|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
Cytat:
![]() Ja dziś serwuję strogonowa ![]() ...i też czekam z niecierpliwością na powrót TŻ bo co chwilę dochodzę do szafki ze słodyczami.... ale nie palę już czwarty dzień!
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
Cytat:
![]() strogonowa też bym zjadła - mniam ![]() Brawa wielkie za to, że rzuciłaś to świństwo - silnej woli życzę ![]() Ja już nie palę dwa lata |
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Zbyszek to chyba jedyna działająca na mnie motywacja ![]() ....a paliłam już paczkę dziennie więc...
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wspomagasz się tabletkami typu niquitin czy nicorette? Nie wracaj do nałogu |
|
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rzucam z koleżanką z pracy ale ona oszukuje i od czasu do czasu wspomaga się e-papierosem. Ja nie chcę! Chcę być wolna! ![]() tylko muszę założyć kłódkę na szafkę z nimm2
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ja tak miałam. Myślałam, że zwymiotuję i zemdleję i więcej nie ruszyłam.Przed ciążą jeszcze moja szwagierka przyszła i zakopciła jednego, mówię do nie: a daj mi macha i wiesz co? Nie mogłam potem zdzierżyć smaku i zapachu wydobywającego się z ust, czym prędzej pobiegłam myć zęby. No i pachnę już perfumami a nie smierdzę. Same pozytywy ujrzysz jak na dobre to rzucisz
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj zrobiłam potrawkę z kurczaka ![]() Ale nie mam na nią ochoty- najadłam się domowymi waflami z kajmakiem. |
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Leine! Zdrówka życzę!
Carmenaa! Tak jak któraś pisała - z nami szybko zleci Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Olgietka! Powodzenia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#159 |
|
Przyczajenie
|
Kochane dołączę i ja - 5cs (i mam nadzieję, ze ostatni
)27 lat |
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj!!! Z nami się uda
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę cieszę się już po tych czterech dniach ![]() ale jeszcze ciągnie... i brakuje mi tego dymka ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
hello babiszony
![]() zaraz biorę się za nadrabianie ale na cytowanie nie liczcie padam na twarz ![]() ale od 21 mam tydzien urlopu rozmawiałam wczoraj z mamą i chrzestna... Chrzestna dopiero teraz przyznała nam, że obie jej córki zaszły w ciążę dopiero po roku od ślubu, nie dlatego, że się nie starały, ale dlatego, że się starały i ciągle myślały i gadały o zajściu w ciążę. Myślałam, że zacznę mierzyć tempkę w nowym cyklu, ale nie... Olewam dalej temat i idę na żywioł
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2013-12-17 o 16:48 |
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Dziewczyny! Mam pytanie - Ile skierowanie na wyniki z nfz-tu jest ważne? Przez jaki okres od wystawienia?
|
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku
![]() Fluidki dla wszystkich i kazdej z osobna Cytat:
![]() Cytat:
Witam nowe dziewczyny |
||
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ;-)
Od czasu do czasu Was podczytuje, trzymam mocno kciuki za dalsze starania! Widzę, że OLGIETKA dołączyła |
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam dla Was ciekawostkę przyrodniczą
![]() Odebrałam dziś wyniki badań, na które skierował mnie pan psychol i cóż... nie ogarniam mojej tarczycy ![]() Odkąd pamiętam miałam wysokie TSH - ok. 4. Na Euthyroxie spadło mi do ok. 1 i tak się utrzymywało na tym leku. Po kilku latach odstawiłam - po ok. 1-1,5 roku bez leków TSH wynosiło trochę ponad 3. Po kolejnym pół roku spadło nagle samo z siebie do 1 z kawałkiem (to było w maju); a teraz, kolejne pół roku później, mam 0,4 No serio, nie ogarniam ![]() To TSH 0,4, to już jest dolna granica - więc wygląda na to, że z domniemanej niedoczynności, nagle skoczyłam w stronę nadczynności. Czytałam, że to się zdarza, ale podczas stosowania leków (nawet chyba Wiecznie pisała, że po zbyt dużej dawce Euthyroxu zaczęła przechodzić w nadczynność) - ale o tym, żeby nagle zmieniło się to samo z siebie, to nic nie mogę znaleźć Tak więc naprawdę zagadka przyrodnicza
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#169 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boziu co Ty masz z tymi jajnikami, że Cię ciagle bolą ![]() Chyba musisz się porządnie przebadać, jakieś szczegółowe usg czy coś ![]() Ja tez nie ćwiczę od tygodnia bo 1) najpierw byla @ 2) a teraz mam obawy czy te wiczenia nie wydłużą mi cyklu i nie "zabiorą" owulacji ![]() Cytat:
![]() wspólczuję... Moi dają nam kasiorkę, a my zwykle składamy się z bratem i siostra Tż i kupujemy coś większego, siostra Tz zawsze podpyta, ostatnio kupiliśmy sztućce w walizce, zadowoleni byli. W tym roku będzie oszczędniej, ale nie wiemy jesczze co... ładny stanik tak w ogóle ![]() Carmena wspólczuję tak długiej rozłąki... Pewnie nie będzie łatwo ale Ty twarda babka jesteś, dasz rade ![]() Olgietka witaj nie wiem czy powinnam, ale ja Cię nie pamiętam niestety... jesli mozesz to przypomnij mi czemu odkladaliście starania?No i powodzenia życze ![]() Limonelka witaj Powodzonka ![]() Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Lea_ny ja nie mam pojęcia... ![]() Wiecie jak się dziś... obżarłam...doslownie mieliśmy w pracy wigilię zespołową, każdy cos przyniósł... były 4 sałatki, pierogi, barszczyk, krokiety, pieczarki faszerowane, 4 rodzaje ciasteczek, koreczki....i masa słodyczy
|
|
#170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie podziałał... Kupowałam paczkę dziennie i koniec.W sobotę rano zapaliłam ostatniego papierosa w paczce i powiedziałam "koniec - nie palę więcej" ![]() Dołączyła, dołączyła ![]() Cytat:
dla mnie to czarna magia... Tu, w Danii podobno w trakcie ciąży lekarza odwiedza się trzy razy... Na początku, żeby stwierdzić ciążę, w środku, żeby potwierdzić czy wszystko jest ok i trzeci raz - podczas porodu Ostatnio znajoma znajomej wyszła do domu 4 godziny po porodzie.. ![]() Z jednej strony trochę mnie to przeraża... ale z drugiej... Może w PL faktycznie przeginają? Wracając do tarczycy... Nigdy się tym nie interesowałam.. Cytat:
... A odkładaliśmy starania od jakiś 6 lat bo: 1) studia 2) koniec studiów 3)nowe studia 4)brak pracy 5)za dużo pracy 6)..... 99) ślub .. więc już poczekamy 100) emigracja i układanie sobie wszystkiego na nowoI tak w rezultacie stwierdziliśmy, że .... nie ma na co czekać, bo nigdy nie będzie wystarczająco "dobrze"... a my robimy się coraz bardziej wygodni... i za chwilę w naszym życiu nie będzie miejsca na Zbyszka ![]() To tak w telegraficznym skrócie
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olgietka to teraz rzucisz dla Zbyszka
|
|
|
|
|
#172 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas: koncentracja 14 000 000 /ml ruch całkowity 17% prawidłowa budowa 2% testosteron 482,34 ng/dl Testosteron chyba jest ok Cytat:
Cytat:
Kciuki ![]() ![]() Ja chyba nie będę mieć owulacji
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I też chce zobaczyc wykres na ovuf ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Debra a jak te testy owulacyjne? Chyba kiedys pisałas że był pozytywny, albo mi sie cos pomyliło
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babiszony
Brawo za nowy wątek oby był dla nas owocny
|
#175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://ovufriend.pl/graph/57b1f87227...ea565af18d8e09
|
|
#176 | |
|
Raczkowanie
|
jak Wam idą przedświąteczne porządki? Cytat:
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć lasencje!
Ależ jestem zdrażniona. Sory, że tak tylko o sobie piszę, ale chcę żebyście były na bieżąco Otóż wyszłam o 14, połaziłam po sklepach a o 14.45 byłam już u lekarza i 'zajęłam' kolejkę (otwierają dopiero o 15.30) byłam czwarta. Fajnie, ale zanim lekarz przyszedł, to była 16.30.... wróciłam do domu o 17 ![]() Obiad szybko szybko, znów mi się dziecko buntowało w drodze powrotnej, myślałam, że oszaleję, istny horror ![]() chyba nie warto stać tyle h w kolejce po to aby dostać darmowe leki, przynajmniej to nie dla mnie z chorym dzieckiem I jeszcze starszy pan do mnie mówił coś- niemiec ale nie rozumiałam i wyobraźcie sobie, że żadna polka mi nie pomogła??? A siedziało ich aż 4 w poczekalni?!!!! To suki jedne sobie pomyślałam... naród polski jest podły.... Przyszła sukienka! I co? I ledwo w nią wlazłam Ona by była fajna jakbym się cofnęła 4 lata wstecz gdy byłam chuda, płaska, nie rodziłam... A teraz tu odstaje brzuch, a tu boczki, normalnie nie podobam się sobie Wzięłam rozmiar M bo po mierzeniu się stwierdziłam, że będzie ok, ale jest taka opięta a pewnie L by była już luźna ![]() od jutra ćwiczę i nie ma, że boli! ![]() Jagatka a dlaczego mają Ci się wydłużyć cykle? Od ćwiczeń? Chora? Kochana wydłużyłyby Ci się jakbyś ostro ćwiczyła np. Killer Ewki Ch. A nie tam skalpel. Skalpel przy tym to jest śmieszny no, ale mimo to, daje efekty! Wiem to po sobie, bo wcześniej ćwiczyłam ostro! Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-12-17 o 19:08 |
|
|
|
#178 |
|
Wtajemniczenie
|
może pójdę gdzieś na usg sprawdzić endometrium i czy są pęcherzyki
Tylko jakoś nie chce mi się iść do kogoś innego.
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze dziwne jeszcze spadła![]() A kiedy wizyta u lekarza? ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Katekate widzimy Cię
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
Witam...
Bo długiej nieobecności spowodowanej nawałem pracy, ostatnio Wam pisałam że będziemy musieli przerwać starania jak nie będzie pracy a tu jak grom z jasnego nieba... ale transakcje są bardzo trudne, czasochłonne nawet tżt musiał się Wikim tydzień zaopiekować bo ja od rana do wieczora w pracy... Widzę że tu ostatnio same smutne wieści, a zdarzenie u Kamel aż mi się nie chce wierzyć i jestem przerażona ilością mam aniołkowych na pierwszej stronie![]() Miałam Wam narazie nie pisać bo boje się że będzie znowu to samo ale dziś tj 29 dzień cyklu miałam cień drugiej kreski, chyba nie muszę pisać jak bardzo jestem przerażona... moja gin nie odbiera telefonu więc umówiłam się do innego lekarza tym bardziej że wczorajn miałam śluz w kolorze kawy z mlekiem tak jak za pierwszym razem... a teraz po tym co przeczytałam o Kamel wogóle siedzę i ryczę... dlaczego my to musimy przechodzić :con fused:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.

bo co chwilę dochodzę do szafki ze słodyczami.... 

ale Zbyszek to chyba jedyna działająca na mnie motywacja

23.06.2011
01.06.2013
)

Tak więc naprawdę zagadka przyrodnicza

Wzięłam rozmiar M bo po mierzeniu się stwierdziłam, że będzie ok, ale jest taka opięta