|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44182753]Dziewczyny ja jestem jak dziecko we mgle... Czy mogę zrobić tak, że tę ugotowaną wodę wleję do butelki i będę czekać, aż ostygnie w butelce i wtedy dosypać mm? Bo na razie chcę podać 1 miarkę na 30 ml wody tylko, na próbę.[/QUOTE]
Ja przegotowaną wodę wlewam do butli (zimną) i wrezucam na 15 s do mikrofali, Lila lubu w takiej temp. jeść ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44183239]Dałam mleko, koło 40 ml z niecałą miarką. Mały wypił, trochę się wykrzywił, ale wypił prawie do końca. Więc jeśli nie uda mi się odciągnąć, to dodam mm. A że Artur pije wieczorem już nawet 200 ml, to może tak się zdarzyć. Poległam Wcale nie poległaś, mm masz w razie wu i tylko się cieszyć, że Artur nie pogarził mm, inaczej byś się jeszcze bardziej stresowała, a co za tym idzie mleczka miałabyś mnie Margosia__ Uważaj na bormergon, jak dla mnie to też samo zło. Brałam kiedyś, ponieważ miałam za dużo prolaktyny, w zimię potrafiłam kłaść się w mieście na ławkach bo tak było mi słabo, że nic nie widziałam. Ale np. moja siostra brała na zatrzymanie laktacji i wg niej nic jej nie było ![]() Oli, jak tż? |
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Yevele-najpierw Nutramigen ale nie przeszedl u Laury.
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Margos-żebys sie mogla na laktacje z Perse zamienic.... Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan Jak dziecko w dobrym humorze to od razu inaczej człowiek funkcjonuje
![]() magolinka, elain, dzoan dzięki dziewczyny ![]() teso czytałam dziś w gazecie 'mamo to ja' artykuł o rozszerzaniu diety i było tam napisane, że jak dziecko nie chce pokarmów przyjmować, to wiadomo - nie zmuszać i próbować każdego dnia i 'naukowcy stwierdzili, że niemowlę dopiero po dzisięciokrotnej próbie w pełni akceptuje nowy smak'. I odnośnie alergii było również napisane, żeby obserwować gdy wprowadza sie nowe pokarmy i gluten wprowadzić duuuużo później. margosia zielone bodziaki też mamy ![]() Perse ja na początku dawałam Nan pro (zwykłe) i mieliśmy po nim mega zaparcia. Nan ma w sobie dużo żelaza ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Dobranoc
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-12-16 o 20:18 |
|
|
|
#3124 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Liczę na to, że mniej stresu=nie zaniknie... Cytat:
Dobranoc
|
||||
|
|
|
#3125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ona, a jak tam głowa? lepiej? w ogóle wczoraj i dzisiaj z tżtem chcieliśmy wykąpać Karinkę w innym płynie do kąpieli i był ryyyyyyyyyyk i się zastanawiam czy coś z nim nie tak czy już się przyzwyczaiła do tamtego a pewnie i tak zaraz będziemy musieli się przerzucić na jakieś emolium. No nic oddamy komuś innemu.
|
|
#3126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
ROCKy to panieński się udał:p
IDZIA ciekawa prawidłowość z tym mlekiem... PERSE super ze maz tak ładnie ci pomaga ) oby tak dalej..warto mu jakieś mile słowo szepnac TYSIA a to spoko pomoc będziesz miała z karmieniem u mnie jak u Idzi ok 16.30-17.30 w zależności jak Igi wstanie,a potem po kąpieli która jest przed 20.TESO jak na wysypkę to bym odpuściła gluten..a ze sloiczkami spróbuj za jakiś czas może..fajne zakupy! Pochwal się sukienka SAMMI mocno za duży strój? U nas ok, mały chyba odstawia poranna drzemkę bo od kilku dni płacz jak go odloze a dzisiaj w ogóle nie zasnal. Zastanawiam się czy żeby mu nie idą bo ma troszkę napuchniete dziąsła i budzi mi się w dzień z płaczem. Noc ok póki co. W środę idę na ważenie i mierzenie to podpytam. Poza tym szaleje w dzień na macie. Musimy kupić na wiosnę auto i wkurza mnie ze z kasa średnio.. Ile daliście za mondeo? Jaki rocznik i przebieg? A pediatra jakieś szmery słyszy? Jak nie to powinno być adaptacyjne,u nas ta otoczka nadal czasami się pojawia. MARGOSIA powiem ci ze czasami też mam wrażenie ze ta pierwsza pobudka w nocy nie zawsze głodem jest spowodowana,wiec czasami czekam aż konkretniej mały da znać i często powierci się i zasypia... Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3128 |
|
Raczkowanie
|
Perse ja leje przegotowaną do butli i studze pod zimna woda lub dolewam cieplej i zimnej przegotowanej lub wlaczam czajnik tylko na chwilę z już przegotowaną wcześniej woda, ale 1 czajnik już mi szlak trafił od tego; P poza tym ja sypalabym tyle proszku ile e przepisie ani mniej ani wiecej tzn mam ma mysli 1 miarka to 30ml. Nie kombinowalabym. Ale to moje skromne zdanie
![]() Sent from my GT-I9505 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Co do zaparć po nan. U mnie po pierwsxym dniu przerwa z kupą 3 dni potem juz jak w zegarku codziennie rano kupa elegancka czyli prawidłowa ![]() Sent from my GT-I9505 using Wizaz Forum mobile app
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
DZOAN bardzo ładnie się Olus sprawuje na spacerkach
)MISIACZKA zaszalas ze spacerem )MARGOSIA szkoda kp,ale Glutek duży,ładnie je stale pokarmy, a z zapeniami faktycznie lepiej uważać. YEVELE Igorek w emolium przestał chlapac a w samej oliwce szaleje. Ostatnio zaczęliśmy używać płyn i mu przypasowal,ale w emolium jakoś tak średnio. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Perse Ty powinnaś dostac medal za utrzymanie laktacji tylko i wylącznie przez odciaganie!
jesteś wspaniałą mama! a przejscie na mleko mm wiekszosc mam kp bedzie musiała przejsc eh aż mi głupio pisać.. pisze o mojej laktacji (Perse nie czytaj Zuza przez tydzien dostawała kaszke orkiszowa z glutenem (robiłam na wodzie bo jakos kupować mleka mi sie nie widziało na tak maleńkie porcje a ja nigdy nie odciagałam swojego, ani kropelki nie umialam sama recznie wycisnac wiec myslalam ze z wodą jej sie nic nie stanie) od wczoraj jemy ziemniaczka, próbowałam dac do raczki, jednak Zuza nie była tym wogole zainteresowana, jak wszystko wkłada do buzi tak jedzenia jakos nie ![]() wiec rozdrobniłam widelcem no i juz było lepiej, nawet jak trafilo jej sie cos wiekszego to memlała i wkońcu połknela, w każdym razie nie dusiła sie a o to chyba chodzi? zjadła w sumie moze z łyzeczke a potem dawałam z kaszka,wszystko w takich ilosciach co kotek napłakał chyba przez ziemniaka miałam wczoraj wieczorem nawał w prawej piersi!- mój jedyny nawał był w 2 dniu po porodzie! zdejmowałam biustonosz i widze kapie, mysle eh musze Zuze przystawic bo pękne- jednak poszłam szybko po szklanke i własnym oczom nie wierzyłam ale wycisnelam pół szklanki Jutro jeszcze ziemniaka dostanie i kaszke. A od środy ziemniak z marchewką (chyba ze dostane dynie) i po tygodniu glutenu zrezygnuje z niego a przejde na kaszki bezglutenowe. Do glutenu wrócimy jak nauczy sie mamlać chlebek lub biszkopta. Jeszcze prosze o rade: podawać popołudniu klepik ryżowy czy kaszke jaglaną? chce jej dawać kaszke bo widze, ze odkad zjada nawet tą ociupinke to ładnie śpi w nocy moze po prostu poszedł skok dlatego śpi ![]() a po ziemniaku i marchewce podać pietruszke? i wtedy juz przecier jarzynowy?? wiecie co przeraza mnie to, że cokolwiek zrobimy/podamy/nauczymy dziecko to odbije sie na jego przyszłym życiu. Juz załuje, ze podąłam ten gluten skoro mozna podac później, ale mam nadzieje ze nie zaszkodzi a i jeszcze dałam Zuzi 5 łyżeczek przegotowanej wody i o dziwo pieknie piła!!!!! i cieszy mnie to bardzo bo jakbym zostawiłą ją juz z kimkolwiek to sobie poradzą, kaszki troszke, troszke wody i dziecko na pewno nie bedzie plakać z głodu! przepraszam, ze głównie o sobie ale wpadłam w wir porzadków światecznych, mycie okien, pranie firanek, wycieranie za szafkami, komodami i gdzie sie da, wiec mało mam czasu. Do tego Zuza śpi raz wciagu dnia ok 2 h i sprezam sie jak tylko mozna zeby zrobic to co zaplanowalam no i ciągle czytam o diecie niemowlaka i mam już takiego swirka w głowie, ze i tak robie troche po swojemu a troche według waszych wskazówek za które bardzo dziękuje Oliath jak tam praca meza? tort był fantastyczny!!! Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-12-16 o 21:09 |
|
|
|
#3131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do drugiego, słuszna uwaga Cytat:
![]() Cytat:
Otwierałam okna, bo tak słabo było, zrobiłam się blada, chciało mi się haftować..leżałam na biurku. Po kilku dniach było ok..Ale że prowadzić nie można to nie wiedziałam.. autem jeździłam..ups ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44184909]Ktoś podaje Nan? A może HA? Lubią je Wasze dzieci? Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app[/QUOTE] Ja mojemu sporadycznie tylko dawałam NAN i jadł.. tylko ostatnio już się na niego wypiął.. ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- To ja jeszcze raz zapytam, bo mi żadna nie odpowiedziała Z tym glutenem, to nie jest tak, że trzeba robić ekspozycję karmiąc swoim mleczkiem osłonowo? Czy to nie ma znaczenia.. Bo już nie kumam wcale.. |
|||
|
|
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
Ja bralam bromergon i mialam stroboskop w oczach. Lataly mi tez muszki przed oczami- tragedia.
Perse gdybym miala teraz wybierac mleko to bralabym Hipp. Ostatnio byla afera z Nan bo jedna seria byla ze spalonym bialkiem. Po przeczytaniu dodatkowo o słoiczkach Gerbera firmie Nestle juz nie ufam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narazie odwyk od sitaniado snu trwai musze powiedzieć, że juz jest płaczu tylko 3 minutki a potem pieluszka, nupelek i kimonko ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
DZOAN najlepiej z osłona mleka własne robić ekspozycje
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44186312]To chyba dobrze nawet, bo Pepti jest tańsze, nie?
)[/QUOTE] Ja taniej zapłaciłam za Nutramigen. ![]() Cytat:
I zażynam dzbanek.Musimy zainwestowac w podgrzewacz do butelek.
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka.
Perse, nie poleglas, po prostu zapewniłas sobie alternatywę. My jechaliśmy na początku na nan, ale Oliwia rzadko robiła kupki. Przeszliśmy na hipp i jest ok. Nie mam siły na resztę, miałam intensywny dzień. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Ja też katuje czajnik włączaniem na parę sekund :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a w styczniu zaczynam zabawe z glutenem :/
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
elaine dziękuję za odpowiedź.. czyli tak czy siak wprowadzę ten gluten do ok. 6 miesiąca, bo nie chcę karmić dłużej..
A Oluś ma ostatnio problemy z zasypianiem, gdzie skok już sobie poszedł i przeziębionko mija.. Popłakuje w łóżeczku z godz. nim zaśnie.. smoczka nie zawsze weźmie..rzuca się, macha rączkami.. Dzisiaj mąż go usypiał, bo ja z bolącą głową nie dawałam rady słuchać tego płaczu
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath ja liczę, że skoro milczysz, tzn że świętujecie z mężem!
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
No to jeszcze jedno upierdliwe pytanie mi się nasuwa
![]() Jakie znaczenie przy kp ma kolejność- najpierw gluten, później owoce/warzywa? |
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko juz trzeci raz sie zbudziło z mega krzykiem
Nie wiem co sie dzis z nią dzieje.Nigdy takich problemów nie było.Pol godzinki temu tz mnie wołał bo sie zakrztusiła nadmiarem sliny a zaraz potem obzygała sie.Przebrałam ja i poszła sie węgorzyć obok tza .Zasneła przy nim.Za chwile krzyk.Znów poskrzeczała i juz spała a teraz słysze płacz z sypialni.Te zęby tak czadu dają?
|
#3142 |
|
Wtajemniczenie
|
ROCKY u nas po morelach i brzoskwiniach Młody dostał biegunki
![]() MARGOS ja już kiedyś pisałam, że na zanik pokarmu najlepsza jest witamina B6. Ja już na następny dzień nie miałam pokarmu. Moje dziecko wyczulo że mama ma zły dzień i postanowił zrobić mi prezent przewrotem z plecow na brzuch. Teraz raz na brzuch raz na plecy Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#3143 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie ....znów 200lat za murzynami - nie bijcie
![]() u mnie troche lepiej z laktacja i z apetytem Leo...dostaje mm już "tylko" 2 razy dziennie a reszta moja
|
#3144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za laktacje i za marchewe
|
|
#3145 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo, wpadłam się tylko przywitać
I widzę, że mogę wtrącić na dzień dobry swoje 3 grosze. Perse my dawaliśmy nan pro ha i było ok. Problem był potem z przestawieniem się na pepti. A moje dziecko zaczyna odrzucać cyca, więc muszę pozbyć się resztek pokarmu z cyców
|
#3146 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a gluten kiedyś tam Cytat:
sukienka taka zwykła, szara Cytat:
chciałam ci podziekować za miły komplement pod zdjęciem mam 35 ![]() Cytat:
Cytat:
nooo ciekawe czy bedzie smakowała
|
|||||
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
DZOAN teoretycznie gluten najpierw,ale ze względu na kp..jesli chcesz kończyć. A tak to nie musi być pierwszy.
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Aa i życzę dobrej nocki. Mylam spac Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44188934] chciałam ci podziekować za miły komplement pod zdjęciem mam 35 ![]() )[/QUOTE] W zyciu bym Ci tyle nie dała !!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Ja tez powoli ide spac.Dobranoc
|
|
#3149 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz dostał po 140 moich 50 mm i usnął... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie Waszych mlek! Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-12-16 o 22:32 |
|||||
|
|
|
#3150 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
U nas już po wielkim przemeblowaniu i generalnych porządkach na święta Znów muszę was przeprosić za zaniedbanie,ale ostatnio sporo się dzieje. Gabrysi idące ząbki bardzo dokuczają,ratujemy się czopkami z panadolem i żelem,choć z tym żelem to działamy ostrożnie. Idę trochę ponadrabiać forum ![]() Mam prośbę,powie mi ktoś jak dołączyć do grupy na facebook'u?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

a pewnie i tak zaraz będziemy musieli się przerzucić na jakieś emolium. No nic oddamy komuś innemu.

jesteś wspaniałą mama! a przejscie na mleko mm wiekszosc mam kp bedzie musiała przejsc 
a w styczniu zaczynam zabawe z glutenem :/

za marchewe