Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamuś. - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-16, 19:10   #3571
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamu

Maru kocham Cię ale mi humor poprawiłaś

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 19:50   #3572
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamu

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Czesc dziewczeta moje!

Skierka, ale słodziak z Tymusia

Isia, ta mina Lidki wygrała dla mnie konkurs na minę roku hahahaha
A owieczka chyba wieksza od jej samej

Iza, nie pozabijaj tam tylko nikogo. :jezyk:

Linka, Ty wiesz, ze ja zawsze i wszedzie o Tobie mysle

Teorema, o jacie jacie, za chwile bedziesz żoną

Ja dzis dostalam kasiorke z zusu, wiec poczynilam troche zakupow dla synka. Zamowilam jeszcze jeden rożek, tym razem usztywniany, dwa przescieradelka do kolyski, poduche do karmienia i usztywniany przewijak na lozeczko.
Jeszcze pozostaja do kupienia rzeczt typu kosmetyki, reczniczek, jakies koszule do karmienia, pampersy i chyba moge rodzic... O rany, jak to brzmi...
kochana, wez poczekaj z kupnem koszul, ja mam chyba ze 3 albo 2 napewno, w tym jedna taka ktora mozna zrezac na porod, a druga taka fajna, z grubszej bawelny z muzzy ja ich nie uzywam, leza i tylko miejsce w szafie mi zajmuja, wiec jesli chcesz to ci oddam oczywiscie przstosowane do karmienia szkoda w sumie ze masz wieksze cycki ode mnie, bo mam tez staniki do karmienia ktorych ani razu nie zalozylam :/
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 19:50   #3573
Sophia_1
Zadomowienie

Maru wybacz....

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 19:56   #3574
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
szkoda w sumie ze masz wieksze cycki ode mnie, bo mam tez staniki do karmienia ktorych ani razu nie zalozylam :/
Jaki rozmiar i ile byś chciała?
Bo ja mam pare od koleżanki, ale boję sie że mogą być za małe

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-16, 19:59   #3575
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Jaki rozmiar i ile byś chciała?
Bo ja mam pare od koleżanki, ale boję sie że mogą być za małe
jak boisz sie ze za male to moje tym bardziej bo 75 i 80 B mam
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-16, 20:04   #3576
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
jak boisz sie ze za male to moje tym bardziej bo 75 i 80 B mam
To chyba takie mam, bo koleżanka powiedziała, że takie rozmiary (małe ) jak nasze to rzadko spotykane i nie ma komu oddać,ale widzę że Ty też taka jak my

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-16, 20:06   #3577
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba takie mam, bo koleżanka powiedziała, że takie rozmiary (małe ) jak nasze to rzadko spotykane i nie ma komu oddać,ale widzę że Ty też taka jak my
jak chcesz to moge ci wyslac nie ma problemu, mi tylko wadzi to w szafie
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-16, 20:10   #3578
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
jak chcesz to moge ci wyslac nie ma problemu, mi tylko wadzi to w szafie
Kochana ja już teraz mam 70D

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-16, 20:15   #3579
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana ja już teraz mam 70D
zazdrtoszcze mi w ciazy cycki jedynie sie wypelnily a nic nie urosly
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-16, 20:16   #3580
IsiaG
Zadomowienie

Ja akurat koszul nie kupowałam, bo śpię w piżamie, mam 3 które są rozpinane z przodu. A w dzień chodziłam w topach i czasami na to w chłodniejsze dni koszule takie jakieś zwykłe, albo sweterki czy bluzy. łatwo odpiąć i można karmić.

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
A ja dziś jakbym mało pecha rano miała ..
Poszłam sobie do kibelka zmienić "korka". Przygotowana, tamponik w kieszonce, rączki umyte, wchodzę do kibelka, ściągam majty, wyciągam korek ... i w tym właśnie momencie orientuję się, że nie ma papieru ...
No żesz ...
więc co zrobiłam? Po krótkim nasłuchiwaniu czy ktoś idzie .. ręka na podwozie i .. ekspresowa zmiana kibelka
Nie śmiejcie się za głośno ...

jesteś the best!!!

Cytat:
Ja dzis dostalam kasiorke z zusu, wiec poczynilam troche zakupow dla synka. Zamowilam jeszcze jeden rożek, tym razem usztywniany, dwa przescieradelka do kolyski, poduche do karmienia i usztywniany przewijak na lozeczko.
Jeszcze pozostaja do kupienia rzeczt typu kosmetyki, reczniczek, jakies koszule do karmienia, pampersy i chyba moge rodzic... O rany, jak to brzmi...

A z zusu za co kaska? Możesz rodzić ale jeszcze Iza nam tu została pierwsza w kolejce. Nawet jakby co, to jesteś przygotowana. A jak się czujesz? Nadal masz zawroty głowy?

Cytat:

Dzień dobry! U mnie dzisiaj dzień lenia. Jakoś mi sie nawet w pracy nie chciało pracować i tak się obijałam lekko te 8 godz ale

Tobie można. Nawet wskazane. A jak Ty się czujesz? Ciężko coś zaczyna być czy wręcz przeciwnie. A, widzisz miałam spytać - czy nadal Ci włosy wypadają?

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
Tymcio pozdrawia ciocie
a dziś byliśmy na pierwszym spacerku co prawda tylko pół godzinki... ale była taka ładna pogoda
Oj słodziak. A taki duży się wydaje i te oczka...
Takie maleństwa są przecudowne i słodkie.

Czy farby do malowania ścian i sufitów można odpisać od podatku???? Wie ktoś?

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 20:24   #3581
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
kochana, wez poczekaj z kupnem koszul, ja mam chyba ze 3 albo 2 napewno, w tym jedna taka ktora mozna zrezac na porod, a druga taka fajna, z grubszej bawelny z muzzy ja ich nie uzywam, leza i tylko miejsce w szafie mi zajmuja, wiec jesli chcesz to ci oddam oczywiscie przstosowane do karmienia szkoda w sumie ze masz wieksze cycki ode mnie, bo mam tez staniki do karmienia ktorych ani razu nie zalozylam :/
I tak juz w tym roku bym nie kupila raczej. Ale jesli chcesz sie pozbyc to ja oczywiscie z mila checia przyjme. Twoje jeansy mi sie bardzo przydaja.
Stanik dostalam jeden od kolezanki, mam jeszcze dwa takie sportowe z pepco, ktore sie swietnie nadadza. Kupie sobie jeszcze taki jeden usztywniany na wyjscia.
B to na bank beda za male, ja nosze D w porywach do E.

Maru, dobra jestes hahahahaha

Aaa, zapomnialam o wanience, jeszcze tego mi brakuje. Ale to juz grosze wlasciwie.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Isia, kasa z zusu to normalna wyplata moja, tylko dopiero teraz przyslali.
A czuje sie roznie, zawroty mam caly czas, przyzwyczailam sie juz do nich. Brzuch juz ciazy dosc porzadnie, po schodach ciezko, dlugo nie polaze. No i caly czas mnie mdlosci mecza. Dziec mi grzebie nogami we flakach.
Przed Ize sie absolutnie nie wpycham, oj co to to nie. Przyjdzie moj czas. Choc przyznam sie, ze nie moge sie tego momentu doczekac. Az mnie w dolku sciska na mysl, ze niedlugo bede tulila moje dlugo wyczekiwane dziecko.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 20:40   #3582
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
I tak juz w tym roku bym nie kupila raczej. Ale jesli chcesz sie pozbyc to ja oczywiscie z mila checia przyjme. Twoje jeansy mi sie bardzo przydaja.
Stanik dostalam jeden od kolezanki, mam jeszcze dwa takie sportowe z pepco, ktore sie swietnie nadadza. Kupie sobie jeszcze taki jeden usztywniany na wyjscia.
B to na bank beda za male, ja nosze D w porywach do E.

Maru, dobra jestes hahahahaha

Aaa, zapomnialam o wanience, jeszcze tego mi brakuje. Ale to juz grosze wlasciwie.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Isia, kasa z zusu to normalna wyplata moja, tylko dopiero teraz przyslali.
A czuje sie roznie, zawroty mam caly czas, przyzwyczailam sie juz do nich. Brzuch juz ciazy dosc porzadnie, po schodach ciezko, dlugo nie polaze. No i caly czas mnie mdlosci mecza. Dziec mi grzebie nogami we flakach.
Przed Ize sie absolutnie nie wpycham, oj co to to nie. Przyjdzie moj czas. Choc przyznam sie, ze nie moge sie tego momentu doczekac. Az mnie w dolku sciska na mysl, ze niedlugo bede tulila moje dlugo wyczekiwane dziecko.
w tygodniu przejrze szafe i sie do ciebie odezwe
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-16, 21:26   #3583
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość

Nasza Lidka od miesiąca około robi taką minę skwaszoną, jak marudzi na przykład albo jak śpiąca jest. Przy tym tak śmiesznie przez nos oddycha jakby śmierdziało jej coś. No i udało sie zrobić jej zdjęcie. Poniżej.
I dziś moje 9 miesięczne dziecko naciągnęło mamusię na zabawkę. Upatrzyła sobie owieczkę, zaczęła do niej gadać i śmiać się do niej i co na to mamusia....serce stopniało, bo jak przybliżyłam do niej owieczkę to wyciągnęła rączki i mało ze śmiechu wytrzymywała, aż się zapowietrzała. Całą drogę powrotną ze sklepu ściskała owieczkę i patrzyła na mnie jakby mi dziękowała. Ale sobie wkręcam. A owieczka wygląda tak:
Jaka ona jest kochana
Cytat:
Kochana nie mów hopŻartuje

Dziś pełnia to może się Dominiczek ruszy

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 21:39   #3584
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
Tymcio pozdrawia ciocie
a dziś byliśmy na pierwszym spacerku co prawda tylko pół godzinki... ale była taka ładna pogoda

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Niestety bez zdjęcia - tylko glowica przylozona na chwilke, zeby zobaczyc serduszko. Ale grzbiecik ma cudny

My robimy jakos 1-2 dni przed. Mrozenie to tez dobry pomysl

Dziękuje
Tak do konca ok nie jest, bo ledwo moge chodzic w powodu rwy kulszowej i bolu plecow. Na razie jednak nie moge wziac zwolnienia, bo koncze projekt, potem swieta, wiec juz wolne na szczescie. Ale pozniej musze zadbac o siebie.

Do tego wyskoczylam mi oprycha - prawie padlam ze strachu, jak zobaczylam ten szajs dzis rano na ustach Na szczescie mialam juz kilka epizodow opryszczki przed ciaza, wiec nie jest ona grozna dla dziecka.
Ale tak na 3 dni przed slubem... Bede piekna panna mloda... :-(
bedziesz piękną panną młodąwspółczuję tej rwy
Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
wrocilam z tego cholernego szpitala..4 dni lezałam

w tym szpitalu przezylam taki stres ze masakra..
w środe gdy lekarz mnie kierował na iui miałam 4 pęcherzyki..
w szpitalu po przyjeciu okazało się ze 5 i juz chcieli mnie dyskwalifikowac , ale w kolejnym dniu były 2..w kolejnym 4 , a dziś po usg okazalo się ze są 3
Wlaściwie nie wiem ile ich do kupy było. Nie ważne. Na usg po iui lekarz powiedział ze w sumie pekły 2. A reszta nie wiemy i nie chcemy już wiedzieć. Każde usg robil inny lekarz na innym sprzęcie wiec w sumie moga wyjść takie jaja. Ale endometrium na kazdym badaniu 15 mm - lekarze patrzyli z zachwytem a pacjentki do iui z zazdrościa..Dzis rano iui - nic nie bolało..tak czulam jak zwykle badanie gin + wpuszczanie jak lekka @. Fajnie to wyglada bo oni barwia wypreparowane nasienie i na usg widac " kielich a na dnie woda'' a za chwile ta woda leci do góry wbrew grawitacji..a to nasienie pedzi leci do komórek jajowych - porusza się to szybko. 20 min lezenie i nasienie było na koncach jajowodów.

ja na nic nie licze , lekarz tez nie. Kolejny cykl odpoczne i pojde do lekarza na kwalifikację i od lutego jesli sie uda zaczniemy ivf. Styczen potrzebuje psychicznie sie nastwawic i tysiaka dozbierac do stymulacji.

dziekuje Wam wszystkim za trzymanie kciukasów co prawda rokowania sa 1-5% powodzenia tej iui ale mozecieprzez kolejne 16 dni je potrzymac , dziekuje za uwage Miłego dnia
Jakieś czary mary... Ale kciuki zaciskamy. Ważne, że działasz na całego w tym kierunku
Cytat:
To my dziękujemy za relacje. I cały czas trzymamy kciuki.

Nasza Lidka od miesiąca około robi taką minę skwaszoną, jak marudzi na przykład albo jak śpiąca jest. Przy tym tak śmiesznie przez nos oddycha jakby śmierdziało jej coś. No i udało sie zrobić jej zdjęcie. Poniżej.
I dziś moje 9 miesięczne dziecko naciągnęło mamusię na zabawkę. Upatrzyła sobie owieczkę, zaczęła do niej gadać i śmiać się do niej i co na to mamusia....serce stopniało, bo jak przybliżyłam do niej owieczkę to wyciągnęła rączki i mało ze śmiechu wytrzymywała, aż się zapowietrzała. Całą drogę powrotną ze sklepu ściskała owieczkę i patrzyła na mnie jakby mi dziękowała. Ale sobie wkręcam. A owieczka wygląda tak:
jaka minka Owieczka-słodka
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Linka walić procenty!

Isiu ale słodka mina a przy owieczce widzę i Lidka stopniała

A ja dziś jakbym mało pecha rano miała ..
Poszłam sobie do kibelka zmienić "korka". Przygotowana, tamponik w kieszonce, rączki umyte, wchodzę do kibelka, ściągam majty, wyciągam korek ... i w tym właśnie momencie orientuję się, że nie ma papieru ...
No żesz ...
więc co zrobiłam? Po krótkim nasłuchiwaniu czy ktoś idzie .. ręka na podwozie i .. ekspresowa zmiana kibelka
Nie śmiejcie się za głośno ...
Nie no Genialnie
Stary 2013-12-16, 22:01   #3585
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
zazdrtoszcze mi w ciazy cycki jedynie sie wypelnily a nic nie urosly
No mnie tez się podobają a mogłyby już się zatrzymać, bo je ciągnie do dołu a ja nie przyzwyczajona do zwisów

Cytat:

Tobie można. Nawet wskazane. A jak Ty się czujesz? Ciężko coś zaczyna być czy wręcz przeciwnie. A, widzisz miałam spytać - czy nadal Ci włosy wypadają?

Bardzo dobrze sie czuję. Czasami kręgosłup "strzyknie" ale sobie z nim radzę tylko nie lubię skarpetek zakładać
Włosy - rewelacja!!! Po myciu włosów miałam zawsze 2 garście, a teraz mam po 5 włosów wiem, że to się zmieni.....

Spróbuję na moich fakturach zobaczyć czy miałam jakieś farby, bo mnie babka z US zaznaczała plusem, co można odliczyć to Ci dam znać.

Cytat:

mnie w dolku sciska na mysl, ze niedlugo bede tulila moje dlugo wyczekiwane dziecko.
A mnie na myśl o porodzie
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziś pełnia to może się Dominiczek ruszy
Jest gdzieś na necie kalendarz pełni w danych miesiącu?

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-16, 22:21   #3586
cebulova
Zadomowienie

Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Staraczki i mamusie cz. VI

Elunka, porodu sie nie boje, jestem ciekawa tego przezycia. Jedyne czego sie obawiam to ewentualne cc, tego bym wolala uniknac.

Bajka, spokojnie, szafe zdazysz przejrzec. Teraz zajmij sie przygotowaniami do świąt.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-12-16, 22:33   #3587
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Zamówiłam TŻ na allegro perfumy a w tytule aukcji: oryginał z niemiec. Mogłam mu napisać żeby sobie sam przywiózł

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-17, 00:45   #3588
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Elunka, porodu sie nie boje, jestem ciekawa tego przezycia. Jedyne czego sie obawiam to ewentualne cc, tego bym wolala uniknac.

Bajka, spokojnie, szafe zdazysz przejrzec. Teraz zajmij sie przygotowaniami do świąt.
porod fajna rzecz

heh wlasnie skonczylam ja przegladac ale tylko dzieciowe rzeczy. zapomnialam ci dac wtedy komplet dla chlopca jak jeszcze kupowalam gdy przez mysl mi przeszlo przez kooocura ze Amelka bedzie chlopakiem do koszul jeszcze nie doszlam
a swiat u siebie nie organizuje wiec nie ma co przygotowywac.... a nie, przepraszam, zreflektowalam sie do zrobienia makowca ciekawa jestem co z tego wyniknie

Iza.... a wlasnie ponoc nie w pelnie a dwa dni przed i po najwiecej porodow ja urodzilam wlasnie 2 dni po pelni
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-17, 04:59   #3589
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Zamówiłam TŻ na allegro perfumy a w tytule aukcji: oryginał z niemiec. Mogłam mu napisać żeby sobie sam przywiózł
Ano widzisz.

Cytat:
porod fajna rzecz

heh wlasnie skonczylam ja przegladac ale tylko dzieciowe rzeczy. zapomnialam ci dac wtedy komplet dla chlopca jak jeszcze kupowalam gdy przez mysl mi przeszlo przez kooocura ze Amelka bedzie chlopakiem do koszul jeszcze nie doszlam
a swiat u siebie nie organizuje wiec nie ma co przygotowywac.... a nie, przepraszam, zreflektowalam sie do zrobienia makowca ciekawa jestem co z tego wyniknie

Iza.... a wlasnie ponoc nie w pelnie a dwa dni przed i po najwiecej porodow ja urodzilam wlasnie 2 dni po pelni
Makowca powiadasz? Ale za mna chodzi.makowiec wlasnie. U nas zawsze tato piecze, ciekawe czy w tym roku tez bedzie. Chyba go za pytam i jak nie to moze i ja bym upiekla...

Kurde mol, piąta godzina, a ja od godziny nie spie. I tak co noc.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-12-17, 08:15   #3590
teorema
Wtajemniczenie

Hej!
Dzis jestem ostatni dzien przed wyjazdem, pozniej pojawie sie u Was po 20 grudnia

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
teo polecam plasterki compeed
U mnie oporyszczka jest tak wielka, ze nie miesci sie pod plasterek. RAz ich uzywealam i niestety proces gojenia rany trwal jakies 2-2,5 tygodnia Masci sie u mnie lepiej sprawdzaja, a najlepiej przebicie pecherzykow i wysuszenie mascia.
Cytat:

ja na nic nie licze , lekarz tez nie. Kolejny cykl odpoczne i pojde do lekarza na kwalifikację i od lutego jesli sie uda zaczniemy ivf. Styczen potrzebuje psychicznie sie nastwawic i tysiaka dozbierac do stymulacji.

dziekuje Wam wszystkim za trzymanie kciukasów co prawda rokowania sa 1-5% powodzenia tej iui ale mozecieprzez kolejne 16 dni je potrzymac , dziekuje za uwage Miłego dnia
Trzymam, trzymam kciuki!
Cytat:

Teorema, o jacie jacie, za chwile bedziesz żoną
Zona czuje sie juz od dawna Ale na pewnoe fajnie bedzie, cos nowego
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

bedziesz piękną panną młodąwspółczuję tej rwy
No piękna to nie bede. Dzis normalnie wygaldam, jakby mi polowa ust spuchla
Bede musiala miec mocno pomalowane usta, zeby tego szajsu nie bylo widac

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 08:42   #3591
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Nie mam pojęcia
Cytat:
Jaki?
Cytat:

To jest jeszcze nadzieja

Melduje że na mojego uparciucha nawet pełnia nie działa

Stary 2013-12-17, 10:05   #3592
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
chodzi Ci o vzm?
bo od zwykłego pitu to nie.
edit. zresztą od vzm też nie.

Cytat:

Cytat:
Hej!
Dzis jestem ostatni dzien przed wyjazdem, pozniej pojawie sie u Was po 20 grudnia
Żonko
To ja już życzę Wam wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
Samych słonecznych dni

Cytat:
Czekaj, czekaj... może jak Bajka urodzisz dwa dni po pełni

Cześć z kawą, po śniadaniu.

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 10:50   #3593
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Żonko
To ja już życzę Wam wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
Samych słonecznych dni
Dziękujęęęę

Żebym ja się jeszcze dobrze czuła, a tu głowa boli, gardło drapie, wyglądam jak wypłosz i w ogole
Chyba na noc pójdzie paracetamol...

Edytowane przez teorema
Czas edycji: 2013-12-17 o 10:52
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 11:42   #3594
IsiaG
Zadomowienie

No hej.

To ja znowu o Lidce ale wczoraj się biedactwo moje poślizgnęła na parkiecie i uderzyła bużką o podłogę. Jezu, jak płakała.....mąż nie mógł jej ukołysać, aż się zanosiła od płaczu. Rozwaliła sobie wargę i krew poleciała. Warga spuchła...Dałam jej później jak już przestała płakać zamrożoną paróweczkę aby opuchlizna jej zeszła. Oddać nie chciała. Dobrze, że parówka miała osłonkę z folii bo by pewnie ugryzła.
Zresztą ona jest taka, że jak płacze to potem za 5 minut już się śmieje. Uwielbiam ją za to. Dziś też, maszeruje po mieszkaniu i co chwilę słyszę jej kaszlo-śmiech. Tak to nazywamy, bo brzmi jak kaszel zakończony śmiechem.
No i owieczka jest cały czas koło niej, śpi z nią, choć jest ciasno z miejscem i targa ją za sobą i przytula do niej.

Dziś rano spadła mi za łóżko, szczelina między łóżkiem a ścianą. Tak usiadła, że fiknęła koziołka. Nie zdążyłam jej złapać, nic się jej nie stało, tylko się wystraszyła. Miała miękkie lądowanie, bo mąż tam trzyma jaśki. Chyba ze 3 tam leżą.

Cytat:
Hej!

No piękna to nie bede. Dzis normalnie wygaldam, jakby mi polowa ust spuchla
Bede musiala miec mocno pomalowane usta, zeby tego szajsu nie bylo widac

Fajnie, to powitamy Cię jako żona. Udanego ślubu życzę i pomyślności na nowej drodze życia.

A opryszczka mogłaby się na całych ustach pojawiać, byłyby większe
Mi pomaga specyfik w kulce - Sonol. Tani i skuteczny.

Cytat:

Bardzo dobrze sie czuję. Czasami kręgosłup "strzyknie" ale sobie z nim radzę tylko nie lubię skarpetek zakładać
Włosy - rewelacja!!! Po myciu włosów miałam zawsze 2 garście, a teraz mam po 5 włosów wiem, że to się zmieni.....

Spróbuję na moich fakturach zobaczyć czy miałam jakieś farby, bo mnie babka z US zaznaczała plusem, co można odliczyć to Ci dam znać.

Tak, na skarpetki trzeba opracować patent na ich zakładanie. Najlepiej na siedząco z nogą zarzuconą na kolano drugiej, tak jeszcze się da.
Włosami będziesz się cieszyć gdzieś tak do ....lipca. Potem nastapi exodus.
O odpis farb byłabym wdzięczna, bo ściągnęłam w pdf obwieszczenie ministra, ale tak są takie nazwy, że połapać się nie mogę. Wychodzi mi na to, że chyba można, tak samo, jak farba do pomalowania elewacji domu.
Kalendarz jest.

http://www.kalendarz-365.pl/ksiezyca...-ksiezyca.html

Cytat:
Witam

Izuś, on ma jeszcze czas. Może mu tam dobrze? Może wykluje się po Nowym Roku? I zamiast najmłodszy w klasie, będzie najstarszy?

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
chodzi Ci o vzm?
bo od zwykłego pitu to nie.
edit. zresztą od vzm też nie.

Chodzi mi o odpisanie ulgi budowlanej. Jak już pisałam Elunce, ściągnęłam wykaz i tam jest farba, mogliby jaśniej pisać, bo kobieta to się w tym gubi

" Pozostałe farby i pokosty; gotowe sykatywy i masy uszczelniające -
wyłącznie:
- kity szklarskie i kity budowlane uszczelniające;
- nieogniotrwałe preparaty powierzchniowe na fasady, ściany
wewnętrzne, sufity, itp
. "

Więc chyba taka farba do ścian i na sufity się zalicza, co?

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2013-12-17, 11:51   #3595
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
No hej.

To ja znowu o Lidce ale wczoraj się biedactwo moje poślizgnęła na parkiecie i uderzyła bużką o podłogę. Jezu, jak płakała.....mąż nie mógł jej ukołysać, aż się zanosiła od płaczu. Rozwaliła sobie wargę i krew poleciała. Warga spuchła...Dałam jej później jak już przestała płakać zamrożoną paróweczkę aby opuchlizna jej zeszła. Oddać nie chciała. Dobrze, że parówka miała osłonkę z folii bo by pewnie ugryzła.
Zresztą ona jest taka, że jak płacze to potem za 5 minut już się śmieje. Uwielbiam ją za to. Dziś też, maszeruje po mieszkaniu i co chwilę słyszę jej kaszlo-śmiech. Tak to nazywamy, bo brzmi jak kaszel zakończony śmiechem.
No i owieczka jest cały czas koło niej, śpi z nią, choć jest ciasno z miejscem i targa ją za sobą i przytula do niej.

Dziś rano spadła mi za łóżko, szczelina między łóżkiem a ścianą. Tak usiadła, że fiknęła koziołka. Nie zdążyłam jej złapać, nic się jej nie stało, tylko się wystraszyła. Miała miękkie lądowanie, bo mąż tam trzyma jaśki. Chyba ze 3 tam leżą.

Izuś, on ma jeszcze czas. Może mu tam dobrze? Może wykluje się po Nowym Roku? I zamiast najmłodszy w klasie, będzie najstarszy?
Dobrze że Lidzi nic się nie stało

Pewnie mu dobrzePo nowym roku raczej nie,bo jak nie urodze do 26 to ze względu na cukrzyce bede musiała wtedy iść do szpitala i już zostać.

Stary 2013-12-17, 15:45   #3596
IsiaG
Zadomowienie

Czarna - robię Twój pasztet. Mam nadzieję, że wyjdzie

Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2013-12-17, 16:02   #3597
Luna0
Zakorzenienie

hej ja zaraz wychodzę, ale na szybko puki mały śpi:

Cytat:
Tak do konca ok nie jest, bo ledwo moge chodzic w powodu rwy kulszowej i bolu plecow. Na razie jednak nie moge wziac zwolnienia, bo koncze projekt, potem swieta, wiec juz wolne na szczescie. Ale pozniej musze zadbac o siebie.
Jest ok! To że masz dolegliwości to nic, naturalna kolei rzeczy, jedna ma gorsze druga nie ma wcale. Ale z dzidzią ok i to jest teraz najważniejsze na świecie!!

Cytat:
Co się dzieje?
brak namiętności..
ale i tak wiem że mam wspaniałego męża. naprawdę. Tylko tak bym chciała żeby było jak dawniej...
ale nie narzekam, mój związek jest idealny, mój TŻ kochany, interesuje się mną, pomaga mi, martwi się itd. ostatnio zaczęłam o tym myśleć i to naprawdę ideał.
Tylko ta rutyna gdzieś się wbiła do nas

Cytat:
No to trzymamy kciuki nie puszczamy nawet w nocy

Cytat:
Ja to Isiu moge się z Tobą ciagle wymieniać uwagami bo jak klony. Mój Kamil też robi taką mine a my z TŻ lejemy ze śmiechu wiec jeszcze bardziej się denerwuje
a owieczka.. no cóż na miłość nie ma rady

Maru -głośno!

Ja się wogóle zapomniałam pochwalić że moje dziecko rozdaje buziaki! (i to od dawna) Tak słodko otwiera buzie i bam obślinia mnie całą czasami mi gryzie usta (ale nie ma zębów więc luzz)

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 16:09   #3598
kwitka13
Zadomowienie

Hej laski,
Zaglądam i zaglądam a Iza wciąż w dwupaku... Już myślałam, że na święta będziecie we trójkę
Ja w szaleństwie prezentowych zakupów. Mam do obkupienia 5 dzieci + 2 prezenty urodzinowe (na 02-01 - oba!), więc powtarzać się nie mogą, do tego połówek: pomysłów -1, teście: pomysłów -2 Summa summarum świątecznie jestem na minus trzy!
Dla dwójki dzieciaków prezenty już mam, dla pozostałej trójki (w tym mojego) jest pomysł ale na urodziny pomysłów -2. Chyba dam kasę....
AJUTO
Czy ktoś w tym gronie zamierza kiedyś testować? Bo jakoś posuchę mamy!!!
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 16:26   #3599
iza243
Zakorzenienie

Byłam dziś w urzędzie pracy bo jak byłam w szpitalu miałam termin podpisania się i musiałam zanieść dokumenty czemu nie przyszłam.Pani mi mówi że jak urodze w ciągu 30 dni od 20.12 to mam 140 dni płacony macierzyński-to wiedziałam.Ale zaskoczyła mnie bo mówi że po tym czasie przysyłają pismo czy chce przedłużyć urlop macierzyński na kolejne pół roku które będzie płatne.Tak od maja-czerwca zamierzam szukać pracy,ale jak nie znajde od razu dobrze że będzie to częściowe zabezpieczenie z urzędu pracy,.

Stary 2013-12-17, 18:43   #3600
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
porod fajna rzecz
Uwielbiam Cię
Cytat:

Jaki?
Bruno Banani Magic Man

Cytat:

Tak, na skarpetki trzeba opracować patent na ich zakładanie. Najlepiej na siedząco z nogą zarzuconą na kolano drugiej, tak jeszcze się da.
Włosami będziesz się cieszyć gdzieś tak do ....lipca. Potem nastapi exodus.
O odpis farb byłabym wdzięczna, bo ściągnęłam w pdf obwieszczenie ministra, ale tak są takie nazwy, że połapać się nie mogę. Wychodzi mi na to, że chyba można, tak samo, jak farba do pomalowania elewacji domu.
Kalendarz jest.

http://www.kalendarz-365.pl/ksiezyca...-ksiezyca.html
Ze skarpetki spróbuję jutro, ale podobne wygibasy robie
Faktur poszukam dzisiaj, bo wczoraj nie miałam kiedy
A pełnia w lutym 15eg- mogłoby być

Cytat:
Byłam dziś w urzędzie pracy bo jak byłam w szpitalu miałam termin podpisania się i musiałam zanieść dokumenty czemu nie przyszłam.Pani mi mówi że jak urodze w ciągu 30 dni od 20.12 to mam 140 dni płacony macierzyński-to wiedziałam.Ale zaskoczyła mnie bo mówi że po tym czasie przysyłają pismo czy chce przedłużyć urlop macierzyński na kolejne pół roku które będzie płatne.Tak od maja-czerwca zamierzam szukać pracy,ale jak nie znajde od razu dobrze że będzie to częściowe zabezpieczenie z urzędu pracy,.
No to fajnie, miłe zaskoczenie

Właśnie szukałam centymetra żeby zmierzyć swój brzuch, chyba ze 150 cm będzie Ogólnie figura mi została, tyłek, biodra, uda, nogi nie puchną, ale jak idę to brzuch mnie chyba o metr wyprzedza

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości