Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-17, 08:46   #4861
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Agravka, my mamy chicco polly swing Jest do 9 kg. Jak już dziecko raczkuje/chodzi to ciężko go utrzymać w takiej huśtawce, więc wg mnie do tylu kg wystarczy. Zuzia jak miala rok to ważyła ponad 9 kg więc długo jej używaliśmy. Później kupiliśmy juz taką montowaną w futrynie. O taką

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2013-12-17 o 08:47
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 08:49   #4862
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 08:49   #4863
policzanka
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Lilcia strasznie nie spokojnie dzis spała.Nie wiem co na to mogło wpłynąc..

Zgrzeszyłam i włożyłam ją na momencik do hustawki-jeju jaka radość!To był naprawde udany zakup

a tak w ogole to chyba pozazdrościłam Wam tego ze Wasze pociechy podnoszą się juz do siedzenia no i od wczoraj moja Lila tez juz zaczęłaczy lezy na płasko czy w lezaczku to ciągle probuje.A juz myslałam ze z niej to mały leniuszek
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 09:02   #4864
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

Co slychac?

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Lilcia strasznie nie spokojnie dzis spała.Nie wiem co na to mogło wpłynąc..

Zgrzeszyłam i włożyłam ją na momencik do hustawki-jeju jaka radość!To był naprawde udany zakup

a tak w ogole to chyba pozazdrościłam Wam tego ze Wasze pociechy podnoszą się juz do siedzenia no i od wczoraj moja Lila tez juz zaczęłaczy lezy na płasko czy w lezaczku to ciągle probuje.A juz myslałam ze z niej to mały leniuszek
Brawa dla Lilci

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 09:02   #4865
ladanseuse14
Zakorzenienie

gorgulek dużo zdrowa
Stary 2013-12-17, 09:04   #4866
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
gorgulek dużo zdrowa
Stary 2013-12-17, 09:07   #4867
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Matal, wg stomatologa chrupki kukurydziane gorsze są od czekolady bo oblepiają ząbki i mogą powodować próchnicę. Czekolada "wypłukuje" się z zębów i tak nie szkodzi (nawet jeśli tych ząbków od razu się nie umuje). Ja nie będę chrupek w ogóle dawała (czekolady też długo Miłek nie dostanie). Przekąską będzie jakiś owoc np w siateczce do samodzielnego jedzenia
Wiesz co, Eda jadł je namiętnie, a próchnicy nie miał i nie ma
Nie mówiąc o tym, że je uwielbiał

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 09:12   #4868
ladanseuse14
Zakorzenienie

a ja mam rozkminę: jak już zacznę wprowadzać słoiczki - to o której godz.?
Stary 2013-12-17, 09:21   #4869
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
no własnieja tez się jeszcze nad tym nie zastanawiałam;.Moze o 12,albo o 14 nie mam pojęcia.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 09:21   #4870
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wiesz co, Eda jadł je namiętnie, a próchnicy nie miał i nie ma
Nie mówiąc o tym, że je uwielbiał
To jest nie moja opinia. Ale wg mnie to ma sens. A w sumie chrupki to "puste" kalorie.

Ladan, ja obiadki dawałam ok 12. A jak zaczynałam od pojedynczych produktów, to też tak było mniej więcej. Zuzia mimo, że jadła moje mleko to było to jednak z butli więc dostawała jedzenie co 3h i latwo było ustalić sobie.
Stary 2013-12-17, 09:21   #4871
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Encia je mniej więcej
10-11
13-14
16-17
19-20
23

Słoiczki zacznę od 13-14 obiadowy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 09:22   #4872
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść

Moje dziecię znów śpi na brzuszku,ale pewnie niebawem obudzi się na papu i idziemy na spacerek

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ja durna!
Zamiast korzystać z tego, że Julek usnął o 20 i posprzątać np. łazienkę, to siedziałam na necie, a dodatkowo przed gupim tv
Ale za to zrobiłam sobie profesjonalny zabieg złuszczający na twarz i jest fajny efekt
Jaki zabieg?Jaka firma?Powiedz coś więcej

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Gorgulku zdrowia dla synka. Mam nadzieje ze szybko przejdzie!

