Mamy z kielc 2013 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-07, 17:40   #2311
becik_4
Zadomowienie

Dot.: Mamy z kielc 2013

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Ja nie mam ostatnio weny do pisania więc tylko podczytuję.
Becik, podrzuć Kubę do mnie, ja dzisiaj na wagarach więc leniuchowanie pełną parą
Co do prezentów to ja mam już prawie wszystkie, z Kają udało nam się załatwić całe zakupy. Byliśmy też wczoraj w Ikei, moje cygańskie dziecko uwielbia spędzać czas poza domem wiec do domu wróciliśmy w nocy, obładowani po sam dach samochodu

Wysłane z mojego C5303
oj żeby to on jeszcze chciał z tobą zostać super że wam sie tak udały zakupy nasze wyglądają tak ze wjezdzamy z kubą wózkiem a po chwili tata pcha wózek a kuba jest u mnie na rekach i tak sobie łązimy zmieniając sie co jakiś czas

dzisiaj moje dziecko bedzie mialo w nocy post przez caly dzien malo co zjadl obiadu nie chcial nagotowałam się jak głupia mleka tez nie owoca na sile zjadł i jest nad zwyczaj spokojny leży cały dzięń tam gdzie go położe no jestem w szoku ale z jedzeniem przesadzil skoro tyle wytrzymuje w dzien bez posiłku to w nocy tym bardziej no i dzisiaj nakarmie go tylko raz zobaczymy jak to przyjmie
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 08:50   #2312
adunia89
Zadomowienie

Ycnan, no tak, u Ciebie zakupy to już cięższa sprawa...

Becik, wiem właśnie, że Kubuś wybredny co do towarzystwa Moja Kaja też miewa swoje humorki. I jak Wam minęła noc? Przetrzymalas Kubę z tym karmieniem? Ja staram się na wieczór odciagac mleko i dodaję kleiku ryżowego. Kaja potrafi po nim spać od 20 do 5.30

Wysłane z mojego C5303

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 09:44   #2313
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Ycnan, no tak, u Ciebie zakupy to już cięższa sprawa...

Becik, wiem właśnie, że Kubuś wybredny co do towarzystwa Moja Kaja też miewa swoje humorki. I jak Wam minęła noc? Przetrzymalas Kubę z tym karmieniem? Ja staram się na wieczór odciagac mleko i dodaję kleiku ryżowego. Kaja potrafi po nim spać od 20 do 5.30

Wysłane z mojego C5303
ta jedna noc udala sie z jednym karmieniem ale juz dzisiejsza nie bylo ich trzy z tym ze to trzecie to juz rano ja kubie daje rano kaszke mleczno-ryżową i tez sie nia najada bo pozniej obiadu mi nie chce jesc nie wiem czy mu nie smakuje czy po prostu jest najedzony ale daje mu mieso i moze to mu nie podchodzi bo ja w ciazy w ogole nie jadlam miesa i obawiam sie zeby na niego to nieprzeszło kupiłam też taką szake na noc i moze dzisiaj mu dam zobacze jak bedzie jadl w ciagu dnia a no i juz pieknie ciagnie z butli 100ml soku znika w ciagu chwili
Stary 2013-12-09, 10:06   #2314
ycnan
Zadomowienie

becik, Ja kaszkę daje młodemu na wieczór, bo bardzo zapycha. Straszy też mi za młodu nie chciał jeść obiadow, jak dostawał z rana kaszkę ryżową. Ale jak już mógł jeść gluten, to na śniadanie dostawał mleczną owsiankę z Bobovita do tego tarte jabłko i był najedzony po przerwie nocnej, ale nie na tyle, żeby odmówić potem obiadku Nie próbowałam, ale pachniało to rewelacyjnie
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 10:26   #2315
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
becik, Ja kaszkę daje młodemu na wieczór, bo bardzo zapycha. Straszy też mi za młodu nie chciał jeść obiadow, jak dostawał z rana kaszkę ryżową. Ale jak już mógł jeść gluten, to na śniadanie dostawał mleczną owsiankę z Bobovita do tego tarte jabłko i był najedzony po przerwie nocnej, ale nie na tyle, żeby odmówić potem obiadku Nie próbowałam, ale pachniało to rewelacyjnie
o widzisz to tez mu musze przestac dawac rano ta mleczno-ryżową my glut jeszcze przez 3 tygodnie musimy podawac po lyzeczce i pozniej juz mozna od razu ta kaszke mleczno- owsiana w normalnych ilosciach podac ?
Stary 2013-12-09, 10:34   #2316
wiewi
Raczkowanie

Becik a co dobrego zrobiłaś Kubusiowi na obiadek?

Mój w zeszłym tygodniu tak pięknie spał w nocy z 3 noce pod rząd przesypiał całe... a teraz znowu coś mu się poprzestawiało i budzi się co 3 godziny... nakarmię go o 21 zasypia i koło 23 budzi się by zjeść cyca... potem 2 w nocy cyc i 5 rano cyc i zasypia na godzinke... i cyc o 8:30... chyba muszę też mu dać kaszkę na noc
Stary 2013-12-09, 11:14   #2317
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiewi Pokaż wiadomość
Becik a co dobrego zrobiłaś Kubusiowi na obiadek?

Mój w zeszłym tygodniu tak pięknie spał w nocy z 3 noce pod rząd przesypiał całe... a teraz znowu coś mu się poprzestawiało i budzi się co 3 godziny... nakarmię go o 21 zasypia i koło 23 budzi się by zjeść cyca... potem 2 w nocy cyc i 5 rano cyc i zasypia na godzinke... i cyc o 8:30... chyba muszę też mu dać kaszkę na noc
mój się czesciej budzi na smoka bo tez ze trzy cztery razy a na obiad mial zupkę z marchewki pietruszki, selera i troszeczke buraczka no i plus cielecinkę i chyba to ona mu nie podeszla zastanawiam sie co dzisiaj bo mam tez w sloiczku rybe ale wolałabym zeby pierw do miesa sie przekonal a kupiłam taką kaszke na noc
Stary 2013-12-09, 11:17   #2318
wiewi
Raczkowanie

Mój już po obiadku miał kurczaczka w musie z jasnych warzyw ze słoiczka zjadł pół słoika ale marudny jest chyba przez tą pogodę...

Adunia jak robisz ten kleik z własnym mlekiem?
Stary 2013-12-10, 19:49   #2319
adunia89
Zadomowienie

Wiewi, kupiłam najzwyklejszy kleik ryżowy i robię tyle ile uda mi się ściągnąć. Jak mam 150ml mleka to daje 3 łyżki kleiku do podgrzanego już mleka i butla podaje. Kaja zazwyczaj dojada jeszcze pierś
Moje dziecko spróbowało dziś cielecinke. Wcinała aż miło muszę spróbować dać jej jakąś kaszkę bo jeszcze nie jadła.
Dziewczyny, jaki niekapek polecacie?

Wysłane z mojego C5303

Amelia
Stary 2013-12-11, 10:00   #2320
żyrafka_19
Raczkowanie

Cisza też od przyszłych mam,coś zamilkły.ja jutro wybywam do szpitala zobaczymy co tam będą ze mną działać....w piątek jest 13.....oby szczęśliwy(nie jestem zbyt przesądna)....
żyrafka_19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 11:01   #2321
mu_szka
Raczkowanie

adunia89:

My mamy taki http://www.tommeetippee.pl/product/p...k_z_uchwytami/
jest calkiem niezly bo faktycznie nic nie leci do poki sie nie pociagnie, mozna nim rzucac i nawet kropelka nie wyleci wada natomiast jest to, ze trzeba wlac przynajmniej do polowy wody i trzymac jak najbardziej w pozycji pionowej do gory nogami zeby plyn byl dobrze zasysany. Poza tym jest bardzo solidnie wykonany.
Mamy tez ustniki do butelek avent. I tu tez mieszane uczucia bo ustniki bardzo fajne (rozne twardosci), nie trzeba bardzo przechylac butli ale za to jak sie za bardzo przechyli to przez zaworek odpowietrzajacy kapie dziecku na buzie jak pije (zaworek jest nad ustnikiem).

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Dziewczyny czy ktoras bylaby chetna na basen z maluszkiem w najblizsza niedziele? W zamian za nas oczywiscie (potwierdzilabym dokladnie w piatek) bo my zapisane ale mloda chorowita ostatnio i chyba nic z tego nie bedzie...

Edytowane przez mu_szka
Czas edycji: 2013-12-11 o 10:59
mu_szka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 17:29   #2322
wiewi
Raczkowanie

Hej hej

Muszka z tego co wiem to można odrobić dwie nieobecności na basenie...Chodzicie na krakowską?

aaaa ja mam stresa 22.12 kończy mi się urlop macierzyński ( do roboty... już wzięłam skierowanie na badania okresowe i rozpisalam urlop.. wracam 7 stycznia buuuu
Stary 2013-12-11, 19:58   #2323
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żyrafka_19 Pokaż wiadomość
Cisza też od przyszłych mam,coś zamilkły.ja jutro wybywam do szpitala zobaczymy co tam będą ze mną działać....w piątek jest 13.....oby szczęśliwy(nie jestem zbyt przesądna)....
powodzenia
Cytat:
Hej hej

Muszka z tego co wiem to można odrobić dwie nieobecności na basenie...Chodzicie na krakowską?

aaaa ja mam stresa 22.12 kończy mi się urlop macierzyński ( do roboty... już wzięłam skierowanie na badania okresowe i rozpisalam urlop.. wracam 7 stycznia buuuu
w sumie to tak długo sie nie pobyczyłaś ja wracam na poczatku sierpnia to dopiero sie "wyleniłam" w domu a zaległego urlopu mam prawie dwa miesiące
Stary 2013-12-11, 20:34   #2324
mu_szka
Raczkowanie

Cytat:
Hej hej

Chodzimy to za duzo powiedziane Bylysmy zapisane na te zajecia darmowe i juz nam jedne przepadly, a zapowiada sie ze i drugie przepadna... A z tego co sie orientuje to chyba ostatnie terminy tych darmowych zajec sa do konca tego tygodnia czy jakos tak...

Ja wracam do pracy 2 miesiace po Tobie... Juz mam ciary. Z kim zostawiasz dzieciaczka?
Stary 2013-12-11, 20:51   #2325
adunia89
Zadomowienie

Muszka, dziękuję za info w sprawie niekapka. Kupiłam właśnie ten TT

Wiewi, szybciutko wracasz... Życzę powodzenia

Wysłane z mojego C5303

Amelia
Stary 2013-12-11, 21:19   #2326
wiewi
Raczkowanie

Muszka darmowe zajęcia skończyły się już dawno 1 grudnia my byliśmy na wszystkich 3 darmowych zajęciach oczywiście jeśli mówimy o tej akcji darmowych basenów mosir

No niestety pół roku zleci a ja stresa mam bardzo dużego i smutno mi że muszę mojego skarba zostawić ale taka kolej rzeczy...Z Kacperkiem zostanie moja babcia...

Muszka doczytałam że do 15 grudnia są zajęcia co za chol... mogliśmy jeszcze chodzić... O której jest basen bo może jakby goście do mnie później przyjechali to bym za was poszła

Edytowane przez wiewi
Czas edycji: 2013-12-11 o 21:24
wiewi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 21:49   #2327
mu_szka
Raczkowanie

Cytat:
Muszka darmowe zajęcia skończyły się już dawno 1 grudnia my byliśmy na wszystkich 3 darmowych zajęciach oczywiście jeśli mówimy o tej akcji darmowych basenów mosir

No niestety pół roku zleci a ja stresa mam bardzo dużego i smutno mi że muszę mojego skarba zostawić ale taka kolej rzeczy...Z Kacperkiem zostanie moja babcia...

Muszka doczytałam że do 15 grudnia są zajęcia co za chol... mogliśmy jeszcze chodzić... O której jest basen bo może jakby goście do mnie później przyjechali to bym za was poszła
No wlasnie do 15 grudnia Zajecia sa o 11:30. Dam znac jeszcze w piatek po kontroli lekarskiej czy na pewno nie idziemy, ale mysle ze na 90% nie pojdziemy. Szkoda bo sie bardzo cieszylismy na ten basen...
Stary 2013-12-12, 09:04   #2328
Le La
Zadomowienie

Dziewczyny mam do was pytanie. Czy jest jakiś określony termin po porodzie, po którym trzeba się zgłosić z dzieckiem do pediatry? Czy to jest zależne od przychodni? Aha i przychodzi jakieś powiadomienie, żeby się zgłosić, czy samemu trzeba? Ja będę chciała zapisać dziecko do przychodni MSWiA na Wojska Polskiego, może wie któraś z Was, jak to tam wygląda. Z góry Wam dziekuje za odp.
Le La jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-12, 09:13   #2329
zosia0
Przyczajenie

Witam
Pochwalę się na szybko że w sobotę 7.12 urodziła się Lilianka 3600 57cm. Wszystko poszło siłami natury Od wtorku już jesteśmy w domu.
Napiszę coś więcej w wolnej chwili. Dziękuję za trzymane kciuki
zosia0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 11:07   #2330
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do was pytanie. Czy jest jakiś określony termin po porodzie, po którym trzeba się zgłosić z dzieckiem do pediatry? Czy to jest zależne od przychodni? Aha i przychodzi jakieś powiadomienie, żeby się zgłosić, czy samemu trzeba? Ja będę chciała zapisać dziecko do przychodni MSWiA na Wojska Polskiego, może wie któraś z Was, jak to tam wygląda. Z góry Wam dziekuje za odp.
W szitalu, przed porodem podajesz przychodnię do której będziesz chodzić z dzieckiem. Po jakimś czasie szpital wyśle wszytskie papiery dotyczace narodzin dziecka. Najlepiej poczekać, tydzień-dwa (szpitale zazwyczaj hurtowo te karty wysyłają, nie każdą z osobna ) i iść do przychodni zapisać dziecko. Wypełniasz deklarację i chyba na drugi dzień już mosze Was lekarz przyjąć (choć ja o zapisaniu dziecka kompletnie zapomniałam i wypełniałam deklarację tuż przed wejściem do gabinetu ). A na wizytę idziesz dopiero na szczepienie (6 tygodni), chyba, że wcześniej coś się dzieje. W teorii powinna Cię wczoeśniej odwiedzić położna, ale np u mnie przy pierwszym dziecku nie była ani razu Przy drugim była raz, stwierdziła, że "mama doświadczona, wie co i jak", zerknęła na moją bliznę i tyle ją widziałam

Cytat:
Napisane przez zosia0 Pokaż wiadomość
Witam
Pochwalę się na szybko że w sobotę 7.12 urodziła się Lilianka 3600 57cm. Wszystko poszło siłami natury Od wtorku już jesteśmy w domu.
klask i: Gratulacje
Stary 2013-12-12, 15:41   #2331
babku
Zadomowienie

Cytat:
Jak nic się nie dzieje, to dopiero na szczepienie ok 6 tygodnia. Można też wcześniej, ale w sumie po co jak i tak na to szczepienie trzeba będzie iść. My byliśmy w przychodni jak chcieliśmy zważyć maluszka, ale do lekarza nie wchodziliśmy.
A zgłoszenie wysyła szpital.

Cytat:
Napisane przez zosia0 Pokaż wiadomość
Witam
Gratuluję, po moim porodzie sn jestem bardzo ciekawska jak to u innych wyglądało, więc czekam na coś więcej

A odnośnie przychodni, położnych środowiskowych itp. jestem bardzo zadowolona z tej na Karczówkowskiej. Filip ma 3 tygodnie, a położna była już 2 razy i bardzo przypadła mi do gustu. Fajna, młoda kobieta niewygłaszająca jakiś herezji. Pierwszym razem przywitałam ją w piżamie, ale pośmiała się i nie czułam się w żaden sposób skrępowana tym faktem. Dała do siebie nr telefonu jakbym miała jakieś pytania. Ogólnie była to bardzo miła, przydatna wizyta.
W przychodni byłam tylko na warzeniu, ale fajnie, że zupełnie oddzielnie są dzieci chore od zdrowych. Tam położna, starsza babeczka też bardzo przyjemna. Nie mogłam sobie poradzić ze zdjęciem bodów przez główkę, to to coś tam zażartowała i poszło Później Fifi zasikał cały pokój i też zachowała się fajnie i nie czułam się bardzo skrępowana.

Swoją drogą mały pięknie przybrał, więc moje wszelkie obawy dotyczące karmienia piersią znikły
babku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-12, 20:52   #2332
marta1985_85
Raczkowanie

Dziewczyny, muszę się pochwalić, jak mój Maluszek przybrał na wadze - równo jak skończył 5 tygodni, byliśmy w przychodni się zważyć (wychodząc ze szpitala, Mały ważył 3510 08.11.2013, a urodził się 05.11), we wtorek, jak pani doktor położyła Go na wadze, okazało się, że waży już 5220 :O
Przez jakiś czas, jak wołał często cyca, myślałam, że może mam słaby pokarm, ale po ważeniu, od razu mi to wyszło z głowy szkoda tylko, że te wzdęcia Mu tak dokuczają ;/
Stary 2013-12-13, 13:52   #2333
mu_szka
Raczkowanie

