![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Prawdopodobnie najgłupszy wątek.
Możecie mnie skrzyczeć, ale serio nie wiem co robić. Więc tak mam jutro rozmowę w sprawie pracy (stąd nowy temat, to bardzo ważne) i potrzebuję odpowiedzi na pytanie: Najbardziej stresująca sytuacja w jakiej się spotkałaś i jak sobie z nią poradziłaś czy coś takiego.
Chodzi o to, że ja nie miałam takich sytuacji. Miałam tylko dwie prace (jedną 2 tyg drugą 2 msc) no i po prostu nic takiego mnie nie spotkało. Nie mogę tak powiedzieć temu facetowi muszę coś niestety wymyślić. I teraz pytanie: co. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawdopodobnie najgłupszy wątek.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wymyśl cokolwie że szłaś ulicą w zimie i odpadł ci obcas o upadłaś tylkiem na śniegu w centrum miasta ludzie patrzyli i nikt nie pomógł ale że jesteś osobą która się nie poddaje i nie stresuje wstałaś z podniesioną głową i poszłaś dalej, dzięki czemu jesteś idealną kandydatka na to stanowisko bo nigdy cie stres nie zje
![]() A tak na serio, to skąd wiesz że będziesz zapytana o taką sytuacje? ![]()
And we danced And we cried And we laughed And had a really, really, really good time Take my hand, let's have a blast And remember this moment for the rest of our lives Edytowane przez maacieek Czas edycji: 2013-12-18 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Kłamstwem byłoby stwierdzenie, że nigdy w życiu niczym się nie stresowałaś i nie znasz uczucia stresu. To od razu skreśla kandydata. Nawet dzieci stresują się, jeśli idą do dentysty albo mają wystąpić w przedstawieniu. Już nie mówię o stresie przed egzaminem, maturą, czymkolwiek.
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44210463]Nigdy nie wchodz, odpowiadajac na to pytanie, w zycie zawodowe. Wybieraj bezpieczne odpowiedzi typu "choroba pradziadka".[/QUOTE]
łaj?
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44210463]Nigdy nie wchodz, odpowiadajac na to pytanie, w zycie zawodowe. Wybieraj bezpieczne odpowiedzi typu "choroba pradziadka".[/QUOTE]
A właściwie czemu? Słysząc takie pytanie na rozmowie kwalifikacyjnej w sprawie pracy pomyślałabym, że chodzi właśnie o sprawy zawodowe, a nie o osobiste, bo co komu do tego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No okej, ale skoro przepracowała 2,5 miesiąca tylko, to jest możliwe, że się NIGDY w tej pracy nie stresowała. A dalej dopisałam, żeby odeszła od tematu stresu w pracy, i powiedziała coś o życiu prywatnym. Przecież nie napisałam, żeby powiedziała, że nigdy w życiu się nie stresowała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
to ciekawe, czemu? w takim razie co powiecie o maturze ustnej z polaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Dość ciekawe pytanie. Uważam że nie warto zmyślać na jego potrzeby, bo nie wiesz jak gość poprowadzi rozmowę. Jeździsz autobusami mpk na uczelnię? Do pracy? Może miałaś sytuację gdzie autobus/tramwaj się spóźniał i ty bałaś się że nie zdążysz do pracy/na egzamin zresztą-bardzo-ważny? Facetowi chodzi o zbadanie jak zachowujesz się w sytuacji stresującej i czy umiesz z niej wybrnąć, czy panikujesz czy zachowujesz zimną krew. Ale na pewno nie zmyślaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
mOLDerator
|
Powiedz może, że jak każdy człowiek wiele razy zdarzyło Ci się znaleźć w sytuacji stresowej, ale na ogół dobrze sobie radzisz z takimi sytuacjami i wierzysz, że również i w nowej pracy dasz sobie radę. A jak spyta o przykład to i nawet sytuację z matury podaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44210661]Odpowiem Ci pozniej, bo pisze w biegu
![]() I jak wybrniesz z tej matury? Jak sobie poradzilas ze stresem?[/QUOTE] Tzn ja się nią nie stresowałam nawet... ale mogę powiedzieć, że bardzo dobrze się do niej przygotowałam, napisałam sama pracę i doskonale wiedziałam o czym jest każde zdanie (niektórzy idą na łatwiznę) dzień przed zaczęłam się stresować, ale powiedziałam sobie, że jest to coś co po prostu muszę zrobić i muszę zrobić to idealnie, nie mogę tego zepsuć a stres mi w tym nie pomoże. No i poszłam tam z nastawieniem, że innej opcji niż prawie 100% nie ma i nie przeraziło mnie nawet to, że wchodziłam jako pierwsza osoba. czy coś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
mOLDerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
najbardziej stresujace- udzial w wypadku.
albo mandacik za predkosc ![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Powiedz że ktoś wymusił pierwszeństwo obrysował ci auto ale próbował zwalic winę na ciebie więc się zestresowałaś trochę :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na poziomie ^ jakie sa twoje wady ^ ![]() ![]() ![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do zmyslania, to jesli ktos ma dar do klamstwa (ja na przyklad mam niestety) to nie widze przeszkod, aby wymyslic jakas historyjke albo podkoloryzowac prawdziwa. Cytat:
Powiem tak: jesli ubiegasz sie o jakas prosta prace typu KFC albo praca w sklepie to pewnie na ta odpowiedz nikt uwagi nie zwroci. Jesli masz konkretne doswiadczenie zawodowe, starasz sie o powazna prace to taka odpowiedz jest niedopuszczalna. Masz sporo czasu, popracuj nad pytaniami i bedzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
Jesli pytaja o stres w pracy to rowniez nalezy z tego wybrnac. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2013-12-18 o 15:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
A nie było żadnej sytuacji, po której byłaś dumna ze swojej reakcji? Nie przeprowadziłaś RKO, nie zabłądziłaś w obcym miejscu i nie przeżyłaś przygody wracając, nie stanęłaś w czyjejś obronie przed silniejszym od siebie człowiekiem? Jakakolwiek sytuacja, która dla Ciebie niczym specjalnie stresującym nie była, ale dla kogoś innego mogłaby być sporym wyzwaniem - wtedy po prostu kłamiesz, że jednak się zestresowałaś, ale mimo to świetnie sobie poradziłaś.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Albo np. oddajesz krew? Bo jeśli tak to możesz napisać że bałaś się pierwszego pobierania, bo igła duża, bo wiadomo, ale że cel szlachetny, koniec końców mogłabyś powiedzieć że "nie taki diabeł był straszny jak się wydawało" i ta sytuacja spowodowała że potrafisz panować nad sobą, nie uciekasz, walczysz i masz z tego ogromną satysfakcję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Pomyśl na spokojnie, na pewno coś znajdziesz. Ale nie ze szkoły, bo to infantylne.
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44212516]
Szczerze odradzam. Fatalnie to brzmi. Dziecinna odpowiedz. Trudno o cos gorszego. Calosc brzmi infantylnie i jest zupelnie nieprzemyslana. Powiem tak: jesli ubiegasz sie o jakas prosta prace typu KFC albo praca w sklepie to pewnie na ta odpowiedz nikt uwagi nie zwroci. Jesli masz konkretne doswiadczenie zawodowe, starasz sie o powazna prace to taka odpowiedz jest niedopuszczalna. Masz sporo czasu, popracuj nad pytaniami i bedzie dobrze ![]() Zgadzam się. Podobnie jak na pytanie o swoją największą wadę (bardzo głupie według mnie) nie powinno się chyba odpowiadać, że jest się bez wad. Czytałam gdzieś, że takie pytanie też pada czasami. Zresztą nie chodzi o to, żeby się dowiedzieć tych wszystkich rzeczy, raczej chcą zobaczyć, czy kandydat poradzi sobie w sytuacji stresowej, którą dla większości osób jest rozmowa kwalifikacyjna, a szczególnie pytania niezwiązane z pracą. Jak to dobrze, że mnie pytali jedynie o kwestie formalne. Nie interesowało ich co robię w wolnym czasie ani jakim zwierzątkiem chciałabym być. Choć kiedyś (w czasach licealnych) koleżanka zadała mi to pytanie z zaskoczenia i automatycznie wypaliłam, że mrówką. Jako szeregowy pracownik do korporacji bym się chyba nadawała ![]() Chwast, powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
A ja bym powiedziała prawdę - że najbardziej stresuję się właśnie na takich rozmowach, kiedy ktoś pyta mnie o jakieś przeżycia i wtedy szybko trzeba sobie coś przypomnieć czy do dobrego czy złego. Myślę, że wymyślanie jakiś bzdurnych historii nie ma większego sensu, bo tylko człowiek się bardziej denerwuje, że coś poplącze i się wyda, że kłamie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Egzamin na prawo jazdy. Jednak już po 100 metrach przypomniałaś sobie, że przecież jeździsz doskonale, więc po co ten stres.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Ja powiedziałam na rozmowie kwalifikacyjnej, że moim najgorszym przeżyciem było zdanie prawa jazdy, jeszcze gorszym niż matura
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
W pytaniu nie sprecyzowano czy chodzi o zycie zawodowe czy prywatne. Pytaja ogolnie. Nie nalezy odpowiadac na to pytanie wplatajac w nie zycie zawodowe. Dobry pracownik panuje nad emocjami, nie stresuje sie nadmiernie, bo wie, ze duzy stres zawsze wplywa na jakosc pracy (niektorzy pomyla sie w prezentacji, innemu spoca sie rece, trzeci bedzie zbyt czesto mrugal przed waznym klientem itp). Wszystko wplywa na prace. Jesli rozmowe bedzie przeprowadzal ktos inteligentny to nie wybrniesz z przykladu o stresie w pracy z twarza. Jesli pytaja o stres w pracy to rowniez nalezy z tego wybrnac.[/QUOTE] Dzięki, dobrze wiedzieć takie rzeczy. Po prostu założyłam, że na rozmowie pytają o kwestie związane wyłącznie z pracą, więc nawet do głowy by mi nie przyszło opowiadanie o śmierci członka rodziny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
W pytaniu nie sprecyzowano czy chodzi o zycie zawodowe czy prywatne. Pytaja ogolnie. Nie nalezy odpowiadac na to pytanie wplatajac w nie zycie zawodowe. Dobry pracownik panuje nad emocjami, nie stresuje sie nadmiernie, bo wie, ze duzy stres zawsze wplywa na jakosc pracy (niektorzy pomyla sie w prezentacji, innemu spoca sie rece, trzeci bedzie zbyt czesto mrugal przed waznym klientem itp). Wszystko wplywa na prace. Jesli rozmowe bedzie przeprowadzal ktos inteligentny to nie wybrniesz z przykladu o stresie w pracy z twarza. Jesli pytaja o stres w pracy to rowniez nalezy z tego wybrnac. [/QUOTE] Stres potrafi zmobilizować i podnieść jakość pracy, wg badań. Osoba, która w ogóle się nie stresuje w życiu zawodowym, może nie być uważana za dobrego pracownika, bo świadczy to o braku dystansu do swoich umiejętności, a czasem też o nie traktowaniu poważnie zadań. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.