|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Maga pisałaś, że robiłaś szarlotkę - możesz mi podać przepis? Jakiego tłuszczu używałaś? Margaryny bezmlecznej? Jeśli tak - z jakiej firmy?
Współczuję wysypki, bo już wiem, z czym to się je - a raczej z czym nie je :/ |
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Zeberko Uwielbiam piżamy tej firmy
Barbie Co do prezentu to może taka lalka http://allegro.pl/listing/listing.ph...20105734000%20[ZABAWKA]&similar=1&order=xd&link= 1 My teraz kupiliśmy taką i młoda była zadowolona ![]() Maga A może zmieniałaś proszek czy płyn do prania
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiedziałam, ze sa lalki w ciaży i dziwnie mi z tym
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
witam, no i glupia franca zaszczycila mnie swoja obecnoscia
jak chcialam zeby przyszla pozniej to oczywiscie nie bo musi tak jak zwykle... No i nie wiem co robic....ziewczyny pisaly ze braly i antybiotyk i clo i bylo ok...no to ja nie wiem co mam robic jeszcze wczoraj moj telefon "stracil zycie" mam do wymiany ekran ;(
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agatko A pytałaś lekarza co na takie połączenie antybiotyku i clo sądzi ![]() Ja bym chyba zaryzykowała i wzięła.. |
|
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
fiol nie, nie pytalam bo bezposrednio nie mam do niego tel. jedyne wyjscie takie aby dzwonic do kliniki na rejestracje pow o co chodzi i one zapytaja gina i oddzwonia do mnie co gin ppow, ale ja bym wlala nie dzwonic a jak juz to rozmawiac z Nim osobiscie ale takiej opcji nie ma
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
mam nr do jednej pani dr. u ktorej konsultowalam sie pamietacie? ta druga ciaze i w szpitalu u mnie byla pogadac i pozniej po # bylam tez u niej ale nie wiem czy wypada tak pisac do niej??? to raz a dwa nie mam tel a nie wiem czy nr jej mam zapisany w telefonie czy na karcie
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44163619]Tylko nie zmieniłam nic w ubieraniu Artusia od dawna. Zresztą wszystko ma bawełniane. A i też sądzę, że gdyby to było od przegrzania, to prędzej miałby potówki np. na pleckach czy brzuszku. W każdym razie dziękuję za rady [/QUOTE]Perse, ale ja nie napisałam, że to od przegrzania, od czego by tego nie miał to jednak jak jest chłodniej (na dworze) mu schodzi, dlatego pomyślałam o lżejszym ubieraniu w domu, może trochę zeszła/zbladła by mu ta wysypka wtedy? ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44164296]Maga pisałaś, że robiłaś szarlotkę - możesz mi podać przepis? Jakiego tłuszczu używałaś? Margaryny bezmlecznej? Jeśli tak - z jakiej firmy?[/QUOTE] Ja nie Maga, ale już wczoraj chciałam Ci napisać o szarlotce i wyleciało mi. Na diecie bezmlecznej robiłam sypaną: szklanka kaszy manny, szklanka mąki (u mnie pełnoziarnista), szklanka cukru (dawałam mniej cukru a więcej kaszy i mąki, żeby w sumie mieć 3 szklanki składników). Suche składniki mieszałam w misce. prawie połowę suchych wysypywałam do wyłożonej papierem formy (wykładałam jedną warstwą szerokiego papieru, ważne żeby nie był łączony bo wtedy tłuszcz przecieknie), na to połowa startych jabłek (ok 4 jabłka na całe ciasto), potem druga prawie połowa suchych, reszta jabłek, reszta suchych i na wierzch strata na tarce o grubych oczkach 2/3 margaryny (palma zielona). margarynę najlepiej wcześniej potrzymać kilka godzin w zamrażarce żeby dobrze się ścierała i ścierać bezpośrednio na ciasto bo ścierając do miski momentalnie się rozmrozi i poskleja. piekłam chyba ze 45 minut muszę poszukać przepisu to powiem dokładnie. bardzo dobra wychodziła tu masz przepis http://mamanadieciebezmlecznej.blogs...ka-sypana.html ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Zeberka, nie zacytowało mi. ja w sumie też nie rozumiem nastawienia na płeć.. chociaż.. tak po cichutku to myślę że w przyszłości chciałabym żeby J. miał brata. Aczkolwiek nie mam żadnego ciśnienia, najważniejsze żeby w ogóle było jeszcze kiedyś dziecko jeśli się zdecydujemy, żeby było zdrowe. Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2013-12-15 o 13:31 |
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Fioluś- na targu nie było takiej grubej jaką chciałam
Tzet kupował mi 4 lata temu te piżamę i płacił tyle ile ja teraz z przesyłką więc chyba babka na all.egro ma je w nie najgorszej cenie monia, esesia- podziwiam za spanie z dziećmi w łóżku, Kasia robi mi czasem w nocy pobudkę i chce do łóżka, jak zaśnie to przenosimy ją, dzisiaj w nocy Tz-et był w pracy, ja pisałam pracę i o 1.30 pobudka- przełożyłam Kasię do naszego łóżka i zasnęłam obok do 4.00- do tej pory boli mnie kręgosłup od "ostrożnego" spania na boku... monia- ta chęć chłopca dlatego, że masz doświadczenie w opiece nad chłopczykiem, wiem, że gdym miała syna to wiele rzeczy trzeba byłoby się douczyć ![]() BERBIE http://allegro.pl/lalki-lalka-szmaci...688740218.html polecam- lalka do nauki sznurowania i zapinania guzików oraz zamków
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-12-15 o 14:35 |
|
|
|
#3251 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
U mnie dzisiaj straszna lipa.. wybrałam się rano do kościoła, tak chciałam się wyspowiadać przed świętami i co i oczywiście znów zemdlałam i tylko dzięki szybkiej reakcji tż nie rąbnęłam o posadzkę Cytat:
Czasami mam wrażenie, że dla niektórych rodziców posiadanie córki to normalnie jakaś kara, jakby dziewczynki były mniej wartościowe od chłopków. Nie rozumiem takiego czegoś. Cytat:
A jutro rano dzwoń do kliniki.
|
||
|
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dogodzisz . A co Twój lekarz na te omdlenia???
|
|
|
#3253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno dlatego chęć chłopca. i ekonomia. ubranka mam, mieszkanie malutkie więc pokój dziecięcy jeśli będzie to tylko jeden, i wiem jak zajmować się chłopcem. Cytat:
|
||
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Anitka napisałam ale ma wył tel. sms nie doszedł....no nic trudno czekam...
Uważaj na WAS!
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44164296]Maga pisałaś, że robiłaś szarlotkę - możesz mi podać przepis? Jakiego tłuszczu używałaś? Margaryny bezmlecznej? Jeśli tak - z jakiej firmy?
[/QUOTE] Mi ta sypana szarlotka za bardzo nie podeszła, za to namiętnie jadłam tą http://www.mojewypieki.com/przepis/r...rta-z-jablkami Żeby było szybciej nie wałkowałam ciasta, tylko ugniatałam palcami. I oczywiście zamiast masła margaryna, palma. Jeszcze te rogaliki polecam http://www.wielkiezarcie.com/recipe39842.html ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44164296] Współczuję wysypki, bo już wiem, z czym to się je - a raczej z czym nie je :/[/QUOTE] Chyba już znam winowajcę. TŻ kupił małemu ciastka z Hippa i zjadł kawałek, a tam w składzie jest mleko w proszku. A on nie patrzył na skłąd Oj uważaj na siebie My śpimy z Olkiem całą noc i jakoś ogarniamy
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
tylko, że ja ważę raz tyle co Ty więc i miejsca więcej zajmuję
![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- anitko- Msze online polecam ![]() nie mdlałam ale czułam się niepewnie, a jeszcze gorzej było jak mi ktoś w ławce miejsce zrobił bo wtedy Tz-et stał obok ławki a ja siedziałam między obcymi ludźmi.... nigdy nie mogli zrozumieć, że jak już mam siedzieć to jedynie z kraja....
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Kochane...
Santom widzę Cię ! Pisz co u Was??!!
|
#3261 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję Dziewczyny za przepisy na ciasto
![]() Wczoraj zrobiłam keks jaglany, nawet dobry, ale bez szału. U nas źle. U mnie laktacyjny horror. Wczoraj mleko wypłynęło o 23.53, podczas, gdy Mały mógł się obudzić teoretycznie o 24 na karmienie. Siedziałam nad laktatorem 2 godziny i wyłam. TŻ już szukał po aptekach 24h mleka HA i był gotów podjechać. Nie kupiliśmy wcześniej, bo po 1 nie było u nas żadnego HA, a po 2 - nigdy nie miałam aż takich problemów. Dziś jednak na pewno kupi to mleko, ja się za bardzo denerwuję tym wszystkim. A poza tym wysypka ewoluuje, codziennie wygląda inaczej. Zaraz otwierają rejestrację, to dzwonię i umawiam nas do dermatologa. Na święta nie mam zrobione nic, kupione nawet pół prezentu, piersi odbierają mi całkowicie radość życia. Tylko gdy Artuś się uśmiecha, to wraca ochota do wszystkiego... Przepraszam, że się nie odnoszę do wpisów Waszych, ale nie mam na to czasu, widzę non stop nad laktatorem... |
|
|
|
#3262 |
|
Rozeznanie
|
Perse wiem co czujesz jeśli chodzi o odciąganie
Mój TŻ dzisiaj wyjeżdża do Gdyni, a w środę leci już do Brazylii Wspólnie podjęliśmy taką decyzję, ale teraz mi smutno
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Perse
Ewel ahh...ciężkie takie rozstania ... ale mam nadzieję że szybko czas zleci...
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
perse nie wiem co ci powiedzieć z karmieniem, bo dla mnie to abstrakcja, ale myślę, że gdy ochłoniesz to pokarm wróci ja kolejną noc mam koszmary, że krwawię... dobrze, że juro wizyta
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2013-12-16 o 10:48 |
|
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma kto Ci pomóc przy Małej![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44176638]non stop nad laktatorem...[/QUOTE] Pewnie przez stres masz jeszcze mniej mleka. Ale wiem, że takie ściąganie nie jest łatwe. A puszkę mleka warto mieć, będziesz wtedy spokojniejsza. Będzie dobrze Może zajmij czymś innym myśli..
|
|
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3267 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie ciag dalszy. Tz zaczyna mowic, Alka zaczyna chrypiec, Mala ma wysypke, a mnie leje sie z nosa. do tego w troje kaszlemy, Ala jeszcze w tym nie uczestniczy. powinnam wywiesic karte na drzwiach "szpital zakzny"
Anitaxas uwazaj na siebie i Malutka
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3269 |
|
Wtajemniczenie
|
prysuj, zrob karki na swieta, wypisz je, poceruj skarpetki, wkurz kogos, obejrzyj film, pogadaj z kims, napisz list, upiecz ciasto, usmiechnij sie, zagraj komus na nerwach. mozna duzo robic
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png Edytowane przez measia Czas edycji: 2013-12-16 o 11:29 |
|
|
|
#3270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może zacznę od wypicia kawy i ogarnięcia trochę domu. ciasta nie zrobię bo nawet kanapki sobie na raty robię bo mi niedobrze. ale to z kartkami to dobry pomysł. muszę dużo wypisać
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

nie wiedziałam, ze sa lalki w ciaży i dziwnie mi z tym
jak chcialam zeby przyszla pozniej to oczywiscie nie bo musi tak jak zwykle...

[/QUOTE]

Nic wybitnego