Thassos moje odpowiedzi są takie jak motyla. Choć zdarzy sie ze ma na mnie zlewke jak np wpatruje sie w interesująca lampę to żadna zabawka ani moje uśmiechy jej bie ruszają

Czerwona kokardkę mam przy wózku na wszelki wypadek. Jak teściowa zobaczyła na zdjęciu to powiedziała ze zamarła i ze tz ma ja zdjąć bo to grzech ale cóż - moje dziecko i mój wózek wiec niech sie goni

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
My mamy przy wózku lewka z FP i tam są czerwone wstążeczki

[QUOTE=Little_Spark;441895 33]
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
druga wizyta, było wszystko ok,ale standardowo chodzi się u nas więceh razy[COLOR="Silver"]

dzieki za odpowiedzi

troche mi razniej ze nie tylko u mnie praktykuja tylko jedna wizyte,

1. nie, czesto ja mu czyms macham a on odwraca głowę i woli sufit ale ma tez takie rzeczy, ktore lubi i praktycznie zawsze zwraca na nie uwage
2. nie
3.wlasciwie tak

u nas dzisiaj strasznie zabiegany dzien
i co najgorsze Mały nie chce pić mojego mleka z butelki, wlasciwie odkad skonczyl 6 tyg dostawal 3 razy w tyg moje mleko odciagniete i nie bylo problemu a od jakiegos czasu nie chce pic
ja musze wychodzic 4 razy w tyg na 1,5-2,5 godz takze nie wiem
i kolejny raz 110ml do zlewu ehhh
A nie dasz rady go zamrozić?Już je podgrzałaś tak?

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Czadowa!ale by się moj Tz ucieszyl z takiego prezentu.Chociaz w sumie nie wiem..ogolnie w wyscigi nie gra a Gta 5 ostatnio przeszedł w całosci..ale jakby miał taką kierownice to pewnie by zaczął
Mój też by się ucieszył, chociaż GTA ostatnio przeszedł i teraz gra w jakieś NFL i Assasins Creed...
No ale może mu kupię na jakąś okazję, bo teraz to już za dużo rzeczy dostał

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Julek ma 14 tygodni, każda odpowiedź na tak.

No przecież ogólnie tak jest, że jak się schodzi z kp to nie tak z dnia na dzień, gwałtownie. Po kolei zastępuje się jedno karmienie z piersi stałym posiłkiem. U nas karmień jest 11-10 na dobę ) więc jest z czego schodzić.
Można też potem podawać mm 2 jakby dziecko chciało, od tego to jest
No, u mnie byłaby jeszcze o 5
Aktualnie ciężko się u mnie dzieje, bo mały jakby nigdy nic zaczął sobie nocne spanie od 18 do 21:30. Zrobił falstart o dwie godziny, zapomniał o kąpieli i spał w całym spacerowym ubranku, chociaż ogólnie na nie marudzi. Oczywiście go rozpięłam i rozszczelniłam okno w domu.
Jeszcze durna szwagierka się wyzłośliwiała, że mały tak rzadko do nich przychodzi a jak już przychodzi to śpi Cała zgraja stała nad nim jak stado sępów, niby niewinnie co chwilę łapiąc za policzek kiedy tylko odeszłam Oj, już się dowiedzieli co o tym myślę Nie ma to jak traktować maluszka jak zabawkę

W każdym bądź razie w domu było ciężko uśpić po przebudzeniu
A teraz mały mi piszczy z uciechy w łóżeczku i nie w głowie mu spanie

Wiem jedno - wieczornych spacerów już nie będzie

---------- Dopisano o 05:10 ---------- Poprzedni post napisano o 05:00 ----------

Tutaj piszą o olejku albo oliwie z oliwek. http://www.makelifeeasier.pl/zdrowie...le-less-stress

Mój tż chyba trochę poślinił

Haha, jestem posikana z mojego dziecka, choć ogólnie z tego niewyspania "średnio" mi do śmiechu. Piszczy, krzyczy, wręcz kwiczy z radości do karuzelki i chyba ogólnie robi sobie jaja z tego, że nie śpi i matka pracuje nad cieniami pod oczami

Ja też byłam z gatunku tych "bez 7 godzin snu ciągiem umieram i jestem zombie" No ale dziecka za drzwi nie wystawię. Chyba
Mój też mówił,że to trzeba poślinić

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
nie nadrobie nie ma szans
póki co cały dom objety kwarantanną nawet tz został dzisiaj w domu i nie poszedł do pracy. adi ma zapalenie gardła i antybiotyk a wczoraj wyszła mu jeszcze wysypka i możliwe ze to swinka lub odra wiec pewnie tż jak bedzie jecał po sobie po zwolnieneie to jeszcze z adim skoczy do lekarza znowu mnie dopadło wczoraj jak wróciłam z adim od lekarza ...pisałam wam że mi nie dobrze...później było mi baaaardzi nie dobrze i gorączka mnie zaatakowała... do godz 15 czyli dopóki tż wrócił z pracy ledwo sobie dawałam rade z dwójką dzieci ...potem troszkę sie prespałam ...było lepeij kąpiel adi oczywiście musiał z mama wiec ledwo to zrobiłam ...potem seba ...adi zwymiotował mi antybiotyk i jest walka aby wypił leki ....w domu od 2 dni nie sprzatane ...zabawki walają sie wszedzie a ja patrzec nie moge na tol dzis juz goaczki nie mam wiec cos posprzatam...jedynie sebastian zdrowy i mam nadzieje z e nic od nas nie złapie bo bym sie...nbo to tyle co u nas...ide ogarniać mój cyrk jako pani tego domutrzymajcie kciuki za nas bo dwa dni dopiero a ja juz mam dość i padam
Oj bidulko, zdrówka!!!!

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
czesc witam po kilkudniowj przerwie
chcialam nadrobic ale nie daje rady na tel... ciagle pozostaje mi ok100str

tassia gratulacje!
co do pytan do zalezy. w susmie wszystkie na tak ale jak ma humorosie nie usmiechnie

marta wspolczuje relacjiz mama... eh
mi tez czasami mowili podaj mm. zjest glodny to slysze ciagle.
a poznij mowia ze przesadzam i go pase

idziemy sie wazyc dzisiajdam znac pozniej

czyli jak kp to moge rozszerzac diete dopieo po pol roku?
co z makiem?
moje dziecko nie reaguje jakos specjalninawet po kapuscie tylko baki ma smierdzace bardziej
wiec cy moge sprobowac maku?

Wiesz co,ja teraz będę próbować miód i mak przed świętami. Pediatra mi wczoraj mówiła,żeby nie jeść cytrusów i bakalii, no ale to oczywiste Miód mówiła,żeby spróbować rano i na początku troszkę. A co do maku to mówiła,że właściwie nic się nie dzieje poza tym,że dziecko bardziej senne jest. Taka ciekawostka

Cytat:
Dziewczyny, dziekujemy za kciuki przydadzą się. Wydaje mi się, że jest ciut lepiej. Miłosz jest bardziej kontaktowy, troche sie smieje i rozmawia, daje się nawet położyć, nie muszę non stop na rękach.

Ewacia dla Was wszystkich Kurujcie się. Adiego może przekup żelkiem witaminowym po antyb? U nas działa jak lek niedobry.

Matal, wg stomatologa chrupki kukurydziane gorsze są od czekolady bo oblepiają ząbki i mogą powodować próchnicę. Czekolada "wypłukuje" się z zębów i tak nie szkodzi (nawet jeśli tych ząbków od razu się nie umuje). Ja nie będę chrupek w ogóle dawała (czekolady też długo Miłek nie dostanie). Przekąską będzie jakiś owoc np w siateczce do samodzielnego jedzenia
Super,że z Miłoszkiem już lepiej
I dzieki za ciekawe info o chrupkach

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 09:22   #4873
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość

Co slychac?

Brawa dla Lilci
wszystko u nas dobrze, choc marcin budzil sie w nocy 3 razy na szamke
I po 3 dniach cwiczen moje dziecko podnosi glowe jak stary pamietajcie mamusie, cwiczymy na twardej powierzchni a nie na kanapie/lozku
a co u was marysiu?
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 09:24   #4874
gorgulek
Zakorzenienie

U Zuzi tak to mniej więcej wyglądało
6 - mleko
9 - kaszka
12 - obiadek
15 - deserek owocowy
17 - kaszka
i na dobranoc butla z mlekiem. O 20 już spała.
Stary 2013-12-17, 09:25   #4875
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
To jest nie moja opinia. Ale wg mnie to ma sens. A w sumie chrupki to "puste" kalorie.
No spoko, ja tylko mówię, że zamierzam i tak dawać te "puste kalorie". Ja takich opinii nie słyszałam, u Edzika się to sprawdziło, problemów z zębami nie ma żadnych, więc no
A z tego, co słyszałam, to zazwyczaj ta próchnica u maluchów od kaszy na noc, jak dziecko na butli zasypia.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-12-17, 09:29   #4876
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Moje dziecię znów śpi na brzuszku,ale pewnie niebawem obudzi się na papu i idziemy na spacerek
...
Wiesz co,ja teraz będę próbować miód i mak przed świętami. Pediatra mi wczoraj mówiła,żeby nie jeść cytrusów i bakalii, no ale to oczywiste Miód mówiła,żeby spróbować rano i na początku troszkę. A co do maku to mówiła,że właściwie nic się nie dzieje poza tym,że dziecko bardziej senne jest. Taka ciekawostka
...
Super,że z Miłoszkiem już lepiej
I dzieki za ciekawe info o chrupkach
Zazdroszczę spaceru.

No mak jest usypiający Dlaczego bakalii nie?

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Matal, czy kaszka czy mleko dawane na noc mogą powodować próchnicę jeśli się zabków nie umyje po jedzeniu. Nawet jeśli dziecko zasypia przy butli to warto jednak przemyć te ząbki jak już jest twardszy sen.
Stary 2013-12-17, 09:40   #4877
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
wszystko u nas dobrze, choc marcin budzil sie w nocy 3 razy na szamke
I po 3 dniach cwiczen moje dziecko podnosi glowe jak stary pamietajcie mamusie, cwiczymy na twardej powierzchni a nie na kanapie/lozku
a co u was marysiu?
My walczymy z katarem ktory mu sprzedala Maja. Jutro mamy szczepienie. Boje sie go o ten katar ale lekarka stwierdzila wczoraj ze nie ma zadnych przeciwwskazan.
Asiu Marcinek ma asymetrie czy wzmozone napiecie miesniowe?
Widze ze wy juz cwiczycie. My dopiero termin mamy na 2 stycznia Mam nadzieje ze cwiczenia nam pomoga i maly troche sie uspokoi.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2013-12-17, 09:45   #4878
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No spoko, ja tylko mówię, że zamierzam i tak dawać te "puste kalorie". Ja takich opinii nie słyszałam, u Edzika się to sprawdziło, problemów z zębami nie ma żadnych, więc no
A z tego, co słyszałam, to zazwyczaj ta próchnica u maluchów od kaszy na noc, jak dziecko na butli zasypia.
Moja Ada jadła kasze na sen i nie ma próchnicy, znam dziecko w wieku Ady, które je kasze na noc i nie myje po tym zębów do tej pory i ma piękne ząbki, chyba to zależy id dziecka, nie pochwalam tego bo w tym wieku to już uczenie nawyków żywieniowych i higieny

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 09:52   #4879
ladanseuse14
Zakorzenienie

to moja ostatnio

5-6
12
15-16
19

hm, w sumie mało razy...

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-12-17 o 09:54
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 09:52   #4880
gorgulek
Zakorzenienie

Przypomniało mi się.
Natala, ja rozumiem Twój niepokój bo nawet zwykły katar może przerodzić się w coś większego. Nasza pediatra nie zaszczepi nawet jak jest katar. Pierwsze jej pytania: czy jest katar/kaszel/temperatura. Ja bym się wstrzymała z tym szczepieniem.
Stary 2013-12-17, 09:54   #4881
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Zazdroszczę spaceru.

No mak jest usypiający Dlaczego bakalii nie?

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Matal, czy kaszka czy mleko dawane na noc mogą powodować próchnicę jeśli się zabków nie umyje po jedzeniu. Nawet jeśli dziecko zasypia przy butli to warto jednak przemyć te ząbki jak już jest twardszy sen.
Ja jem bakalie i malemu nic nie jest.
Cytrusy tez probuje. Jem 2 mandarynki dziennie i moje ukochane kaki. Wysypki ani zadnych niepokojacych objawow nie zauwazylam

Moja Maja jadla kaszke na noc, bez mycia zabkow. Ma 4 latka i jeden zepsuty zabek ktory idziemy naprawic po nowym roku.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2013-12-17, 09:54   #4882
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
to moja ostatnio

5-6
11-12
15-16
18-19

hm, w sumie mało razy...
W sumie mało. Ale jeśli na dr śniadanie dostanie np.twarożek z orzechami i jakimś owocem to szybciej obiad "poprosi". Tak samo na podwieczorek może dostać np. budyń to wtedy kolację szybciej zje
Stary 2013-12-17, 09:56   #4883
tassia
Zakorzenienie

motyl skoro mak tak dziala to bede jadla kilogram dziennie hehe

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 09:56   #4884
gorgulek
Zakorzenienie

Ladan, póki co nie musisz się tym martwić z czasem samo wyjdzie Wam
No i jak zaczniesz wprowadzać nowe jedzenie to na początek i tak dajesz 2-3 łyżeczki a tym się nie naje
Stary 2013-12-17, 09:57   #4885
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie mało. Ale jeśli na dr śniadanie dostanie np.twarożek z orzechami i jakimś owocem to szybciej obiad "poprosi". Tak samo na podwieczorek może dostać np. budyń to wtedy kolację szybciej zje
do niedawna jadła co 2,5 h z zegarkiem w ręku ale od pewnego czasu właśnie mniej więcej tak jak rozpisałam...
nie wiem, muszę się jej przyjrzeć...
chociaż przybiera bdb, głodna też nie chodzi
Stary 2013-12-17, 09:57   #4886
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Angel, serio jak Ty wyrabiasz przy takim karmieniu ? Podziwiam Moja mała jak już wspominałam od prawie tygodnia je co 2h, w nocy czasem co 3h. Fakt, że krótko bo zamykamy się zazwyczaj w 10 minutach (nie licząc kilku długich karmień). I wszystko było by ok bo w dzień tak zawsze jadła, ale w nocy było karminie po kąpieli, później o 2, a później już rano o 6. Teraz ciagiem śpie maks 2h a zazwyczaj nie dłużej niż 1.5h i padam na pysk Także podziwiam za wytrwałość i mam nadzieję, że moja Pola jednak wróci do starych zwyczajów spania w nocy

W ogóle od kilku dni gaworzy tak pięknie! Już coś tam gadała wcześniej, ale teraz to na maksa. A nasza ulubiona zabawa to rozmowy. Ja mówie aguuu, ona się patrzy na mnie, naśladuje kształt usteczkami i to samo: aguuu. I tak może nawet przez 20 min non stop - ja 'aguuu' i ona 'aguu'. I jeszcze ma mega zaciesz jak jej wyjdzie za pierwszym razem i później po kilklu wymianach. Jest cudowna
Oj, powiem Ci, że czasem z wyrabianiem naprawdę ciężko. Tż mnie porankami nie mógł znosić, bo byłam strasznie wkurzona na cały świat. Cały czas żyłam myślą, że z czasem będzie lepiej. No i być może faktycznie, bo jednak pojawiają się dłuższe pauzy między posiłkami, sen po 3-4 godziny, tak już można żyć

Wierzę, że u Poli wróci do normy

A relacja cudowna Sama też tak gadam z synkiem, tylko szkolę go produktywnie - najważniejsze to "mama"

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ewacia zdrowiejcie

angel heh no ludzie sa nienormalni, tez spotkalam sie z tektem a czemu spi, a daj na raczki, ale tak jak ty szybko ostudzilam chec zrobienia sobie z dziecka przytulanki

naszczescir wiekszosc to rozumie

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
No, rodzina tż niestety dosyć durna i przemądrzała jest
Trudno, wychodzę na zołzę, ale to moje dziecko i będę go bronić kiedy zajdzie potrzeba. Biedak niedosypia i zdarza mu się płakać ze zmęczenia a te torby będą mi go budzić żeby się nim pobawić?! Kolejny numer to jęczenie mi, że za krótko jesteśmy. No niestety, jak mam dziecko co jest kp i je co 2 godziny to nie będę go narażać na głód żeby one mogły się na niego napatrzeć

Ech, wkurzyłam się znowu jak sobie o nich przypomniałam

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
czyli jak kp to moge rozszerzac diete dopieo po pol roku?
Tak jest zalecane
A z makiem to nie wiem o co chodzi

Cytat:
Nawet jeśli dziecko zasypia przy butli to warto jednak przemyć te ząbki jak już jest twardszy sen.
O matko, na śpiocha myć ząbki? Z moim małym na bank by to nie przeszło.

Yeah, właśnie wybija 3,5 godziny od karmienia a maleństwo ładnie śpi po spacerze Zdążyłam zjeść bułkę i poczytać wizaż, jestem master
Stary 2013-12-17, 10:01   #4887
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
O matko, na śpiocha myć ząbki? Z moim małym na bank by to nie przeszło.
No to nie dać zasypiać przy butli

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 10:02   #4888
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

ja właśnie wróciłam z Ross i zaopatrzyłam się w kilka słoiczków kupiłam marchewkę, marchewkę z jabłkiem i jabłko - Gerber (wszystko x2) i marchewkę z ziemniakiem i dynię z ziemniakiem - HIPP (wszystko x2). teraz tylko czekać do po Świąt

co sądzicie o kleikach ryżowych, które się dodaje do MM? widziałam też kukurydziane
To jest wigilijna kolacja Julki?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 10:04   #4889
ladanseuse14
Zakorzenienie

ja się boję, że jak będę jej dawać jabłuszko czy inne owoce to będę podjadać jak nie zje

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
To jest wigilijna kolacja Julki?
hahah wigilii to ona pewnie nie doczeka, bo siadamy w okolicach 18 a ona 18-19 idzie w kimono
Stary 2013-12-17, 10:07   #4890
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
ale to z MM?
butelką czy łyżeczką?
przed spaniem?
Zalezy jak duzo tego dasz.Wg przepisu na opakowaniu lyzeczka bo bedzie za geste.Jak dasz tylko ciut(ja tak robilam na poczatku) i przejdzie przez butelke to butelka.Tylko smoczek z wieksza dziura

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Aha i na poczatku moze lepiej nie przed snem.Bo jedzonko dziecku moze posluzyc i lepiej zeby je poobserwowac
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości