|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
Cytat:
No pięknie my nadal czekamy na pierwszą ![]() Cytat:
Mój Barti dziś zjadł 2 dokładki zupy, siedział w krzesełku z otwartą buzią na oścież. Ja byłam w szoku, chyba jednak jakiś mały głód go dosięgnął ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Vil łączę się z Tobą w jesienno-zimowej depresji
(a i tak wczoraj musiał się wybrać na samotny spacer ) w dodatku też mam przeboje z internetowymi zakupami. A raczej sprzedażą. Udało mi się sprzedać wózek na ebayu, ale ludziom, którzy dopiero co się na ebayu zarejestrowali i nie wiedzą co i jak. W dodatku nie bardzo znają angielski
|
|
|
|
#4533 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zgłoszenie sprawy do Allegro coś da? Bo mój TŻ kiedyś kupił coś od oszusta, do Allegro zgłosił i koniec końców sprawa wylądowała na policji itp; sprawę umorzono, pieniędzy nie ma :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Ja kupiłam w lidlu 160szt rozm 4 za 88zł. Wydaje mi się że dobra cena ale pierwszy raz kupowałam pampki zielone, zawsze używałam premium białych. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() Co do zupek to jak sama ugotuję to bardzo mi smakują, mam fajną marchew i pietruszkę od swojskiego chłopa i zupka wychodzi mi bardzo słodka. Sama mogłabym taką jeść ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Skąd znam ten wściek jak coś się do łapek nie da... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Agnes powaliły mnie na łopatki propozycje tytułów nowego wątku ![]() Faktycznie będziemy chyba najbardziej kontrowersyjnymi mamuśkami na wizażu ![]() Deb brawo za ząbka nr 2 U nas póki co zero...Nie będzie kiecki na święta ;( ![]() Co do dawania mięska to ja daję codziennie. Nie podawałam jeszcze ryby bo bałam się alergii, ale dziś Lenka kończy 6 miesięcy także pewnie niedługo wystartujemy i z rybką.No i ciągle ten gluten nad nami wisi. Może od jutra ![]() Za to mamy postęp z kaszką - od dwóch dni Młoda zjada ładnie całą porcję a mi w końcu udało się dobrać odpowiednią konsystencję
|
|
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
co do tytulow, to ja mialam taki anty-aktualy-tytul:
watek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci no ale po co taki, jak mozna na zlosc zbulwersowanym ciezarowkom dac tytul z kuratorem? :P ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
gratulujemy pol-urodzin ![]() a co do kaszki - konsystencja to jedno, a temperatura to jeszcze dodatkowy aspekt. dzisiaj przegrzalam obiadek i te pare lyzeczek kaszki wieczornej i mlodemu duzo lepiej wszystko wchodzilo
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tak samo cieplejsze lepiej wchodzi niż takie 37 stopni. Dzisiaj też mi zjadała kaszkę ładnie z tym, że po paru minutach kaszka się "rozjechała" i zrobiła wodnista i mała nie tknęła już.
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
tytuły genialne
![]() Rany, wy tu już wszystkie mięska dajecie?? Aduśka zdrówka dla Ciebie... ty jesteś mamą na 6... Chora a jeszcze masz siły bujać maluszka. puchatkowa-200 półroczów
|
#4539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też chcę zacząć dla małej gotować i nie wiem czy jej posmakuje, myślę, że dzieci się przyzwyczajają do smaków ze słoiczków i dlatego nie chcą domowego. A może na początek mieszać jakoś słoik z Twoją zupką i co dzień mniej słoika aż całkiem na swoje przejdziesz? ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
|
|
#4540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/fotelik-sam-romer-...780897206.html |
|
|
|
|
#4541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
za pół roczku ![]() a cała porcja tzn. ile? 180-200ml pewnie? Ja na razie daję 50-70 staram się zwiększać z każdym dniem. Ale do tego muszę 1/3 słoiczka owocowego dawać bo inaczej nie przejdzie
|
|
#4542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() spokojnie możesz na parze, to wszystkie słoiczkowe niby są na parze. musiałabym wyciągnąć nasz parowar i go wyczyścić. w sumie tylko dwie szafki kuchenne mi zostały do ogarnięcia i parowar jest w jednej z nich, podświadomie chyba z tym zwlekam bo to jest 10 min roboty
|
|
|
|
|
#4544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też woli cieplejsze i robię i wszystko trochę cieplejsze niż 37 ja tam też wolę ciepłe![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() Zgadzam się co do Ady, jak ja byłam chora to koło dziecka nic co nie było koniecznie nie robiłam (wypadło na weekend), tylko karmiłam i przy kąpieli pomagałam, reszta tż +obiad, zakupy itp. Biedny był ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
![]() Mi wygodniej na parze bo jeszcze dla nas coś dorzucę i będzie obiad za jednym razem ![]() A fotelik wzięłaś zebrę ?
|
|
#4545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4546 |
|
Wtajemniczenie
|
własnie nie, ani zebry ani żyrafki
znalazłam ten fotelik jak oglądałam zdjęcia, było "iiiiii żyraaaaaaafka, mogę, mogęęęę, mogęęęęęęęęe?!!!!" http://www.ceneo.pl/19612918 z sówką ![]() mąż się załamał jak wypakował, mamy całe czarne auto, z przyciemnianymi szybami, dla niego oczywiste było że fotelik też czarny co nie zmienia faktu że wcześniej robili jakieś z krówkami, w ciapki, chciałam taki
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-12-18 o 20:49 |
|
|
|
#4547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja to jestem jeszcze w duszy z kaszkami, glutenami i innymi...
Cytat:
Cytat:
![]() Także Aduś pokłony
|
|
#4548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak masz taką długą trasę to może lepiej w tym fotelu tyłem do jazdy? Mój Barti też siedzi w nim jak sardyna a z drugiej strony to po to kupiłaś nowy fotel żeby go używać. Ciężka sprawa ![]() Ja zamierzam kupić jednak tyłem do kierunku jazdy. Musimy przejechać się przymierzyć czy pasuje do auta bo nie do wszystkich da się dobrze zamontować. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4549 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie w ogóle nie siedzi
a w tamtym jest tak ściśnięty że patrzeć już na to się nie da. jutro pojedziemy do reala to przetestujemy fotelik, w niedzielę do Gliwic - 1/3 trasy którą mamy zrobić w święta i zobaczymy
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sówka jest fajna, taka nie narzucająca się kolor piękny, uwielbiam fiolety krówka też by fajna była i jakby miała czarne łaty to może mężowi by spasowało ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poproszę na maila ![]() Co do fotelika to weź obydwa
|
|
#4552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja wymyśliłam sobie: kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje
|
|
#4553 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do mobi to jest identyczny jak priori i wg mnie trochę ciasnawy. TŻ już namówiony jest na besafe izi combi, dla mnie plusem jest to, że jest też opcja montażu przodem, takie zabezpieczenie jakby kiedyś małemu przestało pasować tyłem ![]() Aczkolwiek besafe izi plus jest jeszcze lepszy bo do 25kg ale tylko tyłem. I droższy niestety. Ewentualnie rozważam też britax multitech. Zobaczymy, podjedziemy, pomierzymy. A tak wogóle to się zastanawiam do kiedy te foteliki będą pasować, jak Barti ma 6mcy i 9kg. Kiedy osiągnie 18? Jak myślicie, czy te przyrosty zwalniają z wiekiem? Bo na początku przybierał ok 1kg-1,2kg miesięcznie a teraz po rozszerzeniu diety tylko niecałe 500g. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Kiedyś, na samym początku, ugotowałam normalnie, mięso razem z warzywami. Czytałam jakąś stronkę w necie o rozszerzaniu diety i tam pisali że dla takich małych dzieci odpowiednie są tylko wywary warzywne, mięsne nie. I chyba była mowa o alergii. Mały dostał tą zupę i nic mu nie było. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No besafe lepszy ale też droższy dlatego o mobi myślałam mam limit do 1000 zł by coś wybrać więc na besafe nie starczy
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie przybiera Nela w siedem miesięcy przypakowala 3320... :P
|
|
|
|
|
#4556 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podałam taki argument sprzedawcy a on mi na to, że w przypadku foteli RWF to rodzice robią jakieś problemy niestworzone. Dzieć jest od małego przyzwyczajony do pozycji tyłem, przodem nie zna i jak się go znów wsadzi w taki fotel tyłem to będzie myślał że tak ma być gorzej zmieniać pozycje raz tył raz przód, to mogą być protesty. Ja nie mam zamiaru zmieniać aczkolwiek to będzie jakaś forma zabezpieczenia w razie 'W' jakby coś.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
Barti w 6 mcy przypakował jakieś 5700 no ale obżartuchem był i jest nadal ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A więc - bać trochę się boję, jak będzie reagować cały czas tyłem. Ale mam nadzieję, że jakoś to będzie, a jak nie to będziemy kombinować. Zawsze można sprzedać i kupić przodem do kierunku jazdy. A już zawsze to będzie kilka miesięcy dłużej jazdy tyłem tak sobie tłumaczę ![]() Moja koło 4 kg przybrała, nie wiem ile dokładnie bo od 2,5 miesiąca się nie warzyłyśmy
|
|
#4558 |
|
Zadomowienie
|
I właśnie sprawdziłam - wagowo jesteśmy pomiędzy 75 a 90 centylem a wzrostowo powyżej 97 centyla... Mały duży człowiek
![]() Wczoraj byliśmy u okulisty z oczkiem, mamy tydzień kropienia i miesiąc masowania. Jak nie przejdzie, przetykanie kanalika. W poczekalni był też chłopczyk 4dni starszy od Bartiego. Barti jak go zobaczył, tak się rozgadał, zaczepiał, dotykał, pacał. A ten biedny nie wiedział co robić i podkówka. Nie poznaję mojego syna, jakieś 2tyg temu dokładnie tak samo miał a teraz? Dusza towarzystwa w poczekalni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4559 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 6 miesięcy ![]() Nie zwlekajcie z glutenem, nie taki on straszny, ja zaczełam od 4.5 m-ca. a ja bym chciała zobaczyć ![]() weź tu mnie i mojej córuni nie prowokuj, bo zapuścimy sobie obie pazurki Cytat:
|
|
|
#4560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już wystarczająco wysłuchuję że wszyscy wożą przodem za 600zl a ja wymyślam z fotelem za 1,5k ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

tak ogolnie rozmyslalam co u Ciebie bo dawno sie nie odzywalas

) w dodatku też mam przeboje z internetowymi zakupami. A raczej sprzedażą. Udało mi się sprzedać wózek na ebayu, ale ludziom, którzy dopiero co się na ebayu zarejestrowali i nie wiedzą co i jak. W dodatku nie bardzo znają angielski
słoiczków po 7 miesiącu też nie tknie a próbuje od 2 miesięcy co jakiś czas mu dawać ... od razu odruch wymiotny i pysio zamyka .... ale wmuszę w niego tą zupkę, jeszcze nie wiem jak, ale ją zje ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ślub 27. X. 2012
za pół roczku 

weź tu mnie i mojej córuni nie prowokuj, bo zapuścimy sobie obie pazurki