|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,70% |
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
0 | 0% |
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
3 | 8,11% |
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
6 | 16,22% |
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
2 | 5,41% |
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
7 | 18,92% |
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
1 | 2,70% |
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
3 | 8,11% |
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
0 | 0% |
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
3 | 8,11% |
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
11 | 29,73% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
co zrobić żeby przyssawki do okna lepiej trzymały? mam te śnieżynki, są CUDOWNE tylko odpadają
![]() kurde kiedyś perfekcyjna mówiła ale zapomniałam ![]()
#4772 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Kupiłam Aptamil (Bebilon) Comfort, ktoś podawał, opinie?
![]() Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
#4773 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Zakorzenienie
|
a ja dziś zrobiłam grzybową
![]()
#4775 | ||
Zakorzenienie
|
Blance dosypywalam na samym oczatku po jednej miarce kleiku do mleka na noc, chociaz nie wiem po co bo i tak spala w nocy
![]() ![]() Cytat:
ja Blance kleik i warzywa dawalam jednoczesnie, tzn sloiczek po poludniu tzn na obiad, a kleik ladowal w wieczornym mleku, ale tylko po jednej miarce na poczatek, pozniej zwiekszalam porce az stanelo na 3 na ta ilosc mleka ktora ona pila. Cytat:
![]() Amelka pila, ale strasznie zle go tolerowala. trzeba dobrze beltac to mleko bo gorzej sie rozpuszcza jak zwykle. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
Bajka dobrze wiedzieć bo bym nie zwróciła na to uwagi. Będę go obserwować i oby mu pomogło bo już mi ręce opadają, co je to się szarpie, prezy, kiedyś karmienie to była przyjemność a teraz tylko nerwy i jego płacz
Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
#4777 |
Wtajemniczenie
|
Ooo a mam takie śmieszne pytanie w nawiązaniu do postu o rzucaniu uroków: przyznać się- która ma czerwoną wstążeczkę przyczepioną do wózka
![]() Ja nie...
#4778 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co do rozszerzania to jak np zacznę mu dawać inne jedzenie to już wtedy nie daje mleka? Tzn np o 15 jest pora na jedzenie to zamiast mm dac słoiczek?
#4779 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na poczatku rozszerzania dawalam po 1/3 sloiczka i pozniej normalna porcje mleka. jak doszlo do calego sloiczka to czasem dobijalam mlekiem a czasem nie, zaleznie czy dalej byla glodna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moje dziecko śpi jak suseł a juz 4 godziny od jedzenia minęły. Wstanie głodny jak wilk ![]() Badzia ja mam i przy wozku i przy foteliku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09kbw638flh.png Wikusiowe ząbki http://s2.pierwszezabki.pl/054/054025980.png?1640 Edytowane przez nephelim89 Czas edycji: 2013-12-16 o 19:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dalej nie wiem co sadzic na temat tego szerokiego pieluchowania. Wszedzie czytam zeby tego nie robic. Jutro szczepienie to zapytam pediatry co ona na to Cytat:
Ja tez nie
![]() |
#4784 |
Zakorzenienie
|
ja mam czerwona wstazeczke a to dlatego ze wozek kupilismy uzywany i byla...ja sie zdziwilam co to takiego bo nie slyszalam o takim przesadzie i chcialam uciac...na co moj swiety maz, szwagierka a nawet tesciu mnie opierdzielili i zostala
![]() ![]() Maharet masz racje, nie bede kombinowac i wezme tyle mleka ile potrzeba ![]() mam nadzieje tylko ze nie braknie bo moj syn lubi marnotrawic...dzis zadnej flachy nie dopil do konca... marta czemu tylko 6 razy po 135 ml dajesz? Tak jest napisane na mleku? Bo na moim jest napisane ze 3 miesieczny maluch powinien jesc 6 x ale po 200 ml |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wierzę w takie brednie ![]() Jeśli chodzi o rozszerzanie, to u nas najpierw poszedł kleik ryżowy i kukurydziany dodawane do mleka na noc. Jak się zrobiło za gęste, to zmieniłam smoka na taki do kaszek. Potem był ziemniaczek, mafefka, jabłko, dalej już różnie. W międzyczasie wprowadziłam - z tego, co pamiętam - kaszki bezglutenowe, potem glutenowe (ale wszystkie bez cukru). Po dłuższym czasie zaczęłam na śniadanie dawać mieszankę kaszki bez cukru, 1 miarkę z cukrem i do tego pół słoiczka i łyżeczką do buzi. A na noc kaszkę z mlekiem z butli (ale zawsze po niej mycie zębów). Oczywiście na początku to były 3 łyżeczki słoiczka, potem więcej. Jak doszliśmy do całego, to wyglądało to tak: śniadanie - kaszka z 1/2 słoiczka owocka II posiłek - mleko obiad - słoiczek obiadkowy IV posiłek - słoiczek deserkowy + mleko do dopchania kolacja - kaszka z mlekiem z butli ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Aha i koło 6 miesiąca na pewno będę dawać chrupki kukurydziane bez soli do łapki do jedzenia ![]() I woda do picia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Morfologia mojego dziecka to same + i - ![]() nadrobiłam ufffffff
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki za wyjaśnienia ![]()
![]() |
#4789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za przedstawienie tego w jasny sposób ![]() bajka Tobie też dzięki za wyjaśnienia ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 |
Zakorzenienie
|
zgubilam sie...u nas na sloiczkach pisze 'po 4 miesiacu' wiec myslalam ze skoro Bartek 22.01 skonczy 4 miechy i bedzie mu lecial 5 to moge podawac od 22.02 dopiero, czy juz od 22.01?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
wlasnie czytam klub mamusiek 2010 i widze ze nie mialam dobrych wspomnieni z marchewka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Zakorzenienie
|
Apropo rozszerzania diety to ja kp ale wszedzie sa zalecenia ze przez pol roku tylko kp. Jak widze jak moj Julek sie czasem prezy i wierzga przy cycku to powiem szczerze ze mi sie odechciewa tak dlugo kp bez wprowadzania innych posilkow. Czy zrobie cos az tak strasznego jesli zaczne rozszerzac diete mojego dziecka jak skonczy 4 miesiace? No i gdzies czytalam ze wlasnie zaczyna sie od kaszek ale np moja mama mowila ze zawsze zaczynala od ziemniaka i marchewki, potem jabluszko a bylo nas w domu siedmioro
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Tak wiec w sprawach wychowania dzieci moja mama jest moim guru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
![]() Stresuję się, bo mały ulał mi na przewijaku przed kąpielą ![]() ![]() ![]() Cytat:
Czekam do wiosny, lekkich kurtek, a najlepiej do lata - bodziak i gołe syrki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dla mnie póki co to czarna magia ![]()
![]() |
#4796 |
Zakorzenienie
|
cholera njgorzej ze przy rozszerzaniu diety zaczyna z tylka leciec plastelina a nie papka... oj boje sie tych kupek
![]() mam jutro misje... dzownil tata i prosil zebym jutro wstapila do monopola jak bede po niego jechala i kupila 3l wódy dla zalogi ![]() ![]() Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-12-16 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Zakorzenienie
|
U mnie 4 powód do świetowania
![]() oprocz 3 miesiecy; 13 tygodni i roku od pocztaku ciazy to.... UZYSKAŁAM WAGE PRZEDPORODOWĄ ![]() ![]() Cytat:
Jestem dzis po wizycie u okulisty i nie wiem czy smiac sie czy płakać. Tak szczerze mówiąc mam już dość i troche Specjalistów mam w d.p.e mam jeszcze wiecej watpliwosci niz miałam. Generalnie wodzi wzorkiem za swiecaco kuleczka, a nie wodzi za przedmiotem. (na moje tłumaczenia ze własnie czasem wodzi a czasem nie wodzi i wodzi raczej z odległosci niz z bliska dowiedziałam sie ze rodzice czesto widza to czego nie ma zeby sie uspokoic). Dno oka wporządku i dostałam skierowanie do badania potencjału VEP w Katowicach. zapisałam sie, ale nie wiem czy pojde. Jest czas bo dopiero na 25 lutego. Badanie da mi odpowiedz czy dziecko widzi czy nie. Jak dla mnie widzi; moze nie ostro; moze tylko z daleka...ale to badanie i tak mi tego nie powie wiec nie wiem po co to. przy okazji mam pytanie bo moze ja jestem przewrazliwona i tyle pytanie szczegolnie do mam dzieci w wieku Macka czyli okolo 3 miesiace 12-14 tydzien Jak sie bawia wasze dzieci?? tzn 1. czy za kazdym razem jak pokazujecie jakas zabawke to sa zainteresowane 2. czy za kazdym razem odwzajemniaja usmiech 3. czy za kazdym razem nawiazuja kontakt Mój Maciek ma tak, że przez pol godziny po obudzeniu to nie za bardzo sa sie z nim nawiazac kontakt ... generalnie dochodzi do siebie/scina mu sie zółtko ...zwał jak zwał jak sie z nim bawie to potrafi 40 minut bez przerwy byc w kontakcie ale sa momenty ze mu cmokam a on odwraca głowe w druga strone/ ze sie usmiecham ale on ma mnie w d... /ze pokazuje mu grzechotki a on sie lampi w sufit albo na szafke albo na lampe generalnie wyglada tak ze 80% czasu jest mega kontaktowy, usmiechniety itp. a 20% czasu ma wszystko w nosie i patrzy sie gdzie indziej, obserwuje sobie cienie, meble sciany moze maja tak wszystkie dzieci ... a ja sie wkrecam bez sensu bo moze to normalne szczegolnie ze wszytskie badania lekarskie sa robione po tym jak wyciagam spiacego Macka z fotelika samochodowego i sorki ale jak Maciek budzi mnie w nocy to czasem nawet nie wiem ze go karmilam, a co dopiero jak sie budzi male dziecko... tez moze czasem nie kumac, nie>>?? czy głupio sie pocieszam??? BŁAGAM DAJCIE MI DUZO ODPOWIEDZI BO BEDE TEGO POSTA KOPIOWAC CODZIENNIE PO 5 RAZY ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 |
Zakorzenienie
|
#4799 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli pierwszego dnia 5 miesiąca Cytat:
Soczków nikt nie dawał ![]() Miałam książkę o tym, szukałam w necie i dodatkowo miałam podwójne mamuśki na wątku na wizażu ![]() Jakoś poszło, dziecko żyje ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() Mi nadal brakuje 5 kg ![]() Elenka ma na mnie zlewkę 40% czasu, jak do niej mówię, uśmiecham się i cmokam ![]() Po obudzeniu zwykle strzela uśmiechem i ma zaciesz, że mnie widzi, ale i ja też taka jestem, że szybko jestem przytomna, jak wstanę. Przedmioty w ogóle w większości olewa, nie wodzi wzrokiem, ma kilka takich, na które reaguje. Bardziej ją np. Edzik interesuje niż zabawki. Dziś próbowałam wszystkie po kolei, to na jedną łaskawie zwróciła uwagę. Jeśli więc Cię niepokoi to, jak Maciek się zachowuje, to moje dziecko wg tego jest o wiele bardziej chore niż Twoje ![]() ![]() Więc uszy do góry!
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Zakorzenienie
|
Miłosz jest chory
![]() ![]() Ma zapalenie ucha i zapalenie krtani ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.