|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Lidka zniosłam nawet dobrze. Siedziałam na wykładach od rana do wieczora a potem byłam tak zmęczona, że nie miałam czasu myśleć. Gorzej Jasiu, bo drugiego dnia był już bardzo marudny
![]() Angel gratulacje
|
#2042 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mnie sie coś ubzdurało że mój Alanek ostatni w stawianiu kroczków jest ![]() Zapomniałam też Lili od Lidki pogratulować za kroczki ![]() Cytat:
to Alan głaszcze lampki na oknie jednym paluszkiem ![]() Dziękuje w imieniu Alana Cytat:
dziękujemy ![]() Oho, ciąża sie szykuje !! Nie wiem niestety Angel gratulacje za egzamin ![]() Apropo filmów to Wam polece dwa które oglądaliśmy wczoraj. Jeden to "Koliber" z Jasonem Stanthamem bardzo bardzo fajny i z Nicolasem Cage`em "Polowanie na łowcę" oparty na faktach. Też super napisane paluchem na szybce
|
|||
|
|
|
#2043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o widzisz dobrze, że napisałaś moj tz go uwielbia będe sciągac
|
|
|
|
|
#2044 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki za polecenie butków Cytat:
|
|||
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2046 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
przeleciałam was na szybko ![]() Agnes trzymam kciuki Angel za egzamin ![]() Lidka, Iwonka super, że maluszki stawiają już kroczki Kraven a ja się rozstania boję ![]() Katiem na pewno ospa? Oj niedobrze ....
|
#2047 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które podają już miód maluszkom... w jakich ilościach go dajecie? Tzn. ile mniej więcej na jaką ilość płynu ( tzn. wody, herbatki) ?
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
ja daję pół łyżeczki na szklankę
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj mąż ma nocke więc wykorzystam,że cały dzien w domu i biorę się za świąteczne porządki bo jeszcze nic nie zrobiłam ![]() Okna muszę pomyc,szafki..o masakra jak mi się nie chce bo chora jestem Gardło mnie boli i kaszel mam masakryczny Fabiankowi też coś z noska lecieć zaczęło .Nie wiem ile szczepionka na ospę kosztuje więc nie pomogę. Dearlie z miodem też nie pomogę .Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2051 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
około 7-8 roku życia
![]() Cytat:
za egzamin i zakupki,a kompleciki pewnie po świętach przecenią.Cytat:
![]() Jak się kiedyś dowiadywałam to było 130zł teraz nie wiem. Cytat:
Cytat:
Lecę na zakupki tylko na męża czekam |
||||
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Ula a co będziesz kupowała? ![]() Ja trochę posprzątałam, nic specjalnego, odkurzyłam i wytarłam kurze w jednym pokoju i się pokrzątałam z pierdołami i tak się zasapałam że szok... A jeszcze Misiek wymaga noszenia. Jak tu przeżyć jeszcze 4 miesiące?! |
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Ale cudna pogoda Byłyśmy na długim spacerze,teraz Zuzia ma drzemkę,mamusia poćwiczyła w tym czasie a teraz się lenię z herbatką i laptopem. Jak Zuzia wstanie,zjemy obiadek i pójdziemy na pocztę może będzie mniej ludzi bo jak byłyśmy teraz to stania na godzinę conajmniej. Strasznie tu cicho czyżby wszystkie sprzątały ![]() Ja już nic nie robię,wszystko uprzątnięte,choinka ubrana,jutro idę na większe zakupy i potem zostanie tylko pichcenie.
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to upiekłam chałkę i się objadłam jak bąk. |
|
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty się kochana nie przemęczaj bo musisz na siebie uważać. A z tą chałką prawidłowo zrobiłaś ![]() Zjadłabym chałkę ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Ciekawe jak tam Angel w pracy,mam nadzieję ze się odezwie po. ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Aga ton mogłabyś jeszcze raz wrzucić ten przepis na farsz pieczarkowy do krokietów ![]() I na ile mniej więcej krokietów Ci go starcza? Ja bym potrzebowała tak na 20-25 sztuk.
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wszystkie rzeczy są WSZĘDZIE roznoszone przez Henia! Np. skarpetki, pranie, zabawki, kosmetyki mamy U nas od momentu kiedy Henio zaczął chodzić,muszę non stop sprzątać... |
|
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
U nas dzisiaj nocka masakryczna... Co chwile mi sie dziecko budziło, o 2:30 w nocy już miałam dosc wstawania i tż mnie zmienił. Do podobno 5 mały cały czas brzęczał i jakby sie rozbudził ![]() Ja spałam w innym pokoju a i tak sie budziłam bo albo mi sie takie durnoty śniły że szkoda słów, albo słyszałam co chłopy wyprawiają w drugim pokoju. Padam na nos już - dobrze że Alanek poszedł w końcu na drzemkę bo od 9 już puszował znowu. Ja byłam na poczcie, 3 prania zrobiłam, obiad zrobiony i zjedzony, łazienka lsni, tż na 14 do pracy poszedł, a ja teraz sie położyłam i nic nie mam zamiaru robić póki dzidzia nie wstanie ![]() napisane paluchem na szybce
|
|
|
|
#2058 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dziewczyny pochwalcie się choinkami może jakiś świąteczny nastrój na wątku nam zagości ![]() Ja wszystkie porządki odkładam na sobotę najbliższą muszę umyć wtedy okna, zmienić firanki, rozprawić się z syfem pod szafkami w kuchni i pod kanapami, zmienić pościel no i ogólnie wysprzątać łazienkę, poodkurzać A choinkę ubieramy dopiero w poniedziałek Iwoncia, Marta za ogarnięcie porządków
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A porządki jeszcze nie skończone bo mam w pokoju kurzu pełno na szafkach ale to ogarne jak Alan wstanie ![]() napisane paluchem na szybce
|
|
|
|
|
#2060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Mam taką dziewczynę, która mi kilka razy sprzątała jak ja nie dałam rady. Teraz jakoś wolę sama ogarnąć.
|
||
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłyśmy z poczty,zrobiłam placuszki bananowe,Zuzia jadła aż się jej uszy trzęsły.
A z tymi porządkami to nie jest tak,mi chodziło że takie grubsze sprzątanie mam zrobione,okna pomyte,półki,kuchnia,płyt ki w łazience bo takie odkurzanie i kurze to niestety też co chwilę.
|
#2062 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja kupiłam małą choinkę w doniczce, taką do pasa ![]() Majuni powiedziałam, że to jest drzewko takie jak na dworze i musi rosnąć Maja przytaknęła, pogłaskała gałązkę, grzecznie odeszła od drzewka i już go nie dotyka wiosną przesadzę choinkę do ogródka i będzie sobie dalej rosła (mam nadzieję )---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgnijgtpka.png Edytowane przez m_moni Czas edycji: 2013-12-16 o 16:41 |
||||
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc.
U nas dzisiaj była wigilia na oddziale, było super. Później byliśmy z Jasiem u koleżanki, która ma miesiąc więcej od Niego. Tak nim rządziła, że aż się za mnie schował.
|
#2064 | |||
|
Zadomowienie
|
Antek dzisiaj był strasznie marudny, nic nie spał. Ale chyba coś mu zaszkodziło, zwymiotował dzisiaj
![]() Cytat:
ale ostatnio kupiłam sobie dwie bluzki w h&m, za 10 zł każda ![]() trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() kiedy Ty zdążyłaś to zrobić?? Cytat:
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
spróbuje nadrobić,bo w autobusie sie nie niglam połączyć w ogole z forum
próbowałam przed praca i po i Pierwszy dzien pracy ok, siedzialam przy babce przez 7h przy okienku i patrzyłam sie co robi. O ile jak byl mniejszy ruch to mi tłumaczyła to później już masakra. Nawet nie wiedziałam,ze tyle znaczków mozna sprzedać i ludzi obsluzyc. Babka 17lat tam pracuje obsluzyla w 5h 250osob, samych znaczkow sprzedała kolo 2000. Masakra. Zapiernicza jak maszyna. Ogólnie warunki trudne,bo ludzie sie rozni trafiają ale mnie najbardziej przeraza ta odpowiedzialnosc materialna. Bo dziś przyjela przelew na 10000zl w banknotach 10zl...i wszystko recznie liczyla no ale nie moge czarnowidztwa wprowadzac ludzie w pracy nawet ok, byłam furora wśród listonoszyA teraz najwazniejsze- Jagodka. Wstała dzis o 5rano, jak moj budzik zadzwonil. Miałam ja budzic o 5:30 ale skoro sie obudzila sama to dobrze. Chwilę sie pokokosiła w naszym łóżku,a później zabawa jakby środek dnia był to ja i mąż bardziej nie przytomni niż ona. Zawiozl ja na 6do dziadkow. I była jak aniolek. Nawet sie nie ucieszyla z mojego powrotu byłam po nia o 15:30,a w domku bylysmy godzinę pozniej. Zrobiłam obiad na jutro, poprasowalam rzeczy(szlak mnie trafia,bo muszę mieć biała koszule i czarne spodnie) chce koloru wykapalam małą, nakarmilam i zasnela po 19. Mąż poszedł do kolegi,a ja siedzę i chce poszukac literatury do pracy mgr,ale mówię pierw Wam napisze Martus widzę,ze mnie wzywasz na fb,właśnie gdy pisze ![]() Idę jeszcze narobic,co by nie bylo,ze Was zaniedbuje ale prosze o wyrozumialosc,bo trochę ciezko mi sie jeszcze ogarnac dziś![]() Jutro mam na 7do 14 i mam sama usiasc na okienku(z "nauczycielka" za plecami) SRAM W GACIE ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Widzę,ze choinki na tapecie i porządki. Jutro grafik dostanę do końca mc to sobie zaplanuje kiedy naszą choinkę przystrojw. Ciekawe jakie zmiany dostanę A o porzadkach nie wspomnie,bo jeszcze pierogi mnie czekają ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Ja uwielbiam Jasona <3 mój ideał faceta z wyglądu oczywiscie
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Angel, super, że dzień taki udany. No i w sumie dobrze, że Jagódka tak dobrze się spisała, to nie musisz się martwić. A w pracy sobie na pewno poradzisz bardzo dobrze. Początki są zawsze trudne.
|
|
|
|
#2067 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
|
||
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Angel super, że w pracy Ci się podoba. Poradzisz sobie, z każdym dniem będzie coraz lepiej
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Angel, zobaczysz ogarniesz się z tym wszystkim szybciej niż myślisz
Ech, jestem wkurzona.. wczoraj kupiliśmy ten podgrzewacz do wody, co było nieplanowanym wydatkiem, a dziś przyszło wyrównanie za prąd prawie 300 zł do zapłaty do 23 grudnia. Wizja mojej nowej kurtki podryfowała w siną dal... |
|
|
|
#2070 | |||
|
Wtajemniczenie
|
On się nie daje
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Angel to super, że Jagoda dzielnie wszystko zniosła. Jutro ci się lepiej pójdzie do pracy. Już trzymam kciuki za samodzielne dyżurowanie przy okienku. Choinką się nie pochwalę bo nie będę mieć. Dzwonilam dziś do położnej kiedy mam się stawić, na 7 dobę czyli teoretycznie 22 ale skoro to niedziela to mam przyjechać w poniedziałek. Jak nic przyjdzie mi k..... rodzić we wigilię. Ogólnie jestem na ten fakt wkurzona O!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

Jestem żonką 

dla Waszych pociech za pierwsze kroczki,ja podobnie jak Aga ton czekam

muszę umyć wtedy okna, zmienić firanki, rozprawić się z syfem pod szafkami w kuchni i pod kanapami, zmienić pościel
próbowałam przed praca i po i
obsluzyla w 5h 250osob, samych znaczkow sprzedała kolo 2000. Masakra. Zapiernicza jak maszyna. Ogólnie warunki trudne,bo ludzie sie rozni trafiają ale mnie najbardziej przeraza ta odpowiedzialnosc materialna. Bo dziś przyjela przelew na 10000zl w banknotach 10zl...i wszystko recznie liczyla
ale prosze o wyrozumialosc,bo trochę ciezko mi sie jeszcze ogarnac dziś