Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę:
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki 13 28,89%
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie 0 0%
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy 0 0%
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las 0 0%
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! 17 37,78%
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! 7 15,56%
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! 6 13,33%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 4,44%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 13:17   #1891
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII

Dzięki za rady dotyczące ubierania. Z mojego spaceru wiele dziś nie wyszło, bo poszłam do tej przychodni zważyć małą i czekałam tam chyba z godzinę, po czym się dowiedziałam, że mają jakieś zebranie i "trzeba czekać". To zabrałam d*** w troki i sobie poszłam. Ale że mała zaraz głodna była więc już na spacer nie starczyło czasu. Ale nie ma tego złego... Czekała ze mną babka i poleciła mi położną, od której można wagę niemowlęcą pożyczyć. 30 zł za pierwszy dzień i każdy kolejny to 1 zł. Więc chyba pożyczę i nie będę się do przychodni musiała fatygować i czekać nie wiadomo ile.
Stary 2013-12-19, 13:22   #1892
maomami
Wtajemniczenie

Mała sobie śpi i puszcza bączki nigdy nie sądziłam że bączki tak będą cieszyć. Jeszcze żeby zwykła kupka była bo coś od wczoraj takie twardziuchy i malutko i widze że małą to trochę męczy

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 13:25   #1893
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Mała sobie śpi i puszcza bączki nigdy nie sądziłam że bączki tak będą cieszyć. Jeszcze żeby zwykła kupka była bo coś od wczoraj takie twardziuchy i malutko i widze że małą to trochę męczy
mnie też to dzisiaj cieszy, juz rozumiem jak kupa czy bąk może cieszyć

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 13:29   #1894
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Aha, dziewczyny co lepsze do do obcinania paznokci- obcinaczka, nożyczki a może pilniczek? Co stosujecie?
nożyczki
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
I w ogóle dostałam mój pierwszy okres
już?
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dziewczyny stosujące Ziajkę natłuszczającą do kąpieli - jesteście zadowolone? Można ją wlewać do wody, czy trzeba nią myć malucha?
Kończy nam się drugie opakowania Oilatum i chcę zrezygnować z emolientu i o tej Ziajce właśnie myślałam. Mąż dziś będzie na stoisku Ziaji to może kupić tylko pytanie, czy warto
ja używałam Ziajkę na początku i zrezygnowałam z niej bo wydawało mi się że po niej nam się skóra łuszczy bardziej, umyłam ją ze 2 razy w J&J [dostałam już jakiś czas temu] fajny jest ten płyn i włoski po nim się tak nie przetłuszczały ale przerzuciliśmy się na Emolium
ja nalewałam do wody bo ona nie jest z pompką

i w ogóle pediatra zaleciła nam smarowanie buźki jakimś kremem do skóry wrażliwej Emolium albo jakimś na A.. dla dzieci
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 13:34   #1895
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja używałam Ziajkę na początku i zrezygnowałam z niej bo wydawało mi się że po niej nam się skóra łuszczy bardziej, umyłam ją ze 2 razy w J&J [dostałam już jakiś czas temu] fajny jest ten płyn i włoski po nim się tak nie przetłuszczały ale przerzuciliśmy się na Emolium

i w ogóle pediatra zaleciła nam smarowanie buźki jakimś kremem do skóry wrażliwej Emolium albo jakimś na A.. dla dzieci
Nie pocieszyłaś mnie
To proszę o opinie nt. Ziajki i ewentualnie Babydream (bo wiem, że sporo z Was stosuje).

Co do smarowania buzi, to ja smaruję 2x dziennie Allerco - od czasu, kiedy była cała wysypana Bardzo ładnie łagodzi

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 13:40   #1896
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam dziś zdecydowanie zły dzień
Wszystko mnie wkurza, Mała cały czas strasznie marudzi i non stop chce jeść - a jak ją przystawiam, to poje chwilę i kończy. Jakby nie mogła najeść się raz, a porządnie
Moja frustracja osiągnęła taki stopień, że nawet nakrzyczałam na ręcznik Tak, źle ze mną
W dodatku przyszły zamówione na allegro lampki z ikei i część przyssawek jest powyginana i nijak nie idzie tego przykleić do szyby. I ogólnie do jakoś tak. Aż się popłakałam jak pisałam smsa do męża...
To się chyba nazywa zmęczenie.

Dziewczyny stosujące Ziajkę natłuszczającą do kąpieli - jesteście zadowolone? Można ją wlewać do wody, czy trzeba nią myć malucha?
Kończy nam się drugie opakowania Oilatum i chcę zrezygnować z emolientu i o tej Ziajce właśnie myślałam. Mąż dziś będzie na stoisku Ziaji to może kupić tylko pytanie, czy warto

Zły dzień minie i jutro już będzie lepiej

My używamy emolium a teraz jak nam się skończyło to mamy https://www.google.pl/search?q=p%C5%82yn+do+myc ia+dla+dzieci+kamille&cli ent=firefox-a&hs=M4z&rls=org.mozilla: plfficial&source=lnms&t bm=isch&sa=X&ei=lfayUpinN IzQ7AbwioDYDQ&ved=0CAkQ_A UoAQ&biw=1440&bih=763#fac rc=_&imgdii=_&imgrc=xdwHU ga3cam0kM%3A%3B6Kmlb7m8U8 2mtM%3Bhttp%253A%252F%252 Fsklep.bebeclub.pl%252F20 4-655-thickbox%252Fplyn-do-kapieli-dla-niemowlat-bubchen-400ml.jpg%3Bhttp%253A%252 F%252Fsklep.bebeclub.pl%2 52Fmydla-szampony-plyny-do-kapieli%252F204-plyn-do-kapieli-dla-niemowlat-bubchen-400ml.html%3B650%3B650 a używałam też raz z johnsona takie co dostałam próbki na warsztatach i mała nie miała po nich żadnego uczulenia więc są ok. A z ziajki kupiłam kremik natłuszczający i jak posmarowałam raz małą to wyszło jej uczulenie, może spróbuje jeszcze raz bo wtedy karmiłam piersią i może to było od czegoś co zjadłam a w sumei później nie sprawdzałam
Cytat:
nożyczki

już?

A może Atoperal Baby?

Stary 2013-12-19, 13:45   #1897
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Oby

Ciiii

I ja

Uważaj na wirusiska, bo latają wokół i tylko czekają!
A tak w ogóle to GRATULUJĘ, bo w tym gąszczu zapomniałam!

Jestem ciekawa, czy coś Wam wyjdzie na wymazie.

rybko, a tam nie ma nic o trzymaniu końcówki sterylnej i nie dotykania nią buzi?

Wszystko mnie wkurza, Mała cały czas strasznie marudzi i non stop chce jeść - a jak ją przystawiam, to poje chwilę i kończy. Jakby nie mogła najeść się raz, a porządnie
Moja frustracja osiągnęła taki stopień, że nawet nakrzyczałam na ręcznik Tak, źle ze mną
W dodatku przyszły zamówione na allegro lampki z ikei i część przyssawek jest powyginana i nijak nie idzie tego przykleić do szyby. I ogólnie do jakoś tak. Aż się popłakałam jak pisałam smsa do męża...

Nina ma znów zapchany nosek. Idę z odsieczą.
humorkiem dziś sobie dorównujemy..
Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
ciesze się Twoim szczęściem
uważaj teraz na siebie i dbaj o siebie i maleństwo

u nas tragedia... kupy nie chcą iść, wczoraj ryk, dzisiaj ryk...
serce mi pęka, jak mały płacze.
próbujemy cały czas wode z cukrem, taką letnią, rumianek, dopajamy go na maks, masujemy brzuszek, były dzisiaj bąki i 1 normalna kupa, mam nadzieje że już będzie lepiej.
kurde, jakby mi ktoś powiedział że niemowlak może mieć zatwardzenie, to zaczełabym się śmiać z niedowierzania
mam zapas czopkow glicerynowych dla Gabrielka, jak znów coś będzie nie tak, dam mu

Kyte bardzo Ci współczuję
buziak dla małej i Ciebie kiedyś te dziadostwa przejdą, pamiętaj o tym
Pediatra na zatwardzenia polecała duphalac, może wypróbuj?
U Was też to PRZEJDZIE,pamiętaj BYLE DO 3 MIESIĄCA
Cytat:
nożyczki

już?

No tak, 22-go mija mi 6 tygodni połogu.A co?źle coś?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 13:49   #1898
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pocieszyłaś mnie
To proszę o opinie nt. Ziajki i ewentualnie Babydream (bo wiem, że sporo z Was stosuje).

Co do smarowania buzi, to ja smaruję 2x dziennie Allerco - od czasu, kiedy była cała wysypana Bardzo ładnie łagodzi
znaczy powiem Ci tak, Ziajka jest fajna i faktycznie natłuszcza aaale u nas to i tak ta skóka się łuszczy więc to nie z racji używania tego płynu [bo wtedy nie wiedziałam ze taki problem nie tylko ja będe miała z tą łuszczącą się skórą
Cytat:
A może Atoperal Baby?
o właśnie ten

moje dziecię ma krótkie rączki :P założyłam jej bluzeczkę rozmiar 62 w długości jest idealna a rękawy za długie i przy wszystkich ubrankach rękawki są za długie i musze zawijać

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
nie nie tylko jestem zdziwiona że to już, bo u mnie 6 tygodni mija dzisiaj i okresu ani widu ani słychu i się nie zapowiada że będzie, myślałam że zwykle jest tak że jak się karmi piersią to tego okresu nie ma dosyć długo, dlatego jestem zdziwiona

chociaż mi ginka powiedziała o anty że najlepiej właśnie po tych 6 tygodniach brać tabletki bo ok.8-10 tygodnia po połogu może pojawić się owulacja
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-19, 13:51   #1899
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Oby

Ciiii

I ja

Uważaj na wirusiska, bo latają wokół i tylko czekają!
A tak w ogóle to GRATULUJĘ, bo w tym gąszczu zapomniałam!

Jestem ciekawa, czy coś Wam wyjdzie na wymazie.

rybko, a tam nie ma nic o trzymaniu końcówki sterylnej i nie dotykania nią buzi?

Nina ma znów zapchany nosek. Idę z odsieczą.
Ja stosuję Ziajk4. Dla nas super. Wlewasz 1nakretke do wody. wyleczyła suchą skórę u Milosza w kilka dni. Jak mam atak alergii skórnej to sama się w niej kąpię

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 13:54   #1900
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
chociaż mi ginka powiedziała o anty że najlepiej właśnie po tych 6 tygodniach brać tabletki bo ok.8-10 tygodnia po połogu może pojawić się owulacja
Nam na SR mówili że jeżeli karmi się tylko i wyłącznie piersią to ta antykoncepcja naturalna podobno jest - ja i tak niedowiarek więc na żywioł bym napewno nie szła- a jak się już miesza albo tylko butla to krócej. Noi z tym okresem też mówili że różnie bo czasami jest tak że normalnie się pojawia a czasami przez cały okres karmienia nie ma okresu

Stary 2013-12-19, 13:56   #1901
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pocieszyłaś mnie

ja teraz używam z babydream płynu oraz kremik do buźki[ mialam zmieniać, aczkolwiek wyczytałam ze wystarczy po prostu wczesnije smarować;p ], jestem zadowolona jeśli chodzi o ziajkę mam kremik natłuszczający i jestem zadowolona i jak mi sie skończą inne kremiki to kupie cała serię ziajki bo mi odpowiadają i Kacperkowi tak samo

Co do pompki- ja zawsze po zastoowaniu przelewam końcówkę wrzątkiem i przed samym użyciem tak samo. tak samo robie ze strykawką czy łyżeczką na leki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 13:57   #1902
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Nam na SR mówili że jeżeli karmi się tylko i wyłącznie piersią to ta antykoncepcja naturalna podobno jest - ja i tak niedowiarek więc na żywioł bym napewno nie szła- a jak się już miesza albo tylko butla to krócej. Noi z tym okresem też mówili że różnie bo czasami jest tak że normalnie się pojawia a czasami przez cały okres karmienia nie ma okresu
akurat w to że naturalna antykoncepcja jest podczas karmienia piersią to nie wierzę, bo mam koleżankę która urodziła się na koniec stycznia a jej brat na koniec grudnia, więc sorry memory ale akurat to jakaś bujda jest bo znam więcej takich przypadków
i też na żywioł bym nie poszła [no poszliśmy raz czy dwa teraz, ale więcej już nie ma szans]

powiedziałam Neli że jest osiołek bo tak kwiczy a ona zaczęła się krzywiśc i piszczeć do płaczu a jak powiedziałam że jest księżniczką to się uśmiechać zaczęła co za zbieg okoliczności

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-12-19 o 13:59
Stary 2013-12-19, 13:57   #1903
nasturcja7667
Zadomowienie

Co do Babydream to teraz mam naprzemian z Ziajka. Jest ok. Tylko szybko się zużywa strasznie. A ten krem co masz AABY to pomaga faktycznie na wysypkę na buzi? Bo muszę. Miłkowi jakiś sprawić dobry.
Coś polecacie?

Wybaczcie błędy, ale pisze z telefonu...

nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 13:57   #1904
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
znaczy powiem Ci tak, Ziajka jest fajna i faktycznie natłuszcza aaale u nas to i tak ta skóka się łuszczy więc to nie z racji używania tego płynu [bo wtedy nie wiedziałam ze taki problem nie tylko ja będe miała z tą łuszczącą się skórą

o właśnie ten

moje dziecię ma krótkie rączki :P założyłam jej bluzeczkę rozmiar 62 w długości jest idealna a rękawy za długie i przy wszystkich ubrankach rękawki są za długie i musze zawijać

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

nie nie tylko jestem zdziwiona że to już, bo u mnie 6 tygodni mija dzisiaj i okresu ani widu ani słychu i się nie zapowiada że będzie, myślałam że zwykle jest tak że jak się karmi piersią to tego okresu nie ma dosyć długo, dlatego jestem zdziwiona

Yyyy to ja jestem 13 tygodni po porodzie i o miesiączce ani nie pomyślałam Nawet mi to na rękę że nic ze mnie nie leci i że brzuch mnie nie boli

Dzidzia mam do Ciebie pytanie. Kiedy Jaś nie mógł zrobić kupki podawałam mu czopki glicerolowe czy jakoś tak ostatnio pani doktor powiedziała mi że absolutnie żadnych czopków bo jelitka same muszą sobie ze wszystkim poradzić i kupka musi sama wyjść. Napisz mi proszę co mogę podawać Jaśkowi co nie rozreguluje jego jelit ? Szkoda mi go kiedy się tak strasznie męczy i płacze .

A co do kupy... po kilku dniach się Jaśkowi tyle nazbierało że 4 pampersy zużyliśmy bo aż burtowało

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-12-19 o 14:03
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 14:07   #1905
lineczka1989
Zakorzenienie

o jakim kremie z BD piszecie?

Nela 5/11/13

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 14:07   #1906
ryba91
Zakorzenienie

dokłądnie, tak jak nasturcja stwierdzam że babydream sie szybciej zużywa... :P

domii- hmm..ja nie dzidzia, ale wypowiem sie .. co do kupek to wiem że dzidzia termometr polecała, ale w sumie to też ingerencja wiec ja nie wiem czy mozna, a ja ze swojej strony polecam herbatke. U nas na początku po koperku kupsztale takie że hoho,, a teraz piejmy rumianek i kupki tez szły..Od dwóch dni nie podawałam nic oprócz zwykłej wody, kupki brak, męczył sie prezył ale nie płakał... dzisiaj dałam 20ml rumianku i kupka była- nie wiem czy zbieg okolicznosci, ale zadziałało
Stary 2013-12-19, 14:09   #1907
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
dokłądnie, tak jak nasturcja stwierdzam że babydream sie szybciej zużywa... :P

domii- hmm..ja nie dzidzia, ale wypowiem sie .. co do kupek to wiem że dzidzia termometr polecała, ale w sumie to też ingerencja wiec ja nie wiem czy mozna, a ja ze swojej strony polecam herbatke. U nas na początku po koperku kupsztale takie że hoho,, a teraz piejmy rumianek i kupki tez szły..Od dwóch dni nie podawałam nic oprócz zwykłej wody, kupki brak, męczył sie prezył ale nie płakał... dzisiaj dałam 20ml rumianku i kupka była- nie wiem czy zbieg okolicznosci, ale zadziałało
Ja na początku też podawałam herbatkę koperkową, później wyczytałam tutaj że dziewczyny bardziej polecają herbatkę rumiankową więc zakupiłam i przerzuciłam się z koperku na rumianek, podaję mu codziennie i raz się uda że kupalek jest a raz niestety nie. Dziś też wypił dość sporo rumianku i go puściło
Stary 2013-12-19, 14:19   #1908
Eluvtus
Zakorzenienie

Aaby, my używamy oliwki bd, i dla nas jest bardzo dobra i bardzo wydajna, bo tylko do kąpieli. To zdecydowanie nam wystarcza, suche skórki odeszły szybko, a teraz skóra jest w cudownym stanie

Stary 2013-12-19, 14:31   #1909
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ja na początku też podawałam herbatkę koperkową, później wyczytałam tutaj że dziewczyny bardziej polecają herbatkę rumiankową więc zakupiłam i przerzuciłam się z koperku na rumianek, podaję mu codziennie i raz się uda że kupalek jest a raz niestety nie. Dziś też wypił dość sporo rumianku i go puściło
ale dzieci chyba dziennie kupki nie musza robic nie? jest jakas norma? no co innego jak sie meczy itdd...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 14:32   #1910
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
humorkiem dziś sobie dorównujemy..

Pediatra na zatwardzenia polecała duphalac, może wypróbuj?
U Was też to PRZEJDZIE,pamiętaj BYLE DO 3 MIESIĄCA

tylko to mnie pociesza, byle te 3 miechy

ja nie wiem czy znajde w uk ten lek buuu

ja obcinam moimi cążkami do skórek, wygodnie i szybko manewruje nimi, tylko jak mały smacznie śpi. co 4 dni obcinam, tak szybko rosną.
wszystkie te nożyczki to nie na moje ręce

Ani

Stary 2013-12-19, 14:33   #1911
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Yyyy to ja

Dzidzia mam do Ciebie pytanie. Kiedy Jaś nie mógł zrobić kupki podawałam mu czopki glicerolowe czy jakoś tak ostatnio pani doktor powiedziała mi że absolutnie żadnych czopków bo jelitka same muszą sobie ze wszystkim poradzić i kupka musi sama wyjść. Napisz mi proszę co mogę podawać Jaśkowi co nie rozreguluje jego jelit ? Szkoda mi go kiedy się tak strasznie męczy i płacze .
Ja nie doktor, ale też tak uważam, że nie ma co w maleństwo lekarstw ładować, bo to wszystko się tam dopiero rozwija . To znaczy uważałam, bo jak pisałam, złamałam się i kupię kropelki na brzuszek, też już nie mogę, jak tak czasami strasznie płacze

Tylko u nas to na pewno nie z powodu kupek, u mnie święto jak jest pampers tylko zasikany

W ogóle pytałam w aptece o implant antykoncepcyjny ( to znaczy chciałam się zorientować w cenie), a kobieta mi mówi, że implanty wykupione i nawet zamówić się nie da chwilowo

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 14:36   #1912
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Paula ciemię ma różne napiecie w roznych porach dnia i u różnych osobnikow. Dużo zależy od ciśnienia. Nie bilabym na alarm ale nie chce też byś cos przegapila. Nie masz możliwości zadzwonić na oddzial?

Dzięki za odpowiedź
Nie panikuję, bo mała się ma dobrze i nic jej nie dolega, zachowuje się jak zawsze....
Na oddział nie bardzo, bo półtora miesiąca temu mała wyszła i tak głupio mi tam by było zadzwonić. Dzwoniłam do lekarza o 11 i babka w recepcji kazała zadzwonić przed 13, no to oczywiście dryndnęłam ale dr był zajęty wziął mój nr i ma oddzwonić - do tej pory czekam

Cytat:

[FONT="Arial Narrow"]U nas wczoraj zauważyłam to samo Ale fakt, że robiła bardzo dużo kupek, może od tego. No i jest podziębiona. Będę obserwować.
I jak dzisiaj? Dalej ma tak samo?
U Mai na leżąco jest normalnie, tylko jak ją pionowo trzymam to trochę wklęsłe

Oby katarek Nince przeszedł
Jutro na pewno będzie lepiej, pewnie masz chwilowy spadek formy

Cytat:
Pochwal nam się swoją córcią

Dziewczyny kilka dni temu pisałam Wam że mała nie chce podnosić główki i się wkurza, no to patrzcie jak wczoraj zaskoczyła mamusie, chyba z 5 minut leżała na brzuchu, podnosiła główkę, rozglądała sie, coś tam po swojemu próbowała "powiedzieć" I też ma odstające uszka, śmieje się że to jest taki mały elfik bo jej odstają tak na górze, identycznie jak mojemu mężowi, ale póki co nie dużo i dla mnie są słodziutkie te jej uszka
pięknie trzyma główkę

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Aha, dziewczyny co lepsze do do obcinania paznokci- obcinaczka, nożyczki a może pilniczek? Co stosujecie?
Ja używam nożyczek

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
tylko to mnie pociesza, byle te 3 miechy

ja nie wiem czy znajde w uk ten lek buuu

ja obcinam moimi cążkami do skórek, wygodnie i szybko manewruje nimi, tylko jak mały smacznie śpi. co 4 dni obcinam, tak szybko rosną.
wszystkie te nożyczki to nie na moje ręce
Duphalac jest w Ie to u Was pewnie też
Można go podawać maluchom od 1 miesąca.
Stary 2013-12-19, 14:40   #1913
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
o jakim kremie z BD piszecie?
ja używam z BD :
- krem na zimno i wiatr
-krem na odparzenia- ale nie mialaam okazji wypróbować
- plyn do kąpieli
- imam nawet puder- dostalam akurat ale użyłam raz zamiast maki na fałdce przy szyi i było po ok

reszte kosmetykow mam z Ziajki

u mnie na stoisku Ziajki ceny sa bardzo przystępne, w ross droższe o jakies 20% a na niektoruch produktach do 30 nawet..
Stary 2013-12-19, 14:44   #1914
maomami
Wtajemniczenie

To chyba i ja musze spróbować dać małej rumianek jakoś raz na dwa dni bo dzisiaj i wczoraj pije tylko wodę i kupki twardziutkie, popołudniu jej dam rumianek to mam nadzieje ze wieczorem jeszcze ruszy kupka.

Kurcze dziewczyny strasznie mnie coś boli, raczej nie jajnik nei wiem co to. Po lewej stronie tak na wysokości kości biodrowej nawet bardzo blisko niej, zwłaszcza jak siadam jak się schylam, przy sikaniu tez ale mniej, ogólnie jak przyciągam lewą nogę, jak chodze to też i nie wiem co to a boli od wczoraj cholernie

Stary 2013-12-19, 14:45   #1915
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
ale dzieci chyba dziennie kupki nie musza robic nie? jest jakas norma? no co innego jak sie meczy itdd...
Tak ja wiem że nie musi być codziennie. Pani doktor mówiła że od 3 do 10 dni choć wydaje mi się że to 10 dni to zdecydowanie za dużo . W każdym bądź razie nie przejmowałabym się gdyby on się nie męczył
Stary 2013-12-19, 14:46   #1916
ryba91
Zakorzenienie

a to zawsze jest powiedziane ze sprawy brzuszkowe sa tylko do 3 miesiąca?????
Stary 2013-12-19, 14:46   #1917
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam

Dzięki za odpowiedź
Nie panikuję, bo mała się ma dobrze i nic jej nie dolega, zachowuje się jak zawsze....
Na oddział nie bardzo, bo półtora miesiąca temu mała wyszła i tak głupio mi tam by było zadzwonić. Dzwoniłam do lekarza o 11 i babka w recepcji kazała zadzwonić przed 13, no to oczywiście dryndnęłam ale dr był zajęty wziął mój nr i ma oddzwonić - do tej pory czekam

I jak dzisiaj? Dalej ma tak samo?
U Mai na leżąco jest normalnie, tylko jak ją pionowo trzymam to trochę wklęsłe

Oby katarek Nince przeszedł
Jutro na pewno będzie lepiej, pewnie masz chwilowy spadek formy

pięknie trzyma główkę

Ja używam nożyczek

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Duphalac jest w Ie to u Was pewnie też
Można go podawać maluchom od 1 miesąca.
o dzięki za info, właśnie na zakupy wychodzimy i zapytam w aptece

Ani

Stary 2013-12-19, 14:49   #1918
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
ja używam z BD :
- krem na zimno i wiatr
-krem na odparzenia- ale nie mialaam okazji wypróbować
- plyn do kąpieli
- imam nawet puder- dostalam akurat ale użyłam raz zamiast maki na fałdce przy szyi i było po ok

reszte kosmetykow mam z Ziajki

u mnie na stoisku Ziajki ceny sa bardzo przystępne, w ross droższe o jakies 20% a na niektoruch produktach do 30 nawet..
Aaaaaaaa właśnie wiem co miałam Was pytać już chyba od kilku dni. Jakoś się przyzwyczaiłam że po przebraniu pampka smaruje/ posypuje małej pupcie mąką ziemniaczaną, mamy pod ręką od momentu odparzenia i tak w sumie została a ja się jakoś przyzwyczaiłam, nie daje oczywiście jakoś bardzo dużo. I tu moje pytanie czy można tak mąki używać na co dzień czy tylko przy odparzeniach??

Stary 2013-12-19, 14:54   #1919
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Tak ja wiem że nie musi być codziennie. Pani doktor mówiła że od 3 do 10 dni choć wydaje mi się że to 10 dni to zdecydowanie za dużo . W każdym bądź razie nie przejmowałabym się gdyby on się nie męczył
wiesz co.. ja robie tak raz dziennie jak tak do 19tej kupki nie ma to podciagam body i tak jak wskazówki zegara idą robie "masaż" brzuszka, naciskam, masuje,popukuje...potem podciagam nozki do brzuszka [ przy tym spiewam cos malemu zeby sie nie nudzil] prostuje, podciagam. Znów to samo. potem odpoczywamy na brzuszku chwile ale na kolankach i go tak 'turlam' deikatnie. Daje mu odpovcząc i prawie zawsze kupa jest. nie zawsze od razu ale czesto do 21 wyjdzie... no chyba ze jakis powazniejszy problem
Stary 2013-12-19, 14:56   #1920
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co.. ja robie tak raz dziennie jak tak do 19tej kupki nie ma to podciagam body i tak jak wskazówki zegara idą robie "masaż" brzuszka, naciskam, masuje,popukuje...potem podciagam nozki do brzuszka [ przy tym spiewam cos malemu zeby sie nie nudzil] prostuje, podciagam. Znów to samo. potem odpoczywamy na brzuszku chwile ale na kolankach i go tak 'turlam' deikatnie. Daje mu odpovcząc i prawie zawsze kupa jest. nie zawsze od razu ale czesto do 21 wyjdzie... no chyba ze jakis powazniejszy problem
Klka razy dziennie "puszczam młodego wolno" znaczy się ściągam Jaśkowi pampersa i pozwalam pofikać nóżkami, "jeździmy na rowerku", masujemy brzuszek, młody leży na brzuszku i czasami pomaga a czasem tylko kilka bączków i tyle
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości