|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Może po prostu zrobimy taką listę rzeczy, które zrobimy jak już urodzimy/od cycka odstawimy? Alkohole które spożyjemy, papierosy które wypalimy, słodycze które zjemy (to dla słodkich mamuś)... Taka lista marzeń do spełnienia
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co tam u Hosenki
![]() Tak piszecie o alkoholu - dla mnie mógłby nie istnieć tak samo jak czekolada w tabliczkach (za słodka). Za to uwielbiam ciasta czekoladowe gnieciuchy - takie bez masy, mogą być nawet zakalce Murzynek to mój ulubiony placek. Choć w ciąży mnie do słodkiego nie ciągnie. Dziewczyny co kupujecie/kupiłyście swoim teściowym/mamom na gwiazdkę? Głowimy się z mężem już dobrych kilka dni i nic nie możemy wymyślić. Na pewno nie może to być żadna dekoracyjna rzecz ani kosmetyki. Musi się przydawać, tyle że np kuchenne rzeczy odpadają bo ona zaopatruje się sama w tupperware i ma wszystkiego od groma.
|
|
#3033 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
Ja teściom kupiłam puzzle - lubią sobie posiedzieć razem Dodatkowo dla teścia taką zabawną wydłużaną drapaczkę do pleców, a teściowej kubek (bo swój ulubiony dopiero co gdzieś uszczerbiła).
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-12-17 o 23:25 |
||
|
|
|
#3034 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy które paliły przed ciaza mam pytanko- myślicie ze wrocicie do nałogu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) . Do tego koniecznie rafaello i mama w 7 niebie. No i biżuteria, ale srebrna- kolczyki, na swój ulubiony rodzaj do tego przywieszka. Z Nią zawsze latwo mamy ![]() Tesciowa to dla odmiany sroka - aby się świeciło w domu ma niezliczone ilości takich rzeczy, a i tak cieszy się z każdej następnej i o dziwo ona to wszystko daje radę nosić - ja bym sto razy zapomiała że coś mam ona lubi też bibeloty, jakiś stojak na tą biżuterię, czy porządną filiżanka, kawa tylko nie byle jaka więc też trudniej niż z moją mamą nie jest.
|
|
#3036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale woodoo ok , choć trzeba by po malutki dodawać jeszcze tych którzy niezrobili miejsca matce z dzieckiem tym którzy niezaprojektowali miejsc parkingowych dla rodzin i jeszcze dla tego który wymyślił ta piekielna bazę iso fix i śmiał stwierdzić ze ma to ułatwić życie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3038 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
witam ponownie
po pierwsze i najważniejsze: OGROMNE GRATULACJE DLA Shiloh!!!!!!!! :ro za:miała ten sam termin jak ja ![]() Cytat:
![]() hmmm tyle pomocy, środki unijne, gminne ( Jakoś nie widziałam tej mega pomocy, tych ogromnych zasiłków (hmm 180zł??), datków podczas wizyt w sanatorium kiedy jeździłam z wizytami do brata. Za to widać było że na wszytsko brakuje a najbardziej na zabiegi i rehabilitacje które trzeba było dokupywać z własnej kieszeni żeby miały jakikolwiek efekt. isia fryzurą może jutro a imię tzn moje imię?? Cytat:
kawał gnoja z tego ex-szefa![]() często tak jest, że ludzie wykorzytsują dobre serce innych ![]() a więc... wydaje mi się, że mój brat po prostu ściemnia z pieniędzmi i utrzymaniem. Mieszka w Londynie, wyjechał w maju, pracę znalazł bodajże po miesiącu. Jego (już była ) narzeczona zaoszczędziła dość sporą ilość pieniędzy, gdzie zarabiali po równo i to ona kupowała większość rzeczy.Teraz on się wyprowadził i już od dawna narzeka, jak to mu nie starcza i ile to rzeczy jest droższych. (podejrzewam na co traci tzn jakiś biznes na szczęście to nic nielegalnego ani alkohol czy balety). coś kręci, bo pamiętam jak mówił, że w anglii jak ktoś pracuje nawet fizycznie za najniższą stawkę to spokojnie da rady żyć na dobrym poziomie tzn nie żadne luksusy ale zycie bez strachu że zabraknie. więc gosia i dziewczyny z uk: -czy to prawda, że w anglii nie opłaca się kupować laptopa??? że niby w PL tańszy? dajmy na to przeciętny laptop do 2500zł.-czy to prawda że w Anglii nie ma przejściówek i trzeba kupić w PL? -hmmm chciał żeby mu kupić sobie pilnik i cążki (!!!!), bo niby tam są drogie ![]() -tak samo matę do ćwiczeń tak apiankową u nas koszt 20zł(!!!), torbę na laptopa - ciągle narzeka na drogie jedzenie, szczególnie jabłka, ziemniaki, ser żółtty, szynka, ciemny chleb, jajka -czy rzeczy używane typu stół, krzesła są naprawdę takie drogie czy ten chytrus specjalnie robi z siebie ofiarę? ![]() jeszcze o paru rzeczach miałam napisać, ale zapomniałam ... jutro mam z nim rozmawiać to może sobie przypomnę.coś mi nie pasuje, bo raz mówi że wraca, raz że zostaje (wziął tel na abonemanet na dwa lata )Cytat:
i wcale nie uważam ich za ciemnogród.wręcz przeciwnie zawsze byłam pełna podziwu dla konserwatywnego stylu życia (w każdej religii a szczególnie judaizmie i islamie). ale takiego prawdziwego, spokojnego konserwatyzmu często połączonego z głęboką wiarą a nie fanatycznemu nakazywaniu innym jak żyć i krzykaczom. Cytat:
ale o prawo do wyboru każdej kobiety. Cytat:
. Zastanawiam się tylko jak zareagujesz kiedy ktoś powie Ci że nic go nie obchodzisz ani Ty ani twoja rodzina, nie dostaniesz ani grosza, jedź sobie za granicę szukać pomocy, bo przecież JEGO składki nie będą szły na Twoją uporczywą terapię czy ratowanie zdrowia Twojego dziecka. i czy wtedy również będziesz wdzięczna temu państwu za podejmowanie decyzji czy łapiesz się czy nie na np refundację? czy jesteś za młoda/za stara/za chora czy za zdrowa żeby. Cytat:
Cytat:
i widzisz właśnie tak jest w krajch skandynawskich, gdzie aborcja jest legalna na życzenie tzn dziecko nie jest Twoją własnością tylko państwa, wychowujesz je dla innych Cytat:
bo nikt za nią życia nie przeżyje ani dziecka nie wychowa, ani nie donosi ciąży, ani nie urodzi a ona zostanie z tym sama.Cytat:
Cytat:
no dobra ja już naprawdę kończę na ten niezbyt przyjemny temat. jeżeli kogoś uraziłam to wybaczcie, ale naprawdę czasami mnie trzęsie jak czytam pewne rzeczy.. w sumie w końcu to ciąża ![]() edit co to się z tym forum stało, że logowanie mam po lewej stronie Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-12-17 o 23:40 |
||||||||||
|
|
|
#3039 |
|
Przyczajenie
|
Muszę przyznać, że macie niezłą produkcję dzienną postów
![]() Ja dziś cały dzień siedzę smutna Nie mam ochoty na nic, jutro egzamin, powoli mam już tego dość
