|
|
#871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Rośnie napięcie ...
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale się jej nie dziwię, taka presja
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Yellow, ruszaaaaaaaj pęcherzem!
Ja myślę dokładnie tak samo! |
|
|
|
#875 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam! Tadam.
Niestety I i do tego przed chwilą okres dostałam. Teraz jest u mnie mama to później jak Oli pójdzie spać nadrobię Was kochane.Niby nie wiedziałam czego chcę, ale jakoś tak smutno mi teraz, bo już prawie pewna byłam że będą II ![]()
|
|
|
|
#876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się, następnym razem będą II.
|
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoooooda
już widzialam w Tobie małego czlowieczka :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#882 |
|
Konto usunięte
|
Yeloł, następnym razem
![]() Silver... ale z tego co kojarzę po Agatce (Nancy, skoryguj proszę) to problem jest dopiero, gdy bakterii jest 10 ^ 5? a z środkowego moczu brałaś? i czy na pewno bardzo dobrzy młoda umyta była? |
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Yellow
![]() ![]() Następnym razem będą dwie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44229196]Yeloł, następnym razem
![]() Silver... ale z tego co kojarzę po Agatce (Nancy, skoryguj proszę) to problem jest dopiero, gdy bakterii jest 10 ^ 5? a z środkowego moczu brałaś? i czy na pewno bardzo dobrzy młoda umyta była?[/QUOTE] Nie brałam z środkowego moczu Była dobrze umyta.
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
helloł
sorka, znowu mnie mniej ale remont wczoraj zakończyli i sprzątanie się zaczeło. :/ Część zakupów świątecznych też już załatwiłam , jutro mąż przyjeźdza Więc - świętowanie czas zacząć ![]() Yellow przykro mi że miałaś I
|
#887 | |||
|
Zakorzenienie
|
co się stało?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja bynajmniej się nie zachwycam nimi, w sensie jacy to oni super, że chcą pokaząc itp. Z drugiej strony tak na prawde nie możemy do końca poznać ich intencji, wiedzieli na długo przed roziwązaniem co się stanie z synkiem, może faktycznie się do tego przygotowali? nie wiem. Nie mniej jednak mnie wzruszyło do granic, to że ten dzidziuś dopiero przyszedł na świat, a Bóg już woła go do siebie, i po 8 godzinach, które dał jemu, dał rodzicom, po prostu go do siebie zabrał... I bynajmniej nie pochwalam i jestem wręcz przeciwna wrzucaniu śmierci, pośmiertnych zdjęć do internetu..nie mówie tu o nauce, ale o prywacie. Cytat:
szkoda...
|
|||
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() liczyłam na czerwonego niusa.. no następnym razem![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
abuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ;*
|
|
#890 | ||
|
Zakorzenienie
|
dość rzadka bakteria, a wcześniej mieliście taką samą? Czy inną?
Cytat:
niech tylko tż spróbuje nie docenić to ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44229196]Yeloł, następnym razem ![]() Silver... ale z tego co kojarzę po Agatce (Nancy, skoryguj proszę) to problem jest dopiero, gdy bakterii jest 10 ^ 5? a z środkowego moczu brałaś? i czy na pewno bardzo dobrzy młoda umyta była?[/QUOTE] ale u takich maleństw to raczej nie da rady ze środkowego strumienia. Jedynie pytanie, czy Daria była dobrze umyta. - wodą z dodatkiem nadmanganianu potasu (lekko różowa woda), chociaż w niektórych labach wymagane jest dokładne umycie ciepłą wodą z mydłem i wypłukanie pod bieżącą wodą mydła - osuszona ręcznikiem papierowym a nie zwykłym kąpielowym - jak długo mocz po pobraniu czekał na zawiezienie do labu? -czy była odpowiednia temperatura przechowania? niby 10`4 to nie dużo ale zakłada się, że u dzieci raczej nie jest to próbka moczu po nocy więc to 10`4 w ciągu dnia może być np 10`5 po nocy więc ilość bakterii może być trochę większa. Poza tym patrzy się też a może przede wszystkim na czystość kolonii, tutaj mamy jeden rodzaj. silver mnie zastanawia - czy wcześniej mieliście taką samą bakterię? inną? jeśli tak to jaką? - czy po antybiotyku mieliście robiony kontrolny posiew oczywiście z odczekaniem ok.10-14 dni od zakończenia antybiotykoterapii -jakie mieliście teraz podstawy do wykonania posiewu? Scyntygrafia? po wykonaniu badania ogólnego? Jaki był wynik badania ogólnego moczu? |
||
|
|
|
#891 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski
Wszystko wiem bo Was czytałam ale 3 dni miałam w pracy szkolenie i nie miałam jak pisać bo do pokoju wpadałam tylko coś zjeść i znowu na szkolenie. Jutro Wigilia w pracy ale rano zajrzę
|
#892 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Leo CUDNY! A ty lasencja! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brawa!Cytat:
?Cytat:
![]() Nocka fajna była, młody miał problem z zaśnięciem, godzinę męczyliśmy się, trzeba było go wziąć na dywan do zabawek bo był wyjec. Padł o 20, zazwyczaj o 19 śpi. Obudził się o 23 na mleko a potem dopiero o 5.30. Pospaliśmy do 7 rano. Nie pamiętam kiedy tak długo jednym ciągiem spałam ![]() Ubraliśmy choinkę dzisiaj Może jutro fotkę zrobię.
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze martwię się o H. Nie odezwała się nigdzie od 13.12... |
|
|
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Illusion
Cytat:
![]() Jakie fajne zębiska w podpisie ![]() może napiszcie do Niej? Ja Jej nie znam niestety
|
|
|
|
|
#895 |
|
Zadomowienie
|
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#896 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
nie mam komputera i przez to dostępu do świata :p teraz dopiero udali mi się wejść na telefonie, ale jestem nie przyzyczajona i ci chwilę coś wcisnę nie tak...
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się.. Nie ma mnie ostatnio, bo mała tak mi daje popalić..... Chyba zęby, oby....Do tego porządki świąteczne.... Idą wolno, bardzo wolno, bo mała mi nie daje.... Do tego dziś znowu myśleliśmy, że do szpitala pojedziemy... Już nie wiem co z tym jej oddechem, ale napewno nie jest taki jaki był kiedyś... Oddycha strasznie głośno, ciężko, no jakoś tak inaczej i chyba troche szybciej niż normalnie...
Spóźnione życzenia pierwszoroczkowe.... Zastanawiam się... Było zdjęcie tortu??? Nie jestem w stanie nadrobić, ale idę cofnąć się i poszukać zdjęcia... Podejrzewam, że do świąt będzie mnie mniej, wiadomo jak to przed świętami a do tego przyjaciółka przyjeżdża i mamy w planach obgadać nasz mały interesik i może już uda się nam ruszyć... o ile nie okaże się, że materiał, którym chcemy tworzyć się do tego nie nadaje, wtedy znowu trzeba będzie szperać po necie i szukać czegoś co by się nadawało... AAA i chyba się nie chwaliłam, ale zaczynam przygodę z filcem.. Mam ogromna nadzieję, że uda mi się zarobić na tym pare zł..... |
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomóżcie jak byłam w szpitalu Zuzce zrobili się odparzenia. Mąż był u lekarza, dostała Debridat i maść przeciw grzybiczna Pimafocurt czy jakoś tak. Udało się zaleczyc. Ale dziś hmm Zuzka zrobiła kupę do wanny, jak zauwazylismy , nie wiem ile tak siedziała w niej, to zmieniliśmy wodę i wszystko wyplukalismy. Wycieramy ja a ona już krosty i jakby pęcherze na wargach sromowych miała. I w ogóle jej się dziś porobiło krostki na udach. I na plecach na linii pampersów też ma krostki.Dlaczego tak szybko się odparzenia zrobiło z tej kupy, ale nie wiem w przeciągu 10minut ![]() ![]() Czy jechać z tymi krostkami do lekarza ale co on mi powie, że albo na coś uczulona, albo proszek albo że nie wie :banghead:Sama nie wiem co robić ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-12-19 o 20:09 |
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, znowu cały dzień Was podczytywałam, ale nie miałam jak napisać.
Yellow szkoda, ale nic straconego ![]() Szklanko może po nowym roku coś będzie wiadomo w sprawie mojej pracy, ale naprawdę wątpię ![]() Więcej nie pamiętam, wybaczcie
|
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam... Tort śliczny.... Ale z Leosia przystojniak, że ho ho....
Niestety mała już o sobie przypomina, także lecę....Nie nadrobię... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

i do tego przed chwilą okres dostałam. Teraz jest u mnie mama to później jak Oli pójdzie spać nadrobię Was kochane.

Nie martw się, następnym razem będą II.

dzizas to cesarka mniej bolała

jak byłam w szpitalu Zuzce zrobili się odparzenia. Mąż był u lekarza, dostała Debridat i maść przeciw grzybiczna Pimafocurt czy jakoś tak. Udało się zaleczyc. Ale dziś hmm Zuzka zrobiła kupę do wanny, jak zauwazylismy , nie wiem ile tak siedziała w niej, to zmieniliśmy wodę i wszystko wyplukalismy. Wycieramy ja a ona już krosty i jakby pęcherze na wargach sromowych miała. I w ogóle jej się dziś porobiło krostki na udach. I na plecach na linii pampersów też ma krostki.