Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę:
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki 13 28,89%
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie 0 0%
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy 0 0%
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las 0 0%
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! 17 37,78%
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! 7 15,56%
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! 6 13,33%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 4,44%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-16, 04:36   #1321
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII

Mierzylam temperature mlodemu bo maz mowi ze glowka ciepla, ale na szczescie nie ma.
Dziecie spi trzeba tez korzystac

Suszarka to teraz najlepszy przyjaciel Natalki
Uzywasz normalnie czy
masz sciagnieta aplikacje na telefon?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-12-16 o 04:40
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 04:42   #1322
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Nemosku najlepszy termometr to usta mamy . Nigdy nie klamie

Rybko podciagac w sensie na przedramionach blisko klatki. To nie jest mus ale dzieci tak sie ucza zadzierac glowe. To tylko sposob na zachete

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-12-16 o 04:48
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 04:46   #1323
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Nemosku najlepszy termometr to usta mamy . Nigdy nie klamie

Rybko podciagac w sensie na przedramionach blisko klatki. To nie jest mus ale dzieci tak ale ucza zadzierac glowe. To tylko sposob na zachete

Dzieki,widzisz zapomnialam o tym sposobie.
He he nawet o 5 rano jestes na posterunku

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 04:49   #1324
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Nemosku to nie rada tylko taki żarcik . Choć w naszym przypadku skuteczny na 100 %.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 05:08   #1325
rusalka12
Zadomowienie

ryba tylnie c I emiaczko zarasta do 4 miesiAca zycia. Przednie zarastavmiedzy 9 a 18 miesiacem.
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 06:01   #1326
ryba91
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny, myslalam ze to szybciej bedzie... przedwczoraj po poludniu w tym przednim miejscu bylo to ciemiaczko dziwne,jakiej takke wklesle i az sie przestraszylam...ale obserwowalam mlodego cala noc- spalam z nim w jednym pokoju itd przez ccaly wieczor non stop pil jadl robil kupki wiec stwierdzilam ze to chyba nic takiego no i pozniej wtocilo do normy... dlatego chcialabym zeby sie to juz zroslo bo mniej strresu..

Nemosek- t. Wyrowadzila mnie z rownowagi...
Kyte- tez tak zrobilam...wypilam dwie i troche mi ulzylo...
Dzidzia -dziekuje zaczne tak robic... a tak w ogole to maly tylko na twardym podnosi glowke a tak to nie...

widze ze zdublowało mi posta

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-12-16 o 07:48
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 08:05   #1327
rusalka12
Zadomowienie

Rybkaja jesyem panikara I chyba bym dostala zawalu jakbym zauwazylajakies anomalia. Dobrze, ze wrocilo do normy...
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 08:11   #1328
domii29
Zakorzenienie

Dzien dobry
Choc mlody ladnie spal ja sie nie wyspalam, tej nocy budzil mnie kazdy samochod przejezdzajacy za oknem a nawet obudzilam sie jak lampy na drodze sie zaswiecily
Mlody wlasnie zjadl i zasnal a ja poprzytulalam sie troszke do meza i pora wstawac a tak strasznie mi sie nie chce

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 08:11   #1329
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
my się karmimy od jakiś 20min a nie śpimy od godziny 23,cały czas marudzenie, padam na twarz, a o 5 pobudka

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Rybkaja jesyem panikara I chyba bym dostala zawalu jakbym zauwazylajakies anomalia. Dobrze, ze wrocilo do normy...
ja dlatego ogladalam to, maly nie plakal ani nic. stwierdzilam ze jaktylko sie nie poprawi to jade na IP. to bylo w sobote.. rano jeszcze w niedziele ogladalam z kazdej strony, sprawdzalam, i nic zero jakiegokolwiek sladu. potem zadzwonilam domamy i jej o tym powiedzialamto mi zrobila haje ze odrazu nie pojechalam na IP wiec teraz bede uwazac i jechac jak cos chyba z wszystkim co sie bedzie dziac...

ogólnie w sobote bylo 5 wodnych kupek ze sluzem, kolor musztardowy z grudkami, a wczoraj zadnej nie bylo. dzisiaj jest pomaranczowa ze sluzem i wali na kilometr dobrze ze jutro wizyta...
Stary 2013-12-16, 08:18   #1330
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za bioderka

