|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVIII
A jeszcze miałam dodać... w pośpiechu dziś skoczyłam do Wispola. Półki z włosową Ziają wymiecione doszczętnie, ja nie wiem, co tam się stało
maski nie było żadnej, kilka odżywek się walało, dwa zestawy szampon+odżywka za 6.90, na który się skusiłam. Były tylko dwa, do farbowanych i przeciwłupieżowy. W domu dopiero ogarnęłam, że wzięłam przeciwłupieżowy, , so dżinies Pytanie brzmi, czy ma jakiś wpływ stosowanie szamponu przeciwłupieżowego na skórę bez takowych problemów? |
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy jaki te szampony przeciwłupieżowe mają składnik aktywny.
|
#843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Ekstrakt z aloesu, ekstrat z czarnej rzepy, octopirox, D-panthenol |
|
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Przepraszam, ale ![]() Przepisałaś mi to, co producent pisze o składnikach aktywnych? To mi to potrzebne jak rybie ręcznik i dzi*ce majtki - poproszę INCI
|
|
#845 |
|
Spaceroholiczka
|
Ja bardzo lubię Nizoral, mogłabym używać cały czas, zwłaszcza, że eliminuje u mnie przetłuszczanie, świąd, część zmian na skalpie, no lek na całe zło. Aktualnie ogrzewanie mnie wykańcza, bo myję włosy rano, a wieczorem już tłuste i śmierdzą
|
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
aaa, mózg mi już wypala od tego jutrzejszego kolosa
i nagle pod koniec butli poczułam jak woda brzozowa spirytem daje
|
#848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no trzeba no, nie przegadasz Poszłam na łatwiznę ![]() Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium C14-17 Alkyl Sec Sulfonate, Disodium Lauret Sulfousuccinate, PEG-7 Clyceryl Cocoate, Cocamide DEA, Panthenol, Propylene Glycol, Aloe Barbadenis Leaf Extract*, Piroctane Olamine, Polyquaternium-10, Parhanus Sativus (Radish) Root Extract*, Sodium Chloride*, Sodium Benzoate*, 2-Bromo,3-Nitropropane-1,3Diol, Parfum(Fragrance), Alpha-Isomethyl Ionone, Butylpenthyl Methylopropaniol, Benzyl Salicylatem Hexyl Cinnamal, Citronellol, Citric Acid* Tyle, że na mojej butelce SLES i Cocamidopropyl zamienione są pozycjami
|
|
|
|
|
#849 |
|
Konto usunięte
|
Niedawno wróciłam z pracy. Wcieram seboravit i lecę spać.
Jutro czeka mnie odbiór dostawy o 8:00 rano |
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pirokton olaminy, szerokie spektrum, nie zrobi krzywdy przy długim stosowaniu jeśli skóra się nie przyzwyczai. No i jest filmformer. I nie Cocamidopropyl, bo to tylko połowa nazwy: betaina kokamidopropylowa albo betaina kok./betaina coc. w skrócie
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2013-12-16 o 23:02 |
|
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nie wiem, możliwe to ? Ja to chyba nawet nie wiem jaką mam ? coś podejrzewam ale to chyba za mało na diagnozę :P
|
|
#852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama przeszłam przez wszystkie rodzaje porowatości.---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A bo mi się nie chciało całej nazwy stukać, przepraszam I dziękuję |
|
|
|
|
#854 | ||
|
Konto usunięte
|
Mi też ostatnio skończył się w mieszkaniu studenckim i urwałam kawałek chusteczki ![]() Cytat:
Jest powód do świętowania! Scar mój wuefista w lo też był fajny, więc negocjuj oceny, negocjuj Cytat:
Pozdrawiam znad drina, idę zrobić przysiady Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#855 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
No i po Nizoral sięgam, gdy łapie mnie łupież lub mam masakrę na skalpie, bo trochę pomaga mi go podratować |
|
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra, chyba wypada ostatnią noc odespać
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedni schudnąć, ja bym chciała przytyć
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#859 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyżby chodził mi schabowy po głowie? ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() Wypada
|
||
|
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#861 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Jeśli czasami nagle czuję smród (jestem pewna, że mam jakieś zaburzenia węchu; poza tym, że często czuję zupełnie coś innego, to mam napady, gdzie w jakimś "bezzapachowym" miejscu potrafię poczuć smród), to czego mój organizm potrzebuje? Tak myślałam, atakuję Clotrimazolem od paru dni, ale jeszcze się męczę. Myślę czy nie kupić oliwki salicylowej, za dzieciaka mi pomagała na skorupkę/ciemieniuchę, zmiany, łuszczenie, świąd, a teraz mam to samo. |
|
|
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jutro prawdopodobnie za tym zatęsknię, bo trzeba się będzie uczyć na nastepne kolokwium
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli to atak drożdżaków, to Salicylol niewiele pomoże. Zobaczymy, co będzie po Clotrimazolum.
|
|
#864 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
odmeldowuję się
dobrej nocy
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, zrzucam ustawy i lecę myć głowę, najwyżej zginę jutro
![]() dobranoc, kochane
|
#867 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Clotrimazolum też przestaje już pomagać. Mam w domu jeszcze Pimafucort (dostałam na zmiany na twarzy), nada się?
|
|
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
'Smoczy owoc' się nazywa. A smakuje podobnie jak kiwi
![]() Ooooo, mi też
|
|
#869 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej jednak strony dziwi mnie, że Inkus97 daje się gówniarzowi terroryzować. Jak mu tak zależy, to niech zostaje w Polsce. Kit mu w oko ! Można mu oddać deser, ale pozwolić się terroryzować i deptać dla dwóch godzin ( ile to bierzmowanie trwa ?) swoją przyszłość. I nie opowiadać mi tu proszę banialuków : rok to baaardzo dużo. = Ja wiem, że różnica pokoleń, że nie te czasy, że młodzież dzisiaj inna i inne tego typu pierdółki. Ale ja nie mogę zrozumieć : jaki to Luby, w stosunku do którego plany na przyszłość się układa, a który nawet nie powiadamia kiedy przyjeżdża (notabene : po tak długim rozstaniu) i żeby się o tym dowiedzieć do podstępów trzeba się uciekać. Pojąć nie mogę. Dla mnie to zbyt skomplikowane. Matko kochana, a jaki to trójkąt ? Nie obraź się, ale to imaginacje godne dwunastolatki. Fantasmagoria istna. Ja to się nawet w jednym aktorze kochałam i pod blokiem, w którym mieszkał wystawałam. Pracę jakąś tam o nowatorstwie inscenizacji Hanuszkiewicza pisałam ( ale pamiętam ) i miałam z tym komediantem kontakt za kulisami. Parę miłych zdań i lunch w chińskiej restauracji, a ja już fason sukni ślubnej projektowałam W księdzu też się podkochiwałam. A jak ? Taki ładny blond loczek miała nad czołem Ja, nie katoliczka, do kościoła biegałam i się śliniłam. Przeszło. Cytat:
Jakie koło ratunkowe ? Z kimś w sukience i wygolonym czubkiem głowy ? Urojenie, zwid, ułuda. Miłe, koleżeńskie parę zdań zdanie, a buzujący hormonami mózg nastolatki podpowiada historie rodem z historii Abelarda i Heloizy. Cytat:
Cytat:
edytah10, nie obrażaj się przypadkiem. Pytasz, to odpowiadam co myślę. Cytat:
Od lat stosuję i polecam : maszynka elektryczna. |
|||||
|
|
|
#870 | |
|
Rozeznanie
|
Serdeczne gratulacje EdizA!
![]() ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;44189821] Scar mój wuefista w lo też był fajny, więc negocjuj oceny, negocjuj [/QUOTE] No powiem Wam, że mój wuefista też jest fajny. Ja nie chodzę na WF, a jego żoną jest nauczycielka niemieckiego. Mogę sobie jedynie popaczeć jak przechodzi korytarzem ![]() ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- Cytat:
Moja babcia to osoba, która wierzy w Boga i czasami zaczynam mieć wrażenie, że staje się tzw. " moherowym beretem ". Gdyby mój brat nie przystąpił do bierzmowania to skreśliłaby ona całe jego życie i utwierdzałaby siebie, a przede wszystkim jego w przekonaniu, że życie bez Boga to nie życie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

maski nie było żadnej, kilka odżywek się walało, dwa zestawy szampon+odżywka za 6.90, na który się skusiłam. Były tylko dwa, do farbowanych i przeciwłupieżowy. W domu dopiero ogarnęłam, że wzięłam przeciwłupieżowy, , so dżinies

Kiedyś wielkie babsko, a teraz... Przekonałam się wczoraj na własnej skórze, że tak być nie może.

W księdzu też się podkochiwałam. A jak ? Taki ładny blond loczek miała nad czołem