Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-18, 11:47   #991
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
No to sobie przypominacz ustaw

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Będę musiała bo skleroza ostatnio to moje drugie imię

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:49   #992
ilkas
BAN stały

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Ramona_85 uuu, sweet focia

Kasian86 o żesz...to pożądny gościu..zaskoczył pozytywnie

Kaorlak z pierwszym się męczyła 2 dni. Potem jej szły 3 naraz to w ogóle jej to nie ruszyło Potem z jednym znowu trochę marudzenia i teraz z kolejnym zero reakcji. Także dość lajtowo..nie mogę narzekać A Misi szybko wyszedł pierwszy ))
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:51   #993
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Hehe ginek z kiosku
Ja idę na łatwiznę bo to ciasteczka rozpuszczoną czekoladą i jakimiś pierdułkami kolorowymi ozdobię

O to ja też dziekuję, bo mi sie do makowca przyda :p

źle się wyraziłam - kruche ciasteczka

Jakie ładne

To ja wam powiem co wyczytałam na poczcie - jest kartka z info, że by listy doszły do świąt to priorytetem do 18 trzeba wysłać, czyli dziś Jak się ma do paczek to nie wiem W sumie ja w nd coś zamawiałam ale to gadżecik do prezentu dla mnie jak nie dojdzie to nic tam :p

A to miło z jego strony Ja bym spróbowała sprac, tylko wtedy mógłby ci tą druga w innym kolorze wysłać, miałabyś dwie

Ja bez kaloszy mam plus 7 albo 7,5 kg

Zauważyłam, tylko nie wiedziałam jak Ci napisać :p Bo ja mam na każdej wizycie badane serduszko ale to w sumie położna przykłada ten sprzęcior i słucha z minutę, bez wydruku. Ktg to miałam po 15 minut przy aparacie i z wydrukiem wieć nie wiem czy to tez ktg Od 28 tygodnia gdzieś No i nie wiem co ty będziesz miała :p

My po spacerze, znów kilku rzeczy zapomniałam kupić
No mi wczoraj napisali, że paczki wysłane zobaczymy jak długo pójdą
Stary 2013-12-18, 11:54   #994
monijaaa
Zadomowienie

Witam sie w tym mega ciezkim dniu

o 17 mam wizyte u gina a o 18:30 mam USG

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:55   #995
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

Kasian86 o żesz...to pożądny gościu..zaskoczył pozytywnie
No bardzo

Cytat:

A to miło z jego strony Ja bym spróbowała sprac, tylko wtedy mógłby ci tą druga w innym kolorze wysłać, miałabyś dwie
No wysyła mi beżową
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:58   #996
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
Nikii ja robiłam lukier na te moje pierniczki ze szklanki cukru pudru i dwóch łyżek wody, jesli chcesz gęsty do wzorków to mniej wody, a jeśli taki jak polewa do całej powierzchni to więcej. W zeszłym roku robiłam z cukru pudru i białka jajka, jest twardszy i mocniejszy na wzorki, ale w tym roku się boję surowego jaja. Można też kupić te różne cukrowe śliczne ozdóbki i rzucać je na lukier. Powodzenia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zapomniałam pochwalić pierniczki - cudne!

Cytat:

Magdi to nie ja pytałam ale z tego co piszesz to naprawdę anioł Ci się trafił
No ja krótko karmiłam Kubusia piersią i stąd pewnie te noce przespane w całości. Modyfikowane dłużej dziecko trzyma Ze spaniem nocnym nigdy nie było problemu, za to w dzień zawsze mało spał, a od 2 roku nie śpi w ogóle

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość

Ja dziś mam w pracy wigilię i włożyłam sukienkę.. Nawet się zmieściłam , a przytyłam 4 kg od początku ciąży (jestem pod koniec 19 tc). Jak piszecie ile Wy przytyłyście to aż mi się smutno robi.. Chyba będę wielorybem!!!
A tak poza tym to przygotowałam sobie wczoraj ciucha do pracy (miały to być spodnie i sweterek), a dziś z rana od razu sukienkę włożyłam.. Heh.. Czyli moje wczorajsze strojenie poszło na marne
Ja też przytyłam 4 kg, a jestem w połowie 19 tygodnia

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość

Pytałam wczoraj, ale chyba nie zauważyłyście
Na ostatniej wizycie położna powiedziała że będziemy badać tętno dzidziusiów, tzn. że będę miała KTG??
Chyba chodzi o to urządzenie do podsłuchiwania serduszka

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 12:00   #997
kasiab91
Zakorzenienie

Kasian - my płaciliśmy 50zł za zwykły świerk, za kaukaską jodłę chciał facet 120 zł
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 12:07   #998
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
I po wizycie
Miałam i samolocik i usg
Szyjkę mam długą, macicę na przedniej ścianie (dlatego tak marnie czuję dzidzię). Upławy ok, ich kwaśność ok, tylko mam małego polipa na szyjce, wielkości ziarnka pieprzu, ale mam się nim nie przejmować bo powinien sam zniknąć do porodu. Lekarstw na niego nie trzeba brać. Seksować się mogę, ale delikatnie i mogę mieć przy tym niewielkie krwawienia z tego polipa, ale nimi, jak się przytrafią, mam się nie przejmować, chyba że byłyby mocniejsze. Jeśli chodzi o usg, to dzidzia słabo się ruszała, ale nie dziwię się jej, bo wyglądała jakby zaplątała się we własne nóżki Pierwsze co było widać to rozkraczona dupa, jak tylko gin włączył obraz, to skomentowałam "o dupa", a gin "zgadza się, dupa". Moim zdaniem widoczność była bardzo dobra i dzidzia pięknie zaprezentowała swoje wdzięki, ale gin był nieugięty i nie chciał nic powiedzieć. Powiedziałam mu, że ja tu jak nic widzę dziewczynkę i wątpliwości nie mam, więc skomentował to, że On też jąder nie widzi, ale to jest słaby sprzęt i za tydzień popatrzy na tym lepszym... ale ja i tak wiem co widziałam (już się dokładnie wyedukowałam na Waszych zdjęciach).
No i już czuje się tą babską solidarność. Mamusia postanowiła się dziś rozkraczyć przed ginem i nie dać się spławić i Ona też No a poza tym to wszystko z dzidziunią Ok. Widać już żołądek, pęcherz moczowy, bijące serduszko i jak rozciapierza palce u stóp (też fajnie to wyglądało). Więcej nic nie dało się pooglądać, bo wszystko dupa przysłoniła. Fotek dla ciotek nie mam, ale za tydzień trochę popstrykam
supeeer
Stary 2013-12-18, 12:16   #999
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no USG to USG, a na Ktg zaklada sie takie pasy na brzuch, jeden mierzy sile skurczow a drugi tetno dziecka
No to ja KTG nie miałam jeszcze

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Będę musiała bo skleroza ostatnio to moje drugie imię
Nie tylko u Ciebie

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Kasian - my płaciliśmy 50zł za zwykły świerk, za kaukaską jodłę chciał facet 120 zł
No to jakoś pewnie z 70 zł trzeba szykować za małą jodłę w doniczce...

Coś mnie dziś brzuch boli.. Mam wrażenie, że mi puchnie, mam taką kulę.. Pewnie dlatego, że zjadłam na śniadanie mleko z ryżem.. Mam nadzieję, że mi przejdzie, bo nic nie zjem na tej wigilii.. A w kibelku już byłam

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2013-12-18 o 12:17
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 12:29   #1000
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:

Ja dziś mam w pracy wigilię i włożyłam sukienkę.. Nawet się zmieściłam , a przytyłam 4 kg od początku ciąży (jestem pod koniec 19 tc). Jak piszecie ile Wy przytyłyście to aż mi się smutno robi.. Chyba będę wielorybem!!!
Ja już mam 6,5 kg (jestem początek 24tc)..ale to moja wina bo wciągam słodycze jak leci;/ i pizza czasem też wskoczy

Właśnie wróciłam z przychodni i się wkurzyłam na maksa! Ogólnie wkurzona jestem na swoją ginkę,którą bym najchętniej zmieniła,ale ona jest znajomą mojego lekarza rodzinnego/pediatry(przyjaciel rodziny) no i Oni razem będą nam Nami czuwać jak będę rodzić,także nie wypada mi teraz jej zmienic,..ale ogólnie to Ona jest jakaś nie teges..Już ostatnio na wizycie się wkurzyłam na Nią,ale nawet mi się tego pisać nie chciało.
Ona mnie tylko schizuje a ma tyle dobrych opinii w necie i też dużo dobrego o niej slyszalam..że wielu osobom ciąże uratowała itp..ale dla mnie jest staroświecka i nawiedzona.Mówie Jej,że czasem twardnieje mi brzuszek,ale że wcześniej było to częściej zwłaszcza jak się zdenerwowałam..na co ona ze jak sie tak bedzie robić to musze luteine brac i nospe Kurde! przeciez podobno te twardnienie jak nic nie boli to to normalna sprawa bo się przygotowuje/ćwiczy brzuch do porodu.Olałam Jej gadki.
Mówie Jej,że mam wysypke na ciele..takie plamy w niektorych miejsach i że to chyba nikiel bo przed ciążą juz mialam takie uczulenia i że w witaminie B6 i B12 jest nikiel a biore codziennie te tabletki i ona na to "to niech pani je zmieni i zapyta w aptece o jakies bez niklu" no walnięta;/ Mi wysypka nie przeszkadza,ale nie wiem czy nie wpływa to jakoś na Maluszka No i ta zamiast mnie uspokoić to tylko zamęt sieje..
Tak samo z tym żelazem..w takiej dawce Mi przepisała i jeszcze 2 dziennie kazała jeść czyli 210mg:O A ja po 1 mialam rozwolnienie..takze sciemniam ją ze je biore a tak naprawde biore 60mg w Prenatalu.
No a najlepsze! Pytam się Jej kiedy mam zrobić drugi raz toksoplazmoze a Ona sprawadza na wynik pierwszego co w 5tyg robiłam i mówi" ale Pani miała wynik negatywny czy ujemny..wiec nie musi Pani już robic" Myslalam,że z krzesła spadne!
Chodze do niej prywatnie i dziś jeszcze trafiłam w przychodni na glupiego doktora co sie czepiał,że czemu ta mi nie dała skierowania na badania i że On mi nie da.. Inny lekarz w tej samej przychodni chociaż na morfologie,mocz i cukier mi przepisywał. Także jutro zaś 100zł pójdzie .. musze zrobić morfologie,mocz,test glukozy(na co ten internista dziś się pyta"a pani ma cukrzyce? takie skierowanie to tylko od diabetologa pani moze dostac"..szok.. HBS i HCV no i sama chce jeszcze poziom żelaza zrobić..A toxo zrobie po nowym roku bo tyle kasyMasakra..
Nie chce myśleć ile już pieniędzy poszło w czasie ciąży tylko na lekarzy i badania.. Przy 2 dziecku napewno poszukam kogoś dobrego z NFZ-u.

Przynajmniej pytałam się w przychodni jak to wygląda z tym obciążeniem glukozą i Babka powiedziała,że na swoje życzenie mogę wrócić do domu na te 2 h..Uff!! Kamień z serca!

Przepraszam,że tak zasmęciłam,ale serio wkurzyłam się nie na żarty

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-12-18 o 12:32
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 12:44   #1001
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
21 tydzien
Gratuluję

[QUOTE=Ramona_85;44207184]Wczoraj nie miała też zbytnio czasu, by wkleić focię, dziś nadrabiam

Zapowiada sie ładna pogoda, spadam myć okna
do zobaczenia później [/QUOTE
Wstydliwe dziecko, rączką się zasłoniło
Super zdjęcie usg to było 4d?

