![]() |
#2341 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy z kielc 2013
Hej
![]() Ja też na nudę nie narzekam ![]() ![]() ![]() Kacperkowa nietolerancja laktozy już chyba minęła. Jesteśmy teraz częściowo na mleku zwykłym (4:3 miarek O-Lac), no i jest dobrze. Młodego nawet zatwardza momentami, więc raczej juz nic mu nie jest. Za to starszy smarkaty od dwóch dni i dziś już ma lekką gorączkę (37,5 stopnia, ale on ciężko znosi podwyższoną temperaturę - ledwie przekroczy 37 i robi się mega marudny, a przy 38 to już majaczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2342 |
Zadomowienie
|
*post mi się zdublował jakimś cudem :/
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2013-12-16 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2343 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy u Waszych pociech po szczepieniu w szpitalu pojawiał się strupek i jakiś odczyn wokół strupa?? Nie jest to bolesne dla dziecka przy dotyku, ale szczerze powiem, że trochę mnie to niepokoi.
![]() |
#2344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2345 |
Raczkowanie
|
Hej witam się z rana
Mojemu dziecku chyba przeszedł kolejny skok rozwojowy ufff bo ciężko było w nocy.... Jak tam przygotowania do świąt? co dobrego robicie do jedzenia?... Becik idziesz na Wigilię do pracy? Ja moim mówiłam żeby po mnie zadzwonili ale jakoś cisza w telefonie... Mój Kacperek w wigilię kończy pół roczku i robię torta smietanowego z truskawkami ![]() ![]() Może ma któraś ochotę na spacerek po parku???
24.06.2013 r- Kacperek ![]() Edytowane przez wiewi Czas edycji: 2013-12-18 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2346 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja sie wybieram na spacer tak po 12 planuje wyjsc zobacze jak sie ulozy drzemka i jedzenie to napisze ci smska |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2347 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ja jak zwykle z doskoku, nie nadrobiłam Was do końca. Gratuluję nowych dzidziusiów ![]() Czy Wy też tak czekacie na Święta, pierwsze w "komplecie" ? ![]() A jeszcze chciałam spytać odnośnie rozszerzania diety, jak się ma ekspozycja na gluten a kaszki bezglutenowe? Czy moge zacząć najpierw podawać te bezglutenowe a potem w odpowiednim czasie robić ekspozycję? wiewi powiedz, jak skończyła się historia z Nico? Uwzględnili reklamację? Mój póki co śmiga bez zarzutu, mam nadzieję że tak będzie dalej. trooskava Moja hanka tez miała 3 dniówkę, klilka tygodni temu -w wieku 3 miesięcy (!). I na bank to było to, bo właśnie przez 2 dni gorączka bez żadnych innych objawów, po 2 dniach zniknęła gorączka i pojawiła się wysypka na całym brzuszku i pleckach a potem buzi. Rozmawialiśmy z naszą pediatrą, i mówiła że 90% 3 dniówek przypada w 2 półroczu życia ale może się zdarzyć też w 1 tak jak u nas. Mówiła też, że większość dzieci to czeka. Acha i jeszcze chciałam spytać jak długo wypadały Wam wlosy po ciąży? Mi zaczęły lecieć jakieś 3 tygodnie temu i to jest jakiś koszmar, są wszędzie, a najgorsze jest to, że znajduję je w łóżeczku małej, na jej ubranku, zbieram je non stop taką rolką do ubrań, ale wypada ich coraz więcej, masakra!
29.08.2013 ![]() Edytowane przez senna87 Czas edycji: 2013-12-18 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2348 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2349 |
Raczkowanie
|
senna87
co do kaszek to my na poczatku zaczynalysmy od kleiku ryzowego z bobovity (robilam na swoim mleku lub na mm), mloda jadla ten kleik bardzo dlugo (lyzeczka) bo inne kaszki ryzowe lub kukurydziane te smakowe maja cukier i jakies inne dodatki a kleik ich nie ma. Mozesz podawac wszystkie bezglutenowe, zaczynajac najpierw od lyzeczki, dwoch... a potem cala micha ![]() ![]() a co do wlosow to niestety tak jest, ze jak wlos z glowy nie spada przez 3 miesiace to potem tych starych wlosow jest duzo i wypasc musza. Mi wypadaly ale ok 6 m po porodzie pojawilo sie duzo malych wloskow i jakos to jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2350 |
Raczkowanie
|
no to mnie pocieszyłyście że jeszcze ze 3 miesiące będę się bujać z tym łysieniem
![]() ![]() dziękuję za rady odnośnie rozszerzania ![]()
29.08.2013 ![]() Edytowane przez senna87 Czas edycji: 2013-12-18 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2351 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny ktoras pisała o przychodni na karczowkowskiej. Też planuje zapisać tam dziecko. Wizyty położonej są zapowiedziane? I czy usg bioderek można tam zrobić? Dzięki i pozdrawiam was mamusie ![]() Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-18 o 12:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 |
Zadomowienie
|
hej
co do świąt to ja nie gotuje, bedziemy pasożytować u moich rodziców ![]() my dzis pospacerowalismy,lubimy spacerki w parku, ale za daleko mamy i zazwyczaj w niedziele jezdzimy .
![]() |
#2353 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez becik_4 Czas edycji: 2013-12-18 o 16:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2354 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jak dasz kleik, to poczekaj kilka dni. Pilnuj kupek, ale pamiętając, że klaik ryzowy zatwardza, jak to ryż ![]() My w sumie też ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- senna87, kleik najlepiej zacznij dodawać do mm (max jedną łyżeczkę, bo więcej może przez smoczek nie przelecieć) ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2355 |
Raczkowanie
|
Senna tak uznali, wszystko naprawili. W poniedziałek kurier wziął wózek w środę już go przywiózł
![]() Becik zadzwonili po mnie na Wigilię ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 |
Zadomowienie
|
Wiewi za pozno weszłam na wizaz i nie miałam dac jak znac ze my spacerowąłysmy dzisiaj w parku obok Ciebie
![]() ja juz po wigilii pracowej, wypoczelam ciutkę. tzn wyszłam o 18,40 wróciłam po 1 :P U nas fajne. Matyda juz smało wstaje przy tapczanie, meblach, i przesuwa sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2357 |
Raczkowanie
|
Trooskava no to fajna miałaś wigilię w pracy... u mnie to tak na sztywno... zaczyna się o 13.30 i maksymalnie potrwa do 15.45 bo do tej godziny pracujemy
![]() Aaa Matylda boska dziewczynka ![]()
![]() |
#2358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2360 |
Raczkowanie
|
Hej. Urodziłam w piątek 13.12
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2361 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny doradźcie mi gdzie można zrobić usg bioderek, nikt z tych nienormalnych położnych i lekarzy z kościuszki nie raczyli nawet wspomnieć o tym że trzeba dziecko zarejestrować i coś takiego zrobić. Dziś dostałam dopiero wypis z książeczką dziecka i wyczytałam w zaleceniach. To jest jakaś kpina. Dziecko ma 13 dni a oni karteczkę wypisywali przez prawie 2tyg. Co do opieki to też jeszcze nie pisałąm po porodzie bo córcia daje nam mocno popalić, ale napewno już przy kolejnym dziecku nie pójdę na kościuszki. Gburowate nieuprzejme położne i te od mam i od dzieci. W 2 dobie jak poprosiłąm o pomoc bo Lilka bardzo się prężyła i płakała noc stop to z głupim uśmiechem położna oznajmiła że to ssak i trzeba jej cyca, " nie wie pani że jak pies ma szczeniaki to leżą przy cycku cały czasa i nie broni im dostępu". Jeżeli nie byłabym w takim szoku to chyba babsko dostałoby w zęby. Sam poród też wspominam niezbyt ciekawie, chociaż byłam zarejestrowana do podania zoo to anestazjolog nie zszedł aby podać znieczulenie, butla z gazem też się skończyłam więc dostałąm tylko zastrzyk z tramalu który nie wiem na co może pomóc chyba na ból zęba. Jakaś masakra, jeszcze do dziś mnie nerwy biorą jak o tym myślę. Jak mąż w międzyczasie poszedł do lekarza aby coś zrobili bo nie mogłam z bólu wytrzymać, to usłyszał że kiedyś bez znieczulenia kobiety rodziły i było ok. Tylko to nie średniowiecze! Długo by pisać. Na szczęście córcia urodziła się zdowa i wszystko dobrze się zakończyło. Mamy tylko problemy z ropiejącymi oczkami i brakiem kupki co też w szpitalu było zgłaszane ale to wg nich norma. Malutka ma kolki, nie śpię prawie wcale, staram się karmić tylko cycem ale jakoś słabo nam to wychodzi. Nie wiem czy się nie dojada czy co bo od cyca ja nie odstawiam bo jest krzyk. O odłożenniu do spania tez nie ma mowy. W nocy mamy ja uu siebie w sypialni w łóżku bo już całkowicie nie wiedziałabym co to odpoczynek. Nkt nie potrafi mi doradzić, już sie po malu zalamuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2362 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
co do terminów to mialy zblizony czekalismy ok mesiaca ale to bylo cztery miesiace temu i nie wiem czy sie cos nie zmienilo zadzwon i sie zapytaj o terminy no i trzeba miec skierowanie od pediatry Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
na ropiejace oczka polecma świetlik zaparzasz jak herbatę ekspresowa i przemywasz ja jeszcze z tego robilam mjemu synkowi oklady na oczko i minęło nawet lepiej niz po antybionyku w kropelkach który dostał co do usg bioderek to zapytaj w swojej przychodni pediatre chyba ze chcesz prywatnie ale gdzie takie robią to niestety sie nie orientuje bo my bylismy na fundusz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2363 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2364 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zmieniłam moje myślenie (o potworze-terroryście) i zaczęłam dawać cyca tak często jak mała się tylko skrzywiła, zanim jeszcze zaczęła płakać. Czasem wychodziło, że miała cyca co 20 minut, czasami co godzinę itd. Do tego coś na gazy (w moim przypadku windi i kładłam na brzuszku w poprzeg kolan, bo tak tylko się dawała) i sytuacja się unormowała sama,. Teraz moja mała praktycznie w ogóle nie marudzi, i w ogóle nawet już zapomniałam jak się męczyłyśmy na początku. Tak więc nie załamuj się i cierpliwość na pewno popłaci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2365 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=żyrafka_19;44228035] najgorsza byla ruda smierdzaca papierosami
oj potwierdzam, ta ruda małpa już dawno nie powinna pracować w takim zawodzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2366 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Masakra jakaś... A czy ktoras z was chodziła do drS.R ? Opiekuje się swoimi pacjentkami? To będzie mój pierwszy poród. Mialyscie opłacona polozna? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2367 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Powiem Ci że na położne od mam to ja nie narzekam,jak chodziłam połamana po korytarzu ze łzami w oczach to same zaczepiały, pytały czy wszystko dobrze czy chcę jakieś przeciwbólowe i że w razie czego aby im mówić, większość położnych od dzieciątek też ok tylko ta ruda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2368 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jesli masz na mysli Rogule to szczerze polecam, bo opiekuje sie, tlumaczy dokladnie, jest mily, ma wyposazony dobrze gabinet, jedyny minus chyba dla mnie to koszt wizyty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zosia0, ja z porodu na Kościuszki też mam bardzo złe wspomnienia idlatego za drugim razem rodziłam na Prostej - niebo a ziemia ![]() Na ropiejące oczka u moich maluchów wystarczało przemywanie zwykłą czarną herbatą ![]() ![]() Na kolki, to może Bobotic, Espumisan? Więcej nie doradzę, bo moi chłopcy na szczęście nie mieli kolek. Tylko okazjonalne bolesne gazy. A w kwestii płaczu, to jeśli cyc pomaga, to podawaj. Dopiero potem obserwuj, czy to głód, chęć przytulenia, czy coś innego. Ja polecam książkę "Język niemowląt" - nie całą, bo wiele tam "bajkopisania", ale super wyjaśnione są wszystkie rodzaje płaczu - jak brzmią i co oznaczają. W formie tabelki. Mogę przesłać Ci na maila, jak chcesz, tylko wyślij mi swój adres na priv. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2370 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.