|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 28,89% |
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
0 | 0% |
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
0 | 0% |
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
0 | 0% |
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
17 | 37,78% |
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
7 | 15,56% |
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
6 | 13,33% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 4,44% |
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
czy możemy normalnie kąpać po tym szczepieniu w sensie moczyć nóżki? czy to w niczym nie przeszkadza?
usnęła mi na rękach i boję się ją odłożyć że się obudzi ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Zakorzenienie
|
Cora - Miszcz jest tylko jeden
![]() My tez sie zmagamy z fałdami I fałdkami I faldeczkami , ale ja to lubie. Takiego właśnie Miszelina sobie wymarzyłam ![]() Mao - Majke tez nie raz bàczek wybudzi, ale ja nie daje nic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1593 |
Zakorzenienie
|
Ula nie spi od 14.20 ale niemal ca ly czas lezy w kołysce/bujaczku i sie paczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() hmm.. i na co moze być uczulona? domyślasz sie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W zwiazku z tym że ostatnio nawet nie zapytałam lekarki co to za choroba męczy naszego synka, a cora zadała mi to pytanie, to ja sie zapytałam czy to po prostu przeziębienie czy cos innego i szczena mi opadła. zapalenie płuc. Powiedziałą, że mogła skierować od razu do szpitala, ale on jest na tyle malutki ze bardziej by sie zaraził innymi choróbstwami w szpitalu a podawaliby mu to samo bo innych leków nie bardzo moze. No nic... rano myslałam ze jest lepiej, a tu sie okazuje ze nie! coraz bardziej charczy i śwista w płuckach, jak do piątku nie bedzie poprawy to idziemy do szpitala, bo tam pomogą mu na tą zalegającą flegmę.. a póki co mam mu pomóc w odkrztuszaniu sama i oby pomogło do piątku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1595 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapalenie płuc ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Zadomowienie
|
Rybko współczuję. Ale Kacper jest silny, wyjdzie z tego.
![]() U nas poprawa! Jednak te inhalacje pomogły! Plucka i oskrzela czyściutkie! Powoli mamy odstawiac steryd ![]() Anulka - tak, pulmicort. Dzięki za info, będę wycierać! I wózek to nasza ulubiona impreza w ciągu dnia ![]() Ogólnie dziewczyny, na pleśniawki polecam delicort. Mieliśmy nystatyne przez 10dni i zero efektu, a raczej minimalny. W niedzielę nam przepisano Delicort i dziś brak pleśniawek. ![]() Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
Zakorzenienie
|
czy u Was tez wizaż sie zmienil?
![]()
#1599 |
Zadomowienie
|
rybko kciuki za zdrówko Kacperka!
agnieszka wspaniałe wieści ! Ania ma ogromną siłę! |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do wagi niemowląt to czytałam też opinie, że już w wieku niemowlęcym należy uważać na wagę, żeby nie mieć później problemów z otyłością itp. Na szczęście tego problemu nie mamy, wręcz przeciwnie ![]() Byłam z małą pierwszy raz sama na spacerze bez TŻ, pierwszy raz z gondolą bo wcześniej zawsze braliśmy fotelik, no trochę nie podoba mi się ta gondola bo w foteliku mała była stabilna, a w tej gondoli to ją trzęsie na boki od ruchu, no sama nie chciała bym tak jeździć ![]() Poszłyśmy do biblioteki, trochę się stresowałam, czy mała będzie cicho, no ale udało się ![]() ![]()
![]() |
#1601 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może źle zrobiła ze nie wysłała go od razu, ale skoro tam zrobiliby to samo co ja mogę zrobić to wole zeby był ze mną. Będę obserwować ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
a co do gondoli i fotelika.. na ile wychodzisz na spacer? Bo dziecko nie moze być za długo w foteliku- to nie zdrowe dla jego kręgosłupa!
![]() |
#1602 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i na spacer w foteliku? wolę żeby dziecko trzęsło się na boki w gondoli niż męczyło się w foteliku.. a Nela lubi jeździć w gondoli jak ją trzęsie
||
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co ja szukałam informacji w necie na temat wagi, bo Helenka się mała urodziła i nie przybiera dramatycznie dużo. Lekarz mówił, że jest mała, no ale mała się też urodziła więc jest ok, no ale wiadomo że ja się wszystkim martwię ![]() ![]() Wiem, wiem że w foteliku za dużo nie można, no ale zawsze braliśmy samochód, więc tak wygodniej było, niż wieźć ze sobą cały wózek ![]() ale teraz jak widziałam że ona się tak telepie w tej gondoli to się zastanawiam czy ten fotelik w sumie nie jest zdrowszy ![]()
![]() |
#1604 |
Zakorzenienie
|
my to jak gdzieś jedziemy to zawsze ładujemy i gondolę do samochodu
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Wtajemniczenie
|
łoj Rybka czekałam na lepsze wieści, no ale teraz oby do piątku było lepiej
![]() Nasturcja dobrze, że z Miłkiem lepiej ![]() A Hanujka to ma chyba wgrany jakiś program odchudzający mamuśkę ![]() no serio co robię coś ciepłego i zaczynam nakładać na talerze- syrena ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1609 | |
Wtajemniczenie
|
a jak to stosować na te pleśniawki? bo właśnie ostatnio czytałam, że octenisept jest też rewelacyjny na ból gardła i się zastanawiałam jak to stosować, pryskać tak bezpośrednio czy jakiś roztwór robić i płukać
![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem ci że tu w Belgii to ciężko kogoś z gondolą uświadczyć, trzeba by się sporo naszukać, wszyscy śmigają z wpiętym fotelikiem ![]() ![]()
![]() |
#1611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to nie chcę Małej wozić długo w foteliku ze względu na to że w takiej pozycji obciążony jest kręgosłup więc nie wyobrażam sobie chodzenia na spacery z fotelikiem ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-17 o 16:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1613 |
Zakorzenienie
|
Znów coś miałam pytać i zapomniałam...
A gdzie sorento? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Zadomowienie
|
Taszanta, dzieci lubią takie telepanie w gondoli
![]() rybko, niech Kacper natychmiast zdrowieje! Ale i tak bym się wkurzyła, że od razu lekarka nie powiedziała, że to zapalenie płuc. Powinnaś wiedzieć takie coś... Ja dzisiaj podzwoniłam i załatwiłam na piątek USG główki jeszcze jedno. Mam nadzieję, że lekarz zrobi porządnie i będzie wiadomo gdzie te zmiany są i na święta będę już mogła być spokojna. Bo ta cała neurolog to niby kazała mi zrobić USG za 3 tygodnie, ale ja nie wytrzymam tyle z nerwów. Inna sprawa, że sprytnie pani neurolog poleciła mi zrobić to USG za 3 tyg u lekarza w Kłodzku - jakieś znajomości pewnie, bo przecież nie będę jechała 2,5 godziny żeby zrobić usg które mogę na miejscu zrobić. Poza tym udało mi się cudem zarejestrować małą do okulisty i ortopedy na NFZ w normalnym terminie ![]()
#1616 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Rybko ![]() ![]() Cytat:
Skąd ja to znam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja to chyba już nigdy nie będę na bieżąco z wątkiem ![]() Przyszła dzisiaj karuzela ![]() ![]() Jutro lub w czwartek ma być w końcu wózek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Nie wiem już co dolega Amelci, bo jednego dnia jest niesamowicie spokojna tak jak dzisiaj, a innego strasznie płacze jakby miała kolkę. Jedno jest pewna, że nie mogę pić mleka, bo po nim były największe jazdy. Póki co odstawiłam i zobaczymy czy na dłuższą metę będzie poprawa. Położna zaleciła mi pić filiżankę kopru włoskiego i za każdym razem co wypiję to zwijam się z bólu brzucha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1618 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja również nie wyobrażam sobie spacerów w foteliku! szybkie zakupy i tyle, fakt ze ja fotelika używam mało, bo mało jeżdzę samochodem ale jak bujam małego to tez 20 minut i koniec. Na więcej nie pozwalam z racji obciązenia kręgoslupka.. ![]() Nie powiedziała bo w sumie ja nie pytałam. Tzn. wizyta normalna - osłuchała popukała popatrzała, wypisała w karcie co i jak i zaczeła liczyć cos pytając o wszystko- jak karmie, ile mały wazy ile ważył jak sie urodził no milion pytań o jego zdrowie i wszystko. Dokładnie wypytywała o te neurov sprawy.. policzyła wytłumaczyla te liczenie dlaczego tak i nie inaczej, zeby uważać na te ilości itd.. i jak ja tak to wszystko podawałam, wzięłam recepty i wyszłam.. nie zastanawiając sie co tak naprawdę dolega młodemu- wiedziałam ze katar i ze kaszel i ze flegma sie lekko na pluckach osiadła, ale ze antybiotyk podziała i widzimy sie na kontroli w piątek- byłam, było tak samo, bez zmian ale chciała zobaczyć malego przed weekendem w razie w, kolejna dzisiaj i jako ze Coralady sie mnie pytała o nazwe choroby to az sie zapytałam lekarki jaka to choroba i wtedy mi powiedziała " no zapalenie płuc" moze powinna mi była powiedziec ; wie pani to jest taka i taka choroba, tak sie objawia, tyle sie leczy.. tak jak to zrobila dzisiaj- powiedziała ze organizm ma 2 tygodnie na wyleczenie, ale że Kacper taki malutki to trzeba czesto kontrolować, uważać na wszystko [ nawet sie pytała ile i jak przesypia dnie i noce ] itd. :P teraz bede zawsze pytacjak sie nazywa choroba :P a tak w ogóle- to Kacper ciagle spi dzisiaj znów. Tzn. mial aktywne 5 h w ciągu dnia. Troche rano, potem po południu 2 h i teraz nie spi od 30 minut ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- mam ochote na pączki z ziemniaków <3 w tamtym roku robilam na tłusty czwartek i wyszły takie ekstra ze se smaka teraz narobiłam ![]() Trele- daj znać czy wygraliśmy ![]()
![]() |
#1619 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Nadrobiłam. Cały czas trzymałam kciuki za Anulkę Agnieszki i doczytałam, ze sie udało, super ![]() ![]() ![]() Nie doczytałam, czy Sylwia sie odzywała od wizyty u ortopedy? Rybko ![]() ![]() Dziewczyny, powoli wymiękam, karmię srednio co godzinę i powoli się łamię nad butlą, juz którys dzień z rzędu to trwa, w nocy przerwy co dwie trzy godziny..... powiedzcie jak wygladaja Wasze popołudni i wieczory z maluchami, o której kapiel i potem pierwsza pobudka? |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie średnio wygląda tak, ze kąpiel ok 20:30 jest. Kacper zasypia ok 22 i śpi do ok4 ale zdarza sie ze przyspia całą noc i budzi sie dopiero kolo 6-7. Potem nie spi tak do 12tej [ po tej 4 zasypia i wstaje koło 7] i potem ma ok godzinki drzemki, potem znów nie spi i dopiero na spacerze zasypia, po spacerze śpi jeszcze godzinkę zazwyczaj i już sie zbliza 18sta czyli nie spi aż do kąpieli. Wyjątek w tym schemacie to skok albo choroba- w czasie skoku nie spi w ciągu dnia prawie wcale- tylko na spacerze[ zaraz jak wejdzie do domu oczy jak 5zł] a w chorobie śpi prawie cały czasi[ tak jak dzisiaj ] Może masz też jakiś kryzys, albo maluszki? który to już Wam tydzień leci? [nie każde dziecko ma skok, ale moze bliźniaki mają dlatego tak ciągle chcassac?]
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.