Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-17, 12:11   #301
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
np ja ...

no bo aż mnie ściskało żeby walnąc komentarz CAŁA MAMA!!

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

hahaha skąd ja to znam

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
brawa za ząbka

czytałam wcześniej,że pisałyście o słodyczach- wczoraj była śmieszna sytuacja
siedziałam w salonie z dziewczynami, mały siedział mi na kolanach, jadłyśmy ptasie mleczko, Leo podstępem "chapnął" kawałeczek i robił mmniaaaam

odłożyłam pudełko z czekoladkami na stół, Leo podbiegł, pociągnął za serwetę, czekoladki spadły a ten szybko schował całą do buzi i uciekł

no my kiedyś byliśmy u znajomej któa dała jej do zabawy cukierki w papierkach no bos zeleszczące, ta paskuda mała odpakowała jedno i pac do buzi jak się zorientowałam to tylko zobaczyłam ją całą usmarowaną czekoladą
Stary 2013-12-17, 12:21   #302
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Fewcia, a odnośnie tego odliczenia vat, to możemy to zrobić jeśli mamy materiały już zakupione, a pozwolenie na budowe dalej nie wydane ?
Możecie odliczyć vat. Ważne żeby materiały były kupione w tym roku. Tylko jak bedziecie się rozliczać to musicie napisać takie pisemko, że materiały były kupione wcześniej ze wzgledu np na atrakcyjną cenę czy coś. ale wykorzystane będą na budowę domu. A jak domek nie przekracza 100 czy 110m użytkowych( nie pamiętam dokładnie) to w dalszym ciągu będziecie się mogli starać się o zwrot za materiały budowlane.
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 12:28   #303
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Możecie odliczyć vat. Ważne żeby materiały były kupione w tym roku. Tylko jak bedziecie się rozliczać to musicie napisać takie pisemko, że materiały były kupione wcześniej ze wzgledu np na atrakcyjną cenę czy coś. ale wykorzystane będą na budowę domu. A jak domek nie przekracza 100 czy 110m użytkowych( nie pamiętam dokładnie) to w dalszym ciągu będziecie się mogli starać się o zwrot za materiały budowlane.
Nie Karusiu, to się tyczy tylko osób które uzyskają pozwolenie na budowę po 01.01.2014r. Tu masz ładnie napisane: http://ksiegowosc.infor.pl/podatki/p...-20132014.html
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 12:31   #304
aska27adopcje
Zadomowienie

Hejka laseczki, 1 dzien czlowieka nie ma, a tu 7 stron nadrabiania

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
no całe puzle piankowe rozwalone

Weekend fajny Dawid przekabacił mnie tym że mają kominek a go w koncu nie rozpalili ;( no ale jak bylismy w centrum krakow weszłam do sklepu yankee dobrze że miałam ograniczony budżet.... ale jak tam pięknie i te zapchy :love
Ale zazdraszczam tej wizyty ... a czy ktorys ci wpadl w nosa jakos szczegolnie, co kupilas ??

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44191093]O 4 rano się zlamalam i kp. Dziekuje za uwage [/QUOTE]

Troche zazdroszcze ... znow czujesz ta bliskosc

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
hej hej korzystając z tego, że dziec wlasnie demoluje mój koszyczek z kosmetykami podczytalam wczorajszy wieczór i to co juz z rana poszlo
o kutwa, młody wlasnie wciera w dywan moją maseczke z glinką
Widocznie mama jest wystarczajaco ladna i nie musi maseczek uzywac

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
A o co chodzi?

Sylwietta-ja podglądałam dawno ale i tak jestem ukryta także tego A z resztą pies mu mordę lizał

Dzień doberek mamuśki
Dzien doberek, co do pogrubionego

Cytat:
brawa za ząbka

siedziałam w salonie z dziewczynami, mały siedział mi na kolanach, jadłyśmy ptasie mleczko, Leo podstępem "chapnął" kawałeczek i robił mmniaaaam

odłożyłam pudełko z czekoladkami na stół, Leo podbiegł, pociągnął za serwetę, czekoladki spadły a ten szybko schował całą do buzi i uciekł
Leo miszcz nie chcesz dac wyrodna matko slodyczy to sam sobie wezmie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
zasnal!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! sam, w lozeczku !!!!!!!!!!!!!! tzn chyba, cisza od 5 minut, boje sie tam pojsc, co by nie obudzic przypadkiem cholibka, ostatnio sam zasnal jak mial 3 miesiace

marsi moj ostatnio do czipsow sie dorwal wzial jednego, i......sie rozplakal durna matka zostawila na kanapie a dziecko na kanape se samo wlazlo i sie poczestowalo
Ehhh jaki slodziak Rosnie Ci maly samodzielny facet a co do reakcji na czipsa ... miszcz

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Marsi, już jutro roczek kiedy to zleciało?

A co do czekoladek, to Maja ostatnio ukradła Karince taką galaretkę w czekoladzie, poszła do kąta i zadowolona całą wsunęła

A jeszcze Wam powiem w jakie kompleksy mnie moje starsze dziecko wprowadza.
Ostatnio puszczam EskaTV bo dziewczynki lubią muzykę. No i leci "My Słowianie" z tym wiadomo jakim teledyskiem i Karinka się mnie pyta: Mamuś, a dlaczego ja nie mam takiej kreseczki na cycusiach jak ma babcia i ta dziewczynka w telewizorze? Nie muszę dodawać, zę babcia ma dość pokaźne UU, ale raczej chodzi zakryta. Laski, parsknęłam śmiechem i powiedziałam, że musi urosnąć. A mnie moje kompleksy dopadły Dzieci są brutalnie szczere
Laska jak ja sie boje tych trudnych pytan ... Twoje cora rozwalila system tymi kreseczkami na cycusiach

Nie zacytowalo mi wszytkiego

Deli wspolczuje tego szwagra, macie z nim przeboje nie ma co ... powinien go emil zwolnic to by dostal nauczke

Misia cudowna sukienka ... gdzie kupilas i za ile ... ja widzialam z TKMaxx tego typu, ale kuzwa 79 zl i walcze ze soba czy wydawac tyle na kiecke kt zalozy moze z 3 x

Sylwia co do szanownego eksa, laski juz wszystko napisaly ... troche zaluje ze NK skasowalam bo sama bym skukala dziada Chociaz widzialam na fb wasze fotki i powiem Ci, ze widzialam w nim cos niefajnego ... nie wiem jak to nazwac, jakos go wyczulam ....
a co do dziwki co z nim sie szlaja ... kiedys zaplaci za to, ze wam rodzine rozwalila ...pewnie szybko znajdzie sobie nastepna i nastepna ....
Stary 2013-12-17, 12:31   #305
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Kochana musisz mieć pozwolenie na budowę. Faktury możesz mieć sprzed pozwolenia, ale data na fakturach musi być wtedy późniejsza niż data z aktu notarialnego na działkę. Piszesz we wniosku adnotację że materiały sprzed daty uzyskania pozwolenia, ale materiały zostały zużyte do budowy domu, autograf i finito
Fewciu co do pogrubionego, to jest to wymóg konieczny? Pamiętam, ze my kupowalismy cegłę i stal pół roku przez zakupem działki a w sumie rok przed pozwoleniem i nie mieliśmy problemu ze zwrotem. Coś się zmieniło w tej kwestii.
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 12:32   #306
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Fewciu, pytanie zawodowe mam, mogę? co dokladnie i kiedy trzeba napisać do wiadomego urzędu by zmienić sposób rozliczania się z warunków ogólnych an ryczalt?

mam rozwaloną spację w pracy, beeee
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 12:43   #307
bokeh
Zakorzenienie

Aśka, nie miałam duzo czasu bo tż mnie gonił
ale kupiłam sobie jeden ten kringle, jagodowy, własnie się pali mmmmm

kupiłam jeszcze tartę bahama taka niebieska piękny ma zapach. Wzięłam też midnight moon, taki męski troche zapach ale tez fajny. Truskawkę bo ajnie pachnie nie tak sztucznie. I teraz weszłam jeszcze na stronę i sa takie kringle takie hmm... męskie jakby. Wiesz coś takiego jak czasem w sklepach czuc zapachy piżmo, czy jakieś takie drzewne... i kurde nie podeszłam do nich, a widziałam je. Tylko wszystko tam powąchac to masakra... chyba nos by mi odpadł i tydzien to trawało Ogólnie polcam te kringle też kosztuje opakowanie 11 zł a masz 5 części więc też się opłaca, nie wiem jak potem zapach się utrzymuje.
Stary 2013-12-17, 13:13   #308
iffonka7
Zadomowienie

hej u nas dzisiaj nocka nawet ok, tylko dwie pobudki bez większego płaczu, tylko znowu u jakiś okropieństwo na twarzy wyskoczyło ja już nie wiem od czego mu to wyskakuje jak nie cos na twarzy to kupka ze sluzem i tak w kółko

sylwietta brak mi słów na temat tego delikatnie mówiąc idioty

bokeh super ze wypad udany

nawijko straszne są te choroby dzieci
Stary 2013-12-17, 13:20   #309
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej u nas dzisiaj nocka nawet ok, tylko dwie pobudki bez większego płaczu, tylko znowu u jakiś okropieństwo na twarzy wyskoczyło ja już nie wiem od czego mu to wyskakuje jak nie cos na twarzy to kupka ze sluzem i tak w kółko

sylwietta brak mi słów na temat tego delikatnie mówiąc idioty

bokeh super ze wypad udany

nawijko straszne są te choroby dzieci
U nas w ostatnim tygodniu była kwasna kupa ciągle, a teraz przy buzi przy ustach ma takie czerwone jakby odparzone juz kiedys miała smarowałam jej kremem i teraz znów ma, w miejscu gdzie smoczek myślę czy nie od zimna jak jedzie wózkiem i tam pod smoczek na mokre jej zimni?? nie wiem...
Stary 2013-12-17, 13:21   #310
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Fewciu co do pogrubionego, to jest to wymóg konieczny? Pamiętam, ze my kupowalismy cegłę i stal pół roku przez zakupem działki a w sumie rok przed pozwoleniem i nie mieliśmy problemu ze zwrotem. Coś się zmieniło w tej kwestii.
to mieliście szczęście Nie spotkałam się ze zwrotem VATu za tak zakupione materiały.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44194455]Fewciu, pytanie zawodowe mam, mogę? co dokladnie i kiedy trzeba napisać do wiadomego urzędu by zmienić sposób rozliczania się z warunków ogólnych an ryczalt?

mam rozwaloną spację w pracy, beeee[/QUOTE]
Pismo do 20 stycznia z prośbą o zmianę formy opodatkowania. Z danymi podatnika i autografem rzecz jasna
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 13:22   #311
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
My tez grube skarpetki

Wlasnie, na parze... W sumie latwiejsze to, bo wszystko w jednym garze (tak?), nigdy nie gotowalam w ten sposob...

Biedny Kubulek
W domu tez placze przy cwiczeniach czy tylko sie wyrywa?

Sliczna!!

Dziekujemy

Buziaki dla Misia!

Nasze 10mscy jest sponsorowane przez zeby - marud straszny, 10 nie bylo, a mi juz uszy pekaly...
Ale chyba w koncu wykiełkowała dwojeczka - biala kropka jest
ja polecam gotowanie na parze, mam ten wkład dom garnka, gotuje się szybko, wsadzam przyprawy więc jest aromatycznie.
Najpierw podgotowuję mięsko (mam schiza, że będzie surowe) potem warzywa dokładam, sprawdzam po chwili czy miękkie
w zimę też będziecie w tych skarpetach?
w domu tylko się wyrywa, chyba, że mu się już nudzi
Cytat:
brawa za ząbka

ale jestem zmulona, uspałam Kubusia, sama też padłam na 3 h, spaliśmy sobie razem
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 13:27   #312
bokeh
Zakorzenienie

