|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
| Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
|
1 | 2,70% |
| Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
|
3 | 8,11% |
| Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
|
6 | 16,22% |
| Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
|
2 | 5,41% |
| Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
|
7 | 18,92% |
| Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
|
1 | 2,70% |
| Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
|
3 | 8,11% |
| Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
|
0 | 0% |
| Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
|
3 | 8,11% |
| Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
|
11 | 29,73% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
Tassiu, nie znam szczegółów, bo nie mam dostępu do klubu, ale życzę Maciusiowi dużo zdrówka i trzymam mocno kciuki, aby wszystko było w porządku ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
i zamierzam dodawac na poczatek swojego mleka do niej a potem bede robic z oliwa z oliwek
|
|
|
#4683 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze wiedziec po herbatki bede sie wybierac za rzeke ![]() A mozesz cos jeszcze polecic co w de jest lepsze? ![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj na zakupach bylam z mama 4h to tz tylko sie dziwil ile mozna po sklepach lazic :P Kupilam sobie sukienke na swieta Nawet mu sie spodobala i stwierdzil ze nawet mojego brzuchola w niej nie widac Wiec mam zamiar na swieta wygladac kwitnaco ![]() A i kupilam sobie koszule, taka w kolorze ciala i tak teraz mysle co by pod nia zalozyc Bo tak gupio jak bedzie ten moj bebech przeswitywal ![]() Moja zazwyczaj zaczyna plakac jak zakladam czapke, kontynuuje przy zakladaniu kombinezonu, ale jak juz ja wezme na rece to spokoj I czasami smoczek pomaga sie wyciszyc ![]() My juz po spacerku Piekna pogode mamy Obiad prawie zrobiony, teraz karmienie, prasowanko i mam zamiar troche ozdob swiatecznych wyciagnac i poprzywieszac Tylko co na te moje plany moje dziecko kochane?
|
|
#4684 | |
|
Raczkowanie
|
wczesnie dlatego, ze w tamtym okresie pogniewala sie na mleko, a cos dostawac musiala, wiec postanowilam, ze zaczne juz pomalu wprowadzac sloiczki
Cytat:
|
|
|
|
|
#4685 |
|
Zadomowienie
|
Tassia wielkie kciuki za Macka
|
#4686 |
|
BAN stały
|
Przegladnelam garderobe Wiki w rozmiarze 74 i zupelnie nic sie nie bada na Janka.Same rozowe Hello Kitty, falbanki i te sprawy. Jeszcze do tego letnie. Jakis tam sweterek jedem bedzie ok, ale akurat wierzchcie rzeczy mam po kuzynach. Eh
|
|
|
|
#4687 |
|
Raczkowanie
|
jestesmy po spacerku
jest taka sliczna pogoda pierwszy raz od dawna jest slonce, a nie SMOG teraz jem zupke i lece z młodym do okulistki trzymajcie mocno za nas kciuki bo sa potrzebne ze hej![/QUOTE] ![]()
|
|
|
|
#4688 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Wiecie co znalazlam w garderobie J. Pajac w kaczory z napisami Donald. Chyba tesciowa to kupowala. Posadzilabym ja o jakis podtekst polityczny, ale ona fanka Palikota jest.Wiec chyba czusty przypadek.Ale e takie produkuja... |
||
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
niby tak ale rzadko o tym pamietam...
|
|
|
|
#4690 |
|
BAN stały
|
Janek zrobil sie bardo ozywiony i rozgugany. Potrafi 2 godz nadawac. Teraz mowie "Janek ty dzidziusiu". a on usmiech i "a guuuu". I mowi w 3 jezykach. Znajome slowa
-lala -ich (niem. ja) -ja -blue (ang. niebieski) -egg (ang. jajko) I prawi juz mu wychodzi fuck. |
|
|
|
#4691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za wizyte! |
||
|
|
|
#4692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka ma teoria hehe
|
|
|
|
|
#4694 |
|
BAN stały
|
Moze twierdza, ze tam biedne chyrlaki i chudzinki mieszkaja to trzeba ich troche podtuczyc. A w zachodniej Europir maja grube tylki to lepiej cukru nie dodawac hehheheh
|
|
|
|
#4695 | |||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chciałabym od ziemniaka, ale jakoś nie widziałam samego ziemniaka tylko w połączeniu z dynią... Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
albo mysla ze skoro cukier tylke lat na kartki byl to teraz trzeba dac z nawiazka
|
|
|
|
#4697 |
|
BAN stały
|
Nie no wlasciwie kazde mieso i rybyi owoce moza. No chyba, ze sa jakies inne powody nie jedzenia tego przy kp.
|
|
|
|
#4698 |
|
Zadomowienie
|
Przed chwilą dzwoniła pielęgniarka środowiskowa, że przyjdzie dziś na wizytę "ocenić warunki bytowe i mieszkaniowe dziecka". Jak mam to rozumieć? Będzie mi chodziła po całym mieszkaniu i oglądała wszystko czy jak? Jak to u Was wyglądało? Też miałyście taką wizytę?
|
|
|
|
#4699 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
. Serio slyszalam taka historie.Ja osobiscie nie mialam takiej wizyty. W PL byla, ale akurat nas w domu nie bylo, pojechalismy paszport zalatwic chyba . Tesciowa podpisala jakis papier i tyle.
|
|
|
|
|
#4700 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Przy rozszezaniu diety dziecka przez pierwszy rok można dziecku podawać tylko królika i indyka, samo żółtko jajka. Nie można ryb w pierwszym roku, ani innego mięsa. Gluten po 10. miesiącu. Zero produktów mlecznych, słodyczy, orzechów, miodu, owoców cytrusowych. Na logikę to wg mnie dieta przy kp powinna wyglądać podobnie. Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#4701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jakoś muszą to kontrolować. Gdyby nam się trafiła kontrola nei robiłabym problemów
|
||
|
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawie o zywieniu http://dziecisawazne.pl/wiekszosc-pr...anna-mendecka/ znalazlam szukajac info czy moge smarowac natalke olejem kokosowym i znalazlam cos innego i troche historii kp http://dziecisawazne.pl/historia-kar...sia/?dest=menu Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-12-16 o 15:00 |
|
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia, bardzo Wam współczuję, okropny stres
jakich lekarzy macie umówionych, kiedy?
|
|
|
|
#4704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie byla ze trzy razy i nigdy mi nigdzie nie zagladala, nie zwiedzala mieszkania, od razu szla do pokoju dziecka i tam je ogladala i przeprowadzala ze mna rozmowe |
|
|
|
|
#4705 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#4706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie tak samo. Ale raz jak wypelniala jakies papiery to pytala ile jest pokoi, ile osob mieszka w domu i o nasza prace.
|
|
#4707 |
|
Wtajemniczenie
|
hello
![]() jestem po wizycie T... przeżyłam, ale musiałam trzymać język na wodzy tak mnie irytowała... stwierdziła że młody do mnie podobny i tak to brzmiało jakby była to najgorsza tragedia (wg mojego oka to on do tż bardziej), nosiłaby mi dziecko non stop, nawet jak go do spania odkładałam to zaglądała czy aby się nie obudził... jak karmiłam to sterczała nade mną i próbowała bluzkę unosić i biustonosz poprawiac żeby zobaczyć jak młody je i wtedy jej powiedziałam że karmienie to dla mnie tak intymny moment że wolałabym być z młodym sama i wyszła ale był foch ... jak zmieniałam pieluchę do obciągała młodemu body, próbowała "pomagać" a wczoraj rano jak tylko tż zadzwonił budzik po 7 (ja jeszcze spałam) wparowała do sypialni i chciała Huberta na ręce to sam tz ją cofnął... siostra tż ani słowem się do mnie przez 24 godziny nie odezwała... ![]() ![]() jakby nie było cieszę się że juz pojechały |
|
|
|
#4708 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Skoro chce to nie przychodzi, ale jak mi zajrzy to jakiejkolwiek szafki to zrobię aferę, bo dla mnie to naruszanie mojej prywatności
|
||
|
|
|
#4709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moj ma teraz 3 miesiace i wazy prawie 7 a wcale nie jest duzy. Kolezanki maja dzieci w tym samym wieku, roznica 2/3 tyg i jeden koksik w wieku 4 miesiecy wazy 8.5![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- To chyba jakis nalot;p bo do mnie tez dzwonila rano i ma przyjsc jutro;/ Wlasnie sie zastanawialam po co |
|
|
|
|
#4710 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

[/RIGHT]
sebastiana nie ide szczepic bo w domu jest jelitówka i się boje.dziadziu jest w szpitalu , mi jest niedobrze niewiem czy z nerwów czy dlatego bo nic jeszcze nie jadłam i właiśnie szybko pije kawe i jem kanapki.
no racja nie cce dla mnie źle ....a ja zamiast się zmobilizować to sie zdołowałam i ryczeć nadal mi sie cce

... jak zmieniałam pieluchę do obciągała młodemu body, próbowała "pomagać" a wczoraj rano jak tylko tż zadzwonił budzik po 7 (ja jeszcze spałam) wparowała do sypialni i chciała Huberta na ręce to sam tz ją cofnął... siostra tż ani słowem się do mnie przez 24 godziny nie odezwała...