Wiewi chcecie isc na basen za nas? Bo my niestety nie damy rady, doleczamy sie w domku...
Stary 2013-12-13, 19:13   #2334
wiewi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mu_szka Pokaż wiadomość
Wiewi chcecie isc na basen za nas? Bo my niestety nie damy rady, doleczamy sie w domku...
Z miłą chęcią napisz mi priv za kogo jakby się pytała
Stary 2013-12-13, 21:44   #2335
elami24
Raczkowanie

Cytat:
A u mnie kartę szczepień dawali w szpitalu i przy wypisie w karcie maluszka było napisane, że kontrola pediatryczna w ciągu 2 tygodni od porodu. I tak też zrobiłam. Deklarację do przychodni wypełniałam jeszcze przed porodem więc tylko chcieli ode mnie kartę szczepień. Na kontroli był sprawdzany stan ogólny i mierzenie, ważenie połączony z tzw patronażem położnej czyli pokazywanie obsługi dziecka. Czyli jak podnosić, jak nosić i odkładać, jak turlać przy zmianie pieluchy i ubranka i takie tam więc w sumie fajna to była wizyta. A co do wizyt patronażowych położnej w domu to na nfz powinny się odbyć przynajmniej 4 wizyty domowe w ciągu 2 miesięcy oczywiście. Zresztą kto zainteresowany to znalazłam link W nim jest też wszystko na temat opieki położnej w ciąży, czyli to o czym kiedyś wspominałam a nie znałam szczegółów ile wizyt edukacyjnych się należy. Jeśli forum podczytują jeszcze jakieś przyszłe mamuśki to warto się zainteresować, bo ja byłam mega zadowolona i nazywałam to moją prywatną szkołą rodzenia
http://www.nfz-lodz.pl/index.php/dla...2535-poona-poz
elami24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-14, 11:34   #2336
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elami24 Pokaż wiadomość
A u mnie kartę szczepień dawali w szpitalu i przy wypisie w karcie maluszka było napisane, że kontrola pediatryczna w ciągu 2 tygodni od porodu. I tak też zrobiłam. Deklarację do przychodni wypełniałam jeszcze przed porodem więc tylko chcieli ode mnie kartę szczepień. Na kontroli był sprawdzany stan ogólny i mierzenie, ważenie połączony z tzw patronażem położnej czyli pokazywanie obsługi dziecka. Czyli jak podnosić, jak nosić i odkładać, jak turlać przy zmianie pieluchy i ubranka i takie tam więc w sumie fajna to była wizyta. A co do wizyt patronażowych położnej w domu to na nfz powinny się odbyć przynajmniej 4 wizyty domowe w ciągu 2 miesięcy oczywiście. Zresztą kto zainteresowany to znalazłam link W nim jest też wszystko na temat opieki położnej w ciąży, czyli to o czym kiedyś wspominałam a nie znałam szczegółów ile wizyt edukacyjnych się należy. Jeśli forum podczytują jeszcze jakieś przyszłe mamuśki to warto się zainteresować, bo ja byłam mega zadowolona i nazywałam to moją prywatną szkołą rodzenia
http://www.nfz-lodz.pl/index.php/dla...2535-poona-poz
Pierwsze słyszę o karcie szczepień ze szpitala. Mi i na Kościuszki i na Prostej wpisywali wszstko w książeczkę zdrowia dziecka.
Stary 2013-12-15, 12:26   #2337
wiewi
Raczkowanie

Muszka dzięki za basen bylo super Kacper bardzo zadowolony

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-15, 19:26   #2338
mu_szka
Raczkowanie

Cytat:
Muszka dzięki za basen bylo super Kacper bardzo zadowolony
Ciesze sie ze jestescie zadowoleni i fajnie ze skorzystaliscie bo szkoda zeby sie zmarnowalo tym bardziej ze za darmo
Stary 2013-12-16, 09:14   #2339
trooskava
Zadomowienie

hej laski ja kompletnie nie mam weny do pisania... ale zgladam do was

p.s. ma ktos dobry przepis na sałatkę sledziową ?

Edytowane przez trooskava
Czas edycji: 2013-12-16 o 09:21
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-16, 09:22   #2340
becik_4
Zadomowienie

ja tez ostatnio tylko podczytywalam bo nie bylo nas pare dni tyle rzeczy jest do zrobienia przed swietami przede wszystkim sprzątanie ( bo umylam tylko jedno okno ) choinka no i prezenty bo jeszcze ich nie ogarnelam do konca zastanawiam sie czy brac sie za to czy poczekac do czwartu az tz bedzie mial urlop
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości