|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
moja waga z początku ciąży 54,800 od 2-3 dni co rano sie waze i juz jest 55,300
cos chyba zaczęło iść w góre,bo ta pierwsza waga trzymała sie do 10 tyg
|
#572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Agusia, ja sobie też ostatnio pogryzłam język przez teściową, jak mi wmawiała, że brzucha nie mam... chciałam Jej powiedzieć, że ja takiego jak ona teraz to nawet w 9 m-cu nie będę miała
(chociaż mój to na początku brał wszystko za ruchy, łącznie z pulsem i ruchami jelit, które aż burczały )Cytat:
że co masz ze mną Ale mi się podoba moja choineczka... nie mogę przestać się na nią patrzeć malutka, ale nasza pierwsza... chociaż zaraz pewnie napiszecie, że jakaś 5 latka ją ubierała ![]() ![]() ![]() ____________________
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-12-16 o 12:24 |
|||
|
|
|
#573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() staram się pić, ale z tym też jest ciężko ![]() Mężuś, hmm, chyba nie do końca zdaje sobie sprawę z tego, co się wydarzy poza tym ostatnio ma strasznie dużo pracy i jeszcze mną się ciągle martwi, więc tak naprawdę to nawet nie było kiedy porozmawiać o Jego wrażeniach i oczekiwaniach ale za to w piątek poczuł kopniaczka na siłę przycisnęłam Jego rękę do brzuszka i poczuł (bo tak z własnej woli, to się boi dotknąć), a w sobotę rano przytuliłam się brzuchem do jego pleców i też poczuł ![]() wiesz, co? ja takiego podejścia nie rozumiem.. przecież usg połówkowe nie musi być robione na sprzęcie 3d.. nawet moja mama rozmawiała ze swoim lekarzem i powiedział, że tak naprawdę to naciąganie na kasę, bo na 2d spokojnie wszystko widać.. no chyba, że jest jakieś obciążenie genetyczne, to wtedy inna sprawa.. poza tym lekarz, do którego chodzę na nfz, też mi powiedział, że jak chcę wydać kasę to mogę iść na 3d, ale on nie widzi takiej potrzeby.. |
|
|
|
|
#574 |
|
BAN stały
|
Dziękuję
Monika83 dzięki za odp ! Ja właśnie u lekarza z gorączką nie byłam bo nie była jakaś mega wysoka...a do tego na dziąśle miała trochę krwi przy wychodzącej dwójce więc ja byłam pewna że to od zęba. Tylko właśnie tak jak piszesz..nagle po 3 dniach gorączka przeszła jak ręką odjął i pojawiła się wysypka. Teraz tylko tak dumam ile ona może to mieć...bo w necie też przeczytałam że kilkanaście godzin..a ona ma już 24h. Boję się czy to nie jakaś zakaźna choroba... Martuszka0, Madziuuula, Magdi555 dzięki dziewyczny Nikii89 spora gorączka. Oby było już tylko lepiej.. Lolitka888 jej...ale fajnie przeczytać takiego posta !! Cieszę się, że tak właśnie czujesz! Że jesteś szczęśliwa! Zobaczysz jak to uczucie wzrośnie x10 jak przytulisz swojego synka jak już będzie na świecie..Ej o jaką koszulkę z lidla chodzi? Trzymam kciuki za wszystkioe dzisiejsze wizyty! Dobrze, że u Zamyślonej wszystko dobrze! W takim razie czekamy aż się odezwie Ja dziś w pracy no i dziś oczywiście nici z basenu. Także posprzątam sobie za to w domu po południu |
|
|
|
#575 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dalej nie wiem w jakiej pozycji mój maluszek urzęduje. Zresztą to się dość często zmienia, bo podobno się wierci Szkoda, że jeszcze nie czuję kopniaczków....![]() Mnie lekarka zawsze pyta: piszemy zwolnienie? A ja zawsze odpowiadam, że jeszcze nie. Brałam tylko raz na tydzień, bez żadnych usprawiedliwień ![]() Ja przed ciążą ważyłam 57 kg, a teraz 61. Jestem w 19 tygodniu ciąży. Chyba prawidłowo rośnie nie? ![]() Ja glukozę też mam iść w 24 tygodniu, więc jeszcze troszkę czasu mam ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
Właśnie jakoś tak święta poczułam
|
|||||
|
|
|
#576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio sie w ogole dowiedzialam, ze jego usg ma opcje podgladu w 3d (zawsze mi robil 2d), to go poprosilam, zeby na chwile przelaczyl, zebym zobaczyla jak to wyglada (nigdy nie mialam 3d robione). I powiem wam, ze sie mega rozczarowalam. Na 2d widze kazda kosteczke osobno, kazda komore serduszka, no wszystko idealnie widac, a na tym 3d moje dziecko wyglada jak kartofel Tak, wiec nie dajcie sie naciagac, wartosci medycznej to to nie ma za bardzo. Jedynie mysle, ze moze to byc fajna pamiatka, takie zdjecie, ale to juz w pozniejszych tygodniach (widzialam u kolezanki zdjecie z 35 tc i wyglada super).
|
|
|
|
|
#577 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Patrzyłam na zdjęcie. Ta babka ma chyba gęste włosy i zrobione loki. Myślisz, że po obcięciu same się tak będą układać bez wysiłku? ![]() Cytat:
![]() A o l4 też zawsze sam pytał czy chce, a teraz sama musiałam prosić i jeszcze opisywać czemu. Chyba jakąś kontrolę miał ![]() Co to za ćwiczenia dla ciężarówek? joga czy jakieś inne?
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-12-16 o 12:49 |
||
|
|
|
#578 | |
|
Rozeznanie
|
Taką zachęcającą do kołysania Małej/Małego
![]() Cytat:
Mieszkamy w 2 pokojach u rodziców(moim i dawnym mojej siostry). Szukamy teraz TBS-a. Byliśmy wtedy na oglądaniu ich.Spodobały nam się 2. Jeden ma 49m2 a drugi 57m2.Tylko,że wnioski można składać do końca roku.Później zbiera się 5 osobowa komisja i losuje komu dadzą mieszkanie,także jest to jak wygranie w totka.Dzisiaj koleżanka mojej mamy powiedziała jej ze chce się wynieść z tbs bo wyjezdza za granice no i mamy isc oglądać je..nie wiemy jeszcze nic konkretnego a ona sama nie wie czy może według umowy przyprowadzić kogoś na swoje miejsce..bo te umowy różne są. Na szczęście zawsze mozemy mieszkac u rodziców i dobrze nam też tutaj. Możemy liczyć na nich i finansowo też zawsze służą pomocą. p.s. tak teraz patrze na to co napisałam i śmiać mi się chce,bo piszę jakiś dziwnym szykiem ach ten mózg!
Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-12-16 o 12:53 |
|
|
|
|
#579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#580 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
nie mogłam spać coś w nocy, jakoś mam nerwy ostatnio - przed piątkową wizytą i obroną męża.. w dodatku Iga coś popłakiwała w nocy i teraz dopiero poszła spać od rana, ja zaraz też idę się kimnąć bo głowa mnie tak boli że szok tak w ogóle to gratuluje wszystkim rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące Cytat:
dziś znowu sukces Cytat:
szkoda tylko, że nie zawsze woła ale jeszcze ma przecież czas Cytat:
|
|||
|
|
|
#581 |
|
BAN stały
|
Myska0 chodzisz na zajęcia dla ciężarnych? Super!
Ja w pierwszej ciąży chodziłam..teraz już nie mam czasu Chodzisz raz w tyg? Pallas Ril z tym 3d całkowicie się z Toba zgadzam. Ale "kartofel" mnie mega rozwalił Lolitka888 o żesz!! Ja też chce tą koszulkę!
|
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc liczę że jak je pocieniuje to znów będą takie bardziej kobiece... ![]() Lolitka to trzymam kciuki za wygranie w tego totka tego mieszkania
|
|
#583 |
|
Wtajemniczenie
|
Vampirka do ginekologa idę po świętach w piątek od razu ... myślałam zadzwonić do niego,ale poczekam - jak się powtórzy jeszcze raz to zadzwonię i mu powiem,choć tak czy siak wspomnę mu o tym na wizycie .
Bo to dziwne,leciała mi ta siara jasna ... ale właśnie jak później zobaczyłam tą krew ( taka bordowa ) to na chusteczce wyglądało to jak krew ... i tak z 3-4 kropelki ... ![]() Z tż są znów ciche dni ... naprawdę myśli o ślubie pokładam bardzo daleko,bo nie chcę budować małżeństwa na kłamstwach ... wczoraj mnie okłamał,a ja tego nie toleruję . Gdybym wiedziała,że jest taki wcześniej to eh ... może wszystko potoczyłoby się inaczej Myskao lolitka u nas tak samo jest z kasą ... masakra. Niby mamy mieszkanie,ale nie można powiedzieć,że własne bo jak się kredyt spłaci za 14 lat to dopiero będzie na własność ... też nie pracuję,ale mamy pomoc od moich rodziców,zawsze dają mi na moje wydatki itp,tż pracuje w wojsku ale niestety jego rodzice nie potrafią tego zrozumieć i by "doili" z niego kasę ... jak tak będzie po porodzie,to powiem co mam do powiedzenia,ja zawsze mogę wrócić do rodziców. Tak samo mój ojciec powiedział,że jeszcze raz usłyszy jak tż pomaga tamtym to on nam nie pomoże ... Z jednej strony nie dziwię mu się,bo tamci nie umieją kasy szanować,wszystko idzie w papierosy i w wódę,a później im brakuje . A przecież my też mamy dziecko w drodze i chcemy normalnie żyć ... staram się jakoś rozkładać pieniądze,żeby nam nie brakowało itp .
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie mi się tutaj dziś nie chce siedzieć... Boże oby się szybko ten tydzień skończył... A z drugiej strony jak nie będę pracowała to i wypłata będzie w styczniu mniejsza... I tak źle i tak niedobrze...
Vampirka choinka śliczna
|
#585 |
|
Rozeznanie
|
kasian dziekuję za rady Twojej mamy i babci
lolitka super, że jesteś szczęśliwa agus7ia teściowej nie słuchaj :P wiadomo przecież, że każda z nas inaczej przechodzi ciążę. mam nadzieje, że my takie nie będziemy Pallas Ril, kasian jeszcze z filmów podobały mi się francuskie "Jeszcze dalej niż północ" i "Nic do oclenia". Uśmiałam się na nich bardzo ![]() VwVampirka fajnie, że zamyślona się odezwała i najważniejsze, że u niej wszystko ok ![]() Light Limara czyli koniec pracy? ![]() JJJustynAAA mi się podobał film "Iluzja" ilkas to może dla spokoju idź z nią do lekarza... a w poprzedniej ciąży chodziłaś gdzieś do szkoły rodzenia??? W ogóle wczoraj mieliśmy gości i jak siedzieliśmy tak przy herbacie to tak mnie mocno kopnął mój bąbelek, że aż na ręce poczułam szkoda tylko, że w tym czasie jak oni byli, bo mąż przegapił
|
|
|
|
#586 |
|
BAN stały
|
Meniaa94 buu, znowu ciche dni ?
![]() Martuszka0 tak, chodziłam do szkoły rodzenia Na ul Gajową Do tej położnej która pracowała na Brochowie Już kiedyś o niej pisałam
|
|
|
|
#587 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też czasami muszę na siłę kłaść jego rękę na brzuchu, ale tylko czasami. Zazwyczaj sam ma odruchy, żeby położyć rękę albo głowę na moim brzuchu.Fajnie z tymi ruchami. Nie mogę się doczekać, kiedy mój Mąż też poczuje kopniaczka ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Ja nie miałam 3d i chyba na takie nie pójdę.. Chociaż może później gdzieś prywatnie po filmik na pamiątkę Wystarczają mi póki co zdjęcia w 2d
|
|||
|
|
|
#588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana jestes taka slodka a twoja wiadomosc jest pelna energii i szczescia az sie milo czyta krzycz z radosci krzycz
|
|
#589 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() L4 bez problemu wystawiane ![]() A ćwiczenia to takie z serii Aktywne 9 miesięcy - głównie na takich dużych piłkach Ale na jogę też mam zamiar się wybrać, bo raz w tygodniu to jakoś mało jak dla mnie ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Ładna jest, ale jakoś w Lidlu jej dziś nie widziałam ![]() Cytat:
Albo, żeby Wam się spodobało to zwalniające się mieszkanie ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Mam nadzieję, że jak będę na zwolnieniu to częściej będę korzystała z ruchu, chociaż będzie coraz ciężej... ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
i co w wątku napiszę to kolejne posty mam do nadrobienia i tak w kóło
|
||||||
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
myskao kurcze ale masz fajnie z tymi zajęciami dla ciężarnych. Ja też już czuję że jestem mega zastana i powinnam się wziąć za siebie, ale od początku ciąży tak mówię i wielkie g.......... z tego wyszło...
Poszperałam jeszcze za fryzurami... Chodzi mi chyba bardziej o coś takiego...
|
#591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() No, ta fryzura chyba bardziej naturalnie wygląda (w sensie bez podkręcania) i może nawet sama się ułoży.. |
||
|
|
|
#592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwszy raz spotkałam się, że najpierw oznaczają glukozę we krwi na czczo,a miejscu po 40 min. odebrałam wynik, i jak jest prawidłowy to pije się glukozę (po 75 gramach trzeba czekać 2 godz. na kolejne pobranie krwi), a jak nie jest prawidłowy to już nie ma potrzeby jej picia. Ja musiała ją wypić, wszystko było w porządku. Smakuje tak jakbyś rozpuściła sobie dużą ilość cukru pudru w wodzie. Nie zamartwiaj się na zapas, będzie dobrze A jutro idę na USG i zobaczę moje dwa wierciochy |
|
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia na jutrzejszym USG
|
|
|
|
|
#594 |
|
Raczkowanie
|
Tak piszecie o tych mieszkaniach .... my tez wynajmujemy kawalerke tyle kasy idzie w powietrze ale nie wyobrazam sobie miec kredytu na 30 lat nie tutaj w polsce , myslimy by sie przeprowadzic do niemiec bo moj Tż ma dwa obywatelstwa ja ze zostalam jego zona to juz tez .... narazie wyslya cv ale na koniec roku to ciezko byle bylo siemo czo zaczepic a potem to napewno jakos bedzie a ja chcialam bym tam urodzic , tutaj mam prace ale umowa do konca wrzesnia 2014 roku a pracuje w kawiarni w centrum handlowym wiec watpie ze mi ja przedluza na maciezynskim ;( taka sytuacja .... w sumie nie mamy nic do stracenia a wiele do zyskania ..... tu nas nawet na samochod nie stac ;( tego sie nawet jeszcze nie dorobilismy
na swieta nie robimy sobie prezentow z mezem tylko odkladalismy pieniazki by wynajac samochod na 3 dni na swiata bo przerazala mnie ta podroz busem z prezentami i torbami i ja z brzuszkiem ten tłum nikt na nikogo nie patrzy tylko by sie zmiescic wiec nas prezen to samochod 3 dniowy A tak wogóle to u nas sie mówi na Dzieciątko a nie pod choinke zawsze co chcesz na Dzieciątko ja mam swoje w brzuszku ♡♡♡♡♡♡
|
#595 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam tak choinke
|
#596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na razie jeszcze mam czas żeby się psyhicznie nastawić hehe ![]() Lubię słodkie wiec mam nadzieję że będzie ok ![]() Ja też jutro mam wizyte i też będę podglądać moje dzieciątko ![]() O której masz wizyte ??