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Minelo tyle godzin a ja dalej wscieklav... chyba zaraz zrobie se ziolka bo nie ogarne...... wybaczcie ze ja tylko o sobie... jak ochlone to napisze cos wwiecej.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Rybko podciagac w sensie na przedramionach blisko klatki. To nie jest mus ale dzieci tak sie ucza zadzierac glowe. To tylko sposob na zachete
Ooo, a ja myślałam, że to źle tak podciągać... To będę teraz tak robić, może ją zachęcę

Cytat:
Dzieki dziewczyny, myslalam ze to szybciej bedzie... przedwczoraj po poludniu w tym przednim miejscu bylo to ciemiaczko dziwne,jakiej takke wklesle i az sie przestraszylam...ale obserwowalam mlodego cala noc- spalam z nim w jednym pokoju itd przez ccaly wieczor non stop pil jadl robil kupki wiec stwierdzilam ze to chyba nic takiego no i pozniej wtocilo do normy... dlatego chcialabym zeby sie to juz zroslo bo mniej strresu..
Zapadnięte ciemiączko świadczy najczęściej o odwodnieniu Skoro piszesz, że tyle wodnistych kupek było, to może stąd. Spróbuj go dopoić

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 08:23   #1331
Kociak85
Zadomowienie

Kurde, szwankuje mi coś aplikacja wizażowa na telefonie i poczytałam w nocy, ale nie mogłam nic wysłać...

Cytat:
dzis pierwszy raz polozylam Olke na brzuszku
a czemu dopiero teraz? Mi położna mówiła żeby od razu kłaść, żeby sobie dziecię brzuszek masowało

Nasturcja
, oby Miłek wyzdrowiał szybciutko

Agnieszka, ogromnie trzymam kciuki! Wyobrażam sobie jak Ci ciężko ale dobrze że to wykryli

Beatka, no co za mąż... chyba będzie potrzebna terapia wstrząsowa jakaś

Newtrend, brodawki się muszą przyzwyczaić. Albo źle Zosia łapie. A no i położna mi mówiła że na początku ssania może boleć pióki się oksytocyna nie uwolni

Dziś mąż do pracy wraca. Co prawda przez ten tydz będzie chodził tylko na 5 godz ale jednak zostajemy sami. No i na 14 do neurologa
Dobra wiadomość jest taka,że dziś ma być we wrocku 8 stopni więc idziemy się powerandować i od jutra na spacery
Stary 2013-12-16, 08:28   #1332
aaby
Zakorzenienie

Noc w miarę spokojna. Pobudki z zegarkiem w ręku co 2h: 1, 3, 5... A kiedyś budziła się tylko 2x
Niestety poranek stresujący. Mała o 5 praktycznie nic nie zjadła, bo miała tak zapchany nosek, że nie mogła oddychać. To wzięłam sól fizjo, roztwór soli morskiej, Fridę, zaczęłam walczyć... Po długiej walce (już mnie płuca bolą) udało mi się wyciągnąć z lewej dziurki kozicę (lekko zielonkawą ). Zakropiłam jej jeszcze sól fizjo, pod noskiem posmarowałam maścią majerankową i zupełnie inne dziecko. Pytanie: czy biec już do lekarz czy chwilę odczekać? Boję się, że w tej durnej kolejce jeszcze więcej złapie
Fakt, że mamy suche powietrze, w nosku coś już ma od paru dni, tylko po nocy, ale do tej pory to była biała wydzielina. A teraz lekko zielonkawa
Może spróbuję później zadzwonić do pediatry i zapytać

W dodatku dziś rano znów pojawiła się lekka wysypka na policzku A już było tak ładnie... I znów durna nie wiem co - wczoraj wypiłam koło 14 jogurt, a rano zjadłam pół bułki z dżemem... Jestem zła na siebie - po prostu wyszłam z założenia, że przez pierwszy m-c jadłam praktycznie tylko ten dżem, więc na pewno będzie git. Ale teraz mam wątpliwości.

Aaa, no i walczymy z ciemieniuchą A przy tych włosiskach nie jest to łatwe. Ciągle coś

Wrzucam sukienkę, bo wczoraj foto się nie załadowało:

3777961563_1.jpg
(foto z aukcji allegro)

Uszka zaczynają się "odklejać" od główki. Oby się szybko zatrzymały Po co ma mieć odstające po mamie

Dziewczyny, czy na Chrzest daje się zaproszenia?!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2013-12-16 o 08:30
Stary 2013-12-16, 08:37   #1333
Kociak85
Zadomowienie

aaby, ja nie będę dawała zaproszeń na chrzciny. Jak dla mnie - zbędny wydatek.
Stary 2013-12-16, 08:46   #1334
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

abby to bylo tak, w piatek trafiam z nia szpitala ze skierowania pediatry bo za malo przybierala na wadze tylko 120 g przez dwa tyg przytyla i zpodejrzeniem ukladu moczowego. potem okazalo sie ze to nie uklad moczowy tylko podejrzenie sespsy potem usg brzuszka i cos nie tak z watroba, jeszcze pozniej echo serca, ktore wykazalo powazna wade serca, lakrz mowil ze to cud ze przezyla te 3 tyg bo zazwyczaj dzieci z taka wada szyko umieraja, wiec mala chyba jest silna. we krwi jest nadal jakas bakteria, ale i tak operuja by uratowac jej zycie na oddziale juz slabla, siniala, nawet przy jedzenie i plakaniu siniala na calym ciele, w domu nie jadla duzo tylko po 20-30 ml, i byla blada, ale myslalam ze malutka tak ma,nie myslalam ze to tak powazne. tak sie o nia bo☠☠☠ede wiedziala dopiero po 22 czy mala przezyla operacje.niech Bóg mi jej nie zabiera, tak krótko się nią nacieszyłam((((( ze tez w okresie prenetalnym nie wykryt tej wady..nie chce myslec co by sie stalo gdyby nie znalazala sie w szpitalu..lekarz mowil ze jeszcze by pozyla 2-3 dni..w ostatniej chwili ja ratuja..((lekarz pocieszyl mnie ze wiele dzieci nie dozywa nawet momentu operacji i ze mala ma szczescie ze wogole przezyla te tygodnie i szczescie ze moga ja operowac i uratowac jej zycie.
Stary 2013-12-16, 08:49   #1335
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Ooo, a ja myślałam, że to źle tak podciągać... To będę teraz tak robić, może ją zachęcę

Zapadnięte ciemiączko świadczy najczęściej o odwodnieniu Skoro piszesz, że tyle wodnistych kupek było, to może stąd. Spróbuj go dopoić

dziękuję on i tak pil duzo bo wypil ok 200ml potem w nocy co godzine mniej wiecej pil po 30ml a potem mleko normalnie.. ciagle mu daj wode bo przy tym antybiotykuciagle mu sie chce
Cytat:
Noc w miarę spokojna. Pobudki z zegarkiem w ręku co 2h: 1, 3, 5... A kiedyś budziła się tylko 2x
Niestety poranek stresujący. Mała o 5 praktycznie nic nie zjadła, bo miała tak zapchany nosek, że nie mogła oddychać. To wzięłam sól fizjo, roztwór soli morskiej, Fridę, zaczęłam walczyć... Po długiej walce (już mnie płuca bolą) udało mi się wyciągnąć z lewej dziurki kozicę (lekko zielonkawą ). Zakropiłam jej jeszcze sól fizjo, pod noskiem posmarowałam maścią majerankową i zupełnie inne dziecko. Pytanie: czy biec już do lekarz czy chwilę odczekać? Boję się, że w tej durnej kolejce jeszcze więcej złapie
Fakt, że mamy suche powietrze, w nosku coś już ma od paru dni, tylko po nocy, ale do tej pory to była biała wydzielina. A teraz lekko zielonkawa

W dodatku dziś rano znów pojawiła się lekka wysypka na policzku A już było tak ładnie... I znów durna nie wiem co - wczoraj wypiłam koło 14 jogurt, a rano zjadłam pół bułki z dżemem... Jestem zła na siebie - po prostu wyszłam z założenia, że przez pierwszy m-c jadłam praktycznie tylko ten dżem, więc na pewno będzie git. Ale teraz mam wątpliwości.

Aaa, no i walczymy z ciemieniuchą A przy tych włosiskach nie jest to łatwe. Ciągle coś

Załącznik 5511604
(foto z aukcji allegro)

Uszka zaczynają się "odklejać" od główki. Oby się szybko zatrzymały Po co ma mieć odstające po mamie

mój ma odstające, skrzacik jeden mam nadzieje ze jednak oklapną troche, bo nie mogę go zmusić do spania w czapce, albo do chodzenia tak o po domu.. strasznie wrzeszczy i na siłe bije sie po głowie nie lubi czapek, a mam ich tyle... lubi tylko tą grubą- na dwór wtedy wie co Go przyjemnego czeka

Co do katarku-u nas jeden dzień- rano katarek lekko zielonkawy, za chiwle lekki kaszelek a potem kaszel jak u gruźlika i zilone giluski. jeszcze tego samego dnia pojechalam do pediatry i co- antybiotyk...
oby jednak obyło sie bez tego
cO DO kolejki- zadzwoń i umów się np. jako ostatnia, ale jak masz być np. na 17tą to zadzwon i zapytaaj czy jest dużo dzieciaków itd. Ja tak zrobiłam, umówiłam sie na godzine a wczesnije zadzwoniłam czy dużo osób przede mną, bABKA MI POWIEDZIAŁA ze ostatnia dziewczynka wchodzi i potem ja. Wiec jechałam i nie czekałam nawet.. i tak mi kazała za każdym razem robić, zeby własnie nie stać w kolejce, bo mały ma późniejsze te szczepienia i moze załapać jakąś różyczkę, ospe albo inne badziewia... a wiadomo jak to z maluchem takim..

a co do sukienusi-śliczna
ja wyslalamlinka do tego zestawu z hm i u mojej siostry najblizszy hm w łodzi...pojechala i nie bylo rozmiaru...;/

a co do zaproszeń to ja wysle tylko mojej siostrze bo mieszka daleko i jest chrzestna oraz osobiscie damy chrzestnemu..
Stary 2013-12-16, 08:53   #1336
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
aaby, ja nie będę dawała zaproszeń na chrzciny. Jak dla mnie - zbędny wydatek.
No właśnie ja się zastanawiam...

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
abby to bylo tak, w piatek trafiam z nia szpitala ze skierowania pediatry bo za malo przybierala na wadze tylko 120 g przez dwa tyg przytyla i zpodejrzeniem ukladu moczowego. potem okazalo sie ze to nie uklad moczowy tylko podejrzenie sespsy potem usg brzuszka i cos nie tak z watroba, jeszcze pozniej echo serca, ktore wykazalo powazna wade serca, lakrz mowil ze to cud ze przezyla te 3 tyg bo zazwyczaj dzieci z taka wada szyko umieraja, wiec mala chyba jest silna. we krwi jest nadal jakas bakteria, ale i tak operuja by uratowac jej zycie na oddziale juz slabla, siniala, nawet przy jedzenie i plakaniu siniala na calym ciele, w domu nie jadla duzo tylko po 20-30 ml, i byla blada, ale myslalam ze malutka tak ma,nie myslalam ze to tak powazne. tak sie o nia bo☠☠☠ede wiedziala dopiero po 22 czy mala przezyla operacje.niech Bóg mi jej nie zabiera, tak krótko się nią nacieszyłam((((( ze tez w okresie prenetalnym nie wykryt tej wady..nie chce myslec co by sie stalo gdyby nie znalazala sie w szpitalu..lekarz mowil ze jeszcze by pozyla 2-3 dni..w ostatniej chwili ja ratuja..((lekarz pocieszyl mnie ze wiele dzieci nie dozywa nawet momentu operacji i ze mala ma szczescie ze wogole przezyla te tygodnie i szczescie ze moga ja operowac i uratowac jej zycie.
Boże, jak dobrze, że trafiłyście do tego szpitala
Kochana, jesteś mega silna i Malutka ma to po Tobie! Niech dowodem będzie to, że wciąż jest z Wami!
Razem z Niną i mężem trzymamy wszystkie kciuki, jakie mamy Na pewno będzie dobrze!

kociak - kciuki za wizytę u neuro

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-12-16, 08:54   #1337
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
jejku, co Ty musisz przezywac... Agnieszko!! Ania wyjdzie z tego cało! zobaczysz. za operacje, bede normalnie sie modlić o Was. Jest pod opieką dobrych specjalistów!
Stary 2013-12-16, 08:59   #1338
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję on i tak pil duzo bo wypil ok 200ml potem w nocy co godzine mniej wiecej pil po 30ml a potem mleko normalnie.. ciagle mu daj wode bo przy tym antybiotykuciagle mu sie chce

mój ma odstające, skrzacik jeden mam nadzieje ze jednak oklapną troche, bo nie mogę go zmusić do spania w czapce, albo do chodzenia tak o po domu.. strasznie wrzeszczy i na siłe bije sie po głowie nie lubi czapek, a mam ich tyle... lubi tylko tą grubą- na dwór wtedy wie co Go przyjemnego czeka

Co do katarku-u nas jeden dzień- rano katarek lekko zielonkawy, za chiwle lekki kaszelek a potem kaszel jak u gruźlika i zilone giluski. jeszcze tego samego dnia pojechalam do pediatry i co- antybiotyk...
oby jednak obyło sie bez tego
cO DO kolejki- zadzwoń i umów się np. jako ostatnia, ale jak masz być np. na 17tą to zadzwon i zapytaaj czy jest dużo dzieciaków itd. Ja tak zrobiłam, umówiłam sie na godzine a wczesnije zadzwoniłam czy dużo osób przede mną, bABKA MI POWIEDZIAŁA ze ostatnia dziewczynka wchodzi i potem ja. Wiec jechałam i nie czekałam nawet.. i tak mi kazała za każdym razem robić, zeby własnie nie stać w kolejce, bo mały ma późniejsze te szczepienia i moze załapać jakąś różyczkę, ospe albo inne badziewia... a wiadomo jak to z maluchem takim..

a co do sukienusi-śliczna
ja wyslalamlinka do tego zestawu z hm i u mojej siostry najblizszy hm w łodzi...pojechala i nie bylo rozmiaru...;/

a co do zaproszeń to ja wysle tylko mojej siostrze bo mieszka daleko i jest chrzestna oraz osobiscie damy chrzestnemu..
Aaa, no to ładnie pije Ale obserwuj, możesz przy okazji pediatrę o to zapytać

Gdzie ma odstające? Chyba oszalałaś! Odstających uszek nie widziałaś! Służę swoim foto

Będę obserwować u Niny, jakby się pogarszało to popędzę do lekarza. Oby nie trzeba było

Kochana, jutro będę w CH, mam tam H&M, mogę zerknąć i jak będzie to kupić i wysłać

No właśnie nie wiem co z tymi zaproszeniami. Jak znam życie, to jak dam chrzestnym, to dziadkowie (zwłaszcza moi rodzice) będą obrażeni Bo przecież to na pamiątkę! Pamiątkę-srątkę

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2013-12-16 o 09:00
Stary 2013-12-16, 09:04   #1339
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, szwankuje mi coś aplikacja wizażowa na telefonie i poczytałam w nocy, ale nie mogłam nic wysłać...

a czemu dopiero teraz? Mi położna mówiła żeby od razu kłaść, żeby sobie dziecię brzuszek masowało

Nasturcja
, oby Miłek wyzdrowiał szybciutko

Agnieszka, ogromnie trzymam kciuki! Wyobrażam sobie jak Ci ciężko ale dobrze że to wykryli

Beatka, no co za mąż... chyba będzie potrzebna terapia wstrząsowa jakaś

Newtrend, brodawki się muszą przyzwyczaić. Albo źle Zosia łapie. A no i położna mi mówiła że na początku ssania może boleć pióki się oksytocyna nie uwolni

Dziś mąż do pracy wraca. Co prawda przez ten tydz będzie chodził tylko na 5 godz ale jednak zostajemy sami. No i na 14 do neurologa
Dobra wiadomość jest taka,że dziś ma być we wrocku 8 stopni więc idziemy się powerandować i od jutra na spacery
za neurologa!
za werandowanie
Stary 2013-12-16, 09:10   #1340
aaby
Zakorzenienie

Padłam!
Zadzwoniłam do poradni rehabilitacyjnej, mówię o co chodzi a pani radośnie "Listopad przyszłego roku"
Przecież do tego czasu Nina będzie nie tylko patrzeć w prawo, ale i chodzić w prawo! Lewa strona w ogóle jej zaniknie

Nie wiem, czy mam się śmiać czy płakać...

Dzidzia, orientujesz się jaki jest koszt wizyty prywatnej u dr Starczak?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-12-16, 09:12   #1341
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, no to ładnie pije Ale obserwuj, możesz przy okazji pediatrę o to zapytać

Gdzie ma odstające? Chyba oszalałaś! Odstających uszek nie widziałaś! Służę swoim foto

Będę obserwować u Niny, jakby się pogarszało to popędzę do lekarza. Oby nie trzeba było

Kochana, jutro będę w CH, mam tam H&M, mogę zerknąć i jak będzie to kupić i wysłać

No właśnie nie wiem co z tymi zaproszeniami. Jak znam życie, to jak dam chrzestnym, to dziadkowie (zwłaszcza moi rodzice) będą obrażeni Bo przecież to na pamiątkę! Pamiątkę-srątkę

nie, u siebie mam dwa wiec moe w okresiepo swiatecznym (27-30) znajde, a jak nie to bd myslec:P

ma odstające:P az zrobie mu zdjęcie i wkleje te jego uszka:P

a co do picia- owszem dużo pije, ale wydaje mi sie ze mało przy tym sika. Jak wypije ok 80ml to nawet po 3 godzinach pielucha sucha? wiec ja nie wiem... ale jutro pogadam o tym wszystkim z pediatrą.

a co do zaproszeń- a ze slubu trzyma zaproszenie? dla mnie to zbędny wydatek. Po pierwsze, u mnie takie zaproszenie w stacjonarnym kosztuje ok 4-6zł. kupując najtańsze każdemu to daje 7x4=28zl plus przesylka 2x5 bo za granicę i 5x2 co daje mi dodatowe 20zl czyli 48zl- szkoda kasy. 3/4tortu mam za to ;p
a przez neta nie bede zamawiać 7 zaproszeń :P u mnie sie nikt nie obrazi.
Stary 2013-12-16, 09:15   #1342
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
ma odstające:P az zrobie mu zdjęcie i wkleje te jego uszka:P

a co do zaproszeń- a ze slubu trzyma zaproszenie? dla mnie to zbędny wydatek. Po pierwsze, u mnie takie zaproszenie w stacjonarnym kosztuje ok 4-6zł. kupując najtańsze każdemu to daje 7x4=28zl plus przesylka 2x5 bo za granicę i 5x2 co daje mi dodatowe 20zl czyli 48zl- szkoda kasy. 3/4tortu mam za to ;p
a przez neta nie bede zamawiać 7 zaproszeń :P u mnie sie nikt nie obrazi.
Biedny Kacperek, matka mu jakieś głupoty wmawia
A ma po kim mieć? Czy to ułożenie z brzucha?

Uwierz, że trzyma

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-12-16, 09:16   #1343
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Padłam!
Zadzwoniłam do poradni rehabilitacyjnej, mówię o co chodzi a pani radośnie "Listopad przyszłego roku"
Przecież do tego czasu Nina będzie nie tylko patrzeć w prawo, ale i chodzić w prawo! Lewa strona w ogóle jej zaniknie

Nie wiem, czy mam się śmiać czy płakać...

Dzidzia, orientujesz się jaki jest koszt wizyty prywatnej u dr Starczak?
no takie są kolejki... oby udało sie szybciej dostać

oo przypomnialaś mi mój straszny sen... śniło mi sie ze Kacper zaczął krwawić z buzi i potem stracił czucie w nogach, nie reagował na żadne bodźce i musieliśmy jechać do Rabki na rohabilitacje...
Stary 2013-12-16, 09:20   #1344
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
no takie są kolejki... oby udało sie szybciej dostać

oo przypomnialaś mi mój straszny sen... śniło mi sie ze Kacper zaczął krwawić z buzi i potem stracił czucie w nogach, nie reagował na żadne bodźce i musieliśmy jechać do Rabki na rohabilitacje...
Chyba powinniśmy byli ją byli zarejestrować wracając z gór - w lutym tego roku Kiedy plemnik docierał do złotego jajeczka

Ale masz sny!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-12-16, 09:25   #1345
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Biedny Kacperek, matka mu jakieś głupoty wmawia
A ma po kim mieć? Czy to ułożenie z brzucha?

Uwierz, że trzyma
w sumie nie ma, ale on sobie odginał i odgiął te uszka, zwłaszcza prawe:P
Stary 2013-12-16, 10:03   #1346
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
kochane napisze szybciutko co u mnie, bo nie mam czasu i sily..malutka pod respiratorem, jutro oparacja..wykryto ciezka wade serca opercaja potrwa nawet 12 godz...uzyja plucoserca, wada zadka zaledwie 1 procent dzieci sie tak rodzi...nie spodziewalam sie ze mnie to spotka czuje sie jakbym stala z boku i sie tej calej sytuacji przygladala, jakby to nie dotyczylo mojego dziecka, jestem zrozpaczona,,..i pomyslec ze znalazlam sie w szpitalu z powodu zapalenia pecharza i z powodu ze nie przybierala na wadze(((tak sie boje lekarz mowil ze jest duze ryzyko ....ale trzeba ja podjac bo bez operacji mala na pewno nie przezyje...
o matko.... bidulka.... trzymaj się dzielnie i mocne za operację

sorento, nemosek

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 10:06   #1347
sorento
Rozeznanie

Cześć, witamy się z rana wyspani Zaraz lecę na zakupy, a potem przybywają moi rodzice

rybka nastrój lepszy coś???

aaby
Dzielna Ninka, za szczepienie i za wagę
Masakra z tymi terminami
Zdrówka dla malutkiej!!! Sukienusia śliczna!
A co do chrzcin-3 razy byłam chrzestną, 1 raz mój mąż i nigdy oficjalnego zaproszenia nie dostaliśmy.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dostalismy wałówę od teściów akurat na święta będzie.Szkoda tylko że nie mogę najeść się do syta tylko popróbować.
Nemosku, a Tymcio pije z butelki, nie? Laktator też masz, zacznij robić zapasy mleczka to i Ty się najesz na wigilię i maluch
Widzę, że co do rodzinek i chrzcin to mamy podobnie, ufff Zresztą u nas tak samo było przy organizacji wesela - swoje zdanie powiedzieli, ale ostateczna decyzja nasza-od listy gości po jakieś detale. Pamiętam, że się teściowej ślubne buty mojego męża nie podobały Ale stwierdziła tylko, że wolałaby bardziej klasyczne i temat się skończył

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
SORENTO - jestem, ale postanowiłam sie troszke schowac na jakis czas, nabrac dystansu . Dobrze mi zrobi, bo ostatnio cos za bardzo przeżywam ...
.
Jakby co to jesteśmy

Cytat:
Mao Abby dzis pierwszy raz polozylam Olke na brzuszku, poniewaz konczyla czwarty tydzien i chcialam zobaczyc co jest w stanie zrobic (jak jest na rekach to odpych sie od nas raczkami i prostuje sie jak struna, trzeba bardzo uwazac i asekurowac ta mala wariatke). Lezac na brzuszku podniosla glowke i trzymala kilkanascie sekund, po czym to powtorzyla. A potem sie wsciekla i zaczela pyskowac :-P

za 4 tygodnie i 1 dzień

Motylek, Lilith dla synków za miesięcznicę

Ktosiula wrzuciłam ikonkę i mi się skojarzyłaś
jak się macie??? Napisz coś

Cytat:
za wizytę, werandowanie i zorganizowanie się we dwie

agnieszka255 za córeczkę

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Ale mi słońce prosto w oczy świeci Chyba chce mnie sprowokować do wyjścia na te zakupy

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 10:18   #1348
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
nie wyobrażam sobie co przeżywacie, z całego serca jestem z Wami i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
Cytat:

[/FONT]
ja ostatnio zaproszenia dawałam, ale nie mam tego za dużo więc to nie był duży wydatek.

śliiiczna!
ta firma ma przeboski ubranka eleganckie ale tez przeboskie ceny mają natalka miała na roczek sukienke od nich i na weselew tym roku. Mam nadzieję że jak już Lenka też z nich wyrośnie to uda mi się je sprzedać na all w ładnej cenie

wpadłam się przywitac po weekendzie, pomachać
U mnie urwanie głowy, święta ida trzeba troche chate ogarnąć, jakies ciasteczka upiec Do tego w styczniu mam egzaminy państwowe w szkole, do tego normalne egzaminy z każdego przedmiotu nie wiem gdzie mi głowa stoi i jeszcze w weekend mam zjazd, nie mieli kiedy zajęć robić tylko w tydzień przedświąteczny

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

jeszcze miałam pytać czy któraś słyszała o kropelkach BioGaia? Takie coś. Żona kuzyna mi je poleciła, podobno już Igorkowi je dawała a teraz Hani też daje. To sa probiotyczne kropelki, pomagają przy kolce i na ulewania i wzmacniają odporność Chyba spróbuje kupić bo Leka ulewa raz mocniej raz mniej ale jednak to męczące, no i bóle brzuszka nam się zaczęły wieczorami

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-12-16 o 10:21
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 10:42   #1349
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
SORENTO - jestem, ale postanowiłam sie troszke schowac na jakis czas, nabrac dystansu . Dobrze mi zrobi, bo ostatnio cos za bardzo przeżywam ...

A co to się dzieje????

Cytat:

mao - pisałaś o podnoszeniu główki. Nina "trzyma" identycznie jak Zuzka - w pionie trzyma, rozgląda się, ma dość sztywno, a na brzuszku za nic nie chce podnieść i tylko się wkurza. Ostatnio podniosła na parę sekund, ale miała rączki bardzo blisko siebie, pod ciałem. Natomiast jak leży tak luźno, to nie podnosi, nos w podłoże i krzyk Mam nadzieję, że nadrobi
No u nas mała jest sprytna i kręci głową na boki a podnieść jej się nie chce, a jak jej rączki dam tak jak dzidzia napisała to potrzyma chwile i zaraz ręce spowrotem na Jezusa rozkłada

Cytat:

Załącznik 5511604
(foto z aukcji allegro)

Śliczna sukienusia
Nam uszka też się odkleiły od głowy ale tragedii jeszcze nie ma, oby tak zostały jak są teraz
Co do ciemieniuchy to polecam z emolium żel na ciemieniuche
My zaproszenia zamówiliśmy, jakoś tak na pamiątkę bo z Zuzki zdjęciem, zamawiałam na allegro po 1,5 zł chyba jedno i z przesyłką wyszło mnie 20 złotych chyba, ale my wszystkim dawaliśmy osobiście więc koszty rozsyłania nam odpadły.
Moja babcia- czyli prababcia Zuzy okropnie się ucieszyła

Cytat:
Kochana trzymam za Was bardzo mocno kciuki, Ania musi być silna dziewczynka- walczy i napewno wygra, wszystko musi być dobrze!!!

Rybko Abby już Ci odpisała, ale ja też właśnie czytałam że jak ciemiączko się zapada to jest znak o odwodnieniu, ale Kacperek dużo pije to dobrze że wróciło do normy. Wtedy te kupki
Dzień dobry u nas nocka minęła spokojnie, jak już codziennie jedzonko o 1:30 i 5:30. Potem pobudka o 8 i teraz już od 9 Zuza śpi, najpierw przy butki a teraz na naszym łóżku. Znalazłam (chyba) sposób na jej spanie, a właściwie nie spanie rano.
Kłade sie z nią na naszym łóżku i główkę trzymam na mojej ręce i przytulam do siebie prawie jakbym ją na rękach miała a później wyciągam tą rękę spod głowy, leże jeszcze koło niej aż zaśnie dobrze i wczoraj i dzisiaj podziałało. Bo później śpi w wózku na polku i wieczorem różnie przed spaniem troche na rękach czasem w łóżeczku.

Dzisiaj jesteśmy póki co same, mąż pojechał do pracy, nie wiem kiedy wróci.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 10:42   #1350
ryba91
Zakorzenienie

sorento- srednio, ale lepiej iz wczoraj

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości