|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. nie przechodziłam przez pasy albo przeszłam po trawniku pytałam katechetki ile ksiądz ma czasu w konfesjonale bo moja lista jest bardzo długa i nie wiem czy czegoś nie opuścić, nawet teraz się śmieje z tego - no nie mogę. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
padam ze śmiechu, az tz pyta co ja robię w tym necie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz na dniach leciał film jak wyruszyli na morze i wszyscy wyładowali w wodzie, a dziecko zostało na jachcie płaczące. Kiedys go oglądałam , wiec duzo nie pamietam. Zobaczymy co powie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Ja dzisiaj "Pokłosie" obejrzałam ,dość poruszający ,naprawdę jesteśmy takimi faszystami ,czy antysemitami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja pamietam, ze zawsze sciemnialam, i ta sama formulke mówiłam, bo wg mnie nie grzeszylam ![]() ![]() ![]() A ile masz lat grzesznico jedna, ze w niedozwolonym miejscu mendo przechodzisz ![]() ![]() Powiedz ze bobra czochrasz wirtualnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
Monka to nie będzie coś takiegohttp://escapadegourmande.blogspot.co...omidorowy.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#308 | ||
Zakorzenienie
|
Mogłam tez, bo nie pamietam za wiele
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
Bedzie troche inny smak, taki orientalny, bo tu masz gozdzik, kurkumę, cynamon .... Ja podobnie robię baranine ( ostatnio wołowinę ) po marokańsku . Tam tez jest proste danie i bardzo duzo przypraw. Tez bardzo dobre. Spróbuj i daj znać bo pewnie tez dobre ![]() Do tego co moj tz robi, można dodać tez ziemniaka/i pokrojone w kostce i taka ala zupa gulaszowa wyjdzie, nie trzeba wtedy np ryżu jeść. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-12-17 o 22:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ślubu brak.;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
Goździkow nie dam bo mi cały obiad spieprzą ,cynamon też ,a kurkuma jak daję szczyptę to ona nie jest wyraźnie wyczuwalna.
Muszę zrobić albo kupić gotową mieszankę garam masala ale to chyba najlepiej w tym sklepie tureckim ,zrobię listę co mi się kończy i pozamawiam. Teraz jak zaczęłam gotować według 5 przemian (na obiad coś przeważnie robię) tam idzie dużo przypraw ,takich jak normalnie bym nie dała do tego ,to wszystkim tak smakuje że w szoku jestem . Dodam ziemniaki ,bo mój tż woli ziemniaki. ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- idę spać bo znowu jutro rano ledwo się zwlokę |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
LIBRA na tej kapuście pisze tylko Cornish fresh greens - moze to poprpstu kornwalskie "świeże zielsko"
![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Ja używam laski cynamonu , nie jest taka mocna jak sam cynamon w proszku, wiec nie zniszczysz nia potrawy . Ja mam tandoori masala i spróbować tez możesz taka mieszankę" 5 przypraw" ( five spices ) orientalne smaki. Kupowałam w takim typowo azjatyckim sklepie. Za często nie używam ale sa ![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Kurka ![]() ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-12-17 o 22:35 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monka a jak u was wygląda dzień wigilii? co przygotowujecie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
Napewno uszka zrobię bo mam mega smaka , jak zreszta co roku tym sie objada
![]() ![]() Jutro albo pojutrze zrobię bigos bo mi MEGI przypomniała ![]() 26 GRUDNIA O 10 TCM bedzie PRZEMINĘŁO Z WIATREM ![]() ![]() I te suknie ![]() Czego nie mogę dodać podpisu ????? Normalnie wciskam zachowaj, ale nie widze . Nic nie ma. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-12-17 o 23:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że moje dziecko ma robaki
![]() No kurde. ..jak nie ja to ona ma problemy jakieś zdrowotne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#315 |
Zakorzenienie
|
KINQA do lekarza , może ma owsiki , w przedszkolu załapała.
Da wam coś na odrobaczenie. Jak będziecie brać leki, tak wszyscy domownicy musza ![]() Zasłony tez przydałoby sie wyprać. Odrazu po wystaniu , szybki prysznic zeby pozbyć sie tego cholerstwa. Ograniczyć słodycze do min/ 0 najlepiej w trakcie wybijania. Potem chyba po tyg czy dwóch tez zrobić najlepiej generalny porządek. ![]() I nie wiem co jeszcze , może o czymś zapomniałam. Tak na marginesie - widzisz moj podpis ? Dlaczego go nie ma ![]() O jest moj podpis hehe chyba sprawdzali najpierw . Zauważyłam ze im bliżej północy ja bardziej głupieje ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-12-17 o 23:42 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
Monka to niezle... u nas carpety by się przydało wyprać
![]() Mam nadzieję, że to co innego...ale nie wiem. Jutro zadzwonię z rana do przychodni i umówie młodą,niech ja zobaczy. Szczególnie w okolicach odbytu ma dziwne zmiany ![]() Co ja się mam ![]()
#317 |
Zakorzenienie
|
Tak tak dywany wiadomo tyz.
Podobno to wyglada jak białe niteczki ![]() Aha i ręczniki na raz- wiadomo. Kapuśniak mała lubi ? Lub surówka z kiszonej kapusty . Ogórkowa ? To rób wielki gar i jadzcie. Ja do ogórkowej zawsze dane wodę z ogórków - pycha. U mnie przynajmniej raz w tyg jest. I pilnuj małej zeby nie brała rak do buzi ( wy tez) i zawsze ręce myjcie , zanim coś do buzi wsadzisz . ![]() Czosnek tez chyba wybija ( nie wiem czy dobrze kojarze ) to w jedzeniu podawaj, a ty na surowo z czymś albo sam . Wielkie mycie . O tak. Ciesz sie ze to przed świętami, akurat porządek w domu zrobisz , takie 2 w 1, mogło byc po świętach ![]() I chyba do przedszkola jej teraz nie dawaj bo sie bedzie czochrac i wogole różnosic ![]() Chyba tyle . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-12-18 o 00:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
Monka ona juz się tak czochra od dłuższego czasu...ale to jest tak,że raz swędzi raz nie.. Raz się budzi co ileś tam godzin w nocy,a za drugim raz przesypia całą. Więc to jest takie dziwne,że. ..
A tam jej sprawdzalam i chyba nic nie ma ![]() Jutro idę do lekarza. ...
#319 |
Zakorzenienie
|
Nawet jak nic nie zauważy to nie zaszkodzą odrobaczyc sie , także mów ze chcesz da ci receptę.
Ty jeszcze mi sie przypomniało, bo nie wiem czy ty z tych prasujacych czy nie, ale dobrze tez jest prasować wszystko nawet bieliznę . I w wysokiej tem pierz, powyżej 60 . Mniejsza nie wybije . Paznokcie jej obetnij, a jak bedzie mieć owsiki, to poinformuj przedszkole. Bo wiesz jak może byc . Ty ja wyleczysz a ona ci za miesiąc znowu przyniesie. ![]() I poczytaj sobie dokładniej jaka dieta przy owsikach co ,a czego nie dokładnie . ![]() No zdarza sie , puścisz do przedszkkla ,a wróci z intruzami. Ide bo mnie moj owsik atakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#320 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie jak dam odrobinę cynamonu to tez nie będzie mocno czuć ,przyprawy chcę kupić tu http://www.tureckisklep.pl/15-przyprawy mają dużo przypraw które chcę mieć a na pewno ich nie kupie u nas nigdzie w sklepie cynamon lubię ale bardziej mi pasuje do słodkich potraw jakoś tak ,chociaż w sumie jest gorzki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na owsiki jeszcze są polecane pestki z dyni do jedzenia ,no i wszystkie kwaśne i ostre ,chociaż ciężko dziecko zmusić do zjedzenia jak nie lubi |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
Libra sprawdzałam ją dzisiaj i nic nie widzę, żadnych robaczków
![]() ![]() To już nie wiem ![]() Poczytałam trochę na necie i wiem co za zmiany ma młoda - brodawki jakieś... była jedna, a po jakimś czasie więcej urosło :/
#322 |
Zakorzenienie
|
Witam,
u nas bez zmian a nawet rzekłabym- gorzej, bo mała ma straszny odrywający się kaszel przy którym płacze i zawalony nos którego nie chce oddmuchiwać, a katarek nawet rady nie daje... a rzęzi jej okropni w nosie. Potem jej to w nocy spływa, ona się wkurza i tak wkoło. No i gorączka niemal non stop. ja już nie wiem czy dawać jej się mecvzyć w nocy czy zbijac (dzis miała 38,2). Nie może wtedy spać, odkrywa się, za chwile przykrywa, płacze, że gorąco jej w główkę... Nie wiem nawet czy ten termometr nie zaniża, bo dziś czułam, że ma podniesiona temperaturę a wyszło 36,8. Mi wychoodzi 36,4 (ale możliwe ze ja osłabiona bo z nerwów nic nie jem i juz znikam z powierzchni ziemi). n amikolaja oczywiście nie pójdzie. Myślałam, że do dziś ona już wydobrzeje dokładnie, że juz będzie ok. Do przedszkola jej nie chciałam i tak dawać tylko na tego Mikołaja. Tylko pod warunkiem, że juz by było ok- bez gorączki i bólu ucha. Dziś znów skarży się na ucho. Mamy 3 dobe antybiotyku a poprawy zero ![]() ![]() Jutro mam wizytę prywatna u laryngologa ale sama nie wiem- iść czy przełożyć jak wydobrzeje? Bo obawiam się, że takiej marudnej i tak nic nie sprawdzi... Co radzicie? Wizyta 130 zł wiec wolałabym żeby nie poszła na marne. Przez ta chorobę poszło już 250 zł ![]() Jeszcze tż dzis w Poznaniu do wieczora a ja nawet nie mam jak wyjśc na zakupy. Dobrze ,ze mam dobrą koleżankę i kupiła mi chleb i mleko i przyniosła- to mam co jeść ![]() ![]() Dół mnie łapie straszny. Ta bezsilność jest najgorsza...
#323 |
Zakorzenienie
|
Asiulek laryngologa przestaw
![]() ![]() ![]() Jak się dzieć źle czuje dostaje nurofen ![]() ![]() U nas teraz zapalenie spojówek panuje . Już kilka sztuk miało . Oby Olka na święta nie przytargała ![]()
#324 |
Zakorzenienie
|
libra- doczytalam że pisalas o tym mucofluidzie. Faktycznie rozrzedza i katar puszcza? Ale sam spływa czy łatwiej go wydmuchać? Niestety moje dziecko nie da sobie zapodac tego dziadostwa do nosa. Chciałam dziś na siłę ale jestem sama i nie daję rady, a tż dopiero wróci jak mała będzie spała
![]() Teraz jak jej odciągam katar odkurzaczem to chce tylko z prawej dziurki, jak ciągne z lewej (lewe ucho boli) to jak zaczyna coś "iść", wyrywac sie, to zaczyna płakać, że boli. Nie mam juz sił co zrobić zeby to usunąć...no i nie wiem czy robić to na siłę... ale wiem, że jak to tam siedzi i ona nie chce tego wydmuchać ani odciągnąć to nigdy nie będzie lepiej...
#325 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jeszcze raz dziękuje
![]() dzisiaj czuje się super, w końcu wzięłam się za sprzątanie Asia biedna Wercia, podawaj nurofen na zmianę z paracetamolem. Mi zawsze lekarz przypomina, żeby nie dawać cały czas tego samego leku tylko na zmianę.
#326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
Asia psikasz jakieś krople do noska? Zosia jak miała taki katar to lekarz kazał często psikać.
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- A może inhalacje z soli? u nas zawsze pomagają
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Asia a ja bym poszła do laryngologa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- inhalacje są bardzo pomocne przy katarze i kaszlu u nas też zawsze się sprawdzają ![]()
![]() |
#329 |
Zakorzenienie
|
Asiulek a sama sobie nie psiknie ? Olka to sobie sama wodę morską zapodaje , tylko taką co nie psika takim mocnym strumieniem . disnemar czy coś takiego mamy .
#330 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś dała sobie zrobić inhalację z soli. zastanawiam się nad mucosolvanem do inhalacji bo moja pediatra powiedziała, że leki wykrzytuśne dobrze działają na rozrzedzenie wydzieliny. A jakie krople masz na myśli? typu nasivin, otrivin? tych staram się unikać... woda morską tez nie chce sobie psikać, tylko na sile to robię ale udaje mi się max 2 razy dziennie a to za mało... teraz zasnęła i chrapoli jak stary dziad przez tego gluta w nosie... nie wiem jak się go pozbyc ![]() Cytat:
![]() Z laryngologiem nie wiem co zrobić... moze w sumie by przepisał coś co faktycznie jej pomoże... ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- ania- jak bywała tylko przeziębiona to tez sama sobie psikała ale nigdy nie była aż tak chora i rozdrażniona, wszystko jest na nie i wszystko ją "boli". Wiem jedno- najwazniejsze to starać się by nie było kataru w nosku a ciężko tego dokonać jak dziecko nie współpracuje tylko na słowo "dmuchanie", "odciąganie" , "syrop" itp reaguje płaczem...
Weroniczka (05.04.2010r) ![]() "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) ![]() Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2013-12-18 o 11:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.