|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
A ja zaniosę dziecko do znachorki, która mnie postawiła na nogi, gdy lekarze tego nie potrafili!
|
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Proszę bardzo: Serwinka z miejscowości Tarło na lubelszczyźnie (trochę daleko masz, ale jeżdżąc do niej poznałam ludzi z calutkiej Polski). Ja czekałam po 12 godzin, ale malutkie dzieci wchodzą bez kolejki
|
|
|
#3424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3425 | |
|
Rozeznanie
|
kukurydzianaaa dziwna sparaw z tym rozszczepem jakim cudem nie zauważyły??? to można już w ciąży właśnie wykryć. dość sporo o tym czytałam i miałam lekką obsesję, męczyłam lekarza bo miałam bardzo mały procent ( około 1) że mogło wystąpić u mojego dziecka.
dobranoc ja ide w kime, bo w końcu się doigram aaa właśnie!! bo znowu zapomnę jak od paru dni.... SENIRA sorki że Ci zawracam tyłek, ale jednak zmień mi tą datę porodu na taką jak wcześniej tj. 03.01.2014 ![]() bo tak sobie myślałam że termin cc to jest sztuczny a 3 stycznia to jest mój prawdziwy. no i za jakiś czas jak najdzie mnie na wspominienia i wrócę do czytania tych wątków to żeby nie było pomieszane ![]() oki? i jeszcze coś czytałam wcześniej art na gazecie o sposobach z ich forum na ułatwienie sobie życia przy niemowlaku: i jak dla mnie ten to rewelacyjna alternatywa chusteczek w razie uczulenia: Cytat:
a artykuł: http://www.edziecko.pl/testy_konsume...m___WASZE.html |
|
|
|
|
#3426 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak szczerze, to jeszcze daleko mi do myślenia o bioderkach. Na razie wystarczy, żeby się pępowiną nie owinął. ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- Cytat:
Niezłe! Tylko teraz taki termos znaleźć...
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-12-19 o 01:07 |
||
|
|
|
#3427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3428 |
|
Rozeznanie
|
Nie wyglądają na staroświeckie
Dzięki, dorzucę do listy zakupów
|
|
#3429 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3430 |
|
Rozeznanie
|
Hmmm....czy tylko ja dzisiejszej nocy spać nie mogę??
Jeszcze żeby mnie coś bolało, albo porod się zaczynał to bym zrozumiała, ale nie... Ja też jestem zwolenniczką wosku!! I to już od kilku lat. Wcześniej woskowalam się sama ale od ok 3 miesięcy nie daje rady i co 3-4 tygodnie śmigam do kosmetyczki. Jakoś sobie juz nie wyobrażam żeby tam maszynka jechać... a w ogóle to po porodzie planuje na stałe się tych kłaków pozbyć (może laserem).
|
#3431 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja juz probowalam laseru, niestety nie tego skutecznego, a jednego z tych pseudo super rozwiazan, ktore mialy byc skuteczne po x razach. Wydalam 800 zl na serie chyba 6 zabiegow i efekt oplakany. Pozniej sie dowiedzialam, ze powinno mńie to kosztowac ok 800 zl za jeden zabieg, zeby zobaczyc efekt... Ale juz na takie ryzyko mnie nie stac. Wole wosk, tu efekt mam namacalny od razu. Jak juz od lat się wyrywasz, widzisz, ze czesc wloskow juz nie odrasta, czy niekoniecznie?
|
|
#3432 |
|
Rozeznanie
|
Współczuję zgagi i bezsenności...
a włosków jest mniej niż na początku, tylko fakt, ale i tak chce się ich definitywnie pozbyć!! ---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ---------- A ja dalej nie śpię!!!
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Solidaryzuję się z tymi niewyspanymi! Pełnia jest chyba nie?
Shiloh dawaj opis, wszystko zniesiemy ;P Ja wstaję codziennie o 6, bo wstaję z tż jak wychodzi do pracy, po południu przysypiam. Borys od wczoraj jakoś mniej się rusza znów leniwiec jeden matkę stresuje
|
#3434 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za kciuki i dobre życzenia--->>jestem spakowana i wyruszam
Mąż może załatwi małego lapka i neta to będę się odzywać. Smutno mi, nie takie świeta sobie wyobrażałam. 3majcie się w tych dwupakach!!
|
|
|
|
#3435 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymaj sie dzielnie i pamiętaj że to dla Waszego dobra Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Mój organizm ewidentnie ćwiczy mnie do wstawania w nocy do dziecka
Położyłam się spać o 23h, budziłam się o 00h30, 2h00, 4h00, 6h00 i 7h00. Jak na karmienie Ale nic to. Robię mężowi placuszki na sniadanie, a potem powoli zbieram się i jadę do ikei ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- san_g współczuje szpitala Ale myśle, ze wypuszcza Cię na wigilię Shiloh super, ze jestes juz z Malym! A najadla się na pewno, nie martw się Pamiętasz obrazek z objetoscia żołądka noworodka? A opis dawaj pełny, niczego sie nie boimy
|
#3438 |
|
Rozeznanie
|
San_g - trzymaj sie w tym szpitalu! Będzie dobrze, trzymam za Ciebie kciuki
![]() Anioły - zdecydowanie extż choruje na jakas chorobe psychiczną, coś pewnie w rodzaju zaburzeń osobowości, jaźni - on chyba sam nie wie czego chce. Ale widze, ze Ty już nauczyłaś sie doskonale jak z nim postępować, a wszelkie jego nowosci spływaja po Tobie jak po kaczce ![]() Mezaga- głowa do góry! Ja slyszałam o tym, ze czesto miedzy blizniakami w ciazy jest tak ze jedno objada drugie...i to jedna przybiera duzo wiecej niz to drugie, a później po ciąży wszystko sie wyrównuje ![]() Shiloh- super że jesteście już w domu! A co u mnie... Wczoraj bylam u oklistki i dała mi karteczke, ze mam problem w lewym okiem i są zalecenia do cc. Ja od poczatku chce tego cc. Tylko co teraz? Pójde do swojego gina i on musi na podstawie tego kwitka od okulistki napisać mi skierowanie na cc? A ja potem powinnam z tym isc do szpitala i tam wyznaczą mi termin cc? Bo ogolnie kazalai mi przyjsc w 38tyg do szpitala, ale mysle ze teraz ten termin jest dla mnie nieważny...:/
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
katarzyniak powinnas pójść do gina, on wypisze skierowanie na cc, potem z tym skierowaniem do szpitala (generalnie chyba się umawiasz na wizytę, nie na IP) i tam Cię kwalifikują i umawiają na konkretny termin (chyba, ze ma byc nie na zimno).
Odbiło mi. Minęły 45 minut od kiedy wstalam, a juz wstawilam pralkę, zmywarkę, zrobiłam placuszki i umylam okap. Maz przeciera oczy ze zdumienia, bo zazwyczaj o tej porze ledwo otwieram oczy nad herbatą i tabletem
|
#3440 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Trzymaj się! I kciuki,żebyś mogła wyjść do domu na Wigilię! Dzień dobry! Zastanawiam się co jest gorsze ból spojenia czy zgaga
|
|
#3441 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opis porodu prosimy ten najcięższy ![]() A jak z twoim ciałem? Zmiejszył się trochę brzuszek? Ile na wadze mniej po porodzie? Ale mam pytania co? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wstałam z zapchanym nosem i gardłem jeszcze mi glut potrzebny do szczęścia cholera jasnaCytat:
wszystko będzie dobrze- najważniejsze abyś była pod opieką lekarzy i aby zrobili Ci badania. Trzymam kciuki i mocno przytulam
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tesciowa mówiła że w dzień porodu umyła całą podłogę na kolanach, i w ogóle nic ją nie bolało
|
|
#3444 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry. U mnie też noc nie specjalnie przespana. Usnelam po 2, a i tak co chwilę budziły mnie wycieczki do wc
![]() A teraz obudził mnie znów ten wstrętny ból brzucha i bioder, więc wstalam, żeby to rozchodzić. Spać już nie idę, może po poludniu jak mnie zetnie z nóg. Na razie mam ambitny plan na dziś - poprzatać sobie, zrobić porządek po raz setny w rzeczach Amelki i nalepić pierogów to bedzie mój debiut więc trzymajcie kciuki, zebym nie rzuciła tego po pierwszych kilku w sumie zawsze wtedy farsz zostaje na łazanki ![]() Co do rozszczepu - mi lekarz powiedział, że nie jest w stanie dokladnie sprawdzić, ale na pewno pod tym kątem będę chciała badań, czy co tam się robi. Nie wiem czy dziedziczne, czy nie - ale w rodzinie mojego taty powtarza się nagminnie. Żeby nie szukać daleko - sam tata i siostra. Oboje dodatkowo mieli problemy laryngologiczne innego rodzaju. Więc na to będę wyczulona
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Noc dziś idealna
![]() Mam dziś trochę do zrobienia, chcę upiec piernik, zrobić takie małe klopsiki w zalewie octowej ( uwielbiam wszystko co octowe) popakować ostatnie prezenty i trochę posprzątać
|
#3446 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No ja tak tydzień wcześniej miałam powera,wszystko czyściłam na błysk. Ale u mnie to w sumie było wiadomo,że za max tydzień będzie z nami Eryk,bo byłam już tydzień po terminie.
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
No i wcielo mi wszystkie cytaty
Dzien dobry po przespanej nocy - dawno mi sie tak dobrze nie spalo ![]() San_g. Trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok i zebys na swieta byla w domu Prosze o kciuki bo o 10 mam wizyte a jeszcze z lozka nie wyszlam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3448 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może na wigilię Cię wypuszczą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() witam ![]() dziś mam wizytę proszę o kciuki ! Wczoraj napisałam maila o te kosmetyki wieczorem odpisali , że paczka została wysłana
|
||||
|
|
|
#3449 |
|
Zadomowienie
|
Hej, witam się i ja- do 4 noc, jakbym nigdy w ciąży nie była, za to później koszmarnie.
Gosia, też nie mogę się zdecydować, którą przypadłość "lubię" najbardziej, ale chyba teraz te plecy (ze spojeniem wytrzymuję, jak nie chodzę zbyt szybko i przez te galaretki, bo wcześniej ono wygrywało)
|
#3450 |
|
Gang Iren
|
Kciuki za wszystkie wizyty! Ja jadę niedługo na taką bez sensu wizytę do szpitala,bo to dlatego kontrola,że za mało ważyłam przed ciążą. Więc będą mnie ważyć i pytać czy dobrze się odżywiam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

Dzięki, dorzucę do listy zakupów 

Mąż może załatwi małego lapka i neta to będę się odzywać. Smutno mi, nie takie świeta sobie wyobrażałam. 3majcie się w tych dwupakach!!

16.06.2012