Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 11:27   #3541
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
No to teraz sobie wyobraź ze lekarz zauważa coś na usg i nie mówi o tym mamie bo uważa tak jak Ty ze nie ma po co. Dziecko sie rodzi i nie ma reakcji ze strony neonatologow bo o tym nie wiedza a okazuje sie ze np potrzrbna jest reakcja. Mama oczywiście ma pretensje do lekarza bo powinna wiedzieć i mieć szanse działać nawet jeśli jej działanie miałoby sie ograniczyć tylko i wyłącznie do wykonania kontrolnego usg po 2 tygodniach.
Pozatym absolutnie nigdy noe wiesz czy coś bedzie miało wpływ na porod bo jak sama powiedziałaś badanie dziecka przez brzuch mamy jest mało dokladne

A z tym usg kończyn to ja tam usg bioderek robię nie wiem jak Ty.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zgadzam sie w 100% tym bardziej, ze ciężarne to w większości osoby dorosłe i lepiej , by miały świadomość stanu zdrowia swojego dziecka np. po to by wybrać odpowiedni szpital do porodu. Gdybym np. Dowiedziała sie, ze dziecko ma poważna wadę, która wymaga operacji to oczywiście wybrałabym szpital, w którym dziecko miałoby taka operacje zaraz po porodzie.

Ale oczywiście fajnie, by było gdyby była lepsza diagnostyka po porodzie dla wszystkich dzieci standardowo. Raczej by to w niczym ńie zaszkodziło.

Mala, dzięki lekarka nam opowiedziała co nie co, o tej torbielke wiec nie panikujemy na zapas. Nie szukam tez niczego w sieci, by doktor google mnie nie wystraszył niepotrzebnie. Bede miała jeszcze 1 usg przed porodem, a po oczywiście pójdziemy już z młodym kontrolnie.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html

Edytowane przez sweet_vintage
Czas edycji: 2013-12-19 o 11:30
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 11:27   #3542
Roane
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
A chcesz elektryczny czy ręczny. Bo jak ręczny to ja mam TT i polecam, miesiac ściagałam kilka razy dziennie pokarm do butli dla synka i sie sprawdził mimo niskiej ceny. Jest mega prosty w obsłudze a co za tym idzie łatwo sie składa, rozkłada i myje.
Ja kupiłam właśnie ręczny TT zachęcona dobrymi recanzjami na necie oraz ceną. Ciesze się że jest ktoś jeszcze kto go poleca
Stary 2013-12-19, 11:30   #3543
senira666
Zakorzenienie

PILOTKA zmieniłam twoj TP na pierwszej stronie
a w ogóle to mam 44 bodziaki do wyprasowania deska już rozłożona, żelazko naszykowane tylko ja się jakoś zabrać nie mogę ...
Stary 2013-12-19, 11:30   #3544
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
A chcesz elektryczny czy ręczny. Bo jak ręczny to ja mam TT i polecam, miesiac ściagałam kilka razy dziennie pokarm do butli dla synka i sie sprawdził mimo niskiej ceny. Jest mega prosty w obsłudze a co za tym idzie łatwo sie składa, rozkłada i myje.

chyba elektryczny... wydaje mi się, że ręcznie ciężko się udoić
Stary 2013-12-19, 11:33   #3545
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
według mnie to samo można zrobić wrzątkiem ... szczerze mówiąc szkoda mi kasy na takie gadżety.
(...)
Mam podobne podejście do sterylizatora. Gadżet. I zawala miejsce w kuchni - ja mam malutki aneks
Gratuluję wizyty

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
a w ogóle to mam 44 bodziaki do wyprasowania deska już rozłożona, żelazko naszykowane tylko ja się jakoś zabrać nie mogę ...
Sporo I wszystko w malutkim rozmiarze?

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
A dużo będziesz musiała doić? Do jakiego wieku planujesz zostać z dzieckiem?

