|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
Dzięki Kochane
Poza tym ja mam wrażenie, że on w ogóle boi się podjąć decyzję. Tak też było za pierwszym razem. A potem się cieszył
|
#422 |
|
<3 <3 <3
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
Powrocilam :-D na szczescie tylko stluczona stopa ale jak to zrobilam
oklady z altacetu i wiazac bandazem Manieczka mnie bark tak napierdziela ze szkoda gadac nadwyrezylam sobie na treningach, bo przeciez po miesiacu przerwy nie moglam sobie zrobic taryfy ulgowej- bo po co Starosc nie radość Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Nie nadrabiałam bo nie daję rady. Nie będzie mnie teraz kilka dni, bo za dużo na głowie. Mam nadzieję, że o mnie nie zapomnicie Trzymam kciuki za wszystkie
|
|
#425 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#426 | |
|
Wtajemniczenie
|
To ja też poproszę
![]() 11.01 - klinika 04.02 - klinika Idziemy do dwóch różnych. Pierwsza, bo da się umówić w sobotę, a drugą poleciła mi ginka, ale pewnie Tż nie będzie mógł, bo jest na tygodniu i pójdę ja i jego wyniki ![]() Cytat:
To tak jak u psów sorry za porównanie, ale jak celowaliśmy w dni płodne u suki to mierzyłam jej progesteron, bo na krycie musieliśmy jechać 1500km, więc nie było mowy o pomyłce ...ale u mnie chyba nie ma sensu, bo już zaczęłam brać dupka choć może tak sprawdzę czy on coś daje, bo może mam za mało i trzeba zwiększyć dawkę. Ja u siebie obstawiam 4 cykl bezowulacyjny ![]() Szkoda, że u Ciebie znowu nie tak jak być powinno. Cały czas masz pod górkę Mam nadzieję, że szybko się wszystko unormuję
3190g, 55cm ![]() ![]() Edytowane przez debraM Czas edycji: 2013-12-19 o 02:07 |
|
|
|
|
#427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja Ci powiem, że w ani jednej ani w drugiej "dopasowanej" nic mnie nie powaliło na kolana... Cytat:
Przepraszam, że to powiem ale denerwuje mnie takie wyrokowanie i ocenianie! I cała hodowlana klika, dla której najważniejszy jest rodowód... A ja mam w nosie rodowód! Kocham mojego rudzielca bez papierka! I niech sobie będzie "w typie rasy" albo nawet kundlem! Jest najcudowniejszym brawurowo odważnym mistrzem ucieczki na świecie ![]() Tak, wiem, że to temat rzeka i że zaraz może mi się oberwać bo "daję przyzwolenie na szerzenie się rasy z wadą genetyczną"... ![]() A Gienka nie wykastrujemy, bo TŻ by tego nie zniósł ![]() O Bożena! Zaczyna się A miałam na nowym forum choć sprawiać wrażenie dojrzałej, opanowanej i poważnej kobiety starającej się o potomka/potomkę... A wyszło jak zwykle ![]() ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- cowie Mam prośbę... bo ja już nie wiem... Mogłybyście zerknąć na moje ovu? Nie wiem, czy zepsuł mi się termometr czy stałam się zimną suką.... Wydaje mi się, że mam jakieś grobowe temperatury? Już sama nie wiem, bo przecież mierzę w środku nocy - o 5:00 Nigdy nie słyszę pikania pod kołdrą. Termometr zabieram Bożence po jakiś 5 minutach... i tak nisko?!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#428 |
|
Zadomowienie
|
Dobry!! Witam dzisiaj w lepszym humorze i ide nadrabiac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#429 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Olgietka piczko:
http://mzfedwl.aukro.com.ua/gossard-...781851081.html Co prawda jakiś badziewny kolor, ale ten sam model. A to znaczy, że są dostępne ![]() O i tego lollipopa masz ![]() http://www.gossard.com/products/Bras...lipop?shade=75 Na żywo jest bardziej malinką niż taki czerwony. 36FF. Bo moim zdaniem miski są dość małe. Ja kupowałam o rozmiar większą.
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ogólnie to dużo facetów ma tak jak Twój. Mój z kolei nie chce ze mną rozmawiać o badaniach uważa, że przesadzam.
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zupełnie nie ogarnia psychiki kobiet.W każdym razie chyba wczorajsza rozmowa go przytłoczyła. Poza tym jest pragmatyczny aż do bólu. I ogólnie chyba nigdy nie uzna, że czas jest dobry. A wiem, że jakbym zaszła to znów by się cieszył ![]() A Twój widzę bagatelizuje
|
|
#434 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój na szczęście się goli, nie cierpię w ogóle facetów z zarostem Nie wiem jakaś dziwna moda weszła, a tak na serio większości z tych facetów w ogóle to nie pasuje, mają mysie cipki na ryju zamiast zarostu ![]() Cytat:
porozmawiaj z nim o tym na spokojnie. dlaczego się uparł na to, że masz iść do pracy, dlaczego zrezygnował, czy chodzi mu o # ? nie wierzę, że bez powodu tak zadecydował. Tak jak dziewczyny mówią, pewnie martwi się o Ciebie Cytat:
znowu coś no nic. WALCZ!!!!Cytat:
Cytat:
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Wiecznie wczoraj zajęta swoimi sprawami nie widziałam Twoich wyników.
Wałcz Kochana. Jak sama mówisz już dużo za Wami. Teraz walczcie dalej i wciąż do przodu! Carmenaa Tż po prostu uważa, że teraz sobie nie poradzimy finansowo. I jakoś nie zauważa, że ja wciąż pensję dostaję, a sytuacja finansowa jest identyczna jak w poprzedniej ciąży ![]() A wolałabym szukać pracy z "odchowanym" dzieciakiem, a nie tak, żeby po roku pracy iść na macierzyński. Przecież takiej pracownicy co od razu w ciążę zachodzi nikt nie chce
Alek, 13tc Tarczycówka ![]() ![]() 18.05.2015 Edytowane przez cowie Czas edycji: 2013-12-19 o 08:37 |
|
|
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Jeden dzień nie zaglądania a tu już 7 stron do nadrobienia ![]() Właśnie wróciłam z pobrania krwi na hcg nie opłaca się więc kupować testów.... No nic to będą najdłuższe 24 h w moim życiu. A mężuś mój pojechał właśnie na rozmowę kwalifikacyjną bo pewnie będzie zmieniał pracę trzymajcie kciuki za te moje badania ![]() ![]()
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też patrzyłam jak Twój mąż, pójdę najpierw do pracy, dostanę jakąś lepszą umowę, pożyję trochę, spędzę czas Z LUDŹMI, mąż zjedzie i będzie pracował w Polsce. No ale potem stwierdziłam, że to nie ma sensu, bo wiem, że instynkt macierzyński się może wyłączyć, a Iguś zostanie sam jak palec, bo potem poczuję luz i do pieluch wracać nie będę chciała. A pieniądze? bidy nie klepiemy, a pieniądze zawsze się znajdą. Tyle, że widzisz...mój musi wyjechać jeśli chcemy zapewnić sobie jakiś standard, a zima taka porządna za pasem. Marzy nam się auto, dwa mam plan, że jak je już kupimy to mąż wreszcie prawko zrobi a wtedy nie będzie musiał wyjeżdżać, bo zmieni zawód taką mam nadzieję, że to się tak wszystko potoczy....
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to czas odkładania na większe mieszkanie itp.. a potem jak widzę jakąś kobietę z dzieckiem to i już mi się nie chce czekać. Szkoda tylko, że życie samo każe nam czekać.Myślałam, że może ten cs będzie szczęsliwy i powiemy rodzicom na dzień babci, że zostaną rodzicami.. Tak co miesiąc planuje i d... Za 2 dni okres, ale już nawet nie łudzę się, że nie przyjdzie- wczoraj miałam trochę rozciągliwego śluzu- taki jest zawsze przed @. ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Dziewczyny do tego badania TSH to na głodnego? szukałam wczoraj nr żeby zadzwonić do laboratorium i zapytać ale nie znalazłam ![]() Bo umawiać się nie trzeba wcześniej raczej
|
|
|
|
|
#440 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej!
Cytat:
Cytat:
jak dla mnie to normalne, że facet ma wątpliwości - mój też czasem je ma, boi się, że finansowo nie podołamy, że mieliśmy zmieniać samochód, a tak nie zmienimy itp itd i tak ciągle coś. ale tak ja piszesz - jak już się uda to na pewno będzie się cieszył Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
po prostu taki Twój urok moim zdaniem nie masz powodu do obaw
|
|
#441 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A o ludzi. Nie rozumiem ani jednych ani drugich. Pseudohodowle nie muszą mieć wcale okropnych warunków, a właściciele mogą kochać swoje pieski. Tylko po co je rozmnażają? No po co? Dla pieniędzy. Mniejszych, większych, ale dla pieniędzy. Nie zrzeszają się do związku, bo są duże opłaty za to: -składki co roczne -wystawy dla uprawnień - metryka - rodowód - karta krycia - przegląd miotu -rejestracja psa (chip, tatuaż) -szczepienia. To wychodzi ok. 1000zł A najpierw trzeba wydać pieniądze na szczeniaka, który te uprawnienia będzie mógł zdobyć - minimum 1000zł, a i tak nikt Ci nie da gwarancji Odkąd weszła ta ustawa o tym, że tylko psy z zarejestrowanej hodowli mogą być sprzedawane namnożyło się tych niby związków tyle, że trudno się połapać. A czemu? Bo ludzie chcą dalej zarabiać na swoich psach, które w zkwp nie mogłyby być rozmnażane. Zakładam swój związek i sama sobie ustalam zasady Tu w ogóle nie chodzi o rodowód, a o rozmnażania psów, które się do tego nie nadają, które mają wady, które są często w złych warunkach, a suki rozmnażane co cieczkę. Chyba każdy słyszała takie historie ![]() Druga strona medalu też nie jest bez winy. To okrutnie zakłamany światek Różne są praktyki hodowców. Podkładają szczeniaki z miotu, żeby suki mogły częściej rodzić, robią psom operacje, nazwijmy je plastycznymi aby psy za grubą kasę (szczeniaki chodzą do 3tys euro) nie szły do oddania, a już na pewno żaden hodowca nie przyzna się, że w jego miocie były pety. Czasem są trzymane w złych warunkach - też słyszeliśmy takie historie A dobre duszyczki z przyjemnością puszczą w obieg jakieś ciekawe ploteczki na temat kolegi/koleżanki. Światek stopień wyżej -> sędziowie, już całkiem jest nie do ogarnięcia ![]() Kupując pralkę/ lodówkę czytamy fora, szukamy opinii wśród znajomych na temat danego produktu, a kupując psa nikt się nie zastanawia czy dobrze wybrał. Trzeba sprawdzać źródło, z którego się kupuje czy to jest hodowla czy pseudohodowla. Kupując psy z pseudohodowli utrzymujemy je, a nie pomagamy psom. Ale skoro wybieram psa rasowego to niech on już będzie rasowy! W innym wypadku można pójść do schroniska gdzie wiele psów czeka na dom. Skoro właściciele psów nie dopilnowali ich (po suce widać miesiąc wcześniej, że idzie cieczka) to mogli ponieść tego konsekwencje i oddać je za darmo. Mogli równie dobrze pójść do weterynarza i wykonać zastrzyk, po którym nie było by szczeniaków. Cytat:
Oni nie chcą mówić co myślą. Urobisz go, nic się nie martw
|
|
#442 |
|
Wtajemniczenie
|
A no delikatnie się posypały podczas pewnego spaceru
A co najlepsze tydzień później w tym miejscu leżały tylko skórki ![]() Jeśli chodzi o krewetki, Bożenki i te inne to u nas Tż nazwał ją Katarzyną - Kaśką
|
#443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja chyba miałam skok. Nie wiem tylko na ile ta dzisiejsza temperatura jest wiarygodna, bo spałam tylko 3h -> w ogóle nie powinnam iść spać, ale chciałam sobie zmierzyć temperaturkę Ciekawe co to będzie jutro.... Zostało mi 15 testów mam nadzieję, że starczą do końca cyklu, bo najbardziej mi zależało żeby sprawdzić co dzieję się po skoku, że tą II fazę mam taką dziwną. No nic trzeba czekać
|
|
#444 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#445 |
|
<3 <3 <3
|
hej
|
#446 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstaje chłopina o 5 rano, upewnia się czy termometr jest z wizytą u Bożenki (w sesnie, czy nie ma go na szafce).. Dopomina się o porcję witaminek, jeszcze dopytuje czy może coś jeszcze ma sobie kupić jak będzie dziś w aptece. Wczoraj mnie rozczulił.. ![]() TŻ: bo ja słyszałem, że trzeba sok z ananasów pić! ![]() Ja: Tak i dużo ich jeść... TŻ: i co to robi? Ja: poprawia jakość spermy TŻ: ..... po chwili zamyślenia... Zobaczysz! Mój syn będzie najsilniejszym noworodkiem w szpitalu! Będzie wyrywał położne i rozdawał autografy w pierwszej dobie swojego życia Ja: wydaje mi się, że na niego to jednak ananasy nie będą miały wpływu... ![]() TŻ: nie?! ![]() Ja:... bo to chyba bardziej chodzi o smak... lodzika... ot tyle.. ![]() i TŻ zrezygnowany wyciągnął bagażnika zgrzewkę soku ananasowego i cztery puszki ananasa w zalewie ![]() Cytat:
ale jest taaaki śliczny Chcę ! ![]() Cytat:
.... broń Bożena! to nie o mojej! ![]() Skłoniłaś mnie do refleksji... u nas też były fajne... numerki.. młodość ![]() Cytat:
Mam trochę inne zdanie i nie traktuję Gienka jak pralkę czy lodówkę... Kocham go z tymi krzywymi łapami i nie zamieniłabym na żadnego innego.. i żyli długo i szczęśliwie... ![]() PM2013... nie uważacie, że to trochę nie w moim stylu? Nie wykłócam się, nie upieram, nie krzyczę.... Łagodnieję... nastawiam się na macierzyństwo...
|
|
#447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja do Twojego Gienka nic nie mam ![]() Ja pamiętam tylko jedną 'awanturę' na wątku z Twoim udziałem, ale były przecież większe awanturnice Swoją drogą zajrzyj do klubu
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze siedzę w piżamie... a mam dziś do zrobienia.... 7485168 rzeczy....
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
Witam się dziewczynki
![]() U mnie dzisiaj też mały skok w góre na szczeście heh no ale zobaczymy... Ja pewnie pozniej zaglądne bo dzisiaj dużo załatwiania mamy a i może po choinke dziś lub jutro sie wybierzemy tak się ciesze z choinki jak małe dziecko heh![]() Aaaa wczoraj wieczorkiem gotowałam ogórkową zupę....i o godz 1:00 wcisnelam miseczke bo miałam takiego smaka heh Maskora- u mnie badanie BHCG 29zł u Ciebie bardzo tanio :p
|
#450 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zapomniałam, że zmieniłam nick na potrzeby tego wątku i pewnie nie wiesz z kim piszesz To podpowiem, że miałyśmy tą samą piosenkę do tortu ![]() Cytat:
![]() Uwielbiam ogórkową
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

oklady z altacetu i wiazac bandazem
nadwyrezylam sobie na treningach, bo przeciez po miesiacu przerwy nie moglam sobie zrobic taryfy ulgowej- bo po co 

naprawdę nie? 

. Witam się po pracy. Padam na twarz
. Nie wiem.. Ale przytulam mocno
sorry za porównanie, ale jak celowaliśmy w dni płodne u suki to mierzyłam jej progesteron, bo na krycie musieliśmy jechać 1500km, więc nie było mowy o pomyłce ...

porozmawiaj z nim o tym na spokojnie. dlaczego się uparł na to, że masz iść do pracy, dlaczego zrezygnował, czy chodzi mu o # ? nie wierzę, że bez powodu tak zadecydował. Tak jak dziewczyny mówią, pewnie martwi się o Ciebie
A o ludzi. Nie rozumiem ani jednych ani drugich. Pseudohodowle nie muszą mieć wcale okropnych warunków, a właściciele mogą kochać swoje pieski. Tylko po co je rozmnażają? No po co? Dla pieniędzy. Mniejszych, większych, ale dla pieniędzy. Nie zrzeszają się do związku, bo są duże opłaty za to: -składki co roczne -wystawy dla uprawnień - metryka - rodowód - karta krycia - przegląd miotu -rejestracja psa (chip, tatuaż) -szczepienia. To wychodzi ok. 1000zł A najpierw trzeba wydać pieniądze na szczeniaka, który te uprawnienia będzie mógł zdobyć - minimum 1000zł, a i tak nikt Ci nie da gwarancji