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Może ten album na zdjęcia. Wazonów ma chyba z 5, eleganckich szlafroków nie nosi - zresztą w ogóle nie używa żadnych
, chustę i rękawiczki dostała w tamtym roku od nas a filiżanki od kuzynki - to w tym roku się nie będziemy powtarzać Książek nie czyta - bo nie ma na nie czasu - z pracy wraca przeważnie w okolicach 20-21, ogarnia dom i idzie spać, z biżuterii już sporo ode mnie dostała jeszcze jak siedziałam nad tym namiętnie. Myślałam jeszcze nad pościelą bo to zawsze się przydaje ale nie mam zielonego pojęcia jakiej wielkości pościeli używa. Może jakiś ciepły koc? Ręczniki dostała na urodziny. Muszę wymyślić dwa prezenty bo ona Ewa więc jeszcze imieniny.Moja mama dostanie... rogala Zamówiłam na adres siory (nas na Wigilii u moich rodziców w tym roku nie będzie) i dzisiaj przyszedł. Siora dzwoni i pyta się dla kogo poduszkę dla kobiet ciężarnych i karmiących zamówiłam. Nieźle się zdziwiła jak jej powiedziałam że to dla mamy hehee
|
|
#3041 |
|
Zadomowienie
|
Pilotko tak twoje imię bo pisalas że jest niespotykane
|
|
|
|
#3042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jak tylko o winku pomyśle to mam slinotok. Dziewczymy mam jeszcze pytanie - jakie macie termometry? Tyle tego że nie wiemy co wybrać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3043 |
|
Rozeznanie
|
Miałam się wcześniej odezwać, ale nie dałam rady...
Teraz tylko na szybko pisze z telefonu... Gratulacje dla nowej mamusi!!!! ![]() która będzie następny? Przyjmuje zakłady ![]() W sumie to ja bym chciała, choć z drugiej strony wolałabym poczekać do stycznia No nic, padam juz, dobranoc wszystkim
|
#3044 |
|
Rozeznanie
|
napisze jutro w k.
isia kiedyś było niespotykane i rzadkie ![]() w czasach mojego dzieciństwa i za nastolatki. znałam tylko jedną dziewczynę, która miała na imię tak jak ja. później poznałam drugą. ale to wszystko w nastoletnim wieku. moje imię nie podobało mi się nie dlatego że było rzadkie, ale dlatego że było długie i nie miało wg mnie fajnego skrótu... ponieważ nie cierpię słodkopierdzących zdrobnień ![]() dopiero jakiś czas temu dowiedziałam się że od paru lat mnóstwo dziewczynek zostało tak nazwanych. szczerze mówiąc to pierwsze co pomyślałam to: "współczuje im, taki beznadziejne imię oby miały fajne nazwiska albo ksywki" ![]() podobnie jest chyba z imionami takimi jak Amelia, ja znałam tylko jedną, dorosłą już Amelię a teraz mnóstow takich dziewczynek. Podobnie Filip - kiedyś niespotykane, rzadkie a teraz wysyp. znałam tylko jednego Filipa i to był mój brat Mama opowiadała mi, że kobiety w rodzinie i sąsiadki naskoczyły na nią że takie brzydkie, paskudne, niepopularne imię wybrała dla brata i że to wstyd a dziecko będzie nieszczęśliwe i będzie się wstydzić w przyszłości senira mam do Ciebie prośbę, ale to jutro napiszę bo ide w kime mam zmeczone oczy chociaz znajac zycie nie zasne bo pelnia dalej |
|
|
|
#3045 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór. Goniłam za Wami cały dzień i ciągle mi uciekałyście - od południa miałam odwiedziny. Spędziłam bardzo sympatyczny czas. No i mam już choinkę
Nacytowałam się, ale już widzę, że pozżerało .Lolita PPD, bardzo gustowny pokoik, a szafa robi wrażenie. Jak u małej miss .Cytat:
![]() ![]() Czy mi się wydaje, czy Wika jest bardzo do Ciebie podobna?Cytat:
.Cytat:
. A tak serio, to akurat mieliśmy szczęście z mężem, że i mi i jemu to imię bardzo się podoba. Cytat:
. Zdarzyło mi się być na pożegnalnej imprezie w Zakopcu .Bardzo Ci współczuję, tym bardziej, że jak opisujesz widoki na nową pracę są średnie. Życzę Wam z całego serca, by wszystko się tak ułożyło, żebyście mogli sobie pomyśleć, że w gruncie rzeczy dobrze się stało ![]() Cytat:
Gratuluję dzielnej mamie i witam Marcela ![]() Cytat:
Jeśli teściowa ma stół to może jakiś ładny obrus? Dobrym prezentem wg mnie jest też porządna parasolka (porządny parasol ). Pisałyście o opiece nad dzieckiem. Planuję iść na półroczny macierzyński, a później wrócić do pracy. Nie wiem, czy na pełen etat, czy na część - to wyjdzie w praniu. Mały w tym czasie będzie z moją mamą lub opiekunką. To też się okaże, bo moja mama opiekuję się synkiem mojego brata, który ma zacząć chodzić do przedszkola. Nie wiem, czy mama ogranie dwójkę dzieci . Mówi, że tak, ale ja to dość kiepsko widzę. Poza tym wiem, że dzieci, które zaczynają chodzić do przedszkola często chorują. A to jakoś mi się nie widzi .Cieszę się z Waszych udanych wizyt i ślę słowa pokrzepienia w kierunku małejMigotki .Jutro o 18.00 mam wizytę, więc tradycyjnie proszę o kciuki, bo jestem w stresie z trzech powodów: 1. Boję się, że mały nie przybiera na wadze i nie rośnie jak należy (ostatnio przybrał bardzo malutko). 2. Boję się, że gin wpakuje mnie na oddział na święta (nie wiem jak moja szyjka, rozwarcie itp, ale wiem, że mam skurcze - dużo i często). 3. Boję się, że usłyszę, że zaczynam rodzić, a to jeszcze nie czas - dziś zaczęłam 35tc. Mój "bezpieczny" czas zaczyna się 7 stycznia (koniec 37tc). Ponieważ mam mieć cc chciałabym jutro usłyszeć jakiś konkretny termin, dotrwać do niego i oddać swój brzuch ze wszystkimi jego powłokami w ręce mojego gina . Mam też obawy, że zacznę rodzić w święta lub Sylwestra, czy Nowy Rok, a wtedy na oddziale zwykle dyżurują młodziaki, którym bałabym się zaufać .
|
||||||
|
|
|
#3046 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak pierzecie nowe rożki, śpiworki, ochraniacze na łóżeczko i inne rzeczy z wypełnieniem? Na metce mam napisane żeby prać ręcznie, ale chyba mi się nie chce
|
|
#3047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Te pomiary są tak orientacyjne, że spokojnie należy traktować je z przymrużeniem oka ![]() Bardziej martwi mnie, że na każdym usg mały ma dużą główkę, a najmniejszy pomiar to kość udowa (przy czym ja i mąż jesteśmy wysocy, ale niestety jeden dziadek jest niskawy, a pradziadek to w ogóle konusek był...)---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- W pralce w 40 stopniach. Tylko ewentualną matkę usztywniającą raczej wyjąć trzeba.
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-12-18 o 01:14 |
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko kurde w tych moich nie da się wyciągnąć wkładu Może wstawię na 30 st na pranie delikatne ?Biorę się jutro (tzn. w sumie już dzisiaj ) za pierniki Czas najwyższy!
|
|
|
#3049 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
termin idealny Zgaga mnie zabije Pytanie poza konkursem. Chce kupic pościel z kory, ale naprawde super jakości. Ktoś moze polecic jakiegos producenta? Mam posciele ktore maja ponad 20 lat i NIC sie z nimi nie dzieje, a posciele kupione rok temu wygladaja juz jak szmaty
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obudziłam się godzinę temu taka glodna, że zasnąć nie mogę a lodówka pusta
|
|
|
#3051 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Tez szukam dobrej, trwalej poscieli. Praktycznie całą noc nie śpię, chyba to wpływ pełni. Do tego mam skurcze, wzięłam mg i nospe i czekam aż przejdzie u mnie 36tc. Co do prania otulaczy na łóżeczko pralam takie rzeczy w pralce w 40 stopniach i wszystko sie doprało i przeżyło
chcialabym na wigilie jechac do rodziny -150km w jedna strone i mam nadzieje ze sie uda staram sie oszczedzac, tz zagonie do porzadkow swiatecznych, sama zajme sie tylko pieczeniem i gotowaniem. Chociaz tz wpadl na pomysl zaproszenia swojej rodziny w 2dzien swiat na obiad, ale przyznaje nie mam ochoty na gosci.... pierniczki wczoraj upieklam
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-12-18 o 06:47 |
|
|
|
#3053 |
|
Rozeznanie
|
To pozostaje mieć nadzieję, że ktoraś jakieś super jakościowo wyniuchała i podzieli sie info z potrzebujacymi
![]() Po caaalych... Niech policze, 3h i 15 min snu wstalam i szykuje sie na poranna wizyte, bede dzis pierwsza na szczescie, bo przed wizytami polozna bedzie mnie wpinac na ktg, zeby wynik juz czekal na doktorka.
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rańca, biorę się za sprzątanie.
Mam tak beznadziejny nastrój, że nie da się opisać. Pewnie hormony dokładają swoje 3 grosze ;( Biorę się za sprzątanie mieszkania, muszę jechać do pracy na chwilę. Jak jeszcze raz ktoś mi napiszę smsa jak sięc zuje i czy już rodzę to wyrzucę telefon. Serio. Wczoraj dzwoni kuzynka i pyta się i co już urodziłaś!?!? nosz kurde, to że w szpitalu leżałam i miałam wytrwać do 16 to nie znaczy, że zaraz rodzić będę. Do terminu mam jeszcze chwilę.... Po wczorajszym każdy taki telefon wyprowadzał mnie z równowagi Cieszę się, że dziewczyny zakończyły ten trudny temat popijając za zdrowie shiloh, ja nie jestem na słodkopierdzącym wątkiem, ale takie tematy NIGDY do niczego nie doprowadzą. Ambrella trzymam kciuki, nie martw się, masz tyle kciukasów, że na pewno będzie ok!!
|
#3055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ludzie ńie chca zle, no nie zawsze w kazdym razie niestety rodzaca/kuzynka/kolezanka/siostra to duze wydarzene, stad pewnie zaińteresowanie, gdyby sie ńikt nie oytał jak się czujesz i na jakim jesteś etapie, tez byloby Ci pewnie przykro. Diesz sie, ze nie jestes ludziom obojętna mi to sprawia przyjemnosc. A moze nauczylam sie czerpac z tego przyjemnosc ![]() Co do trudnego tematu, szczerze, mnie tez mocno zmeczyl, zeby ńie powiedziec, ze chcialo mi sie juz powoli... Na wymioty zbieralo, jak ktorys raz z rzedu czytalam te same w kolko argumenty... Przez to opuscilam pewnie wiele postow nie offtopowych, ale no, nie dalam rady przebrnac, a odfltrowac sie nie dalo grunt, ze wylowilam najwazniejszy - Marcela na swiecie
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, że 23Paula23 zniknęła? W ostatnim wątku pisała, że coś się tam dzieje, o ile kojarzę i cisza...
---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
OOOOooo nie urodziłaś? OOoooooo to wyciszyli cię, że teraz przenosisz.... i tak każdy! Przeraża mnie wizja, że tak będzie aż do porodu. A po tych wieściach wczoraj od lekarza to.... eh2 dni temu myślałam, że czop mi odlazł. ( mam nadzieję, że nie jecie śniadania :P) w nocy zerknęłam do wc a tam taki glut na kilkanaście cm leży dumny Ale nie był zabarwiony jakoś na różowo czy coś, po prostu taki mleczny z grudkami długi.ALE PRÓBUJĘ DZIŚ DONT ŁORI BI HEPI!
|
|
#3057 | |||
|
Zadomowienie
|
siemka, witam się i ja... wczoraj bohater mojego domu po pracy (i znów nadgodzinach) zaczął malowanie i już zagruntowany jest pokój małego, więc już tylko Was podczytywałam, dziś miałam w planach słodkie lenistwo, ale... trzeba posprzątać pokój, popakować prezenty (poszukać ostatnich) i zapakować tę torbę... od dziś mam równiutko miesiąc do terminu z usg (w który jakoś bardziej wierzę)
![]() ![]() Cytat:
a na poważnie to mam zamiar uprać razem z kocami na delikatnym "wełnianym" programie - też z samym proszkiem dzieciakowymCytat:
)Cytat:
---mam do Was pytanie, co kupić półrocznej dziewczynce z ubrania na prezent? miałam limit 30 zł, ale może być do 50, byleby nie było za różowe, a z drugiej strony po niej rzeczy dostaje mój syn, więc też nie chcę zeby bylo chłopięce... myślałam o jakiejś stonowanej sukience/kompleciku, ale jeszcze nie znalazłam nic ładnego w tej cenie, pomożecie? to już ostatni prezent, którego mi brakuje
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Wyspalam sie! Wreszcie!
Do tego chyba zaczął odchodzić mi czop Z gorszych wieści to sie przeziebilam i boli mnie gardło, ale co tam Migotka doskonale rozumiem Twoją frustracje telefonami.
|
#3059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i ja myślę, że to mógł być czop, on przecież nie wylatuje w ostatniej chwili, więc jakieś szanse na nieprzenoszony poród są. najważniejsze, że z dzieckiem wszystko ok, pomyśl sobie, że lepiej tak niż gdyby Cię mieli na szybko ciąć, bo coś jest nie tak. a co do ludzi... wczoraj rozmawiałam na fejsiku z taką dalszą koleżanką i przez całą rozmowę miałam wrażenie, że próbuje mnie wystraszyć, jak to może być koszmarnie (choć fakt że sama miała nieprzyjemny poród i zdecydowanie nie poleca Solca) w czasie samego porodu i jak się już dziecko urodzi na zmianę ze słowami typu "ale Ty się nie bój, urodzić trzeba, to jak wyrwanie zęba" itp. generalnie wiem, na co się pisałam więc nie rozumiem takiego rozdmuchiwania. i szczerze Wam powiem, że o ile tu na wizażu lubię czytać opisy porodów, to już mam dosyć, jak mi każda koleżanka/ciotka opowiada o swoim (a czasem też przy okazji o koleżanki, siostry, sąsiadki i kilku jeszcze z telewizji). czy to cokolwiek zmieni w mojej sytuacji? tak że popieram Twój plan i życzę realizacji hasła )
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

Murzynek to mój ulubiony placek. Choć w ciąży mnie do słodkiego nie ciągnie. 

Dodatkowo dla teścia taką zabawną wydłużaną drapaczkę do pleców, a teściowej kubek (bo swój ulubiony dopiero co gdzieś uszczerbiła).
) . Do tego koniecznie rafaello i mama w 7 niebie. No i biżuteria, ale srebrna- kolczyki, na swój ulubiony rodzaj do tego przywieszka. Z Nią zawsze latwo mamy

:ro za:
Jakoś nie widziałam tej mega pomocy, tych ogromnych zasiłków (hmm 180zł??), datków podczas wizyt w sanatorium kiedy jeździłam z wizytami do brata. Za to widać było że na wszytsko brakuje a najbardziej na zabiegi i rehabilitacje które trzeba było dokupywać z własnej kieszeni żeby miały jakikolwiek efekt.
kawał gnoja z tego ex-szefa
... jutro mam z nim rozmawiać to może sobie przypomnę.
A władza siedzi jak mysz pod miotłą...

.