Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 10:00   #3481
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ostatnio przewinęło mi się gdzieś na wątku o uldze remontowej .
Czyli skoro mam wszystkie paragony faktury mogę starać się o zwrot podatku ?
Np. za lodówkę , piec , pralkę i remont pokoju ?
Też jestem na tym etapie
Do końca grudnia należy złożyć vzm-1
Za artykuły budowlane takie jak okna, panele, grzejniki, płyty kg itd. możesz, za farby do malowania chyba już nie
Nie wiem jak ze sprzętami ale chyba tez nie
Musisz poczytać, ja mam trochę faktur za artykuły budowlane i mąż ten temat ogarnie jak wróci, możesz zrobić to też przez internet, http://www.fillup.pl/formularz-vzm-1/ ale jeszcze popytaj
Stary 2013-12-19, 10:02   #3482
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Parowar kosztuje tyle co sterylizator. A wiesz jakie to cudo, jak się próbuje schudnąć?
Potwierdzam, że cudo szybko i zdrowo. co do chudnięcia to jeszcze nie wiem, pod tym kątem nie próbowałam, ale na pewno niedługo wypróbuję

dobra idę się biorę za coś, bo siadłam i wstać nie mogę

jutro wizyta nieodwołana, uff już się bałam, że gin mi się pochorował na "przedświąteczną grypę", czy coś i będę musiała czekać na wizytę, a czekać nie chce, bo będziemy robić ostatnie usg
Stary 2013-12-19, 10:03   #3483
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Proszę bardzo: Serwinka z miejscowości Tarło na lubelszczyźnie (trochę daleko masz, ale jeżdżąc do niej poznałam ludzi z calutkiej Polski). Ja czekałam po 12 godzin, ale malutkie dzieci wchodzą bez kolejki
Dziewczyny, możecie się śmiać, ale ta kobieta jest bardzo znana w naszym regionie (a nawet w całej Polsce) i fenomenalna - chyba każdy u nas zna kogoś, komu pomogła (ja np znam chłopaka którego postawiła na nogi mimo że lekarze nie dawali mu szans by stał - i to nie kwestia magii tylko okładania nogi zwierzęcym sadłem tak by kości zmiękły i dało się je dobrze nastawić/ułożyć. Podobnie było z moim bratem w dzieciństwie, kość mu odprysła gdy przewrócił się na rowerze, lekarze odprawiali nas w kwitkiem, a ona mu to naprawiła - tylko to sadło strasznie śmierdzi a musiał z nim spać 2 tygodnie ). I to żadna czarownica czy szeptucha - ona zajmuje się jedynie sprawami ortopedycznymi i ma taką umiejętność w rękach, że czuje co tam się porobiło w nodze czy ręce - kości, wiązadła, zwyrodnienia. I zaleca okładanie tego kapustą, ziołowymi maściami i takie tam. Mało tego - są u nas lekarze, którzy do niej wysyłają pacjentów, trudne przypadki... A z kolei ona odsyła do lekarzy gdy widzi, że to nie jej działka. I nie bierze od ludzi pieniędzy, niektórzy jej dają - co łaska. W necie jest o niej dużo, możecie poczytać i jeśli ktoś ma jakiś problem ortopedyczny to polecam serdecznie.

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
A co u mnie... Wczoraj bylam u oklistki i dała mi karteczke, ze mam problem w lewym okiem i są zalecenia do cc. Ja od poczatku chce tego cc. Tylko co teraz? Pójde do swojego gina i on musi na podstawie tego kwitka od okulistki napisać mi skierowanie na cc? A ja potem powinnam z tym isc do szpitala i tam wyznaczą mi termin cc? Bo ogolnie kazalai mi przyjsc w 38tyg do szpitala, ale mysle ze teraz ten termin jest dla mnie nieważny...:/
A czy Twój lekarz pracuje w szpitalu, w którym chcesz rodzić? Mój pracuje i gdy pytałam o okulistę powiedział, że nie każda wada, którą okulista wpisze do zaświadczenia, uprawnia do cc. Nie wiem co to za problem z lewym okiem, o którym piszesz. Mój wypisze mi skierowanie do cc jeśli badanie dna oka wykaże zmiany zwyrodnieniowe w siatkówce.

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Daje równo na początku budziłam męża w nocy żeby nie chrapał a on zbulwersowany że przecież to nie on Potem już się przyzwyczailiśmy
Jak mój zaczyna chrapać to każę mu przekręcić się na bok i pomaga. Co prawda zawsze zdąży wymamrotać "ja nie chrapię", ale grzecznie się przekręca i jest ok
Stary 2013-12-19, 10:04   #3484
lidkaa82
Zadomowienie

Dziewczyny jeszcze was nie doczytałam ale musze sie pozalic na swoja porodówke. Porodówka w moim mieście jest jedna i to bardzo specyficzne miejsce. Otóż starają się kreować na super nowoczesny oddział. Porodówka wyremontowana, połozniczy też. Każda sala ma swoją łazienke, w trzech wanny, w jednej koło porodowe, oczywiście w standardzie piłki, worki, materace, poród rodzinny, 2 godziny dla rodziców od razu po porodzie. Dzieci przy matkach cały czas, nawet badania wykonywane przy mamie. wszystko ładnie pięknie. Ale do tego meeega parcie na poród siłami natury, brak ZZO ( w teorii dostępny na żądanie, w praktyce nie znam nikogo kto by dostał znieczulenie) i obsesja na karmienie piersią.
Pominę dwa ostatnie aspekty bo chciałam wam pokazac na przykładzie koleżanki któa wczoraj urodziła jak wygląda parcie na poród naturalny.
Koleżanka trafiła na oddział bo dostała skierowanie od swojego gina na cc ze wzgledu na zbyt wąskie biodra. Lekarz stwierdził że tak duże dziecko nie da rady sie przecisnąć przez kanał. W zeszłą środe koleżanka wylądowała wiec w szpitalu i w piątek rano miała mieć cc. Niestety jej lekarz musiał nagle wyjechać w sprawach rodzinnych i cc jej nie zrobili. Za to wczoraj mimo wskazań postanowiono wywołać jej poród naturalnie Skończyło się zanikiem tętna dziecka i szybka cesarką. Chłopiec urodził sie prawie 4 kg 58 cm i tylko 5 punktów. To niestety typowa historia z naszej porodówki. Jak poród przebiega książkowo jest super ale jak widać statystyki przede wszystkim
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:10   #3485
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Też jestem na tym etapie
Do końca grudnia należy złożyć vzm-1
Za artykuły budowlane takie jak okna, panele, grzejniki, płyty kg itd. możesz, za farby do malowania chyba już nie
Nie wiem jak ze sprzętami ale chyba tez nie
Musisz poczytać, ja mam trochę faktur za artykuły budowlane i mąż ten temat ogarnie jak wróci, możesz zrobić to też przez internet, http://www.fillup.pl/formularz-vzm-1/ ale jeszcze popytaj
Z tego co wiem, wniosek można złożyć do 2018 roku, ale faktury rozliczamy z 2013 r. Z tymi farbami któreś można - chyba te np. do kaloryferów czy okien.
Stary 2013-12-19, 10:10   #3486
upadly_aniol00
Zakorzenienie

lolita dzieki
przyszły kosmetyki do włosów
Stary 2013-12-19, 10:19   #3487
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość

aaaa właśnie cieszę się, że nie tylko ja nie miałam wycieków
nie wiem ale wydawało mi się, że czytałam tutaj o plamkach na koszuli...
Nie tylko Ty jedna, jest nas tu więcej i nic w tym niepokojącego.
Normalka. Produkcja ruszy po porodzie przy ssaniu, "spokojna Twoja rozczochrana"

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Mnie w poradni też powiedzieli, że wcześniej była norma do 140
No patrzcie ich!
Co za kanciarze...
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:20   #3488
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze was nie doczytałam ale musze sie pozalic na swoja porodówke. Porodówka w moim mieście jest jedna i to bardzo specyficzne miejsce. Otóż starają się kreować na super nowoczesny oddział. Porodówka wyremontowana, połozniczy też. Każda sala ma swoją łazienke, w trzech wanny, w jednej koło porodowe, oczywiście w standardzie piłki, worki, materace, poród rodzinny, 2 godziny dla rodziców od razu po porodzie. Dzieci przy matkach cały czas, nawet badania wykonywane przy mamie. wszystko ładnie pięknie. Ale do tego meeega parcie na poród siłami natury, brak ZZO ( w teorii dostępny na żądanie, w praktyce nie znam nikogo kto by dostał znieczulenie) i obsesja na karmienie piersią.
Pominę dwa ostatnie aspekty bo chciałam wam pokazac na przykładzie koleżanki któa wczoraj urodziła jak wygląda parcie na poród naturalny.
Koleżanka trafiła na oddział bo dostała skierowanie od swojego gina na cc ze wzgledu na zbyt wąskie biodra. Lekarz stwierdził że tak duże dziecko nie da rady sie przecisnąć przez kanał. W zeszłą środe koleżanka wylądowała wiec w szpitalu i w piątek rano miała mieć cc. Niestety jej lekarz musiał nagle wyjechać w sprawach rodzinnych i cc jej nie zrobili. Za to wczoraj mimo wskazań postanowiono wywołać jej poród naturalnie Skończyło się zanikiem tętna dziecka i szybka cesarką. Chłopiec urodził sie prawie 4 kg 58 cm i tylko 5 punktów. To niestety typowa historia z naszej porodówki. Jak poród przebiega książkowo jest super ale jak widać statystyki przede wszystkim
ja bym chyba zabiła tego lekarza- skoro miała skierowanie na cc to czemu odmówiono? przecież to trzeba gdzieś zgłosić!! nie może być tak, że jeden lekarz podważa diagnozę drugiego i funduje dziewczynie takie rzeczy!
Stary 2013-12-19, 10:20   #3489
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Spokojnie, podobno dziecko po porodzie ma zapasy na kilka dni i nie potrzebuje dużo mleka.
Ooooo dobrze wiedzieć! Będzie się spokojniejszym gdyby pokarm zbytnio właśnie nie leciał czy tp.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Ja po 3 wosku w zyciu jestem coraz bardziej zakochana w tej metodzie .
A to bolało?
Ile trwa taka depilacja?
Stary 2013-12-19, 10:20   #3490
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
hmmmm kuszące, kuszące
Wyobraź sobie, że ziemniaczki do obiadu gotujesz. Ale zamiast obierać i gotować w wodzie, wygotowując z nich cały potas i wszystkie witaminy, wrzucasz je ze skórką do parowaru i masz zdrowe ziemniaczki które są pyszne bez tłuszczu i bez soli Albo kolacja, wrzucasz do parowaru mrożone zielone warzywa zmieszane z ziołami, zapychasz się tak że nie dasz rady się ruszać, a kalorii zero i witamin milony Wszelkiej masci kasze i ryze z parowaru są pyszne, i chyba tylko w parowarze da się je ugotować naprawdę na sypko - przynajmniej ja inaczej nie umiem. No i nie trzeba pilnować, mieszać, próbować. Nastawiasz timer i sobie idziesz Ja z parowaru robię też rybę w folii.
Parowar będzie też kapitalny przy karmieniu dziecka. Normalnie gotując brokuła czy marchew, dużo się dobra zostawia w wodzie z gotowania, a w parowarze wszystko zostaje w warzywach czy owocach.
Wogóle ostatnio doszłam do wniosku, że parowar to moje ulubione urządzenie kuchenne

Cytat:
(...)
To jest wogóle legalne? Przecież oni dziecku zaszkodzili
Stary 2013-12-19, 10:22   #3491
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dziś coś o mnie jestem ciągle tak głodna , że szok jadłabym cały czas . Przed chwilą zjadłam kanapkę a ciągle jestem głodna

Stary 2013-12-19, 10:24   #3492
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
A co do drugiej części Twojej wypowiedzi - to zawsze czyny, a nie słowa stanowią o intencji człowieka. Bez względu na okoliczności. Facet, który mówi/obiecuje, a nie wciela tego w działanie jest c*pką, której po prostu nie zależy.

I do tego bajkopisarzem ze zbyt dużą fantazją.

Kopnąć w dupsko takiego, szkoda nerwów i czasu na poświęcanie mu swojej uwagi i zastanawianie się o co mu chodzi <?> - bo to jest najbardziej stresujące.
Niech najpierw wydorośleje - co też nie jest nigdy powiedziane, że do tego dojdzie. Bo z tymi facetami to różnie czasami bywa...

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

[QUOTE=upadly_aniol00;4422 2235]Dziś coś o mnie jestem ciągle tak głodna , że szok jadłabym cały czas . Przed chwilą zjadłam kanapkę a ciągle jestem głodna

Świetny obrazek hahahahhaa
Stary 2013-12-19, 10:24   #3493
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Z tego co wiem, wniosek można złożyć do 2018 roku, ale faktury rozliczamy z 2013 r. Z tymi farbami któreś można - chyba te np. do kaloryferów czy okien.
No tak ale po co tyle lat czekać za kasą, jak się ma już skończony remont?
Stary 2013-12-19, 10:25   #3494
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ooooo dobrze wiedzieć! Będzie się spokojniejszym gdyby pokarm zbytnio właśnie nie leciał czy tp.
(...)
Też o tym czytałam, że młode rodzi się z zapasem kilkudniowym, i zaczyna tak naprawdę jeść dopiero właśnie po trzech lub czterech dniach, i że to jest właśnie czas na rozkręcenie laktacji. Tak o tym czytałam apropo tego, że w szpitalach często potrafią podobno dokarmiać dziecko butlą żeby w ciągu tych kilku dni nie traciło na wadze, a to wcale nie jest potrzebne, i żeby dziecko przed tym bronić jeśli ktoś chce karmić piersią, bo może się rozleniwić i nie chcieć ssać cycka potem
Stary 2013-12-19, 10:27   #3495
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Daje równo na początku budziłam męża w nocy żeby nie chrapał a on zbulwersowany że przecież to nie on Potem już się przyzwyczailiśmy

hahahaha
Stary 2013-12-19, 10:27   #3496
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Stary 2013-12-19, 10:27   #3497
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś coś o mnie jestem ciągle tak głodna , że szok jadłabym cały czas . Przed chwilą zjadłam kanapkę a ciągle jestem głodna

Zjadłam na śniadanie wielką miskę owsianki, do której nawrzucałam orzechów, pestek i skroiłam całego banana. I cholera czuję ssanie
Stary 2013-12-19, 10:28   #3498
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Jako ogrodniczka? Dziecię w wózek, fotelik, leżaczek, cokolwiek, na powietrze a Ty w tym czasie do kopania Jestem pewna, że się spełnisz. Zazdroszczę. Nie mam kawałka ziemi
A moze ta sucha skóra to jest właśnie zaschniety wyciek? Ja tak mam
taką mam właśnie wizję, mała śpi na powietrzu a ja podwiązuję pomidorki, ryję w ziemi, zbieram fasolkę moja mama zaburzyła moją wizję, że ja będę grządkować, a nasza Zosia będzie gdzieś obok raczkować i dżdżownice z ziemi wyciągać

co do skóry, to na bank sucha skóra, bo robi mi się ona od drapania
Cytat:
Dziewczyny ostatnio przewinęło mi się gdzieś na wątku o uldze remontowej .
Czyli skoro mam wszystkie paragony faktury mogę starać się o zwrot podatku ?
Np. za lodówkę , piec , pralkę i remont pokoju ?
za lodówkę i pralkę raczej nie, ale typowo remontowe, budowlane, wykończeniowe już tak. Jest dostępny dłuugi wykaz produktów, które podlegają rozliczeniu.
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja od samego poczatku mówię, ze najbardziej chciałbym urodzic 19-20 grudnia
Moze dzisiejsza wycieczka do ikei skloni małego do wyjścia na swiat
Podziwiam! ja wczoraj musiałam pokonać ok. 1,5 km i w połowie drogi myślałam, że zgubię po drodze Zosię choć może już po nowym roku sama będę odważniejsza w swojej aktywności, teraz jednak wolałabym jeszcze nie

Cytat:
no, taki szpital jest właśnie u mnie w mieście. Znam osobiście dwa przypadki, gdzie po wyjściu ze szpitala rodzina od razu wyruszyła do prokuratury. W pierwszym dziewczyna była już po cc, drugą ciąże też miała mieć tak rozwiązaną, miała na to dokumenty. Zaczęła rodzić na wieczór - sn. O 6 rano podjęto decyzję, że faktycznie jednak musi być cc. Okazało się, że nie było lekarza przez ten cały czas, nie chcieli go wzywać, czekali na poranną zmianę. Przy wypisie dostali dokumenty z których nic nie wynikało. Dziewczyna mało się nie wykończyła na tym łóżku.

Drugi przypadek, dziewczyna rodzi sn. Popękała, to ją zszyli, po 2 tyg wróciła, z ostrym zapaleniem - okazało się, że zaszyli ją z tym sączkiem, wacikiem w środku..

Dlatego jeżeli skurcze pozwolą będę chciała pojechać 30 km dalej do szpitala
Stary 2013-12-19, 10:29   #3499
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
co do wycieków z piersi- nie ma nic ani jedna kropla nie poleciała i przyznam, że też się zastanawiałam czy aby nie będzie problemu z karmieniem....
Ja też u siebie nic a nic nie zauważyłam.

Ale jak się maca cyce to czuć, że są takie inne, takie pełniejsze/twardsze nie wiem jak to określić.
Stary 2013-12-19, 10:29   #3500
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
ja bym chyba zabiła tego lekarza- skoro miała skierowanie na cc to czemu odmówiono? przecież to trzeba gdzieś zgłosić!! nie może być tak, że jeden lekarz podważa diagnozę drugiego i funduje dziewczynie takie rzeczy!
Chodzi o to że nasz szpital tylko swoje wskazania respektuje. Np zeby zrobili cesarke ze wskazań okulistycznych musi cie zobaczyc ich okulista. W praktyce wygląda to tak że jak zacznie ci sie poród i będziesz miała opinie swojego okulisty to oni Ci tego nie uznają i jeżeli nie ma już czasu ani możliwości zeby ich okulista Cię zdiagnozował to będziesz rodzić naturalnie. Najwyraźniej w przypadku koleżanki stwierdzono mimo opinii jej ginekologa (i tych samych problemów przy pierwszym porodzie, któe zakończyły się dokładnie tak samo) że da rade urodzić naturalnie.
Ja np rodziłam 22 godziny ze wzgledu na brak rozwarcie mimo aktywnego porodu. Moje siostry miały tą samą przypadłość i obje miały cesarke (inne szpitale) a ja w końcu urodziłam przy 7 cm rozwarciu. Skutek był taki że ja ponad rok chodziłam ze strasznym bólem krocza, a Alek przez ciężki poród urodził sie z przykurczem języka co uniemożliwiło mu na początku aktywne ssanie i skutkowało dalszymi komplikacjami typu ostra żółtaczka, odwodnienie itd. Ale za to jakie statystyki naturalnych porodów mają dobre
Stary 2013-12-19, 10:29   #3501
Roane
Wtajemniczenie

https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/...22526131_n.jpg
Stary 2013-12-19, 10:32   #3502
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Drugi przypadek, dziewczyna rodzi sn. Popękała, to ją zszyli, po 2 tyg wróciła, z ostrym zapaleniem - okazało się, że zaszyli ją z tym sączkiem, wacikiem w środku..

takich lekarzy powinno się pozbawiać prawa do wykonywania zawodu
Stary 2013-12-19, 10:32   #3503
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Chodzi o to że nasz szpital tylko swoje wskazania respektuje. Np zeby zrobili cesarke ze wskazań okulistycznych musi cie zobaczyc ich okulista. W praktyce wygląda to tak że jak zacznie ci sie poród i będziesz miała opinie swojego okulisty to oni Ci tego nie uznają i jeżeli nie ma już czasu ani możliwości zeby ich okulista Cię zdiagnozował to będziesz rodzić naturalnie. Najwyraźniej w przypadku koleżanki stwierdzono mimo opinii jej ginekologa (i tych samych problemów przy pierwszym porodzie, któe zakończyły się dokładnie tak samo) że da rade urodzić naturalnie.
Ja np rodziłam 22 godziny ze wzgledu na brak rozwarcie mimo aktywnego porodu. Moje siostry miały tą samą przypadłość i obje miały cesarke (inne szpitale) a ja w końcu urodziłam przy 7 cm rozwarciu. Skutek był taki że ja ponad rok chodziłam ze strasznym bólem krocza, a Alek przez ciężki poród urodził sie z przykurczem języka co uniemożliwiło mu na początku aktywne ssanie i skutkowało dalszymi komplikacjami typu ostra żółtaczka, odwodnienie itd. Ale za to jakie statystyki naturalnych porodów mają dobre
Straszne to co piszesz... Przecież oni muszą mieć masę pozwów na głowie, i nikt się jeszcze tym nie zainteresował, nie nagłośnił sprawy?
Stary 2013-12-19, 10:32   #3504
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny jeszcze was nie doczytałam ale musze sie pozalic na swoja porodówke.

I dlatego rodzę w Bydgoszczy.
Aha, znam jedną kobietę, która dostała ZZO w naszym szpitalu - lekarz dyżurujący był jej chrzestnym
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:35   #3505
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o to że nasz szpital tylko swoje wskazania respektuje. Np zeby zrobili cesarke ze wskazań okulistycznych musi cie zobaczyc ich okulista. W praktyce wygląda to tak że jak zacznie ci sie poród i będziesz miała opinie swojego okulisty to oni Ci tego nie uznają i jeżeli nie ma już czasu ani możliwości zeby ich okulista Cię zdiagnozował to będziesz rodzić naturalnie.

no przecież tak nie można!! tylko ich diagnoza jest jedyna i słuszna? to można doprowadzić do śmierci pacjenta!
Człowiek jedzie do szpitala po pomoc i co otrzymuje- coś odwrotnego
ciekawe czy na innych oddziałach też mają taką politykę i jesli np ktos jest uczulony na jakiś lek to tez to olewają bo tonie ich diagnoza
się zbulwersowałam normalnie...
Stary 2013-12-19, 10:36   #3506
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ja też u siebie nic a nic nie zauważyłam.

Ale jak się maca cyce to czuć, że są takie inne, takie pełniejsze/twardsze nie wiem jak to określić.
Hmmmm to ja ani żadnych wycieków, ani twardszych , czy pełniejszych nie mam I przestały rosnąć, co mnie niezmiernie cieszy
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:39   #3507
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość

I dlatego rodzę w Bydgoszczy.
Aha, znam jedną kobietę, która dostała ZZO w naszym szpitalu - lekarz dyżurujący był jej chrzestnym
A właśnie miałam Cię pytać bo ostatnio słyszałam że częściej dają, ale to moze o tą "chrześniaczke" chodziło Ja nie mam wyboru, musze rodzić u nas. Ale ostatnio znów słyszałam o tej mamie której dzieciatko zmarło w brzuchu jak leżała na przedporodowej godzinami i nikt się nią nie interesował. Doskonale znam ten ból bo sama leżałam na tej sali ze skurczami co 2 minuty gdzie siła skurczu nie mieściła sie na zapisie KTG i jak mnie lekarz zbadał o 2 w nocy na IP to następne badanie miałam o 15:00. Zero zainteresowania. Dopiero jak jakąś dziewczyne ze mną położyli wieczorem i ona pobiegła do położnych powiedzieć ze sie boi ze mną leżeć bo mam takie bóle że już nie kontaktuje to sie mną zainteresowano. Na szczęście synek urodził się zdrowy.
Stary 2013-12-19, 10:40   #3508
Nettk_a
Raczkowanie

Kochane Wizażowe Ciocie, Olek jest już od 10 grudnia na świecie ) Wczoraj wróciliśmy ze szpitala. Moje Maleństwo urodziło się równo miesiąc przed terminem. Na początku było na OIOM-ie noworodkowym i Mamusia bardzo się bała ale od soboty jego stan się ustabilizował, od niedzieli był przy Mamusi, a od wczorajszego wieczoru jesteśmy w domku Pozdrawiamy Was serdecznie!
Nettk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:41   #3509
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
no przecież tak nie można!! tylko ich diagnoza jest jedyna i słuszna? to można doprowadzić do śmierci pacjenta!
Człowiek jedzie do szpitala po pomoc i co otrzymuje- coś odwrotnego
ciekawe czy na innych oddziałach też mają taką politykę i jesli np ktos jest uczulony na jakiś lek to tez to olewają bo tonie ich diagnoza
się zbulwersowałam normalnie...
Nie wiem jak na innych oddziałach ale w czasie pierwszej ciąży leżałam jeszcze na izolacyjnym z kolką nerkową i bardzo dobrze wspominam. Przemiłe, troskliwe pielęgniarki i Pan doktor dusza człowiek, więc chyba nie wszędzie jest tak źle.
Stary 2013-12-19, 10:42   #3510
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nettk_a Pokaż wiadomość
Kochane Wizażowe Ciocie, Olek jest już od 10 grudnia na świecie ) Wczoraj wróciliśmy ze szpitala. Moje Maleństwo urodziło się równo miesiąc przed terminem. Na początku było na OIOM-ie noworodkowym i Mamusia bardzo się bała ale od soboty jego stan się ustabilizował, od niedzieli był przy Mamusi, a od wczorajszego wieczoru jesteśmy w domku Pozdrawiamy Was serdecznie!

brawooooooooooooooooo gratuluję serdecznie dobrze że już wszystko jest w porządku
wiem, że nie masz pewnie czasu ale opowiadaj- sn czy cc? długo? gdzie? jak maluszek? ile waży, mierzy itp? my tu wszystko chcemy wiedzieć

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości