Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę:
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki 13 28,89%
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie 0 0%
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy 0 0%
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las 0 0%
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! 17 37,78%
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! 7 15,56%
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! 6 13,33%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 4,44%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 10:18   #1861
ola_k11
Zadomowienie

Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś u neurologa (innego) i maly jest zdrowy oczywiscie.zgoda na szczepienie jak najszybciej.
Byliśmy tez na konsultacji na oddziale wczesniakowym .

Pani doktor powiedziała, że Mały wygląda fantastycznie. Wybadała go w każdą stronę. Była zachwycona stanem skóry i reakcją ciała/odruchów. Powiedziała też, że jego spokoj to wynik ogolnego dobrobytu. Że wszystkie jego potrzeby są zaspokojone toteż je i śpi. Że jest zadbany i po prostu szczęśliwy.
Wagę ma niewielką ale z racji tego, że wyłącznie na moim mleku, i tego że rodziców ma gabarytów lilipucich, to mamy się tym nie kierować bo wszystko jest ok. Jest i będzie niewielki. Takie geny. Dziś ma 3 miesiace/korygowane 6 tygodni i waży 3540g. Na tydzień przybiera 180-200g.

Także nasz Pimpuś Was wszystkich pewnie nie dogoni . Możecie wysyłać za małe ubranka .
Lilith z Waszych bodziakow udalo nam się dopiero teraz wyrosnąć!

Ze specjalistow zostało nam kontrolne badanie słuchu i pulmonolog. Ale to tylko formalność. Witek jest zdrowy .

Bardzo Wam dziękujemy za całe wsparcie i serce, które nam ofiarowałyście przez ten cały długi czas.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to wspaniale wieści!

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Kyte jak dla mnie ma silna potrzebę bliskpsci po prostu z tego co piszesz. I jest przebodzcowana skoro suszara pomaga. Staraj sie już przed kapiela o wyciszenie. Mow ciszej,spokojnym glosem itd. Delikatny masaz po kapieli. Może niech mąż nagrzewa ta suszara miejsce w ktorym mala w lozeczku chcesz ulokowac-zanim ja odlozysz. Może potrzrbuje ciasnoty? Na noc w rozku? A może niech spi z wami? Dziecko z rodzicami zawsze jest spokojniejsze.

A jeszcze pisalyscie o kapielach. Witek wyciągany też wkurzony. Do czasu az zaczęłam go wyciągać na brzuchu. I oczywscie na ogrzany ręcznik.
Potwierdzam.
Roberta odkladałam zawsze w nocy do łóżeczka po karmieniu a Marcina się nie da. Śpi z nami, bo jak tylko próbuję go przełożyć to sie budzi i placze. Z nami spokój. Widocznie ma dużą potrzebę bliskości, czuje nasz zapach...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:18   #1862
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Pochwal nam się swoją córcią

Dziewczyny kilka dni temu pisałam Wam że mała nie chce podnosić główki i się wkurza, no to patrzcie jak wczoraj zaskoczyła mamusie, chyba z 5 minut leżała na brzuchu, podnosiła główkę, rozglądała sie, coś tam po swojemu próbowała "powiedzieć" I też ma odstające uszka, śmieje się że to jest taki mały elfik bo jej odstają tak na górze, identycznie jak mojemu mężowi, ale póki co nie dużo i dla mnie są słodziutkie te jej uszka
o jaka słodka
Cytat:
Super że Nelka nie miała gorączki ani innych przebojów po szczepieniu, a smarujesz jej czymś nóżkę? U nas pediatra powiedziała że możemy kupić altacet junior i posmarować małej bo obrzęk jak coś się powinien zmniejszyć a też schłodzi jej to.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

W DD TVN mówia o karmieniu niemowlaka
niczym nie smaruję
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
To identycznie jak u nas - Nina ostatnio chyba tyle w szpitalu spała Tyle, że u nas obrzęku nie było. Dobrze, że malutki

A uszka śliczne! Ale to chyba generalnie norma u dzieci z tą górą, bo i Ninie zaczynają odstawać od góry (nie wiem po kim, bo mi odstają całe a mężowi na dole ).
pielęgniarka mówiłą że jak będzie na pół udka to żeby okłady z ciepłej wody robić
Aaby, może ma odstające po listonoszu

wiecie, mam traume po tym naszym szczepieniu jak usłyszałam jak byłam u ginka jak dzieciaki płaczą przy szczepieniu to zrobiło mi się gorąco i miałam łzy w oczach i od razy usłyszałam krzyk Nelki przy kłuciu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:18   #1863
89Beatka
Wtajemniczenie

mao Zuzka śliczna

JAde dziś na uczelnie po południu i mąż zostaje z Liwką sam, tzn w domu pewnie będzie mama wiec ja się mniej stresuje, W sumie pewnie cały dzień prześpi a wieczorem po kąpaniu da mu popalić, bo też będzie musiał ja wykąpać.
Musze przygotować mu ciuszki na przebranie, bo wyprałam a założe się że nawet nie wie gdzie i co mamy jego mi nie żal ale dziecka jeszcze dostanie instrukcje.
Oby tylko nie wpadł na pomysł zabrania dziecka do teściowej.

Wkońcu ogarnełam pokój i klatkę schodową, wstyd się przyznać zapuściłam pokój tragicznie, no ale lepiej się sprzątało.
Stary 2013-12-19, 10:22   #1864
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
No tak tez myslalam ze to ootrzeba bliskości.Najgorsze jest to że w ciągu dnia non stop ją tulę i noszę już mi kr3gosłup nie wyrabia a śpi tylko na klacie.
Całą noc praktycznie nie spałyśmy mała była taka. Pobudzona że szok.Może dlatego że wypiłam zwykłą cherbatę? No już nue wiem.

---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

Aaa i witam się.mamusie
Ps. Jak ja nie lubie pisać z telefonu..

ja codziennie piję tylko slabą...

a jeśli chodzi o drugie, to ja też tego nie lubię ale juz niestety codziennie tak nadrabiam w czasie karmienia bo na włączenie laptopa nie mam szans, bo Robert się denerwuje że się nie bawimy. a wieczorem jak spi to zwsze cos do zrobienia albo Marcin się obudzi...same wiecie
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:29   #1865
lineczka1989
Zakorzenienie

też nie lubię pisać z telefonu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-19, 10:37   #1866
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Zaraz bede nadrabiać, spiesze z info:
GABRYSIACZEK URODZILA 54CM,3200. BYŁO BAAAAAARDZO BOLESNIE I OMAL NIE CC. bo tetno nie bylo ok, ale jednak SN dala rade;p
GRATULACJE

Witam, ja dzis mam wolne a wczoraj w pracy to myslałam że normalnie padnę... siedziałam w polarze, grzejnik włączyłam na full i poprostu cała się trzęsłam- było mi tak zimno, źle się czułam... Jak tylko poszłam na przerwe i zjadłam bułeczkę i popiłam ciepłą herbatą wszystko minęło. A juz się bałam ze jakieś choróbsko mnie bierze. Dziś ogólnie czuję się dobrze. Nie moge się doczekać 30 grudnia... już bym chciałam zobaczyć moja fasolkę

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:43   #1867
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
No powiem szczerze, że też mnie to zdziwiło. Może się udusiło dzieciątko - jednak musiało płakać... zapowietrzenie, zakrztuszenie... teraz jak mam dziecko to wiem, że taką matkę jak ona lub Katarzyna W. skazałabym na śmierć...

piłka była super szkoda, że byłam na niej jakieś 3 sekundy... A reszta porodu to fotel...

Kurde, siedzę w moim wyremontowanym salonie na super wygodnej kanapie, pali się mała lampeczka obok mnie, metr ode mnie kołyska i choinka, oglądam tv i myślę sobie, że w końcu czuję się jak u siebie w domu. Czyli to w końcu jest mój dom... Czuję tak pierwszy raz odkąd tu mieszkam, czyli od lutego 2011 roku...

Ulka śpi od 20, miała teraz przerwę o 22 na jedzonko no i zasnąć nie mogła, bo bączki są i się pręży, jakby kupy zrobić nie mogła. Ale suszarka zawsze działa plus mamusiny brzuszek i cycusie miękkie Zaraz kładę się sama spać
cieszę się bardzo, że masz taki SWÓJ wreszcie wymarzony kąt to ważne żeby mieć w życiu swoje miejsce

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Lezymy w szpitalu, mały pod lampami
czułam, że Was zostawią jak pojedziecie, ale lepiej tak niż męczyć się do pi ątku a potem i tak do szpitala, bo by Bartuś nie jadł ile trzeba przez żółtaczkę, szybko wyjdziecie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Witam się wieczornie

Zdjęcia uratowane!!!!!! ale spadł mi kamień z serca-nauczka na całe życie
Dostałam dzisiaj od przyjaciółki karuzelę projektor o taką
http://allegro.pl/chicco-lampka-karu...793423721.html super jest własnie z mezulem podziwiamy gwiazdy na suficie

Hura brawo dla Gabrysiaczka i Laury!!!!
GRATULACJE

Lecę poczytać.
extra, że są fotki. coś czuję, że już zgrane w kilku miejscach
fajny prezencik, Hania też ma podobną z projektorem i też chyba bardziej póki co mnie gwiazdki jarają niż dzieciaka

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 10:45   #1868
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
GRATULACJE

Witam, ja dzis mam wolne a wczoraj w pracy to myslałam że normalnie padnę... siedziałam w polarze, grzejnik włączyłam na full i poprostu cała się trzęsłam- było mi tak zimno, źle się czułam... Jak tylko poszłam na przerwe i zjadłam bułeczkę i popiłam ciepłą herbatą wszystko minęło. A juz się bałam ze jakieś choróbsko mnie bierze. Dziś ogólnie czuję się dobrze. Nie moge się doczekać 30 grudnia... już bym chciałam zobaczyć moja fasolkę
na kiedy masz termin?
Stary 2013-12-19, 10:49   #1869
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
GRATULACJE

Na kiedy masz termin???
Ale będziecie mieli fajny sylwestrowy prezent, pewnie będziecie oglądać zdjęcie fasolinki cały czas

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:52   #1870
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULACJE

ale Ci zazdroszczę [po cichu]

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-19, 10:56   #1871
Taszanta
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ws. szkodliwości bujaczka. Jakoś nie zapamiętałam, że było tu pisane - o foteliku też wiem tylko z tego wątku, bo oczywiście tu o takich zaleceniach nikt nie słyszał podobnie jak o diecie matki karmiącej, werandowaniu itp.

Ja leżaczek używam sporadycznie, fotelik często na wyjścia jako zamiennik wózka, no i często sadzam małą podwyższoną na poduszce po jedzeniu, bo wydaje mi się że mniej ulewa. No i teraz zaczniemy ją nosić w nosidełku, co pewnie zgodnie z tymi zaleceniami też jest mega szkodliwe . No nic muszę zapytać lekarza, co sądzi na ten temat, aż jestem ciekawa opinii.

W ogóle to złamałam się i dziś albo jutro idę kupić kropelki na brzuszek. Nie chciałam małej szpikować lekarstwami, jak płacze wieczorem bo tak naprawdę to ja nie wiem dlaczego płacze, no ale czytam, że prawie wszystkie stosujecie różne kropelki, to też kupię i zobaczę czy pomoże na płacz, serce mi się kraje jak nie daje się uspokoić. Dziwne, że w nocy nie ma żadnych problemów, tylko zwykle wieczorem

Aha, do mamuś martwiących się czy dziecko oddycha- mam to samo i baaaaaardzo polecam monitor oddechu chyba tylko dzięki niemu spędzam noce w łóżku a nie przy łóżeczku, nasłuchując czy oddycha

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 10:58   #1872
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
na kiedy masz termin?
wg OM na 25 lipca a wg usg na 28 wiec prawie to samo

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:59   #1873
Eluvtus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
to wspaniale wieści!

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Potwierdzam.
Roberta odkladałam zawsze w nocy do łóżeczka po karmieniu a Marcina się nie da. Śpi z nami, bo jak tylko próbuję go przełożyć to sie budzi i placze. Z nami spokój. Widocznie ma dużą potrzebę bliskości, czuje nasz zapach...
A może się przyzwyczaił?
Gerald to straszny przytulaczek, uwielbia być blisko nas, nawet z nami przytulony ogląda anime a przynajmniej patrzy się w ekran
Jednak, kiedy nadchodzi ostatnie trudne karmienie i zasypia, przenosimy go. Oczywiście, budzi się wtedy, ale trochę popatrzy i zaśnie. Na początku było ciężej, żalił się i trochę krzyczał, w końcu zasypiał, ale trzeba było go po kilka razy do piersi żeby był znowu spokojny.
Ma równe 6 tygodni, od końca 3 tygodnia go przyzwyczajamy, a od tygodnia jest kompletny spokój, nawet nic nie mówi

Stary 2013-12-19, 11:21   #1874
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Lezymy w szpitalu, mały pod lampami
:glasiu;
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ząb zdecydował, że dzisiaj nie boli, ale to pewnie po wczorajszej dawce: ibuprom sprint caps, ketonal, ibum i efferalganie plus antybiotyk... Ogólnie boli mnie 7 a nie 8 zmaltretowana. Dzisiaj miałam zęby czyszczone i ewidentnie przy czyszczeniu kamienia z 7 fiksowałam... Ogólnie zapłaciłam 150 zł za czyszczenie kamienia
o matko, ale kwota. z NFZ ostatnio robiłam za friko. I bodajże raz w roku masz za free

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dziękuję Kochana Poszperam jeszcze w necie i zgłoszę się do Ciebie, jeśli kupię szydełkową
Swoją drogą czy tylko ja mam dwie lewe ręce do takich rzeczy?
ine.. ja też
Cytat:
GRATULACJE

uwazaj zeby Cie gdzies nie przewiało, pogodazdradliwa ;() no i czekamy na dobre wiesci od gina

Nie cytował mi wszystko.:/

Dzidzia- SUPER!!!! że Wituś zdrów jak ryba od razu widac było ze walczy, teraz to udowadnia!! GRATULUJE i niech rośni zdrów.!!

Maomami
- kladziesz Zuzkę na łóżku? na miekkim w każdym bądź razie? Bo ja jak kłade Kacpra na brzuszku na łóżku moim to on głowkę bardzo nisko podnosi, szybciej sie denerwuje, a jak położe go u niego na materacyku w łóżeczku,albo na twardszej powierzchni [ mam takie biurko, na to kłade kołderkę zeby przypadkiem jak zarypie głową to krzywdy sobie nie zrobił- no ogólnie zabezpieczam tą jego główkę podusią, kołderką..ale zeby całą reszta była na takim twardszej powierzchni] to podnosi mi głowe dużo wyżej i na dłużej. NIe ma wtedy problemu z obracaniem jej na wszystkie strony, zadzeierania do góry itd... wiec moze ćwicz z nim na twardszej poqierzchni [ ze zdjęcia wydaje mi sie ze jej sie dupcia 'zapadła' ale moze źle mi sie wydaje, zdjęcie tak zrobione?] a poza tym sliczna Zuzinka

Beatka
- daj mu tyle roboty zeby nie mial nawet czasu pomyslec o teściowej

Kurde nie wiem co miałąm pisac i komu

Nemosek
- uper ze zdjęcia dało sie odzyskać
Miki, lusesita, Newtrend, niunia- nie wiem czy pisałam, ale śliczne nasze małe dziewczynki u nasz też był ten gość, ale nie wkur.wił wtedy...;/w sumie ne on a polozna noale

wczoraj Kacper o 19zjadł 90ml i dopiero o 5:40 zjadł kolejne 90... ogólnie wszystko super, mi sie wydaje ze choroba odchodzi, ale kto wie.. jutro sie dowiemy. . . poza tym widze jak coraz czesciej sie uśmiecha, zwłaszcza jak mówie" powiedz mama, gdzie jest mama, a gdzie tata, moze mama zjeść, a Ty odpoczniesz? " to wtedy najczesciej sie smieje... Zauważyłam też ze po godzinnej aktywności jak dam mu chwile sam na sam, to zasnie na 30 minut i znów ma energię- wtedy tak nie marudzi. . No i musze dużo do niego mówić bo widze ze przygląda sie i robi rózne minki i moze stara sie zrozumieć [wiem za wczesnie] no i uwielbiam tę jego zabawe z przewracaniem sie. Robi to coraz czesciej, ze leżąc na brzuchu odsuwa jedną rękę i automatyznie sie przewraca, chwile popatrzy i piszczy zeby go dac na brzuszek

Ogólnie nie miałam prądu, w☠☠☠☠iłam sie niesamowicie bo wczoraj kupiłam sobie kaczkę żeby zrobić wg tego przepisu przed świetami zeby sprawdzic czy mi w ogóle wyjdzie. Miałam ją robić w niedziele do klusek, no i wyobraźcie sobie, że mi sie ona rozmroziła przez tą noc [do 10:30 prądu nie miałam] i teraz musze z niej cos zrobić, a nie mam jak bo nie mam przecież piekarnika!! no i innych składników. Jestem wściekła. musze pomyślec czy do niedzieli mi w lodówce przetrzyma, czy nie... no nic, połowe jedzenia ogólnie mi sie nie nada, bo nie mam co z tym teraz zrobić- np. rozmrożone frytki męża albo inne... i dlaczego zwarcie musialo byc akurat jak zasnęlam...??
Oczywiscie wezwałam panów elektryków którzy byli, usterke naprawili i zajęło im to dosłownie 30 sekund- stówa nie moja ale jak mus to mus. ..
Stary 2013-12-19, 11:25   #1875
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
spokojnie możesz iść.
minimum 6 ty dzieciatko musi mieć,te 2 a nawet 4 tyg roznicy nie zrobi

super wiadomosc

słodziutka

hihih my tez jestesmy
http://www.galeriabobasa.com/-szpita...e%C5%9Bny.html

Gratulacje!!!!

Agnieszka będzie dobrze

Sylwia 2 - 3 dni i żółtaczka zejdzie, będzie dobrze

Domii za termin chrztu. kto wie może razem będziemy chrzcic

Sorento to się dzieciątko bawi no..

zdrówka dla chorowitków.

Jutro muszę jechać odebrać ksero mojego zaginionego L4. Miałam jechać dzisiaj ale mąż się rozchorował na dobre i wylądował w szpitalu. jaką bakterie podejrzewają.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Miki słodziutka córcia
Też planujecie chrzciny na styczeń ?

Cytat:
Tonik vitabuerlecitin czy jak sie to tam zwie Poprawi pamieć,samopoczucie,zniweczy złośliwość
(żarcik )

O to maly rozbójnik daje czadu!Jak szaleje tak już w brzuszku to co dopiero będzie później
Wędrujcie dalej może w końcu uda sie dojść na porodówkę
Polecam schody

jak ząb?

No jak nie masz czasu nie pleć organizuj sie szybko ale to już
No i racja przyłączam sie(Jasiowi i Witkowi już gratulowalam ale nie zaszkodzi jeszcze raz

Macie sie z tymi kolkami Nic nie pomaga?????
Dobry pomysł tylko jak dostała coś podobnego w prezencie to stwierdziła że pewnie jej to zaszkodzi i nawet nie próbowała tylko dała swojej siostrze

Cytat:
Byliśmy dziś u neurologa (innego) i maly jest zdrowy oczywiscie.zgoda na szczepienie jak najszybciej.

Pani doktor powiedziała, że Mały wygląda fantastycznie. Wybadała go w każdą stronę. Była zachwycona stanem skóry i reakcją ciała/odruchów. Powiedziała też, że jego spokoj to wynik ogolnego dobrobytu. Że wszystkie jego potrzeby są zaspokojone toteż je i śpi. Że jest zadbany i po prostu szczęśliwy.
Wagę ma niewielką ale z racji tego, że wyłącznie na moim mleku, i tego że rodziców ma gabarytów lilipucich, to mamy się tym nie kierować bo wszystko jest ok. Jest i będzie niewielki. Takie geny. Dziś ma 3 miesiace/korygowane 6 tygodni i waży 3540g. Na tydzień przybiera 180-200g.

Także nasz Pimpuś Was wszystkich pewnie nie dogoni . Możecie wysyłać za małe ubranka .

Ze specjalistow zostało nam kontrolne badanie słuchu i pulmonolog. Ale to tylko formalność. Witek jest zdrowy .

Bardzo Wam dziękujemy za całe wsparcie i serce, które nam ofiarowałyście przez ten cały długi czas.

Wituś silny chłopak ! Nawet nie wiesz jak się cieszę że wszystko w porządku

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Normalnie wyspalam sie dzisiaj i wstalam o 8 to sie rzadko zdarza
Przeczytalam ale nie wszystko pamietam
ABY jak podawalam mleko mrozone maly wypil mi naraz 130ml.W szoku bylam musial byc mega glodny albo tak mu smakowalo.A to bylo 2 tygodnie temu.

KYTE U nas np na uspokojenie dziala polozenie dloni na glowce i delikatne glaskanie.Czasem pol nocy tak trzymam taki nawyk powoli mi sie wyrabia

No i tez sprawdzam czy dziecko mi oddycha nieraz musze dotknac zeby sie ruszyl bo mam juz stresa
Albo w nocy zrywam sie na rowne nogi bo wydaje mi sie ze sie krztusi.Kazde kwilenie to moje oczy jak piec zlotych i pelna gotowosc.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

My mamy body spodenki dresowe bluze bawelniana i wkladam do misiowego kombinezonu lub welurowego i na to warstwa kocyka i przykrycie gondoli.Malemu jest w sam raz.Po spacerze nie jest spocony ani wyziebiony.

Zabieram sie za papiery becikowe, chce to dzisiaj zalatwic.

skad ja to znam

Cytat:
ANOULA bo mnie nurtujena zmiane sie mala w nocy zajmujecie?

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Lineczka jak Nela po szczepieniu?

Dzwonilam przed chwila, my idziemy dzisiaj na 14 do przychodni na klucie

za szczepienie

Cytat:
Pochwal nam się swoją córcią

Dziewczyny kilka dni temu pisałam Wam że mała nie chce podnosić główki i się wkurza, no to patrzcie jak wczoraj zaskoczyła mamusie, chyba z 5 minut leżała na brzuchu, podnosiła główkę, rozglądała sie, coś tam po swojemu próbowała "powiedzieć" I też ma odstające uszka, śmieje się że to jest taki mały elfik bo jej odstają tak na górze, identycznie jak mojemu mężowi, ale póki co nie dużo i dla mnie są słodziutkie te jej uszka
Zuch dziewczynka
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 11:26   #1876
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Aaby tylko musisz kupić wieksza. Ja mlodemu zamówiłam 40cm jak mial jakieś 34 i podszylam cieplym polarem. A teraz psikus-jest juz ciasnawa (glowe ma 37). Wypruje polar jak juz będzie nieco zimniej bo i tak wtedy będzie nosil ciasniejszy kombinezon z kapturem a potem to nawet spiwor.

Witek urodzil się z glowa 30cm a tu już taaaak dużo urosla

Sylwia tulam. Lekarzowi o tej kupie mówiłaś? Nie możesz siedziec z nim na oddziale?
Ściągaj mleko i podawaj butla-będzie mu latwiej zjeść. Nabierze sil a ssac nie zapomni.

Tak o tej kupce mówiłam ale jakoś się nie przejęli, nawet nic nie powiedziała, siedzę sobie u niego tylko w sumie to tak bezsensu bo on cały czas pod tymi lampami,spi i tylko na karmienie mi go wyjmują. Teraz coś długo mi go nie dają, a ściągać mleka mi nie kazali, położna stwierdziła że mam małe brodawki i on nie może zassać a mleka mam dużo, ale jakoś w domu zasysał i nie miał problemów, jedyny problem to jest taki że on wogóle nie chce jeść albo je 5min i koniec, ale tutaj tego nie rozumieją

Cytat:
ANOULA bo mnie nurtujena zmiane sie mala w nocy zajmujecie?

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Lineczka jak Nela po szczepieniu?

Dzwonilam przed chwila, my idziemy dzisiaj na 14 do przychodni na klucie

za bezbolesne szczepienie

Eh wyszlibysmy już dziś gdyby nie to że mały nie chce jeść, dobrze że walkowałam ten temat bo takto by to olali, doktor mówiła że poziom bilirubiny nie jest wysoki i że żółtaczka schodzi ale potrzymają nas do jutra przez to nie jedzenie. Ja nie wiem co się stało mojemu dziecku że przestał jeść
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 11:35   #1877
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ws. szkodliwości bujaczka. Jakoś nie zapamiętałam, że było tu pisane - o foteliku też wiem tylko z tego wątku, bo oczywiście tu o takich zaleceniach nikt nie słyszał podobnie jak o diecie matki karmiącej, werandowaniu itp.

Ja leżaczek używam sporadycznie, fotelik często na wyjścia jako zamiennik wózka, no i często sadzam małą podwyższoną na poduszce po jedzeniu, bo wydaje mi się że mniej ulewa. No i teraz zaczniemy ją nosić w nosidełku, co pewnie zgodnie z tymi zaleceniami też jest mega szkodliwe . No nic muszę zapytać lekarza, co sądzi na ten temat, aż jestem ciekawa opinii.

W ogóle to złamałam się i dziś albo jutro idę kupić kropelki na brzuszek. Nie chciałam małej szpikować lekarstwami, jak płacze wieczorem bo tak naprawdę to ja nie wiem dlaczego płacze, no ale czytam, że prawie wszystkie stosujecie różne kropelki, to też kupię i zobaczę czy pomoże na płacz, serce mi się kraje jak nie daje się uspokoić. Dziwne, że w nocy nie ma żadnych problemów, tylko zwykle wieczorem

Aha, do mamuś martwiących się czy dziecko oddycha- mam to samo i baaaaaardzo polecam monitor oddechu chyba tylko dzięki niemu spędzam noce w łóżku a nie przy łóżeczku, nasłuchując czy oddycha
nie no, jezeli nosidelko jest odpowiednie to mozna uzywac, ale tez bez przesady...
Stary 2013-12-19, 11:37   #1878
anulka2205
Wtajemniczenie

Mao Zuzinka śliczna i zuch

Niunia Hania cacy lala

Cytat:

bardzo, bardzo się cieszę

Aaby przybijam piątkę- moje libido jeszcze za Madagaskarem, igła to mój wróg nr 1 i też się męczymy z katarem już z 5 tyg się ciągnie tylko od kilku dni jakoś gorzej, bo lekko się zabarwił i jakiś gęstszy, też tak jakoś wszystko w środku, ehh, robiłam już wymaz bo mnie trafia i dziś wynik będzie to zobaczymy

Dziewczyny widziałyście zdjęcie zrobione coś ala obraz na płótnie? Mała wczoraj przydźwigała z przedszkola, fotograf im robił, extra to wygląda, serio jak malowane fajny efekt

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-12-19, 11:37   #1879
Taszanta
Zakorzenienie

Aha, dziewczyny co lepsze do do obcinania paznokci- obcinaczka, nożyczki a może pilniczek? Co stosujecie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 11:39   #1880
anulka2205
Wtajemniczenie

nożyczki, tylko nie takie wywinięte- beznadziejnie się u nas sprawdziły

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-12-19, 11:40   #1881
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
nie no, jezeli nosidelko jest odpowiednie to mozna uzywac, ale tez bez przesady...
No właśnie dziś będę testować pierwszy raz

Stary 2013-12-19, 11:45   #1882
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

Maomami
- kladziesz Zuzkę na łóżku? na miekkim w każdym bądź razie? Bo ja jak kłade Kacpra na brzuszku na łóżku moim to on głowkę bardzo nisko podnosi, szybciej sie denerwuje, a jak położe go u niego na materacyku w łóżeczku,albo na twardszej powierzchni [ mam takie biurko, na to kłade kołderkę zeby przypadkiem jak zarypie głową to krzywdy sobie nie zrobił- no ogólnie zabezpieczam tą jego główkę podusią, kołderką..ale zeby całą reszta była na takim twardszej powierzchni] to podnosi mi głowe dużo wyżej i na dłużej. NIe ma wtedy problemu z obracaniem jej na wszystkie strony, zadzeierania do góry itd... wiec moze ćwicz z nim na twardszej poqierzchni [ ze zdjęcia wydaje mi sie ze jej sie dupcia 'zapadła' ale moze źle mi sie wydaje, zdjęcie tak zrobione?] a poza tym sliczna Zuzinka

wczoraj Kacper o 19zjadł 90ml i dopiero o 5:40 zjadł kolejne 90... ogólnie wszystko super, mi sie wydaje ze choroba odchodzi, ale kto wie.. jutro sie dowiemy. . . poza tym widze jak coraz czesciej sie uśmiecha, zwłaszcza jak mówie" powiedz mama, gdzie jest mama, a gdzie tata, moze mama zjeść, a Ty odpoczniesz? " to wtedy najczesciej sie smieje... Zauważyłam też ze po godzinnej aktywności jak dam mu chwile sam na sam, to zasnie na 30 minut i znów ma energię- wtedy tak nie marudzi. . No i musze dużo do niego mówić bo widze ze przygląda sie i robi rózne minki i moze stara sie zrozumieć [wiem za wczesnie] no i uwielbiam tę jego zabawe z przewracaniem sie. Robi to coraz czesciej, ze leżąc na brzuchu odsuwa jedną rękę i automatyznie sie przewraca, chwile popatrzy i piszczy zeby go dac na brzuszek

Ogólnie nie miałam prądu, w☠☠☠☠iłam sie niesamowicie bo wczoraj kupiłam sobie kaczkę żeby zrobić wg tego przepisu przed świetami zeby sprawdzic czy mi w ogóle wyjdzie. Miałam ją robić w niedziele do klusek, no i wyobraźcie sobie, że mi sie ona rozmroziła przez tą noc [do 10:30 prądu nie miałam] i teraz musze z niej cos zrobić, a nie mam jak bo nie mam przecież piekarnika!! no i innych składników. Jestem wściekła. musze pomyślec czy do niedzieli mi w lodówce przetrzyma, czy nie... no nic, połowe jedzenia ogólnie mi sie nie nada, bo nie mam co z tym teraz zrobić- np. rozmrożone frytki męża albo inne... i dlaczego zwarcie musialo byc akurat jak zasnęlam...??
Oczywiscie wezwałam panów elektryków którzy byli, usterke naprawili i zajęło im to dosłownie 30 sekund- stówa nie moja ale jak mus to mus. ..
Tak tak kłade ją raczej na twardszych powierzchniach, tutaj zdjęcie zrobione akurat na przewijaku więc troche miękko i dupcia się jej na bok przechyliła
Jak Ci Kacperek dał pospać

Mała je mleczko i idziemy na chwile na polko

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Aha, dziewczyny co lepsze do do obcinania paznokci- obcinaczka, nożyczki a może pilniczek? Co stosujecie?
my obcinamy nożyczkami

Stary 2013-12-19, 11:59   #1883
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Nie martw się, ja też nie mam żadnych zdolności. Jak przyjdzie mi uczyć Igusię coś nauczyć malować to sama będę się musiała najpierw nauczyć

Sylwia, ściągaj koniecznie mleko bo Ci się zastój jeszcze zrobi...

Dzidzia, tak Cię czytam i strasznie się cieszę że jesteś z nami. Ciągniemy z Ciebie informacje jak odkurzacze i tak się cieszę że Witek zdrowy!

Kyte, a może nie noś na rękach małej tylko połóż ją obok siebie gdzieś w rożku, obejmij ramieniem i głaszcz, śpiewaj, mów do niej. Też będzie wtedy blisko Ciebie a nie będziesz musiała jej nosić. U mnie to czasami działa.

Dzisiaj idziemy do przychodni się zważyć w końcu bo wczoraj była u mnie pediatra na wizycie patronażowej ale nie miała wagi. Była też wczoraj położna- znowu 2 godz siedziała gaduła. Ale bardzo fajna babka

U mnie to nie działa
Cytat:
GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ale Ci zazdroszczę [po cichu]
Ty wiesz że ja też?
Cytat:
Ja mam i nie użyłam ani razu Tzn. raz użyłam ale się przekręcił na pampersie i zaczął mi piszczeć a mała akurat zasnęła,więc zdjęłam i już nie użyłam więcej.
Jestem dziś padnięta, napiłabym się kawki z mlekiem...no taką mam ochotę..
I w ogóle dostałam mój pierwszy okres
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 12:04   #1884
ryba91
Zakorzenienie

mao- Kacper pospał, matka średnio troche problemow i ciężko zasnąć;p

kupilam Kacprow witaminki w kroplach z dozownikiem nie dosc ze tansze to jakos lepiej sie je apkikuje, bo maly zasysa ta kancowke od 'pompki' ;p wiec nic nie wyleci z buziaka

Taszanta
- na poczatku obcinaczka a teraz nożyczki z zaokrąglonymi końcówkami
Stary 2013-12-19, 12:29   #1885
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
:glasiu;

o matko, ale kwota. z NFZ ostatnio robiłam za friko. I bodajże raz w roku masz za free

ine.. ja też

uwazaj zeby Cie gdzies nie przewiało, pogodazdradliwa ;() no i czekamy na dobre wiesci od gina

Nie cytował mi wszystko.:/

Dzidzia- SUPER!!!! że Wituś zdrów jak ryba od razu widac było ze walczy, teraz to udowadnia!! GRATULUJE i niech rośni zdrów.!!

Maomami

Beatka
- daj mu tyle roboty zeby nie mial nawet czasu pomyslec o teściowej

Kurde nie wiem co miałąm pisac i komu

Nemosek
- uper ze zdjęcia dało sie odzyskać
Miki, lusesita, Newtrend, niunia- nie wiem czy pisałam, ale śliczne nasze małe dziewczynki u nasz też był ten gość, ale nie wkur.wił wtedy...;/w sumie ne on a polozna noale

ojeej ale się Wam zrobiło z tym prądem Może da się to jedzenie jakoś uratować jeszcze

Cytat:
GRATULACJE

Tak jak dziewczyny też Ci po cichu zazdroszczę
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 12:35   #1886
maomami
Wtajemniczenie

Dziewczyny godzinka na spacerze dzisiaj nie będzie za długo?? U mnie jest -2,5, ogólnei nie jest źle bo nie wieje, jest mgła ale nie jest jakoś mega wilgotno i nie przyjemnie

Stary 2013-12-19, 12:41   #1887
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny godzinka na spacerze dzisiaj nie będzie za długo?? U mnie jest -2,5, ogólnei nie jest źle bo nie wieje, jest mgła ale nie jest jakoś mega wilgotno i nie przyjemnie
a u mnie słonce takie ze hej

jak nie pada i nie wieje to bym szła na godiznkę spokojnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 13:10   #1888
Taszanta
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi ws. paznokci, czyli nożyczki przeważają

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
U mnie to nie działa

Ty wiesz że ja też?

Ja mam i nie użyłam ani razu Tzn. raz użyłam ale się przekręcił na pampersie i zaczął mi piszczeć a mała akurat zasnęła,więc zdjęłam i już nie użyłam więcej.
Hehe, u nas alarm się włącza kilka razy na dzień, bo zapominamy wyłączyć jak małą wyjmujemy z łóżeczka no ale komfort psychiczny jak idę spać i włączam to ustrojstwo BEZCENNY

Poszłam do apteki i przy okazji wypróbowałam to ten trykot ( już go kiedyś pokazywałam)
http://www.babymaxi.com/134-tricot-slen

Chciałam przetestować, bo chcemy używać w Tunezji. Helenka zaakceptowała, ja mniej zadowolona, bo wróciłam strasznie zmachana, normalnie przypomniałam końcówkę ciąży zupełnie nie mam kondycji, coś widzę że TŻ będzie z tym trykotem biegał, niech wreszcie zobaczy jak to jest być w ciąży

Stary 2013-12-19, 13:12   #1889
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Kilka dni i też zacznie się dźwigać. Zuzka kilka dni temu się wkurzała a teraz zaczyna to chyba lubić
Oby

Cytat:
Aaby, może ma odstające po listonoszu
Ciiii

Cytat:
też nie lubię pisać z telefonu
I ja

Cytat:
Uważaj na wirusiska, bo latają wokół i tylko czekają!
A tak w ogóle to GRATULUJĘ, bo w tym gąszczu zapomniałam!

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Aaby przybijam piątkę- moje libido jeszcze za Madagaskarem, igła to mój wróg nr 1 i też się męczymy z katarem już z 5 tyg się ciągnie tylko od kilku dni jakoś gorzej, bo lekko się zabarwił i jakiś gęstszy, też tak jakoś wszystko w środku, ehh, robiłam już wymaz bo mnie trafia i dziś wynik będzie to zobaczymy

Jestem ciekawa, czy coś Wam wyjdzie na wymazie.

Cytat:
kupilam Kacprow witaminki w kroplach z dozownikiem nie dosc ze tansze to jakos lepiej sie je apkikuje, bo maly zasysa ta kancowke od 'pompki' ;p wiec nic nie wyleci z buziaka
rybko, a tam nie ma nic o trzymaniu końcówki sterylnej i nie dotykania nią buzi?

Mam dziś zdecydowanie zły dzień
Wszystko mnie wkurza, Mała cały czas strasznie marudzi i non stop chce jeść - a jak ją przystawiam, to poje chwilę i kończy. Jakby nie mogła najeść się raz, a porządnie
Moja frustracja osiągnęła taki stopień, że nawet nakrzyczałam na ręcznik Tak, źle ze mną
W dodatku przyszły zamówione na allegro lampki z ikei i część przyssawek jest powyginana i nijak nie idzie tego przykleić do szyby. I ogólnie do jakoś tak. Aż się popłakałam jak pisałam smsa do męża...
To się chyba nazywa zmęczenie.

Dziewczyny stosujące Ziajkę natłuszczającą do kąpieli - jesteście zadowolone? Można ją wlewać do wody, czy trzeba nią myć malucha?
Kończy nam się drugie opakowania Oilatum i chcę zrezygnować z emolientu i o tej Ziajce właśnie myślałam. Mąż dziś będzie na stoisku Ziaji to może kupić tylko pytanie, czy warto

Nina ma znów zapchany nosek. Idę z odsieczą.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 13:14   #1890
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
wg OM na 25 lipca a wg usg na 28 wiec prawie to samo
ciesze się Twoim szczęściem
uważaj teraz na siebie i dbaj o siebie i maleństwo

u nas tragedia... kupy nie chcą iść, wczoraj ryk, dzisiaj ryk...
serce mi pęka, jak mały płacze.
próbujemy cały czas wode z cukrem, taką letnią, rumianek, dopajamy go na maks, masujemy brzuszek, były dzisiaj bąki i 1 normalna kupa, mam nadzieje że już będzie lepiej.
kurde, jakby mi ktoś powiedział że niemowlak może mieć zatwardzenie, to zaczełabym się śmiać z niedowierzania
mam zapas czopkow glicerynowych dla Gabrielka, jak znów coś będzie nie tak, dam mu

Kyte bardzo Ci współczuję
buziak dla małej i Ciebie kiedyś te dziadostwa przejdą, pamiętaj o tym

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości