|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
![]() http://www.hegos.eu/produkty/4169,hegos.html |
|
|
|
|
#2132 |
|
Wtajemniczenie
|
Elenka Ty jeszcze tutaj?! Idźże już rodzić!
Cieszę się, że powoli wychodzicie z tego bałaganu |
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Idziesz do Biedronki (to akurat trwa najdłużej, chyba że masz tak jak ja ciasto w lodówce
|
|
|
|
#2134 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamcie
Dziękuję za życzenia zdrówka dla Pawełka - pomogło. Przeszedł rewelacyjnie. Od wczoraj już się ładnie goi. Poszło ekspresowo. Jedna nocka była średnia bo trochę swędziło, ale byłam przygotowana na gorszy przebieg. Jutro może w końcu wyjdziemy na spacer ![]() Teraz czekam na Kubę. Jedyny minus, że jestem sama z chłopakami i nie mogę nigdzie wyjść - zakupy na święta na ostatnią chwilę. No ale cóż... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nadrabiam dalej
|
||||
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Ubraliśmy choina
|
|
|
|
#2136 |
|
Wtajemniczenie
|
Gda super buty
![]() Ja kupiłam takie http://www.butyk.pl/towar.14699.Botk...al_400539.html ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Ale zazdroszczę. ja nawet nie mam kiedy iść kupić
|
|
|
|
#2137 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahah, nie cierpię tego kota!!! a ciuchów od skarpetki po kurtki z nim zatrzęsienie. hm ostatnio chyba pobił w tym rekord ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2138 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja też uwielbiam Stathama
![]() Cytat:
ale nie było tak źle Boję się teraz o młodszego...I kciuki trzymam za Ciebie by po Twojej myśli poszło, za szybkie rozwiązanie Cytat:
![]() Cytat:
Anusia, Lewek zdrówka dla Was ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
Cytat:
uporałaś się z chałupką super monarika, ula zdrówka dla dieciaczków Kraven no co ja mam Ci napisać? Mój wyjątkowo te święta wolne, ale ma za to maraton 30.12, 31.12,1.01. |
|||||
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Katiem i Gda fajne buty
Elena super że udało Wam się dokończyć Teraz w końcu na swoim.
|
#2140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Śliczna! Dziewczynki fajne buty nabyłyście. Wiecie, że ja dopiero dziś zajrzałam w kalendarz i dowiedziałam się że wigilia już we wtorek Byłam przekonana że jakos pod koniec tygodnia..Dobrze, że z prezentami się sprawiłam, za to mam dwa do wysłania pocztą jeszcze i obawiam się że dojdą po świętach.. |
|||
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Zdrowka dla dzieciaczkow na początek ![]() I dziękujemy za zyczenia zdrowka,mamy się już lepiej tylko kaszel mam okropny Angel masakra! Współczuję Ci bardzo i oby to się jakoś rozwiązało Doskonale Cię rozumiem. Katiem i Gda fajne buciki Święta,święta... My jeszcze nie mamy choinki i nie wiem kiedy ja ubierzemy.. Dandus w telewizji zobaczył reklamę lego duplo pociąg jakis i tylko tym żyje teraz Ciągle się pyta kiedy choinka to może dostanie Lewek Slonko jeszcze trochę i Ciebie na porodowke wyganiac będziemy Zepsuła Nam się ostatnio pralka... Nie stać Nas na nowa więc kupiliśmy na giełdzie używana ostatnio za 200 zł i co się okazało? Że kurka pierze,pluka a nie wiruje! Teraz nie mam ani pieniędzy ani pralki Ja to chyba pod jakąś pechowa gwiazda się urodziłam ![]() Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnista choinka
![]() A ja dzisiaj nie w humorze ![]() Mam dołka, chłop mnie denerwuje jak zwykle, dzisiaj znowu mega kłótnia i jeszcze mnie głowa rozbolała do tego... Jak ja bym chciała żeby był już maj!!! ![]() Najchętniej wzięłabym Alanka i pojechała na jakąś bezludną wyspę na miesiąc... Ale z dostępem do internetu ![]() napisane paluchem na szybce
|
|
|
|
#2143 | |||
|
Zadomowienie
|
Mało mnie tu, ale staram się ogarnąć chałupę, jak Antek śpi, a jak nie śpi to nie mogę usiąść do kompa
![]() coś mnie zaczyna rozkładać, a muszę być w piątek na uczelni Kasiam, dziękuję, za przepis na placuszki ![]() Ula, zdrówka dla bliźniaków Angel, masakra ale idźcie do kogoś innego jeszcze się skonsultować, pani komornik może nie zależeć by wam pomócElena, super, że zdążyliście. Mam nadzieję, że juz na porodówce jesteś Cytat:
![]() ja lubię z brzoskwiniami, ![]() Cytat:
faktycznie, masz strasznego pecha ale może da radę jeszcze coś zrobić z pralkąCytat:
|
|
#2144 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej,
Mam chwile przed "Na dobre i złe" to wpadam. Mała biega już wszędzie sama uwielbiam to. Koniec z raczkowaniem.I chyba będzie miała przerwę między zębami jak madonna. Cytat:
![]() Ładnie, moja malusia choinka stoi i czeka. Może jutro się uda. Cytat:
Mąż teraz sporo wyjeżdża i jest mi z tym bardzo dobrze. Normalnie mogę odsapnąć, a jak wraca to widać, że się stara. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2145 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny na USG ide 3.1., taki termin dostalam. Dziś boli mniej. Z Zosia maz był u pediatry bo zaczeła pokaslywac, fure leków dostała...
Cytat:
[QUOTE=monarika;44208205]Hej ![]() Malutka obudziła się w nocy z gorączką dałam jej syropek i poszła spać ale co ją pomacałam to cały czas była gorąca z rana o 6 przebudziła się jak tżt wychodził do pracy i znowu temp...później zjadła śniadanie i zwymiotowała a teraz znowu dostała temperatury, dałam jej syropek i zasnęła bidulka QUOTE]Ech... I dla Was zdroweczka! Dobrze ze mężowi nic się nie stało! Cytat:
coraz bliżej wolności My pojedziemy po drzewko w sobotę, pewnie będzie dziki szal |
||
|
|
|
#2146 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam czasu hehe....Cytat:
![]() Piękna Cytat:
zazdroszczę kup[owania butów na necie, ja mam tak niewymiarową nogę, że mogę tylko pomarzyć.Cytat:
![]() Cytat:
chyba myślami tylko ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Najlepsze jaja są ze stołem do kuchni. Mój mąż wygrzebał taki bardzo stary stół, chyba z 50 lat ma. Zawiózł go do piaskowania, stolarz dorobił nam dębowy blat i szufladę. No po tym piaskowaniu aktualnie go maluję choć to trochę ciężkie zadanie bo ogólnie jest trochę szorstki, ale jak skończę to będzie fajny efekt. W zasadzie ja chciałam nowy stół no ale jak mąż chciał poeksperymentować to ok. A teściowa nie może go przeżyć,ciągle wszystkim opowiada jaki to rupieć i krytykuje na każdym kroku plus mnie podburza, że powinnam sobie nowy stół wybrać taki ajki mi się podoba Ona nam nawet taki sam stół w jakiś używanych meblach za tysiaka znalazła Nie zdziwię się jak pójdzie w nocy na górę i go porąbie
|
|
#2147 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
![]() Dzisiaj prawie cały dzień poza domem, więc nadrabiam powoli... Cytat:
Cytat:
Tzn. formę do muffinek i na razie kwadratową blachę, a resztę sobie skompletuję, bo jest cały zestaw. Ja niewiele piekę, więc potrzebuję motywacji.No, ale za to kupiłam na prezent ( dodatek do blach ) dwa sweterki w House'ie na wyprzedaży i płytę Chodakowskiej "Skalpel Wyzwanie" ( może w końcu uda mi się wrócić do ćwiczeń! )---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Elena jak cudownie, że lada moment będziecie na swoim! To teraz już możesz rodzić laska! Do dzieła! ![]() Piękna. Cytat:
Tak myślę, że oni mają jeszcze ten Pocztex czy jakoś tak i tam przesyłka podobno idzie 24h, więc może warto spróbować? ![]() Cytat:
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski, przepraszam, że mnie nie ma chwilowo na watku, klub na bieżąco, tutaj średnio - wybaczcie, mała ma anginę ropną, od wtorku na antybiotyku, w pracy końcówka roku nawet w szkole jest mega ciężka, nie mam zwyczajnie czasu
od poniedziałku mam wolne to będę częściej
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho,hej ho do pracy by sie szło
![]() Chociaż porannie mam chwilke na wątek,bo czas tak mi ucieka,ze szok. dziękuję dziewczyny ![]() Ula nie wiem,bo boje sie,ze jest kredyt po cioci w jeszcze jednym banku wysylalam tam pismo i byłam osobiście ale odp nie dostałam. W domu po jej smierci znalazłam książeczki splat skoku,polbanki i lukasa. Skok splacilismy,polbank teraz sie odezwal. Z lukasa byly książeczki splat do 2013r po 500zl,a ciocia zmarla w 2009r,także tam kwota bedzie ogromna...jak to tesciowa ujeła wczoraj:"pojdziecie na bruk"![]() Zdrowka dla blizniakow! Monarika tak na klubie pisałam,teraz nie mam tam jak z telefonu,wiec pisze tu z tapatalka. Dużo zdrowka dla Otylki!jak dziś dalej ma goraczke?
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Gda , Kasiam super buty
![]() JA po dyżurku, wykończona jestem. Niby Święta idą a walą drzwiami i oknami
|
#2151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę się wbić w wątek
Ale powoli może się uda ![]() Gda fajne buciki My nie mieliśmy sobie robić prezentów, bo na Williama się spłukaliśmy, ale z racji sprzedanej maszyny kupiłam Kropkowi golarkę elektryczną, Pauli dużego kucyka Pony co gada, świeci i inne bajery ma, Matinkowi kubek Lovi ten 360, ubrania, a sobie dwa staniki i legginsy Nike do ćwiczenia I jeszcze szczoteczki elektryczne do zębów dla każdego, bo mieliśmy zwykłe zawsze.Cytat:
Cytat:
My za to wczoraj spłaciliśmy do końca raty, co mieliśmy mieć do przyszłego września. Dziś chcę zamknąć kartę kredytową, wziętą kiedyś w sytuacji podbramkowej. I tak się ciągnie. Ale teraz spłacę to i zostanie tylko mieszkaniowy kredyt i za samochód ![]() Miałam plan umyć okna do końca, ale zimno dziś strasznie to nie ma sensu. I kiedy ja to zrobię? Dobrze, że choć listę zakupów wczoraj zrobiłam. Tylko trzeba po nie iść, a kolejki pewnie straszne. |
||
|
|
|
#2152 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie my wszyscy przechodziliśmy ospę w 5 mam bliznę na czole po ospie no i nie wiem jak bym ogarnęła 3 dzieci jakby mi wszystkie naraz wysypało![]() piękniusiaCytat:
![]() ale za to ja Ty pięknie teraz wyglądasz rudzielcu ![]() Cytat:
Nie przemywałam niczym,a co masz na myśli z tym antybiotykiem? Cytat:
![]() Poka sweterki ![]() Cytat:
Ja już posmażyłam rybkę i zaraz będę składać do octu mniam mniam ![]() Była któraś rano w Biedrze?Na biedronkowym jest przeciek że zabawki -30% ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Ja w pon byłam na zakupach wstępnych że tak powiem to już kolejki były straszne jeszcze część 2.Dziewczyny widziałyście gdzieś do kupienia strój świętego mikołaja? |
||||||
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak na zakupy to najlepiej z rana A prezenty super |
|
|
|
|
#2154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla Pauli szczoteczka Barbie - nie ma wymiennych końcówek. Nawet mi nie przeszło przez myśl aby wymieniać końcówki, poza tym były w Rossmannnie w promocji po 55zł, więc bardzo tanio. |
||
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A śledzie mam mega proste, pyszne i na 5 minut roboty. Potrzebne są płaty śledziowe w occie, majonez, kefir i czosnek. Śledzie kroisz w kawałki, majonez mieszasz z kefirem tak pół na pół (ja to robię mikserem żeby się dobrze rozmieszało), wyciszkasz czosnek - ilość wg uznania - my lubimy dużo i z tym sosem mieszasz śledzie i odstawiasz do lodówki żeby się przegryzło. Pycha! |
|
|
|
|
#2156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my tez tak mamy
|
|
|
|
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
ja już mam te nerwy tak rozwalone że nabawiłam sie nerwicy. Żołądek mnie z tych nerwów też potem boli ![]() Cytat:
![]() Cisza, spokój i ten durny tv nie leci na okrągło bo chłop bez tego żyć nie może. Ja tylko na moment bo rodzice wpadną dzisiaj Coś czułam bo sernik kupiłam ![]() Alanek zasypia własnie to troche odsapne w ciszy. No chyba że mi kurier zadzwoni bo ma paka przyjechać ![]() napisane paluchem na szybce
|
|
|
|
|
#2158 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Dzięki dziewczynki za troskę No niestety Oti cały czas gorączkuje wczoraj co trzy godziny musiałam jej dawać syrop...nie miała wysokiej tej gorączki max 38,3 ale za to w nocy dwa razy się przebudzała i miała raz 39 a raz 39,1 ale na szczęście po syropku spadało... z rana wstała o 9 i też 37,6 o 12 już miała 38,1 więc dostałą syrop i zasnęła taka biedna jest ![]() Nie wiem czy jechać z nią do lekarza z tą gorączką? Jak myślicie? Podobno w przychodni jest masakrycznie dużo chorych dzieci i boję się żeby czegoś gorszego nie złapała Jeszcze chwilę zleci jak z bicza strzelił zobaczysz śliczna Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2159 |
|
Zadomowienie
|
Sa rozne stopnie twardosci tych koncowek? Ja mam strasznie wrazliwe dziasla i zawsze balam sie kupic ta szczoteczke
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

nie wiem dla mnie te ok.330zl/mc też sie wydaje tanio. Ale fakt jak u nas o najniższą krajowa ciężko to przy takich zarobkach to dużo nawet te 300zl. Swoją droga znacie jakiś kalkulator pensji gdzie mogę przeliczyc ile zarobie mniej więcej netto?bo wszędzie mi wyskakuje,ze to poniżej najnizszej krajowej i wyniku nie podaje. Albo ile %mam odliczyć na składki,bo nie wiem
ale nie wiem jak z tymi składkami skoro do maja mi z renty ZUS odciagaja

będe sciągac

ale idźcie do kogoś innego jeszcze się skonsultować, pani komornik może nie zależeć by wam pomóc