Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-18, 10:37   #3631
docik10
Zakorzenienie

Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Docik super te pudełeczka dużo czasu poświęcałaś na początku na zrobienie takiego?
To zdjęcie z kulami papierowymi jest mega!!! też chciałabym takie zdjęcie chyba podkradnę ci pomysł Mogę?
Pierwsze pudełko było najgorsze, pomyślałam, nie dam rady ale potem uświadomiłam sobie, że początki zawsze są najgorsze I dam radę, bo kto jak nie ja? Na zrobienie dziesięciu pudełek muszę liczyć około godziny. Teraz to już robię hurtowo. Śmieję się w domu, że produkcja zaś rusza jak przychodzę z pracy od czego są seriale włączam serial, biorę kartki i mnie nie ma
Pewnie, że możesz podkraść mój pomysł Bardzo mnie forum zmobilizowało do przygotowań ślubnych, więc i ja z chęcią się dzielę swoimi pomysłami. Cieszę się, jeśli którąś to zainspiruje
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:38   #3632
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
A wedding is a party, not a performance. If at the end of the day you are married to the one you love, then everything went perfectly.

(...)

Ile? moim zdaniem jej ceny są zabójcze... a ja zrezygnowałam z "mojej" kwiaciarki, bo bierze 1200-1500 jej dekoracje jakoś nie powalają, a do tego są głównie z margaretek, za którymi nie przepadam i które są przecież bardzo tanie.

Napaliłam się na białe doniczkowe storczyki i już przy ostatniej wizycie u mamy- miłośniczki storczyków przetestowałam, jak to zrobić - całość zajęła mi może z 15 minut. Doniczkę owija się kawałkiem flizeliny/tiulu/organtyny, dookoła patyczków, na których opiera się kwiat, ląduje sprężynka z rattanu, do niej doklejonych jest kilka kamyczków klejem na gorąco, całość wsadzona jest do okrągłego wazonu - tada, dekoracja gotowa

Wzorowałam się na tym zdjęciu, znalezionym na innym forum:

Łącznie z kupnem wazonów i kwiatów całość kosztuje poniżej 300 zł. A po wszystkim kwiatki pod pachę i do mamy na odratowanie
Motto i ja przejmuję

Przekonałaś mnie z tym storczykowym patentem... Ile mniej-więcej kosztuje jeden storczyk? Bo mnie od samodzielnego dekorowania odpychała jego czasochłonność i bałam się, że się nie wyrobię, ale takie doniczki można przygotować sporo wcześniej, w wieczór przed tylko podrzucić na salę... do tego myślałam czy by samej nie zrobić takich pomponów, jakie pokazała nasturcja i w sumie storczyki + pompony pod sufitem i dekoracja świetna, a koszty niższe... muszę to przekalkulować, dziękuję dziewczyny za inspiracje!
(A storczyki można oddać najbliższym przyjaciołom w podzięce pod koniec wesela )

PS: Czy sądzicie, że duet doniczkowy wrzosy + białe storczyki miałby szanse wypalić i dobrze by wyglądał? Bo w tym roku na początku września wrzosy po 3zł były nawet w takich sklepach jak Leroy Merlin, można dać na jeden stół np. 2 wrzosy i 1 storczyk albo 2 storczyki i 2 wrzosy czy jakoś tak... tylko nie wiem czy to wizualnie pasuje

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-12-18 o 10:41
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:39   #3633
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Lemon drop ja przez ten wątek też zaczęłam myśleć o srebrnych butach....
"Przez" albo "dzięki" wizażowi zamarzyłam sobie fuksjowe buty a teraz
zaczynam skłaniać się coraz bardziej w stronę srebrnych Jedne srebrne już mam, ale z odkrytymi palcami, mają być w razie czego na zmianę.

Cytat:
Generalnie w Internecie znalazłam pewną poradę dla zestresowanych panien młodych i przyjęłam ją jako moje motto:

A wedding is a party, not a performance. If at the end of the day you are married to the one you love, then everything went perfectly.
Świetne zdanie
Stary 2013-12-18, 10:39   #3634
madzixx88
Zakorzenienie

hej

Anesthesia- obfociłam zaproszenia i tu możesz je zobaczyć, bo wizaż większego zdjęcia nie chce

http://ifotos.pl/zobacz/Kolaejpg_nqwaqhr.jpg/

od początku:

1. Moreno-najlepsze z tych wszystkich, ładny, porządny papier, estetyczne wykonanie, naprawdę mogę polecić szerokość formatu a4, w innych mnie to trochę raziło, ale przy Moreno nawet taka spora szerokość wygląda ładnie mają zdejmowaną nakładkę. tonacja ecru-złota

2.Arte nr 11 - są w porządku, proste, estetyczne,format a5, ale w porównaniu do Moreno papier już trochę gorszy. Tonacja ecru-czarna.

3.Florens-osobiście najmniej mi się podobają, papier średni, cyrkonia która tam dali w ogóle nie pasuje

4.Silver-mi przysłali w wersji na perłowym srebrnym papierze 'piórka'-nie w moim stylu wstążeczka za to prosta, ale porządnie wykonana.

5.Zaproszenie z allegro http://allegro.pl/tloczone-zaproszen...701317062.html
w sumie są ok, ale szczerze to w internecie wydawały się fajniejsze, papier jest w porządku, porządny, gruby, do wykonania też się nie można przyczepić, ale jakoś przy tej szerokości a4 całość średnio wygląda, jest za dużo białego miejsca po bokach i moim zdaniem lepiej wyglądały by ciut węższe No i cena, 3,79

6.Podobny model, tyle, że z wytłaczanymi kwiatami

7. Zawieszka na butelkę od Morenu i winietka od Arte

podsumowując- z tych wszystkich wybrałabym zdecydowanie Moreno przy cenie 2,39 wydaje się to korzystną opcją

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2013-12-18 o 10:41
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:42   #3635
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
[/SIZE]
Mnie ten storczyk też zainspirował Chciałam na podziękowanie dla rodziców kupić kosz słodkości i do tego dla mam storczyk. Zastanawiałam się jak go przystroić, no ale teraz już wiem Zdjęcie trafia do inspiracji ślubnych Dzięki

:
Stary 2013-12-18, 10:50   #3636
mimi_77
Zakorzenienie

Atomoowka dzięki Kochana, przyda sie Dużo już macie załątwione,zazdroszcze

Mojakaren spróbujemy chociaż TŻ nie widzi szans bo za mała ilość. Tutaj też jest darmowy dowóz ale zobaczymy, może się zmieści do naszego samochodu.

czekooczekolada my też nie mieliśmy kaca po PT. Bedać na balu w lutym pilśmy troche różnych wódek (każdy polewał swoją) i PT wydał nam się najmniej żrący

anka1897 gratulacje

namisek1990 dziękuje Słońce

ysia pjona, ja też na L4... TŻ mówi ze jestem pracoholikeim bo na siłę lekarz wypisął to zwolnienie... i tęsknie za swoimi dzieciakami

21klaudyna o kurde, czarny smirnoff... ostry i mocny.. mam złe wspomnienia

Robusta gratulacje

Kasiulenkowo nawet jesli byś chciała to i tak nie bedzie Ja marzyłam o wielu rzeczach zwiazanych zeslubem ale rzeczywistość okazała sie brutalna i już teraz wiem , że wielu spraw nie uda się tak jak byśmy chcieli. Zawsze TŻ mito przypomina -chociaż niewiadomo jak bedziemy sie starali to zawsze coś pójdzie nie po naszej mysli nie martw się, też takmam Czasem jak czytam niektore posty to mysle, że moje wesele bedzie wsiuńskie ale nie kazdy chce albo ma to co wymarzył, albo poprostu go nie stać. Przestalam sie martwić , czy wazony beda równe, prosto albo tekwiaty a nie inne. Wrzuciłam naluz i niemartwie się błahostkami. Najważniejsze mamy - swoją miłość. Noi pare innych spraw (sala, zespol, kosciol, jedzenie, ubiór),a nad szczegolami nikt niezapanuje To nasz/Wasz dzień i nie powinnismy sie martwić niczym tak na prawdę. Chcę ,żeby wsyzstkie elementy tego dnia współgrały ze sobą ,a nie byłyprzypadkowe. Kolor przewodni wybraliśmy rok temu, żeby łatwiej było dopasowywać inne elementy.Wiadomo, że prościej wybrać coś jesli juz jest poddane wstepnej selekcji.

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:50   #3637
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Motto i ja przejmuję

Przekonałaś mnie z tym storczykowym patentem... Ile mniej-więcej kosztuje jeden storczyk?
Zależy od wielkości storczyka i ilości kwiatów są takie za 20 złotych (jeden pęd, mało kwiatków), ładniejsze są droższe. Ja policzyłam średnio 40 zł za jeden kwiat (potrzebuję pięciu).
Znalazłam gazetkę z przykładowymi cenami

Stary 2013-12-18, 10:52   #3638
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Od samego początku niby staram się jakoś to wszystko połączyć, ale nie mam specjalnego parcia. Zdaję sobie sprawę, że moje wesele jest ważne przede wszystkim dla mnie i dla mojego przyszłego męża, i to my będziemy je wspominać, a goście zapomną o nim po tygodniu. No, może nasi rodzice trochę się z nami poprzejmują
Nikt nie zauważy, że czcionka na winietkach jest inna, niż na zaproszeniu, z dekoracji odnotują tylko, że jakieś są, uwaga skupi się na nas, jedzeniu, muzyce i alkoholu

Generalnie w Internecie znalazłam pewną poradę dla zestresowanych panien młodych i przyjęłam ją jako moje motto:

Ja trochę się jednak napiję - bez tego nie dam rady zatańczyć a już przed pierwszym tańcem koniecznie.

Ile? moim zdaniem jej ceny są zabójcze... a ja zrezygnowałam z "mojej" kwiaciarki, bo bierze 1200-1500 jej dekoracje jakoś nie powalają, a do tego są głównie z margaretek, za którymi nie przepadam i które są przecież bardzo tanie.

Napaliłam się na białe doniczkowe storczyki i już przy ostatniej wizycie u mamy- miłośniczki storczyków przetestowałam, jak to zrobić - całość zajęła mi może z 15 minut. Doniczkę owija się kawałkiem flizeliny/tiulu/organtyny, dookoła patyczków, na których opiera się kwiat, ląduje sprężynka z rattanu, do niej doklejonych jest kilka kamyczków klejem na gorąco, całość wsadzona jest do okrągłego wazonu - tada, dekoracja gotowa

Wzorowałam się na tym zdjęciu, znalezionym na innym forum:

Łącznie z kupnem wazonów i kwiatów całość kosztuje poniżej 300 zł. A po wszystkim kwiatki pod pachę i do mamy na odratowanie
Mamy takie samo podejście do wesela

Chciałam pokazać pomysł ze storczykami Tż ale nie zdążyłam, bo sam to zaproponował Czyli na 99 % będziemy kupować storczyki, zwłaszcza, że można je udekorować wcześniej.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:09   #3639
madzixx88
Zakorzenienie

135 dni do ślubu

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
wiecie co... tak ostatnio myślałam sobie że ja jakoś nie mam parcia żeby wszystko idealnie grało chodzi mi tu nie o nasze stroje (bo to akurat musi być spójne) ale o całą resztę

macie tak?
ja na 1szym miejscu stawiam uroczystość w Kościele, naszą przysięgę, żebym się nie popłakała, nie zacieła ( chcemy sami powiedzieć), żeby wszystko wyszło super
wesele już trochę luźniej traktuje, jasne, że przygotujemy wszystko, łącznie z takimi pierdólkami jak pudełka na ciasto czy koszyczki ale jak tam będzie to się okaże na miejscu i nie będę rozpaczać jeśli coś pójdzie inaczej, na spontanie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
21klaudyna Jako AsystentKa w dziale HR ale niestety stresa mam dużego :/ ehh i jak to to przezwyciężyć ? Muszę iść na jakiś fitness albo coś żeby się wyładować

a tak w ogóle patrze na datę i do ŚLUBU POZOSTAŁO RÓWNE 10 MIESIĘCY
gratulacje z powodu pracy i okrągłych 10 miesięcy do ślubu

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Witam
Chciałam się pochwalić moją produkcją pudełeczek (podziękowanie dla gości) W pudełeczkach umieścimy jakąś słodkość, przymocowaną do jednej z zakładek. Po otwarciu pudełka harmonika się rozwija. W środku napis "dziękujemy za przybycie, zaczynamy nowe życie" nasze imiona i nazwisko, wraz z datą ślubu. Mam troszkę niewyraźne te zdjęcia, ale były robione późno wieczorem, przy kiepskim świetle W tle zdjęcia stopa mojego taty Mam zrobionych 51 pudełek, jeszcze muszę zrobić 33 to jakieś 3 dni pracy Na żywo prezentują się ciekawiej. Chciałam, żeby to było coś mojego Dołączam również zdjęcia torebki świątecznej, którą zrobiłam dla tżcika bratowej. Co o niej myślicie, spodoba jej się?
extra, Ty to masz talent i ta torebka też bombowa

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość

jakość zdjęcia średnia, a pompon z chusteczki.
wyglądają jak ze sztucznych kwiatów, super
Stary 2013-12-18, 11:16   #3640
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Anesthesia- obfociłam zaproszenia i tu możesz je zobaczyć, bo wizaż większego zdjęcia nie chce

http://ifotos.pl/zobacz/Kolaejpg_nqwaqhr.jpg/

od początku:

1. Moreno-najlepsze z tych wszystkich, ładny, porządny papier, estetyczne wykonanie, naprawdę mogę polecić szerokość formatu a4, w innych mnie to trochę raziło, ale przy Moreno nawet taka spora szerokość wygląda ładnie mają zdejmowaną nakładkę. tonacja ecru-złota

2.Arte nr 11 - są w porządku, proste, estetyczne,format a5, ale w porównaniu do Moreno papier już trochę gorszy. Tonacja ecru-czarna.

3.Florens-osobiście najmniej mi się podobają, papier średni, cyrkonia która tam dali w ogóle nie pasuje

4.Silver-mi przysłali w wersji na perłowym srebrnym papierze 'piórka'-nie w moim stylu wstążeczka za to prosta, ale porządnie wykonana.

5.Zaproszenie z allegro http://allegro.pl/tloczone-zaproszen...701317062.html
w sumie są ok, ale szczerze to w internecie wydawały się fajniejsze, papier jest w porządku, porządny, gruby, do wykonania też się nie można przyczepić, ale jakoś przy tej szerokości a4 całość średnio wygląda, jest za dużo białego miejsca po bokach i moim zdaniem lepiej wyglądały by ciut węższe No i cena, 3,79

6.Podobny model, tyle, że z wytłaczanymi kwiatami

7. Zawieszka na butelkę od Morenu i winietka od Arte

podsumowując- z tych wszystkich wybrałabym zdecydowanie Moreno przy cenie 2,39 wydaje się to korzystną opcją
Dziękuję 1 i 2 najbardziej mi się podobają, ale chyba zostaniemy przy naszych Madras

Cytat:
Zależy od wielkości storczyka i ilości kwiatów są takie za 20 złotych (jeden pęd, mało kwiatków), ładniejsze są droższe. Ja policzyłam średnio 40 zł za jeden kwiat (potrzebuję pięciu).
Znalazłam gazetkę z przykładowymi cenami

Dziękuję Przegadałam już pomysł z mama i na razie z florystką wygrywa dekoracja robiona przez nas: storczyki + wrzosy + pompony
Stary 2013-12-18, 11:19   #3641
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
21klaudyna o kurde, czarny smirnoff... ostry i mocny.. mam złe wspomnienia
No co ty :P dla mojej rodziny to jedna z lepszych wódek - mnie Stock wykrzywia w 2 strony . A jak wódka jest schłodzona to każda jest do przeżycia
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2013-12-18 o 11:24
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:21   #3642
cornflower_girl
Zakorzenienie

Kate Noir Na jaki kurs tańca chodziliście?
Atomoowka Sporo macie
Moniczka_90 Emu to dobry wybór, nie ma nic gorszego niż umierająca z zimna PM. Jeśli na sali chcesz się chwalić ładnymi bucikami, to co szkodzi przebrać?
docik10 O ja, ale te pudełeczka pracochłonne Ale efekt warty godzin poświęconych na wycinanie i zginanie
nasturcja1308 za pompony

Cytat:
Od samego początku niby staram się jakoś to wszystko połączyć, ale nie mam specjalnego parcia. Zdaję sobie sprawę, że moje wesele jest ważne przede wszystkim dla mnie i dla mojego przyszłego męża, i to my będziemy je wspominać, a goście zapomną o nim po tygodniu. No, może nasi rodzice trochę się z nami poprzejmują
Nikt nie zauważy, że czcionka na winietkach jest inna, niż na zaproszeniu, z dekoracji odnotują tylko, że jakieś są, uwaga skupi się na nas, jedzeniu, muzyce i alkoholu

Też sobie wpiszę to jako motto. Może napiszę jeszcze raz - jest duże parcie na atrakcje podczas ślubu, pracochłonne dekoracje. To nie tak, że jak tego nie ma, to ślub nieważny, a wesele nieudane.

U mnie plan na najbliższe 2 tyg. - zaprojektować STD i zaproszenia (wreszcie). Niestety w przedświątecznym ferworze przygotowań, własne, ślubne rzeczy schodzą na dalszy plan

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:23   #3643
niulka_1985
Zadomowienie

Storczyki są przepiękne! Super pomysł
Ja chcę dekorację stołów w takim stylu . Nie chodzi mi o dobór kwiatów, tylko że bukiety będą na zakończeniach stołów, a na stołach ładnie udekorowane świece w szklanych naczyniach (czy jakoś tak)
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:32   #3644
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Ja chcę dekorację stołów w takim stylu . Nie chodzi mi o dobór kwiatów, tylko że bukiety będą na zakończeniach stołów, a na stołach ładnie udekorowane świece w szklanych naczyniach (czy jakoś tak)
Podoba mi się ten pomysł Będzie więcej miejsca na jedzenie i osoby siedzące naprzeciw nie będą musiały wyglądać za bukiet, żeby porozmawiać

:
Stary 2013-12-18, 11:35   #3645
21klaudyna
Zadomowienie

Najbardziej uwagę na zdjęciu przykuły nie kwiaty a kompot do obiadu :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:46   #3646
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
No co ty :P dla mojej rodziny to jedna z lepszych wódek - mnie Stock wykrzywia w 2 strony . A jak wódka jest schłodzona to każda jest do przeżycia
nooo taka schłodzona aż gesta ze stockiem mam jeszcze gorsze wspomnienia

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:46   #3647
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

to prawda
Stary 2013-12-18, 11:47   #3648
PaniPedagog
Szalony Kapelusznik

Dziewczyny, a ile placicie za osobe w sali weselnej? Tak mniej wiecej? Będe dopiero się rozglądać, ale chce wiedzieć ile tak średnio wychodzi.

I dzięki za info o kopercie dla księdza
PaniPedagog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:52   #3649
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaniPedagog Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ile placicie za osobe w sali weselnej? Tak mniej wiecej? Będe dopiero się rozglądać, ale chce wiedzieć ile tak średnio wychodzi.

My mamy 170 zł za osobę dorosłą, 50% ceny za dziecko do 12l i 0zł za dziecko do 7 lat. W cenie mamy obiad 2-daniowy + 4 gorące posiłki, owoce, zimna płyta, ciasto na stołach, kawa/herbata bez ograniczeń sok, napój gazowany, woda mineralna po 1l każdego na głowę.

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:53   #3650
enzunio
BAN stały

Kurcze chyba jestem samotna w moim podejściu, dla mnie wesele nie jest tylko dodatkiem do ślubu, ale może dlatego, że mieszkam już tyle lat z tz i nic się nie zmieni dla mnie, nawet nazwisko
A po ostatnich dwóch imprezach jakie zorganizowałam, walkach z cateringami, obsługą, dekoracjami, jestem jeszce bardziej napalona żeby było jeszcze lepiej To najważniejsza impreza jaka przyszło mi ogarnąć i cieszę się do niej jak dzikus
Chociaż do poltra bardziej bo tam będę dekoratorka

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:53   #3651
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Hah, dokładnie, kwiatów przez chwilę szukałam

Cytat:

Ja płacę 170zł/os., obiad z przystawką i deserem, szwedzki stół, 4 ciepłe kolacje i napoje bez ograniczeń.
Stary 2013-12-18, 11:58   #3652
201605100
Konto usunięte

Cytat:

a z jakiego regionu jesteś? bo bez tego to takie strzelanie ślepakami, ceny są naprawdę różne w różnych miejscach Polski w mojej okolicy raczej taniej niż 190-200 zł sali nie znajdziesz
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 12:00   #3653
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:

my płacimy 140zł/os i mam w cenie już napoje i ciasto.

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 12:03   #3654
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Kurcze chyba jestem samotna w moim podejściu, dla mnie wesele nie jest tylko dodatkiem do ślubu, ale może dlatego, że mieszkam już tyle lat z tz i nic się nie zmieni dla mnie, nawet nazwisko
A po ostatnich dwóch imprezach jakie zorganizowałam, walkach z cateringami, obsługą, dekoracjami, jestem jeszce bardziej napalona żeby było jeszcze lepiej To najważniejsza impreza jaka przyszło mi ogarnąć i cieszę się do niej jak dzikus
Chociaż do poltra bardziej bo tam będę dekoratorka

Wysłane z telefonu
Nie jesteś sama Ja też mieszkam z TŻ ponad 4 lata, w dniu ślubu będzie 5 lat bez dwóch tygodni. Ślub między nami nie zmieni nic, ja psychicznie może będę bardziej dowartościowana bo będę już żoną. Z jednej strony chcę się właśnie tak tytułować a z drugiej sam ślub to byłby mega niedosyt, wesele musi być. I plan jest taki, żeby to było najlepsze wesele na którym nasi goście byli. Wszystko będzie zaplanowane, o ile nie wariuję z doborem czcionek i odcieni kolorystycznych, o tyle chcę żeby było coś extra, czego wcześniej nie było, żeby goście nas miło zapamiętali. To dla mnie mega ważne bo organizuję wszystko praktycznie sama, konsultuję się z TŻ i naszymi rodzicami ale to ja wymyślam, szukam, kupuję. Na ogól wiem czego chcę i nie spędzam długich godzin na oglądaniu inspiracji, mam plan i go realizuję. Nie zarzucam TŻ wyborami typu papier ecru czy śmietankowy Wszystko z głową i bez szaleństw. Uwielbiam to, mogłabym być wedding planerem

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:

185 zł/os ze wszystkim bez alkoholu (napoje, ciasta, tort, motorówka - bez ograniczeń, dekoracja kwiatami).
obiad + dodatkowe gorące danie na talerzach, do tego wybór 3 dań i dodatków do nich na gorącym bufecie do godz 2-3, ok 10 rodzajów zimnych przekąsek na stołach

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 12:10   #3655
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
a z jakiego regionu jesteś? bo bez tego to takie strzelanie ślepakami, ceny są naprawdę różne w różnych miejscach Polski w mojej okolicy raczej taniej niż 190-200 zł sali nie znajdziesz
Kraków
Stary 2013-12-18, 12:13   #3656
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Płacimy 220zł za osobę dorosłą, dzieci do 3lat 0zł , od 4-7 50% w tym mamy:
- napoje bez ograniczeń,
- 0,7l na parę,
- apartament dla nowożeńców ze śniadaniem,
- tort, ciasta, ciasteczka
- szampan na przywitanie
- busa z kierowcą do naszej dyspozycji w godzinach 24:00-3:00, może rozwozić gości.
- przystrojenie sali w kwiaty, można wybrać kolor.
Jestem ze śląska.

:
Stary 2013-12-18, 12:17   #3657
poznanianka1990
Zakorzenienie

Nie dam rady Was nadrobić Kompa nie mam, bo brat C. mi formatuje dysk, czasu też brakuje, bo zajmujemy sie zakupem mieszkania, jutro podpisujemy wstępną umowę
Także wybaczcie mi moją nieobecnosc.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2013-12-18 o 12:19
poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 12:27   #3658
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
dzwonił dzisiaj do mnie kuzyn i mówi że bierze ślub w czerwcu i ma ta samą sal co ja....

Ogólnie to w przyszyły roku mam 3 wesela, niestety ostatnie to moje .....
Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
przez dłuuuuugi czas nikt nie brał wesela, ostatni w rodzinie ponad 5 lat temu.... a całe kuzynostwo dorosłe i większość ze stałymi partnerami.
o rany wspolczuje niby to nic wielkiego, ale ja bym sie mocno zdenerwowala, gdyby mi kuzyn wykrecil taki numer. Nawet nie chodzi o to, ze ma wczesniej slub, ale ze wzial ta sama sale! ale jest tez pozytywna strona: nikt nie bedzie porownywal, bo to to samo miejsce ale moze to jest spowodowane, ze w okolicy nie ma duzego wyboru, albo wolnych terminow?

U mnie takie decyzje jak wesele podejmuje sie "rodzinnie" i kazdy wie kto i kiedy planuje jakas wieksza imprezke w stylu wesele czy chrzciny, komunie, rocznice... Staramy sie, zeby takie uroczystosci sie nie nakladaly... Moze jest jeszcze szansa cos z nim uzgodnic?

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o tych bolerkach? Zastanawiam się czy w tym pierwszym tiul jest na tyle elastyczny że da się to założyć/zdjąć bez uszkadzania fryzury i makijażu? Bo w opisie nie ma nic o żadnych guziczkach itp. Znalezione na agielskim e-bay'u.
mi sie nie podobaja TZ akurat przechodzil obok i spojrzal i skomentowal: tylko tak sie nie ubieraj na slub, bo to wyglada jak pizama

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Motto i ja przejmuję

Przekonałaś mnie z tym storczykowym patentem... Ile mniej-więcej kosztuje jeden storczyk? Bo mnie od samodzielnego dekorowania odpychała jego czasochłonność i bałam się, że się nie wyrobię, ale takie doniczki można przygotować sporo wcześniej, w wieczór przed tylko podrzucić na salę... do tego myślałam czy by samej nie zrobić takich pomponów, jakie pokazała nasturcja i w sumie storczyki + pompony pod sufitem i dekoracja świetna, a koszty niższe... muszę to przekalkulować, dziękuję dziewczyny za inspiracje!
(A storczyki można oddać najbliższym przyjaciołom w podzięce pod koniec wesela )

PS: Czy sądzicie, że duet doniczkowy wrzosy + białe storczyki miałby szanse wypalić i dobrze by wyglądał? Bo w tym roku na początku września wrzosy po 3zł były nawet w takich sklepach jak Leroy Merlin, można dać na jeden stół np. 2 wrzosy i 1 storczyk albo 2 storczyki i 2 wrzosy czy jakoś tak... tylko nie wiem czy to wizualnie pasuje
storczyk w hurtowniach to koszt srednio 20 zl. Chociaz zalezy od odmiany. Najpiekniejsze sa te krolewskie i one sa niestety najdrozsze. Ja i moja mama jestesmy wielka fanka storczykow i pokochalam ten pomysl od razu niestety do mojej sali to nie bedzie pasowac i nie moge "ukrasc" tej inspiracji... Ewentualnie u mnie by sie to sprawdzilo gdybym dala tego bardzo duzo.... Takze jeszcze przedyskutuje to z moja florystka

I kolejny plus. Storczyki podlewa sie srednio raz na dwa tygodnie, wiec na dobra sprawe mozesz zrobic dekoracje na 10 dni wczesniej ( musza dobrze wyschnac ).
Ja osobiscie radze czesc na miesac wczesniej, bo czasem okazuje sie ,ze jest jakas slabsza odmiana i szybko wiedna. Wiec trzeba je poobserwowac. Chyba, ze nie masz gdzie ich trzymac, no to trudno. Wtedy zwroc uwage, zeby kwiaty byly takie grube i jedrne i bedzie dobrze

Dodatkowo, jesli macie taka fantazje, to proponuje kupic nablyszczac do lisci, taki zwykly w ogrodniczym, albo w markecie. Spryskac je w dniu przyjecia.

To jest subtelna i delikatna dekoracja, ale baaaaardzo piekna....

To sie pomadrzylam

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Mnie ten storczyk też zainspirował Chciałam na podziękowanie dla rodziców kupić kosz słodkości i do tego dla mam storczyk. Zastanawiałam się jak go przystroić, no ale teraz już wiem Zdjęcie trafia do inspiracji ślubnych Dzięki
Super pomysl! ALE podobno nie daje sie kwiatow w doniczkach Ja osobiscie tej reguly nie przestrzegam w stpsunku do bliskich, ale tak tylko mowie, jakby tesciowa byla przeczulona na punkcie "dobrych manier"....

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Super pomysl na dlugie stoly tak ustawione

Cytat:
ja tez Troche jak na stolowce w przedszkolu

niulka dziekuje za opnie o zaproszeniach!!!! bardzo mi to pomoglo i chyba zdecyduje sie na nr 1

ale decyzje podejme za kilka dni z mamcia...

Nie dlugo samolot do Polski i mam nadzieje,ze zalatwie maaaaase spraw.....

I nasze obraczki juz na nas czekaja

PaniPedagog a gdzie szukasz? W okolicach Warszawy to taniej jak 200 raczej nie znajdziesz... A przewaznie jest w okolicach 220.

Edytowane przez ParisParisienne
Czas edycji: 2013-12-18 o 12:29
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 12:34   #3659
Abigaill11
Raczkowanie

ja nie mam pojecia jakie obraczki wybrac myslicie ze lepsze zloto czy biale zloto?
Abigaill11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 12:39   #3660
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
My płacimy 135 zł./os, w tym jest: obiad dwudaniowy + 4 gorące posiłki, zimna płyta (10-12), kawa/herbara, soki i napoje bez ograniczeń. Dzieci 2-12 lat 50% ceny. Owoce, ciasto i tort zamawiamy we własnym zakresie. Już przerabiałyśmy nasze stawki za osobę i naprawdę nie ma co porównywać, co region to inne ceny.
Jeśli chodzi o ofiarę za mszę to w tym momencie planujemy dać 450-500 zł.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości