Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-18, 16:42   #991
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
podoba mi się twoje podejście

ja rozdzielam osobno ciemne, kolorowe i białe, ale do kolorowych daję chusteczkę taką specjalną co chroni ubrania przed farbowaniem. można kupić takie w rossmanie, naprawdę działają
Ja jestem taka, że najpierw narzekam, a później sobie myślę "po co narzekasz to i tak nic nie da, tylko humor psuje" i zmieniam podejście

Ja mam ciuszków na jedną pralkę i chyba nawet nie całą, więc za bardzo nie opłaca mi sie dzielić, bo mi pralka nie pójdzie jak będzie prawie pusta
Nie wiedziałam, że są takie chusteczki Może przed praniem jeszcze pojadę do rossmana to kupię.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 16:49   #992
baja_86
Zakorzenienie

Polecam gorąco, nie jedną rzecz mi uratowały. I jeśli po praniu będą białe to można je jeszcze użyć, jak pochłoną farbę to trzeba je wyrzucić
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 16:58   #993
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
\
Dziewczyny mam pytanie : Pampers czy dada z biedronki??
Które pampersy kupujecie To są moje dwa typy, więc tylko o te pytam.
Wczoraj w SR mówili, że dziecko w czasie dnia zużywa 4-6 pampków + noc myślę, że będzie ok 10 na dobę
Moje pytanie to które są bardziej ekonomiczne (wiadomo pampersy droższe, ale może starczają na dłużej? A z drugiej strony jak noworodek może robić kupkę do każdej pieluchy to chyba i tak ją zmieniamy bez względu na to czy jest zapełniona czy nie?? Czy po kupie nie trzeba od razu zmieniać )
Jestem zielona w tych sprawach

Bo tak sobie myślę, czy nie kupić i pampersa i dady i nie sprawdzić jakie są i jak dziecko na nie reaguje. Ale jak kupię te w rozmiarach 2-5 kg (czy jakoś tak) to dwie paczki nie będzie za dużo? Chyba dziecko, aż tak szybko nie rośnie i zdążę zużyć
Z tego co podpatrzyłam u zanjomych to na początku będe korzystała z pampersa. Kupiłam zwykłe i sensitive, a jak Mała będzie starsza to wtedy przejdę na Dadę biedronkową

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja się chyba zajadę na śmierć. Niby nic nie robię ale jednak zrobienie czegoś sensownego z domem na święta i jeszcze przy moim lekkim pedantyźmiem na prawdę tylko lekkim i chęci przyozdobienia wszystkiego jak najładniej to ja już
...
dziewczyno toż Ty jesteś mały robocik

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Czesc ja w szpitalu, przyjęta oczywiście po 2 godzinach czekania... Oczywiście każdy mówi coś innego, wczoraj lekarka, że kiepsko to wygląda, dzisiaj polona przy przyjęciu też, a później lekarka, która mnie badała, stwierdziła, że mieszczą się w normie w każdym razie mam polec tu kilka dni z kroplowki magnezu i nosa
Gratuluje wszystkich wczorajszych i dzisiejszych wizyt - trochę Was przeleciałam, ale kiepsko mi, bo mam stary telefon :p :
Leż pupą do góry i niczym się nie martw No i zaglądaj do Nas

Co do prania ciuszków to podziele na kolory ( taki mam kupiony proszek Lovela do koloru) i na białe no i oddzielnie wypiorę

Co do kosmetyków, chusteczek i porad które lepsze to Ja nie patrzę na żadne komentarze czy opisy internetowe sugeruje się tym co używała większość moich znajomych tyle że kupuje małe opakowania bądź korzystam z próbek. Jak się mała urodzi to wyjdzie czego mogę używać, a czego nie.

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 17:01   #994
Trisdom
Zadomowienie

To ja tez skocze po te chusteczki przed praniem.

Mam taki cieknacy katar, ze azsie wladiwalam z wlasnej woli do lozka. Zwykle mi sie to nie zdarza...

Mariola- duzo zdrowka i trzymam kciuki za wizyte jutro.
W ogole- kciuki trzymam juz za jutrzejsze, jak swoją mam zaliczoną
Stary 2013-12-18, 17:43   #995
teQiba
Moderator

Cytat:
Polecam gorąco, nie jedną rzecz mi uratowały. I jeśli po praniu będą białe to można je jeszcze użyć, jak pochłoną farbę to trzeba je wyrzucić
A ile takie cudo kosztuje?
Stary 2013-12-18, 18:08   #996
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Nie wiem. Tak dużo przytyje, że mogę mieć problem
dzisiaj jedna babka mówiła, że w 1 ciąży przytyła prawie 30 kg i po kilku dniach po porodzie schudła aż 16 kg a ostatecznie zostało jej 6kg na plusie, a skoro Ty ćwiczysz to myślę że spokojnie wrócisz do swojej wagi

mariolasl

trisdom

Ela87 ja też kupuję te chusteczki z rossmana, są naprawdę dobre coś koło 6-7zł za 10szt kosztują, rzadko są w promocji.. Ja ubranka podzieliłam na kolorowe i na białe, no i mi jedno czerwone ubranko kolor puściło ale na szczęście reszta ubranek nie uszkodzona bo wrzuciłam chusteczkę
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 18:13   #997
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
w Rossmannie do 10zł kosztują. Są wydajne, znajoma nawet przecina je na pół. Kiedyś zaopatrywałyśmy się w sklepie z zachodnią chemią.
Pytanie nie do mnie ale też używam i to jest rewelacyjna sprawa. Wszystko pochłania!
Stary 2013-12-18, 18:21   #998
monkaa321
Zakorzenienie

takie są te chusteczki
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 18:37   #999
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Mój jeszcze nie wystaje, ale zbliża się niebezpiecznie do granicy
Mój też

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość

A Wy planujecie takie sesje?

I jeszcze jedno pytanie: rozmawiacie z Waszymi brzuszkami? Mi zawsze wydawało się to naturalne. "Rozmawiam" z Emilką, śpiewam jej, głaszczę brzuszek itp. Mąż podobnie (on jeszcze dodatkowo całuje, ale dla mnie ta atrakcja jest niedostępna, bo nie jestem kobietą-gumą ).
Kiedy rozmawiałyśmy o tym z koleżanką, która urodziła jakiś czas temu, patrzyła na mnie jak na wariatkę
Ciekawa jestem Waszego zdania.
Sesję planujemy. Ciążową chyba jeszcze w grudniu zrobimy, a noworodkową kilka dni po porodzie
Znalazłam całkiem dobrą ofertą na necie, wiec póki mozemy sobie pozwolić to czemu nie.
Gadam z brzuszkiem Np "Posuń tą nogę łaskawie" "O co Ci znowu chodzi" "Co tam mały"

Cytat:
Zapomniałam się Wam jeszcze pochwalić moimi ostatnimi łupami
4 zł/sztuka
Fajne!
Mam z tej firmy - poznaję po napisach - też kilka sztuk

Cytat:

moja położna zaleca octenisept. Kuzynka też psikała i mówi, że nie szczypie. Z kolei od moich żonek-mamusiek słyszałam, że dobrze działa też tantum rosa, one rozrabiały proszek w małej butelce wody z dziubkiem i polewały krocze po skorzystaniu z wc. Ja zamierzam używać lactacyd femina, bo stosuje na co dzień i podobno też się sprawdz
Zamówiłam octenisept i mam jakiś płyn z ziaja sprzed ciąży, nie będę już kupowała tantum rosa chyba że się nie obędzie bez.
Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czujecie już Święta? Bo ja w ogóle....
Jakoś nie bardzo jeszcze

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

Z tematycznych książek to ostatnio zakupiłam "W głębi kontinuum" ale jeszcze się nie zabrałam do niej, jak przeczytam to dam znać.
http://www.mamania.pl/ksiazki/w-glebi-kontinuum,4

Koniecznie daj znać jak wrażenia bo się czaję na nią
Cytat:
Ja na szybko tym razem.

Niestety wizaż znów nie chce ze mną współpracować i nie chce załadować zdjęcia (nie wiem co robię nie tak), więc wrzucę Wam przynajmniej inspirację, na której się wzorowałam
Genialny pomysł

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie
U nas wszytsko w najlepszym porządku. Na ktg żadnych niepotrzebnych skurczy, mała fikała koziołki i w ogóle luzik. Moge jechać samochodem do Polski. Szyjka długa, twarda bez śladów rozwierania.

Za wizytę
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Jutro mam kolejna wizyte, trzymajcie kciuki
Konieczni e się potem odezwij co i jak
Cytat:
Ja jestem taka, że najpierw narzekam, a później sobie myślę "po co narzekasz to i tak nic nie da, tylko humor psuje" i zmieniam podejście
Ja też tak żyję
zamiast siąść i się użalać, wolę działać i robić żeby było dobrze

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 18:49   #1000
bebe97
Wtajemniczenie

Dziewczyny dzisiaj w tv4 o 22.40 fajny film "Twarze w tłumie". Troche późno, ale jesli któraś wstała o tej porze co ja, to na pewno nie zaśnie

Poszłam do Biedronki po zakupy spożywcze. Nad Biedronką jest wielka ciuchbuda i nogi same mnie tam poniosły - przyrzekam. Kupiłam nówkę kamizelkę z kapturkiem i welurowe wdzianko w obrzydliwym kolorze blady róż czyli praktycznie to, co dzidzia już ma w wielu fasonach i kolorach Niech mnie ktoś powstrzyma przed wydawaniem pieniędzy!

A dziś na kolację pożywna sałatka z miksem sałat z roszponką, pomidorami, ogórkiem, papryką,oliwkami i mozarellą polana sosem paprykowo- ziołowym. Taka próba zapchania się czymś zdrowym w odróżnieniu od wczorajszych pierniczków w czekoladzie popitych litrem mleka
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 18:52   #1001
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Sesję planujemy. Ciążową chyba jeszcze w grudniu zrobimy, a noworodkową kilka dni po porodzie
Znalazłam całkiem dobrą ofertą na necie, wiec póki mozemy sobie pozwolić to czemu nie.
Daj namiary ciążowej chyba nie chcemy, ale noworodkową koniecznie!
Ela ponoć na Prostej jest bezpłatna szkoła rodzenia. Tylko późno się dowiedziałam i teraz kolejna sesja zaczyna się jakoś po 20stycznia. Jeszcze nie dzwoniłam, ale jeśli faktycznie za free to może się wybiorę, zawsze to będę mądrzejsza
Ciekawe czy wtedy na Kościuszki honorują zaświadczenie, czy i tak chcą kasę za poród rodzinny

Znowu kupę czasu się nie odzywałam, ale podczytuje Was na bieżąco
W ferworze budowlano-świątecznym doba dla mnie za krótka
Poza tym w nocy spać nie mogę, albo kręgosłup, albo Hania robi przemeblowanie, albo mam jakieś głupie lęki i myśli i tak potrafie od 2 do 5 przeleżeć, a potem nie mogę się dobudzić przed 10

Jutro w południe mam wizytę u gina. Poproszę o Wasze niezawodne kciuki Zapytam przy okazji o ten wymaz. Dobrze, że jesteście bez Was bym nic nie wiedziała.
Stary 2013-12-18, 18:54   #1002
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Poszłam do Biedronki po zakupy spożywcze. Nad Biedronką jest wielka ciuchbuda i nogi same mnie tam poniosły - przyrzekam.
Ja Ci wierzę

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-18, 18:57   #1003
Ela87
Zakorzenienie

Dobrze, ze pokazałyście te chusteczki, łatwiej może będzie mi je znaleźć

Jestem mile zaskoczona. Zaniosłam telefon do serwisu w środę zeszłą i dziś już miałam do odbioru myślałam, że dopiero po nowym roku będzie, ale ładnie się uwinęli. Ale ile ludzi na mieście i całe parkingi samochodów

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Dziewczyny dzisiaj w tv4 o 22.40 fajny film "Twarze w tłumie". Troche późno, ale jesli któraś wstała o tej porze co ja, to na pewno nie zaśnie

Poszłam do Biedronki po zakupy spożywcze. Nad Biedronką jest wielka ciuchbuda i nogi same mnie tam poniosły - przyrzekam. Kupiłam nówkę kamizelkę z kapturkiem i welurowe wdzianko w obrzydliwym kolorze blady róż czyli praktycznie to, co dzidzia już ma w wielu fasonach i kolorach Niech mnie ktoś powstrzyma przed wydawaniem pieniędzy!

A dziś na kolację pożywna sałatka z miksem sałat z roszponką, pomidorami, ogórkiem, papryką,oliwkami i mozarellą polana sosem paprykowo- ziołowym. Taka próba zapchania się czymś zdrowym w odróżnieniu od wczorajszych pierniczków w czekoladzie popitych litrem mleka
Nastepnym razem proszę wyliczyć pieniążki co do grosza na zakupy w Biedrze i więcej nie brać Gorzej jak zamiast zakupów jedzeniowych wydasz wszystko w ciuchu i nie będziecie mieli co jeść

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 18:57   #1004
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Daj namiary ciążowej chyba nie chcemy, ale noworodkową koniecznie!
Ela ponoć na Prostej jest bezpłatna szkoła rodzenia. Tylko późno się dowiedziałam i teraz kolejna sesja zaczyna się jakoś po 20stycznia. Jeszcze nie dzwoniłam, ale jeśli faktycznie za free to może się wybiorę, zawsze to będę mądrzejsza
Ciekawe czy wtedy na Kościuszki honorują zaświadczenie, czy i tak chcą kasę za poród rodzinny
na pewno wtedy nie honorują
Jak za free to zapisz mnie też koniecznie!! Pochodzimy razem tylko ja pewnie jako jedyna bez TŻ

Pisałam do Karoliny Gadowskiej i Anny Łosak i chcą za samą sesję noworodkową 800-900 zł a tu mi powiedzieli za obie z fotoalbumem 600 zł http://www.dzieciwkadrze.pl/portfolio.html

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-18, 19:27   #1005
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny ja się chyba zajadę na śmierć. Niby nic nie robię ale jednak zrobienie czegoś sensownego z domem na święta i jeszcze przy moim lekkim pedantyźmiem na prawdę tylko lekkim i chęci przyozdobienia wszystkiego jak najładniej to ja już
Dziś skończyłam kuchnię tj mycie szafek w środku bo dom był w remoncie to się i wszystko skurzyło, mycie lodówki, piekarnika...generalnie wszystkie prace tam zakończone. Weszłam do sypialni i też zaradziłam wszystkim gratom jakie tam leżały. Posegregowałam pranie. Powkładałam wszystko na swoje miejsce, wyprałam pościel, założyłam nową, teraz mama prasuje mi zasłony bo mam welurowe i pierwszy raz je prałam i nie doczytałam że wolno to robić tylko w zimnej wodzie i nie wiem co z nich będzie, a były drogie
Już jutro zaczynam duży pokój bo nawet nie mówię jak wygląda łazienka...wczoraj mąż do późna ładnie ze mną posprzątał komórkę którą mamy przy mieszkaniu i która służy jako schowek na dosłownie wszystko i wynieśliśmy rękami męza 7 gigantycznych niebieskich toreb tych z Ikei z gratami na śmietnik. Teraz zrobiło się więcej miejsca na wyniesienie tego co zalegało w mieszkaniu. Chcę jeszcze wieczorem postawić choinkę na stojak któa zalega na balkonie bo zawsze jak się ubiera choinkę to igieł trochę naleci i syfku się zrobi więc wolę to mieć za sobą zanim ogarnę salon.
Mąż też robi ciągle coś do późna tzn prace końcowe remontowe i daje z siebie wszystko że muszę go już sama stopować i tak wygląda oszczędzający się tryb życia jaki mi zalecono. Ale nie umiem, nie umiem siedzieć na tyłku po prostu! Nie chce mi się ale święta już za rogiem i jakoś daje mi to chyba power podskórnie
tez tak macie??
...
matko, i to wszystko w jeden dzien
ja tez to wszystko robilam ale z podzialem na tygodnie

a co do wagi, to mi kazda dodaje

Cytat:
Melduje się po wizycie
U nas wszytsko w najlepszym porządku. Na ktg żadnych niepotrzebnych skurczy, mała fikała koziołki i w ogóle luzik. Moge jechać samochodem do Polski. Szyjka długa, twarda bez śladów rozwierania.
Mała trochę ponad 50 percentyl- 1400g w 29 t 3d ( wiem, że waga dla mmhym- ale poczekam jak wróci ze szpitala- wierze, że z jej szyjka będzie ok.)
W ciągu 3,5 tygodnia 1,5 kg do przodu. I tak nawet nie dobijam średniej z moimi marnymi 6,5 kg
same dobre wiesci

Cytat:
Ostatnio tylko lekarz mnie zbadał i powiedział, że wszystko ok.
Ja czasami nie wiem co on robi

Ja się łudzę cały czas, że zrzucę mam nadzieje, że nie tylko złudna nadzieja...
1. ja tez
2. no pewnie, ze zrzucisz, nie ma innej opcji

Cytat:
Czesc ja w szpitalu, przyjęta oczywiście po 2 godzinach czekania... Oczywiście każdy mówi coś innego, wczoraj lekarka, że kiepsko to wygląda, dzisiaj polona przy przyjęciu też, a później lekarka, która mnie badała, stwierdziła, że mieszczą się w normie w każdym razie mam polec tu kilka dni z kroplowki magnezu i nosa
Gratuluje wszystkich wczorajszych i dzisiejszych wizyt - trochę Was przeleciałam, ale kiepsko mi, bo mam stary telefon :p :
dalej trzymamy

Cytat:
U mnie prezenty czekaja na pakowanie i wsadzenie do samochodu. W piatek ruszzaaammyyyyyy
my tez chcielismy jechac w piatek, ale wlasnie obawialismy sie ze bedzie oblezenie na drogach, mamy zle doswiadczenia I dlatego wyruszamy w niedziele nad ranem
Raz tak juz jechalismy w piatek, 19 godzin , mroz byl okropny, parkingi przepelnione a na stacjach benzynowych brakowalo plynow do spryskiwaczy

Cytat:
Dziewczyny, mam gorsze dni, bo zarazilam sie od Antosia i kaszle tak, ze o malo pluc nie wypluje.
Wczoraj nie mialam w ogole nastroju, bo mialam spiecie z Mezem o jego brak empatii
zdrowiej

Cytat:
Dziewczyny ja mam pytanie, czy Wy wszystkie ciuszki wrzucacie razem do pralki bez względu na kolor?
No bo ja mam i czerwone, i różowe, i białe Boję się, że mi zafarbują. może głupie pytanie, ale nie wiem co mam zrobić.
ja piore osobno kolorowe, biale i ciemne

ale musze wyprobowac te chusteczki ktore polecacie

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
to ja mam pytanie
jak robię badanie moczu to powinno mi wykazać że mam jakieś bakterie tak ?? czy powinnam w trzecim trymestrze robić ten wymaz u ginekolog tak ??
nie pamiętam jak to było podczas pierwszej ciąży, czy robiłam jakiś wymaz w tym trzecim trym. czy nie
przylaczam sie do pytania, bo ja tez juz nie pamietam jak to jest, czy robili mi jakis wymaz czy nie

Cytat:

1. chyba nie znajdzie sie druga taka
2. i pewnie rece same wyszukaly, wyciagnely portfel i zaplacily

Ela
dziekuje za linka

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2013-12-18 o 19:29
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 19:28   #1006
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
na pewno wtedy nie honorują
Jak za free to zapisz mnie też koniecznie!! Pochodzimy razem tylko ja pewnie jako jedyna bez TŻ

Pisałam do Karoliny Gadowskiej i Anny Łosak i chcą za samą sesję noworodkową 800-900 zł a tu mi powiedzieli za obie z fotoalbumem 600 zł http://www.dzieciwkadrze.pl/portfolio.html
tego samego fotografa mam na oku tylko utwierdziłaś mnie, żeby u nich robić sesję

Jutro postaram się zadzwonić na Prostą i jakby co to powiem, że będą 2 ciężarne Dam znać jak się dowiem czegoś więcej.
Stary 2013-12-18, 19:30   #1007
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
już dziewczyny odpowiedziały
Kiedyś miałam inne ze sklepu z niemieckimi rzeczami i też się sprawdziły
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 19:35   #1008
frogutka
Zadomowienie

Cytat:

Doskonale Cię rozumiem i rozgrzeszam, przecież to nie sobie kupiłaś
Też mnie korci, żeby iśc w piątek jak będzie po 2 zł, albo sobotą-wszystko po 1zł ale na święta przyjeżdża moja przyjaciółka- ma 6-miesięczną córę i obiecała mi ubranka po niej. Muszę się wstrzymać, chyba oddam komuś porftel na przechowanie
Stary 2013-12-18, 19:38   #1009
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
poleżysz odpoczniesz będzie dobrze!
Cytat:
Ja spakowałam wszystkie prezenty ostatnio i teraz już zalegają w salonie, mama przyniosła swoje i mam góóóórę prezentów Od razu milej Nie mogę sie doczekać jak wieczorem stanie choinka

Co do wymazu z pochwy to trzeba to pilnować, nawet jeśłi lekarz nie zleci to się upominać bo ostatnio znajoma opowiadała mi że jej koleżanka urodziła zdrowe dziecko tylko zarażone w czasie porodu i pół roku małą już leczą Ja też tym razem spytam lekarza, bo na ten tydzień robiłam posiew z moczu żeby ustalić dokładnie jakie bakterie tam noszę i czy są niegroźne. Gdyby były groźne to wtedy dopłaca się 20zł i pani magister od razu dla lekarza opracowuje jaki leki nalezy podać, ale na szczęście dzwoniłam i mam po prostu przyjść po wyniki więc sądzę że wszystko OK
lubię takie góry prezentów. koniecznie każda rzecz w osobnym opakowaniu, żeby było więcej frajdy

kurcze.. zaraz pomyślicie, że ja się tu paskudnie wymądrzam, ale własnie dochodzę do wniosku, że w ciąży z Zuzanką i teraz całe spekrtum dziwnych/niepokojących objawów itp miałam/mam z paciorkowcem włącznie.
badanie robi się tak ok 36tc. jeśli wyjdzie pozytywny, to i tak nie podejmuje sie zadnego leczenia 1. dla matki nie jest groźny 2. wraca jak bumerang więc nie ma pewności, że zaleczony w chwili porodu się nie pojawi.
w trakcie porodu (jeszcze zanim odejdą wody) dostałam pierwszą dawkę antybiotyku (a może już na noc była pierwsza? nie pamiętam dokładnie) a potem kolejny zastrzyk co 8 godzin. po porodzie i w czasie pobyt na noworodkach Zuzia była 3 razy dziennie zabierana na 15-30 min. na "monitorowanie funkcji życiowych" wlaśnie ze względu na tego mojego paciorkowca. sprawdza się wówczas, czy wszystko jest w porządku, nie ma żadnych zakłóceń w funkcjonowaniu organizmu i nic niepokojącego (na co mama może nie zwrócić uwagi) się nie dzieje.
jeśli wody odejdą wcześniej, ekspresem trzeba jechać do szpitala żeby jak najszybciej antybiotyk dali i wóczas chyba maluszek też po porodzie dostaje antybiotyk od razu.
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj nic nie robię, bo nie mam wody. Ale się wkurzyłam, bo nawet nie było to nigdzie napisane Nie mogę nawet ziemniaków ugotować na obiad
Przejrzałam więc ciuszki jakie mam dla maleństwa i porównując z pierwszą stroną, wychodzi mi , że mam wszystkiego 3 razy za dużo
Wszystko przez te lumpy
a ja sobie przeczytałam, że "wody ci odeszły i nie masz wody"
Cytat:
A potem będziesz pytać jak w filmie: "Piotrusiu kogo najbardziej kochasz mamusie czy tatusia?" a Piotruś wrzaśnie: "Kasię!" i i zwieje
uwielbiam ten film!!!
Cytat:
Dziewczyny, mam gorsze dni, bo zarazilam sie od Antosia i kaszle tak, ze o malo pluc nie wypluje.
Wczoraj nie mialam w ogole nastroju, bo mialam spiecie z Mezem o jego brak empatii
kurcze jeszcze przeziębienia Ci brakowalo - dużo zdrówka
Cytat:
Dziewczyny ja mam pytanie, czy Wy wszystkie ciuszki wrzucacie razem do pralki bez względu na kolor?
No bo ja mam i czerwone, i różowe, i białe Boję się, że mi zafarbują. może głupie pytanie, ale nie wiem co mam zrobić.
nie wiedziałam, że są takie chusteczki. jak wygląda opakowanie?
ubranka początkowo prałam osobno tzn. białe lub kolor (i tu wszystkie możliwe). teraz piorę wszystkie razem, bo nie farbują. albo rozdzielam gdy dołączam do naszego prania
Cytat:
a mam jeszcze inne pytanie z całkiem innej beczki. być może kupimy mieszkanie w styczniu i na co zwracać uwagę przy oglądaniu mieszkania, wypytywać o coś konkretnego właściciela ?? jak byście mogły podpowiedzieć była bym wdzięczna
czy nie ma śladów po grzybie (choć to pewnie właściciel jak już będzie starał sie ukryć robiąc malowanie więc rzut okiem na ściany, czy są tuż po malowaniu - to trochę może niepokoić), czy nie ma wilgoci (czy nie zbiera się woda na dole okien parapetach), ściany, czy są proste, czy jest gładź położna, czy instalacja elektryczna jest wymieniana, tak samo z kanalizacją i rurami jeśli blok stary (może się okazać, że spółdzielnia planuje remon rur i np. zrobicie łązienkę i trzeba będzie kuć)

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:

cena super, jak za 2 sesje, ale jakoś te ciążowe do mnie średnio przemawiają. chyba wolę inny klimat. bardziej.. hmm.. intymny... nie wiem, jak to określić... bo te na dworze robione to wyglądają jakby je pstryknął ktoś zwykłym prostym aparatem i nie są nawet za bardzo obrobione.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 19:47   #1010
frogutka
Zadomowienie

uparta8210 odnośnie mieszkania: czy łazienka ma odpowiednio duży prysznic, albo wannę-przy dziecku istotne. Jakby się dało łazienka osobno, wc osobno-wygodniej. Zeby wc nie było obok kuchni-u rodziców i ciotki tak jest i tak dziwnie gotować i słyszeć hmm... no wiecie
Strony świata, najgorzej na północ-najmniej światła. Czy okna nowe, plastikowe. Piętro pierwsze, albo winda, przestronna klatka i piwnica- jakbyś chciała wózek chować. Widok z okien- czy sąsiedni blok nie jest za blisko. Żeby mieszkanie nie było krańcowe/narożne, znaczy na szczytowej ścianie-bo będzie zimne. Okolica- czy jest blisko sklep, przystanek, plac zabaw.
Stary 2013-12-18, 20:32   #1011
uparta8210
Raczkowanie

Ela89 ja tak przy pierwszej dzidzi będę prała kolorowe osobno a białe osobno, nawet jak zdarzy mi się mieć tylko proszek do koloru. Ale w te chusteczki tez pasowało wy się zaopatrzyć, nie słyszałam o nich
Cytat:
Napisane przez Ela87
Ja kilka mieszkać wynajmowałam i jakbym miała szukać mieszkania to na pewno szukałabym bez pieca gazowego na ciepłą wodę, wolałabym z sieci ciepłą wodę. Kwadratowa kuchnia (nie w prostokącie) i NA PEWNO nie parter, ani pierwsze mieszkanie
oki dzięki, na parterze i pierwszego też bym nie chciała, patrzymy na takie na 2 czy 3, chociaż przy tych większych blokach są windy i za nie chyba są jakieś dodatkowe opłaty. O piecu też trafna myśl i z tą kuchnią będzie raczej ciężko, ale trzeba pojeździć i zobaczyć

teQiba dzięki za podpowiedź o takie wypowiedzi mi właśnie chodziło

Cytat:
Napisane przez baja_86
Naprawdę robi mi się już ciężko, wolę robotę rozłożyć na kilka dni. Też jestem z tych co musza mieć wszystko perfekt
jak bym o sobie czytała, zrobiłam z córcia rozpiske co kiedy robimy, nawet te banały jak mycie lusterek

mariolasl trzymam kciuki za was

bebe97 a ja mam tak że jak mam coś kupić dla siebie to zawsze wychodzę z czymś dla córci. I tym sposobem ona ma pełna szafę nowych i fajnych ciuszków a ja ciągle w starych pomykam

maggie123
dzięki za odp

frogutka też ci dziękuję

Szczęścia moje dwa plus Mąż
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 20:41   #1012
kate1623
Zadomowienie

Dziewczynki melduję się po wizycie

Majka jest na 100% dziewczynką co pokazała wyraźnie na zdjęciu i nawet mój mąż od razu widział Wam też dorzucam porno zdjęcie żebyście mogły zobaczyć hamburgera

Wszystko jest w porządku a w 32t 5d waży 2101g tyle mamy już szczęścia do kochania

Na moje bóle żebra mam zwiększyć dawkę jak nie przejdzie to ewidentnie wina córci bo nóżki ma prawdopodobnie na żebrach i będę musiała to znosić

Lecę Was nadrabiać jestem mega szczęśliwa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131218_203258.jpg (108,4 KB, 59 załadowań)

Maja

Czytam
Stary 2013-12-18, 20:46   #1013
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Majka jest na 100% dziewczynką co pokazała wyraźnie na zdjęciu i nawet mój mąż od razu widział Wam też dorzucam porno zdjęcie żebyście mogły zobaczyć hamburgera

Wszystko jest w porządku a w 32t 5d waży 2101g tyle mamy już szczęścia do kochania

Na moje bóle żebra mam zwiększyć dawkę jak nie przejdzie to ewidentnie wina córci bo nóżki ma prawdopodobnie na żebrach i będę musiała to znosić

Kate, ależ pięknie widać - super pamiątka do albumu
waga Majci piękna pewnie do 3 kg dobije

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 20:51   #1014
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Melduje się po wizycie
Mała trochę ponad 50 percentyl- 1400g w 29 t 3d ( wiem, że waga dla mmhym- ale poczekam jak wróci ze szpitala- wierze, że z jej szyjka będzie ok.)
W ciągu 3,5 tygodnia 1,5 kg do przodu. I tak nawet nie dobijam średniej z moimi marnymi 6,5 kg.
|Gratuluję
Ale malutko przytyłaś, zazdroszczę

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Chyba nie miałam
Ostatnio tylko lekarz mnie zbadał i powiedział, że wszystko ok.
Ja czasami nie wiem co on robi

za wizytę

Ja się łudzę cały czas, że zrzucę mam nadzieje, że nie tylko złudna nadzieja...
Ela to badanie polega na tym, że pobierajw wymaz z pochwy, pod mikroskop i wynik od razu mi powiedziala.

Zrzucisz zrzucisz.. Ja u siebie też amm taka nadzieję.. Juz plan diety i cwiczeń sobie ustalam w glowie

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Bedzie ok!! Poobserwują Cie i odpoczniesz sobie

Edytowane przez czbasia
Czas edycji: 2013-12-18 o 21:12
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 20:51   #1015
virginia
Zakorzenienie

Dziękuję za Wasze opinie odnośnie imienia . Mi się chyba jednak najbardziej podoba Natalka i Oleńka .
Bloga Sroki zaraz przejrzę bo widzę, że pretenduje do miana mamusinego guru .

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ciężarówką przez 9 miesięcy posiadam i czytam (to tomisko ponad 500 stron), mnie odpowiada styl pisania Kaz Cooke, z mocnym dystansem do siebie, bez przesadzania.

Nie czuję świąt i nie wiem czy chcę je czuć. Unikam sklepów i hipermarketów, bo nienawidzę tego wszechobecnego tłumu.
Szukałam tych książek na chomiku, niestety nie ma. W empiku jest tylko 'Ciężarówką...' ale już chyba sobie odpuszczę jej kupno, nie jest najtańsza, poza tym to już przecież końcówka ciąży... Mam za to 'W oczekiwaniu na...' i myślę, że to jedna z lepszych pozycji. Podczytuję ją regularnie od początku ciąży.
Chętnie przeczytałabym za to 'Dzieciozmagania...' i wspomniane już 'W Paryżu dzieci nie grymaszą' - trzeba zacząć się edukować, choć moja koleżanka odradzała mi czytanie czegokolwiek, bo wiadomo ile ludzi tyle opinii... Ale trochę wiedzy jeszcze nikomu nie zaszkodziło, nie?
Święta za to bardzo chciałabym w końcu poczuć, mam wrażenie, że co roku z tym u mnie gorzej, aż się ostatnio przestraszyłam, że jak będzie maluszek na świecie a ja nie będę umiała wykrzesać z siebie entuzjazmu to jej/mu tej magii Świąt nie przemycę, a jak nie ja to kto, prawda?

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Dziś byłam na biocenozie (badanie czystości pochwy) i wyszedl 3 stopień. Grzyby i bakterie, wrrrrrrrrrrrrrrr... W piatek ide do gina i ma coś (najprawdopodobniej globulki) przepisać. Orientujecie sie co to?? JAk długo leczenie trwa?? Cholera, zawsze coś sie musi przypałętać;(
Ja nic nie wiem więc nie pomogę, to to samo co ten wymaz z pochwy, o którym piszą dalej dziewczyny?
Ja, jak na razie robiłam tylko CRP - to jest badanie na bakterie w moczu ale to chyba co innego....
A Ty się nie martw na zapas!

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Virginia, no przecież my się cieszymy razem z Tobą
Wiem i niezmiennie Wam za to dziękuję .

Cytat:
Ja od początku ciąży mam więcej wydzieliny cały czas chodzę we wkładkach higienicznych, ale na szczęście żadne infekcje mnie nie dopadły i mam nadzieję, że tak zostanie
Ja też, może nie od początku ale od jakiegoś czasu na pewno i też używam wkładek.
Aha - mi też jeszcze nie wyskoczył pępek na zewnątrz i nie mam tej linii od pępka do dołu (zapomniałam, jak to się nazywa), powinnam się tym denerwować?

Cytat:
Zdrówka dla Ciebie i za wizytę!

Cytat:
Ja piorę oddzielnie. Nienawidzę potem burych, trudnych do określenie kolorów rzeczy, które wcześniej były białe...

Cytat:
virginia mi sie hania podoba ale tż coś o basi wspomina ale nie wiem czy serio mówi
Basia też ładnie, choć Barbara już mniej do mnie przemawia.

Cytat:
Dzięki za newsa, ile od Was można się dowiedzieć!

Cytat:
Ale mleko to wapń, więc już tak nie wyrzucaj sobie .
A ja, podbudowana wczorajszą pochwałą gina odnośnie mojej wagi, zjadłam dziś na kolację 2 słodkie bułeczki...No ale musiałam przecież coś do mleka....

Cytat:
Jutro w południe mam wizytę u gina. Poproszę o Wasze niezawodne kciuki
Kciuki zaciśnięte!

Jeśli chodzi o pranie to ja też nie daję się zwariować, prałam wszystko raz, i myślę, że to wystarczy, w normalnym proszku, z płynem zmiękczającym. Wychodzę z założenia, że kiedyś nie było tych wszystkich wynalazków i jakoś przetrwaliśmy , a może nawet było lepiej - nie było chyba np.tylu alergików itd. co teraz. Zresztą wczoraj mój gin nawet niezbyt pochlebnie wyrażał się o suplementach diety dla kobiet w ciąży - myślę, że niekoniecznie to, co nowe jest dobre, i że duża część tych rzeczy jest po to, by po prostu nas naciągnąć na ich kupno i używanie, a wiadomo, że takim młodym mamom, zatroskanym o swoje pociechy łatwo wmówić, że to i to muszą mieć, no bo jak inaczej.... Jeszcze powiedzą, że nie dbamy o maleństwa, prawda? A ja myślę, że to o marketing w dużej mierze chodzi i o pieniądze..
Prasowałam wszystko ale to ze względu na to, żeby ubranka były milsze w dotyku, zresztą na swój sposób sprawiło mi to frajdę, te maleńkie ciuszki mnie rozczulają...

Któraś z Was pytała, czy się cieszę z maleństwa - oczywiście, czasem tak bardzo, że aż mnie w gardle ściska i już nie mogę się doczekać kiedy wreszcie będzie ze mną, ale im bliżej porodu mam też więcej obaw, zaczynam sobie uświadamiać, że będzie mi dużo ciężej niż Wam, że przede mną wiele wyzwań i trudności....i czasem boję się, że sobie nie poradzę .
Nastawienie bliskich itd. też mi w niczym nie pomaga. Ja też nie jestem dumna z siebie i zdaję sobie sprawę z tego, że będzie to trudna sytuacja, z drugiej strony wiem, że zawsze bardzo pragnęłam mieć dziecko, przez wiele lat się o nie starałam bez skutku i już właściwie pożegnałam się z myślą o nim aż tu nagle wyszło, co wyszło więc wierzę, że tak miało być, że może jednak będzie ze mnie jakaś mama... Poza tym dla mnie narodziny dziecka to zawsze cud i powinny spotykać się z radością...
Dziś trochę przełamałam lody z mamą. Widzicie, ona zanim jeszcze byłam w ciąży, mówiła mi nieraz 'żebyś chociaż miała dziecko', przebąkiwała nawet coś o adopcji (jak już pisałam sądziłam, że nie mogę mieć dzieci) więc dziś ją spytałam, po co tak mówiła skoro teraz nie potrafi się w ogóle cieszyć. Na co, z bólem to z bólem ale powiedziała 'może i tak....będziesz chyba miała pociechę', na co ja jej żartobliwie 'no raczej będę, wszystkie znaki na to wskazują (a że pokazałam jej ten artykuł o kobietce w urojonej ciąży dodałam), ja sobie tej ciąży nie uroiłam'. Na co mama 'a może uroiłaś' ale mam nadzieję, że nie myśli tak na prawdę i nie liczy na to. Wiem natomiast, że na pewno bardzo się przejmuje, jak to będzie itd.
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2013-12-18 o 20:56
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 20:53   #1016
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Melduje się po wizycie
W ciągu 3,5 tygodnia 1,5 kg do przodu. I tak nawet nie dobijam średniej z moimi marnymi 6,5 kg.

Dzięki za wszystkie kciukaski
gratuluje udanej wizyty
Cytat:
Sciskam mocno
nie martw sie, na pewno bedziesz na Swieta w domu
Cytat:

gratuluje udanej wizyty

Zazdroszcze Wam, ze Wasze dzieci tyle waza
Moj synek przemiescil sie na prawa strone i pieknie mi nerw uciska , teraz na dodatek kuleje

U nas taka paskudna pogoda, wieje i leje juz nie wiem ktory dzien , glowa mi peka i to nie od cisnienia , a od tej pogody

to tak sobie pomarudze

Dziekuje za przytulaski, zyczenia zdrowia i kciuki
jutro odezwe sie jak juz bede po
Stary 2013-12-18, 21:13   #1017
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrówka

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
to ja mam pytanie
jak robię badanie moczu to powinno mi wykazać że mam jakieś bakterie tak ?? czy powinnam w trzecim trymestrze robić ten wymaz u ginekolog tak ??
nie pamiętam jak to było podczas pierwszej ciąży, czy robiłam jakiś wymaz w tym trzecim trym. czy nie
Ja bad. moczu miałam już 4 razy robione i nic nie wyszło, cytologia też zawsze I gr. myslałam że mogę spac spokojnie a tu doopa..

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:

Jutro w południe mam wizytę u gina. Poproszę o Wasze niezawodne kciuki Zapytam przy okazji o ten wymaz. Dobrze, że jesteście bez Was bym nic nie wiedziała.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:

Gratuluję Super wieści
Stary 2013-12-18, 21:14   #1018
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuje za przytulaski, zyczenia zdrowia i kciuki
jutro odezwe sie jak juz bede po
Kochana oby Twój maluszek rósł jak na drożdżach i trzymam mega mocno kciuki

Maja

Czytam
Stary 2013-12-18, 21:20   #1019
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nic nie wiem więc nie pomogę, to to samo co ten wymaz z pochwy, o którym piszą dalej dziewczyny?
Ja, jak na razie robiłam tylko CRP - to jest badanie na bakterie w moczu ale to chyba co innego....
A Ty się nie martw na zapas!

Ja też, może nie od początku ale od jakiegoś czasu na pewno i też używam wkładek.
Aha - mi też jeszcze nie wyskoczył pępek na zewnątrz i nie mam tej linii od pępka do dołu (zapomniałam, jak to się nazywa), powinnam się tym denerwować?
Tak to to samo, wymaz z pochwy i obserwacja pod mikroskopem
Ja u siebie większych upławow i swiadu nie zaobserwowałam, wiec nie wiem skad to dziadostwo
Pepek tez jeszcze w srodku i linii też u mnie nei ma
Stary 2013-12-18, 21:33   #1020
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

pierwsze watkowe 2 kilo

Cytat:

Ja piorę oddzielnie. Nienawidzę potem burych, trudnych do określenie kolorów rzeczy, które wcześniej były białe....
1. nie, nie powinnas nie kazdej wyskakuje pepek i linia Ja w 1 ciazy nie mialam ani jednego ani drugiegi, teraz tez sie nie zapowiada
2. z tego samego powodu piore oddzielnie

Cytat:

U nas taka paskudna pogoda, wieje i leje juz nie wiem ktory dzien , glowa mi peka i to nie od cisnienia , a od tej pogody

to tak sobie pomarudze
a marudz sobie do woli
ehh uroki UK

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości