|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Usmazylam chleb w jajku na śniadanie ale dalej jestem glodna. Ostatnio mam mega apetyt.Zamiast schudnac po ciazy to przytylam
od nowego roku biore sie za siebieWysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44189549] idzia dzieki za opis.. powiem mojej oediatrze w styczniu, ciekawe co ona na to..i z tego co pisalas to pamietam ze jak jest alergia to jeszcze pozniej podajemy gluten...[/QUOTE] Nam lekarka powiedziała, że dzieciom z alergią glutenu nie podaje się do roku. Ale jeszcze będę to z nią omawiać, bo i tak na razie nie zamierzałam. Cytat:
Elaine chyba lepiej z wysypką. Plam czerwonych nie ma, trochę się skórka łuszczy jeszcze, ale nawilżamy. Muszę pojechać kupić jakiś balsam nowy, bo mi się kończy. Co polecacie? Mieliśmy Lipikar. A na buzi została jedna plamka wielkości monety 50gr... A wczoraj zjadłam jogurt i zobaczymy co się będzie działo.
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Wstalam dzis wczesniej i lepiej sie czuje niz jak spalam do 9.30 z hakiem
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i to wywalanie cyców gdzie i u kogo by się nie było.. ![]() No ale czego się nie zniesie dla dobra dziecka
|
|
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalenne-powiedziala zeby po 6 miesiacu.Alergolog.Ale zapytam pediatry przy szczepieniu po swietach raz jeszcze.
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Dzoan-ja tez chcialam te pol roku karmic a potem uwolnic cycki.Ale wyszło inaczej. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- I nie czulam sie z tym jak wyrodna matka ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
Dla zainteresowanych.
Byliśmy wczoraj u gastrologa dziecięcego bo te cyrki z jedzeniem Antka mnie już wpieniły porządnie. No i takl stwierdziła że na pewno nic Antkowi nie dolega bo jest okazem zdrowia.My z Michałem zasmarkani a on zdrowy odpukać. Refluks może zostać jeszcze przez kilka miesięcy a z wykręcaniem się od jedzenia niestety tak czasem jest. Najważniejsze jest to że w nocy je ładnie czyli nie ma żadnego problemu w układzie pokarmowym. Dała kilka rad - wprowadzać cierpliwie i nieustannie nowe pokarmy nowe smaki bo potem będzie problem z karmieniem. - nie karmić na śpiocha bo to zaburza karmienie - stawiać na różnorodną dietę i śmiało dawać np jeden słoiczek jako posiłek nawet podzielony na części - no i mamy odstawiać już leki żeby nie zaburzyć flory bakteryjnej. Nic bardzo odkrywczego, ale chyba wolę usłyszeć że nic mu nie jest i tak mam niż usłyszeć że coś mu dolega. A poza tym wizyta wyglądała komicznie bo kobita mówi coś z pełną powagą a Tosiek zaczyna do niej się uśmiechać i miny strzelać no i z poważnej pani doktor się zrobiła parskająca śmiechem dziewczyna i tak co chwile aż jej musieliśmy przypominać na czym skończyła. Powiedziała, że jeszcze nie widziała żeby dziecko w wieku pół roku było tak kontaktowe i tak zaczepiało obcą osobę |
|
|
|
#3187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a lada dzień przyjdzie mama piec mięsa i ciasta i muszę doprowadzić go do ładu. I najchętniej umyłabym jeszcze okna Cytat:
U mnie akurat waga spadła..widać tłuszcz jest lżejszy od mięśni ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko wstalo.Czas na poranny obrządek :p
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3189 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Ja na szybko bo zaraz matula moja przyjeżdża na cały dzień także nie będzie mnie. Dzis na 17 jedziemy na szczepienie pneumo dopytam sie o rozszerzanie diety, gluten, zęby i co tam mi jeszcze do głowy wpadnie.[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44191074]Wieczorem dałam Artkowi 140 mojego i 60 mm, pierwszy posiłek nocy tylko 80 mojego i 60 mm, teraz odciągnęłam prawie 200 Oby na śniadanko było to samo [/QUOTE]Bardzo się cieszę Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też mega apetyt, też tyje i tez postanowiłam, że od nowego roku się biorę za siebie, bo przyjdzie lato i będzie płacz![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3190 | ||
|
Konto usunięte
|
Dobry...
Kuźwa zaraz komuś dokopie... Pod moimi oknami co chwile przejezdza na pelnym gazie kolejna wywrotka a maly spi na tarasie. ![]() Nosz... Dzis jedziemy do przedszkola starszaka na wystepy swiateczne Cytat:
Ale teraz mam inne priorytety i jak bede mogla to bede karmila nadal.. Chcialabym do roku Cytat:
My mamy pierwszego ząbka, lewą dolna jedynke Miesiac wczesniej niz byl u starszaka wczoraj odkrylam przez przypadek maly juz sie zdarzyl sam ugrysc w palec i byla chwilowa histeria ![]() Perse super!!! ![]() Ona kciuki za okuliste!! I sorki za pomylke ![]() Magolina kciuki za szczepienie Ja mam - 1 kg do wagi sprzed ciazy !!! ale po brzuchu tego nie widac..
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-12-17 o 10:11 |
||
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Ona-kciuki za okuliste
Magolinko-kciuki za pneumo Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3192 |
|
Zadomowienie
|
tez bym się wzięła za siebie, niby tylko 3 kg po ciąży zostało ale wizualnie to jakby było z 7 kg
![]() ja już wiem co z glutenem! na razie mam go gdzieś mamy problem z samym mlekiem a co dopiero gluten ![]() Rocky, przykro mi że Laura płacze, ale chyba nie jest tak źle bo wiedzę że ładnie sypia ![]() Perse, super że mleko spłynęło, oby tak dalej, a jak nie to mm w końcu to nie trucizna elaine, a w oliwce się da dobrze umyć? na razie się jeszcze wstrzymam, dziś spróbujemy jeszcze inny płyn który dostaliśmy a jak będzie źle to wrócimy do rossmannowskiego bo przy nim Kari nie płakała natomiast co do natłuszczania to mamy super maść apteczną za całe 8 zł
|
#3193 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kremu, ostatnio został nam polecony Alatan półtłusty A+E Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno zrobił sie jeszcze bardziej kontaktowy ![]() magolina za szczepienie i jak dowiesz się jakiś informacji to napisz ![]() Wpadłam jeszcze na chwilkę. Od niedzieli rozszerzyliśmy diete o mięsko Jak otwieram ten słoiczek to aż mi się niedobrze robi, ten wygląd i smak jest okropny. Dobrze że Młody nie narzeka
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-12-17 o 10:14 |
|||
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44192491]Dobry... Kuźwa zaraz komuś dokopie... Pod moimi oknami co chwile przejezdza na pelnym gazie kolejna wywrotka a maly spi na tarasie. ![]() Nosz... Dzis jedziemy do przedszkola starszaka na wystepy swiateczne Tez za tym nie przepadam... Przyznaje ze troche krepujace jest karmienie na lawce w galerii handlowej... Nie tylko wywalam cycka ale tez przeciez brzuch Ale teraz mam inne priorytety i jak bede mogla to bede karmila nadal.. Chcialabym do roku Super info i dzieki za rady My mamy pierwszego ząbka, lewą dolna jedynke Miesiac wczesniej niz byl u starszaka wczoraj odkrylam przez przypadek maly juz sie zdarzyl sam ugrysc w palec i byla chwilowa histeria ![]() Perse super!!! ![]() Ona kciuki za okuliste!! I sorki za pomylke ![]() Magolina kciuki za szczepienie Ja mam - 1 kg do wagi sprzed ciazy !!! ale po brzuchu tego nie widac..[/QUOTE]Oklaski za ząbek Kciuki wszystkim potrzebującym Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Nie wyspałam się i nadal boli mnie gardło. Wieje u nas mocno jak przy Ksawerym. Muszę ciągle do piwnicy zbiegać, pilnować pieca, bo mi się przez ten wiatr temperatura podnosi. Głodna jestem. Muszę zrobić sobie jakieś śniadanie. Na męża jestem zła. Pamiętał o naszej rocznicy związku, ale nic sobie z tego nie zrobił. Dla niego, to dzień jak co dzień, a na moje pretensje odpowiedział- Nie wystarczy ci, że cię kocham?
Humoru nie mam... |
|
|
|
#3196 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W sumie nie wiem jak długo chcę karmić. Tylko ciągle się zastanawiam jak to rozwiązać jak wrócę do pracy. A wracam 20.01. Będę pracować od 7.30 do 13.30 na razie. Chciałabym mieć takie godziny pracy na stałe... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
teso jeszcze raz gratki za ząbka
![]() magolina za pneumoAnulka bidulko.. zdrowiej! dla męża |
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Aż mi głupio, że tak z doskoku, ale Filip ma etap "nie opuszczaj mnie"
Dziś jedziemy na zakupy po ostatnie prezenty, a mi się jęczmień na powiece robi, bo tak nawala, że masakra ![]() Od 5 dni Filip budzi mi się w nocy na karmienie. Nie wiem, czy to przez zmianę mleka? Ale niezbyt to mleko mu wchodzi. Próbowałam go oszukać i nakarmiłam na śpiocha o północy, ale to nic nie dało, pobudka przed 5... Przyzwyczaiłam się do dobrego... no nic, trzeba przetrwać. Przynajmniej szybciej zasypia. |
|
|
|
#3200 |
|
Zadomowienie
|
Witam i pozdrawiam ze spacerku
![]() Perse, wspolczuje kryzysu Doczytalam, ze chodzi o brak mleczka, dalabym HA Podziwiam Cie za samozaparcie i lacze sie w bolu, bo tez histeryzowalam przed podaniem mm ![]() Ona, oby bol glowy minal ![]() Oliath, dla meza! Wspolczuje Lilce, oby wysypka zeszla, zwlaszcza na pupince, bo jednak tam zawsze jest mokro Bidulka Tysia, moze i nie zarobisz duzo, ale zawsze to jakas odskocznia od dziecka, a przy tak znikomej ilosci godzin Mikolaj nawet nie odczuje Twojej nieobecnosci ![]() Sammi, Edkowi czesto zdarza sie zwracac mm. Nie wiem z czym to jest zwiazane, bo przez pare dni moze nie zwracac a potem znow zaczyna. Dziwne. Teso, widocznie Leos jeszcze nie gotowy na staly pokarm. Odczekaj kilka dni i sprobuj ponownie. Reszte nadrobie pozniej ![]() Отправлено из моего iPhone используя Tapatalk
|
#3201 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że Laura dzisiaj lepiej troszkę?Cytat:
ale przebiję Cię, my nie mamy jeszcze stroju dla małego ![]() Cytat:
kobita mi wysłała inny rozmiar a już za późno na wymiane...Igi dorośleje i opuszcza drzemki fajnie, że szaleje na macie nasz Kuba średnio lubi na niej czas spędzać![]() A auto z 2004r, kombi, przebieg zabij mnie - nie pamiętam, pewni coś ponad 200 tyś. Kupiliśmy od brata więc niedrogo bo 12500zł. Ale wszyscy odradzają ten rocznik i silnik 2.0tdi. Nawet w "Motorze" ostatnio Tż wyczytał, żeby unikać tego modelu silnika ale my to auto kupilismy tak przejściowo, na rok. Mam nadzieję, że tyle wytrzyma bez większych remontów. A macie coś innego na uwadze?---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- A u nas kolejna masakryczna noc ale nie będę zanudzać. Byłam z Kubą autem po prezent ciotce, która bedzie na wigilii. Po nastepnym karmieniu jedziemy do CH, dokupić jakieś prezenty i rozejrzeć się za czymś na chrzest. Perse super, że kryzys minął |
||||
|
|
|
#3202 | |||||
|
Konto usunięte
|
Hej.
Kryzys nie minął, ale tragedii już nie ma. No i to mm jednak uspokaja... Dziękuję, w miarę Artuś ładnie spał, tylko przy pierwszym karmieniu nocnym musiałam mu dać mm, potem leciało mleczko ![]() Cytat:
Cytat:
Biedactwo, przytulam.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dokładnie, chodzi o brak mleka, już się pogodziłam z tym brakiem nabiału, a tu mleka nie ma... No właśnie Jakierko, też myślałam o Tobie i o tym, jak żałowałaś odstawienia kp. |
|||||
|
|
|
#3203 |
|
Wtajemniczenie
|
SYLWIA Misiu zaczął łapać zabawki i odkrył, że ma rączki.
MARGOS tylko ta witaminę 3x 2 tabletki dziennie. Spoko ja dziennie lykam 12 tabletek i piję activie i jest ok ![]() ONA a jak wprowadzalas mięsko to stopniowo? Czy jak? Hej. Koleżanka właśnie poszła. Młody śpi. U nas strasznie wieje, więc na spacer nie idziemy. Jutro to nadrobimy, bo ma być ładna pogoda. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3204 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak myślicie czy 5-miesięczne dziecko potrafi udawać że kaszle? Bo mam wrażenie ze Kacperek udaje ale gorzej będzie jeśli to prawdziwy kaszel a ja go oleje...
|
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt-na jęczmień podobno pomaga pocieranie złotą obraczka
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- My po godzinnym spacerze i po zupce jarzynowej mego wykonania.Laura spi a ja frytki smaze ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko potem pewnie człowiek taki cebulowy jest![]() Ja też chcę frytki!! Załapię się? |
|
|
|
|
#3207 |
|
Zadomowienie
|
Ghia-baaaaaaardzo Ci dziękuję za relację z wizyty u gastrologa,bardzo,bardzo: cmok:
Wprawdzie Jaś dopiero dzisiaj kończy 4 miesiące(stawiamy soczki,mleczko,a mamy niech sobie wybiorą z baru,co im się podoba )ale próbowałam już kleiku ryżowego(porażka)i dzisiaj soczku,bo moje dziecię nie pije nic poza mlekiem.Porażka nr 2.Perse-trzymam za Ciebie kciuki od początku i chylę przed Tobą czoła,bo to,co robiłaś przez parę miesięcy jest godne najwyższego podziwu. Kejt-bardzo mi przykro. Jakierka-zdjęcia są przepiękne Oliath-nie wiem,czy Ci bardziej gratulować tortu(mniam),czy tego przepięknego tekstu na temat urodzin najstarszej córy...weź przestań,się wzruszyłam,moja w czerwcu kończy 18 i już mam łzy w oczach,jak sobie o tym pomyślę. Magolina-za 4 miechy ![]() Misiaczka-u nas "me"znaczy-jestem śpiący,chcę spać,i to szybko. Za tygodnie ![]() Elaine-widziałaś,jak Ci wczoraj machałam przez okno auta? Gdańsk nas przywitał piękną pogodą Wyniki w szpitalu bardzo dobre.Wprawdzie moje dziecię nigdy już nie będzie wyczynowym sportowcem,ale operował go najlepszy kardiochirurg dziecięcy w Polsce i wiem,że będzie dobrze sobie radził w życiu mój Jachu.Komuś jeszcze coś miałam napisać... aaaa,przepis na buły z pieczarkami za chwilę
|
|
|
|
#3208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekam aż moje Belzebubu się obudzi żeby wziąć go choć na krótki spacer a ten chrapie i chrapie Zrobiłam już wszystko co da się zrobić nie hałasując i się zastanawiam czy brać się za coś jeszcze czy już się nie opłaca ![]() I jeszcze takie moje przemyślenia o alergiach. Ja bym robiła odwrotnie tzn najpierw odstawiłabym od piersi od razu dając specjalne mm i wtedy dopiero przeszłabym na dietę. Alergeny w mleku kobiecym utrzymują się nawet do dwóch tygodni więc najlepiej byłoby przez ten czas nie kp żeby nie dostarczać już żadnych alergenów. Poza tym przy odstawieniu jeżeli to faktycznie alergia można od razu zaobserwować poprawę albo jej brak. Jeżeli by wyszła poprawa to jednoznacznie widać że to alergia pokarmowa jeżeli nie to sprawa jasna że to nie od jedzenia i nie ma co kombinować z dietą. |
|
|
|
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
Przepis na drożdżowe bułeczki:
Na drugi dzień też są miękkie,na trzeci nie wiem-bo wtedy już ich nie ma ![]() 5 dkg drożdży rozcieram z 2 żółtkami i sześcioma łyżeczkami cukru;ma być jednolita masa. Wrzucam to do 60 dkg przesianej mąki tortowej,dodaję dwie szklanki ciepłego mleka,3 łyżki oliwy i wyrabiam drożdżowe ciasto.Wiadomo,czasami trzeba jeszcze dodać mąki,albo oliwy-kwestia wyczucia,trudno to opisać. Pół kg pieczarek,najlepiej startych przesmażyć-jak ktoś lubi,to z cebulką.Dodać sól,pieprz,i co kto lubi.Ja dodaję oregano i paprykę ostrą.Aaaaaa-i starty żółty ser,żeby to skleił.Chłodzimy farszyk. Po ok.20-30 min formujemy w łapkach drożdżowe kulki,zawijając w środku pieczarkowe nadzienie. Pieczemy w 180 stopniach ok. czterdziestu minut tyle bułek,ile nam wyszło.Ja widzę,kiedy już są dobre,czasami zmniejszam temperaturę wcześniej. Z tego samego ciasta wychodzi świetna pizza na duża blachę
|
|
|
|
#3210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie sądzę, żeby z premedytacją wtedy ciągle pokasływało lepiej niech Was lekarz osłucha tak w razie w![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- lemurki - miło słyszeć dobre wieści
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

od nowego roku biore sie za siebie

No i to wywalanie cyców gdzie i u kogo by się nie było..

a lada dzień przyjdzie mama piec mięsa i ciasta i muszę doprowadzić go do ładu. I najchętniej umyłabym jeszcze okna

ja też mega apetyt, też tyje i tez postanowiłam, że od nowego roku się biorę za siebie, bo przyjdzie lato i będzie płacz

za okulistę.. a z tym śniegiem w Egipcie to nieźle..ludzie muszą być w szoku

Że takie miało rozweselające działanie?:>
mam nadzieję, że Laura dzisiaj lepiej troszkę?