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na 30 lat i tak będziemy musieli się zadłużyć.. Inaczej w tym kraju nie da się kupić mieszkania czy domu. No chyba, że zarabia się miliony.. Nie spotkałam się z określeniem "na Dzieciątko", zamiast "na choinkę" ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Oj, u Ciebie to już całkiem świątecznie I stojaczek ze świecami ![]() My kupujemy choinkę żywą w doniczce Mieliśmy taką w tamtym roku i była piękna, tylko trochę za duża, więc w tym roku zdecydowanie mniejszą kupimy.
|
|
|
|
|
#598 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też jeszcze sytuacja nie najlepsza.
Po nowym roku mamy kupić działkę więc na nią są pieniążki odłożone, ale przed nami jeszcze sporo do odłożenia jak chcemy wystartować z budową w wakacje... :| Także mieszkamy u teściów póki co, dopóki się nie wybudujemy to będziemy tutaj.. tyle dobrze że Tż pracuje w Niemczech więc do odłożenia jest coś więcej, ale i tak koszt budowy domu mnie przeraża.... Mam nadzieję że podołamy.. ![]() Ubranka też dostanę od rodzinki ale reszte trzeba kupić..
|
#599 |
|
Wtajemniczenie
|
ilkas Myskao eh ... pewnie powiecie,że jestem przewrażliwiona itp,że nie potrzebnie czepiam się przeszłości itp,a jeszcze nie byliśmy razem,ale po prostu każde z Nas chciało znać swoją przeszłość,bo było przed tym jak się poznaliśmy ... i się dowiedziałam kiedyś na weselu od znajomej tż'ta że on taki figo fago był ... i my poznaliśmy się w czerwcu a w maju miał jakąś panienkę " na jeden raz" ... i nie przyznał się do tego na początku,a teraz powiedział,że to prawda,że był po Afganistanie więc powinnam go zrozumieć ... tylko,że to go nie usprawiedliwia,żeby brać pierwszą lepszą żeby ją zaliczyć i koniec ... Boli mnie to,bo się dowiedziałam,że naprawdę miał dużo takich a ja nic o tym nie wiedziałam ... najgorsze jest to,że wziął mnie,bo się szanowałam ... że tak powiem " czysta" a jego zdaniem on mógł skorzystać z życia ... już kilka razy przeskrobał w związku . Moja mama jest dla mnie jak przyjaciółka i z nią rozmawiam na wszystkie tematy ... i ona płacze,boli ją to,że "męczę się" z nim w związku ... że to wytrzymuję co on robi momentami ...
Dlatego skoro chcieliśmy wiedzieć co było wcześniej to mógł być szczery,ja od początku się zaangażowałam w związek, głupotę zrobiłam że zerwałam wszelkie kontakty ... a on miał jakieś tam "koleżaneczki". Raz przyłapałam go jak pisał z jedną i chciał się umówić ... nie była to pogaduszka koleżeńska tylko wyglądało na coś więcej ... ale głupia wybaczyłam mu to,bo to tylko pisanie ...
|
#600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

cos chyba zaczęło iść w góre,bo ta pierwsza waga trzymała sie do 10 tyg

(chociaż mój to na początku brał wszystko za ruchy, łącznie z pulsem i ruchami jelit, które aż burczały 

na siłę przycisnęłam Jego rękę do brzuszka i poczuł

a siada na normalną deskę, czy macie nakładkę? No i ja uważam, że im szybciej tym lepiej. Tym bardziej, że dziecko załąpało o co chodzi