|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Zmiana na lepszeDrogie wizażystki mam do was ogromną prośbę możecie mi doradzić jak powinnam się malować, jakie kolory stosować i co mam zrobić z moimi włosami.
Z góry za wszystkie rady wielkie dzięki P.S obecnie moje włosy są dłuższe (sięgają troche za łopatki) |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmiana na lepsze
przede wszystkim się uśmiechnij, bo brak uśmiechu powoduje, że z buzi bije smutek
![]() w kwestii powiek na twoim miejscu uzywałabym ciepłych, jasnych kolorów - brzoskwiniowych, skrzyżowanych z mleczno-kawowym, może coś złocistego i generalnie rzecz biorąc ta gama kolorystyczna. podkład transparentny (bo cerę masz chyba ładną) albo jakiś bardzo lekki delikatny w jasnym odcieniu. no i trochę różu lub pudru brązującego na policzki dla nadania buzi ładnego kształtu. a co byś powiedziała na zmianę fryzury - jakbyś zrobiła sobie długą grzywkę (ale taką na bok, a nie przesłaniającą czoło) i wycieniowała końcówki odsłoniłabyś twarz (a masz ładny prosty nos) i nie wyglądała tak bardzo poważnie (okej, może to kwestia zdjęcia tylko). a może w ogóle - z ozywieniem koloru, ale to już zależy od ciebie - jak daleko chcesz się posunąć w swoich rewolucjach - twój naturalny kolorek jest ładny, ale ciemny
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zmiana na lepsze
Brwi...nie wiem moze to przez zdjecie, które jest nie wyrażne ale brwi sa okropne! Nie bede tu wyjezdzała z propozycjami jakie kolory beda do Ciebie pasować bo nie wiem jaki jest Twój typ kolorystyczny zatem odpowiedz dokładnie na pytania:
1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? - Kolor białka biały, szary, z błękitnym przebłyskiem, czy w żółtym odcieniu? 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Czy to są ciepłe czy zimne? Intensywne, żywe, wyraziste czy pudrowe, przydymione barwy?
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.