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Witam sie w tym mega ciezkim dniu

o 17 mam wizyte u gina a o 18:30 mam USG
Trzymam kciuki
Stary 2013-12-18, 12:45   #1002
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
No widzisz to tak jak u mnie z tym sprzedawcą też mu chciałam zrobić zdjęcia plam i wysłać, ale mówi do mnie, że nie trzeba.
Szczerze mówiąc skoro nie chce, żebym odsyłała to chyba jednak lenistwo weźmie górę i nie odeślę

Chyba, że dziewczyny któraś z Was by chciała się pobawić z tymi plamami, to mogę sukienkę wysłać do którejś? Rozmiar L, ale powiem Wam, że ona jest dosyć mała więc sądzę, że na M też by była dobra

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

No właśnie Paulka, ja chciałam Ci pisać i zapomniałam.

Nie wiem czy będziesz miała ktg tak by wynikało z tego co położna mówiła, ale ja w ciąży z Hanią miałam 1 raz KTG robione w 20 tygodniu i wtedy ledwo co znalazła to tętno, ja oczywiście zestresowana całkowicie jak ona szukała a nie było i jednak bardzo słabo było słychać potem normalnie po 30 tygodniu już waliło to serduszko niemiłosiernie głośno, więc miałam porównanie

Dlatego ja bym się zdziwiła jakby robili Ci już KTG, ale może przy bliźniakach jest inaczej po prostu

a jaki kolor tej sukienki? Bo moja mama jest mistrzem odplamiania

co do KTG to powiem, że ja nie jestem pewna czy to to, ale mi już miesiąc temu przystawiali taki jakby gruby długopis na sznurku przyczepiony do małego aparaciku i tam było słychać bicie serduszka, a w poniedziałek to już tak mocno waliło, że nawet mąż słyszał 2 metry dalej i lekarz powiedział, że tętno 145/min.. ja dzisiaj mam 20t0d...

lolitka też bym się wkurzyła.. co za baba a ten internista, to już w ogóle pajac.. ja też muszę zrobić morfologię, mocz, krzywą glukozy i HCV prywatnie.. ale jutro idę do gina na nfz, to może mi da na coś skierowanie sam od siebie, a jak nie to spróbuję do rodzinnej uderzyć.. tyle, że moja jest normalna

Edytowane przez beatusia10
Czas edycji: 2013-12-18 o 12:58
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 12:51   #1003
Princes 18
Raczkowanie

Witajcie Kochaniutkie chcialam do Was dołączyc termin mam jak wiele z Was na maja
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 12:55   #1004
Nikii89
Zakorzenienie

Lolitka systematyczna w tym być nie musisz przez 5 lat bo najwięcej informacji jest o 1 roku dziecka , a potem tylko na 2 latka (o urodzinkach , ulubionych rzeczach itp.) tak samo 3,4,5 lat Kilka danych o przedszkolu i pierwszym dniu w szkole

Mycha dzięki Chodzi mi o polewę i potem tam coś będę sobie sypała

Ilkas Ty się ciesz że nie wychodzi 6-8 zębów na raz tak jak u Nas :P chociaż Oskar bardzo dobrze znosił ząbkowanie I super że Milcia nie ma już wysypki

Kasian trafiłaś na uczciwego sprzedawcę Ja mam problem z tą kurtką co kupiłam ;/ Bo TŻ zrobił przelew na all przez pay i oni tą wpłatę zawiesili i kobieta nie ma tych pieniędzy i nie wyśle mi na razie towaru ;/ Ale wczoraj coś kombinowali z moim TŻ przez sms i czekamy na weryfikację przez allegro.
Gratuluję 17tc

Myska nie przejmuj się wagą najważniejsze aby dzidziuś był zdrowy a wagę można zrzucić. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 16 kg i szybko wróciłam do wagi sprzed ciąży
Podobno na jęczmień pomaga przecieranie złotem.

Janeczka a to kiedy ruszacie do PL ?

Paulka ja pierwsze KTG miałam coś w 35-36tc, więc też jestem zdziwiona że u Ciebie chce robić. Ale może faktycznie dla ciąży mnogiej jest inaczej.

Magdi ja nie wiem czy modyfikowane długo trzyma :P bo ja karmiłam mm Oskara odkąd skończył 2,5m bo mi pokarmu brakowało a i tak się budził ze 3 razy w nocy i do tej pory budzi i chce mleko.

Lolitka to ciekawie masz z tą lekarką
Stary 2013-12-18, 12:55   #1005
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochaniutkie chcialam do Was dołączyc termin mam jak wiele z Was na maja
Witaj, powiedz coś więcej o sobie
Stary 2013-12-18, 12:56   #1006
Nikii89
Zakorzenienie

Princes witaj napisz coś o sobie
Stary 2013-12-18, 12:56   #1007
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

Witaj
Opowiedz Nam coś o sobie

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-12-18, 13:04   #1008
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
dzidzi
Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

Ramona_85 słodki dzidziol

A z tym chlebem to masakra, jak można sprzedawać chleb i wmawiać, że to dzisiejszy porażka
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Ramona śliczna dzidzia
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość

Ramona
ale dzidziuś, ślicznie się przytula
Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Jakie słodkie zdjęcie! zakochalam sięęe
dziękuję Kochane

No z tym chlebem to nie pierwszy raz, miesiąc temu przez długi czas było to samo, więc chodziłam po chleb później, jak ten stary sprzedały

Cytat:
Dziewczyny dzwonił do mnie ten facet, od którego zamawiałam sukienkę i mówi do mnie, że mi wierzy, że sukienki nie mam odsyłać, a oni mi dzisiaj wyślą nową i że mam sobie spróbować sprać, może zejdzie a jak nie to nie mam się przejmować, bo do piątku powinna przyjść nowa, bo zaraz wysyła. No jestem trochę w szoku, bardzo miło z jego strony, ale myślę sobie, że chyba jednak odeślę mu tą sukienkę, bo po co mi ona. Gorzej jak wyślą komuś innemu potem

Świetne zdjęcie
To naprawdę super sprzedawca

dziękuję Kasian86

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
cudowne Maleństwo
dziękuję

Cytat:

ja od początku przytyłam 2,5 kg, a to dopiero 15 tc, więc pewnie Cię dogonię
Cytat:

Jakie ładne
Cytat:
Ramona_85 uuu, sweet focia
dziękuję naprawdę za miłe słowa
już może mogę odetchnąć z ulgą, z dzidzią wszystko ok, oby tak do końca
Wiele to dla mnie znaczy, Wasze wsparcie, nie wiem, co bym bez Was zrobiła
Dziś wpadł na chwilę szwagier z synkiem, też usłyszałam parę miłych słów, jego zona miała ciężką ciążę, także wie, że z ciążą żartów nie ma i nie zawsze sprawdza się powiedzenie starszych "ciąża to nie choroba"
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 13:10   #1009
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Witaj
Cytat:
L

Magdi ja nie wiem czy modyfikowane długo trzyma :P bo ja karmiłam mm Oskara odkąd skończył 2,5m bo mi pokarmu brakowało a i tak się budził ze 3 razy w nocy i do tej pory budzi i chce mleko.
No to widocznie z Kuby taki typ śpiocha

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 13:13   #1010
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Nie chce myśleć ile już pieniędzy poszło w czasie ciąży tylko na lekarzy i badania.. Przy 2 dziecku napewno poszukam kogoś dobrego z NFZ-u.
ja tez wszystko prywatnie, badania, wizyty itd., do tego robię prywatnie badania od endo, nie płacę tylko za wizytę
przeniosę się do endo prywatnie może po ciąży, bo na dwóch lekarzy nie wydołam z kasą
u mnie nie ma dobrego gin na NFZ, jest ten mój ex lekarz, ale w ciąży strach do niego chodzić, bo juz wczesniej wspominałam o ordynatorze, że robi wszystko na przekór tamtemu
I tak najlepsza jest w mieście ta do której chodzę, ale ona tylko prywatnie, ale ma dużo pacjentek, zwłaszcza w ciąży, dlatego tez ma wizyty najtaniej
po ciąży chyba zostaję u niej, raz na jakiś czas 130 zł mnie nie zbawi, a opieka jest naprawdę super, nie to co na NFZ

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

Wstydliwe dziecko, rączką się zasłoniło
Super zdjęcie usg to było 4d?
chyba tak
wstydliwy i stawiał się, na drugiej foci palucha środkowego pokazał gin zażartowała, że chyba do niej, a ja mówię, że chyba chce żebyśmy zostawiły już go w spokoju, bo tak nim tam obracała, go szturchała do ładnego zdjęcia, bo cały czas plecami albo bokiem był

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
witaj
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 13:18   #1011
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wróciłam z przychodni i się wkurzyłam na maksa! Ogólnie wkurzona jestem na swoją ginkę,którą bym najchętniej zmieniła,ale ona jest znajomą mojego lekarza rodzinnego/pediatry(przyjaciel rodziny) no i Oni razem będą nam Nami czuwać jak będę rodzić,także nie wypada mi teraz jej zmienic,..ale ogólnie to Ona jest jakaś nie teges..Już ostatnio na wizycie się wkurzyłam na Nią,ale nawet mi się tego pisać nie chciało.
Ona mnie tylko schizuje a ma tyle dobrych opinii w necie i też dużo dobrego o niej slyszalam..że wielu osobom ciąże uratowała itp..ale dla mnie jest staroświecka i nawiedzona.Mówie Jej,że czasem twardnieje mi brzuszek,ale że wcześniej było to częściej zwłaszcza jak się zdenerwowałam..na co ona ze jak sie tak bedzie robić to musze luteine brac i nospe Kurde! przeciez podobno te twardnienie jak nic nie boli to to normalna sprawa bo się przygotowuje/ćwiczy brzuch do porodu.Olałam Jej gadki.
Mówie Jej,że mam wysypke na ciele..takie plamy w niektorych miejsach i że to chyba nikiel bo przed ciążą juz mialam takie uczulenia i że w witaminie B6 i B12 jest nikiel a biore codziennie te tabletki i ona na to "to niech pani je zmieni i zapyta w aptece o jakies bez niklu" no walnięta;/ Mi wysypka nie przeszkadza,ale nie wiem czy nie wpływa to jakoś na Maluszka No i ta zamiast mnie uspokoić to tylko zamęt sieje..
Tak samo z tym żelazem..w takiej dawce Mi przepisała i jeszcze 2 dziennie kazała jeść czyli 210mg:O A ja po 1 mialam rozwolnienie..takze sciemniam ją ze je biore a tak naprawde biore 60mg w Prenatalu.
No a najlepsze! Pytam się Jej kiedy mam zrobić drugi raz toksoplazmoze a Ona sprawadza na wynik pierwszego co w 5tyg robiłam i mówi" ale Pani miała wynik negatywny czy ujemny..wiec nie musi Pani już robic" Myslalam,że z krzesła spadne!
Chodze do niej prywatnie i dziś jeszcze trafiłam w przychodni na glupiego doktora co sie czepiał,że czemu ta mi nie dała skierowania na badania i że On mi nie da.. Inny lekarz w tej samej przychodni chociaż na morfologie,mocz i cukier mi przepisywał. Także jutro zaś 100zł pójdzie .. musze zrobić morfologie,mocz,test glukozy(na co ten internista dziś się pyta"a pani ma cukrzyce? takie skierowanie to tylko od diabetologa pani moze dostac"..szok.. HBS i HCV no i sama chce jeszcze poziom żelaza zrobić..A toxo zrobie po nowym roku bo tyle kasyMasakra..

Przynajmniej pytałam się w przychodni jak to wygląda z tym obciążeniem glukozą i Babka powiedziała,że na swoje życzenie mogę wrócić do domu na te 2 h..Uff!! Kamień z serca!

Nie zazdroszczę... Internista normalnie brak słów....

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Witaj I opowiadaj

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
dziękuję naprawdę za miłe słowa
już może mogę odetchnąć z ulgą, z dzidzią wszystko ok, oby tak do końca
Wiele to dla mnie znaczy, Wasze wsparcie, nie wiem, co bym bez Was zrobiła
Dziś wpadł na chwilę szwagier z synkiem, też usłyszałam parę miłych słów, jego zona miała ciężką ciążę, także wie, że z ciążą żartów nie ma i nie zawsze sprawdza się powiedzenie starszych "ciąża to nie choroba"
Na pewno będzie dobrze, a zdjęcie super Ja muszę swojemu okruszkowi zrobić już w sobotę

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2013-12-18, 13:19   #1012
beatusia10
Wtajemniczenie

Nikii, a zmieniłabyś mi termin porodu na 7.05? i usg połówkowe jednak na 2.01. na 19:20
Stary 2013-12-18, 13:25   #1013
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Myska nie przejmuj się wagą najważniejsze aby dzidziuś był zdrowy a wagę można zrzucić. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 16 kg i szybko wróciłam do wagi sprzed ciąży
Podobno na jęczmień pomaga przecieranie złotem.
Nie, no pewnie, że zdrówka maleństwa najważniejsze, a ja mogę wyglądać nawet jak słonica Później się jakoś zrzuci
Tarłam obrączką tylko, że ja mam z białego złota i nie bardzo chyba działa...

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
ja tez wszystko prywatnie, badania, wizyty itd., do tego robię prywatnie badania od endo, nie płacę tylko za wizytę
przeniosę się do endo prywatnie może po ciąży, bo na dwóch lekarzy nie wydołam z kasą
u mnie nie ma dobrego gin na NFZ, jest ten mój ex lekarz, ale w ciąży strach do niego chodzić, bo juz wczesniej wspominałam o ordynatorze, że robi wszystko na przekór tamtemu
I tak najlepsza jest w mieście ta do której chodzę, ale ona tylko prywatnie, ale ma dużo pacjentek, zwłaszcza w ciąży, dlatego tez ma wizyty najtaniej
po ciąży chyba zostaję u niej, raz na jakiś czas 130 zł mnie nie zbawi, a opieka jest naprawdę super, nie to co na NFZ

Ja na szczęście mam opiekę zdrowotną z pracy i chodzę do Medicoveru. To wielka wygoda, wszystko w jednym miejscu.

Cytat:
chyba tak
wstydliwy i stawiał się, na drugiej foci palucha środkowego pokazał gin zażartowała, że chyba do niej, a ja mówię, że chyba chce żebyśmy zostawiły już go w spokoju, bo tak nim tam obracała, go szturchała do ładnego zdjęcia, bo cały czas plecami albo bokiem był
No miał dość.. Jaki inteligent, przeszkadzali mu spać, to fakulca pokazał Już wie jak się bronić

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2013-12-18, 13:30   #1014
ilkas
BAN stały

Ramona_85☠ noo to fakt..ja sobie też bardzo cenię wsparcie Was wszystkich na forum. W kupie raźniej z tymi samymi problemami

Dziewczyny, trochę mi się zmieniły plany na popołudnie i muszę ugotować szybki obiad. Poradźcie coś co się robi raz dwa
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 13:34   #1015
janeczka7891
Zadomowienie

Nikii jutro nad ranem

Cytat:
No widzisz to tak jak u mnie z tym sprzedawcą też mu chciałam zrobić zdjęcia plam i wysłać, ale mówi do mnie, że nie trzeba.
Szczerze mówiąc skoro nie chce, żebym odsyłała to chyba jednak lenistwo weźmie górę i nie odeślę

Chyba, że dziewczyny któraś z Was by chciała się pobawić z tymi plamami, to mogę sukienkę wysłać do którejś? Rozmiar L, ale powiem Wam, że ona jest dosyć mała więc sądzę, że na M też by była dobra

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

No właśnie Paulka, ja chciałam Ci pisać i zapomniałam.

Nie wiem czy będziesz miała ktg tak by wynikało z tego co położna mówiła, ale ja w ciąży z Hanią miałam 1 raz KTG robione w 20 tygodniu i wtedy ledwo co znalazła to tętno, ja oczywiście zestresowana całkowicie jak ona szukała a nie było i jednak bardzo słabo było słychać potem normalnie po 30 tygodniu już waliło to serduszko niemiłosiernie głośno, więc miałam porównanie

Dlatego ja bym się zdziwiła jakby robili Ci już KTG, ale może przy bliźniakach jest inaczej po prostu
no wiesz co dla mnie w zasadzie nie ma plam do nie usunięcia hehe więc może bym się skusiła
Cytat:
Ja już mam 6,5 kg (jestem początek 24tc)..ale to moja wina bo wciągam słodycze jak leci;/ i pizza czasem też wskoczy

oooo nie zazdroszczę ....
a propo znalazłam taką lekarkę, słyszałaś coś o niej?
http://www.gabinet-ginekologiczny.co...logicznego.php
Stary 2013-12-18, 13:35   #1016
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, trochę mi się zmieniły plany na popołudnie i muszę ugotować szybki obiad. Poradźcie coś co się robi raz dwa
Ja zawsze na szybko robię naleśniki, albo jakieś racuchy

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-12-18, 13:38   #1017
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Smaczne i szybkie

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 13:40   #1018
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Ramona_85☠ noo to fakt..ja sobie też bardzo cenię wsparcie Was wszystkich na forum. W kupie raźniej z tymi samymi problemami
To prawda Wsparcie jest bardzo ważne i fajnie, że mamy takie miejsce

Cytat:
To zależy co masz w lodówce
Może jakiś makaron? Z warzywami mrożonymi? Z pomidorami, jak masz w puszce? Albo z serem To takie standardowe "szybkości" u mnie Robię też makaron szpinak z fetą, ale to już trzeba mieć składniki.

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Też dobry pomysł, ale u mnie naleśnikami się Mąż nie najada, bo to dla niego coś jak deser

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2013-12-18, 13:41   #1019
gosius91
Zakorzenienie

Ufff, powiem tyle: PORWALAM SIE Z MOTYKA NA SLONCE Wczoraj jak i dzis brak pradu do 15-16. Wiec postanowilam zrobic porzadki co by mnie wigilia nie zastala, ale braklo mi mocy :p i wywalilam nogi wlasnie do gory, i leze - wizazuje przez tel. Umylam szkliwo, posciagalam kwiatki, podlalam, namowilam tate by wyniosl stara choinke, i stare bomki. Troche rupieci sie pozbylam, ale bez pradu nic nie zrobie dalej :p czekam jak wl, to musze pranie wrzucic, a dokladnie to maskotki wrzucic do pralki. Czekam jak szkliwo wysychnie. A jak maz albo mama wroci z pracy to niech mi zetra kurze z mebli u gory, reszte chyba jutro poukladam, bo nie wiem czy zdolam dzisiaj cos zrobic jeszcze -.-' heh

Kciuki za wizyty! I za nowo rozpoczete tygodnie ! Odezwe sie pozniej

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 13:45   #1020
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zawsze na szybko robie zupę na kostce albo makaron z sosem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości