Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę:
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki 13 28,89%
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie 0 0%
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy 0 0%
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las 0 0%
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! 17 37,78%
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! 7 15,56%
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! 6 13,33%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 4,44%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-18, 13:16   #1711
malinka123108
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII

wlasnie bylam na polku 5 min doslownie jutro jak bedzie taka pogoda to tez wyjdziemy..mala spi jak susel

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

lineczka tylko ze urodzilas w troszke wczesniej i chyba bylo cieplej...ja nie mowie ale wcale nie chce jej kisic po prostu balam
Stary 2013-12-18, 13:18   #1712
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
wlasnie bylam na polku 5 min doslownie jutro jak bedzie taka pogoda to tez wyjdziemy..mala spi jak susel

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

lineczka tylko ze urodzilas w troszke wczesniej i chyba bylo cieplej...ja nie mowie ale wcale nie chce jej kisic po prostu balam
akurat jak my byłyśmy na spacerze pierwszym to było zimno ale położna powiedziała że można iść do poszłyśmy :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 13:21   #1713
malinka123108
Wtajemniczenie

ja dzis dziewcczyny wyszlam a tu siedzi stary taki sasiad zrzeda i mowi: ooooo uwaaaazaj z takim maaalym nie przesadzaaaaj bo teraz zdradliwe powietrze a ja mowie ze nie bede kisic dziecka ze powoli sie przyzwyczajamy a on cos jeszcze aaaaaaa uuuu eeeee a w dupe go mam daleko jak mnie to wnerwilo;//
Stary 2013-12-18, 13:23   #1714
ryba91
Zakorzenienie

Anoula-za psiaka
Sylwia-
Sorento-i mówił cos lekarz?
Antibia- bo chyba Ty pytalas o szczepieni i bioderka, my mielismy jak maly mial 9 tyg to pierwsze szczepienie. 3 tygposlizgu- nic sie nie stalo. co do usg, wydaje mi sie tak jak nemosek pisze, ze im szybciej tym lepiej w razie ajkis wad- szybciej mozna korygowac, cwiczyc leczyc ...
malinko- juz mozesz isc, ale weranduj jeszcze ze 2-3 dni z dnia na dzien dluzej.. taka pogoda to lepiej uwazac...

Jak Kacper wyzdrowieje to bd musiala go werandowac ? czy od razu na spacer mozna?

agnieszka-

wiecej nie pamietam, leb mnie tak boli ze zaraz eksploduje, maly tak krzyczy przy wyciaganiu gilków ze mam ochote wyskoczycz okna, ucho tomnie do tej pory boli. po przeszlo godzinnym maratonie nie wiem jak si nazywam.Ryk okropny i nawet na chwile nie przestawał...
Stary 2013-12-18, 13:25   #1715
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja dzis dziewcczyny wyszlam a tu siedzi stary taki sasiad zrzeda i mowi: ooooo uwaaaazaj z takim maaalym nie przesadzaaaaj bo teraz zdradliwe powietrze a ja mowie ze nie bede kisic dziecka ze powoli sie przyzwyczajamy a on cos jeszcze aaaaaaa uuuu eeeee a w dupe go mam daleko jak mnie to wnerwilo;//
starszi ludzi lubią się wtryniać, jak ja byłam z Małą na spacerze w taki dość zimny i mroźny dzień to jakaś starsza babka nas zaczepiła i stwierdziła że taki mróz a ja z malutkim dzieckiem spaceruję, no kurde będe siedziała w domu i czekała jak będzie +20 stopni na dworzu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-18, 13:28   #1716
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczynki kiedy wyjsc z łucja na pierwszy spacer..mala jutro skonczy 3 tyg a od wczoraj ja"weranduje "krotko...

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

agnieszka trzyam kciuki!!! super ze operacja sie udalaa
czas najwyzszy,my w 9 po urodzeniu dniu juz bylismy

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
dziewczynki kiedy wyjsc z łucja na pierwszy spacer..mala jutro skonczy 3 tyg a od wczoraj ja"weranduje "krotko...