Hania mi śpi i spi a ja boje się cokolwiek zrobić żeby jej nie zbudzić. Jestem pewna że jak wstane myć włosy to sie obudzi ok sprawdzam
Stary 2013-12-17, 13:33   #313
mala_19kw
Zakorzenienie

Wiem co miałam wam pisać...
Wczoraj mąż się mnie pyta jaki prezent sobie życzę,bo on myślał myślał i myślał... I stwierdził że wszystko mam. No w sumie łatwego zadania nie ma bo faktycznie sporo mam. Ale... Zawsze mu powtarzałam że mam ochotę wypocząć. Wykorzystać chociaż godzinę tylko dla siebie. Jakiś masaż czy coś w tym stylu. A on ma kolegę w pracy który ma mini Spa w naszym mieście. No i cymbał nie wpadł na taki pomysł
W końcu powiedziałam że nic nie chce

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Jestem głodna jak (...) no

A Oskarowi się na czułości zebrało i siedzi wlepiony we mnie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 13:36   #314
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Gojka, serio byś chciała bliźniaki? Bo ja nie, chyba bym nie dała sobie rady... Zresztą, my (w sensie ja i tż) jesteśmy na razie na etapie "Oliwia będzie jedynaczką". Także tego. Się nie będę wypowiadać póki co.
tak, zawsze marzyłam o bliźniakach. Jeżeli gdzieś niedługo będę w ciązy to wolałabym jedno, ale tak mniej więcej za jakieś 5 lat to mogłyby być bliżniaki.... My narazie też nie możemy pozwolić sobie na rodzeństwo, choć nie ukrywam, że skończyły mi się tabletki, nie miałam jak pójść do lekarza, więc kto wie.... Aczkolwiek wiem, że rozsądniej byłoby zaczekać... Niech się wyjaśni sprawa ze zdrowiem P. no i finanosowo... Najpierw muszę póść do pracy a później można będzie myśleć... No i nie bardzo umiem sobie wyobrazić kwestii wózka dla bliźniaków... Ten, który mamy dla P. ledwo mieści mi się w drzwiach... To jak ma mi się zmieścić taki podwójny??? No i napewno jest ciężko....

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Martwie sie o się H. Czytałam na AM w pt chyba, że w szpitalu jest. Trafiła na początku tygodnia ze skurczami i rozwarciem Od tego czasu się nie odzywa Mam nadzieję, że u nich wsio ok Także dziewczyny trzymamy kciuki
Biedna, a nie wiecie na kiedy ma termin??? Już chyba jest w miare bezpiecznym czasie... Trzymam kciuki, aby udało jej się dotrzymać...

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Mała będzie jadła to, co my. Nie robię dla niej niczego szczególnego - zapewne zje barszczyk i rybkę. Może potem troszkę śmietanki z ciasta, czy coś. Ja już jej daję wszystko, bo inaczej cycki by mi opadły z tego jej niejedzenia.
u nas tak samo... Mała będzie jadła z nami.. Napewno nie wszystko, ale znajdzie się napewno coś co i ona będzie mogła spróbować... Na szczęście mam egzemplarz, który zje wszystko co mu się podsunie a najbardziej jeśli jest to coś co je mama/tata czy ktokolwiek obok... Trochę poluzowałam majty, zaraz będzie miała roczek, więc je coraz więcej naszego jedzenia... oczywiście rozsądnie udotowanego...

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Moge miec kilka pytan? glownie gownianych
1. Jak ubieracie dzieciaczki na spacery? Uzywacie spiworkow/kombinezonow?
2. Jak czesto Wasze dzieci robia kupki? U nas od dluzszego czasu jest w kazdym pampie, raz sie zdarzyl rekord - 8...
3. Jeszcze w temacie kupek - u nas bardzo czesto sa w nich kawalki jedzenia, zupelnie niepogryzione, czyli niestrawione. U Waszych dzieci tez tak jest?
Nie wiem co robic - bardziej blendowac? Wydaje mi sie, ze nie, mimo wszystko Kubus musi nauczyc sie gryzc te kawaleczki...
4. Mamy ktore daja 2daniowe obiadki - w jakiej formie je dajecie? 2 lekko blendowane zupki?
5. Piszecie, ze dajecie np pomarancze - w jakiej formie? Sciagacie te biale syfy i dajecie sam miazsz?
A rosol? Tego sobie nie moge wyobrazic. Sam plyn? Lyzeczka? Z kubka?

Tak samo - platki kuku? Suche do buzi?
Dziekuje
1. też się nad tym zastanawiam. Ja nakładam body długi rękaw, rajstopki, spodenki, sweterek/ bluza, kombinezon, czapka, szalik...
2. zazwczaj 2 razy dziennie
3.zdarzają się takie kawałki, nic z tym nie robię. Nie blenduję wogle jedzenia. Je w takiej samej postaci jak my.
4. Zupki daję w takiej samej postaci jak sama jem, podaje łyżeczką. Coraz lepiej nam idzie. Większośc trafia do buzi, czasem zdarzy się, że wypluje, ale trening czyni mistrza
5. P. kocha mandarynki, obieram ze skórki, ściągam te białe coś jak gdzieś zostanie i wsio... Tż czasem daje jej ten miąsz, ale ja się w to nie bawię, bo potem będzie problem i nie zechce zjeść w tej otoczce...
Rosół daje łyżeczka, troche klusek, troche wody... Kluski tak fajnie wciąga jak jakieś dłuższe i w buziaku się nie mieszczą...

Właśnie miałam tel... Patrzę kierowniczka.... Szok.... chciała, abym do pracy wróciła.... Też bym chciała, bo źle czuję się z tym, że muszę siedzieć w domu na utrzymaniu męża, no i jednak non stop w domu to nie jest ciekawa perspektywa....Ale po pierwsze mała ciągle nam choruje, po drugie nie mam z kim jej zostawić... Moja mama nie zgodzi się, aby codziennie przychodzić, na teściową nie mam co liczyć, do żłobka z dnia na dzień mi jej nie wezmą... A za takie pieniądze co zarobię to opiekunce bym musiała wszystko oddać.... Choć ostatnio myślałam, że jeśli w miarę poprawi się jej zdrowie to od września bym ją do żłobka dała i jeśli zgodziłaby się, abym pracowała 7-15 to bez wahania bym wróciła... Bo jeśli mam pracować 11-19 to nadal jest problem co z P. Wiem, że niektórzy pracują tylko w określonych godzinach, więc może, może....

Rozpisałam się jak zwykle.... A tymczasem mykam na spacer...Wiem, że lekarz zabraniał, ale jakoś nie wierzę, że te obturacje są przez spacery. Poza tym musimy do sklepu... No i może o outlet w empiku zahaczymy.... 10zł za książę to grzech nie kupić... A nie mam co czytać... Tzn mam kupę książek w tel, ale chciałabym mieć coś nowego na półkę.. I Paulinie muszę jakąś kupić, bo nie ma już co "czytać"... Lubi przeglądać książki, co niezmiernie cieszy moje oko

AAA i jej ulubione słowo ostatnio to "DLU" Śmiesznie i słodko to brzmi z usteczek takiego maluszka....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 13:44   #315
aska27adopcje
Zadomowienie

MIsia ja tez mam pytanie o wozek .. jak on wielkosciowo jest ... ja mam tez xlander model move i kurde on jakis strasznie maly mi sie wydaje ... nie jestem zadowolona z wyboru ... a sama spacerowka kosztuje 1600 zl w zyciu bym nie dala za ten wozek tyle i napewno bym go nie kupila gdybym mogla cofnac czas

co do ubieraia malej to ja w kombinezonie ja biore, wczoraj 1 raz zalozylam buty te zimowki ... chyba ja przegrzewam czytajac ze wychodzicie w kurtkach i spodenkach ....

A teraz najgorsze ... laski dostalam zapalenia lewej piersi ... jezuuu jaki bol, masakra, wczoraj mnie cos tam zaczelo ciagnac, a dzis mega wielkie bol promieniujacy z pod pachy ... tradzik ... nie sadzilam ze to moze az tak nawalac dzw juz do mojej ginki i kazala mi wziac antybiotyk i leki przeciwzapalne, pic min 2 litry szalwii dziennie, 5 dni antybiotyk a potem 2 tyg ten bromergan na zatamowanie laktacji ... fuck .... mlodej nie moge na rece wziac tak mnie boli ze boje sie, ze ja upuszcze jak sie zaczyna szarpac .... wrrr prze☠☠☠ka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1462052_649807585069986_2003961724_n.jpg (131,5 KB, 39 załadowań)
Stary 2013-12-17, 13:52   #316
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Wiem co miałam wam pisać...
Wczoraj mąż się mnie pyta jaki prezent sobie życzę,bo on myślał myślał i myślał... I stwierdził że wszystko mam. No w sumie łatwego zadania nie ma bo faktycznie sporo mam. Ale... Zawsze mu powtarzałam że mam ochotę wypocząć. Wykorzystać chociaż godzinę tylko dla siebie. Jakiś masaż czy coś w tym stylu. A on ma kolegę w pracy który ma mini Spa w naszym mieście. No i cymbał nie wpadł na taki pomysł
W końcu powiedziałam że nic nie chce

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Jestem głodna jak (...) no

A Oskarowi się na czułości zebrało i siedzi wlepiony we mnie
to chyba coś źle myslał, nie ma takiego zdania w języku polskim: Kobieta ma wszystko

eh te chłopy niektóre
Stary 2013-12-17, 13:56   #317
LadyWhisper
Zakorzenienie

Moje dziecko po drzemce dostalo szaleju :/

Dziewczyny pomocy, polozylam sie z bablem na drzemke po poltorej godz wstaje wszystko mnie swedzi, oko ledwo moge otworzyc, wara napuchnieta, nogi w wielkich bablach, no cos mnie kuwa pozarlo jak pieron, ale co to moze byc??? Juz wzielam wapno, posmarowalam sie ale qwa.... Wygladam z tym okiem jakby mnie ktos pobil:/

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 13:57   #318
LadyWhisper
Zakorzenienie

Naszej kocie zimno chyba?

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1387285008327.jpg (42,2 KB, 40 załadowań)

Stary 2013-12-17, 14:00   #319
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

o matko biedna Wy ją tam mrozicie w tych 17 stopniach
Stary 2013-12-17, 14:04   #320
nancykenator
Zakorzenienie

Lady mnie tak kiedyś pająk załatwił, z tym, że mnie nie swędziało
Stary 2013-12-17, 14:07   #321
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Kota pierwsza klasa
Tak czytam w co wy te dzieci ubieracie i w sumie wychodzi że ja podobnie: body, bluzeczka, czasem jakaś druga rozpinana, chyb aże body mam z dł. dękawem i cieplejsza bluzkę to tyle, rajtuzki, czasem spodnie, kombinezon, czapka, rękawiczki, szalik i buty.
Chociaz spacer z reguły kończy się spaniem ale co tam...
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 14:13   #322
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Moje dziecko po drzemce dostalo szaleju :/

Dziewczyny pomocy, polozylam sie z bablem na drzemke po poltorej godz wstaje wszystko mnie swedzi, oko ledwo moge otworzyc, wara napuchnieta, nogi w wielkich bablach, no cos mnie kuwa pozarlo jak pieron, ale co to moze byc??? Juz wzielam wapno, posmarowalam sie ale qwa.... Wygladam z tym okiem jakby mnie ktos pobil:/

o matko bosko ... a co z bablem ??? kochana a moze cos zjadlas i jakas alergiczna reakcja ???
Stary 2013-12-17, 14:14   #323
LadyWhisper
Zakorzenienie

A, Pietraszko ma pizamke na sobie, rajstopki a na rajstopki bodziaki, w ten sposob nie sciaga rajtuzek taki maly patent heh

Bokeh, eeeee, jakie 17, ostatnio ogrzewanie wlaczylismy u babla i jest 19

Stary 2013-12-17, 14:17   #324
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej. Chciałam tylko napisać że mam dzis mega pechowy dzień. Badania nie udało się zrobić. ......
Stary 2013-12-17, 14:17   #325
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
o matko bosko ... a co z bablem ??? kochana a moze cos zjadlas i jakas alergiczna reakcja ???
Babel spal u siebie w lozeczku, w pokoju obok, jemu nic nie jest..... Co ja jadlam.... Bule z serkiem plesniowym i czipsy wiec raczej nie.... Poza tym ja nigdy zadnego uczulenia nie mialam

Stary 2013-12-17, 14:27   #326
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh, eeeee, jakie 17, ostatnio ogrzewanie wlaczylismy u babla i jest 19
U mnie też: ja w długiej piżamie, przykryta kołdra i kocem a Mała się odkrywa bo jej gorąco. Po czym stwierdzić że dziecku jest np zimno w nocy??
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Chciałam tylko napisać że mam dzis mega pechowy dzień. Badania nie udało się zrobić. ......

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

O Bosze ja dopiero zajarzyłam że w tytule pisze ROCZKUJEMY, a od wczoraj myślałam że rAczkujemy
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 14:29   #327
pstryczek84
Zakorzenienie

Pokaze wam na szybko co dzis mi dostarczyl kurier dla Kuby
garniak za 29,90 , spodzien i koszula po 15
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0618.jpg (129,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0620.jpg (130,7 KB, 23 załadowań)

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 14:43   #328
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
jakas taka nieuswiadomiona jestem
mnie sie jesze podoba "chocby ch.u.j na ch.u.j.u stawał"
Taaaa, to też jest za☠☠☠iste.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja tak samo to zrozumiałam, więc nie rozumiem neti o co Ci chodzi z jakimiś insynuacjami, że poluje na Ciebie itp.
NA pierwszy rzut oka właśnie tak to wyglądało, jak opisuje Evel tym bardziej że przepraszałaś w swojej wypowiedzi Black,stąd można było wnioskować, że pijesz do jej postu a nie do komentarzy.
Amen.
Faktycznie, można było pomyśleć, że Neti bije do mnie... Ja sądzę, że tak czy inaczej - moja siostra nie zrobiła niczego złego, pytając, więc nie rozumiem takiej reakcji...

E_vel, cieszę się, że się znalazło troszeczkę tego leku. Zdjęłam post z tablicy, bo od wczoraj dostałam 5 pytań od znajomych, czy będziemy mieli drugie dziecko, skoro pytam o taki lek. Ehhh, ludzie.

Silver, przytulam. Co się stało? Dlaczego nie było badania?

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-12-17 o 14:44
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 14:46   #329
pstryczek84
Zakorzenienie

nadrabiam, nadrabiam, nadrabiam...
nancy - brawa za usg
nawijko - ja nawet nie mam kombinezonu jeszcze kurtka i spodnie i tyle. jesli chodzi o kupki to od momentu rozszerzania mlody robi kupki codziennie, zazwyczaj sa to dwie. rano prwie ze obowiazkowo no i nastepna w ciagu dnia. czasem zdarza sie ze pojawiaja sie niestrawione kawalki zupki daje tak ze pierwsza to typowa zupka a druga to inna zupka + miesko. pomarancze daje do buzki do ugryzienia. odrywam to najgrubsza czesc od gory plus ewentualne farfocle i tak mlody to je... płatkow jeszcze nie dawalam
silver - cudna daria
isolito - gratki za pustaki, jakkolwiek to brzmi

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 14:51   #330
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
co się stało?
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Pokaze wam na szybko co dzis mi dostarczyl kurier dla Kuby
garniak za 29,90 , spodzien i koszula po 15
łał ale będzie elegant
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości