Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-16, 18:32   #4771
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

co zrobić żeby przyssawki do okna lepiej trzymały? mam te śnieżynki, są CUDOWNE tylko odpadają
kurde kiedyś perfekcyjna mówiła ale zapomniałam
Stary 2013-12-16, 18:33   #4772
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Kupiłam Aptamil (Bebilon) Comfort, ktoś podawał, opinie?

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 18:40   #4773
tigaaa814
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość

Ja podaje czy dziala...nie wiem bo dodatkowo daje delico i mam butelki brownsa

kolek brak
tigaaa814 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 18:42   #4774
ladanseuse14
Zakorzenienie

a ja dziś zrobiłam grzybową
Stary 2013-12-16, 18:46   #4775
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
ale to z MM?
butelką czy łyżeczką?
przed spaniem?
Blance dosypywalam na samym oczatku po jednej miarce kleiku do mleka na noc, chociaz nie wiem po co bo i tak spala w nocy ale mozna tez lyzeczka zrobic poprostu kleik, czyli normalnie jak kaszka tyle ze bez smaku tak tez chyba bede probowac.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Koniecznie podziel się tą wiedzą.To w końcu najpierw kleiki czy warzywka?jak to jest?nie czaję tego a kleiki/kaszki=gluten tak?
kleik jest bezglutenowy tak jak i kaszki ryzowe i kukurydziane. gluten to kaszka manna i wszelkie kaszki zbozowe.
ja Blance kleik i warzywa dawalam jednoczesnie, tzn sloiczek po poludniu tzn na obiad, a kleik ladowal w wieczornym mleku, ale tylko po jednej miarce na poczatek, pozniej zwiekszalam porce az stanelo na 3 na ta ilosc mleka ktora ona pila.

Cytat:
co zrobić żeby przyssawki do okna lepiej trzymały? mam te śnieżynki, są CUDOWNE tylko odpadają
tez mi dzis przyszly i tez mi sie odklejaja

Cytat:

Amelka pila, ale strasznie zle go tolerowala. trzeba dobrze beltac to mleko bo gorzej sie rozpuszcza jak zwykle.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 18:51   #4776
MsLullaby
Zakorzenienie

Bajka dobrze wiedzieć bo bym nie zwróciła na to uwagi. Będę go obserwować i oby mu pomogło bo już mi ręce opadają, co je to się szarpie, prezy, kiedyś karmienie to była przyjemność a teraz tylko nerwy i jego płacz

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-16, 18:51   #4777
badzia987
Wtajemniczenie

Ooo a mam takie śmieszne pytanie w nawiązaniu do postu o rzucaniu uroków: przyznać się- która ma czerwoną wstążeczkę przyczepioną do wózka ?

Ja nie...

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-16, 18:53   #4778
MsLullaby
Zakorzenienie

Dziewczyny a co do rozszerzania to jak np zacznę mu dawać inne jedzenie to już wtedy nie daje mleka? Tzn np o 15 jest pora na jedzenie to zamiast mm dac słoiczek?

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-16, 18:54   #4779
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ooo a mam takie śmieszne pytanie w nawiązaniu do postu o rzucaniu uroków: przyznać się- która ma czerwoną wstążeczkę przyczepioną do wózka ?

Ja nie...
My mamy czerwoną kokardkę
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 18:54   #4780
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie...
Ja mam, bo się boję że spotkam taką jedną wariatke, z którą mieszkałam i która mi bardzo ciąży zazdrościła

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-16, 18:58   #4781
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie...
ja nie mam.

Cytat:
Dziewczyny a co do rozszerzania to jak np zacznę mu dawać inne jedzenie to już wtedy nie daje mleka? Tzn np o 15 jest pora na jedzenie to zamiast mm dac słoiczek?

na poczatku rozszerzania dawalam po 1/3 sloiczka i pozniej normalna porcje mleka. jak doszlo do calego sloiczka to czasem dobijalam mlekiem a czasem nie, zaleznie czy dalej byla glodna.
Mel B 14/14 ✓

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-16, 19:05   #4782
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Bajka dobrze wiedzieć bo bym nie zwróciła na to uwagi. Będę go obserwować i oby mu pomogło bo już mi ręce opadają, co je to się szarpie, prezy, kiedyś karmienie to była przyjemność a teraz tylko nerwy i jego płacz

Ja używałam aptamilu comfort na poczatku ale moja opinia nie wiele da bo mój syn ulewał i prezyl sie okropnie nawet po nutramigenie. Kazde karmienie było masakrą. Przetestowaliśmy tez SMA ale po nim były zaparcia albo zielone kupy. Obecnie jest na aptamilu anti-reflux i to mleczko najbardziej mu pasuje.

Moje dziecko śpi jak suseł a juz 4 godziny od jedzenia minęły. Wstanie głodny jak wilk

Badzia ja mam i przy wozku i przy foteliku
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez nephelim89
Czas edycji: 2013-12-16 o 19:06
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 19:06   #4783
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Moja ma 14 tyg i waży 5650 g. .

Raz byłam na usg bioderek, prywatnie. I wiesz co się dowiedziałam? Babka mi powiedziała, że ona ma 3 dzieci i żadnemu tego badania nie robiła, bo uważa, że lepiej jak się pójdzie do ortopedy aby je zbadał ręcznie .
U nas usg bioderek robi ortopeda. Wiec odrazu bada recznie.

Ale dalej nie wiem co sadzic na temat tego szerokiego pieluchowania. Wszedzie czytam zeby tego nie robic. Jutro szczepienie to zapytam pediatry co ona na to

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A ja mojej w ogóle nie smaruje buźki, ciałka. Tylko pupe i okolice linomagiem co jakiś czas zapobiegawczo. I odpukać skórka ładna.

Uciekam, bo mała zaczyna kwilić, budzić się na jedzenie. Skubana dokładna co do minuty .
A na spacery tez jej nie smarujesz?

Cytat:

Ja nie...
Ja tez nie

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 19:11   #4784
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

ja mam czerwona wstazeczke a to dlatego ze wozek kupilismy uzywany i byla...ja sie zdziwilam co to takiego bo nie slyszalam o takim przesadzie i chcialam uciac...na co moj swiety maz, szwagierka a nawet tesciu mnie opierdzielili i zostala nawet jak sie kiedys rozwiazala na spacerze to maz kazak przywiazac

Maharet masz racje, nie bede kombinowac i wezme tyle mleka ile potrzeba
mam nadzieje tylko ze nie braknie bo moj syn lubi marnotrawic...dzis zadnej flachy nie dopil do konca...

marta czemu tylko 6 razy po 135 ml dajesz? Tak jest napisane na mleku? Bo na moim jest napisane ze 3 miesieczny maluch powinien jesc 6 x ale po 200 ml
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 19:13   #4785
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Hej Dopiero teraz mam chwilę, co prawda TZ teraz z Zuzią na spacery chodzi ale jest dużo do zrobienia.

Zuzia też płacze jak jej sie ubiera czapkę i kombinezon.

Czym słodsze tym lepsze, niewiesz?

Słyszałam o tym, że jak się kąpie w Oilatum cały czas to się przyzwyczai dziecko. Ja kąpałam 2 -3 razy z tyg w Oilatum, reszta w Nivei.

Oooo, przypomniałaś mi. Teraz u moich rodziców mieszkamy i Zuzia wieczorem niemoże usnąć i płacze. I standardem u mojego Taty jest to, że napewno jest głodna i dajmy jej butle

Miałam, ale pytała mnie tylko i powiedziała że musi, bo takie durne pytania w jej dokumentach są.
To o ile Julkowa skora przyzwyczaila sie do oilatum to da sie go jakos odzwyczaic? Jestem teraz zla na siebie ze zaczelam go w tym kapac bo poczatkowo kapalam w samej wodzie i do mycia zel 2w1 z Hippa i bylo ok..
Stary 2013-12-16, 19:16   #4786
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie...
A w życiu
Nie wierzę w takie brednie

Jeśli chodzi o rozszerzanie, to u nas najpierw poszedł kleik ryżowy i kukurydziany dodawane do mleka na noc. Jak się zrobiło za gęste, to zmieniłam smoka na taki do kaszek.
Potem był ziemniaczek, mafefka, jabłko, dalej już różnie.
W międzyczasie wprowadziłam - z tego, co pamiętam - kaszki bezglutenowe, potem glutenowe (ale wszystkie bez cukru). Po dłuższym czasie zaczęłam na śniadanie dawać mieszankę kaszki bez cukru, 1 miarkę z cukrem i do tego pół słoiczka i łyżeczką do buzi. A na noc kaszkę z mlekiem z butli (ale zawsze po niej mycie zębów).
Oczywiście na początku to były 3 łyżeczki słoiczka, potem więcej. Jak doszliśmy do całego, to wyglądało to tak:
śniadanie - kaszka z 1/2 słoiczka owocka
II posiłek - mleko
obiad - słoiczek obiadkowy
IV posiłek - słoiczek deserkowy + mleko do dopchania
kolacja - kaszka z mlekiem z butli

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Aha i koło 6 miesiąca na pewno będę dawać chrupki kukurydziane bez soli do łapki do jedzenia
I woda do picia

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 19:26   #4787
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
mój małż usłyszałam od swojej matki " no synu, ale NIESTETY twój syn !! podobny do Twojej żony "
już gdzieś słyszałam ten tekst

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
U nas usg bioderek robi ortopeda. Wiec odrazu bada recznie.

Ale dalej nie wiem co sadzic na temat tego szerokiego pieluchowania. Wszedzie czytam zeby tego nie robic. Jutro szczepienie to zapytam pediatry co ona na to
Kahunia my dziś meiliśmy USG i wyszlo Ia i IIa i to IIa to niby nic ale za 2 miesiące do kontroli i usg. Wcześniej nie pieluchowaliśmy mimo, że takie było zalecenie, a teraz chyba zaczne, bo niechce żeby Filip miał problemy z chodzeniem.

Morfologia mojego dziecka to same + i -

nadrobiłam ufffffff
Stary 2013-12-16, 19:27   #4788
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
nawilżyć rę przyssawkę lub szybę.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Blance dosypywalam na samym oczatku po jednej miarce kleiku do mleka na noc, chociaz nie wiem po co bo i tak spala w nocy ale mozna tez lyzeczka zrobic poprostu kleik, czyli normalnie jak kaszka tyle ze bez smaku tak tez chyba bede probowac.

kleik jest bezglutenowy tak jak i kaszki ryzowe i kukurydziane. gluten to kaszka manna i wszelkie kaszki zbozowe.
ja Blance kleik i warzywa dawalam jednoczesnie, tzn sloiczek po poludniu tzn na obiad, a kleik ladowal w wieczornym mleku, ale tylko po jednej miarce na poczatek, pozniej zwiekszalam porce az stanelo na 3 na ta ilosc mleka ktora ona pila.

tez mi dzis przyszly i tez mi sie odklejaja

Amelka pila, ale strasznie zle go tolerowala. trzeba dobrze beltac to mleko bo gorzej sie rozpuszcza jak zwykle.

dzięki za wyjaśnienia

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 19:28   #4789
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A w życiu
Nie wierzę w takie brednie

Jeśli chodzi o rozszerzanie, to u nas najpierw poszedł kleik ryżowy i kukurydziany dodawane do mleka na noc. Jak się zrobiło za gęste, to zmieniłam smoka na taki do kaszek.
W międzyczasie wprowadziłam - z tego, co pamiętam - kaszki bezglutenowe, potem glutenowe (ale wszystkie bez cukru). Po dłuższym czasie zaczęłam na śniadanie dawać mieszankę kaszki bez cukru, 1 miarkę z cukrem i do tego pół słoiczka i łyżeczką do buzi. A na noc kaszkę z mlekiem z butli (ale zawsze po niej mycie zębów).
Oczywiście na początku to były 3 łyżeczki słoiczka, potem więcej. Jak doszliśmy do całego, to wyglądało to tak:
II posiłek - mleko

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Aha i koło 6 miesiąca na pewno będę dawać chrupki kukurydziane bez soli do łapki do jedzenia
I woda do picia
też nie mam kokardki

dzięki za przedstawienie tego w jasny sposób
bajka Tobie też dzięki za wyjaśnienia
Stary 2013-12-16, 19:33   #4790
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

zgubilam sie...u nas na sloiczkach pisze 'po 4 miesiacu' wiec myslalam ze skoro Bartek 22.01 skonczy 4 miechy i bedzie mu lecial 5 to moge podawac od 22.02 dopiero, czy juz od 22.01?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 19:33   #4791
bajka1807
Zakorzenienie

wlasnie czytam klub mamusiek 2010 i widze ze nie mialam dobrych wspomnieni z marchewka patrzcie jak to czlowiek szybko zapomina no i z tego co czytam to 2/3 watku zaczynalo wlasnie od soczkow
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-16, 19:34   #4792
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ja mam czerwona wstazeczke a to dlatego ze wozek kupilismy uzywany i byla...ja sie zdziwilam co to takiego bo nie slyszalam o takim przesadzie i chcialam uciac...na co moj swiety maz, szwagierka a nawet tesciu mnie opierdzielili i zostala nawet jak sie kiedys rozwiazala na spacerze to maz kazak przywiazac

Maharet masz racje, nie bede kombinowac i wezme tyle mleka ile potrzeba
mam nadzieje tylko ze nie braknie bo moj syn lubi marnotrawic...dzis zadnej flachy nie dopil do konca...

marta czemu tylko 6 razy po 135 ml dajesz? Tak jest napisane na mleku? Bo na moim jest napisane ze 3 miesieczny maluch powinien jesc 6 x ale po 200 ml
u mnie napisane 130ml z tym ze my dajemy 150 ale i tak tego ostatnio do końca nie zjada-mysle ze to przez zagęszczacz który podajemy.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 19:38   #4793
pszczoua
Zakorzenienie

Apropo rozszerzania diety to ja kp ale wszedzie sa zalecenia ze przez pol roku tylko kp. Jak widze jak moj Julek sie czasem prezy i wierzga przy cycku to powiem szczerze ze mi sie odechciewa tak dlugo kp bez wprowadzania innych posilkow. Czy zrobie cos az tak strasznego jesli zaczne rozszerzac diete mojego dziecka jak skonczy 4 miesiace? No i gdzies czytalam ze wlasnie zaczyna sie od kaszek ale np moja mama mowila ze zawsze zaczynala od ziemniaka i marchewki, potem jabluszko a bylo nas w domu siedmioro Wszyscy zyjemy i mamy sie dobrze

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Tak wiec w sprawach wychowania dzieci moja mama jest moim guru
Stary 2013-12-16, 19:40   #4794
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja nie...
nie mam, przy starszym też nie przyczepiałam
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 19:42   #4795
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dobry wieczór!

Stresuję się, bo mały ulał mi na przewijaku przed kąpielą A do łazienki nie biorę pod główkę żadnego podwyższenia.... Mam nadzieję, że nic mu się nie stało, nie zakrztusił się, ale denerwuję się Durna!

Cytat:
Moja nienawidzi
Mam WYCIE za każdym wyjściem na dwór - zaczyna się, jak zakładam bluzkę z długim rękawem, a kończy jak zejdę na dół. Dlatego nienawidzę spacerów i chodzę na dłużej, ale co 2 dni, bo ubieranie dzieci to dla mnie trauma, a mam dwoje do ubrania A od 1 stycznia codziennie do przedszkola
U nas podobnie, dla mnie też ubieranie przed spacerem to wielki stres, a dla małego zawsze kończy się płaczem.
Czekam do wiosny, lekkich kurtek, a najlepiej do lata - bodziak i gołe syrki

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
A zakładacie już śliniaki?mój to tak się ślini że bez tego to bym musiała całego co chwile przebierać.
Nie, ale ślini się okrutnie

Cytat:
zaraz przyjdzie do mnie opieka społeczna Ena wyje, jak zarzynane prosię Aaaaaaaaaaaa!!!
Cytat:
Nie no, spokojnie
Po prostu to będzie cud, jak sąsiedzi nie zadzwonią, bo ona wyje i wyje i nic nie pomaga - noszenie be, jedzenie be, spanie be, leżenie be, nosz WSZYSTKO be! Eda też dokłada swoje, więc już widzę, jak na sygnale jadą

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

tż dźwięki wydawane przez naszą córkę określił jako "rzeźnia", więc same rozumiecie...

Cytat:

Ja nie...
No f... way

Cytat:
II posiłek - mleko

I woda do picia
Matall, a skąd wiedziałaś jak i od czego zacząć?

Dla mnie póki co to czarna magia

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 19:44   #4796
bajka1807
Zakorzenienie

cholera njgorzej ze przy rozszerzaniu diety zaczyna z tylka leciec plastelina a nie papka... oj boje sie tych kupek

mam jutro misje... dzownil tata i prosil zebym jutro wstapila do monopola jak bede po niego jechala i kupila 3l wódy dla zalogi ciekawe jak beda mnie mierzyc i komentowac jak wpadne do sklepu z niemowlakiem w nosidle
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-12-16 o 19:45
Stary 2013-12-16, 19:47   #4797
tassia
Zakorzenienie

U mnie 4 powód do świetowania
oprocz 3 miesiecy; 13 tygodni i roku od pocztaku ciazy to....
UZYSKAŁAM WAGE PRZEDPORODOWĄ

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Tassia, bardzo Wam współczuję, okropny stres jakich lekarzy macie umówionych, kiedy?
dzis okulista; czwartek psycholog; poniedzialek laryngolog; 9 stycznia inny okulista; 13 stycznia poradnia rehabilitacji zaburzen wczesnorozwojowych; 15 stycznia neurolog; 25 luty badanie VEP -wzrokowe potencjały wywołane

Jestem dzis po wizycie u okulisty i nie wiem czy smiac sie czy płakać.
Tak szczerze mówiąc mam już dość i troche
Specjalistów mam w d.p.e

mam jeszcze wiecej watpliwosci niz miałam. Generalnie wodzi wzorkiem za swiecaco kuleczka, a nie wodzi za przedmiotem. (na moje tłumaczenia ze własnie czasem wodzi a czasem nie wodzi i wodzi raczej z odległosci niz z bliska dowiedziałam sie ze rodzice czesto widza to czego nie ma zeby sie uspokoic). Dno oka wporządku i dostałam skierowanie do badania potencjału VEP w Katowicach. zapisałam sie, ale nie wiem czy pojde. Jest czas bo dopiero na 25 lutego. Badanie da mi odpowiedz czy dziecko widzi czy nie. Jak dla mnie widzi; moze nie ostro; moze tylko z daleka...ale to badanie i tak mi tego nie powie wiec nie wiem po co to.

przy okazji mam pytanie bo moze ja jestem przewrazliwona i tyle
pytanie szczegolnie do mam dzieci w wieku Macka czyli okolo 3 miesiace 12-14 tydzien

Jak sie bawia wasze dzieci??
tzn
1. czy za kazdym razem jak pokazujecie jakas zabawke to sa zainteresowane
2. czy za kazdym razem odwzajemniaja usmiech
3. czy za kazdym razem nawiazuja kontakt

Mój Maciek ma tak, że przez pol godziny po obudzeniu to nie za bardzo sa sie z nim nawiazac kontakt ... generalnie dochodzi do siebie/scina mu sie zółtko ...zwał jak zwał
jak sie z nim bawie to potrafi 40 minut bez przerwy byc w kontakcie
ale sa momenty ze mu cmokam a on odwraca głowe w druga strone/ ze sie usmiecham ale on ma mnie w d... /ze pokazuje mu grzechotki a on sie lampi w sufit albo na szafke albo na lampe

generalnie wyglada tak ze 80% czasu jest mega kontaktowy, usmiechniety itp.
a 20% czasu ma wszystko w nosie i patrzy sie gdzie indziej, obserwuje sobie cienie, meble sciany

moze maja tak wszystkie dzieci ... a ja sie wkrecam bez sensu bo moze to normalne
szczegolnie ze wszytskie badania lekarskie sa robione po tym jak wyciagam spiacego Macka z fotelika samochodowego
i sorki ale jak Maciek budzi mnie w nocy to czasem nawet nie wiem ze go karmilam, a co dopiero jak sie budzi male dziecko... tez moze czasem nie kumac, nie>>??
czy głupio sie pocieszam???

BŁAGAM DAJCIE MI DUZO ODPOWIEDZI BO BEDE TEGO POSTA KOPIOWAC CODZIENNIE PO 5 RAZY

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-16, 19:47   #4798
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
nawilżyć rę przyssawkę lub szybę
Stary 2013-12-16, 19:58   #4799
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
zgubilam sie...u nas na sloiczkach pisze 'po 4 miesiacu' wiec myslalam ze skoro Bartek 22.01 skonczy 4 miechy i bedzie mu lecial 5 to moge podawac od 22.02 dopiero, czy juz od 22.01?
Jak skończy 4 miesiące, jeśli jest na mm
Czyli pierwszego dnia 5 miesiąca

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
wlasnie czytam klub mamusiek 2010 i widze ze nie mialam dobrych wspomnieni z marchewka patrzcie jak to czlowiek szybko zapomina no i z tego co czytam to 2/3 watku zaczynalo wlasnie od soczkow
U nas w 2011 ziemniaczek, dynia lub marchewka.
Soczków nikt nie dawał

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Matall, a skąd wiedziałaś jak i od czego zacząć?
Miałam książkę o tym, szukałam w necie i dodatkowo miałam podwójne mamuśki na wątku na wizażu
Jakoś poszło, dziecko żyje

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
U mnie 4 powód do świetowania
oprocz 3 miesiecy; 13 tygodni i roku od pocztaku ciazy to....
UZYSKAŁAM WAGE PRZEDPORODOWĄ

dzis okulista; czwartek psycholog; poniedzialek laryngolog; 9 stycznia inny okulista; 13 stycznia poradnia rehabilitacji zaburzen wczesnorozwojowych; 15 stycznia neurolog; 25 luty badanie VEP -wzrokowe potencjały wywołane

Jestem dzis po wizycie u okulisty i nie wiem czy smiac sie czy płakać.
Tak szczerze mówiąc mam już dość i troche
Specjalistów mam w d.p.e

mam jeszcze wiecej watpliwosci niz miałam. Generalnie wodzi wzorkiem za swiecaco kuleczka, a nie wodzi za przedmiotem. (na moje tłumaczenia ze własnie czasem wodzi a czasem nie wodzi i wodzi raczej z odległosci niz z bliska dowiedziałam sie ze rodzice czesto widza to czego nie ma zeby sie uspokoic). Dno oka wporządku i dostałam skierowanie do badania potencjału VEP w Katowicach. zapisałam sie, ale nie wiem czy pojde. Jest czas bo dopiero na 25 lutego. Badanie da mi odpowiedz czy dziecko widzi czy nie. Jak dla mnie widzi; moze nie ostro; moze tylko z daleka...ale to badanie i tak mi tego nie powie wiec nie wiem po co to.

przy okazji mam pytanie bo moze ja jestem przewrazliwona i tyle
pytanie szczegolnie do mam dzieci w wieku Macka czyli okolo 3 miesiace 12-14 tydzien

Jak sie bawia wasze dzieci??
tzn
1. czy za kazdym razem jak pokazujecie jakas zabawke to sa zainteresowane
2. czy za kazdym razem odwzajemniaja usmiech
3. czy za kazdym razem nawiazuja kontakt

Mój Maciek ma tak, że przez pol godziny po obudzeniu to nie za bardzo sa sie z nim nawiazac kontakt ... generalnie dochodzi do siebie/scina mu sie zółtko ...zwał jak zwał
jak sie z nim bawie to potrafi 40 minut bez przerwy byc w kontakcie
ale sa momenty ze mu cmokam a on odwraca głowe w druga strone/ ze sie usmiecham ale on ma mnie w d... /ze pokazuje mu grzechotki a on sie lampi w sufit albo na szafke albo na lampe

generalnie wyglada tak ze 80% czasu jest mega kontaktowy, usmiechniety itp.
a 20% czasu ma wszystko w nosie i patrzy sie gdzie indziej, obserwuje sobie cienie, meble sciany

moze maja tak wszystkie dzieci ... a ja sie wkrecam bez sensu bo moze to normalne
szczegolnie ze wszytskie badania lekarskie sa robione po tym jak wyciagam spiacego Macka z fotelika samochodowego
i sorki ale jak Maciek budzi mnie w nocy to czasem nawet nie wiem ze go karmilam, a co dopiero jak sie budzi male dziecko... tez moze czasem nie kumac, nie>>??
czy głupio sie pocieszam???

BŁAGAM DAJCIE MI DUZO ODPOWIEDZI BO BEDE TEGO POSTA KOPIOWAC CODZIENNIE PO 5 RAZY
za wagę.
Mi nadal brakuje 5 kg

Elenka ma na mnie zlewkę 40% czasu, jak do niej mówię, uśmiecham się i cmokam
Po obudzeniu zwykle strzela uśmiechem i ma zaciesz, że mnie widzi, ale i ja też taka jestem, że szybko jestem przytomna, jak wstanę.
Przedmioty w ogóle w większości olewa, nie wodzi wzrokiem, ma kilka takich, na które reaguje. Bardziej ją np. Edzik interesuje niż zabawki. Dziś próbowałam wszystkie po kolei, to na jedną łaskawie zwróciła uwagę.

Jeśli więc Cię niepokoi to, jak Maciek się zachowuje, to moje dziecko wg tego jest o wiele bardziej chore niż Twoje I Eda z tego, co pamiętam, to w ogóle koło 4 miesiąca się zainteresował zabawkami A rozwija mi się mega szybko i wszyscy się dziwią, jak mówię, że ma 2,5 roku. W przedszkolu zanim pani spytała o rok urodzenia, to chciała go dać do starszej grupy.

Więc uszy do góry!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 19:59   #4800
gorgulek
Zakorzenienie

Miłosz jest chory i już mam powód nieprzespanych dwóch ostatnich nocy
Ma zapalenie ucha i zapalenie krtani Dostaliśmy doustny antybiotyk, krople do ucha i inhalacje. Jeśli nie polepszy się do soboty to szpital Płacze co jakiś czas i domaga się uwagi więc wszystko robię w locie, a dziś jeszcze Zuzia w domu została. Trzymajcie kciuki , żeby te leki pomogły bo ja się załamię jak trafimy do tego cholernego szpitala
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości