Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 00:31   #3421
kukurydzianaa
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
A z tym usg kończyn to ja tam usg bioderek robię nie wiem jak Ty.
A ja zaniosę dziecko do znachorki, która mnie postawiła na nogi, gdy lekarze tego nie potrafili!
Stary 2013-12-19, 00:33   #3422
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
A ja zaniosę dziecko do znachorki, która mnie postawiła na nogi, gdy lekarze tego nie potrafili!
Rozumiem ze pani ma w oczach rownież usg ? Jeśli tak to koniecznie prosze namiar!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 00:40   #3423
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Rozumiem ze pani ma w oczach rownież usg ? Jeśli tak to koniecznie prosze namiar!
Nawet skaner, podczerwień i noktowizor!

Proszę bardzo: Serwinka z miejscowości Tarło na lubelszczyźnie (trochę daleko masz, ale jeżdżąc do niej poznałam ludzi z calutkiej Polski). Ja czekałam po 12 godzin, ale malutkie dzieci wchodzą bez kolejki
Stary 2013-12-19, 00:45   #3424
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Nawet skaner, podczerwień i noktowizor!

Proszę bardzo: Serwinka z miejscowości Tarło na lubelszczyźnie (trochę daleko masz, ale jeżdżąc do niej poznałam ludzi z calutkiej Polski). Ja czekałam po 12 godzin, ale malutkie dzieci wchodzą bez kolejki
Kurczę chętnie bym pojechała ale mam chorobę lokomocyjna wiec pozostanę przy zwykłych lekarzach tych opierających sie na wiedzy , umiejętnościach i metodach badawczych jakie daje im współczesna medycyna

Stary 2013-12-19, 00:46   #3425
pilotka86
Rozeznanie

kukurydzianaaa dziwna sparaw z tym rozszczepem jakim cudem nie zauważyły??? to można już w ciąży właśnie wykryć. dość sporo o tym czytałam i miałam lekką obsesję, męczyłam lekarza bo miałam bardzo mały procent ( około 1) że mogło wystąpić u mojego dziecka.

dobranoc ja ide w kime, bo w końcu się doigram

aaa właśnie!! bo znowu zapomnę jak od paru dni....
SENIRA sorki że Ci zawracam tyłek, ale jednak zmień mi tą datę porodu na taką jak wcześniej tj. 03.01.2014
bo tak sobie myślałam że termin cc to jest sztuczny a 3 stycznia to jest mój prawdziwy.
no i za jakiś czas jak najdzie mnie na wspominienia i wrócę do czytania tych wątków to żeby nie było pomieszane
oki?

i jeszcze coś czytałam wcześniej art na gazecie o sposobach z ich forum na ułatwienie sobie życia przy niemowlaku:
i jak dla mnie ten to rewelacyjna alternatywa chusteczek w razie uczulenia:

Cytat:
Ja z innej beczki. Do przewijania nie używam chusteczek (tylko na wyjścia, za bardzo dla mnie śmierdzą) tylko dużych płatków kosmetycznych. Ale na początku był problem z wodą - bo latanie z dzieckiem na ręku po miseczką z ciepłą wodą mi się szybko znudziło. Teraz przy przewijaku mam termos, taki staroświecki, z pompką, pod nim miseczkę. Przy przewijaniu tylko naciskam przycisk i podkładam wacik. Ciepła woda jak z kranu. Raz dziennie albo raz na 1,5 dnia uzupełniam ciepłą wodą. Super wygoda, polecam.
z wątku: http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,1...iemowlaku.html
a artykuł:
http://www.edziecko.pl/testy_konsume...m___WASZE.html
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 01:04   #3426
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Kurczę chętnie bym pojechała ale mam chorobę lokomocyjna wiec pozostanę przy zwykłych lekarzach tych opierających sie na wiedzy , umiejętnościach i metodach badawczych jakie daje im współczesna medycyna
Spoko, jej wnuczka kończy właśnie lub już skończyła medycynę - strach się bać jak połączą siły!

A tak szczerze, to jeszcze daleko mi do myślenia o bioderkach. Na razie wystarczy, żeby się pępowiną nie owinął.

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
kukurydzianaaa dziwna sparaw z tym rozszczepem jakim cudem nie zauważyły??? to można już w ciąży właśnie wykryć. dość sporo o tym czytałam i miałam lekką obsesję, męczyłam lekarza bo miałam bardzo mały procent ( około 1) że mogło wystąpić u mojego dziecka.
Mała ma 3 latka, więc to się działo stosunkowo niedawno. Ciocia miała usg robione ponoć na dobrym sprzęcie, no ale wcześniej w rodzinie to się nie pojawiło, więc nie naciskała na dokładniejsze badania (zresztą to chyba nie jest dziedziczne?) Dziurka w podniebieniu była malutka (dwukrotnie operowana, bo po pierwszym razie niestety się rozeszło), a ciocia po dwóch czy trzech dniach spędzonych z noworodkiem w domu (czyli pięciu od porodu) pojechała z nią w końcu do szpitala. Dominisia mało z głodu nie umarła, i dłuuugo później miała paniczny płacz, gdy tylko zaczynała czuć głód. Jak dla mnie to grube zaniedbanie.

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
i jak dla mnie ten to rewelacyjna alternatywa chusteczek w razie uczulenia
Niezłe! Tylko teraz taki termos znaleźć...

Edytowane przez kukurydzianaa
Czas edycji: 2013-12-19 o 01:07
kukurydzianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 01:08   #3427
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Spoko, jej wnuczka kończy właśnie lub już skończyła medycynę - strach się bać jak połączą siły!

A tak szczerze, to jeszcze daleko mi do myślenia o bioderkach. Na razie wystarczy, żeby się pępowiną nie owinął.

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Mała ma 3 latka, więc to się działo stosunkowo niedawno. Ciocia miała usg robione ponoć na dobrym sprzęcie, no ale wcześniej w rodzinie to się nie pojawiło, więc nie naciskała na dokładniejsze badania (zresztą to chyba nie jest dziedziczne?) Dziurka w podniebieniu była malutka (dwukrotnie operowana, bo po pierwszym razie niestety się rozeszło), a ciocia po dwóch czy trzech dniach spędzonych z noworodkiem w domu (czyli pięciu od porodu) pojechała z nią w końcu do szpitala. Dominisia mało z głodu nie umarła, i dłuuugo później miała paniczny płacz, gdy tylko zaczynała czuć głód. Jak dla mnie to grube zaniedbanie.

Niezłe! Tylko teraz taki termos znaleźć...
Bardzo prosze: http://m.nokaut.pl/produkt-termos-po...=termos-pompka

Stary 2013-12-19, 01:14   #3428
kukurydzianaa
Rozeznanie

Nie wyglądają na staroświeckie Dzięki, dorzucę do listy zakupów
Stary 2013-12-19, 01:21   #3429
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Nie wyglądają na staroświeckie Dzięki, dorzucę do listy zakupów
Przykro mi. Zawsze możesz poszukać wsród antyków

Stary 2013-12-19, 03:44   #3430
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Hmmm....czy tylko ja dzisiejszej nocy spać nie mogę??
Jeszcze żeby mnie coś bolało, albo porod się zaczynał to bym zrozumiała, ale nie...

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Ja po 3 wosku w zyciu jestem coraz bardziej zakochana w tej metodzie teraz zaszalalam z pelnym brazylijskim, wiec nawet tylni rowek mi babka bez zenady wyszarpała normalnie czuje sie taka... Gladka mam nadzieje, ze do porodu wystarczy...
Ja też jestem zwolenniczką wosku!! I to już od kilku lat. Wcześniej woskowalam się sama ale od ok 3 miesięcy nie daje rady i co 3-4 tygodnie śmigam do kosmetyczki. Jakoś sobie juz nie wyobrażam żeby tam maszynka jechać... a w ogóle to po porodzie planuje na stałe się tych kłaków pozbyć (może laserem).
Stary 2013-12-19, 04:26   #3431
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Chyba coś nie doczytałam,tego 2 stycznia to ma być już rozwiązanie?
Maja na mnie rzucic okiem na IP, bo zgodnie z terminem z OM (31.12) bede juz po terminie, a moj ginek przyjmuje tylko w srody, wiec juz do tego terminu nie ma pracujacej srody - I swieto, pozmiej nowy rok, wiec maja zonaczyc co i jak i zadecydowac.

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Hmmm....czy tylko ja dzisiejszej nocy spać nie mogę??
Jeszcze żeby mnie coś bolało, albo porod się zaczynał to bym zrozumiała, ale nie...

Ja też jestem zwolenniczką wosku!! I to już od kilku lat. Wcześniej woskowalam się sama ale od ok 3 miesięcy nie daje rady i co 3-4 tygodnie śmigam do kosmetyczki. Jakoś sobie juz nie wyobrażam żeby tam maszynka jechać... a w ogóle to po porodzie planuje na stałe się tych kłaków pozbyć (może laserem).
Nie tylko Ty... Zgaga mnie wykonczy

Ja juz probowalam laseru, niestety nie tego skutecznego, a jednego z tych pseudo super rozwiazan, ktore mialy byc skuteczne po x razach. Wydalam 800 zl na serie chyba 6 zabiegow i efekt oplakany. Pozniej sie dowiedzialam, ze powinno mńie to kosztowac ok 800 zl za jeden zabieg, zeby zobaczyc efekt... Ale juz na takie ryzyko mnie nie stac. Wole wosk, tu efekt mam namacalny od razu.

Jak juz od lat się wyrywasz, widzisz, ze czesc wloskow juz nie odrasta, czy niekoniecznie?

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 06:01   #3432
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Współczuję zgagi i bezsenności...
a włosków jest mniej niż na początku, tylko fakt, ale i tak chce się ich definitywnie pozbyć!!

---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ----------

A ja dalej nie śpię!!! chyba w dzień będę musiała się z drzewna, zwłaszcza ze na wieczór mamy plany 'wyjsciowe' i musze być w miarę w formie, a nie sięgać co chwile i przysypiac!!
Stary 2013-12-19, 06:58   #3433
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Solidaryzuję się z tymi niewyspanymi! Pełnia jest chyba nie?

Shiloh dawaj opis, wszystko zniesiemy ;P

Ja wstaję codziennie o 6, bo wstaję z tż jak wychodzi do pracy, po południu przysypiam.

Borys od wczoraj jakoś mniej się rusza znów leniwiec jeden matkę stresuje
Stary 2013-12-19, 07:13   #3434
san_g
Zadomowienie

Dziękuję za kciuki i dobre życzenia--->>jestem spakowana i wyruszam Mąż może załatwi małego lapka i neta to będę się odzywać. Smutno mi, nie takie świeta sobie wyobrażałam. 3majcie się w tych dwupakach!!

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 07:23   #3435
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Solidaryzuję się z tymi niewyspanymi! Pełnia jest chyba nie?

Shiloh dawaj opis, wszystko zniesiemy ;P

Ja wstaję codziennie o 6, bo wstaję z tż jak wychodzi do pracy, po południu przysypiam.

Borys od wczoraj jakoś mniej się rusza znów leniwiec jeden matkę stresuje
Ja też tak wstaje ale jak TZ wyjdzie to czasami staram sie zasnąć spowrotem. Jak mi sie uda to i do 10 pospie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki i dobre życzenia--->>jestem spakowana i wyruszam Mąż może załatwi małego lapka i neta to będę się odzywać. Smutno mi, nie takie świeta sobie wyobrażałam. 3majcie się w tych dwupakach!!
Trzymam kciuki za przepustkę na wigilię.
Trzymaj sie dzielnie i pamiętaj że to dla Waszego dobra

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 07:26   #3436
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-12-19, 07:48   #3437
perfuzja
Zakorzenienie

Mój organizm ewidentnie ćwiczy mnie do wstawania w nocy do dziecka

Położyłam się spać o 23h, budziłam się o 00h30, 2h00, 4h00, 6h00 i 7h00. Jak na karmienie

Ale nic to. Robię mężowi placuszki na sniadanie, a potem powoli zbieram się i jadę do ikei

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

san_g współczuje szpitala
Ale myśle, ze wypuszcza Cię na wigilię

Shiloh super, ze jestes juz z Malym! A najadla się na pewno, nie martw się Pamiętasz obrazek z objetoscia żołądka noworodka?

A opis dawaj pełny, niczego sie nie boimy
Stary 2013-12-19, 07:58   #3438
katarzyniak
Rozeznanie

San_g - trzymaj sie w tym szpitalu! Będzie dobrze, trzymam za Ciebie kciuki

Anioły - zdecydowanie extż choruje na jakas chorobe psychiczną, coś pewnie w rodzaju zaburzeń osobowości, jaźni - on chyba sam nie wie czego chce. Ale widze, ze Ty już nauczyłaś sie doskonale jak z nim postępować, a wszelkie jego nowosci spływaja po Tobie jak po kaczce

Mezaga- głowa do góry! Ja slyszałam o tym, ze czesto miedzy blizniakami w ciazy jest tak ze jedno objada drugie...i to jedna przybiera duzo wiecej niz to drugie, a później po ciąży wszystko sie wyrównuje

Shiloh- super że jesteście już w domu!

A co u mnie... Wczoraj bylam u oklistki i dała mi karteczke, ze mam problem w lewym okiem i są zalecenia do cc. Ja od poczatku chce tego cc. Tylko co teraz? Pójde do swojego gina i on musi na podstawie tego kwitka od okulistki napisać mi skierowanie na cc? A ja potem powinnam z tym isc do szpitala i tam wyznaczą mi termin cc? Bo ogolnie kazalai mi przyjsc w 38tyg do szpitala, ale mysle ze teraz ten termin jest dla mnie nieważny...:/
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 08:10   #3439
perfuzja
Zakorzenienie

katarzyniak powinnas pójść do gina, on wypisze skierowanie na cc, potem z tym skierowaniem do szpitala (generalnie chyba się umawiasz na wizytę, nie na IP) i tam Cię kwalifikują i umawiają na konkretny termin (chyba, ze ma byc nie na zimno).

Odbiło mi. Minęły 45 minut od kiedy wstalam, a juz wstawilam pralkę, zmywarkę, zrobiłam placuszki i umylam okap. Maz przeciera oczy ze zdumienia, bo zazwyczaj o tej porze ledwo otwieram oczy nad herbatą i tabletem
Stary 2013-12-19, 08:41   #3440
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Trzymaj się! I kciuki,żebyś mogła wyjść do domu na Wigilię!

Dzień dobry!

Zastanawiam się co jest gorsze ból spojenia czy zgaga
Stary 2013-12-19, 08:42   #3441
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Dziękuję, wszystkim za gratulacje i miłe słowa. Nie nadrobiłam wszystkiego, mały grzecznie si. Zjadł, zrobił kupę i jest gitara

Niestety TŻ musiał iść do pracy, bo planowo urlop ma na 3.01

Poza tym wszystko jest ok u Nas. Martwie się trochę, że mały nie najada sie piersią tak jak powinien. Ale podobno tak ma być, tak powiedziały położne. Mieliśmy dzisiaj ekg Marcelka, bo miał podejrzenia szmerów w serduszku. Wszystko jest ok, a za 4 tyg. mamy isc z tym na kontrolę.

Poród był męczący, ale mój wspaniały mężczyzna spisał się na medal, był przy mnie, wspierał dzielnie, motywował...aż mi się łezka kręci jak o tym myśle.
Jak masz fajnie że już jesteście razem, to musi być piękne uczucie
Opis porodu prosimy ten najcięższy
A jak z twoim ciałem? Zmiejszył się trochę brzuszek? Ile na wadze mniej po porodzie?
Ale mam pytania co?
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Pies chrapie

U mnie to kot tak głośno ssie swoją łapę, że też ciężko zasnąć...
Daje równo na początku budziłam męża w nocy żeby nie chrapał a on zbulwersowany że przecież to nie on Potem już się przyzwyczailiśmy
Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Oo dzisiejszej wizycie: jednak juz 2 stycznia rano mam sie zglosic do szpitala, jesli sie maluda nie urodzi do nowego roku. Ale czuje, ze ta chwila nadchodzi wielkimi krokami...
Stary 2013-12-19, 08:44   #3442
magnusia
Zakorzenienie

Witam

Wstałam z zapchanym nosem i gardłem jeszcze mi glut potrzebny do szczęścia cholera jasna

Cytat:

wszystko będzie dobrze- najważniejsze abyś była pod opieką lekarzy i aby zrobili Ci badania. Trzymam kciuki i mocno przytulam
Stary 2013-12-19, 08:45   #3443
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
katarzyniak powinnas pójść do gina, on wypisze skierowanie na cc, potem z tym skierowaniem do szpitala (generalnie chyba się umawiasz na wizytę, nie na IP) i tam Cię kwalifikują i umawiają na konkretny termin (chyba, ze ma byc nie na zimno).

Odbiło mi. Minęły 45 minut od kiedy wstalam, a juz wstawilam pralkę, zmywarkę, zrobiłam placuszki i umylam okap. Maz przeciera oczy ze zdumienia, bo zazwyczaj o tej porze ledwo otwieram oczy nad herbatą i tabletem
Ale masz Powera....zazdroszczę
Tesciowa mówiła że w dzień porodu umyła całą podłogę na kolanach, i w ogóle nic ją nie bolało
Stary 2013-12-19, 08:47   #3444
patrycjja
Zadomowienie

Dzień dobry. U mnie też noc nie specjalnie przespana. Usnelam po 2, a i tak co chwilę budziły mnie wycieczki do wc
A teraz obudził mnie znów ten wstrętny ból brzucha i bioder, więc wstalam, żeby to rozchodzić.
Spać już nie idę, może po poludniu jak mnie zetnie z nóg. Na razie mam ambitny plan na dziś - poprzatać sobie, zrobić porządek po raz setny w rzeczach Amelki i nalepić pierogów to bedzie mój debiut więc trzymajcie kciuki, zebym nie rzuciła tego po pierwszych kilku w sumie zawsze wtedy farsz zostaje na łazanki

Co do rozszczepu - mi lekarz powiedział, że nie jest w stanie dokladnie sprawdzić, ale na pewno pod tym kątem będę chciała badań, czy co tam się robi. Nie wiem czy dziedziczne, czy nie - ale w rodzinie mojego taty powtarza się nagminnie. Żeby nie szukać daleko - sam tata i siostra. Oboje dodatkowo mieli problemy laryngologiczne innego rodzaju. Więc na to będę wyczulona
Stary 2013-12-19, 08:51   #3445
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Noc dziś idealna
Mam dziś trochę do zrobienia, chcę upiec piernik, zrobić takie małe klopsiki w zalewie octowej ( uwielbiam wszystko co octowe) popakować ostatnie prezenty i trochę posprzątać
Stary 2013-12-19, 08:51   #3446
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ale masz Powera....zazdroszczę
Tesciowa mówiła że w dzień porodu umyła całą podłogę na kolanach, i w ogóle nic ją nie bolało

No ja tak tydzień wcześniej miałam powera,wszystko czyściłam na błysk.
Ale u mnie to w sumie było wiadomo,że za max tydzień będzie z nami Eryk,bo byłam już tydzień po terminie.
Stary 2013-12-19, 08:55   #3447
senira666
Zakorzenienie

No i wcielo mi wszystkie cytaty
Dzien dobry po przespanej nocy - dawno mi sie tak dobrze nie spalo
San_g. Trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok i zebys na swieta byla w domu

Prosze o kciuki bo o 10 mam wizyte a jeszcze z lozka nie wyszlam

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez pilotka86;
SENIRA sorki że Ci zawracam tyłek, ale jednak zmień mi tą datę porodu na taką jak wcześniej tj. 03.01.2014
bo tak sobie myślałam że termin cc to jest sztuczny a 3 stycznia to jest mój prawdziwy.
no i za jakiś czas jak najdzie mnie na wspominienia i wrócę do czytania tych wątków to żeby nie było pomieszane
oki?
Nie ma problemu ale to po wizycie

Stary 2013-12-19, 08:56   #3448
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po wizycie-niestety od jutra szpital Moje spuchniete nogi i ręce oraz wysokie ciśnienie nie podoba się lekarzowi. Podejrzenie zatrucia ciążowego, muszę mieć zrobione badania, kroplówki itd. Mam obiecane, że jak będzie dobrze to dostanę przepustkę na wigilię. Obawiam się, że nie wyjdę do porodu a w razie potwierdzenia zatrucia będzie cc. Nie będę miała prawdopodobnie internetu więc proszę o kciuki za pomyślne wyniki badań-oby się wszystko dobrze skończyło. Jestem zdenerwowana i smutna Postaram się dać znać! 3majcie się ciepło.
Nie przejmuj się będzie dobrze może na wigilię Cię wypuszczą
Cytat:
Cześć dziewczyny

Dziękuję, wszystkim za gratulacje i miłe słowa. Nie nadrobiłam wszystkiego, mały grzecznie si. Zjadł, zrobił kupę i jest gitara

Niestety TŻ musiał iść do pracy, bo planowo urlop ma na 3.01

Poza tym wszystko jest ok u Nas. Martwie się trochę, że mały nie najada sie piersią tak jak powinien. Ale podobno tak ma być, tak powiedziały położne. Mieliśmy dzisiaj ekg Marcelka, bo miał podejrzenia szmerów w serduszku. Wszystko jest ok, a za 4 tyg. mamy isc z tym na kontrolę.

Poród był męczący, ale mój wspaniały mężczyzna spisał się na medal, był przy mnie, wspierał dzielnie, motywował...aż mi się łezka kręci jak o tym myśle.
super
Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
heej,
jak to słusznie podejrzewałyście sporo czasu zajęło mi śledztwo, co się mogło z tym piernikiem stać i przekopywanie się przez jakieś deski, wełny i worki ze śmieciami. uznałam, że pewnie ekipa wrzucając materiały wyrzuciła go, myśląc że to jakiś śmieć. delikatnie go opłakałam razem z miską, ale jeszcze napisałam do męża (w ten sposób jeszcze pół jego firmy miało polewkę z mojego piernika) który mi przypomniał, że ekipy już nie było jak go robiłam i obiecał poszukać (w tym momencie podejrzenia skupiły się na mamie, która ostatnio "gospodarowała odpadkami" i ogólnie czasem ma tendencję do niepatrzenia/niemyślenia co robi). od poszukiwań rozbolał mnie brzuch i kręgosłup, więc po przegranej bitwie z wypisywaniem pocztówek poszłam spać.

(na obiad, tak przy okazji pieczona kaczka z Lidla za 8,99/kg się robiła rękami mamy)

cała zagadka się wyjaśniła jak przyjechał mąż- i przyznać się, która tak podejrzewała- winny był żelek, bo piernik dumnie sobie stał tam gdzie powinien, w rogu POD materiałami i nie wiem jak go mogłam nie widzieć

ale już nie chwaliłam się Wam od razu, tylko korzystajac z nagrzanego piekarnika zajęłam się produkcją - wyszły mi 2 małe keksówki takiego zwyklego (ale jak pięknie urósł! specjalnie zrobiłam cienki, żeby szybciej zmiękł po przełożeniu, a on wyrósł ponad formę- choć fakt że też się szybciej piekł od góry i musiałam go przykryć a na dodatek potrzebował 10 minut dłużej) i 3 blaszki małych pierniczków (z czego jedna przypalona, bo były robione "na czuja")
Kurczę a myślałam , że piernik naprawdę zniknął a tu psikus tylko się schował
Cytat:
Bo mi się wydaje, że mi mało mleka leci z piersi i on jakoś mało ssie i niechętnie/nieudolnie

Opis walnę, ale w wersji light, bo Wy w dwupakach jesteście, więc muszę być delikatna
e tam delikatna ja lubię prawdziwe opisy nie chcę się łudzić , że będzie super bezboleśnie wolę znać prawdę
witam

dziś mam wizytę proszę o kciuki !
Wczoraj napisałam maila o te kosmetyki wieczorem odpisali , że paczka została wysłana więc dziś kurier powinien przybyć
Stary 2013-12-19, 08:56   #3449
ejani
Zadomowienie

Hej, witam się i ja- do 4 noc, jakbym nigdy w ciąży nie była, za to później koszmarnie.

Gosia, też nie mogę się zdecydować, którą przypadłość "lubię" najbardziej, ale chyba teraz te plecy (ze spojeniem wytrzymuję, jak nie chodzę zbyt szybko i przez te galaretki, bo wcześniej ono wygrywało)
Stary 2013-12-19, 08:59   #3450
gosia261282
Gang Iren

Kciuki za wszystkie wizyty! Ja jadę niedługo na taką bez sensu wizytę do szpitala,bo to dlatego kontrola,że za mało ważyłam przed ciążą. Więc będą mnie ważyć i pytać czy dobrze się odżywiam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości