Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-18, 00:20   #1711
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
W każdym razie, w drodze powrotnej, bus pęka w szwach, a tu się pakuje mama z dwójką dzieci. Jedno siedmioletnie, drugie siedmiomiesięczne. I wózek. Spacerówka co prawda, ale to wciąż wózek. Pan kierowca mówi jej kulturalnie, że no on ma pełny autobus, miejsc siedzących nie ma, a za dokładnie 5 minut jedzie kolejny tą samą trasą i autobus a nie bus. Na co pani się wpakowała, bo ona 5 minut czekać nie będzie, a przecież w busie ta pani tu jej miejsca ustąpi.
-.
Ha! A jednak bywa.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 00:37   #1712
chwast
Zakorzenienie

ej ja mieszkam blisko ronda i autobusy jeżdżą tak co kilka minut bo dopiero później się rozjeżdżają no i zawsze te babury jak wracają z ryneczku muszą się wpakować w ten 1 gdzie jest najwięcej ludzi, z tymi siatami, w wielkich płaszczach no masakra Jakby nie mogły poczekać na pusty. I tak prawdopodobnie większości się nie spieszy.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 00:48   #1713
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
ej ja mieszkam blisko ronda i autobusy jeżdżą tak co kilka minut bo dopiero później się rozjeżdżają no i zawsze te babury jak wracają z ryneczku muszą się wpakować w ten 1 gdzie jest najwięcej ludzi, z tymi siatami, w wielkich płaszczach no masakra Jakby nie mogły poczekać na pusty. I tak prawdopodobnie większości się nie spieszy.
tak samo jak do tramwajów większość pakuje się do 1 wagonu (w tych tramwajach starszej daty gdzie jest jeszcze podział na wagony, np. w czwórce ).
Stary 2013-12-18, 01:12   #1714
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Tobie też uciękło "clear" i wpisałaś samo "candida"?
Skoro rozumiałam clear to spytałam tylko o candida. To był błąd życia.
Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Też znam przypadek candidi, okazało się że refluks.
A napiszecie w końcu co to jest ta candida, bo to chyba nie to co widziałam w google?
Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Ja jak byłam młodsza to chodziłam z bańką po mleko prosto od krowy - jeszcze ciepłe a kaszankę swojskiej roboty jeszcze niedawno jadłam - pyszności
Ja mam ze dwa razy do roku pół świniaka. Zawsze wtedy pyszna kaszanka, świeżynka gości w naszej kuchni. Nie lubię wieprzowiny ale wtedy robię wyjątek
W ogóle nim poznałam kaszankę ze świeżo zaszlachtowanej świni, to myślałam, że sklepowa to pychota. Ależ żyłam w błędzie.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

Dziwią mnie ludzie, którzy kupują od obcych ludzi jajka bez stempelków.
My mamy jajka od rodziny. Nie znam się na atestach ale kurty na pewno są regularnie badane. Jednak ostatnio zrobiłam mamie awanturę, że bezrefleksyjnie kupiła jajka wiejskie u przydrożnej sprzedawczyni. Pojawiła się taka nie wiadomo skąd, z nie wiadomo jakiej jakości towarem, stanęła przy skrzyżowaniu i robiła interes przez kilka dni. Bóg wie czy te jaka zdrowe były.

Pełno też takich co chodzą po domach i sprzedają wiejskie jajeczka, czy ziemniaki.
Może przesadzam, ale jednak ze sklepu to jakoś tak pewniej, że wirusa czy innego syfu nam nie sprzedadzą.

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
A kto w małym gospodarstwie na wsi stempluje jajka? Jajka wiejskie ludziom kojarzą się bez stempelków. I fermy też takie sprzedają. I są klatlowe, a idą za wolnowybiegowe. Jeśli hodowla jest zarejestrowana to jest stempelek odpowiedni. Ale nikt nie rejestruje hodowli mając 100 kur np.

via tapatalk
Ale ciekawe ile takich sprzedawców co opisałam powyżej ma w ogóle zgodę na sprzedaż danego produktu w danym miejscu? Co rusz na skrzyżowaniu stoją nowe stoiska, a to miód, a to jajka, a to Jehowi a to kwiatuszki na dzień kobiet. Kto ich tam wie.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ależ ja wiem, dlaczego ludzie sprzedają jajka bez stempelków. Nawet podejrzewam, że większość tych jajek to wcale nie jajka od małych hodowców ze wsi, ale zwykłe jajka z chowu klatkowego ze zmazanym stemplem.
Ja się dziwię, że ludzie to kupują. W takiej sytuacji to już lepiej kupić jajka ze stemplem 0 albo kupić od kogoś, kogo się zna i u kogo można zobaczyć w jakich warunkach kury żyją.
Podobno są też specjalnie smarowane kupą lub czymś co ją udaje
Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
No w tej sytuacji tak. Bo nawet takie fermowe, udające wiejskie jest badane na salmonelloze.

via tapatalk
Ale w takim razie ja proszę sprzedawcę o atesty, badania i datę ważności do spożycia :P I co wtedy? Taki sprzedawca guzik wie, a ja na zdrowy rozsądek powinnam go zgłosić. Po coś te stempelki są, nie dla ozdoby. Jak się umie je rozszyfrować to można sprawdzić nawet firmę która sprzedaje jajka. Oczywiście, nikt tego nie robi, ale zawsze jest to jakaś informacja i bat na producentów.
Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
tym bardziej się jej dziwię, że z nim jest
Pewnie taka sama sknera jak on. Dziwne tylko, że jak zobaczył ją jako swoje odbicie lustrzane to nie oprzytomniał, że coś nie tak z tym systemem.

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie takie myślenie u dorosłych osób:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...09&postcount=7
Myślałam, że już mnie dzisiaj nic porządnie nie zdziwi Właściwie, to dziś jest wczoraj. Więc dziś dopiero się zaczęło Eeee, chyba pójdę spać.

Cytat:
Z kolei w bajkach o kucykach Pony pojawia się motyw przeobrażenia w jednorożca – symbol ruchu New Age, a także Antychrysta.
Widzę, że moje zdziwienie się rozkręca. A chciałam sobie kupić bluzkę z My Little Pony Choć by się zgadzało, tyle razy słyszałam, że mam diabła za skórą.

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Podobno tęcza LGTB różni się ilością kolorów, ta zwykła ma siedem, a ta druga sześć. I w zależności od liczby kolorków na tęczy można osądzać czy coś jest ok, czy nie

O ile wzrok mnie nie myli to tęcza MLP ma 6 kolorów.

Nadrobiłam was.

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
2ystem1645 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 08:24   #1715
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
tak samo jak do tramwajów większość pakuje się do 1 wagonu (w tych tramwajach starszej daty gdzie jest jeszcze podział na wagony, np. w czwórce ).
Ja się pakuję do pierwszego wagonu i to często do czwórki. Jak wysiadam to mam bliżej przejście, nie muszę się przepychać między ludźmi jak mi miga zielone

Dziwi mnie, że w stronach top 1000 nie ma Wizażu
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 09:31   #1716
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Niesamowicie mnie wkurzają ciołki, którzy uważają, że to tak fajnie chwycić obcą dziewczynę za tyłek.
Dupek tak mnie wystraszył, że zdołałam jedynie trochę bluzgnąć zamiast palnąć palanta w ten pusty łeb.
I dziwią mnie dziewczyny, które na takie macanki reagują zadowoleniem i chichotem, mnie do tej pory trzęsie z obrzydzenia. A już tyle czasu miałam spokój z chamskimi zaczepkami.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 09:57   #1717
Lemmy is God
Wtajemniczenie

No bo to chodzi o to że jak w bajce tęcza ma 6 kolorków to spisek, promocja homo i zabronić oglądania
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:46   #1718
201604191001
Konto usunięte

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;44206818]Niesamowicie mnie wkurzają ciołki, którzy uważają, że to tak fajnie chwycić obcą dziewczynę za tyłek.
Dupek tak mnie wystraszył, że zdołałam jedynie trochę bluzgnąć zamiast palnąć palanta w ten pusty łeb.
I dziwią mnie dziewczyny, które na takie macanki reagują zadowoleniem i chichotem, mnie do tej pory trzęsie z obrzydzenia. A już tyle czasu miałam spokój z chamskimi zaczepkami.[/QUOTE]

http://codziennikfeministyczny.pl/ri...ie-komentarze/
Cytat:
Kiedyś w pociągu jakiś gość zaczął macać mnie po pupie. Złapałam więc jego rękę, podniosłam do góry i spytałam: „Czy ktoś zgubił rękę? Znalazłam ją na swoim tyłku.”
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:28   #1719
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Kiedyś pewien facet publicznie skomentował, że mam wielkie cycki. Spojrzałam więc na nie i zaczęłam wrzeszczeć, jakbym nigdy wcześniej ich nie zauważyła.
Cytat:
Gdy jacyś kolesie zaczęli gwizdać na moje koleżanki udałem, że myślę, że to na mnie i podbiegłem do ich samochodu z uśmiechem pełnym nadziei. Speszeni – szybko odjechali.
Te są rewelacyjne

Btw, jak byście zareagowały na teksty typu "a co ty taka smutna?" i podobne? Przy mojej złośliwej gębie zdarzyło mi się to niejeden raz, a nie mam pojęcia, co można zgrabnie odpowiedzieć

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-12-18 o 11:30
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:30   #1720
201604191001
Konto usunięte

Mnie urzeklo to z paczkiem <3
Stary 2013-12-18, 11:33   #1721
Withers
Zakorzenienie

A tam na samym dole komentarz, który bardzo mnie zdziwił: "jak można nie trawić takich komentarzy w swoim kierunku, dla mnie to dowód uznania ze strony płci przeciwnej ;p"

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:35   #1722
Ruby Invicta
Zadomowienie

Świetne Szkoda, że niestety często nie ma czasu na jakąkolwiek reakcję.

Dobiły mnie komentarze pod tym artykułem.

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:38   #1723
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Withers Pokaż wiadomość
A tam na samym dole komentarz, który bardzo mnie zdziwił: "jak można nie trawić takich komentarzy w swoim kierunku, dla mnie to dowód uznania ze strony płci przeciwnej ;p"
(To będzie trochę słaba opinia), ale mi się zawsze wydaje, że takie poglądy głoszą osoby, których nigdy nie spotkało zaczepianie, gdzie najważniejsze są cycki, nogi, czy inna część ciała i nie potrafią sobie wyobrazić, jak chamskie albo upokarzające to potrafi być. Ewentualnie zazdroszczą
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:48   #1724
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Te są rewelacyjne

Btw, jak byście zareagowały na teksty typu "a co ty taka smutna?" i podobne? Przy mojej złośliwej gębie zdarzyło mi się to niejeden raz, a nie mam pojęcia, co można zgrabnie odpowiedzieć
Mnie się zdarzyło odpowiedzieć, że jestem smutna, bo gdzie bym wyszła, to mnie dziwni ludzie zaczepiają

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:55   #1725
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Mnie się zawsze pytają, czemu jestem taka zawieszona
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 12:03   #1726
Bananalama
jestę wieszczę

Na faceta-płaszczykowca zdarzyło mi się zareagować słowami "widziałam większe"

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2013-12-18, 12:38   #1727
201604191001
Konto usunięte

Ja kiedys powiedzialam "Bo Nemeczek umarl". Nie zajarzyl, chyba nie czytal lektur.
Stary 2013-12-18, 13:22   #1728
siarka40
Szef ds. Wymianek

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;44206818]Niesamowicie mnie wkurzają ciołki, którzy uważają, że to tak fajnie chwycić obcą dziewczynę za tyłek.
Dupek tak mnie wystraszył, że zdołałam jedynie trochę bluzgnąć zamiast palnąć palanta w ten pusty łeb. [/QUOTE]
Kiedyś, gdy jechałam rowerem przez jakąś mieścinę, zostałam klepnięta w tyłek przez jednego z czterech kolesi podróżujących autem. Rechot na maksa oczywiście, a ja się przede wszystkim wystraszyłam, równie dobrze mogłam wykonać ostry manewr kierownicą i wjechać do rowu, albo i gorzej, pod ten samochód:|.
Stary 2013-12-18, 13:23   #1729
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Ja kiedys powiedzialam "Bo Nemeczek umarl". Nie zajarzyl, chyba nie czytal lektur.

mnie się pytają dlaczego jestem zła. A ja mam taki naturalny wyraz twarzy :c
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 13:24   #1730
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
tym bardziej się jej dziwię, że z nim jest
Albo jest takim samym skąpiradłem, albo uważa, że mąż ma zawsze rację a żona ma się słuchać, a przy tym go kocha itp. Ja tam nie wiem co Chinkom w głowach siedzi

Edytowane przez Cattivo
Czas edycji: 2013-12-18 o 13:26
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 13:45   #1731
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Mnie się zdarzyło odpowiedzieć, że jestem smutna, bo gdzie bym wyszła, to mnie dziwni ludzie zaczepiają
Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Jesteście rewelacyjne Na pewno wykorzystam.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:25   #1732
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Te są rewelacyjne

o matko słyszę to strasznie często. Smutna albo zła. Idę w pracy zjeść śniadanie - co, smutna?
nie

albo przebieram się a laska do mnie
- a ty co taka wkurzona, X cię wkurzyła
nie

Mnie się już nie chce tłumaczyć i mówię a no jakoś tak i odchodzę ;p albo hit no mnie ciężko jakoś strasznie zmęczyć, myję ręce pod koniec pracy i wchodzi babka
- zmęczona co?
widze, że ona pada więc mówię, że tak żeby głupio nie wyszło

nie wiem czemu to robię.

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2013-12-18 o 14:27
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:34   #1733
Bananalama
jestę wieszczę

Cytując samą siebie Wiecie, co mnie zawsze wkurza i denerwuje? Tzw. "posłańcy dobrej nowiny". Człowiek jest obcy, albo prawie obcy. Nie wie, czy właśnie umarł mi dziadek, zbankrutowałam na giełdzie, mam czyraki na d. czy wstałam z łóżka lewą nogą przez prawe ramię wylewając przy okazji sok wiśniowy na książki z biblioteki, ale z uśmiechem godnym rodziny muminków na haju i pie***onymi jednorożcami w tęczowych ślepiach mówi "życie jest piękne, uśmiechnij się!" albo co gorsza dorzuci "inni mają gorzej". Wiecie, coś w stylu "jaaa, smucisz się, a pan Zdzisław nie ma nogi, ręki, lewego oka i prawego jądra".

Stary 2013-12-18, 14:36   #1734
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
o matko słyszę to strasznie często. Smutna albo zła. Idę w pracy zjeść śniadanie - co, smutna?
nie

albo przebieram się a laska do mnie
- a ty co taka wkurzona, X cię wkurzyła
nie

Mnie się już nie chce tłumaczyć i mówię a no jakoś tak i odchodzę ;p albo hit no mnie ciężko jakoś strasznie zmęczyć, myję ręce pod koniec pracy i wchodzi babka
- zmęczona co?
widze, że ona pada więc mówię, że tak żeby głupio nie wyszło

nie wiem czemu to robię.
Akurat w takiej sytuacji, jak ty opowiadasz to są to na ogół takie "słowa wytrychy". Coś w rodzaju skoro już przebieramy się w jednej szatni to coś zagadam, żeby nie było głupiego milczenia, a potem rozmowa jakoś się może potoczy. Albo zagadują w kolejce po kawę w pracy, bo im się nudzi. Jednak trochę inne jest zaczepianie przez znajomą z pracy, a inne przez obcego kolesia np.w pociągu.
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:50   #1735
BioIvO
Zakorzenienie

Zasłyszane w wiadomościach:
Dziwi mnie, ze senator, człowiek z założenia poważny, tłumaczy przed sądem, ze biały proszek, który wciągał nosem to sproszkowane lekarstwa.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:54   #1736
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Zasłyszane w wiadomościach:
Dziwi mnie, ze senator, człowiek z założenia poważny, tłumaczy przed sądem, ze biały proszek, który wciągał nosem to sproszkowane lekarstwa.

Dziwi mnie że sąd uznał te tłumaczenia
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:54   #1737
Bananalama
jestę wieszczę

Raz się wystraszyłam nieco, bo jadę sobie rowerem przez las, wkoło żywej duszy, zatrzymuje się koleś i pyta o drogę. Pokazałam mu. Za jakiś czas to samo duże auto mi drogę zajeżdża i koleś pyta, czy chcę się za stówę zabawić

Stary 2013-12-18, 14:57   #1738
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Za jakiś czas to samo duże auto mi drogę zajeżdża i koleś pyta, czy chcę się za stówę zabawić
Miałam podobną sytuację i powiedziałam, że dziękuję, ale mnie nie stać i nie korzystam z usług prostytutek

Jakkolwiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 15:02   #1739
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez Jakkolwiek Pokaż wiadomość
Miałam podobną sytuację i powiedziałam, że dziękuję, ale mnie nie stać i nie korzystam z usług prostytutek
świetne!

Ja zdobyłam się tylko na przybranie miny "wtf?!" zmierzyłam wzrokiem i powiedziałam zniesmaczonym tonem "wiesz co, lepiej już jedź"

Stary 2013-12-18, 15:23   #1740
201607231707
Konto usunięte

Niektóre są piękne

Cytat:
"Nie, to po prostu moja twarz" :<

Cytat:
Napisane przez Bananalama;44211007[...
albo co gorsza dorzuci "inni mają gorzej".
Na to odpowiadam, że to właśnie ja jestem tymi innymi
Cytat:
Napisane przez Jakkolwiek Pokaż wiadomość
Też tak miałam, zmierzyłam go wzrokiem i powiedziałam, że z jego warunkami, to za tyle to możemy się co najwyżej połaskotać
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości