|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 28,89% |
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
0 | 0% |
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
0 | 0% |
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
0 | 0% |
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
17 | 37,78% |
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
7 | 15,56% |
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
6 | 13,33% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 4,44% |
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Cytat:
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
Roberta odkladałam zawsze w nocy do łóżeczka po karmieniu a Marcina się nie da. Śpi z nami, bo jak tylko próbuję go przełożyć to sie budzi i placze. Z nami spokój. Widocznie ma dużą potrzebę bliskości, czuje nasz zapach... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aaby, może ma odstające po listonoszu ![]() wiecie, mam traume po tym naszym szczepieniu ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Wtajemniczenie
|
mao Zuzka śliczna
![]() JAde dziś na uczelnie po południu i mąż zostaje z Liwką sam, tzn w domu pewnie będzie mama wiec ja się mniej stresuje, W sumie pewnie cały dzień prześpi a wieczorem po kąpaniu da mu popalić, bo też będzie musiał ja wykąpać. Musze przygotować mu ciuszki na przebranie, bo wyprałam a założe się że nawet nie wie gdzie i co mamy ![]() ![]() Oby tylko nie wpadł na pomysł zabrania dziecka do teściowej. Wkońcu ogarnełam pokój i klatkę schodową, wstyd się przyznać zapuściłam pokój tragicznie, no ale lepiej się sprzątało.
#1864 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jeśli chodzi o drugie, to ja też tego nie lubię ale juz niestety codziennie tak nadrabiam w czasie karmienia bo na włączenie laptopa nie mam szans, bo Robert się denerwuje że się nie bawimy. a wieczorem jak spi to zwsze cos do zrobienia albo Marcin się obudzi...same wiecie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Zakorzenienie
|
też nie lubię pisać z telefonu
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam, ja dzis mam wolne a wczoraj w pracy to myslałam że normalnie padnę... siedziałam w polarze, grzejnik włączyłam na full i poprostu cała się trzęsłam- było mi tak zimno, źle się czułam... Jak tylko poszłam na przerwe i zjadłam bułeczkę i popiłam ciepłą herbatą wszystko minęło. A juz się bałam ze jakieś choróbsko mnie bierze. Dziś ogólnie czuję się dobrze. Nie moge się doczekać 30 grudnia... już bym chciałam zobaczyć moja fasolkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czułam, że Was zostawią jak pojedziecie, ale lepiej tak niż męczyć się do pi ątku a potem i tak do szpitala, bo by Bartuś nie jadł ile trzeba przez żółtaczkę, szybko wyjdziecie ![]() Cytat:
![]() fajny prezencik, Hania też ma podobną z projektorem i też chyba bardziej póki co mnie gwiazdki jarają niż dzieciaka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1868 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1869 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale będziecie mieli fajny sylwestrowy prezent, pewnie będziecie oglądać zdjęcie fasolinki cały czas ![]()
![]() |
#1870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ws. szkodliwości bujaczka. Jakoś nie zapamiętałam, że było tu pisane - o foteliku też wiem tylko z tego wątku, bo oczywiście tu o takich zaleceniach nikt nie słyszał
![]() Ja leżaczek używam sporadycznie, fotelik często na wyjścia jako zamiennik wózka, no i często sadzam małą podwyższoną na poduszce po jedzeniu, bo wydaje mi się że mniej ulewa. No i teraz zaczniemy ją nosić w nosidełku, co pewnie zgodnie z tymi zaleceniami też jest mega szkodliwe ![]() W ogóle to złamałam się i dziś albo jutro idę kupić kropelki na brzuszek. Nie chciałam małej szpikować lekarstwami, jak płacze wieczorem bo tak naprawdę to ja nie wiem dlaczego płacze, no ale czytam, że prawie wszystkie stosujecie różne kropelki, to też kupię i zobaczę czy pomoże na płacz, serce mi się kraje jak nie daje się uspokoić. Dziwne, że w nocy nie ma żadnych problemów, tylko zwykle wieczorem ![]() Aha, do mamuś martwiących się czy dziecko oddycha- mam to samo ![]() ![]() ![]() ![]()
#1872 |
Rozeznanie
|
wg OM na 25 lipca a wg usg na 28 wiec prawie to samo
![]()
![]() |
#1873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gerald to straszny przytulaczek, uwielbia być blisko nas, nawet z nami przytulony ogląda anime ![]() ![]() Jednak, kiedy nadchodzi ostatnie trudne karmienie i zasypia, przenosimy go. Oczywiście, budzi się wtedy, ale trochę popatrzy i zaśnie. Na początku było ciężej, żalił się i trochę krzyczał, w końcu zasypiał, ale trzeba było go po kilka razy do piersi żeby był znowu spokojny. Ma równe 6 tygodni, od końca 3 tygodnia go przyzwyczajamy, a od tygodnia jest kompletny spokój, nawet nic nie mówi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1874 | |||
Zakorzenienie
|
:glasiu;
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie cytował mi wszystko.:/ Dzidzia- SUPER!!!! że Wituś zdrów jak ryba ![]() ![]() Maomami- kladziesz Zuzkę na łóżku? na miekkim w każdym bądź razie? Bo ja jak kłade Kacpra na brzuszku na łóżku moim to on głowkę bardzo nisko podnosi, szybciej sie denerwuje, a jak położe go u niego na materacyku w łóżeczku,albo na twardszej powierzchni [ mam takie biurko, na to kłade kołderkę zeby przypadkiem jak zarypie głową to krzywdy sobie nie zrobił- no ogólnie zabezpieczam tą jego główkę podusią, kołderką..ale zeby całą reszta była na takim twardszej powierzchni] to podnosi mi głowe dużo wyżej i na dłużej. NIe ma wtedy problemu z obracaniem jej na wszystkie strony, zadzeierania do góry itd... wiec moze ćwicz z nim na twardszej poqierzchni [ ze zdjęcia wydaje mi sie ze jej sie dupcia 'zapadła' ale moze źle mi sie wydaje, zdjęcie tak zrobione?] a poza tym sliczna Zuzinka ![]() Beatka- daj mu tyle roboty zeby nie mial nawet czasu pomyslec o teściowej Kurde nie wiem co miałąm pisac i komu Nemosek- uper ze zdjęcia dało sie odzyskać ![]() Miki, lusesita, Newtrend, niunia- nie wiem czy pisałam, ale śliczne nasze małe dziewczynki ![]() wczoraj Kacper o 19zjadł 90ml i dopiero o 5:40 zjadł kolejne 90... ogólnie wszystko super, mi sie wydaje ze choroba odchodzi, ale kto wie.. jutro sie dowiemy. . . poza tym widze jak coraz czesciej sie uśmiecha, zwłaszcza jak mówie" powiedz mama, gdzie jest mama, a gdzie tata, moze mama zjeść, a Ty odpoczniesz? " to wtedy najczesciej sie smieje... Zauważyłam też ze po godzinnej aktywności jak dam mu chwile sam na sam, to zasnie na 30 minut i znów ma energię- wtedy tak nie marudzi. ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie nie miałam prądu, w☠☠☠☠iłam sie niesamowicie bo wczoraj kupiłam sobie kaczkę żeby zrobić wg tego przepisu przed świetami zeby sprawdzic czy mi w ogóle wyjdzie. Miałam ją robić w niedziele do klusek, no i wyobraźcie sobie, że mi sie ona rozmroziła przez tą noc [do 10:30 prądu nie miałam] i teraz musze z niej cos zrobić, a nie mam jak bo nie mam przecież piekarnika!! no i innych składników. Jestem wściekła. musze pomyślec czy do niedzieli mi w lodówce przetrzyma, czy nie... no nic, połowe jedzenia ogólnie mi sie nie nada, bo nie mam co z tym teraz zrobić- np. rozmrożone frytki męża albo inne... i dlaczego zwarcie musialo byc akurat jak zasnęlam...?? Oczywiscie wezwałam panów elektryków którzy byli, usterke naprawili i zajęło im to dosłownie 30 sekund- stówa nie moja ![]()
![]() |
#1875 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1876 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Eh wyszlibysmy już dziś gdyby nie to że mały nie chce jeść, dobrze że walkowałam ten temat bo takto by to olali, doktor mówiła że poziom bilirubiny nie jest wysoki i że żółtaczka schodzi ale potrzymają nas do jutra przez to nie jedzenie. Ja nie wiem co się stało mojemu dziecku że przestał jeść ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1878 | |
Wtajemniczenie
|
Mao Zuzinka śliczna i zuch
![]() Niunia Hania cacy lala ![]() Cytat:
Aaby przybijam piątkę- moje libido jeszcze za Madagaskarem, igła to mój wróg nr 1 i też się męczymy z katarem ![]() ![]() Dziewczyny widziałyście zdjęcie zrobione coś ala obraz na płótnie? Mała wczoraj przydźwigała z przedszkola, fotograf im robił, extra to wygląda, serio jak malowane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
Aha, dziewczyny co lepsze do do obcinania paznokci- obcinaczka, nożyczki a może pilniczek? Co stosujecie?
#1880 |
Wtajemniczenie
|
nożyczki, tylko nie takie wywinięte- beznadziejnie się u nas sprawdziły
|
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1882 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak Ci Kacperek dał pospać ![]() Mała je mleczko i idziemy na chwile na polko ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- my obcinamy nożyczkami
![]() |
#1883 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem dziś padnięta, napiłabym się kawki z mlekiem...no taką mam ochotę.. I w ogóle dostałam mój pierwszy okres ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1884 |
Zakorzenienie
|
mao- Kacper pospał, matka średnio
![]() kupilam Kacprow witaminki w kroplach z dozownikiem ![]() ![]() Taszanta- na poczatku obcinaczka a teraz nożyczki z zaokrąglonymi końcówkami ![]()
#1885 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny godzinka na spacerze dzisiaj nie będzie za długo?? U mnie jest -2,5, ogólnei nie jest źle bo nie wieje, jest mgła ale nie jest jakoś mega wilgotno i nie przyjemnie
#1887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie pada i nie wieje to bym szła na godiznkę spokojnie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1888 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi ws. paznokci, czyli nożyczki przeważają
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Poszłam do apteki i przy okazji wypróbowałam to ten trykot ( już go kiedyś pokazywałam) http://www.babymaxi.com/134-tricot-slen Chciałam przetestować, bo chcemy używać w Tunezji. Helenka zaakceptowała, ja mniej zadowolona, bo wróciłam strasznie zmachana, normalnie przypomniałam końcówkę ciąży ![]() ![]()
![]() |
#1889 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciiii ![]() ![]() I ja ![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to GRATULUJĘ, bo w tym gąszczu zapomniałam! ![]() ![]() Cytat:
![]() Jestem ciekawa, czy coś Wam wyjdzie na wymazie. Cytat:
![]() Mam dziś zdecydowanie zły dzień ![]() Wszystko mnie wkurza, Mała cały czas strasznie marudzi i non stop chce jeść - a jak ją przystawiam, to poje chwilę i kończy. Jakby nie mogła najeść się raz, a porządnie ![]() Moja frustracja osiągnęła taki stopień, że nawet nakrzyczałam na ręcznik ![]() ![]() W dodatku przyszły zamówione na allegro lampki z ikei i część przyssawek jest powyginana i nijak nie idzie tego przykleić do szyby. I ogólnie do ![]() To się chyba nazywa zmęczenie. Dziewczyny stosujące Ziajkę natłuszczającą do kąpieli - jesteście zadowolone? Można ją wlewać do wody, czy trzeba nią myć malucha? Kończy nam się drugie opakowania Oilatum i chcę zrezygnować z emolientu i o tej Ziajce właśnie myślałam. Mąż dziś będzie na stoisku Ziaji to może kupić tylko pytanie, czy warto ![]() Nina ma znów zapchany nosek. Idę z odsieczą.
![]() |
#1890 |
Zakorzenienie
|
ciesze się Twoim szczęściem
![]() uważaj teraz na siebie i dbaj o siebie i maleństwo ![]() u nas tragedia... kupy nie chcą iść, wczoraj ryk, dzisiaj ryk... serce mi pęka, jak mały płacze. próbujemy cały czas wode z cukrem, taką letnią, rumianek, dopajamy go na maks, masujemy brzuszek, były dzisiaj bąki i 1 normalna kupa, mam nadzieje że już będzie lepiej. kurde, jakby mi ktoś powiedział że niemowlak może mieć zatwardzenie, to zaczełabym się śmiać z niedowierzania ![]() mam zapas czopkow glicerynowych dla Gabrielka, jak znów coś będzie nie tak, dam mu ![]() Kyte bardzo Ci współczuję ![]() buziak dla małej ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.