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-12-19 o 11:37
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 11:35   #3546
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli laktator potrzebny jest od czasu do czasu w celu sciagnięcia nawału, albo odciagnięcia na zapas to szkoda kasy na elektryczny. W elektryczny bym zainwestowała gdybym planowała tak jak niektóre dziewczyny pisały że chcą karmic swoim pokarmem ale nie chcą dawać cyca tylko odciagać. Wtedy elektryczny na pewno jest wygodniejszym rozwiazaniem
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 11:39   #3547
tajeczka
Zadomowienie

Hej
Po pierwsze GRATULUJĘ WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIOM cieszę, że niezmiernie, że już sobie siedzicie w domkach
Po drugie trzymam mocne kciuki, za wszystkie mamusie w szpitalach, z problemami, za wizyty i za szybkie porody niektórych (Perf)
Ja od kilku dni jakoś na wariackich papierach żyję, cały czas latam, dzisiaj wyjątkowo siedzę na dupce i czekam, aż nam przywiozą kuchenkę a w sumie gdzieś bym poleciała
U mnie też pewne zmiany zaszły, ale o tym jak będę miała wenę to w klubie napiszę
a co Serwinki to ta oryginalna chyba już nie żyje, i córka się tym zajmuje
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 11:42   #3548
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cześć dziewczyny. Wczoraj po wizycie nie odzywałam się, bo spędziłam wieczór z TŻ. Wieści jednak są dobre. Kacper przybrał na wadze - 2331g, wygląda zdrowo, ilość wód płodowych w normie. Szyjka zamknięta i nie skraca się bardziej. Leżenie i luteina w hurtowych ilościach przynosi efekt . Następna wizyta 8 stycznia i wg gina powinnam wytrzymać. Na cesarkę na razie się nie umawialiśmy, ale lekarz sugeruje 38 tc.

mala098
, rzeczywiście źle sobie tygodnie policzyłam, mam skończone 34 + 2 dni (leci 35tc); już Cię pytałam, ale chyba nie zauważyłaś, kiedy miałaś OM?

mezaga, trzymaj się i nie zamartwiaj; lekarze mają oko na to, co dzieje się w Twojej macicy, więc będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Ja właśnie mam identyczny wynalazek i polecam - nie goli do zera jak standardowe maszynki, ale za to nie podrażnia i łatwiej się tym "objechać"

A bezpieczny termin zaczyna się od 37t1d?
A widzisz, czyli muszę spróbować jak tylko kłaki trochę odrosną.
Tak, 37t1d = ciąża donoszona

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Ja tez jestem już po usg i młody pod koniec 35 tygodnia wazy ok 2300 g. Nie wiem czy to nie troche mało. Lekarka wypatrzyła tez u niego mała torbielke w jednej z nerek i przerazilismy sie z mężem. Niby powiedziała, ze to nic groźnego i trzeba skontrolować po porodzie, ale mimo wszystko był to szok, bo wszystkie poprzednie usg były super...
Nie zamartwiajcie się . Skoro lekarka nie zrobiła alarmu, chyba nie ma się czym stresować. Zrobicie kontrolne USG po porodzie i dowiecie się co dalej. Mój mały ma wodniaka jądra, ale lekarz nie kazał mi się zamartwiać, więc tego się trzymam. Muszę skontrolować i tyle. Będziemy miały zdrowe dzieci .

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie-niestety od jutra szpital.
Trzymaj się dzielnie kochana . Wiem, że to nic przyjemnego, ale jak trzeba to trzeba. Myślę, że Wigilię i święta spędzisz w domku, czego Ci życzę .

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Dziękuję, wszystkim za gratulacje i miłe słowa. Nie nadrobiłam wszystkiego, mały grzecznie si. Zjadł, zrobił kupę i jest gitara

Niestety TŻ musiał iść do pracy, bo planowo urlop ma na 3.01

Poza tym wszystko jest ok u Nas. Martwie się trochę, że mały nie najada sie piersią tak jak powinien. Ale podobno tak ma być, tak powiedziały położne. Mieliśmy dzisiaj ekg Marcelka, bo miał podejrzenia szmerów w serduszku. Wszystko jest ok, a za 4 tyg. mamy isc z tym na kontrolę.

Poród był męczący, ale mój wspaniały mężczyzna spisał się na medal, był przy mnie, wspierał dzielnie, motywował...aż mi się łezka kręci jak o tym myśle.
Ale fajnie, że już działasz jako mama .

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Ja po 3 wosku w zyciu jestem coraz bardziej zakochana w tej metodzie teraz zaszalalam z pelnym brazylijskim, wiec nawet tylni rowek mi babka bez zenady wyszarpała normalnie czuje sie taka... Gladka mam nadzieje, ze do porodu wystarczy.
Normalnie zazdroszczę Ci tej gładkości . Też zbierałam się na wosk, ale szpital i nakaz leżenia zniweczył moje plany. Troszkę bym się chyba też krępowała. A powiedz mi proszę, Ty do tej kobietki z polecania poszłaś, czy sama ją gdzieś znalazłaś. Dałabyś namiar (tak na przyszłość) .

Cytat:
Prosze o kciuki bo o 10 mam wizyte a jeszcze z lozka nie wyszlam
Pewnie już po wizycie, ale wysyłam pozytywne myśli .

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
dziś mam wizytę proszę o kciuki !

Cytat:
Napisane przez Nettk_a Pokaż wiadomość
Kochane Wizażowe Ciocie, Olek jest już od 10 grudnia na świecie ) Wczoraj wróciliśmy ze szpitala. Moje Maleństwo urodziło się równo miesiąc przed terminem. Na początku było na OIOM-ie noworodkowym i Mamusia bardzo się bała ale od soboty jego stan się ustabilizował, od niedzieli był przy Mamusi, a od wczorajszego wieczoru jesteśmy w domku Pozdrawiamy Was serdecznie!
Gratuluję i witam Olka!
Napisz coś więcej .

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że jak tak czytam o Waszych cesarkach to zaczynam się o siebie bać. Mam zanik nerwu wzrokowego- wg. okulistki to nie jest wskazanie do cc, mam uszkodzony kręgosłup w odc lędźwiowym- nie jest to wskazanie do cc, mam przepuklinę i zakrzepice- nie jest to wskazanie do cc. Więc chyba trafiam na samych fascynatów sn
Myślę, że powinnaś skonsultować się u innych specjalistów. Serio. Z tego co piszesz Twój organizm chyba niekoniecznie jest gotowy znieść wysiłek wiążący się z porodem sn. Lekarzem nie jestem, ale sprawdziłabym, co myślą o tym inni, niż Ci, u których byłaś.

Poza tym część cytatów mi wcięło. Pamiętam jednak, że Gosia261282 pytałaś coś o badania na nosicielstwo MRSA. U nas tego badania kobietom w ciąży nie zleca się rutynowo. Czy u Ciebie jest to w standardzie? Ciekawi mnie to bardzo, gdyż mam sentyment do tych bakterii. Kiedyś gronkowce to był mój konik .
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 11:43   #3549
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Kochane Wizażowe Ciocie, Olek jest już od 10 grudnia na świecie ) Wczoraj wróciliśmy ze szpitala. Moje Maleństwo urodziło się równo miesiąc przed terminem. Na początku było na OIOM-ie noworodkowym i Mamusia bardzo się bała ale od soboty jego stan się ustabilizował, od niedzieli był przy Mamusi, a od wczorajszego wieczoru jesteśmy w domku Pozdrawiamy Was serdecznie!

Gratuluję ! uściskaj Olka od cioć

poprosimy o więcej szczegółów jak znajdziesz chwilkę
Stary 2013-12-19, 11:44   #3550
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
To ty mnie nie strasz Na samą mysl o bólu przy pierwszych dniach karmienia zanim sie sutki zahartują dostaję skurczy porodowych Ja z tych wrażliwych w dodatku jeśli chodzi o sutki, nie pozwalam sie w ogóle tam dotykać, ale chciała bym karmić
przestań! jak o tym myślę to mam jak Ty Poczatki nie należą do łatwych ale później idzie jak z płatka
Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Heh, będzie miała samych kolegów, to nauczy się nie dać sobie w kaszę dmuchać przynajmniej
Tak, najpierw nie będą chcieli przyjać jej do bandy a później każdy będzie chciał się z nią umawiać
Cytat:
ja dwie pralki, które do tej pory wyprałam pościągałam, poskłądałam i wsadziłam na kupce do szafki. Bez podziału, bez prasowania. Po świetach się za to zabiorę.
Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
(...)Ja od kilku dni jakoś na wariackich papierach żyję(...)
Poczekaj na po porodzie. To będą papiery wariackie
Stary 2013-12-19, 11:46   #3551
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
A właśnie miałam Cię pytać bo ostatnio słyszałam że częściej dają, ale to moze o tą "chrześniaczke" chodziło Ja nie mam wyboru, musze rodzić u nas. Ale ostatnio znów słyszałam o tej mamie której dzieciatko zmarło w brzuchu jak leżała na przedporodowej godzinami i nikt się nią nie interesował. Doskonale znam ten ból bo sama leżałam na tej sali ze skurczami co 2 minuty gdzie siła skurczu nie mieściła sie na zapisie KTG i jak mnie lekarz zbadał o 2 w nocy na IP to następne badanie miałam o 15:00. Zero zainteresowania. Dopiero jak jakąś dziewczyne ze mną położyli wieczorem i ona pobiegła do położnych powiedzieć ze sie boi ze mną leżeć bo mam takie bóle że już nie kontaktuje to sie mną zainteresowano. Na szczęście synek urodził się zdrowy.
ŻE CO??!!
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 11:48   #3552
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość

Co do rozszczepu - mi lekarz powiedział, że nie jest w stanie dokladnie sprawdzić, ale na pewno pod tym kątem będę chciała badań, czy co tam się robi. Nie wiem czy dziedziczne, czy nie - ale w rodzinie mojego taty powtarza się nagminnie. Żeby nie szukać daleko - sam tata i siostra. Oboje dodatkowo mieli problemy laryngologiczne innego rodzaju. Więc na to będę wyczulona
u mnie w rodzinie też przypadek rozszczepu i wargi i podniebienia, kuzynka ma już 17 lat i za sobą żebym nie skłamała z 15 operacji... szkoda mi jej

Cytat:
44 body? matko przenajświętsza ja to mam mniej więcej po 15-20 bodziaków, śpiochów, pajacyków itd w rozmiarze 56-62 uważacie że to za mało???

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 11:51   #3553
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
ŻE CO??!!
No jeden lekarz ma teraz sprawe w prokuraturze. Myślałam że to cię ostatecznie zniecheciło do rodzenia w naszym kochanym szpitalu.
Za to słyszałam że przez tą afere przez jakiś czas było troche lepiej.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
przestań! jak o tym myślę to mam jak Ty Poczatki nie należą do łatwych ale później idzie jak z płatka
No ja poprzednio tego "z płatka" nie doczekałam bo przez problemy z ssaniem przeszlismy na laktator i butelke. A laktator nie draznił i nie ranił mi piersi Ale wierze ci na słowo
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 12:03   #3554
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

Cytat:
Jak juz ktos ma przeznaczoną sumkę na laktator ( ja dalam 330zl) to polecam Lovi Prolactis, w zestawie jest i elektryczny i reczny czyli 2 w 1, oba z funkcja regulacji ssania i dwufazowe. Mysle ze czesciej bede korzystala z elekrycznego ale gdybym np. gdzies wyjezdzala, lub chciala sciagac w nocy to zeby meza nie budzic, reczny tez moze sie przydac.
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 12:09   #3555
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Wczoraj po wizycie nie odzywałam się, bo spędziłam wieczór z TŻ. Wieści jednak są dobre. Kacper przybrał na wadze - 2331g, wygląda zdrowo, ilość wód płodowych w normie. Szyjka zamknięta i nie skraca się bardziej. Leżenie i luteina w hurtowych ilościach przynosi efekt . Następna wizyta 8 stycznia i wg gina powinnam wytrzymać. Na cesarkę na razie się nie umawialiśmy, ale lekarz sugeruje 38.

Nie zamartwiajcie się . Skoro lekarka nie zrobiła alarmu, chyba nie ma się czym stresować. Zrobicie kontrolne USG po porodzie i dowiecie się co dalej. Mój mały ma wodniaka jądra, ale lekarz nie kazał mi się zamartwiać, więc tego się trzymam. Muszę skontrolować i tyle. Będziemy miały zdrowe dzieci .
Dobrze, ze wszystko ok i, ze lezenie przynosi efekty. Ja tez miałam taki etap wiec wiem, ze to nie jest wcale takie proste. Wytrawny do terminu

Co do usg, to tez takie podejscie do tego mamy bedzie dobrze

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 12:13   #3556
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
ŻE CO??!!
Ale ja też znam taką dziewczynę. Rodzina męża mojej siostry. Dziecko umarło w środku, później kazali jej jeszcze naturalnie urodzić. Urodziła, chyba w szoku była i nie do końca wiedziała co robi - inaczej sobie nie wyobrażam ska wziąć takie siły...
Stary 2013-12-19, 12:17   #3557
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Sporo I wszystko w malutkim rozmiarze?
Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
44 body? matko przenajświętsza ja to mam mniej więcej po 15-20 bodziaków, śpiochów, pajacyków itd w rozmiarze 56-62 uważacie że to za mało???
to tylko romiary 50-56 i jakoś dużo tego ale wszystko z "datków" od znajomych/rodziny/itp
już część za mną ... ale tak mi się nie chce .... dobrze że takie prasowanie to tylko przez chwilę ...
Stary 2013-12-19, 12:19   #3558
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Wyobraź sobie, że ziemniaczki do obiadu gotujesz. Ale zamiast obierać i gotować w wodzie, wygotowując z nich cały potas i wszystkie witaminy, wrzucasz je ze skórką do parowaru i masz zdrowe ziemniaczki które są pyszne bez tłuszczu i bez soli (...)
Wogóle ostatnio doszłam do wniosku, że parowar to moje ulubione urządzenie kuchenne
O jaka reklama, chyba się skuszę

Cytat:
Gratulacje
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 12:20   #3559
The light
Zadomowienie

Kochane które już rodziły nurtuje mnie jedno pytanie dotyczące skurczów.

Rodzimy sobie w koszulce i w niej jesteśmy cały czas. Zastanawiam się jak to jest "na dole"?
Bo, wiadomo, że co jakiś czas przychodzi położna badac i patrzy jak rozwarcie ale w międzyczasie to można mieć jakieś majtki (i pewnie podkład)? Czy cały czas goła pupa?

Pytam, bo nie wiem a jakby się chciało z piłki korzystać to chyba nie z gołym (bleee) tyłkiem na niej siadać?

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Już dawno o to chciałam zapytać ale jakoś zapominałam
....................
a co do nawału to ja sobie sprawiłam coś takiego (ma całkiem dobre opinie):
http://www.ceneo.pl/8720879 (Sanity Lux Odciągacz Pokarmu)

Nie wiem jak u mnie z karmieniem będzie więc na początek myślę, że nie ma co inwestować w laktator a ten odciągacz podobno dobrze się sprawdza właśnie na nawał.
I nie zapomnijcie o nakładkach silikonowych na sutki. Podobno bardzo pomagają
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 12:21   #3560
Le La
Zadomowienie

Cytat:

No ja poprzednio tego "z płatka" nie doczekałam bo przez problemy z ssaniem przeszlismy na laktator i butelke. A laktator nie draznił i nie ranił mi piersi Ale wierze ci na słowo
oo to jak Ty tak karmiłaś, to bym miała parę pytan do Ciebie Jak często odciągałaś pokarm, co 3, 4 godziny? bo tak jest niby zalecane i w nocy też co 3 godziny, czy jakaś dłuższa przerwa?
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 12:24   #3561
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
to tylko romiary 50-56 i jakoś dużo tego ale wszystko z "datków" od znajomych/rodziny/itp
już część za mną ... ale tak mi się nie chce .... dobrze że takie prasowanie to tylko przez chwilę ...
Przynajmniej nie będziesz musiała codziennie prania robić

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
(...)
Rodzimy sobie w koszulce i w niej jesteśmy cały czas. Zastanawiam się jak to jest "na dole"?
Bo, wiadomo, że co jakiś czas przychodzi położna badac i patrzy jak rozwarcie ale w międzyczasie to można mieć jakieś majtki (i pewnie podkład)? Czy cały czas goła pupa?

Pytam, bo nie wiem a jakby się chciało z piłki korzystać to chyba nie z gołym (bleee) tyłkiem na niej siadać?
(...)
Dobre pytanie. Bo to chyba nie do końca higieniczne, tutaj piłka tacza się po podłodze, a my gołą bożenką po piłce?
Stary 2013-12-19, 12:30   #3562
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Już dawno o to chciałam zapytać ale jakoś zapominałam

Pisze o sobie. Skakałam na piłce z gołym tyłkiem. Tzn. bez majtek byłam ale naciągałam cały czas koszulę. Później jak już mi wszystko jedno było to... nie pamiętam Leżałam na samolocie z gołym tyłkiem i pipką wywaloną na wierzch. I tak jak z piłką najpierw się krępowałam, później już chciałam by mi wyjęli gada Poza tym do porodu nie pozwolili mi ubrać mojej, specjalnie na tę okazję kupionej, koszuli. Miałam spzitalną, obleśną od początku do końca. Czyli łacznie jakieś 22h
Silikonowe nadaja się też jak macie tzw. uciekające brodawki. Bo po cc mi się chowały. Cyc ogromny ale brodawka wklęsła się robiła :/
Stary 2013-12-19, 12:37   #3563
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Gratuluje.....
Cytat:
Ja kupiłam właśnie ręczny TT zachęcona dobrymi recanzjami na necie oraz ceną. Ciesze się że jest ktoś jeszcze kto go poleca
Ja tez mam ręczny TT bardzo dużo osób polecało wiec kupiłam, podgrzewacz do butelek i wszystkie akcesoria wraz z butelkami też mam TT

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:

....................
a co do nawału to ja sobie sprawiłam coś takiego (ma całkiem dobre opinie):
http://www.ceneo.pl/8720879 (Sanity Lux Odciągacz Pokarmu)

Nie wiem jak u mnie z karmieniem będzie więc na początek myślę, że nie ma co inwestować w laktator a ten odciągacz podobno dobrze się sprawdza właśnie na nawał.
Hmm dobre pytanie...no ale chyba maja tam jakieś podkłady żeby można było rozłożyć na piłce, w SR pokazywali nam jak korzystać z piłki i raczej nie będziemy jej kulać od ściany do ściany, okrężne ruchy i delikatne podskakiwanie nam pokazywali
Stary 2013-12-19, 12:38   #3564
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane
Jakby się w Ikei urodzić miał, to dotrzyj chociaż na dział z łóżkami, to wygodniej Ci będzie Może sklep da mu dożywotnią zniżkę?
co tam Ikea, co tam Castorama
ja chyba zacznę koczować przy sklepach z diamentami albo przy salonie porsche żeby załapać się na dożywotnią zniżkę i gratisy

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44222810] a co się stało?[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Roane
Ten braciszek co pisałaś o nim ostatnio? A co się stało?
tak ten. zawraca mi gitarę, umawia się a później odzywa na ostatni moment , jutro są ostatnie przewozy do Anglii z naszego regionu i nikt nie już nie bierze paczek tylko jeden facet przyjedzie do mnie o.... 1 w nocy
miałam sobie spisać pytania do lekarza i w ogóle to straciłam czas na jego pierdoły.
ojjj będzie musiał mi mocno się odwdzięczyć za tą przysługę mój kochany braciszek
na szczęscie w międzyczasie zamówiłam butelki na pokarm medeli, które pasują do mojego laktatora za 5 zł sztuka Kupiłam 3 sztuki z tej aukcji. wysyłka kosztuje 5 albo 6,50 , jest błąd opisie
http://allegro.pl/butelki-na-pokarm-...792920188.html

Cytat:
Z baby mleko ma właściwości odkażające. Przy problemach z brodawkami zaleca się nawet po każdym karmieniu wydusić jeszcze trochę mleka i rozsmarować je na brodawkach.
hmm o tym smarowaniu słyszałam.
ale przecież zanim coś wycieknie dziecko musi zassać i ssie nieumyty sutek a przy zapaleniach pleśniawkach brodawek też każą żeby normalanie ssało
to może jak ma właściwości okażające to zamiast sterylizować butelki i smoczki będę je polewała swoim mlekiem, najlepiej prosto z piersi

Cytat:
Napisane przez senira666
PILOTKA zmieniłam twoj TP na pierwszej stronie
dzięki!
super że na wizycie ok
i współczuję prasowania
niezły zapas masz tych bodziaków!

właśnie odebrałam termometr i dzienniczek maluszka.
termometr na pierwszy rzut oka wygląda licho
wykonałam trochę pomiarów na szybko i róznica jest do około pół stopnia. Wieczorem pobawię się nim
natomiast ten kalendarz też średni - jak dla mnie za mało miejsca na notatki i trochę głupkowaty... tzn kupka, siusiu, humorek maluszka masakra jak dla mnie
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 12:45   #3565
Soleil_Rouge
Rozeznanie

hej dziewczyny!!
mam takie pytanie i prosbe jednoczesnie:
czy ktoras z Was ma moze "jezyk niemowlat" w pdf i mogla by mi podeslac??
Stary 2013-12-19, 12:50   #3566
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

A dużo będziesz musiała doić? Do jakiego wieku planujesz zostać z dzieckiem?

nie wiem, zależy jak będzie- ale pewnie tak z 6 m-cy pokarmię (jak będę miałą czym) a chcę też odciągać aby swobodnie wyjść i zostawić pokarm z butli
Stary 2013-12-19, 12:52   #3567
Sheperdess
Rozeznanie

Zaglądam na pierwszą stronę i widzę nową mamusię.

Nettk_a gratuluję, fajnie, że już wszystko dobrze i jesteście w domu.
Stary 2013-12-19, 12:54   #3568
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
co tam Ikea, co tam Castorama
ja chyba zacznę koczować przy sklepach z diamentami albo przy salonie porsche żeby załapać się na dożywotnią zniżkę i gratisy
(...)
O kto dobrze kombinuje

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
(...)
hmm o tym smarowaniu słyszałam.
ale przecież zanim coś wycieknie dziecko musi zassać i ssie nieumyty sutek a przy zapaleniach pleśniawkach brodawek też każą żeby normalanie ssało
to może jak ma właściwości okażające to zamiast sterylizować butelki i smoczki będę je polewała swoim mlekiem, najlepiej prosto z piersi
(...)
Cyckiem jak szlauchem?

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!!
mam takie pytanie i prosbe jednoczesnie:
czy ktoras z Was ma moze "jezyk niemowlat" w pdf i mogla by mi podeslac??
Ja mogę wysłać. Podaj mi na privie swojego maila.
Stary 2013-12-19, 12:57   #3569
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Dobre pytanie. Bo to chyba nie do końca higieniczne, tutaj piłka tacza się po podłodze, a my gołą bożenką po piłce?
Stary 2013-12-19, 12:58   #3570
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem, zależy jak będzie- ale pewnie tak z 6 m-cy pokarmię (jak będę miałą czym) a chcę też odciągać aby swobodnie wyjść i zostawić pokarm z butli
A chcesz karmić bezpośrednio cyckiem, czy odciągać i dawać z butelki?
Bo jeśli bezpośrenio, to może nie inwestuj od razu w elektroniczny, tylko kup ręczny, który jest duuużo tańszy, i zobacz jak Ci podpasuje? Jeśli masz go używać sporadycznie, to warto się wstrzymać moim zdaniem.
Też na początku byłam przekonana że chcę elektyczny, a zamierzam go używać sporadycznie, i zmieniłam zdanie - różnica w cenie jest na tyle duża, że warto najpierw wypróbować tańszą metodę.
Dużo dziewczyn używa ręcznych, i chwalą.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości