|
|
#2791 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pomocy!!!!
No, tak test nie wykryje ciąży tak szybko. Chyba nie da się wykryć ciąży poniżej 14 dni...
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy!!!! Czy to ciąża?
Jak dawno temu miała miejsce możliwość wpadki? Bo jeśli około 9 - 10 dni temu, to możesz zrobić test beta HCG, wykrywa ciążę już po takim czasie od niezabezpieczonego stosunku.
Ale również myślę, że za wcześnie na takie objawy
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3
Najlepiej zaczekać. Ale nie wszystkie dolegliwości to ciąża. Teraz wszystko zwalane jest na ciążowe objawy.
|
|
#2794 |
|
Przyczajenie
|
czytałam ze u każdej kobiety jest różnie..
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Poczekaj, poczekaj niech tylko wyciągnę moją kulę
Więc lepiej czytać i tworzyć teorie, niż ruszyć cztery litery i iść zbadać krew, co da Ci pewną odpowiedź? Nikt Ci tu nie powie, czy jesteś w ciąży.
|
#2796 |
|
Przyczajenie
|
Tak masz rację lepiej jest iść na krew, tylko niestety musiałabym się zwalniać ze szkoły, a moja szkoła jest dość rygorystyczna i zaraz byłby telefon do mamy, a tego nie chcę. Dodam, że mam 18 lat i mam świadomość, że mogę być mamą. Wiem, że poniosę tą odpowiedzialność godnie i nie odrzucę dziecka.
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2798 |
|
Raczkowanie
|
Czy w moim przypadku powinnam wziąć 72h po?
Witajcie,
w nocy z soboty na niedzielę przeżyłam swój pierwszy raz. Zabezpieczenie niestety pękło. Okres zaczął mi się 11.12, więc wtedy była jego końcówka. Byłam dzisiaj u lekrza po receptę na tabletkę po, lecz doktor powiedziała mi, że by nie brała, gdyż w tym dni biorąc pod uwagę, że mam długo regularne miesiączki jest minimalne pradopodobieństwo ciąży. Przedstawiła skutki uboczne, ja w ogóle boję się hormonów i nie powinnam ich stosować ze względu na kilka moich schorzeń, które mogłyby pogłębić. Co robić? Mam jeszcze szansę zażyć tabletkę jutro rano... |
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w moim przypadku powinnam wziąć 72h po?
Pierwszy raz+pęknięta prezerwatywa+ciąża=> za dużo szczęścia na raz
Nie bierz. Praktycznie nie ma szans, żeby zaraz po skończeniu krwawienia, nowa komórka była zwarta i gotowa na zapłodnienie.
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Skuteczność takiej tabletki zależy od czasu jej przyjęcia po fakcie. Miałaś niezabezpieczony (z felernym zabezpieczeniem) stosunek - możesz zajść w ciążę. Ja bym wzięła tabletkę na twoim miejscu, ale to ja.
|
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Ale też trzeba pamiętać, że kobieta nie jest płodna 30 dni w miesiącu i czasami, tak jak teraz, szanse są praktycznie zerowe. Po co ładować w siebie tyle hormonów.
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że tak, ale nawet przy końcówce okresu nigdy nie wiesz, czy nie przytrafi Ci się wczesniejsza owulacja. Wątpię po prostu, by autorka badała swoje dnia płodne
|
|
|
|
#2803 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2804 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze ciągle się martwie. Teraz się dopatrzyłam żyłek na piersiach.Ale może to schiza, może wcześniej miałam tylko nie przyglądałam się....
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Znając mnie, ja bym wzięła
Bo po prostu bym tak czy siak panikowała, że pewnie coś pójdzie nie tak. Taka spirala kapy - pierwszy raz - pęknięty kondom - wpadka ![]() Naturalnie, racjonalne aspekty świadczą o tym, że szanse na ciążę są naprawdę minimalne, ale to już kwestia samopoczucia Autorki.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
#2806 |
|
BAN stały
|
to był 3 dzien cyklu? jak dla mnie zero szans, plemniki zyja max 3 dni a 6 dc nie ma owu..
nie rob sobie krzywdy hormonami.. |
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Badanie krwi możesz zrobić prywatnie. Laboratoria są przeważnie czynne od 7:00. Znajdź takie, idź przed lekcjami, a nie panikujesz, doszukujesz się objawów, stresujesz, a na końcu się okaże, że Ci się z nerwów okres spóźni i dopiero będzie panika.
|
#2808 |
|
Przyczajenie
|
Dzieki za odpowiedzi..zrobilam test dzis rano,wyszedl negatywny .. nie wiem tylko czy 2 tygodnie po stosunku to nie za wczesnie i czy moge byc spokojna .. bo przy najmniejszym dotyku bola mnie piersi a na papierosy juz calkiem nie mam ochoty ...
|
|
|
|
#2809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Plus taki że nie muszę zwalniać się z lekcji - mam 26 lat ))
|
|
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Zacytowałam nie ten post
Ale tak czy inaczej, może ta informacja się komuś przyda
|
#2811 |
|
Raczkowanie
|
Nie trzeci, tylko między 4 a 5. Już od tego myślenia boli mnie głowa...
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
To nie myśl, tylko coś zdecyduj. To twoja decyzja.
Lekarka zrobiła ci USG?
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
#2813 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak trochę z innej beczki, ale mam nadzieję, że pomożecie. Po przyjęciu Escapelle miałam okres trwający 2 tygodnie. Czy w związku z tym owulacja nastąpiła po okresie, czy mogła nastąpić w trakcie ? I czy termin następnej miesiączki może mi się przesunąć o jakiś tydzień?
Kochałam się 6 dnia cyklu z gumką, w pewnym momencie trochę się zsunęła, była bez zawartości, 13 dni po stosunku test wyszedł negatywny, mam się czego obawiać? Edytowane przez YaggaYo Czas edycji: 2013-12-17 o 16:29 |
|
|
|
#2814 |
|
Raczkowanie
|
Błagam was, pomóżcie mi ostatni raz...
Z dziewczyną się rozstałem, temat ten sam co wcześniej ciągle aktualny... Otóż, nie wiem czy to prawda, ale próbuje mnie chyba wkręcić na ciąże. Pisałem wam że dostała miesączke, nawet 2 dni wczesniej niz powinna. Ale okazalo sie ze ta miesiaczka trwała 3 dni tylko... Czy to normalne? Mówiła mi że dziś też ją boli podbrzusze, a krwii nie ma... Nie ma żadnych objawów typu ból piersi, wymioty itp. Pomocy!!! |
|
|
|
#2815 |
|
Raczkowanie
|
Szanse są naprawdę minimalne, tym bardziej, że tak jak piszesz - regularnie miesiączkujesz. Skutki uboczne tabletki są naprawdę nieprzyjemne i moim zdaniem - nie warto.
|
|
|
|
#2816 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ma nieregularne miesiączki, bo zazwyczaj ma 30 dniowe, czasem 29, teraz miała 27 dniowe. Okres jej trwa 6 dni, a tym razem tylko 3. Mówi że jest przerażona, a ja razem z nią.... Ma zrobić test jeszcze dziś. Mineło 19 dni od stosunku... P.S. Mówi że okres był taki że pierwsze dwa dni były obfite, kolejny już prawie nic. Bóle bardzo mocne, takie jak zawsze. |
|
|
|
|
#2819 |
|
ma zielone pojęcie
|
Skoro od stosunku minęło 19 dni, to test może już robić, ale najlepiej, żeby zrobiła go jednak jutro rano. Zwykle jednak zaleca się robienie testu z porannego moczu.
Może też iść do przychodni zrobić test z krwi
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

Myślałam o teście ale też nie wiem czy nie poczekać do czwartku - terminu miesiączki

Ale tak czy inaczej, może ta informacja się komuś przyda