|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
| Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
|
13 | 28,89% |
| Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
|
0 | 0% |
| Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
|
0 | 0% |
| Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
|
0 | 0% |
| KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
|
17 | 37,78% |
| DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
|
7 | 15,56% |
| JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
|
6 | 13,33% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,44% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Hej. Weekend miałam straszny, nawet podczytać z telefonu było mi Was cieżko, a jak już wygospodarowałam trochę czasu, to wizaż przestał działać
![]() Ale udało mi się przeczytać post Agnieszki. Jestem dzisiaj myślami z Wami i bardzo mocno trzymam kciuki!!!!!! U nas goście, goście i jeszcze raz goście i nie zapowiada się na koniec. Mało tego Filip ma chyba jakiś skok, bo daje nam nieźle popalić. W nocy po wielu próbach uspokojenia go na różnorakie sposoby, pomogła w końcu suszarka Byłam w szoku jak szybko przestał płakać i usnął. Dziś suszarka będzie w gotowości leżeć na szafce nocnej, choć mam nadzieje, że nie będzie potrzebna. Ogólnie zauważyłam, że moje dziecko zaczyna wymuszać rączki i cyca. Najlepiej jakby cały czas był na rękach i jeszcze lepiej z cycusiem w buzi. Powiem Wam, że zaczynam się bać ![]() Biorę się za nadrabianie, ale musicie mi wybaczyć, bo zrobię to po łebkach. Po prostu bark mi sił dzisiaj
|
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1413 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1414 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to teraz dużo spacerów, dużo schodów, mycie okien, dużo mycia podłóg na kolanach i bunga bunga ![]() ja jestem strasznie ciekawa ile Nelka waży, jutro się dowiemy ![]() w ogóle to dzisiaj zadzwoniła do mnie pani z przychodni i mówi do mnie czy mam w domu kartę szczepień bo ze szpitala nie wysłali dobrze że wszytsko jest wpisane w książeczkę zdrowia to mi założą jutro karte w przychodni bez problemu żebym nie jechała do szpitala
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-16 o 16:09 |
|||
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Nie miałam czasu ostatnio do Was zajrzeć, i nie dam rady już nadrobić. Byliśmy w końcu na usg. Zapłaciłam tylko 70 zł, ale z taksówkami to stówa jest. Wszystko z nami w porządku, ale żeby to sprawdzić, trochę męczarni było... Geraldowi zmieniłam przed wyjściem. Około 12 45. O 13 10 byliśmy już w gabinecie, a kiedy tylko go rozebrałam i lekarz zaczął badać, to się dopiero zaczęło... Kupa wszędzie. Na tym czymś gdzie leżał, na nim. Lekarz tylko się śmiał że niezły jest i pomagał mi sprzątać. I było czysto. Znowu badanie. I znowu mega kupa. To się lekarz mniej śmieje że niezły jest, pomaga sprzątać, ja latam z ręcznikiem papierowym i chusteczkami mokrymi. I jest czysto. Lekarz kończy badanie. Kładzie go. A tu siku! Lekarz się śmieje znowu i ściera podłogę. Szybko go ubrałam tak w razie czego, posprzątałam, pogadali, i do domu. A w domu myje go, kładę żeby ubrać w pieluszkę... A tu mega kupa ![]() Na tym się skończyło. Zobaczymy co będzie za godzinę :E Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przed chwilą próbowałam schody ale mała ma mnie gdzieś )Dzięki i mam nadzieję że nie będzie trzeba wywoływać :O |
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może w świeta sobie troche odpoczniecie... |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1418 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam za ciebie kciuki. |
|
|
|
|
#1419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tymek ostatnio olał lekarki sweter i but ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
Przegrałam zdjęcia z aparatu na kompa,te brzuszkowe też.Ale fajnie było ![]() I żeby sie nie zagubić w gąszczu zdjęc tymkowych postanowiłam od samego początku je ładnie segregować.Nie wiem co mi z tego wyjdzie ![]() Pewnie nic. .. jak zwykle |
||
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze wyciągnąć swój aparat :P w ogóle musimy w najbliższym czasie zainwestować w lustrzankę bo mamy kompaktowy ale jest kijowy ![]() mama przyszła do Małej posiedzieć chwilę bo ja do sklepu musiałam wyskoczyć a ta już usnęła a jak ja z nią jestem to na ręce i przez cały czas to samo ![]() no i dzisiaj a zmianę się śmieje i marudzi
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-16 o 16:26 |
|
|
|
|
#1421 |
|
Zadomowienie
|
Nie odpoczniemy
W święta przylatuje mój brat. Oprócz niego dwie przyjaciółki. Rodzina z Łodzi przyjeżdża prosić na ślub i jeszcze rodzina z Warszawy. Te odwiedziny żeby nie było sprawiają mi przyjemność, tylko zupełnie nie mam czasu dla siebie ostatnio. Jeszcze latam na ten kurs co chwila. No nic, nie czas na odpoczywanie ![]() Uciekam jeść obiad póki mały śpi. |
|
|
|
#1422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uśmiecha sie juz tak świadomie jak do niej mówisz? Mój to taki poważny że hej,czekam na uśmiechy z niecierpliwością.Nie mogę się doczekać. Męzul kupił laski cynamonu,powieszę na choince ale będzie pieknie pachniało ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() Będziecie sie Fifim chwalic na prawo i lewo ![]() Tymek spi już 3,5 godzinki
|
||
|
|
|
#1423 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie jest nadzieja bo do piątku mam mieć wywoływany, ale naczytałam się że wywoływany jest gorszy i teraz czekam z nadzieją że coś ruszy się wcześniej ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() Dzis po schodach też nic a bunga bunga nawet w to już też straciłam wiarę ! ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
babku- to sie nachwalicie
ale fajnie tak, przynajmniej nie siedzisz sama choć wiem jak goście mogą być męczący... ![]() gabrysiaczek- spokojnie:P przecież nie od razu musi zadziałać nemosek- też mialam segregować i nic mi z tego nie wyszło. Poza tym musze w końcu usunąć rzeczy za male, bo ciągle gdzieś mi sie przewijają przez ręce [ mąż co chwile po kąpieli woła- Mama, ale to jest za małe] i choć ja wiem co już nie pasuje to maż nie... Ej wiecie że gdyby nie to ze nie jestem w ciąży[ wczoraj skończyła mi sie @] to tak bym myslała.. od rana mam mdłosci, ledwo patrze na oczy, jak patrze na lapka to mi sie we łbie kręci i jeszcze ubrałam KAcpra w jakieś body w paski i mi sie w oczach mienią Normalnie dzisiaj dalej niż widze... jak na porządnym kacu
|
#1425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o taki---> tylko szczerbaty i to własnie dzisiaj się tak cieszy ;dCytat:
też dzisiaj powyjmowałam z komody za małe ubranka ![]() w ogóle zakłądam Małej 62 rozmiar i w długości są dobre a rękamy ma za długie i dekold ma aż na same ramiona
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-16 o 16:51 |
||
|
|
|
#1426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dobra teraz może pranie zrobię bo i tak właśnie się skonczylo prac i trzeba rozwiesić... hehe nigdy taka chętna nie byłam do tego wcześniej
|
|
|
|
|
#1427 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dzisiaj pozbylam sie mniejszych pozyczonych ciuchow . e ten tego wiesz nigdy nic nie wiadomo co z ta ciaza ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() mam dzisiaj dzien aktywnosci piore,prasuje,ukladam.ale jakos roboty nie ubywa
|
|||
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szwagierka stwierdziła że woli karmić butlą bo można wszystko jeść
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-16 o 17:14 |
|
|
|
|
#1429 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Ostatnio nie mam czasu na nic, dlatego sie nie udzielam, ale wpadłam na chwilę z pytankiem. Jak Wasze dzieci przechodziły skok rozwojowy ten 5 czy 6 tygodnia. Bo mój synek dziś jest strasznie marudny śpi cały dzień i budzi się tylko na jedzenie, przeziębienie na pewno to nie jest, a w czwartek kończy 5 tygodni.. Zawsze mało spał w dzień..
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2013-12-16 o 17:15 |
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie tak,ale ten mój synek to naprawde jakiś myśliciel.Poważne minki,skupienie na twarzy,zasłuchany
|
|
|
|
#1431 |
|
Wtajemniczenie
|
przede wszystkim Agnieszka mam nadzieję, że ten wielki strach wkrótce minie i będzie tylko dobrze
Lineczka u nas w mieście był kilka lat temu taki przypadek, że dziadek pilnował wnuka ten tylko spał i po kilku tygodniach wyszło, że dziadziuś kochany, żeby mieć święty spokój to dodawał do butelki trochę piwa to powąchaj Nelkę ![]() żartuje oczywiście, ale babcia uspokajająco chyba na małą działa Nemosek ja niczym nie wiąże- ubranko fajnie trzyma. A zakręcona jestem gorzej niż bączek- dopiero jak napisałaś to przypomniałam, że też przecież od laryngologa miałam coś pod język i to dokładnie to samo było Zosia, Lena i Mateusz Aaby my mamy początek asymetrii, babka przez miesiąc zaleciła takie ćwiczenia w domu, jak nie zadziała, to może się załapiemy na jakąś rehabilitację w okolicach 18tych urodzin ![]() Nasturcja zdrówka dla Miłoszka. i Kurde nie wiem czemu raz dadząmaluszkowi antybiotyk do domku (jak Filipkowi albo Kacperkowi) a raz szpitalem straszą ![]() Trele dzięki za cynk z tą fotoksiążką- przyszła dziś nasza i jest cudna
|
|
|
|
#1432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedz jej że przy kp tez może jeśc wszystko,no prawie ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
Nie wiem bo go jeszcze nie mieliśmy a w środę skończymy 6 tygodni.
|
||
|
|
|
#1433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moj nie spal, ciagle raczki, bujanie.. wszystko mu sie po 5 minutach nudzilo... ;p a teraz chyba go choroba wykonczyla bo taki grzeczniutki aniołek ;p albo cisza przed burza-skokiem ;p Dziołszki potrzebuje przespis na dobra kaczuche Ps. musze zrobic pierniki takie na szybko co lezec nie musza bo od ktosiuli zjedzone................. .......... ;/
|
|
#1434 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
nie pier.dol bo rodzinę powiększysz
swoją drogą to była moja pierwsza myśl jak to napisała ![]() przypaliłam makaron na rosół bo z mamą się zagadałam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ano widzisz na cos sie przydałam |
|
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anulka wsadzic w du.pe jablko i natrzec majeranem???
|
|
#1439 |
|
Wtajemniczenie
|
ja z piersi robiłam nie całej, ale do całej też pewnie się da przepis wykorzystać, bo wychodzi extra, zaraz go wygrzebię i wkleję
|
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wy macie dobre zarcie dzis.. js dopiero bulke jem z ogorem- sniadanie;p ale juz maz wraca i ma kupic mi cos do jedzenia na cieplo i pieczywo na jutro bo dzdisiaj mi sasiad kupowal bulke
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

Byłam w szoku jak szybko przestał płakać i usnął. Dziś suszarka będzie w gotowości leżeć na szafce nocnej, choć mam nadzieje, że nie będzie potrzebna.

dobrze że wszytsko jest wpisane w książeczkę zdrowia to mi założą jutro karte w przychodni bez problemu żebym nie jechała do szpitala

dalej niż widze... jak na porządnym kacu

a w środę skończymy 6 tygodni.