|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
|
|
|
|
|
#2792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po jednym upadku mnie kolano do dziś boli jak na nim klekne ... Sadlaczyca przykro mi burak z szefa. Poszlabym z wielkim brzuchem i mu naplula na gębę...za wyzysk i zyczyla miłych świąt... Takie chytrusy i chamy nigdy się niedorobia niczego... |
|
|
|
|
#2793 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Owszem watek mamusiowy ![]() Wg mnie chodzi o to, zeby kazda kobieta miala mozliwosc zadecydowania czy owa mamusia chce zostac, bo na to sklada sie wiele aspektow. Zadna z nas nie pisze, ze aborcja to lek na cale zlo, ale ze taka ewentualnosc powinna byc dostepna, a to czy ktos z niej skorzysta to sprawa indywidualna i tyle. Nikt dziecka za mnie nie wychowa i nikt mi w tym nie pomoze, wiec wolalabym, zeby tez nikt mnie do tego nie zmuszal i tyle senira666 wyrazy wspolczucia!! Edytowane przez guapissima Czas edycji: 2013-12-17 o 13:30 |
||
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
moim skromnym zdaniem dyskusja o aborcji jest jak o polityce i ile ludzi tyle opinii i wszystkim się nie dogodzi. nie ma chyba o tym co dłużej pisać bo każde ze stron ma jakieś argumenty i to takie przeciąganie liny będzie. jest jak jest i nasze zdanie tego nie zmieni.
|
|
#2795 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam pytanie zostało mi trochę farszu (pieczarki i kapusta kiszona) z krokietów. nie chce tego wywalać, wczoraj mnie poniosło i też zrobiłam zbyt dużo na uszka. Macie może pomysł do czegoby jeszcze wykorzystać ten farsz? tego jest dosłownie 1,5 szklanki tak na oko.
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
Co do imienia. Niestety nikomu się Marcel niepodobna, tylko Oliwier. I u nas chyba los zadecyduje nieparzysty dzień Marcel, parzysty Oliwier
|
|
|
|
#2797 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2798 | ||
|
Gang Iren
|
Bardzo współczuję!
I życzę równocześnie,żeby tż jak najszybciej znalazł dobrą pracę! Cytat:
Cytat:
|
|
#2799 | |
|
Zadomowienie
|
no pewnie że nie
cieszę się, że urlop udany![]() Cytat:
. szczególnie że drugi poród może być inny niż pierwszy i lepiej żebyś nie urodziła w domu, chyba że nauczysz starszaka jak odebrać a na poważnie, to myślę, że nie ma co bagatelizować niczego, co Cię niepokoi.
|
|
#2800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lidka zadzwoń do lekarza prowadzącego, musi Cię wysłuchać, a może w takim przypadku Cię wciśnie wcześniej.....to ze teraz nie masz skurczy nie znaczy ze ich dzisiaj nie dostaniesz, bo to dziwna sprawa u ciebie wynikła
|
|
#2801 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pozatym biorę pod uwagę że mogę później chcieć coś sprzedać, wtedy metka potrzebna jest. Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie jestem w stanie powiedzieć czy zrobiłabym zabieg, wydaje mi się że nie, ale nie chcę wyrokować, bo nigdy nie znalazłam się w takiej sytuacji, więc nie wiem jak mogłabym się czuć. Ale nade wszystko nie uważam, żebym miała prawo decydować za inne kobiety. ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() Bardzo ładne imię, Marcel. I dużo mniej popularne niż Oliwier.
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo calzone, albo wsadź w ciasto francuskie.Mam dzień na żarcie, w nocy śniły mi się pomarańcze!! Potem pasztet, nie oparłam się zjadłam najzwyklejszą pasztetową (ciekawe co na to cukier...). Co chwila jestem głodna, chociaż nie.. głodna nie jestem mi się tylko chce jeść. Na 15,40 mam lekarza i zbieram się wcześniej pójdę połazikować po sklepach trochę. Lidka ja cię rozumiem, w szpitalu położą cię na bank... sama bym się wahała co zrobić.
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz już zmądrzałam i siadam na muszlę żeby się ubrać albo rozebrać
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
nie obcinam ... mam ciuszki używane i metki są więc widocznie nie przeszkadzały
|
|
#2805 |
|
Zadomowienie
|
Mi się bardzo podoba, ale nie ma skrótu, zdrobnienia. Mężowi jedno i drugie się podoba. Na drugie będzie miał na imię Karol po mężu
![]() Niepewność sieją wszyscy wokół bo każdy jest za Oliwierem . A ogólnie miała być Inga
|
|
|
|
#2806 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aż idę sprawdzę.... (...) Tam od środka w nogawce EWA KLUCZE ma tylko taki kwadracik na 8mm z numerkiem tylko, to pikuś ![]() Te przy szyi są najbardziej wkurzające - na szczęście ta firma ich nie ma w ogóle w tym miejscu ![]() Ogólnie tak patrze to ta EWA KLUCZE jest chyba najlepsza z tych ubranek w `godziwej cenie`... ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
> .Na policzku sobie sprawdzałam, które metki są najbardziej wkurzające i czy jeszcze drapią po wycięciu. Niektóre to naprawdę na pozór mięciutkie ale jak przetrze się sobie po policzku, albo ustach tam gdzie skóra delikatniejsza to czuć jednak.....
|
|
#2807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja też mam dzisiaj problem
![]() No bo miałam dziś ciężką i wyczerpującą wizytę w toalecie( nie wiem może powinnam się przeżucić tylko na białe michałki Bardzo się bałam ze no wiecie... ale mała rusza się normalnie, tylko ten pośladek trochę się spina ![]() Dawno takiej akcji nie miałam ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Czy w naszym stanie mozna brac stoperan ??
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2811 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślałyście może o zapisaniu maluszków na basen?
http://igagtv.in/video/ver/376?fb_ac...ref_map=%5B%5D
|
#2812 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2813 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli Wam obojgu się podoba, to zostało tylko podjąć męską decyzję, że reszta świata może pocałować Marcela w pampersa, i tyle Marcel Karol, bardzo elegancko.A zdrobnienie zawsze jakieś się wymyśli. Marcyś, Króliczek, Pulpecik, Syneczek... Można tak godzinami wymyślać ![]() Cytat:
|
|
#2814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2815 |
|
Zadomowienie
|
albo francuskiego - szybciej. tak własnie zrobiłam dziś
|
|
#2816 | ||||
|
Rozeznanie
|
Mnie najbardziej w dyskusji o aborcji denerwuje fakt, że są ludzie, którzy szastają tekstami, że kobieta powinna zawsze decydować o swoim ciele, że kobiecie się później nie pomaga.
Wygoda kobiety nie jest i nigdy nie będzie równoprawnym argumentem za aborcją - bo z jakiej racji? Sęk w tym, że i ludzie pro-life i pro-choice nie mają żadnych dowodów na to, czy płód jest człowiekiem i co o tym decyduje. Tu włączają się "wierzenia" obydwu ze stron. Jak ktoś wierzy tylko w wygodę kobiety, to przepraszam za śmiałe stwierdzenie, ale człowiekowi myślącemu to po prostu nie przystoi. I piszę to w pełnym oderwaniu od jakiegokolwiek wyznania. Cytat:
Ja już wiele dyskusji prowadziłam na ten temat i powiem szczerze, że najbardziej owocne były te, gdzie nie padały jasne i niczym nie poparte stwierdzenia, tylko właśnie wątpliwości. Może z tego powodu, że nie ma czegoś takiego jak równość płci sensu stricte? Jest np. równość pracownicza i wiele innych rodzajów równości - tu popieram działalność zdrowych na umyśle feministek. Zagadnienie równości ma się nijak do zagadnienia człowieczeństwa nowo powstałego życia. Cytat:
Bardzo konsekwentne.... i nikt za Ciebie go nie zrobi Cytat:
Nowe życie, nowy człowiek jest tak ważnym tematem, że warto, a nawet trzeba rozmawiać. Choć fakt, bez jakichś konstruktywnych wniosków rozmowa nie ma sensu. A to, że ktoś się nie odzywa, nie znaczy, że tego nie czyta i nie dało mu to nic do myślenia ![]() Cytat:
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
No tak bardziej od środka pulsuje ale tylko na lewy pośladek, i to tak nie cały czas....może się przesiliłam albo co?
|
#2818 | ||
|
Rozeznanie
|
dziękuję bardzo, łazanki to dobry pomysł i dawno nie jadłam a moja porcja akurat może być dla dwóch osób na wieczór czyli kolacje tez mam z głowy
![]() Cytat:
ja rozpieram się w sypialni i idę do łazienki;p ale to dlatego że u nas do łazienki wchodzi bezpośrednio z sypialni ;p Cytat:
brzmi pysznie ale chyba odpuszczę;p przynajmniej na dziś bo od wczoraj kuchni nie opuszczam jak już pisałam przygotowuję się świątecznie;p Ale w planach paszteciki są może zrobię za jakieś 2dni. Jutro planuję kurczaka grilowanego już gotowego kupić bo do domu wróce późno prawie na równi z mężem więc czasu na gotowanie mieć nie będę. A kurczaka kocham;p I chciałam powiedziec jeszcze że moja mala kocha muffinki z jablkiem i cynamonem;p szaleje po nich;p
|
|
#2819 |
|
Wtajemniczenie
|
Taka ciekawostka.
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
U gina wszystko ok nastepna wizyta 7 stycznia i wykaz pobierze na gbs. Teraz siedze w drugim urzedzie i zataz mnir ☠☠☠☠ica Trafi na te urzedniczki ☠☠☠ane świete krowy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

chyba mam wszystkie skladniki, wiec do roboty!!
myślę sobie, że zanim wybierzecie się na drogę sądową napiszcie skargę do Inspekcji Pracy, to nie trwa długo a nuż coś się uda "polubownie" (też mogą mu wstecznie zamienić umowę). a z tego co piszesz o mężu, to jestem spokojna, że znajdzie szybko nowa pracę, tylko strasznie przykro, że to tuż przed Świętami i rozwiązaniem. ale nie raz życie pokazało, że przykre zdarzenia mają dobre konsekwencje, oby i u Was tak było!
28.02.2011:ksiadz :

. szczególnie że drugi poród może być inny niż pierwszy i lepiej żebyś nie urodziła w domu, chyba że nauczysz starszaka jak odebrać