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:

Jeśli nie ma wiatru i dużej wilgoci no i temp w miarę to ja bym szła.
Ubierz ciepło i na polko

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 13:31   #1717
malinka123108
Wtajemniczenie

fajnie dziewczyny,dobrze ze jestescie
Stary 2013-12-18, 14:15   #1718
nasturcja7667
Zadomowienie

Melduję się!
Miłek dziś grzeczny, to biegam i chatę ogarniam bo wstyd i hańba. Tylko kurze czekają na moją siostrę, aż przyjdzie z pomocą, bo ja przy atakach astmy się nie tknę. Chybabym umarła. I to całkiem serio.

Nadziałam pomarańczę goździkami i teraz pachnie w całej chałupie

Gabrysiaczek, Rinco-

Sorento- chyba podczas Wigilii będziesz trzymać jednak dietę kp

Antibia- pierwsze szczepienia nalezy uczynić zanim dziecko skończy 3 miesiące, spokojnie. Nieraz się obsuwają -tak jak nam teraz- bo dzieciak chory

Taszanta ja już kiedyś pisałam, ze w leżaczku też długo nie można dziecia trzymać. Max 2h.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:22   #1719
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
To wpadaj częściej

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Nie opłaca się kłaść

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Lineczko Czemu Nela mierzy 52 cm skoro przy urodzeniu miała 55?
Polozylam sie ale nie usnelam ;-)
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Miss u nas pomogły nakladki aventa. Moge Malemu wcisnac cyca nawet jak wypluje i nawet przez sen ciagnie jak smoczka.

Dziękuję w imieniu Witka. U nas rozszerzanie diety dopiero jak osiagnie 7 kilo wiec jeszcze bardzo daleko. Zreszta chce zgodnie z who dawać samo mleko do 6 miesiaca.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dzidzia a Aliske tez tez do 6 msc tylko mleiem karmilas?

[QUOTE=Miss Triss;44206911]Od samego początku karmię z tymi nakładkami tylko ja mam TT, bo moje sutki są bardzo płaskie i źadne szczypanie czy naciąganie nie pomaga. Zosia jak już zaśnie to za żadne skarby świata nie uda mi się jej wtyknąć cycka, musi się obudzić i dopiero wtedy załapie.
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

To rzeczywisscie ciezko macie.Ale poczatki sa najgorsze.Wierze ze w koncu sie poprawi!Duzo cierpliwosci.
Rada to czeste dostawianie tylko i pobudzanie do jedzenia.[\QUOTE]
Właśnie Mała to chciałaby wisieć przy cycku non stop, ale to nie o to chodzi. Ona pociumka kilka razy i śpi,za minutę się budzi, znowu kilka razy pociumka i śpi i tak mogłaby cały dzień. Ja w czasie jej "snu" zdąźam się tylko wysikać i muszę zaraz siadać do następnego karmienia. Chciałabym aby zjadła raz a porządnie i zasnęła spokojnie na conajmniej godzinę, bo ja nie mogę zupełnie nic zrobić.
Moj starszy syn mial identycznie przez 1 msc. Daj jej czas...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:33   #1720
Anoula
Zakorzenienie

operacja mojego psa się udała, obudził się teraz czeka go rekonwalescencja, trochę się jeszcze biedaczek pomęczy, ale teraz powinno być lepiej, no i w czasie operacji przy okazji pozbawili go atrybutów męskości :x
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:52   #1721
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
operacja mojego psa się udała, obudził się teraz czeka go rekonwalescencja, trochę się jeszcze biedaczek pomęczy, ale teraz powinno być lepiej, no i w czasie operacji przy okazji pozbawili go atrybutów męskości :x
zasadniczo extra, tylko ciekawe co piesek na te dodatkowe ciach ciach

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:54   #1722
Sylwiaaa88
Rozeznanie

My po wizycie u pediatry, mam dość zwazyli go jednak waży 2970 z gipsem a w dniu wypisu ze szpitala miał 2820 czyli nic nie przybrał w ciągu tygodnia do tego lekarka stwierdziła że jest nadal dość mocno zażółcony w piątek na kontrolę, ma przytyc do piątku 400g. Do tego strasznie ma sucha skórę, na rączkach i buzce to mu aż schodzi choć smaruję oliwką Jestem zalamana, normalnie chyba się zapłaczę
A co do spacerów to byliśmy dziś na pierwszym u lekarza, lekarka kazała już chodzić bez werandowania choć mały ma 11 dni.
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 15:03   #1723
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
wydaje mi sie ze to nie przeszkadza az tak, przeciez czasami dzieci choruja i terminy szczepien sie przesuwaja,

a my kurcze na bioderka skierowania nie dostalismy (wczoraj byla lekarka) tzn z szymkiem najpierw szlismy do ortopedy a potem na usg a teraz wychodzi na to ze trzeba sobie prywatnie zrobic, chociaz podobno wszystko jest ok
U nas przy wypisie ze szpitala daja od razu skierowanie na bioderka z wyznaczonym juz terminem kiedy mamy sie zglosic

Cytat:

smialo spacerujcie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
My po wizycie u pediatry, mam dość zwazyli go jednak waży 2970 z gipsem a w dniu wypisu ze szpitala miał 2820 czyli nic nie przybrał w ciągu tygodnia do tego lekarka stwierdziła że jest nadal dość mocno zażółcony w piątek na kontrolę, ma przytyc do piątku 400g. Do tego strasznie ma sucha skórę, na rączkach i buzce to mu aż schodzi choć smaruję oliwką Jestem zalamana, normalnie chyba się zapłaczę
A co do spacerów to byliśmy dziś na pierwszym u lekarza, lekarka kazała już chodzić bez werandowania choć mały ma 11 dni.

Sylwia bedzie dobrze zobaczysz ! ja bylam z synkiem 9 dni w szpitalu bo mial zoltaczke. Dziennie mial 9 godzin fototerapi i tez mial przez to sucha skore. Dzis ma 6 tygodni i skora juz jest sliczna a zazolcony jest nadal , lekarz kazal przez 3 tyg brac witamine e i pieknie schodzi , takze glowa do gory

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 15:21   #1724
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
ehh same problemy przykro mi strasznie a karmisz Małego piersią?

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-18, 15:40   #1725
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

No Nela tez przysypia po karmieniu

Wiecie jaka wtope zaliczylam? Kupilam TZ ksiazki na gwiazdke i zamiast zamowiec 1 i 2 tom to zamowilam 3 i 4 i tylko dlatego ze na stronie na ktorej szukalam w jakiej kolejnosci ida byly tak napisane jak ja zamowilam... Teraz musze domowic jeszcze dwa pierwsze tomy :P

No to TŻ się ucieszy z tych tomów
Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
Sorento powodzenia! na pewno będzie wszytsko dobrze!

u nas w sumie po staremu położna mówi że do świąt raczej dotrwamy :P a teraz już się obudziłam i zamiast spać sobie smacznie to mi się wcale nie chce wyprawiłam męża do pracy i zastanawiam się co by tu zrobić żeby nie zmarnować całego dnia dodatkowo mam zalecenie spacerować codziennie przez godzinę.. a wczoraj było taaak zimno
U mnie była piękna pogoda 2 godz. byłam z malutką na spacerku i tak pięknie sobie spała
Ubierz się cieplutko i heeeja na spacer humor jakiś taki nawet lepszy
Cytat:
Nela niedźwiadek
super kombinezonik

Miss wydaje mi się że zrobiłabym tak jak dzidzia Ci radziła
A dzieciaczek
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

maleńka daje mamusi pospać.
Moja tez na razie aniołek, w nocy 2x cyca i smacznie śpi oczywiście z rodzicami w łóżku. Mąż chce żeby spała z nami bo mówi że ona tak szybko urośnie i chce się nią nacieszyć. A kruszynka z nami taka szczęśliwa. W dzień na razie śpi sobie w łóżeczku lub kołysce.
W ogóle to stwierdziłam ze na razie jest bardzo łatwa w obsłudze.
Ciesz się , ciesz
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
w nastepna srode mala bedzie miala rowny miesiac a ja mialam ja w domu przez dwa tyg....oby byly i lata nastepne w domu, wiadomo iz ania wyjdzie ze szpitala dopiero w polowie stycznia, lub na koniec stycznia....dzis sprobuja odlaczyc jej respirator,...oby sama oddychala. tak tesknie za nia chcialabym ja przytulic, pocalowac...
Kochana zobaczysz wszystkie następne lata wynagrodzą Ci ten trudny czas
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość

a my kurcze na bioderka skierowania nie dostalismy (wczoraj byla lekarka) tzn z szymkiem najpierw szlismy do ortopedy a potem na usg a teraz wychodzi na to ze trzeba sobie prywatnie zrobic, chociaz podobno wszystko jest ok
dziwne że tak narzucili...
Cytat:

po tygodniu werandowałam zgodnie z zaleceniami położnej a później już na coraz to dłuższe spacerki
Cytat:
Moja malutka też miała suchą skórę, smarowałam oilatam czy coś takiego kremem po prostu i w mig zeszłoA żółtaczka szybko przejdzie
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 16:29   #1726
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
ehh same problemy przykro mi strasznie a karmisz Małego piersią?
Tak, piersią, pół godziny temu go dostawiłam, pociumkał 5 min i spi a ja go budze i nic, coś czuje że to przez tą żółtaczkę, nie wiem czy może lepiej pojechać do szpitala?
Stary 2013-12-18, 16:33   #1727
babku
Zadomowienie

Sorento trzym się i wychodź już z Tomaszem
Miss Triss niuńka piękna i wygląda jak aniołek. Ciężko uwierzyć, że taki wycisk daje Współczuję strasznie, mojego jak bolał brzuszek, to też brakowało mi sił. Niestety żadne inne rad.y niż te, które już padły nie przychodzą mi go głowy.
Gabrysiaczek i oby obyło się bez balonika, choć mnie ten balonik nie bolał
Doczytałam - zazdroszczę porodu w wodzie. Prysznic był dla mnie wybawieniem, więc taki poród musi być fajny.
Witek, Jaś za trzy miesiące. Ależ to leci
Nela niedźwiadek
Anoula za operacje psiaka. Już doczytałam, że wszystko ok. Tylko tych atrybutów szkoda
Agnieszka255 cały czas myślę o Was. za odłączenie respiratora. Szkoda, że tak długo małą będą trzymać w szpitalu, ale zleci szybciutko
Antibia u mnie będzie podobna sytuacja i położna środowiskowa mówiła, żeby się tym nie martwić. Na usg bioderek musimy prywatnie się umówić, bo terminy u nas na NFZ szokujące. Trzeba by jeszcze w ciąży rezerwować
Malinka my jak mały miał 2 tygodnie już spacerowaliśmy, a pogoda chyba brzydsza była. Według mnie spokojnie już wychodzcie. Zresztą ja jestem przeciwnikiem piecuszenia dzieci w domu
A teściowa ciągle gadała podobnie jak ten staruszek i mnie denerwowała
Sylwia nie załamuj się, przybierze te 400 g do piątku!

A ja dziś szczęśliwa Po tym espumisanie ból brzuszka przeszedł, bączki idą, ale mały już nie płacze jak wcześniej. Noc była super, więc na kurs poszłam wyspana, po kursie długi spacerek, po którym mały do tej pory śpi
Edit: już nie śpi, idę cycolić. Resztę doczytam na tel.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 16:37   #1728
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Tak, piersią, pół godziny temu go dostawiłam, pociumkał 5 min i spi a ja go budze i nic, coś czuje że to przez tą żółtaczkę, nie wiem czy może lepiej pojechać do szpitala?
Sylwia moj Leon przy zoltaczce normalnie jadl, i z piersi i kieliszka bo na fototerapii byl dokarmiany. Moze masz jakiegos lekarza lub polozna z ktora mozesz to skonsultowac?

Stary 2013-12-18, 16:38   #1729
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
moj po zoltaczce tez tak jadl.Odciagnij i podaj mu butla- moj tez tak zasypial- najwazniejsze by teraz przybieral.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 16:46   #1730
lineczka1989
Zakorzenienie

Moje dziecko pożera swoja piąstkę

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-18, 16:54   #1731
lusesita23
Zakorzenienie

Hej kochane!

wpadłam się wreszcie pochwalić Marynią

dziś już wazy 4300 ta nasza "kruszynka" czyli 500 gram przybrala w 10 dni

ale nadal mm dokarmiamy, bo inaczej się nie da, wiecznie glodna

na szczęście już coraz mniej mm a więcej mojego

sciaskam Was wszystkie i przepraszam,ze nie nadrabiam ani nie jestem na bieżąco - to wręcz nierealne teraz

edit: sle żeby za "rozowo" nie było, to mala miała zoltaczke (teraz już powoli schodzi,ale mocz i tak musimy jej zrobić), zaropiale oczko i wzdęty brzuszek. na razie "odpukać" nie placze za wiele, oby obylo się bez kolek!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 601622_626366947404460_1625218734_n.jpg (47,8 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2013-12-18 o 17:01
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 17:00   #1732
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
zasadniczo extra, tylko ciekawe co piesek na te dodatkowe ciach ciach
ponoć to rutynowe w jego wieku, że się obcina w czasie takich operacji.

Cytat:
na oddziale neonatologicznym mówili, że przy żółtaczce dziecko może być mniej aktywne i odmawiać jedzenia. Nam kazali się wybudzać, a jak się nie da wybudzać to po prostu karmić się częściej.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 17:10   #1733
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczynki! Piszę dopiero teraz bo wczoraj późno wróciliśmy a dziś jakoś nie miałam chwili, przepraszam że znowu tak o sobie, Bartus ma założony gipsik i zmiany zaplanowane co tydzień, bidulek był dzielny,ja chyba bardziej przezywalam, on troszkę płakał, a wieczorem plakalismy my z Tż, tak jakoś przykro się nam zrobiło
Basia czy twoja corcia też ma do uda ten gips?
Najgorzej że nie wiemy ile młody waży i teraz się nie dowiemy, mam nadzieję że najada się moim mlekiem
Tez ma nad kolanem tez jest jakas czesc sciegna i trzeba je tez przytrzymywac, czy cos takiego lekarz mi mówił- to było na pierwszym gipsie, wiec nie bardzo sie skupiłam i mało co pamietam.

Za tydzien kazał lekarz przywiezc oliwkę? bo po sciagnieciu, nózki trzeba umyc, naoliwkowac i odczekac 30-60 minut, zeby troszke odpoczeły. My w tym czasie przebieramy pampa, karmimy i idziemy zwazyć, u Was tez w szpitalu napewno jest waga, wiec warto wykorzystac i zwazyc małego, bedziecie wiedziec ile waży bez gipsu
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 17:17   #1734
maomami
Wtajemniczenie

Hej, nadrobiłam ale przepraszam nie cytuję bo jestem w trakcie usypiania małej ( zasypia w łóżeczku pod pieluchą) i jeszcze ogarniam obiad bo za niedługo wróci mąż, tata, mama i młodsyz brat, a uwidziało mi się robić kieszonki z ciasta francuskiego nadziewane mięsem mielony i do tego zapiekane ziemniaczki. Kieszonki robiłam z małą w nosidełku, ziemniaczki zrobiłam jak mała spała a teraz zostaje tylko zapiec kieszonki w piekarniku.
Dzisiaj odwiedziłą mnie kumpela z synkiem młodszym o miesiąc od Zuzki, fajnie było z kimś pogadać w ciągu dnia

A ogólnie dzisiaj lepiej, Zuzka chyba odpokutowuje wczorajszy dzień bo może nie śpi za wiele ale jest o niebo grzeczniejsza, oby jej to zostało

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 17:28   #1735
Kociak85
Zadomowienie

Dziewczyny, ja z pytaniem nie-dzieciowym
Któraś z Was robiła wymianę biustonosza na intymnej, prawda?
Jak to się odbywa? Trzeba złożyć nowe zamówienie i zapłacić za nie, a oni później oddają pieniądze, czy wpłaca się różnicę tylko czy jak? Bo jakoś nie kumam tego za bardzo. A zamówiłam 2 staniki. Jeden dobry a drugi za szeroki w obwodzie.
Ale spadochrony straszne
Stary 2013-12-18, 17:30   #1736
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje dziecko pożera swoja piąstkę

Moja też tak dziwnie lubi jeść piąstki Nawet po cycoleniu widzę że wkłada do buźki
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Hej kochane!

wpadłam się wreszcie pochwalić Marynią

dziś już wazy 4300 ta nasza "kruszynka" czyli 500 gram przybrala w 10 dni

ale nadal mm dokarmiamy, bo inaczej się nie da, wiecznie glodna

na szczęście już coraz mniej mm a więcej mojego

sciaskam Was wszystkie i przepraszam,ze nie nadrabiam ani nie jestem na bieżąco - to wręcz nierealne teraz

edit: sle żeby za "rozowo" nie było, to mala miała zoltaczke (teraz już powoli schodzi,ale mocz i tak musimy jej zrobić), zaropiale oczko i wzdęty brzuszek. na razie "odpukać" nie placze za wiele, oby obylo się bez kolek!!!
Ale pucunia

Dziewczyny które nie mają za bardzo czasu na pieczenie ciast na święta polecam to ciasto:
http://www.mojewypieki.com/przepis/c...iodem-i-kremem
rozłożyłam sobie pieczenie na parę dni i jest git
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 17:31   #1737
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Sylwia moj Leon przy zoltaczce normalnie jadl, i z piersi i kieliszka bo na fototerapii byl dokarmiany. Moze masz jakiegos lekarza lub polozna z ktora mozesz to skonsultowac?

Byliśmy dziś u pediatry kazała przyjść na kontrolę w piątek, ale on dziś bardzo mało je prawie nic, tylko spi, ma dziś 11 dni i żółtaczkę od 3 doby która nie była leczona wogóle.

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
moj po zoltaczce tez tak jadl.Odciagnij i podaj mu butla- moj tez tak zasypial- najwazniejsze by teraz przybieral.
Odciagnelam i nie chce ssać z butli zaraz znowu spróbuje.

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
ponoć to rutynowe w jego wieku, że się obcina w czasie takich operacji.

na oddziale neonatologicznym mówili, że przy żółtaczce dziecko może być mniej aktywne i odmawiać jedzenia. Nam kazali się wybudzać, a jak się nie da wybudzać to po prostu karmić się częściej.
A on ani się wybudzic ani częściej karmić się nie chce dać

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Tez ma nad kolanem tez jest jakas czesc sciegna i trzeba je tez przytrzymywac, czy cos takiego lekarz mi mówił- to było na pierwszym gipsie, wiec nie bardzo sie skupiłam i mało co pamietam.

Za tydzien kazał lekarz przywiezc oliwkę? bo po sciagnieciu, nózki trzeba umyc, naoliwkowac i odczekac 30-60 minut, zeby troszke odpoczeły. My w tym czasie przebieramy pampa, karmimy i idziemy zwazyć, u Was tez w szpitalu napewno jest waga, wiec warto wykorzystac i zwazyc małego, bedziecie wiedziec ile waży bez gipsu
Tak mówił żeby zabrać oliwkę, ciekawe czy jest tam gdzieś waga bo to taka klinika i tam są trzy gabinety, gipsownia, zabiegowy i pokój dla mamy z dzieckiem i nigdzie wagi nie widziałam
Stary 2013-12-18, 17:41   #1738
NEWTREND
Rozeznanie

http://www.galeriabobasa.com/-szpita...ia-szulik.html

Zosia w galerii bobasa
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 17:43   #1739
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Byliśmy dziś u pediatry kazała przyjść na kontrolę w piątek, ale on dziś bardzo mało je prawie nic, tylko spi, ma dziś 11 dni i żółtaczkę od 3 doby która nie była leczona wogóle.

Odciagnelam i nie chce ssać z butli zaraz znowu spróbuje.

A on ani się wybudzic ani częściej karmić się nie chce dać

Tak mówił żeby zabrać oliwkę, ciekawe czy jest tam gdzieś waga bo to taka klinika i tam są trzy gabinety, gipsownia, zabiegowy i pokój dla mamy z dzieckiem i nigdzie wagi nie widziałam
Dziwne ze nie leczyli, no tak jak Ci pisalam u nas byla fototerapia. Ale. Z ta zoltaczka jest tak ze ona powinna po jakims czasie sama ustapic. Kiedys wogole sie nie leczylo. A ile mial maksymalnie bilirubiny ?

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Ile ma wlosow ! Sliczna

Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app

Stary 2013-12-18, 17:48   #1740
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

nie odlaczyli malejej niestety, powedrowala z powrotem na oiom, ma zapalenie pluc, beda ja stopniowo odlaczac, dopiero pod koniec tyg moze pojdzie na oddzial kardiologii. jeeeezu jak ja za nia tesknie, az to boli moja anulka..lekarz mowil ze mnie rozumie i mam sie wogole ciszyc ze to wszytsko przezyla, ze ten czas ktory jest na oiomie ja przezyje, ze wkrodce spedze z nia czas))

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości