Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-18, 23:44   #391
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Myślałam że tylko matka TŻ jest stuknieta ale widać ojciec też wczoraj mu TŻ gadał że mały dostał kolek znów a ten żebyśmy mu kminek dali

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
Bo kminek na wzdęcia, gazy jest Pomysłowy ojciec, co chcesz
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 23:48   #392
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
a co sie stalo z tym po Edziku?
Szkoda gadać. Mówiłam tz, żeby nie puszczał szczurów (mieliśmy hodowlane) po pokoju, ale mnie nie słuchał. Lozeczko leżało w kanapie i szczury je obsikaly. No i nie szło tego wyczyścić, a w takim dziecka nie położę. Także prawie 300 zl warte lozeczko poszło na śmieci, a tz jedynie przeprosił no i musieliśmy nowe kupić, ale z kasa krucho i mamy najtańsze z Ikea.

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Jeszcze Wam napisze, że dziecko mi je ostatnio 180-200 ml na raz już się nie martwię, ze mało je... Nakarmilam ja teraz na spiocha, to do rana pospi może

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 23:49   #393
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Szkoda gadać. Mówiłam tz, żeby nie puszczał szczurów (mieliśmy hodowlane) po pokoju, ale mnie nie słuchał. Lozeczko leżało w kanapie i szczury je obsikaly. No i nie szło tego wyczyścić, a w takim dziecka nie położę. Także prawie 300 zl warte lozeczko poszło na śmieci, a tz jedynie przeprosił no i musieliśmy nowe kupić, ale z kasa krucho i mamy najtańsze z Ikea.

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Jeszcze Wam napisze, że dziecko mi je ostatnio 180-200 ml na raz już się nie martwię, ze mało je... Nakarmilam ja teraz na spiocha, to do rana pospi może

Matalku a co złego jest w tych najtańszych z Ikei?my tez takie mamy tylko przemalowalismy na biało.Nie narzekam na nie w ogóleZreszta widziałm w K jak się prezentujeWygląda slicznie

to Elenka je więcej od mojej LilkiI tak trzymać!

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-12-18 o 23:51
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 23:51   #394
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Matalku a co złego jest w tych najtańszych z Ikei?my tez takie mamy tylko przemalowalismy na biało.Nie narzekam na nie w ogóle
Nic złego, ale było takie wypasione, zdobione, z trzema poziomami i wyjmowanymi szczebelkami, a to jednak takie proste jest.
Ale i tak się z niego cieszę, bo młoda super w nim śpi

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-12-18, 23:53   #395
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nic złego, ale było takie wypasione, zdobione, z trzema poziomami i wyjmowanymi szczebelkami, a to jednak takie proste jest.
Ale i tak się z niego cieszę, bo młoda super w nim śpi
I o to chodzi
Stary 2013-12-18, 23:56   #396
matallewar
Zakorzenienie

A w ogóle to zły jest tz, bo jakby mnie posłuchał, to by w ogóle tej sytuacji nie było. I tak jest z nim zawsze...

A dziś mu mówię, ze jakby znal kogoś, ktp.chce mi zrobić prezent, to chce kiecke z C&A, wyslalam linka i napisałam, ze rozmiar M. A ten do mnie: dobra, robię Ci prezent, kup sobie.
Jakby nie mógł załapać, ze chciałabym od niego prezent, na święta, żeby sam go zapakowal i chociaż trochę wysiłku w to włożył...

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

Ponarzekalam i idę spać, bo 1 już

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-12-19, 00:00   #397
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
A w ogóle to zły jest tz, bo jakby mnie posłuchał, to by w ogóle tej sytuacji nie było. I tak jest z nim zawsze...

A dziś mu mówię, ze jakby znal kogoś, ktp.chce mi zrobić prezent, to chce kiecke z C&A, wyslalam linka i napisałam, ze rozmiar M. A ten do mnie: dobra, robię Ci prezent, kup sobie.
Jakby nie mógł załapać, ze chciałabym od niego prezent, na święta, żeby sam go zapakowal i chociaż trochę wysiłku w to włożył...

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

oj Matalku,rozumiem Cię doskonale.U mnie jest to samo.Na początku bycia razem to moj Tz się jeszcze jakos wysilał a teraz?,,wez kase i kup se,,romantyzm pełną gębą..

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ----------

Cytat:

dobranoc.ja jescze siedze.,,oglądam,, jakis film z Tz..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 02:14   #398
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
Tez tak mialam... Tylko ze moje wlosy sa wszedzie! Tak mi wychodza ze niedlugo bede lysa :-( zelazo mi sie skonczylo (surbifer durules tylko na recepte) a moj problem sie nasilil. Podczas odkurzania jest drugi dywan z moich wlosow, odplyw zatykam co tydzien :-\ Tez macie do tej pory problem z wypadaniem?
Ja mam. To samo było jak odstawiłam tabletki anty. Trwało chyba z 4 miesiące..

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
byłam w Sephorze (na urodziny dostałam kartę podarunkową) kupiłam 2 jabłuszka DKNY (zielone i różowe) - jedno kosztuje 189 zł a 2 w promo 219 zł i szminkę do dzisiaj z kartą Black jest 20% na cały asortyment więc nie musiałam nic dopłacać

no i w H&M sukienkę za 30, majtki za 10, majty sciagajace bebol za 20, stanik za 20 i bluzke za 19,90
Uwielbiam zielone jabłuszko z DKNY Stoi na półeczce i czeka aż znów zaczne używać, bo póki co jakoś żadnych zapachowych produktów nie używam - boje się że Pola nie polubi. Wiem, dziwna jestem

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Motyl tylko jak bedziesz mrozic mleko to pamietaj ze w ktorys tam miesiacu sklad mleka sie zmienia do potrzeb dziecka i to co bedziesz miala zamrozone moze byc juz nieodpowiednie
No właśnie jak to dokładnie jest. Chyba jakoś w 3cim miesiącu sie zmienia? Czyli musze wywalić całe zamrożone mleko? Hmm, zapytam w piątek pediatre.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Jesteśmy po szczepieniu. Ważymy 6700g i jesteśmy dłudzy na 63cm
Bidny mój synek aż 4 igły miał, wszystkie rączki, nóżki. Płakał bardzo
Biedny maluch. Ja ide w piątek na pierwsze szczepienie i już się boję.
Za piękną wagę

---------- Dopisano o 03:57 ---------- Poprzedni post napisano o 03:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
wybacz, muszę (bo wszyscy zawsze mi tak mówią) wy ważycie? to mało jak na Ciebie i małego
żartuję
Ja też tak zawsze mówię Nie wiem czemu

---------- Dopisano o 04:02 ---------- Poprzedni post napisano o 03:57 ----------

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

my jutro idziemy na pneumo
a wasze dzeciaczki jak były szczepione??
bo my w zeszły wtorek mil.esmy pierwsze szczepienia mały dostał 5w1 i rota a pneumo wyznaczyli nam właśnie 1,5 tyg. później. u was wszystko na jednej wizycie?
My wszystko na jednek w najblizszy piatek. Lękam się, ale może Pola dzielnie to zniesie

---------- Dopisano o 04:04 ---------- Poprzedni post napisano o 04:02 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Mój też dziś na pół gwizdka
Moja to samo. Aż tak się tym zmęczyła, że godzine temu w koncu padla jak zabita i śpi smacznie A ja przy choince nadrabiam wizaż i jest extra

---------- Dopisano o 04:05 ---------- Poprzedni post napisano o 04:04 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Też tak mam jak Miłosz długo śpi
I ja sprawdzam jak Pola śpi dłuuugo i cicho bez chrumkania (zazwyczaj przez sen chrumka od czasu do czasu )

---------- Dopisano o 04:09 ---------- Poprzedni post napisano o 04:05 ----------

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

witam się w nowym wątku cobyscie o mnie nie zapomnialy

dziewczyny mam pytanie,pomozcie bo nie wiem jaka przyczyna Julka przystawiona do piersi possa 2 razy i wpada w szał rzuca sie strasznie i placze i nie pomaga zmienienie piersi i co przystawiam jest jeszcze gorzej więc robie butelke i przy butelce to samo, tak strasznie placze ze nawet jej nie wezmie do buzi.Dopiero po ok 10 min uspokajania zje z butelki wiecie moze o co moze chodzic??
a moze...possa piers i sie zdenerwuje ze powoli leci i gdy daje butelkę placze bo chce pierś? sama nie wiem...
Moja tak miała pare razy już. Trwa to z 2-3 dni i przechodzi. Nie wiem o co chodzi

---------- Dopisano o 04:14 ---------- Poprzedni post napisano o 04:09 ----------

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
To jest nas wiecej mój tez nie będzie leżał sam, zabawki sa na 5 minut. Jedyne co działa teraz to lezak na przeciwko choinki i mlody podziwia lampki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Moją też kręci choinka jak leży w bujaczku
Stary 2013-12-19, 02:50   #399
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Na wakacjach Na farmie z tymi żyjatkami co perły trzymają. Można było sobie wyłowić takie żyjątko i otwierali i oprawiali w wisiorek. Taka wakacyjna rozrywka, ale bardzo lubie ten wisiorek i jakoś tak ...
Pokaż tą perełkę a gdzie to było?

Stary 2013-12-19, 04:03   #400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Pokaż tą perełkę a gdzie to było?

Na hawajach. Od nas to tylko 5h samolotem. Wyrzucę fotę jak nakarmię i uśpie żarłoczka

Stary 2013-12-19, 04:53   #401
ewacia85
Wtajemniczenie

dziewczyny mam problem; czy mozliwe jest zebym teraz miałąm kryzys laktacyjny 3 miesiąca jak seba ma 14 tyodni wcześniej w 3 miesiącu nie miałam i szło nam karmienie super i nawet zawsze maiałam ze3 butelki ściąnieteo mleka w lodówce.....a teraz ledwo mam jedną butelka 120ml w lodówce , seba rzuca się przy cycu...niewiem czy jest głodny czy nie...zmieniam mu piersi mleko jest a ten się drze butle daje mu tylko po kąpieli ale wpierw dwie piersi i jak już się drze strasznie to wtedy butla z moim....juz mnie nerwówka dopada i niewiem czy to tez nie tego wina bo jak karmie sebe to adi obok mi gledzi ze cce się kąpać albo coś innego a ja tłumacze ze jak uśpie sebe to ten się obaża i foszy
dodam że sebe ostatnio też coraz cześciej karmie....
wczoraj pożaliłam się mamie że sie rzuca znowu przy piersi to usłyszałam że ma już skonczone 3 miesiące i może sie domaga konkretniejszego jedzenia i żebym mu butle mm zrobiła skoro rzuca sie przy cycu a butle je spokojnie i żebym mu może zaczeła wprowadzać pokarmy stałe / tu powiedziąłm ze się jeszcze boje bo jest tylko kp... siostra tez mi mówi żeby dac mm już tyle przetrwałam dzieki wam wiec jeszcze mam siłe próbowac
czy to może być kryzys teraz czy mam poprostu mniej pokarmu
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 04:55   #402
Zakorzenienie

O taki wisiorek:
ImageUploadedByWizaz Forum1387428930.993739.jpg

Stary 2013-12-19, 05:21   #403
ewacia85
Wtajemniczenie

btw jest 6;15 a ja czuje się jak kobieta ubrana wmalowana o 7 jade do szpitala do dziadzia
aaaaaaaaa i jesli codzi o adieo to prawdopodobnie to jest szkarlatyna ale nie ma 100 procent pewności bo objawy sa lekkie ,...słaba wysypka która szybko zeszła jedynie język bardzoi typowu na cwilę obecną ... powiedziął mi z emożliwe ze łagodnie przecodzi bo dostał bardzo wcześnie antybiotyk /zanim była wysypka i jezyk/ ...a antybiotyk który dostał na gardło jest bardzo dobry na szkalatyne wiec nie było potrzeby zmiany tylko kontynuować przez 10-12 dni i wypisał mi recepte jka mi się skoczy ten co mam bo swieta wypadają w tym czasie. a co lepsze siostra była ze swoją córa u innej doktorki w tym samym czasie i ta jej powiedziała ze jezyk ma taki od antybiotyku.,....dziwne tylko z edwójka dzieci na dwóc różnyc antybiotykac ma takie same objawy ...czyli gorączka ,wysypka i język ja tam wolę dmucac i wykupić cały antybiotyk i przetrzymać w domu a siostra niewiem co zrobi bo nie ma antybiotyku na tyle dni i zastanawia sie czy małą puścic w piatek na wigilie do przedszkola a mi lekarz powiedział żebym absolutnie nie puszczala tylko przetrzymała dziecko w domu............ co lekarz to opinia
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 06:57   #404
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a moge prosic instrukcje przygotowania??

nie ma za bardzo alternatywy
ja sobie tak zaburzylam laktacje

caffe latte... kurcze nie strasz bo zamowilam wlasnie ten na podstawie przymiarki innego modelu allesa w sklepie

Vea hallo

ja to w ogole do zeszłego tygodnia myslalam ze mam grzeczne dziecko; ale jak czytam to co piszecie to ja mam w domu łobuza.
Daje sie matce wyspac całą noc bo wie ze matka musi miec siłe na jego calodzienne łobuzowanie
Generalnie bez przerwy placze Płacze bo chce jesc; nakarmie; przewine; jest spokojny 5 minut i jazda. Trzeba zabawiac. Kazda zabawa nudzi sie po 3 minutach i trzeba zmieniac bo inaczej ryk...
co chwile wyje az nie zasnie
moze ja jestem taka beznadziejna mama
chociaz sklamalam ...dzis pierwszy raz 20 minut gadał do zabawek na macie edukacyjnej

ja taki kupilam, od nowego roku bede go uzywac w wannie poniewaz mlody wyrosl juz z wanienki
a jak zacznie siadac to mam juz kupione takie cos:
http://allegro.pl/krzeselko-do-kapie...740214806.html
polecam
dzieci siostry tz sie w takim czyms kapaly i zdalo egzamin

ja pije kawe z mlekiem sojowym
odkrylam ze jest pyszna z sojowym-waniliowym

nie rozumiem czemu piszesz ze taki wysilek nie przynosi korzysci??
wysilek jest ale nie wielki...
tzn dla mnie zaden bo ja sie nie odzywiam zadnymi gotowcami i wszystko w miare mozliwosci przygotowuje sama... jedyne co to zastapienie paru produktow innymi
a korzysc w postaci braku placzu i kolki u dziecka jest olbrzymia
Soja bywa silnym alergenem. Przy prawdziwej skazie bialkowej nalezy uwazac na wiele produkto np.na bialka jaj. Znam osobe po takiej diecie i mocno nadszarpnela jej zdrowie. Tassia - Ty nie jestes na takiej diecie...to nie jest kilka produktow.ta sama korzysc uzyska sie przechadzac na odpowiednie mm, nie katujac sie przy tym dieta.
Btw - a pisalam kiedys, ze ja mam wlasne opinie zwykle rozne od Waszych i na takich forach nie ma wiekszego sensu sie z nimi uzewnetrzniac, dlatego glownie Was tylko czytuje.

Edytowane przez Snow_White1
Czas edycji: 2013-12-19 o 07:08
Snow_White1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 06:57   #405
tassia
Zakorzenienie

my sie wlasnie karmimy
syn wrocil do starych nawykow i to jego pierwsza pobudka
mama wyspana wiec jest ok

ja cos.ci mialam napisac ale zapomnialam hehe

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam problem; czy mozliwe jest zebym teraz miałąm kryzys laktacyjny 3 miesiąca jak seba ma 14 tyodni wcześniej w 3 miesiącu nie miałam i szło nam karmienie super i nawet zawsze maiałam ze3 butelki ściąnieteo mleka w lodówce.....a teraz ledwo mam jedną butelka 120ml w lodówce , seba rzuca się przy cycu...niewiem czy jest głodny czy nie...zmieniam mu piersi mleko jest a ten się drze butle daje mu tylko po kąpieli ale wpierw dwie piersi i jak już się drze strasznie to wtedy butla z moim....juz mnie nerwówka dopada i niewiem czy to tez nie tego wina bo jak karmie sebe to adi obok mi gledzi ze cce się kąpać albo coś innego a ja tłumacze ze jak uśpie sebe to ten się obaża i foszy
wczoraj pożaliłam się mamie że sie rzuca znowu przy piersi to usłyszałam że ma już skonczone 3 miesiące i może sie domaga konkretniejszego jedzenia i żebym mu butle mm zrobiła skoro rzuca sie przy cycu a butle je spokojnie i żebym mu może zaczeła wprowadzać pokarmy stałe / tu powiedziąłm ze się jeszcze boje bo jest tylko kp... siostra tez mi mówi żeby dac mm już tyle przetrwałam dzieki wam wiec jeszcze mam siłe próbowac

bardzo mozliwe ze kryzys
ale po co mm skoro masz swoje mleko?
lepiej pokatuj cycki laktatorem czesciej to sie rozbuja na maksa
a stale pokarmy tez jeszcze zdarzysz wprowadzic

zrob jak.ci.mowi intuicja ale.sadzac po tym poscie to nie chcesz mm

ja przetrwalam gigantyczny kryzys.laktacyjny podajactylko 3 razy mm przez dwa tygodnie braku mleka w cycach

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 07:21   #406
Snow_White1
Wtajemniczenie

Mialam napisac, ze we wtorek bylam w mojej pracy. Odwiedzilam moj dzial i szefa. Ciesze sie, bo dostalam ciekawa propozycje na powrot

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Na hawajach. Od nas to tylko 5h samolotem. Wyrzucę fotę jak nakarmię i uśpie żarłoczka

Zazdroszcze. Chcialabym tam kiedys sie wybrac...najbardziej egzotyczny kraj, w ktorym bylam to Indie - sluzbowo zreszta, ale dalo mi sie na sloniu pojezdzic

Edytowane przez Snow_White1
Czas edycji: 2013-12-19 o 07:22
Snow_White1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 07:30   #407
83monia
Zakorzenienie

wczoraj bylam u dentysty bo mi zab na zimno reagowal. efektem sa dwie nowe plomby... a i tak jeden zab po swietach jeszcze... leca wam wlosy - mi zeby. wolalabym tracic jednak wlosy ktore odrosna...

natka dzis zaszalala: poszla spac o 21:30 i spala do 4 za to odkryla moc łapania rękoma. neistety jak zlapie to nei pusci. wczoraj sobie garsc wlosow wyrwala i prawie ucho bo zlapala sie za nie w kapieli i zamiast puscic to wrzeszczala i ciagnela

w nocy po jedzeniu tak ulala lezac w lozeczku ze az na podloge polecialo

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-12-19 o 07:31
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 07:35   #408
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Czy ząbki zawsze pierwsze idą te z przodu? Moja ma takie białe dwa miejsca na dolne co wygląda jakby trójki/ czwórki szły. Przednie ma lekko nabrzmiałe ale kolor jasno różowy nadal.
U mnie dokładnie to samo! Jeszcze ślini się niemiłosiernie i wpycha całe rączki do buzi

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 07:42   #409
your Angel
czyli Endżi

Heloł, przylazłam raportować nockę.
Mały ładnie zasnął po kąpieli o 20:30
Pobudka o 21:30.
Pobudka o 0:00.
Pobudka o 2:00.
Pobudka o 4:00.
Pobudka o 6:00. Koniec spania.

Za każdym razem usypianie połączone ewentualnie z karmieniem - 20-45 minut. Jak żyć?
Stary 2013-12-19, 07:44   #410
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
policzanka ja też tak mam że pomimo nowych wiadomości w K. nie wytłuszcza się tytuł. Muszę patrzeć po datach czy coś nowego jest. Nie wiem czemu tak
tez tak mam, ale od dluzszego czasu, dodam, ze tylko w naszym klubie tak mam, bo w drugim jest ok
Cytat:
Moja też je co 2-3h, czasem w nocy ma dluzsze przerwy, a z butli jak daje to zje 70ml, w razie głoda giganta maks 100ml. Ma 8 tygodni skonczone.

---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

Na wakacjach Na farmie z tymi żyjatkami co perły trzymają. Można było sobie wyłowić takie żyjątko i otwierali i oprawiali w wisiorek. Taka wakacyjna rozrywka, ale bardzo lubie ten wisiorek i jakoś tak przynosi mi szczęście

---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ----------

Współczuje takiego dnia.. Ale jeśli facet był niewart, to na pewno i Ty i maluch lepiej na tym wyjdziecie więc gratuluje że zebrałaś się na podjęcie takich kroków

U mnie też tak jest od jakiś 2 tygodni I moja pediatra mówiła, że tak będzie i to normalne.

Ja mm nigdy nie dokramiałam to nie wiem. Ale mojego mleka jak pisałam - do 100 ml jej zawsze wystarcza (jak z butli żłopie co nie zdarza się za często).
super sprawa z tym lowieniem perel!!! bardzo fajny pomysl na biznes!ale lowilas schodzac z butla? czy reka wyciagalas z basenu?

Cytat:
O taki wisiorek:
Załącznik 5514639

sliczny!

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Mialam napisac, ze we wtorek bylam w mojej pracy. Odwiedzilam moj dzial i szefa. Ciesze sie, bo dostalam ciekawa propozycje na powrot

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Zazdroszcze. Chcialabym tam kiedys sie wybrac...najbardziej egzotyczny kraj, w ktorym bylam to Indie - sluzbowo zreszta, ale dalo mi sie na sloniu pojezdzic
zazdroszcze, ja najdalej na kanarkach, ale o egzotyce to nie ma tam mowy, raczej z egzotyki to egipt i tunezja, ale to taka "pospolita egzotyka"))
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 07:44   #411
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
O taki wisiorek:
Załącznik 5514639

Śliczny i bardzo skromny ale ta świadomość, że samej się wyłowiło perłę bezcenna
Stary 2013-12-19, 07:46   #412
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
oj Matalku,rozumiem Cię doskonale.U mnie jest to samo.Na początku bycia razem to moj Tz się jeszcze jakos wysilał a teraz?,,wez kase i kup se,,romantyzm pełną gębą..
Mój na szczęscie bardziej domyślny i nawet nie chce, żeby sama coś kupiła. Pod choinką zawsze coś leży nawet jak się umówimy, że nic nie kupujemy sobie

Cytat:
Nie dawaj mm.
Ostatnio Miłosz domagał się częściej piersi a też ma 14tyg i po prostu go przystawiałam.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
natka dzis zaszalala: poszla spac o 21:30 i spala do 4 za to odkryla moc łapania rękoma. neistety jak zlapie to nei pusci. wczoraj sobie garsc wlosow wyrwala i prawie ucho bo zlapala sie za nie w kapieli i zamiast puscic to wrzeszczala i ciagnela
Sorki

U nas nocka tez super jedna pobudka o 3.20, da się żyć
Lecę sprzątać.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Za każdym razem usypianie połączone ewentualnie z karmieniem - 20-45 minut. Jak żyć?
Ja Cię podziwiam Ja pewnie bym skapitulowała i podawała mm bo wtedy można tż-ta zaangażować do wstawania
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 07:47   #413
87czarna
Zakorzenienie

Hej

Podczytuję Was od wczoraj, ale jakoś nadrobić nie umiem, hehe

Zdrówka dla chorowitków Ciężki, zimowy okres nas czeka

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2013-12-19 o 07:48
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 07:48   #414
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Podziwiam cię kobieto. Ja bym już dawno padła. Mi ciężko raz wstać teraz w nocy a co dopiero co 2h.

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 08:02   #415
agravka
Wtajemniczenie

dziewczyny, a co z cotynato?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 08:06   #416
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale Eda mi tak spał 21-4:45, pobudki o 23, 1, 3...
Ale za to Encia śpi jak marzenie. Od kilku dni od 21-23, bez pobudki do 8-9 i to ja ja na jedzenie budze. Czasem nakarmie na spiocha, jak mi przed 22 zasnie.

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dziewczyny, a co z cotynato?
Też właśnie o niej pomyślałam, ze.nic nie pisze

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-12-19, 08:07   #417
kahunia
Zadomowienie

Moja Myszka konczy dzis 2 miesiace

Cytat:

Faceci

Cytat:

No właśnie jak to dokładnie jest. Chyba jakoś w 3cim miesiącu sie zmienia? Czyli musze wywalić całe zamrożone mleko? Hmm, zapytam w piątek pediatre.
Kurcze ostatnio o tym czytalam a teraz nie moge znalezc.

Cytat:
Nie dawaj mm, jak masz sciagniete swoje to daj swoje z butelki. Nie rozumiem dlaczego za wszelka cene chca zebys dala mm

your Angel a moze sciagnij mleko zebys miala zapas na jedno karmienie i niech tz to zrobi. bedziesz miala 4godz snu ciagiem a to duza roznica

Edytowane przez kahunia
Czas edycji: 2013-12-19 o 08:09
kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 08:17   #418
83monia
Zakorzenienie

ewacia - moja tez sie rzuca teraz przy cycku ale mleka mam duzo. obstawiam skok raczej. dacie rade, kibicujemy. mm czy obiadki zawsze mozesz dac, jak laktacja padnie - raczej nie wrocisz...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 08:28   #419
your Angel
czyli Endżi

Matall, pocieszasz mnie, że gdybym (w jakimś brawurowym napadzie odwagi ) zdecydowała się na drugie dziecko, to jest opcja, że takiej orki już może nie być ?

Dziewczyny, więc jest tak. Moje cyce przyzwyczaiły się, że są dojone stosunkowo często, mleka mam praktycznie na styk. Po karmieniu ostatnio ściągam po 10ml więc doszłam do wniosku, że szkoda sobie w ogóle głowy zawracać.

Kiedy tż miał możliwość wstawać w nocy, to zawsze mu przygotowywałam butlę do zrobienia i nie było zmiłuj. Ale to wtedy kiedy jeszcze miałam w cycach nadwyżkę i na te 2 razy ściągnęłam porcję na jedno karmienie. Można i mm jasne, nie zapieram się nogami. Przy czym tż jest taki powolny w tym zwlekaniu się z łóżka i podgrzewaniu/przygotowywaniu mleka, że mały zdąży się mocno rozedrzeć - i nawet jak śpię na kanapie w pokoju obok, to mnie to rozbudzi, zaniepokoi i jak szalona mamuśka muszę tam pójść i zobaczyć czy moje dziecko nie umiera

Ja już się filmuję czy on nie ma jakiegoś skurczonego żołądka czy co? Czemu je tak pomału?
Wczoraj w nocy był lukstorpeda, bo pobudki tylko dwie - 1:00 i 4:00. A w ciągu dnia jedzenie co 3 a nie 2 godziny. Już się znów zajarałam, że może mam przełom

Maluch padł dopiero teraz w bujaczku z wibracjami. Co chwilę jakieś lekkie trzaśnięcie go rozbudzało, no do zwariowania
Stary 2013-12-19, 08:36   #420
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny, więc jest tak. Moje cyce przyzwyczaiły się, że są dojone stosunkowo często, mleka mam praktycznie na styk. Po karmieniu ostatnio ściągam po 10ml więc doszłam do wniosku, że szkoda sobie w ogóle głowy zawracać.
A moze on w nocy sie nie najada? I dlatego tak wariuje. Moze sprobuj jednak posciagac po te 10ml i na noc bedziesz miala. Dasz cyca i dopchasz butelka. No chyba ze on juz nie chce jesc.. To wtedy nie wiem co poradzic.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości