma tendencje do kładzenia główki w prawo i wyginania się,ale on ma przykurcz i tak może być po prostu.Jeśli mu sie "poprawi" lewe bioderko to lekarka powiedziała że zacznie głowe w lewo układać.Pozostała mu jescze po ułożeniu w brzuchu taka tendencja.
Ostatnio jak bylismy u innej pediatry niz nasza lekarka,ona tego nie wykryła ,dopiero ortopeda nam o tym przykurczu powiedział i lekarka u której byliśmy na usg zauwazyła że ma tendencje do prawej strony a wczęsniej nikt na to nie zwrócił uwagi mimo że alarmowałam bo mnie to zaniepokoiło.

Zauwazyłam że u dużej liczby z nas rodzina ma więcej do powiedzenia w kwesii chrztu niz rodzice
Właśnie czytałam o tym, co u Was wyszło U nas na bioderkach nic takiego nie wykrył, ale nasze badanie bioderek to było tylko usg, lekarz nawet specjalnie Niny nie oglądał. Pomęczę ich teraz w poradni jak pojedziemy, niech obejrzą ją dokładnie

Co do chrzcin - ja niestety ostro pokłóciłam się z siostrą. Racje po części po obu stronach, ale... jak mi ktoś mówi "Nam termin chrzcin nie pasuje" to mi cycki opadają... Nie chce to nie, wyjdzie taniej.

mao - pisałaś o podnoszeniu główki. Nina "trzyma" identycznie jak Zuzka - w pionie trzyma, rozgląda się, ma dość sztywno, a na brzuszku za nic nie chce podnieść i tylko się wkurza. Ostatnio podniosła na parę sekund, ale miała rączki bardzo blisko siebie, pod ciałem. Natomiast jak leży tak luźno, to nie podnosi, nos w podłoże i krzyk Mam nadzieję, że nadrobi

Zapowiada się chyba ciężka noc
Nina wciąż jest mega niespokojna. Ponad godzinę leżała przy piersi, najpierw przy jednej, potem przy drugiej... Memłała, ciągnęła, jak jej wypadała to krzyk i histeria. A ja w nich już nic nie mam. W dodatku mam tak obolałe sutki że mi się płakać chce...
W końcu ją wzięłam, powalczyłam, potuliłam, wypiła 10ml herbatki i zasnęła na mnie. Odłożyłam do łóżeczka, chwilowo śpi. Ciekawe jak długo
Coś jest nie tak, tylko nie wiem co

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 22:29   #1292
rusalka12
Zadomowienie

Agnieszka kochanie bardzi trudny czas dla Ciebie... Mam znajomych, ktorych coreczka zaraz po urodzeniu miala operacje serduszka (wade wykryto jeszcze jak Mama Victorii byla jeszcze w ciazy). Wszystko poszlo jak nalezy i myszka ma juz rok i zaczyna chodzic. Po wadzie zostala tylko blizna na klatce piersiowej. Mam nadzieje, ze u Was tez wszystko pojdzie dobrze. Przesylam mnostwo pozytywnej energii, zebys to jakos zniosla i zeby operacja przebiegla pomyslnie. Xxx
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 22:29   #1293
ryba91
Zakorzenienie

nie moge wylogować sie ze strony bankowej- pisze mi błąd techniczny
Stary 2013-12-15, 22:30   #1294
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
aaby- brawo za wagę trzymam kciuki za bioderka i widze ze tego samego dniA chrzcimy nasze dzieciaczki

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-12-15, 22:32   #1295
rusalka12
Zadomowienie

Mao Abby dzis pierwszy raz polozylam Olke na brzuszku, poniewaz konczyla czwarty tydzien i chcialam zobaczyc co jest w stanie zrobic (jak jest na rekach to odpych sie od nas raczkami i prostuje sie jak struna, trzeba bardzo uwazac i asekurowac ta mala wariatke). Lezac na brzuszku podniosla glowke i trzymala kilkanascie sekund, po czym to powtorzyla. A potem sie wsciekla i zaczela pyskowac :-P
Stary 2013-12-15, 22:34   #1296
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
aaby- brawo za wagę trzymam kciuki za bioderka i widze ze tego samego dniA chrzcimy nasze dzieciaczki

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Dokladnie, u mnie podobnie - moja rodzina nie bedzie mi gadać że MUSZE tak i tak zrobić czy cos, pomoże, doradzi owszem.. ale rodzina Tzta oczywiście pełną gębą, jakby to oni chrzcili... :/
Bo oni Rybko wiesz maja nierówno pod......piiiiiiiiii

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 22:34   #1297
rusalka12
Zadomowienie

image.jpg
Patrzcie co dostalam w prezencie dla Olasiowej
Stary 2013-12-15, 22:36   #1298
rusalka12
Zadomowienie

No i dziewczyny nie zazdroszcze sytuacji z tesciowymi, masakra jakas.
Dlatego jak Wam pisalam ja nie daje im sie wtracac w chrzest. Ja decyduje. Nawet nie my, bo tz jakby mogl to by wogole nie chrzcil...takiego mam chlopa :-P
Stary 2013-12-15, 22:40   #1299
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Mao Abby dzis pierwszy raz polozylam Olke na brzuszku, poniewaz konczyla czwarty tydzien i chcialam zobaczyc co jest w stanie zrobic (jak jest na rekach to odpych sie od nas raczkami i prostuje sie jak struna, trzeba bardzo uwazac i asekurowac ta mala wariatke). Lezac na brzuszku podniosla glowke i trzymala kilkanascie sekund, po czym to powtorzyla. A potem sie wsciekla i zaczela pyskowac :-P
No właśnie A Nina od dawna prostuje się jak struna (też trzeba mega uważać), ale na brzuszku nic

Cytat:
Załącznik 5511264
Śliczne!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-12-15, 22:42   #1300
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Właśnie czytałam o tym, co u Was wyszło U nas na bioderkach nic takiego nie wykrył, ale nasze badanie bioderek to było tylko usg, lekarz nawet specjalnie Niny nie oglądał. Pomęczę ich teraz w poradni jak pojedziemy, niech obejrzą ją dokładnie

Co do chrzcin - ja niestety ostro pokłóciłam się z siostrą. Racje po części po obu stronach, ale... jak mi ktoś mówi "Nam termin chrzcin nie pasuje" to mi cycki opadają... Nie chce to nie, wyjdzie taniej.

mao - pisałaś o podnoszeniu główki. Nina "trzyma" identycznie jak Zuzka - w pionie trzyma, rozgląda się, ma dość sztywno, a na brzuszku za nic nie chce podnieść i tylko się wkurza. Ostatnio podniosła na parę sekund, ale miała rączki bardzo blisko siebie, pod ciałem. Natomiast jak leży tak luźno, to nie podnosi, nos w podłoże i krzyk Mam nadzieję, że nadrobi

Zapowiada się chyba ciężka noc
Nina wciąż jest mega niespokojna. Ponad godzinę leżała przy piersi, najpierw przy jednej, potem przy drugiej... Memłała, ciągnęła, jak jej wypadała to krzyk i histeria. A ja w nich już nic nie mam. W dodatku mam tak obolałe sutki że mi się płakać chce...
W końcu ją wzięłam, powalczyłam, potuliłam, wypiła 10ml herbatki i zasnęła na mnie. Odłożyłam do łóżeczka, chwilowo śpi. Ciekawe jak długo
Coś jest nie tak, tylko nie wiem co

No u nas na usg wszystko ok ale po badaniu jednak wyszła nieprawidłowość.
Popytaj,domagaj sie dokładnego obejrzenia
Mam nadzieje że wszystko będzie ok.
A z podnoszeniem główki na pewno nadrobi w swoim tempie
Np Tymek jeszcze kilka dni temu "dziobał " główka jak go próbowałam odbijać na ramieniu a teraz już trzyma coraz pewniej i próbuje sie rozgladać.Wiadomo czasem mu poleci na dół,ale ćwiczy i próbuje
Ale zmierzam do tego że postep w ciagu kilku dni duży.Widać różnicę

Karmisz tylko piersią?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-15, 22:45   #1301
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Aaby dokładnie w tej poradni bylam z malym. U dr Starczak. Super kobieta. Wyobracala malego we wszystkie strony, dala kilka rad co do noszenia i ukladania. Mogę polecic z czystym sercem.
Acha, ona sama nam mówiła, żeby maluchowi ręce blisko paszek ściągać i tak przytrzymac do cwiczenia glowy. Albo podkladac walek z koca pod paszki a naprzeciwko ukladac jakas kontrastowa zabawkę/obrazem. Ze to daje dziecku szerszy zasięg wzroku i samo chętniej sie rozglada.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 22:45   #1302
nemosek
Zakorzenienie

[/FONT][/QUOTE]

Cytat:
Załącznik 5511264
Te z myszką wymiataja

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-15, 22:50   #1303
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
kochane napisze szybciutko co u mnie, bo nie mam czasu i sily..malutka pod respiratorem, jutro oparacja..wykryto ciezka wade serca opercaja potrwa nawet 12 godz...uzyja plucoserca, wada zadka zaledwie 1 procent dzieci sie tak rodzi...nie spodziewalam sie ze mnie to spotka czuje sie jakbym stala z boku i sie tej calej sytuacji przygladala, jakby to nie dotyczylo mojego dziecka, jestem zrozpaczona,,..i pomyslec ze znalazlam sie w szpitalu z powodu zapalenia pecharza i z powodu ze nie przybierala na wadze(((tak sie boje lekarz mowil ze jest duze ryzyko ....ale trzeba ja podjac bo bez operacji mala na pewno nie przezyje...
Agniszka całym sercem jestem przy Tobie, na pewno wszystko się jutro uda i będziemy czytać pozytywną wiadomość!!
Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny.
Przepraszam, ze nie nadrabiam, ale mój mały terrorysta nie daje mi spokoju. Bezprzerwy wisi na cycu. Nie wiem co mam juz robić. Spać nie bardzo chce w dzień.

Gratulacje dla wszystkich nowych mamus.

Agnieszka bardzo Ci wspolczuje i mocno sciskam. Jestem przekonana, ze jutro wszystko pójdzie dobrze i malutka będzie z każdym dniem silniejsza, żeby wyjść do domku.
Trzymam mocno kciuki za zdrówko waszych dzieciaczków.

Teraz moje pytanie. Czy wasze dzieciaczki też tak często puszczają baki i nadymaja się przy robieniu kupki? Mój codziennie ma problem. Juz nie wiem, może coś zle robię.
Smokiem się dławi, boje mu się go dawać.
No moja dziś tak puszczała bącury, i ona zawsze się nadyma, szczególnie jak z cyca ciągnie, to tak go ściska mocno i probuje zrobić kupe i strasznie warczy do tego.
Moja też się dławi i wypluwa, chciałam jej podać smoka bo ładuje łapki do buzi, nawet po jedzeniu!!!Ja już nie wiem czy ona taka głodna wiecznie?
Cytat:
NIe współczuje- ale wiem co czujesz. Ja dzisiaj pół dnia przeryczałam jakk głupia i z mojego świeta zrobiła sie zbita dupa. przez T. pokłóciłam sie z mężem i całą swoją rodiną. Mam dość i nie chce mi sie nawet myśleć o chrzcinach, świetach itd. Wiec napisze- głowa do góry. Dasz rade sobie z Liwcią i mamusią, teściówkę olej

Nasturcja, Miłosz jest slinym chłopakiem! na pewno mu przejdzie

Jeeej, kuźwa czemu nie wykryli tego wczesniej? Życzę dużo sił przedewszystkim!!! a operacja na pewno sie uda ! !!!

Ehh.. nie odzywałam sie bo dzisiaj jakiś chujowy dzień. Rok temu o tej porze bawiłam sie na własnym weselu a w tym roku pół dnia siedze i rycze. Rano wdałam sie w zbędną dyskusję z tesciową, ta na mnie naskoczyła itd... no i mi napisałam coś co do tej pory siedzi we mnie... ;/ potem pojechałam z mężem do kina z okazji rocznicy, film ogólnie fajny i jestem zadowolona, potem wrócilam jak najszybciej do domu do Kacperka, który cały dzieńśpi!! ja nie wiem co mi sie dzieje, ale jadł dzisiaj tylko 4 razy i nadal śpi, ciągle śpi, zje 60 i spi... ja nie wiem czy mu sie skok szykuje czy ta choroba go tak męczy. Ogólnie na razie wszystko ok, w miare ten katarek mu odpuścił, ale kaszel nadal i to taki okropny. zOBACZYMY co pediatra we wtorek powie. No i wróciłam do syna to sie kłócić z mężem zaczęłam, bo ma ☠☠☠☠☠☠☠niętą rodzinę no ale ... i wreszcie jeden pozytyw- mamy chrzestnego... mam nadzieje ze nas nei wystawi.

Ide coś zjeść bo w tym stresie całego dnai zjadłam tylko pączka i jednego pryncypałka.
zjedz coś, spróbuj się rozluźnić i odpocząc po dzisiejszym dniu.Z TŻtem na pewno dojdziecie do porozumie, a teściową wiadomo-olej.
Cytat:
U nas w porządku, choć są rzeczy, które mnie martwią Np. teraz Nina jest mega niespokojna od paru godzin, a dodatkowo ma chłodne i spocone czółko, i temp. 36,2. Osłabienie. Nie wiem, jak jej pomóc albo co robić, żeby zahamować ewentualną chorobę. Oby jej nic nie złapało

We wtorek mieliśmy termin szczepienia. Poszliśmy, rozebraliśmy się, czekaliśmy jakieś 15 minut po czym wstrętna piguła z uśmiechem na twarzy "Nie będziemy dziś szczepić, bo nie mamy Rotarixu. Bo wie pani, koniec roku, koniec budżetu, a to jest droga szczepionka i nie robimy zapasów" Nie mogły zadzwonić Ba! Nie mogły powiedzieć jak weszliśmy do przychodni, a widziały nas i nawet od razu z kartą szły
Poszliśmy w piątek. Szczepiliśmy 5w1, WZW B i rotawirusy. Rota ładnie wypiła, choć buzia jej się trochę skleiła Na 5w1 nie zareagowała, a potem był uśmiech Niestety na WZW B się rozpłakała, ale szybkie przytulenie i od razu spokój Boska chwila
To, co dowiedziałam się a propo co po szczepieniu:
- dziecko może być apatyczne, pobudzone, rozdrażnione, niespokojne
- może być bardzo senne i przespać karmienie
- wokół wkłucia może pojawić się obrzęk - wtedy rozpuścić w szklance letniej przegotowanej wody 2 łyżeczki sody i takie okłady robić na nóżki
- może pojawić się temperatura - jeśli będzie dochodzić do 38 stopni, podać czopek. Zadziała przeciwgorączkowo i przeciwbólowo (bo nóżki mogą boleć).
- po szczepionce na rotawirusy może pojawić się (po ok. 24h) biegunka. W kupce może być nawet krew
Wszystkie powyższe objawy mogą utrzymywać się do ok. 48h.

Nina zniosła bardzo ładnie. Cały czas spała, budziła się na karmienia, temperatury nie było. W końcu ogarnęłam mieszkanie
I tu pytanie to mam: czy obecne rozdrażnienie Niny i osłabienie (minęło 60h od szczepienia) może być efektem szczepionki? Jest bardzo nieswoja a my nie wiemy jak jej pomóc W dodatku po raz pierwszy po kąpieli nie śpi.

We wtorek była ważona - mamy 4700g, czyli od wyjścia ze szpitala +1,7kg Grubas

Co jeszcze...
Od pewnego czasu zauważyłam upodobania do prawej strony - niestety główka jest non stop zwrócona na prawo (rzadko kiedy przekłada w lewo), cała też lekko w prawo się wygina. Nasz pediatra zerknął, mówi, że nie ma żadnego przykurczu, więc żeby obserwować i zachęcać do patrzenia w lewo W piątek przed szczepionką badała ją inna lekarka, też ją o to zapytałam i ta na wszelki wypadek dała skierowanie do poradni rehabilitacyjnej. Mówi, że im wcześniej tym lepiej, że pewnie będziemy musieli poćwiczyć, bo jednak dość silnie tę główkę układa. Wrrr... A to pediatra i to pediatra Także cieszę się, że o to zapytałam, przynajmniej sprawdzimy. Muszę tylko zapisać się na wizytę.

Swoją drogą jak zmusić dziecko do leżenie na wprost? W sensie że nie leży ani na prawo, ani na lewo, tylko prosto? Bo Nina ma wciąż bardzo wydłużoną główkę i nawet jeśli chce czasem popatrzeć prosto, to główka sama leci jej na boki. Myślę, czy karuzela by jej nie zachęciła
W ogóle przez tę główkę nie mogę kupić czapki Wszystkie są za płytkie...

Poza tym 30.12. mamy kontrolę bioderek A 19.01. chrzciny (rodzina już skłócona ).

Przepraszam, że o sobie.
Pisałam tego posta jakieś 3h. Jak nie więcej... I pędzę, bo Młoda macha językiem
za wagę i za dzielną dziewuszkę

Ja nie wiem no wtrącają się do tych chrzcin jak jakieś natrety no..I ja widzę że u wielu dziewczyn rodzina ma wiele do gadania..

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

rusałka ekstra prezent

i nie widac tej sukieneczki na chrzest załacznik nie działa
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 23:08   #1304
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Karmisz tylko piersią?

Co do glowki to bedziemy cwiczyc. Mam nadzieje ze na tym kontrolnym usg z bioderkami bedzie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Aaby dokładnie w tej poradni bylam z malym. U dr Starczak. Super kobieta. Wyobracala malego we wszystkie strony, dala kilka rad co do noszenia i ukladania. Mogę polecic z czystym sercem.
Acha, ona sama nam mówiła, żeby maluchowi ręce blisko paszek ściągać i tak przytrzymac do cwiczenia glowy. Albo podkladac walek z koca pod paszki a naprzeciwko ukladac jakas kontrastowa zabawkę/obrazem. Ze to daje dziecku szerszy zasięg wzroku i samo chętniej sie rozglada.

Ooo, dziekuje Ciekawe czy na pierwsza wizyte moge wybrac sobie lekarza...
Co do cwiczen to myslalam ze zle z tym przyciaganiem raczek, ze ona ma podniesc te glowke z takiej naturalnej luznej pozycji...

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Wstawie jutro bo teraz przerzucilam sie juz na telefon. Musze korzystac i zamknac oko poki Mala spi

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-12-15, 23:11   #1305
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Co do glowki to bedziemy cwiczyc. Mam nadzieje ze na tym kontrolnym usg z bioderkami bedzie wszystko dobrze

Ooo, dziekuje Ciekawe czy na pierwsza wizyte moge wybrac sobie lekarza...
Co do cwiczen to myslalam ze zle z tym przyciaganiem raczek, ze ona ma podniesc te glowke z takiej naturalnej luznej pozycji...

Wstawie jutro bo teraz przerzucilam sie juz na telefon. Musze korzystac i zamknac oko poki Mala spi
Trzymam kciuki za bioderka

Ja nawet sie nie kładę bo zaraz będziemy sie karmić.Gdzies pewnie około 24 to nastąpi

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-15, 23:24   #1306
ola_k11
Zadomowienie

Agnieszkawspolczuje i nawet nie jestem w stanie sobie wyobraic co mozesz czuc!

aaby moj maly tez caly czas na boczkah trzyma glowe tyle ze raz na jednym a raz na drugim... czasem robie mu walek z tetry ale niewiele pomaga bo sie przesuwa jak on glowka kreci
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 23:31   #1307
kyte
Wtajemniczenie

Trele co sie dzieje?

Stary 2013-12-15, 23:43   #1308
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Agniszka całym sercem jestem przy Tobie, na pewno wszystko się jutro uda i będziemy czytać pozytywną wiadomość!!

No moja dziś tak puszczała bącury, i ona zawsze się nadyma, szczególnie jak z cyca ciągnie, to tak go ściska mocno i probuje zrobić kupe i strasznie warczy do tego.
Moja też się dławi i wypluwa, chciałam jej podać smoka bo ładuje łapki do buzi, nawet po jedzeniu!!!Ja już nie wiem czy ona taka głodna wiecznie?

zjedz coś, spróbuj się rozluźnić i odpocząc po dzisiejszym dniu.Z TŻtem na pewno dojdziecie do porozumie, a teściową wiadomo-olej.

za wagę i za dzielną dziewuszkę

Ja nie wiem no wtrącają się do tych chrzcin jak jakieś natrety no..I ja widzę że u wielu dziewczyn rodzina ma wiele do gadania..

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

rusałka ekstra prezent

Własnie to napisałam pare postów wcześniej-jakas dziwna tendencja

Też czekasz na karmienie?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-15, 23:47   #1309
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
a jakże Nina zajmująca

a ja od dziś wiem ze Liwka ma tylko jedną babcie a ja nie mam teściowej. NA chrzciny nie przyjdzie ani do koscioła ani na przyjęcie, ma dość mojego ego, że ja decyduje, że to wstyd, zrobiła ze mnie idiotkę a mąż siedział jak ta ci.pa i nic nie powiedział. Zaczęłam ubierać dziecko i pytam sie go czy idzie.
Powiedziałam że dziecka mu tam nie dam, teść jest ok ale ona nie, do męza mam pretensje nie gadam z nim. I powiedziałam mu ze kiedyś przyujdzie taki moment że dam mu ultimatu ONA albo JA i wiem co wybierze

Nie współczujcie mi, przestało mi zależeć.

tylko tyle moge Ci napisac bo tez mam meza ci.pe i nie potrafie tego zmienic

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Hello!
Byliśmy z Milkiem w szpitalu dziś katarek się powiększył. I doszedł kaszel. pani doktor nam dala pulmicort do inhalacji i jak nie przejdzie do wtorku to szpital i antybiotyk na 10 dni, czyli święta w szpitalu

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app

oby Milkowi szybko przeszlo

Cytat:

calym sercem jestem z Wami i wiem ze bedzie dobrze

Cytat:

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Dokladnie, u mnie podobnie - moja rodzina nie bedzie mi gadać że MUSZE tak i tak zrobić czy cos, pomoże, doradzi owszem.. ale rodzina Tzta oczywiście pełną gębą, jakby to oni chrzcili... :/

U mnie jest to samo. Moi sie nie wtracaja a rodzina Tzta ciagle ma do wszystkiego jakies ale :/

Nemosek lykam witaminy dla kobiet kp
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 00:40   #1310
nemosek
Zakorzenienie

Ktos karmi o tej porze?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-16, 00:44   #1311
rusalka12
Zadomowienie

My po karmieniu juz godzine. Ale mloda jakas niespokojna i nie moze wrocic do spania...to pewnie ta plucha i wiatr za oknem...
Stary 2013-12-16, 00:55   #1312
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
My po karmieniu juz godzine. Ale mloda jakas niespokojna i nie moze wrocic do spania...to pewnie ta plucha i wiatr za oknem...
My skonczylismy wlasnie.Maly widze spi chociaz nie do konca.

Pewnie kolo 4 bedzie tu wiekszy ruch

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-16, 01:10   #1313
rusalka12
Zadomowienie

Zapewne. Ja jak mam nocne karmienie, to nawet tu nie zagladam. Marze, zeby skonczyc jak najszybciej i znowu odplynac w objecia Morfeusza :-P
Stary 2013-12-16, 01:26   #1314
aaby
Zakorzenienie

Ja tylko sie melduje i wracam spac bo oczyska mi leca...
Kolejne karmienie za ok. 1,5-2h

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-12-16, 02:01   #1315
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Własnie to napisałam pare postów wcześniej-jakas dziwna tendencja

Też czekasz na karmienie?
Nie karmimy się dopiero teraz
Kurcze ale mi gorąco

Stary 2013-12-16, 02:48   #1316
ryba91
Zakorzenienie

Minelo tyle godzin a ja dalej wscieklav... chyba zaraz zrobie se ziolka bo nie ogarne...... wybaczcie ze ja tylko o sobie... jak ochlone to napisze cos wwiecej.

Dzidzia a czemu podciagac rece?
Stary 2013-12-16, 02:51   #1317
Sylwiaaa88
Rozeznanie

my się karmimy od jakiś 20min a nie śpimy od godziny 23,cały czas marudzenie, padam na twarz, a o 5 pobudka
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 02:51   #1318
ryba91
Zakorzenienie

Mialam jeszcze pytac czy jest jakis czas na zrosniecie sie tego ciemiaczka??

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-12-16 o 07:48
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 04:23   #1319
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Zapewne. Ja jak mam nocne karmienie, to nawet tu nie zagladam. Marze, zeby skonczyc jak najszybciej i znowu odplynac w objecia Morfeusza :-P
Mi nieraz nudzi sie w trakcie i rozbudzona jestem na maksa wiec sobie czytam

Cytat:
Minelo tyle godzin a ja dalej wscieklav... chyba zaraz zrobie se ziolka bo nie ogarne...... wybaczcie ze ja tylko o sobie... jak ochlone to napisze cos wwiecej.

Co jest?

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
my się karmimy od jakiś 20min a nie śpimy od godziny 23,cały czas marudzenie, padam na twarz, a o 5 pobudka
Mam nadzieje ze jednak troche pospaliscie.

Cytat:
Mialam jeszcze pytac czy jest jakis czas na srosniecie sie tego ciemiaczka??
Zaciekawilas mnie,sprawdzilam i ciemiaczko przednie zrasta sie od 9 m-ca do 18 m-ca zycia a tylne miedzy 6 tyg a 4 miesiacem

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-16, 04:32   #1320
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Kochana zaparz sobie meliske.Spójrz sobie na śpiącego Kacperka od razu lepszy humor

Nie możezz się tak denerwować wypoczęta mamusia to szczęśliwa namusia

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość

O kurcze współczuję...

Cytat:
Mialam jeszcze pytac czy jest jakis czas na srosniecie sie tego ciemiaczka??
Coś mi się kojarzy że do roku czasu ale pewności nie mam.

---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:27 ----------

Odłożyłam małą do łóżeczka i chwila prawdy cz zaśnie..oczywiście pomaga mi w tym suszara

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości