Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-17, 20:29   #391
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

neti, polewam!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 20:30   #392
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nancy, o co cho ze świeczką
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 20:30   #393
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Bo nigdy nie mówiłaś że masz nk
ANo...mam, kiedyś był szał
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Napiszę wszystko jak będę w domu. Na razie jestem jeszcze u rodziców. Przyjadę, wykąpię Darie a jak zaśnie to nadrobię Was.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

neti, byłam na poczcie. Wysłałam
oki..dzięki kochana bardzo!
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Idę se machnąc naleśniki bo mnie ssie
podrzuc ze 2
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Pstryn mnie na nk obgląduje wlasnie
zapuszcza żurawia??
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 20:36   #394
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
U nas w ostatnim tygodniu była kwasna kupa ciągle, a teraz przy buzi przy ustach ma takie czerwone jakby odparzone juz kiedys miała smarowałam jej kremem i teraz znów ma, w miejscu gdzie smoczek myślę czy nie od zimna jak jedzie wózkiem i tam pod smoczek na mokre jej zimni?? nie wiem...
Bartulowi robi sie bródka taka i policzki jak ma duzo sliny kiedy zęby idą i ją rozciera na buzce, moze u Was podobnie?

Cytat:
Wiem co miałam wam pisać...
Wczoraj mąż się mnie pyta jaki prezent sobie życzę,bo on myślał myślał i myślał... I stwierdził że wszystko mam. No w sumie łatwego zadania nie ma bo faktycznie sporo mam. Ale... Zawsze mu powtarzałam że mam ochotę wypocząć. Wykorzystać chociaż godzinę tylko dla siebie. Jakiś masaż czy coś w tym stylu. A on ma kolegę w pracy który ma mini Spa w naszym mieście. No i cymbał nie wpadł na taki pomysł
W końcu powiedziałam że nic nie chce

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Jestem głodna jak (...) no

A Oskarowi się na czułości zebrało i siedzi wlepiony we mnie
kiedys czytałam artykuł w jakiejs babiej gazecie, z e facetowi ZAWSZE mowi sie prosto z mostu o co kaman, bo naprowadzania i pólsłowka to mozna o kant dupy rozbic
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Pokaze wam na szybko co dzis mi dostarczyl kurier dla Kuby
garniak za 29,90 , spodzien i koszula po 15
Bedzie elegant
Pstryniu ale w fajnej miejscowosci mieszkasz

coś jeszcze miałam pisac i mi wylecialo aaa wiem, rozpierdaczyłam sobie termos jak szykowałam ekwipunek małego na noc postawiłam na zlewie, chciałam wlac gorącą wode, popchnelam, spadł i cały wkład w ☠☠☠☠iet i wczym ja teraz przechowam wode na jedzonko nocne
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 20:45   #395
mala_19kw
Zakorzenienie

Oskar też już padł,znaczy uspałam go rzecz jasna

Nawijka-my idziemy spać przed 21 a wstajemy zawsze o 6 Noce różne
Także się nie łam

Szajka-no jak to tak? Nie znasz historii Nancy?

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Szajka... No to słuchaj no
Mąż Nancy kupił jej świeczke z ziarnkami kawy myśląc że to rodzynki. A rodzynki dlatego że Nancy je lubi. Ot taka historia
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 20:55   #396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Ja nie mam zaproszenia na nk...od żadnej z Was
Chyba zaczne zapraszac sama

ja dawno temu zlikwidowałam nk

a propos - które mi ostatnio na fb wysłały zaproszenia? bo nie przyjęłam bo nie kojarzę

Cytat:
nie działa mi

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość

A w ogóle to ja mam ostatnio fazę na Klinikę dla pluszaków i Jej Wysokość Zosię, oglądam namiętnie
w klinice dla pluszaków ruch, uwija doktor się za dwóch, doktor Dośka... genialna baja
coś ci pokażę:

http://allegro.pl/doktor-dosia-klini...804797154.html

no i to http://allegro.pl/dr-doska-klinika-d...799396254.html

Cytat:

[/COLOR]ze to okres przedswiateczny to dzieciaki sprzedaja rozne roznosci w szkole - bombki, choinki, stroiki itd
"moje" dziewczynki naleza do jakiegos kola misyjnego czy jakos tak no i sprzedaja sianko.... ze to moje no to kupilam za moment chlopaki z 6 klasy:
-po ile to sianko?
-po 3 zlote
-pffffff! za tyle to ja moge pani cala bałdę sprzedac

przychodze do domu, pokazuje mezowi to sianko a ten do mnie z tekstem:
juz teraz nawet dzieciaki w podstawowce na legalu handluja trawa w szkole? za moich czasow to byloby nie do pomyslenia

ja w tym tygodniu tez luzy robię, dzisiaj z jednym małolatem w chińczyka grałam i z dziewczynką jedną, ogrywali mnie skubani, to im powiedziałam, że są glisty bo mi pionki zbijają polew na całego
potem trochę malowania i wycinania ozdób choinkowych a na koniec scrabble z dwoma 6klasistami

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
nie mogę z Ciebie

co do bajek - też jej wysokość zosię kocham
poza tym JAcke i piraci i Myszka miki u nas na tapecie. Tzn nie bajki, tylko piosenki jak lecą w tych bajach to wtedy darzy zainteresowaniem tak to matka ogląda

SORRY! jest JEDNA JEDYNA bajka którą Dawid bardzo zaaferowany. "PIŻAMIAKI" o 18:00 na DJ. Czemu tak? nie wiem ale ją bardzo lubi i gapi się w nią
obstawiam, że moja Agu najbardziej ucieszylaby się z takiej zabawki: http://allegro.pl/fisher-price-jake-...797628690.html

a Pizamiaki mają super muzykę a na polsat jim jam leciało gdy Agu mała była takie coś jak Hoobsy, w podobnym stylu, uwielbiała

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
chyba przeoczyłam o co chodzi, ale neti, nie zamulaj się już, napij się wódki przejdzie Ci
laski potrzebuje jakichś info o ' działania społeczne w społeczności lokalnej"' coś ktoś ;>
np. organizacja festynów rodzinnych przez szkoły, ogrom tego, albo programy socjalne wspierające najbiedniejszych uczniów

-------------------
Dziewczyny, mąż wsadził baterie do agatkowego domku kiddieland - ona go na roczek dostała - szał Dorka zakochana... ogólnie zabawka rewelacyjna, polecałam go wielu osobom i wam też, i sama będę w tym stylu od mojej mamy szukać...

http://allegro.pl/domek-kiddieland-i3800695056.html

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Mała, historia Nancy mnie powaliła...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 20:56   #397
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
halou;p ubrałyśmy z Amelką choinke tylko Amelka jest strachliwa i teraz boi sie obok niej przejść co sie dziwic, jak ona kropli deszczu na szybie sie boi kupilam jeszcze sniezek w sprayu, chcialabym na szybie zrobić sniezynki;> tylko nie wiem, jak sie do tego zabrać;> moze jakas podpowiedz;>

bylam u fryzjera skrocilam wlosy...mialam je pocineniować, ale to bylby zły pomysł na moje wypadające kłaczki ;p

no i zaliczyłam też kosmetyczke, bo moje brwi, wołały o pomstę do nieba
poka poka nowy fryz
delikatna panienka z Amelki
co do sniezynek- moze wytnij sobie w jakims kartonie wzorek i wtedy przyłóż do szyby?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

To cud, ze jeszcze mnie nie wywiezli w kaftanie
Stęk stęka stękiem pogania
trzymaj sie dzielnie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Łał raz udało mi się zabłysnąc na wizażu Szkoda że nie czymś mądrym
a ja nie wiem o co chodzi jakas podpowiedz?

Cytat:
o losie, ale ma styl Bartolini tylko wchodzi a schodzic chce łepetynką w dol

Cytat:
o jaaaaa
ale powiem Ci ze odwazna jestes ja tam krok w krok za mlodym po schodach chodze

o to to to

Cytat:
o to to u nas też dziś jedna drzemka.

A w ogóle macie tak, że jak jest ktoś u Was, albo wy u kogoś to dzieć za chorlerę nie chce spać?

Hania zasypia bezproblemowo tylko jak cały dzień spędzamy w domu. Jesli mieliśmy/mamy gości lub jesteśmy w gościach to nie ma bata na spokojne zasypianie.
of kors, tyle atrakcji a tu ja do spania? noł łej

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Bokeh u nas nie ma problemu. Mała zasypia zarówno w domu jak i w gościach. Teraz w żłobku też pięknie zasypia sama. Tylko co z tego jak mamy takie ciężkie noce
Wczoraj właśnie z TZ rozmawialiśmy,że trzeba doceniać to co się ma,a mianowicie to,że Blanus sama usypia. Kładziemy ją do łóżeczka,wychodzimy a Ona usypia cichutko. Kiedyś to było nie do pomyślenia

cudna dziewczynka

Cytat:
Panie w żłobku powiedziały dzisiaj że Blanka bardzo ładnie się zachowywała Robiła sobie kroczki wzdłuż pokoju,a potem brała Kubę za rączkę i z Nim chciała "chodzic" W ogóle Kuba wczoraj obchodził pierwsze urodziny, jednak przy Blance uczy się dreptać

ale sie szybko zaklimatyzowała bardzo sie ciesze, bo pamietam jak sie zamartwiałas

Cytat:
a ja się przymierzałam do skasowania nk
ani mi sie waz!

cos czuje, ze na nk teraz bedzie boom

Cytat:

Szajka... No to słuchaj no
Mąż Nancy kupił jej świeczke z ziarnkami kawy myśląc że to rodzynki. A rodzynki dlatego że Nancy je lubi. Ot taka historia
dooobre, tez nie znałam, no ale ja tyły miałam ciagle

LADY
oby Ci to szybko zeszlo a co do koty-rozwala system, zresztą juz dawno stwierdziłam, ze zycie z kotem jest pierdyliard razy ciekawsze niz zycie bez kota

nadrobilam, jestem na bieżąco

moje dziecie padło dzis o 19
Stary 2013-12-17, 20:56   #398
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Zazdroszcze Wam tego usypiania po 19...
U nas ostatnio standard - zasypia po 21, w nocy 1-2 pobudki i wstajemy o 7 (od urodzenia wlasciwie o 9 wstawalismy...)
U nas tak praktycznie od urodzenia, chyba że w nocy naprawdę kiepsko śpi, to czasem się zdarzy do 9.

Pola już śpi

Mam dwa pytania.

Jedno z serii debilnych Czy jeśli piszecie płatki/chrupki kuku, to chodzi Wam o te zwykłe, kukurydziane, czy są jakieś, które po prostu taką nazwę mają?
Bo jeśli to pierwsze, to Pola chrupki chyba od pół roku wcina, a płatki od jakichś dwóch miesięcy na śniadanie z mlekiem.

Drugie z serii kulinarnych; do tych mam, które robią roczki dzieciom z jednym daniem głównym, gorącym.
U nas imprezka się pewnie zacznie ok. 17-18, więc chyba nie ma sensu robić dwóch ciepłych dań, jedno wystarczy? Np. ziemniaki/frytki + jakieś mięso + surówka? Albo jakiś strogonow? Coś innego?
I jak w ogóle: najpierw tort, kawa, placki, etc. a potem danie, czy na odwrót? Albo jakieś przystawki ciepłe?
Jak sobie przypominam imprezy u mnie w domu, to jest tak: kawa/herbata, a na stole są placki, ciastka, chleb, wędliny/kiełbasa, ogórki itp. Po jakichś 2h od rozpoczęcia jest właśnie ciepłe danie. To tort wcześniej do tej kawy, a danie jeszcze później, czy normalnie to danie, a po nim tort?
☠☠☠☠a, ale żem zakręciła
Czyli tak po chłopsku Wystarczy jedno danie gorące, czy lepiej dwa? I w jakiej kolejności to?
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 20:59   #399
iffonka7
Zadomowienie

Bartuś usnął 4 raz pod rząd sam w swoim łóżeczku, oczywiście na noc bo w ciągu dnia sie to nie zdarza. Teraz lece was podczytać.
Stary 2013-12-17, 21:03   #400
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

Biedna, a nie wiecie na kiedy ma termin??? Już chyba jest w miare bezpiecznym czasie... Trzymam kciuki, aby udało jej się dotrzymać...

.
Jakoś koniec stycznia

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

A teraz najgorsze ... laski dostalam zapalenia lewej piersi ... jezuuu jaki bol, masakra, wczoraj mnie cos tam zaczelo ciagnac, a dzis mega wielkie bol promieniujacy z pod pachy ... tradzik ... nie sadzilam ze to moze az tak nawalac dzw juz do mojej ginki i kazala mi wziac antybiotyk i leki przeciwzapalne, pic min 2 litry szalwii dziennie, 5 dni antybiotyk a potem 2 tyg ten bromergan na zatamowanie laktacji ... fuck .... mlodej nie moge na rece wziac tak mnie boli ze boje sie, ze ja upuszcze jak sie zaczyna szarpac .... wrrr prze☠☠☠ka
Dobrzej szybko

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Chciałam tylko napisać że mam dzis mega pechowy dzień. Badania nie udało się zrobić. ......
Ale jak to?

Cytat:
Pokaze wam na szybko co dzis mi dostarczyl kurier dla Kuby
garniak za 29,90 , spodzien i koszula po 15
odpicowany będzie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

u nas zamieszanie goni zamieszanie, normalnie już nie wiem w co mam ręce włożyć
w niedzielę miałam obiad na 13 osób i ja tylko wstałam to już marzyłam, żeby ten dzień się skończył a od niedzieli jest u mnie babcia - sama ją zaprosiłam, ma zostać do świąt, cieszy się że jest z Anusią i w ogóle tylko że ja umieram ze strachu bo babcia we wrześniu miała udar mózgu, ma już 86lat i cały czas myślę, co ja zrobię jak jej się coś stanie, np się przewróci czy coś naprawdę schizy dostaje niezłej, ale to może jej ostatnie boże narodzenie
Dasz radę
Fajnie, że przygarnęłaś babcie na trochę

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Pola waży ok. 12 kg i normalnie ją noszę też, choć po całym dniu plecy czują.
Bo mógł uszkadzać układ oddechowy dziecka i dla matki też miał skutki uboczne - senność, zawroty głowy, odrętwienia, bóle głowy, drgawki. Oczywiście to mogły być jakieś przypadki rzadkie, ale jednak.
Jedynie dziwi mnie to, że wycofali go tak z dnia na dzień
O Pola sporo waży
A dziewczyny pisały chyba o noszeniu w tuli

Tak, tylko co to te drgawki, bóle głowy itd. w perspektywie donoszenia dziecka i możliwości urodzenia w terminie?
Poza tym jak się wycofuje taki tek to trzeba wprowadzić zamiennik. Co teraz maja zrobić kobiety w 20, 30 tc., które do tej pory go brały ?

Cytat:

Pięknie

Piotrek też tal wchodzi, ale nie patrzyłam czy umie chodzić

Cytat:
Panie w żłobku powiedziały dzisiaj że Blanka bardzo ładnie się zachowywała Robiła sobie kroczki wzdłuż pokoju,a potem brała Kubę za rączkę i z Nim chciała "chodzic" W ogóle Kuba wczoraj obchodził pierwsze urodziny, jednak przy Blance uczy się dreptać

Ach bo Blanka to spryciula Jedna z najmłodszych na wątku, dodatkowa te koszmarne szelki, a chodzić zaczyna jako jedna z pierwszych

Cytat:

a czemu tak? bo nie ogarniam tematu
[B]
Przedwszystkim dlatego, że dzięki temu rajtki mu się nie zasuwają, a po drugie wizualnie mi tak lepiej wygląda, nie lubie jak ma tak pod same pachy podciągnięte ale Piotrek bardzo rzadko w rajstopach chodzi

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:10   #401
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Bartuś usnął 4 raz pod rząd sam w swoim łóżeczku, oczywiście na noc bo w ciągu dnia sie to nie zdarza. Teraz lece was podczytać.
U nas też na noc zdarzało się że sam usnął ale w dzień NIGDY.

Szajka-padłaś mówisz? Ale wstaniesz?

Sylwietta-z tym bąkiem to musiałabyś wejść na link który podała Black
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-12-17, 21:12   #402
insolito
Zadomowienie

Cytat:

Jedno z serii debilnych Czy jeśli piszecie płatki/chrupki kuku, to chodzi Wam o te zwykłe, kukurydziane, czy są jakieś, które po prostu taką nazwę mają?
Bo jeśli to pierwsze, to Pola chrupki chyba od pół roku wcina, a płatki od jakichś dwóch miesięcy na śniadanie z mlekiem.

Drugie z serii kulinarnych; do tych mam, które robią roczki dzieciom z jednym daniem głównym, gorącym.
U nas imprezka się pewnie zacznie ok. 17-18, więc chyba nie ma sensu robić dwóch ciepłych dań, jedno wystarczy? Np. ziemniaki/frytki + jakieś mięso + surówka? Albo jakiś strogonow? Coś innego?
I jak w ogóle: najpierw tort, kawa, placki, etc. a potem danie, czy na odwrót? Albo jakieś przystawki ciepłe?
Jak sobie przypominam imprezy u mnie w domu, to jest tak: kawa/herbata, a na stole są placki, ciastka, chleb, wędliny/kiełbasa, ogórki itp. Po jakichś 2h od rozpoczęcia jest właśnie ciepłe danie. To tort wcześniej do tej kawy, a danie jeszcze później, czy normalnie to danie, a po nim tort?
☠☠☠☠a, ale żem zakręciła
Czyli tak po chłopsku Wystarczy jedno danie gorące, czy lepiej dwa? I w jakiej kolejności to?
Moim zdanie jedno w zupełności wystarczy I dla nie to dania główne zawsze przed słodkościami U nas zawsze jest tak, że na stołach rozstawione są sałatki, wędliny, przystawki , później podaje się danie główne jak już wszyscy zjedzą to wjeżdżając łakocie i proponuje sie kawę/ herbatę

Stary 2013-12-17, 21:13   #403
sylwietta1988
Zakorzenienie

Mam pytanie szczepionkowe- czy jak szczepiłam małego skojarzoną 6w1 (płatną) to ta w 13 mies tez jest do wykupienia czy juz refundowana?
Stary 2013-12-17, 21:13   #404
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
ojaaaaaa ale zdolniaszka. ale ja bym chyba w gacie narobiła ze strachu

Cytat:

ze to okres przedswiateczny to dzieciaki sprzedaja rozne roznosci w szkole - bombki, choinki, stroiki itd
"moje" dziewczynki naleza do jakiegos kola misyjnego czy jakos tak no i sprzedaja sianko.... ze to moje no to kupilam za moment chlopaki z 6 klasy:
-po ile to sianko?
-po 3 zlote
-pffffff! za tyle to ja moge pani cala bałdę sprzedac

przychodze do domu, pokazuje mezowi to sianko a ten do mnie z tekstem:
juz teraz nawet dzieciaki w podstawowce na legalu handluja trawa w szkole? za moich czasow to byloby nie do pomyslenia

Cytat:
o to to u nas też dziś jedna drzemka.

A w ogóle macie tak, że jak jest ktoś u Was, albo wy u kogoś to dzieć za chorlerę nie chce spać?

Hania zasypia bezproblemowo tylko jak cały dzień spędzamy w domu. Jesli mieliśmy/mamy gości lub jesteśmy w gościach to nie ma bata na spokojne zasypianie.
moja ma tak samo:/
Cytat:
Bokeh u nas nie ma problemu. Mała zasypia zarówno w domu jak i w gościach. Teraz w żłobku też pięknie zasypia sama. Tylko co z tego jak mamy takie ciężkie noce
Wczoraj właśnie z TZ rozmawialiśmy,że trzeba doceniać to co się ma,a mianowicie to,że Blanus sama usypia. Kładziemy ją do łóżeczka,wychodzimy a Ona usypia cichutko. Kiedyś to było nie do pomyślenia

u mnie nadal to nie do pomyslenia:/

Cytat:
a ja się przymierzałam do skasowania nk
a ja nie mam, ooo już dawno skasowałam
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44201938]ja dawno temu zlikwidowałam nk

a propos - które mi ostatnio na fb wysłały zaproszenia? bo nie przyjęłam bo nie kojarzę
[/QUOTE]
ja
Cytat:
U nas tak praktycznie od urodzenia, chyba że w nocy naprawdę kiepsko śpi, to czasem się zdarzy do 9.

Pola już śpi

Mam dwa pytania.

☠☠☠☠a, ale żem zakręciła
1- normalne płatki
2- nad roczkiem jeszcze nie rozmyślałam ale ja bym dała dwa dania

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:18   #405
bokeh
Zakorzenienie

Neti łap dwa naleśnki ! wyszły pyszne, właśnie spałaszowałam ide oglądać zbuntowanego anioła co mi się nagrał
Stary 2013-12-17, 21:19   #406
insolito
Zadomowienie

Młody dzis zasnąć nie mógł Walczyliśmy godzinę. I ugryzł mnie w cycka 5 razy wcześniej nigdy mu sie nie zdarzyło, nie wiem co mu sie porobiło

Stary 2013-12-17, 21:20   #407
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
U

Mam dwa pytania.

☠☠☠☠a, ale żem zakręciła
płatki kuku to takie zwyklaki do mleka, a z drugim pytaniem to zes zaszalala u nas zawsze bywa tak, ze jak jest obiad to po nim kawa i słodkosci, a potem po jakims czasie wjezdza gorące, miedzyczasie na stole stoją jakies sałatki, przystawki, ogóraski, jajka z majonezem (na bogato, a co ) itepe, ale jak bez obiadu to najpierw gorące bym dała i mysle, ze jak macie zamiar zaczac okolo 17 to jedno wystarczy

Cytat:
grzeczny chłopczyk

Cytat:
U nas też na noc zdarzało się że sam usnął ale w dzień NIGDY.

Szajka-padłaś mówisz? Ale wstaniesz?

Sylwietta-z tym bąkiem to musiałabyś wejść na link który podała Black
a mi nie chce wejsc
Stary 2013-12-17, 21:20   #408
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie szczepionkowe- czy jak szczepiłam małego skojarzoną 6w1 (płatną) to ta w 13 mies tez jest do wykupienia czy juz refundowana?
chyba refundowana

kurde myslę ciągle nad nią. Odpalać neta nie chce bo się naczytam jakiś bzdur
Stary 2013-12-17, 21:23   #409
mala_19kw
Zakorzenienie

A ja zjadłam 3 kanapki. Kawałek makowca. Wypiłam witaminy bo coś mnie bierze i spitalam spać

Branoc
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-12-17, 21:30   #410
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Body na rajstopy Nasz Piotrek też tak chodzi, jeśli ma założone rajstopy to body zawsze na wierzch
Nie znalam tego wczesniej

Cytat:
szczerze, to nie wiem co CI poradzić może dlatego, że nie byłabym skłonna zrobić coś takiego dla TZ, nie teraz, kiedy częściej mnie wqrwia niz cieszy
ale jak mi wpadnie coś do głowy to napiszę.
Ototo!!!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja polecam gotowanie na parze, mam ten wkład dom garnka, gotuje się szybko, wsadzam przyprawy więc jest aromatycznie.
Najpierw podgotowuję mięsko (mam schiza, że będzie surowe) potem warzywa dokładam, sprawdzam po chwili czy miękkie
w zimę też będziecie w tych skarpetach?
w domu tylko się wyrywa, chyba, że mu się już nudzi
Kupuje sie wklad czy specjalny garnek? Jak dlugo sie gotuje warzywa? Wybacz debilne pytania...

Na zime mamy butki od kombinezonu.

Cytat:
to u mnie setka pobudek;> ale wstajemy o 7.40;p
Nie wiem co gorsze

Cytat:
brawa za zebusia
co do gotowania na parze: jako, ze nie mam parowary to wlewam troche wody do garnka, na niego kłade durszlak (zwany równiez druszlakiem) na to szczelnie pokrywka i jazda
O, Ty patenciaro, dobre!!

Cytat:
Zwykle bezsmakowe platki kukurydziane

Kurcze, mamy problem...
Kubus je duzo, ale z lyzeczki. Moga byc duze grudki, ale musze go karmic. Sam z raczki je tylko wafelki, chrupki, ciastka.
Warzyw wcale.
Dzis ugotowalam mu marchewke i pietruszke w slupkach, selera, buraka i ziemniaka w kawalkach + brokuly.
Pietruszke chwile pomemłał, brokuly dzielil na male kwiatuszki, a reszte olal.
Jak chcialam mu dac z mojej reki (na małpę ) to krecil glowa na "nie nie".
Skonczylo sie tak, ze pokroilam mu wszystko w drobna kosteczke, wymieszałam i zjadl lyzeczka...

A chcialam robic mu drugie danie w stylu ziemniak/kasza/makaron+warzywa+czasem miesko/ryba...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:30   #411
iffonka7
Zadomowienie

hje u nas zawsze najpierw jest ciasto później coś ciepłego i ja o takiej godzinie bym dała jedno ciepłe chyba ze macie zamiar bardzo długo siedzieć

Cytat:
Nie jestem pewna na 100% ale chyba jest refundowana.
Stary 2013-12-17, 21:33   #412
Konto usunięte

Misiael, a inicjały?
Stary 2013-12-17, 21:33   #413
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
hje u nas zawsze najpierw jest ciasto później coś ciepłego i ja o takiej godzinie bym dała jedno ciepłe chyba ze macie zamiar bardzo długo siedzieć.
Serio tak u Was jest? U nas ZAWSZE na odwrót, najpierw obiad, a później ciasto. Ale co do roczku, to ja nie wiem, jeszcze nie myślałam... Znając mnie, to zacznę obmyślać wszystko 2 tygodnie przed imprezą. Tylko tort mam na razie zamówiony i w zasadzie tyle. Nawet nie wiem, kogo zaproszę.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:41   #414
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam odpisać, ale się skapłam, że my mamy 5w1

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Znając mnie, to zacznę obmyślać wszystko 2 tygodnie przed imprezą. Tylko tort mam na razie zamówiony i w zasadzie tyle. Nawet nie wiem, kogo zaproszę.
No właśnie o to chodzi, że nam zostały już tylko 2 tygodnie
I tort też mam zamówiony
Stary 2013-12-17, 21:45   #415
misiaeel
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44202765]Misiael, a inicjały? [/QUOTE]
M. B

Cytat:
Miałam odpisać, ale się skapłam, że my mamy 5w1

No właśnie o to chodzi, że nam zostały już tylko 2 tygodnie
I tort też mam zamówiony
jaki tort?poka

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:47   #416
ezzo
Zadomowienie

Helol

Dziekuje slicznie za zyczenia

Podczytuje, ale bede sie zw duzo odnosoic,bo koncowka roku i mam spory zapierdziel i w pracy i w domu.
hje u mnie jest tak jak u insolito i black na stle zimne przekaski, potem cos na cieplo, a na koniec slodkosci. Mozesz zrobic jedno danie, ale podpytaj czy wszystkim zasmakuje, ja mam w rodzinie sporo francuskich pieskow i ciezko sie w ich gusta wpasowac,wiec jedno by nie przeszlo.

lady kota tulaca grzejnik powalila mnie
Pytalas o ta nocke u dziadkow, nie chce zapeszac, bo juz nie raz sie za mocno przechwalalam, ale dziadki mi chyba dziecko dczarowaly, idziemy ku dobremu z naszym spaniem, mam nadzieje, ze bedzie juz tylko lepiej

Taaa i kurcze chyba wiecej nie pamietam co mialam pisac
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:52   #417
jakajakaja5
Raczkowanie

Cześć dziewczyny pisze na szybko z telefonu gdyz nie mam zbyt wiele czasu ostatnio. Byłam dzisiaj odebrać wyniki mego ale tylko ze krwi i sa nie ciekawe. Większość obniżone normy świadczące o osłabieniu organizmu -stawiam na zęby i jeden o znaczenie podwyższonej wartości tzwu eozynofile prawie 8 a norma od 1 do 5 (( hmmmmmm naczytalam sie możliwych przyczyn i pomijajac jakieś ekstremalne choroby to może być to albo coś z pasożytami coś alergicznego w sensie pokarmowego albo dochodzenie do zdrowia po infekcji. Jak dla mnie druga i trzecia ewentualność bardzo prawdopodobna gdyż albo zęby albo nieszczęsny banan. Jak kilka dni temu podałam go małemu to aż go skręciło. No ale ja nie lekarz wiec czekam do czwartku. Ciekawe co powie.
Pamiętam o was moje kochane i okrutnie tęsknie. .troche podczytalam ale malou. Ps dzięki za fb ;-);-);-)
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:52   #418
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
hje u mnie jest tak jak u insolito i black na stle zimne przekaski, potem cos na cieplo, a na koniec slodkosci. Mozesz zrobic jedno danie, ale podpytaj czy wszystkim zasmakuje, ja mam w rodzinie sporo francuskich pieskow i ciezko sie w ich gusta wpasowac,wiec jedno by nie przeszlo.

Taaa i kurcze chyba wiecej nie pamietam co mialam pisac

Grunt, że mi odpisałaś

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
jaki tort?poka
https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/...54234738_n.jpg
Tylko oczywiście będzie "Pola" i "1"

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-12-17 o 21:54
Stary 2013-12-17, 21:53   #419
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Neti łap dwa naleśnki ! wyszły pyszne, właśnie spałaszowałam ide oglądać zbuntowanego anioła co mi się nagrał
2...to mało...tż mi zabierze

chciałam Wam coś powiedzieć...mogę??

JESTEŚCIE KOCHANE!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Dobranoc

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 22:01   #420
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
2...to mało...tż mi zabierze

chciałam Wam coś powiedzieć...mogę??

JESTEŚCIE KOCHANE!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Dobranoc

o taaak

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości