Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska - cz.10 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-18, 10:04   #271
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
Ja tez juz nie wiem co mam ze sobą zrobić ... Fakt jest taki ze chyba zwariuje i ocipieje :/

Właśnie jestem po serduszku z TZtem i stwierdził ze jestem jakaś inna tam w środku lol powiedział ze go coś tam gilgotalo hahahah ohhh ten mój Tzt .... Idę na jakiś spacer babole nie będę Wam tu smecic ....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dobrze, że go gilgotało, a nie ugryzło
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:05   #272
agnieszkaK
Zadomowienie

Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -

cześć dziewczyny!
u mnie wszystko ok, ja jakoś tak przejżałam wątek, ale nie chce mi się pisać, mam jutro stresujący dzień w pracy, do któego muszę się przygotować, no i denerwuję się od wczoraj. ogólnie wykres zaczyna przypominać mój poprzedni, więc przynajmniej się nie nakręcam,że coś jest na rzeczy.

brydzia co to za doły??? w Twoim stanie nie wolno!!, może męża faktycznie coś gilgotało oby.. kciuki moje są.

Lea ale jeszcze nie jest przesądzone,że ten pęcherzyk nie pęknie przecież, bądźmy dobrej myśli
a co do prezentów to też kupuje się u nas każdemu, w większości bez niespodzianek, tylko każdy wymienia co by chciał dostać i tak jest od lat. ale wszyscy są zawsze zadowoleni i klimat jest otwierania prezentów w wigilię .. bardzo to lubimy
debra widzę,że szukasz nadziei i ją znalazłaś, w naszej nowej wizażance i dobrze, oby i Wam się udało..
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:06   #273
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

i ja już po badaniu. Ludzi w laboratorium masakrycznie dużo . Co się nasiedziałam to moje . Przed pracą skoczę jeszcze i odbiorę, bo miła pani zapisałam mi cito jak poprosiłam o wynik o 11
Stary 2013-12-18, 10:08   #274
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Leany widzę wszystko dopięte na ostatni guzik...:brzydal : to ja się pochwalę...nie mam ani jednego prezentu, a dwa, porządków świątecznych nawet nie zaczęłam, zakupów też nie mam a święta za 6 dni

to wszystko przez Was!!!!!

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:10   #275
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Leany widzę wszystko dopięte na ostatni guzik...:brzydal : to ja się pochwalę...nie mam ani jednego prezentu, a dwa, porządków świątecznych nawet nie zaczęłam, zakupów też nie mam a święta za 6 dni

nie jesteś sama - jestem na takim samym etapie jak Ty
Stary 2013-12-18, 10:11   #276
Dziodzio
Raczkowanie

Tak, tak! Kwas foliowy dla facetów!
Warto suplementować facetów bo ogólnie mamy na świecie epidemię obniżenia jakości męskiego nasienia. Taka choroba cywilizacyjna Wiecie, że teraz to nawet normy w laboratoriach obniżono...

MACA to ta: http://www.apteka-melissa.pl/apteka/...y-80-kaps.html
Jest specjalna MACA dla facetów, ale właśnie lepiej brać tą dla młodzieży. Chyba właśnie między innymi ze względu na ten kwas foliowy.
Mój mąż brał L-karnitynę taką dla sportowców z Olimpu (http://www.olimp-sklep.pl/produkt/91...ga-caps-120kap), ale o L-karnitynie to warto doczytać. Ja się nie znam, ale tam jest jakaś kwestia tego że najlepiej łączyć L-karnitynę i acetyl L-karnitynę.
I tu chodzi o duże dawki. Czytałam gdzieś, że w testach podawano 3000 mg L-Karnityny i 4000 mg Acetyl L-Karnityny. Nie wiem czy kogoś interesuje taka suplementacja, ale zanim kupicie takie gotowe specyfiki dla facetów to sprawdźcie jakie tam są dawki i jaki jest stosunek ceny tych preparatów do dawki.
Te rady o MACA i L-karnitynie to są rady od lekarza
Dziodzio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:14   #277
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:

No więc nie jesteś sama
Stary 2013-12-18, 10:15   #278
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
dobrze, że go gilgotało, a nie ugryzło
Hahaha wampir kreweta hahahhahah

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!
u mnie wszystko ok, ja jakoś tak przejżałam wątek, ale nie chce mi się pisać, mam jutro stresujący dzień w pracy, do któego muszę się przygotować, no i denerwuję się od wczoraj. ogólnie wykres zaczyna przypominać mój poprzedni, więc przynajmniej się nie nakręcam,że coś jest na rzeczy.

brydzia co to za doły??? w Twoim stanie nie wolno!!, może męża faktycznie coś gilgotało oby.. kciuki moje są.

Lea ale jeszcze nie jest przesądzone,że ten pęcherzyk nie pęknie przecież, bądźmy dobrej myśli
a co do prezentów to też kupuje się u nas każdemu, w większości bez niespodzianek, tylko każdy wymienia co by chciał dostać i tak jest od lat. ale wszyscy są zawsze zadowoleni i klimat jest otwierania prezentów w wigilię .. bardzo to lubimy
debra widzę,że szukasz nadziei i ją znalazłaś, w naszej nowej wizażance i dobrze, oby i Wam się udało..
Kochana kciuki za jutro, mam nadzieje ze powiedzie Ci sie w pracy! A co do wykresu to jeszcze moze sie zmienić... W końcu do @ masz jeszcze dobry tydzień + bedzie wszystko dobrze !!!

Cytat:
i ja już po badaniu. Ludzi w laboratorium masakrycznie dużo . Co się nasiedziałam to moje . Przed pracą skoczę jeszcze i odbiorę, bo miła pani zapisałam mi cito jak poprosiłam o wynik o 11
Kciuki za wyniki !!

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:15   #279
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
nie jesteś sama - jestem na takim samym etapie jak Ty
nie powiem, troszkę mi ulżyło... a jak widzę jeszcze i czytam, że dziewczyny pieką ciasteczka, ciasta, duperele robią to się czerwona robię
w zeszłym roku miałam już wszystko porobione i pokupowane w tym czasie, a w tym za dużo na głowie i nie mam siły, okazje pójścia bez syna wykorzystuje na badania i wizyty lekarskie. W piątek już się wezmę za siebie ogarnę zakupy świąteczne i prezenty chociaż. A większe porządki sobie zostawię na po świętach a co umyję tylko okna, bo wiadomo i odsunę łóżka żeby pod nimi ogarnąć. Resztę sram

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-12-18, 10:19   #280
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

ja do tego dorzucę jeszcze brak czasu , bo prawie codziennie pracuję do 21 i mam nadgodziny . Chyba nocą będę sprzątać i gotować na święta

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Hahaha wampir kreweta hahahhahah

Kochana kciuki za jutro, mam nadzieje ze powiedzie Ci sie w pracy! A co do wykresu to jeszcze moze sie zmienić... W końcu do @ masz jeszcze dobry tydzień + bedzie wszystko dobrze !!!

Kciuki za wyniki !!

kiedys był taki film nawet, że laska miała gryzącą pipkę i odgryzała przyrodzenie facetom

dziękuję za kciuki

Cytat:
nie powiem, troszkę mi ulżyło... a jak widzę jeszcze i czytam, że dziewczyny pieką ciasteczka, ciasta, duperele robią to się czerwona robię
w zeszłym roku miałam już wszystko porobione i pokupowane w tym czasie, a w tym za dużo na głowie i nie mam siły, okazje pójścia bez syna wykorzystuje na badania i wizyty lekarskie. W piątek już się wezmę za siebie ogarnę zakupy świąteczne i prezenty chociaż. A większe porządki sobie zostawię na po świętach a co umyję tylko okna, bo wiadomo i odsunę łóżka żeby pod nimi ogarnąć. Resztę sram
też mam plan ogarnięcia z grubsza . Firanki popiorę, okna umyję i sprzątnę normalnie bez cudowania
Stary 2013-12-18, 10:21   #281
Karoloo
<3 <3 <3

Hej

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:25   #282
Leine
Zakorzenienie

Cześć działochy

Wskoczyłam w sukienkę, porobiłam zdjęcia i analizuję...
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:30   #283
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:

Nie przesadzałabym z tą dopiętością Tak jak pisałam: musimy jeszcze wybrać sobie prezenty od siebie, dokupić grę Bubie, dokupić coś dla dzieciaków szwagra, dla dziadków; poza tym zakupy świąteczne, żeby coś dobrego było w domu do jedzonka Jeszcze po choinkę powinniśmy dziś wyskoczyć, bo potem TŻ będzie pracował od rana (albo odsypiał nocki), a ja z kolei będę mieć już same popołudniowe zmiany aż do świąt... tyle dziś trzeba ogarnąć, a TŻ-a nie ma - czekam i czekam na niego

Co do porządków świątecznych, to ja bym przetrwała bez nich Ale TŻ się uparł i wczoraj wieczorem sprzątaliśmy - większość ogarnęliśmy... tylko co z tego, jak do świat pewnie znowu zdążymy bałagan zrobić?

Serio myjecie okna w grudniu? Szokujecie mnie!

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2013-12-18 o 10:37
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:33   #284
Carmenaa_88
Zakorzenienie

dobra, zaczęłam działać (na razie myślowo), ubiorę dziś z synkiem choinkę jutro umyję okna w piątek te zakupy i prezenty, a w sobotę odsuwanie mebli O! jeszcze śledzie by się przydało zrobić, ale kiedy mi się będzie chciało to nie wiem

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-12-18, 10:35   #285
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
kiedys był taki film nawet, że laska miała gryzącą pipkę i odgryzała przyrodzenie facetom
Widziałam Kumpel mnie kiedyś zaprosił do siebie na oglądanie
Stary 2013-12-18, 10:36   #286
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
mieszkam przy dosyć ruchliwym skrzyżowaniu także moje okna są narażone na częste brudzenie a ostatnio myłam je...uwaga uwaga we wrześniu

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-12-18, 10:37   #287
Leine
Zakorzenienie

Karoloo strasznie mi przykro, że @ przylazła!!! A ja się łudziłam, że jakaś w końcu zaciąży, bo dawno nikt nie mówił o II kreseczkach

DebraM ja nie znam się kobieto na testach, czego Ty ode mnie wymagasz Olgietka też mnie olała a Zbyszek jej w oko!
Cytat:
Pisałam do Was ale mi skasowalo wiadomość !! Grrrrrrr

No napewno to po hormonach . Jeszcze dzisiaj po serduszku Tzt mówi ze jestem inna w środku i ze sie zmieniło tam lol ah ten Tzt moj kochany...

IDE na spacer...

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Swoją drogą. Gdzie plemniki leżakują w oczekiwaniu na jajeczko?
w jajowodzie
Cytat:
pfff... pecherzykow dalej brak
Czekam jeszcze na wizytę u tego od niepłodności - zobaczę co powie o tym TSH
jajniki chyba z Ciebie drwią
Stary 2013-12-18, 10:41   #288
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przesadzałabym z tą dopiętością Tak jak pisałam: musimy jeszcze wybrać sobie prezenty od siebie, dokupić grę Bubie, dokupić coś dla dzieciaków szwagra, dla dziadków; poza tym zakupy świąteczne, żeby coś dobrego było w domu do jedzonka Jeszcze po choinkę powinniśmy dziś wyskoczyć, bo potem TŻ będzie pracował od rana (albo odsypiał nocki), a ja z kolei będę mieć już same popołudniowe zmiany aż do świąt... tyle dziś trzeba ogarnąć, a TŻ-a nie ma - czekam i czekam na niego

Co do porządków świątecznych, to ja bym przetrwała bez nich Ale TŻ się uparł i wczoraj wieczorem sprzątaliśmy - większość ogarnęliśmy... tylko co z tego, jak do świat pewnie znowu zdążymy bałagan zrobić?

a co w tym dziwnego? Jak okna brudne to trza umyć . A że mrozów nie ma to i lepiej się myć będzie . Mi np pies odcisk pyska zawsze na szybach w salonie zostawia i wolę w święta patrzeć na świat przez czyste okna

Cytat:
Widziałam Kumpel mnie kiedyś zaprosił do siebie na oglądanie
nie ma to jak romantyczny fim
Stary 2013-12-18, 10:57   #289
cowie
Zakorzenienie

A w ogóle zapomniałam Wam napisać!
Wczoraj pojechaliśmy z TŻtem po ten mój stanik. Podjeżdżamy pod dom dziewczyny, która je sprzedaje, ciemno jak w , mała uliczka. TŻ zatrzymał się przed jakimś samochodem. Chcę wysiąść, patrzę w lusterko a tam w tym samochodzie człowiek. Przyglądam się i okazuje się, że w tej masce z krzyku/strasznego filmu
Nie powiem w takich okolicznościach trochę się przestraszyłam.
Okazało się, że koleś sobie na zagłówki pozakładał te maski, żeby ludzie się właśnie nabierali

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

A z tą gryzącą krewetą to ten film powstał na podstawie wierzeń ludowych.
Tak samo jest takie wierzenie, że penis może się wciągnąć do środka. I stoi tak po kilka godzin dziennie cała rodzina i trzyma facetowi penisa, żeby mu go nie zassało

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:35   #290
wik_and_ola
Zadomowienie

Hej krewety, pusie i inne piczki
Poczytałam co nabazgroliłyście od wczoraj, ale nie cytuję, bo nie mam siły.
To co zapamiętałam:
Olgietka - wytrzymałości w rzucaniu palenia!!! Ja rzuciłam jak zaszłam w pierwszą ciąże i nie palę już prawie sześć lat I w ogóle mnie nie ciągnie do tego dziadostwa
Limonelka - witaj
Leine - wrzucaj fotę to ocenimy czy ta sukienka naprawdę taka za mała i czy potrzebujesz dodatkowych skalpelków
katekatee - trzymam mocne kciuki!!!
Karoloo - Powodzenia w 5 cyklu starań!
Brydzia - Proszę nam tu nie martwić się na zapas
Stary 2013-12-18, 11:53   #291
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak będziesz w Warszawie to Ty do żadnych lekarzy nie lataj tylko masz się z nami spotkać
Gadałam już nawet wstępnie z TŻ, że jakoś na wiosnę/latem chciałabym skoczyć na weekend do Warszawy. Sama. Po cichaczu, żeby nawet rodzicom nie mówić, że będę w PL, bo przecież by się narobiło...
"łooolaboga wyrodna córka, była w Polsce i nawet nie odwiedziła...!"
Chciałabym zobaczyć się z moją ukochaną, najlepszą na świecie świadkową... i z Wami

Cytat:
Pusia też mnie śmieszy. Dlatego częściej jak już jest pierożkiem
to ja zostanę przy Bożence... albo rymie do Grohe

Cytat:
Wczoraj pojechaliśmy z TŻtem po ten mój stanik. Podjeżdżamy pod dom dziewczyny, która je sprzedaje, ciemno jak w , mała uliczka. TŻ zatrzymał się przed jakimś samochodem. Chcę wysiąść, patrzę w lusterko a tam w tym samochodzie człowiek. Przyglądam się i okazuje się, że w tej masce z krzyku/strasznego filmu
Okazało się, że koleś sobie na zagłówki pozakładał te maski, żeby ludzie się właśnie nabierali

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Tak samo jest takie wierzenie, że penis może się wciągnąć do środka. I stoi tak po kilka godzin dziennie cała rodzina i trzyma facetowi penisa, żeby mu go nie zassało
Te maski widziałam....
Ej... a w jakiej sytuacji ten penis miałby się zasysać? Bo mój osobisty penis jest w obecnej sytuacji na wagę złota! Jakem Olgietka będę bronić i trzymać ze wszystkich sił, żeby nie zassało.. ale poproszę o podpowiedź... Kiedy?! Czy ja mam przez 24h tak zapobiegawczo trzymać rękę na pulsie?

Gienek właśnie zaebał mi ze stolika pierniczka

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Krewety moje drogie
Ja wiem, że Bozia dała internet i wujka Google po to, żeby nie zadawać durnych pytań.. ale przecież Wy razem tu wzięte bijecie na łeb całą wikipedię

zaciekawiło mnie pytanie cowie o żywotność plemniorów...
Rozumiem, że aby halfzbyszki wykonały zadanie najlepiej byłoby bzykać się tak z 6 dni w okolicach okołoowulacyjnych? Tylko lepiej przed czy po owu? ile żyje jajo?!

Czuję się przy Was jak jakiś niedorozwój... ale dajcie mi szansę.. jeszcze kilkanaście miesięcy temu nie wiedziałam co to TŻ, PM....
Stary 2013-12-18, 11:59   #292
Leine
Zakorzenienie

Cytat:

też bym się wystraszyła

taa... wsiąkający penis
Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
Leine - wrzucaj fotę to ocenimy czy ta sukienka naprawdę taka za mała i czy potrzebujesz dodatkowych skalpelków
dzięki, chociaż Ty zauważyłaś właśnie się naskalpelowałam może wrzucę fotke za 3 miechy jak będę całkiem zgrabna? Bo teraz to nie wiem co o sobie mysleć

a teraz idę jeść

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
zaciekawiło mnie pytanie cowie o żywotność plemniorów...
Rozumiem, że aby halfzbyszki wykonały zadanie najlepiej byłoby bzykać się tak z 6 dni w okolicach okołoowulacyjnych? Tylko lepiej przed czy po owu? ile żyje jajo?!

Czuję się przy Was jak jakiś niedorozwój... ale dajcie mi szansę.. jeszcze kilkanaście miesięcy temu nie wiedziałam co to TŻ, PM....
Im częściej tym gorzej moim zdaniem. Nowe-świeże nasienie= jest słabe, nie zdążyło się 'uodpornić'. Ale i tak laski zachodzą. Po prostu trzeba mieć odrobinę 'szczęścia'...
Najlepiej co 2-3 dni o ile masz dobry śluz a tż plemniki zdrowe i dużo.
Ja po 6dniowym maratonie nie zaszłam w ciążę, tż ma plemników b. mało.

Jajo żyje max 48h.

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2013-12-18 o 12:00
Stary 2013-12-18, 12:02   #293
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
Olgietka - wytrzymałości w rzucaniu palenia!!! Ja rzuciłam jak zaszłam w pierwszą ciąże i nie palę już prawie sześć lat I w ogóle mnie nie ciągnie do tego dziadostwa
A dużo/ długo paliłaś?
Ja cholera czuję, że jakbym zapaliła papierosa teraz to czułabym czystą przyjemność... Oczywiście nie zapalę, bo szkoda by mi było tych pięciu dni ale... Nie czuję się jeszcze uwolniona od tego dziadostwa....
Kiedy to mija? Kiedy przestajesz o tym myśleć?
Stary 2013-12-18, 12:03   #294
Karoloo
<3 <3 <3

Cowie chlopak kumpeli tez ma takie pokrowce i tez nie wystraszylam

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2013-12-18, 12:05   #295
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość

Im częściej tym gorzej moim zdaniem. Nowe-świeże nasienie= jest słabe, nie zdążyło się 'uodpornić'. Ale i tak laski zachodzą. Po prostu trzeba mieć odrobinę 'szczęścia'...
Najlepiej co 2-3 dni o ile masz dobry śluz a tż plemniki zdrowe i dużo.
Ja po 6dniowym maratonie nie zaszłam w ciążę, tż ma plemników b. mało.

Jajo żyje max 48h.
Dziękuję To sporo wyjaśnia...
Stary 2013-12-18, 12:10   #296
Ishka
Zadomowienie

Witam babolki

U mnie na ovu mały szok przeżyłam...wpisuje dzisiejszą tempke a tak komunikat...."przesunięto owulacje z 12dc na 18dc i co to ma być wogóle ;/ już jestem pewna że w tym cyklu cos sie pokabaciło i nic nie wyjdzie

Zaraz wpadną faceciki od wodomierzy ;/ niech już przyłażą i idą bo dzisiaj mam humor do ......;/ szkoda gadać normalnie załamka
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 12:14   #297
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam babolki

U mnie na ovu mały szok przeżyłam...wpisuje dzisiejszą tempke a tak komunikat...."przesunięto owulacje z 12dc na 18dc i co to ma być wogóle ;/ już jestem pewna że w tym cyklu cos sie pokabaciło i nic nie wyjdzie

Zaraz wpadną faceciki od wodomierzy ;/ niech już przyłażą i idą bo dzisiaj mam humor do ......;/ szkoda gadać normalnie załamka
no ale że jak to tak?! se wzięło i se przesunęło?!
Stary 2013-12-18, 12:18   #298
kindziulindzia
Zakorzenienie

Olgietka mam pytanko z innej beczki jak tam w tej Danii jest??
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 12:27   #299
Karoloo
<3 <3 <3

Olgietko jak bylam 4 miechy temu u gin to powiedziala mi ze trzeba sie kochac często tzn co 2-3 dni.
Tak jak Leine pisze jeszcze szczescie tez sie przyda

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2013-12-18, 12:28   #300
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Olgietka mam pytanko z innej beczki jak tam w tej Danii jest??
a o co pytasz?
Ludzie są bardzo przyjaźni, pogoda do , cały czas pada... niebo wisi tuż nad głową i jest masakrycznie płasko śniegu jeszcze tu nie widziałam.. za to rozjechałabym już z 345 rowerzystów. Dymają na tych rowerkach nawet w deszcze i wichry. Za nic mają sobie choroby. Gabinety lekarskie świecą pustkami, leki kosztują majątek.. Oni wcale nie chorują!
Trochę się obawiam tego ich podejścia.. właśnie ze względu na potencjalną ciążę...
Rozmawiałam na ten temat ze znajomą Polką, która tu rodziła. Jest zachwycona! Po pierwsze kultura w szpitalu, wszyscy koło Ciebie skaczą. Rodzisz jak chcesz: na stojąco, leżąco, w wannie... TŻ jest cały czas przy Tobie. Po porodzie zostaje z Tobą w pokoju na pierwszą noc.. no chyba, że poród był bez żadnych komplikacji to możesz iść do domu już kilka godzin po...
Fakt jest faktem, że oni raczej nie skupiają się na podtrzymaniu ciąży jeśli coś jest nie tak w pierwszych tygodniach.. Selekcja naturalna - jeśli coś jest słabe to ginie..
Nie robią miliona badań, USG jest robione trzy razy (o ile oczywiście nie ma żadnych komplikacji).... Może to i dobre.... ale we mnie cały czas siedzi polaczek, który najchętniej całą ciąże spędziłby podpięty pod usg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości