|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Vampirka moja siostra ma taki:
http://matio-med.pl/cisnieniomierze/...l-dynamic.html mierzy ciśnienie 3 razy dziennie, po 3 pomiary, wszystko notowała w zeszycie - bo musiała, tak kazała jej gin ![]() za każdym razem wychodził jej inny odczyt, więc trzy pomiary zapisywała, ale jak kiedys przyszła połozna i mierzyła jej tym na pompkę, a zaraz tym jej elektronicznym, to elektroniczny jakby zawyżał
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2013-12-18 o 18:31 |
|
|
|
#1082 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Dziewczyny, żebyście poczuły jeszcze bardziej świąteczna atmosferę
![]() http://www.youtube.com/watch?v=E8gmARGvPlI
|
#1083 |
|
Wtajemniczenie
|
Light Limara ból kręgosłupa ... ja jestem po operacji kręgosłupa - usunięcie guza + wypadnięty dysk ...
|
#1084 |
|
Wtajemniczenie
|
agus7ia Uwielbiam tą piosenkę
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-12-18 o 18:50 |
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja wam dziewczyny polecam obejrzec na VOD film " odyseja życia" sklada sie z 3 czesci, kazda na jeden trymestr. mozna zobaczyc jak dziecko sie rozwija w łonie matki
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Vampirko ja też chciałam pisać, że z tego co wiem nie ma co mierzyć ciśnienia raz za razem, bo wychodzą takie kwiatki, ale widzę, że już dziewczyn pisały
![]() Sweterek na pewno się wywietrzy Carmenaa fajny wózek, a to jest 2 w 1? Tzn spacerówka w zestawie? Martuszka, a o co się założyliście? też bym sobie pizze zjadła ![]() Agu7sia a ja nie lubię Hanula coś mnie woła, słyszę za ścianą, więc idę do niej
|
|
|
|
#1087 |
|
Zadomowienie
|
Ok ja juz po wizycie u gina i po usg.
Wszystko ok tylko nadal nie wiadomo co będzie :/ Wrzucam zdjęcia maszego Smerfa Teraz czekam w kolejce do internisty. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#1088 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
gratulujęCytat:
za 18 tydzień. To zaczynasz chyba 5. miesiąc ![]() Dziewczyny macie jakieś sprawdzone przepisy na śledzie na Wigilię? Dostałam bojowe zadanie od Mamy, żeby zrobić dwa rodzaje śledzi, a nigdy ich nie robiłam, więc potrzebuję sprawdzonych przepisów
|
|
|
#1089 |
|
Wtajemniczenie
|
monijaaa śliczne !
Gratuluję udanej wizyty!
|
#1090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1091 | ||
|
Zakorzenienie
|
tak
Cytat:
![]() Cytat:
też je robię co roku zielone śledzie smażysz w panierce i zalewasz gorącą zalewą octową wymieszaną z wodą (niektórzy robią pół na pół, ja daję nieco więcej octu) do tego 3liście laurowe, ziele angielskie, duuuużo cebuli i gotowe
|
|
#1092 |
|
Raczkowanie
|
Kaorlak ja mam jeden przepis na śledzie w occie, pyszne
![]() Porcja zalewy mniej więcej na 4 płaty śledziowe i dużo czerwonej cebuli ![]() Zalewa : 120 ml octu, 200 ml wody, 150 ml cukru, 2-3 ziela angielskie, liść laurowy. Całość zagotować, ostudzić i zalać śledzie ułożone na przemian z cebulą. Najlepsze po 24 h A ja tą piosenkę jednocześnie lubię i jej nie cierpię
|
#1093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli ten mój ciśnieniomierz może mierzyć dobrze, czy nie w końcu??? I przez Was mam ochotę na śledzika
|
|
|
#1094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No to super, to jeden zakup z głowy i to jeden z większych ![]() Cytat:
W ogóle dziewczyny jakie jaja Hania zasnęła, ja idę do pokoju a tu nie ma niani.. widziałam, ze ją brałam jak wymienialiśmy kuwety królikom, ale nie zwróciłam w ogóle uwagi, bo myślałam, ze zaraz odłożyła. A tu niani nie ma, przeszukaliśmy cały dom, ja nie wiem gdzie ona to schowała |
|||
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem... Od wczoraj miałam się pojawic, ale ciągle mi coś przeszkadzało...
Zamówiłam wkońcu kindle dla teściowej... No i mam pytanie, skąd ściagacie jakieś ebooki??? Pytam oczywiście o darmowe ![]() W pracy sporo zajęć, jak na przed świeta - to ruch w nieruchomościach spory... Al jeszcze tylko dwa dni i upragniony urlop Wszystkim mamusiom wizytującym - gratuluje bo czytałam że maluchy mają się dobrze... A to najważniejsze... Zmykam bo jestem padnięta... Coś zjem chyba kanapki na słodko z kakao Miłego wieczorku
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
znow mnie sto lat tutaj nie bylo: pisze to co mi ostatnio wpadlo w oko:
vampirka a poprawnie mierzysz cisnienie? mi z miesiac temu tez jakies cuda na patyku wychodzily, a pozniej przeczytalam o tym jak mierzyc cisnienie: na lewej rece i zeby ona nie wisiala w dol, tylko, zeby byla mniej wiecej na tym samym poziomie co serce. no i nie mierzyc raz po rac, bo powstaja jakies tam mini zatory i cisnieniomierz moze juz przeklamywac. co do obiadu to dzis maz sie zadowolil tortilla z wczoraj, a ja zjadlam ziemniaczki z jajkiem sadzonym, fasolka szparagowa i mizeria ![]() bigos na swieta juz mam, 160 perogow nalepilam z mezem w niedziele coz, zelatyna pojdzie w ruch![]() co do twardnien: jesli pamietacie mieszkam w Norwegii. przez cala ciaze oni tutaj nie badaja dowcipnie, jesli ciaza przebiega bez komplikacji kobieta nawet ginekologa na oczy nie widzi, ciaze prowadzi polozna albo lekarz pierwszego kontaktu. zglaszalam moje twardnienia poloznej: nie martwic sie tym, o ile nie ma krwawien i boli.i chyba zaczne sie tego sluchac, bo rzeczywiscie od kad jakos wyluzowalam z tym to i te twardnienia jakos mniej absorbujace sa. co jeszcze zauwazylam u siebie: brzuch mi twardnieje wtedy, kiedy mam pelny pecherz, wiec moze i u Was to ma wplyw, dojde do toalety, wysiusiam sie i przechodzi od reki. magnez bralam na poczatku, ale mam asparin, a to sa tak wielkie tabletki, ze stwierdzilam, ze dam sobie narazie z nimi spokoj, bo zaczynalo mnie bolec na sama mysl, ze musze je polknac. musze sobie mniejsze jakies kupic nospe biore raz na sto lat, bo nie wierze, ze w zaden sposob ona nie wplywa na maluszka, jesli czuje, ze nie ma potrzeby to nie biore![]() no i co do tokso: tez mnie tutaj to dziwi, ale jak sie pytalam lekarki to oni nie robia tych badan w gole tutaj, nie wnikam juz czemu, bo czasem nie nadazam za tutejsza sluzba zdrowia co tam jeszcze aa Myska witaj w gronie widze, ze sie Twoj nick przewijal tutaj, wiec sadze, ze dolaczylas![]() co do wyprawki to mezul juz wyslal kase i od stycznia zaczne szalenstwo zakupowe probuje upolowac karuzelke na allegro, ale mnie non stop ktos przebijamala sie rusza, plywa, przez ostatnie 3 dni mnie straszyla, bo sie obrocila i kopala *w plecy*, wiec jej nie czulam tak dobrze jak do tej pory, a ze mam lozysko na tylnej scianie to tym bardziej mialam odczuwanie utrudnione. dzis juz chyba sie przewrocila na drugi bok, bo wszystko wrocilo do norwmy ![]() taki chyba maly elaborat mi z tego wyszedl...
|
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słodki maluch Dziewczyny jestem już z Wami ponad miesiąc
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2013-12-18 o 20:11 |
|
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Monija piękne maleństwo, jakie już duże
![]() To ja też się pochwalę, że wizyta za nami, maleństwo już nie takie maleńkie, z usg 17t3d czyli 1,5 tyg. starsze, pewnie jak Filipek urodzi się przed terminem w takim tempie Wszystko pięknie, zdrowo się rusza no i gin powiedział, że siusiaka nie widać, więc już powoli zaczynam wierzyć, że to dziewczynka! Ale czekam jeszcze na połówkowe, chociaż zaczynam już myśleć nad imieniem dla dziewczynki
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
wiesz...spacerówkę pewnie będę kupowała potem nową
![]() Cytat:
a kiedy masz?
|
|
#1100 | |
|
Rozeznanie
|
kasian załozyliśmy się o głupotę :P ostatnio kupowałam syrop do herbaty z łowicza. I wracaliśmy dziś do domu i mówię, że mi tak zimno to sobie zrobię herbatkę z syropem z czarnego bzu, a on, że to chyba dzika róża... Byłam pewna, że kupowałam czarny bez
ja nawet nie wiem co kupuję i z czym herbatę piję monijaaa ![]() Cytat:
uwielbiam, ale chyba teraz tego nie można jeść ?agaaga no to super, oby córka się potwierdziła
Edytowane przez martuszka0 Czas edycji: 2013-12-18 o 20:28 |
|
|
|
|
#1101 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Santom fajnie, że się odezwałaś
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
10.01 następna wizyta, ale to w przychodni a na połówkowe będę się dopiero wtedy umawiała prywatnie... Czyli pewnie jakoś jak Ty pójdę
![]() Byłoby super
|
#1103 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Noo to jak teraz nic nie widac to juz chyba na pewno nie urosnie nagle super ze dzidzia rosnie jak na drożdżach, dobrze karmiona widocznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
my tez sie czasami zakladamy o takie ☠☠☠☠☠☠☠y i wtedy zawsze ja wygrywam bo moj maz ma skleroze :brzydalWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#1104 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
kurcze znowu plamienie a juz sie troche uspokoilam...eh
Ramona no wlasnie mnie tez nachodza rozne dziwne mysli, szczegolnie ze mam te plamienia... lolitka teraz doczytalam o tych badaniach ja robilam i HCV i HBS, teraz mam zrobic na opryszczke HSV, a czemu Cie niepokoi to ze ci kazal lekarz je zrobic? ja robilam w kazdej ciazy te badania Cytat:
pozatym jeszcze kiedys moze zostaniesz mama coreczki!
|
|
#1108 |
|
Zadomowienie
|
Wrrrrrrrrrrr, zaraz mnie coś trafi z Wizaże. Najpierw mi pisze, że sesja mi wygasła i nie udało się dodać postów, a tu widzę że dodał dwa razy
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Ab_cd z synem też może być super kontakt
Mój jest jeszcze mały , ale jest cudowny kontakt. Fakt że jak jest TŻ to wtedy syn tylko „tata” i „tata”, ale jeśli jest mu źle, coś boli itp. To tylko „mama” Twoje obawy są zrozumiałe , ale jak synek się pojawi to znikną ![]() Kasian płaciliśmy w payU i my mamy status rozpoczęte a kobita wpłaty nie widzi ;/ pisałam już do allegro w tej sprawie i czekam na info Wiola gratuluję 20tc i czekamy w Pt na wieści po wizycie ![]() Asia za 18tc ![]() Monija super że wszystko OK. i słodziak z maleństwa ![]() Kasian pewnie gdzieś w domu jest :Psprawdź w pralce Agaaga gratuluję udanej wizyty i faktycznie duże dzieciątko
|
|
|
|
#1110 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam mamusie po mału
![]() Idę obejrzeć jeszcze na dobre i na złe i idę spać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.

[COLOR="Silver"]
gratuluję

coz, zelatyna pojdzie w ruch
aa