|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
| Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
|
13 | 28,89% |
| Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
|
0 | 0% |
| Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
|
0 | 0% |
| Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
|
0 | 0% |
| KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
|
17 | 37,78% |
| DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
|
7 | 15,56% |
| JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
|
6 | 13,33% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,44% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
wlasnie bylam na polku 5 min doslownie jutro jak bedzie taka pogoda to tez wyjdziemy..mala spi jak susel
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- lineczka tylko ze urodzilas w troszke wczesniej i chyba bylo cieplej...ja nie mowie ale wcale nie chce jej kisic po prostu balam
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale położna powiedziała że można iść do poszłyśmy :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1713 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dzis dziewcczyny wyszlam a tu siedzi stary taki sasiad zrzeda i mowi: ooooo uwaaaazaj z takim maaalym nie przesadzaaaaj bo teraz zdradliwe powietrze a ja mowie ze nie bede kisic dziecka ze powoli sie przyzwyczajamy a on cos jeszcze aaaaaaa uuuu eeeee a w dupe go mam daleko jak mnie to wnerwilo;//
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Anoula-za psiaka
![]() Sylwia- Sorento-i mówił cos lekarz? Antibia- bo chyba Ty pytalas o szczepieni i bioderka, my mielismy jak maly mial 9 tyg to pierwsze szczepienie. 3 tygposlizgu- nic sie nie stalo. co do usg, wydaje mi sie tak jak nemosek pisze, ze im szybciej tym lepiej w razie ajkis wad- szybciej mozna korygowac, cwiczyc leczyc ... malinko- juz mozesz isc, ale weranduj jeszcze ze 2-3 dni z dnia na dzien dluzej.. taka pogoda to lepiej uwazac...Jak Kacper wyzdrowieje to bd musiala go werandowac ? czy od razu na spacer mozna? agnieszka- ![]() wiecej nie pamietam, leb mnie tak boli ze zaraz eksploduje, maly tak krzyczy przy wyciaganiu gilków ze mam ochote wyskoczycz okna, ucho tomnie do tej pory boli. po przeszlo godzinnym maratonie nie wiem jak si nazywam.Ryk okropny i nawet na chwile nie przestawał...
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1716 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Cytat:
Ubierz ciepło i na polko
|
|||
|
|
|
#1717 |
|
Wtajemniczenie
|
fajnie dziewczyny,dobrze ze jestescie
|
#1718 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się!
Miłek dziś grzeczny, to biegam i chatę ogarniam bo wstyd i hańba. Tylko kurze czekają na moją siostrę, aż przyjdzie z pomocą, bo ja przy atakach astmy się nie tknę. Chybabym umarła. I to całkiem serio.Nadziałam pomarańczę goździkami i teraz pachnie w całej chałupie ![]() Gabrysiaczek, Rinco- ![]() Sorento- chyba podczas Wigilii będziesz trzymać jednak dietę kp ![]() Antibia- pierwsze szczepienia nalezy uczynić zanim dziecko skończy 3 miesiące, spokojnie. Nieraz się obsuwają -tak jak nam teraz- bo dzieciak chory Taszanta ja już kiedyś pisałam, ze w leżaczku też długo nie można dziecia trzymać. Max 2h. |
|
|
|
#1719 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Miss Triss;44206911]Od samego początku karmię z tymi nakładkami tylko ja mam TT, bo moje sutki są bardzo płaskie i źadne szczypanie czy naciąganie nie pomaga. Zosia jak już zaśnie to za żadne skarby świata nie uda mi się jej wtyknąć cycka, musi się obudzić i dopiero wtedy załapie. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
operacja mojego psa się udała, obudził się
teraz czeka go rekonwalescencja, trochę się jeszcze biedaczek pomęczy, ale teraz powinno być lepiej, no i w czasie operacji przy okazji pozbawili go atrybutów męskości :x
|
|
|
|
#1721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1722 |
|
Rozeznanie
|
My po wizycie u pediatry, mam dość
zwazyli go jednak waży 2970 z gipsem a w dniu wypisu ze szpitala miał 2820 czyli nic nie przybrał w ciągu tygodnia w piątek na kontrolę, ma przytyc do piątku 400g. Do tego strasznie ma sucha skórę, na rączkach i buzce to mu aż schodzi choć smaruję oliwką Jestem zalamana, normalnie chyba się zapłaczę A co do spacerów to byliśmy dziś na pierwszym u lekarza, lekarka kazała już chodzić bez werandowania choć mały ma 11 dni. |
|
|
|
#1723 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
smialo spacerujcie ![]() Cytat:
Sylwia bedzie dobrze zobaczysz ! ja bylam z synkiem 9 dni w szpitalu bo mial zoltaczke. Dziennie mial 9 godzin fototerapi i tez mial przez to sucha skore. Dzis ma 6 tygodni i skora juz jest sliczna a zazolcony jest nadal , lekarz kazal przez 3 tyg brac witamine e i pieknie schodzi , takze glowa do gory![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a karmisz Małego piersią?
|
|
|
|
#1725 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ubierz się cieplutko i heeeja na spacer humor jakiś taki nawet lepszy ![]() ![]() Miss wydaje mi się że zrobiłabym tak jak dzidzia Ci radziła A dzieciaczek Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1726 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Zadomowienie
|
Sorento trzym się i wychodź już z Tomaszem
![]() Miss Triss niuńka piękna i wygląda jak aniołek. Ciężko uwierzyć, że taki wycisk daje Współczuję strasznie, mojego jak bolał brzuszek, to też brakowało mi sił. Niestety żadne inne rad.y niż te, które już padły nie przychodzą mi go głowy.Gabrysiaczek i oby obyło się bez balonika, choć mnie ten balonik nie bolał Doczytałam - zazdroszczę porodu w wodzie. Prysznic był dla mnie wybawieniem, więc taki poród musi być fajny. Witek, Jaś za trzy miesiące. Ależ to leci ![]() Nela niedźwiadek Anoula za operacje psiaka. Już doczytałam, że wszystko ok. Tylko tych atrybutów szkoda ![]() Agnieszka255 cały czas myślę o Was. za odłączenie respiratora. Szkoda, że tak długo małą będą trzymać w szpitalu, ale zleci szybciutko Antibia u mnie będzie podobna sytuacja i położna środowiskowa mówiła, żeby się tym nie martwić. Na usg bioderek musimy prywatnie się umówić, bo terminy u nas na NFZ szokujące. Trzeba by jeszcze w ciąży rezerwować ![]() Malinka my jak mały miał 2 tygodnie już spacerowaliśmy, a pogoda chyba brzydsza była. Według mnie spokojnie już wychodzcie. Zresztą ja jestem przeciwnikiem piecuszenia dzieci w domu A teściowa ciągle gadała podobnie jak ten staruszek i mnie denerwowała ![]() Sylwia A ja dziś szczęśliwa ![]() Edit: już nie śpi, idę cycolić. Resztę doczytam na tel. |
|
|
|
#1728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1729 |
|
Wtajemniczenie
|
moj po zoltaczce tez tak jadl.Odciagnij i podaj mu butla- moj tez tak zasypial- najwazniejsze by teraz przybieral.
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko pożera swoja piąstkę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
wpadłam się wreszcie pochwalić Marynią ![]() dziś już wazy 4300 ta nasza "kruszynka" czyli 500 gram przybrala w 10 dni![]() ale nadal mm dokarmiamy, bo inaczej się nie da, wiecznie glodna ![]() na szczęście już coraz mniej mm a więcej mojego sciaskam Was wszystkie i przepraszam,ze nie nadrabiam ani nie jestem na bieżąco - to wręcz nierealne teraz edit: sle żeby za "rozowo" nie było, to mala miała zoltaczke (teraz już powoli schodzi,ale mocz i tak musimy jej zrobić), zaropiale oczko i wzdęty brzuszek. na razie "odpukać" nie placze za wiele, oby obylo się bez kolek!!! Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2013-12-18 o 17:01 |
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na oddziale neonatologicznym mówili, że przy żółtaczce dziecko może być mniej aktywne i odmawiać jedzenia. Nam kazali się wybudzać, a jak się nie da wybudzać to po prostu karmić się częściej. |
|
|
|
|
#1733 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nad kolanem tez jest jakas czesc sciegna i trzeba je tez przytrzymywac, czy cos takiego lekarz mi mówił- to było na pierwszym gipsie, wiec nie bardzo sie skupiłam i mało co pamietam.Za tydzien kazał lekarz przywiezc oliwkę? bo po sciagnieciu, nózki trzeba umyc, naoliwkowac i odczekac 30-60 minut, zeby troszke odpoczeły. My w tym czasie przebieramy pampa, karmimy i idziemy zwazyć, u Was tez w szpitalu napewno jest waga, wiec warto wykorzystac i zwazyc małego, bedziecie wiedziec ile waży bez gipsu
|
|
|
|
|
#1734 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, nadrobiłam ale przepraszam nie cytuję bo jestem w trakcie usypiania małej ( zasypia w łóżeczku pod pieluchą) i jeszcze ogarniam obiad bo za niedługo wróci mąż, tata, mama i młodsyz brat, a uwidziało mi się robić kieszonki z ciasta francuskiego nadziewane mięsem mielony i do tego zapiekane ziemniaczki. Kieszonki robiłam z małą w nosidełku, ziemniaczki zrobiłam jak mała spała a teraz zostaje tylko zapiec kieszonki w piekarniku.
Dzisiaj odwiedziłą mnie kumpela z synkiem młodszym o miesiąc od Zuzki, fajnie było z kimś pogadać w ciągu dnia ![]() A ogólnie dzisiaj lepiej, Zuzka chyba odpokutowuje wczorajszy dzień bo może nie śpi za wiele ale jest o niebo grzeczniejsza, oby jej to zostało
|
#1735 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja z pytaniem nie-dzieciowym
![]() Któraś z Was robiła wymianę biustonosza na intymnej, prawda? Jak to się odbywa? Trzeba złożyć nowe zamówienie i zapłacić za nie, a oni później oddają pieniądze, czy wpłaca się różnicę tylko czy jak? Bo jakoś nie kumam tego za bardzo. A zamówiłam 2 staniki. Jeden dobry a drugi za szeroki w obwodzie. Ale spadochrony straszne
|
#1736 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet po cycoleniu widzę że wkłada do buźki![]() Cytat:
Dziewczyny które nie mają za bardzo czasu na pieczenie ciast na święta polecam to ciasto: http://www.mojewypieki.com/przepis/c...iodem-i-kremem rozłożyłam sobie pieczenie na parę dni i jest git
|
||
|
|
|
#1737 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
zaraz znowu spróbuje.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1738 |
|
Rozeznanie
|
http://www.galeriabobasa.com/-szpita...ia-szulik.html
Zosia w galerii bobasa |
|
|
|
#1739 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
![]() Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1740 |
|
Zadomowienie
|
nie odlaczyli malejej niestety, powedrowala z powrotem na oiom, ma zapalenie pluc, beda ja stopniowo odlaczac, dopiero pod koniec tyg moze pojdzie na oddzial kardiologii.
))
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

Tylko kurze czekają na moją siostrę, aż przyjdzie z pomocą, bo ja przy atakach astmy się nie tknę. Chybabym umarła. I to całkiem serio.

zwazyli go jednak waży 2970 z gipsem a w dniu wypisu ze szpitala miał 2820 czyli nic nie przybrał w ciągu tygodnia
i tylko dlatego ze na stronie na ktorej szukalam w jakiej kolejnosci ida byly tak napisane jak ja zamowilam... Teraz musze domowic jeszcze dwa pierwsze tomy :P
wyprawiłam męża do pracy i zastanawiam się co by tu zrobić żeby nie zmarnować całego dnia 
za trzy miesiące. Ależ to leci