Jak odmówić przyjęcia zbyt drogiego prezentu? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-18, 21:30   #91
zakonna
Naczelna Nastolatka

Dot.: Jak odmówić przyjęcia zbyt drogiego prezentu?

no właśnie sama potwierdzasz to, że zależy ci głównie na wygodnym życiu na cudzy koszt. I spoko, możesz tak sobie żyć, dla mnie to pasożytowanie.
Stary 2013-12-18, 21:32   #92
Hayley__
BAN stały

I nie wiem coś Ty się tych "mamuś" tak uczepiła? nie rozumiem tego, jestes wyraźnie wrogo nastawiona.. masz problem z własną?
Tyle że te jak to pogardliwie napisałaś "mamusie bez kasy na waciki" cięzko pracują (chociażby przy niemowlaku a czasem i 3 dzieciaków), czasem też pracujac (są przecież żłobki, babcie) i zarabiajac te 1200. I sobie daja rade, sa silnymi i zaradnymi życiowo kobietami, ktorym Ty, rozpieszczona księżniczko do pięt nie dorastasz..
życze Ci wpadki z Twoim "cudownym misiaczkiem", oj życze Ci bardzo, wtedy moze sama zobaczysz ze zycie to nie tylko problemy czy przyjąć auto od misiaczka....

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirrranda Pokaż wiadomość
Ja się nie uczepiłam, ktoś tutaj pierwszy dał przykład tych przecudownych, przezaradnych mamuś. Ja chodzę na latino, a one spędzają wieczory przed telewizorkiem i beznadziejnymi serialami. Tak się składa że niestety znam wiele właśnie takich mamuś. Aż patrzeć na to nie można. I to z dosyć dużymi dziećmi 5-10 lat. Może za robotę by się wzięły? Przy 10latku tylu obowiązków już nie ma.
oj życia moja droga jeszcze nie znasz..

z całego serca życze Ci tej wpadki !

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

I za robotę może Ty byś się wzieła, hipokrytko ?
Hayley__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 21:34   #93
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hayley__ Pokaż wiadomość
życze Ci wpadki z Twoim "cudownym misiaczkiem", oj życze Ci bardzo, wtedy moze sama zobaczysz ze zycie to nie tylko problemy czy przyjąć auto od misiaczka....
Za 2-3 tysiące można wynająć pełnoetatową nianię.
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 21:37   #94
Hayley__
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Za 2-3 tysiące można wynająć pełnoetatową nianię.
w sumie patrząc na osobowość autorki, nie zdiwiło by mnie to, jak by "pozbyła sie problemu" w taki sposob
misiaczek by pewnie zapłacil
Stary 2013-12-18, 21:47   #95
pocalunkowo
Przyczajenie

subskrybuje bo tu bedzie coraz smieszniej

czyli

reklamuj bloga w nietypowy sposób

pocalunkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 21:53   #96
softgrey
Zadomowienie

Z każdym postem wychodzą coraz to nowe smaczki. Stronę temu pisałaś, że złapałaś fajną pracę i nie jest to twoje zasługa - czyli ktoś ci ją załatwił.
Strasznie smutne jest to, że jesteś młodą i kompletnie niesamodzielną dziewczyną - spod skrzydeł rodziców pod skrzydła dobrze zarabiającego faceta, który cię praktycznie utrzymuje.

Nie życzę ci źle, ale zastanów się nad tym, żebyś za kilka lat nie żałowała że tak naprawdę nic w życiu nie osiągnęłaś swoją pracą, ale dzięki innym osobom. No, chyba że twoje zamiłowanie do konsumpcjonistycznego stylu życia przesłoni ci jakieś głębsze refleksje

Pozdrawiam
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 21:54   #97
Mirrranda
BAN stały

Cytat:
w sumie patrząc na osobowość autorki, nie zdiwiło by mnie to, jak by "pozbyła sie problemu" w taki sposob
misiaczek by pewnie zapłacil
Nianię nazywasz pozbyciem się problemu?
Sama miałam nianię, nie narzekam. Dużo się od niej nauczyłam. Niania świetnie wpływa na rozwój dziecka, zwłaszcza jeżeli je uczy - języka obcego, rysunku itp.
Mirrranda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 21:54   #98
Amiszonowa
made in Wonderland

Cytat:
Może za robotę by się wzięły?

Milknę na wieki bo się tego nie da skomentować.

Czasami brak polskich znaków, praszam!

jest taka miłość która nie umiera
choć zakochani uciekną od siebie
porzucona jak pies samotna
wierna nawet niewiernym na spacerze w niebie
Amiszonowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 21:56   #99
Mirrranda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
Z każdym postem wychodzą coraz to nowe smaczki. Stronę temu pisałaś, że złapałaś fajną pracę i nie jest to twoje zasługa - czyli ktoś ci ją załatwił.
Strasznie smutne jest to, że jesteś młodą i kompletnie niesamodzielną dziewczyną - spod skrzydeł rodziców pod skrzydła dobrze zarabiającego faceta, który cię praktycznie utrzymuje.

Nie życzę ci źle, ale zastanów się nad tym, żebyś za kilka lat nie żałowała że tak naprawdę nic w życiu nie osiągnęłaś swoją pracą, ale dzięki innym osobom. No, chyba że twoje zamiłowanie do konsumpcjonistycznego stylu życia przesłoni ci jakieś głębsze refleksje

Pozdrawiam
Nie moja zasługa - bo miałam szczęście. To miałam na myśli.
Stary 2013-12-18, 22:06   #100
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Nie moja zasługa - bo miałam szczęście. To miałam na myśli.
A jak to szczescie ma na imie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 22:09   #101
Hayley__
BAN stały

Cytat:
Nianię nazywasz pozbyciem się problemu?
Sama miałam nianię, nie narzekam. Dużo się od niej nauczyłam. Niania świetnie wpływa na rozwój dziecka, zwłaszcza jeżeli je uczy - języka obcego, rysunku itp.

chciałam to skomentować, ale jednak poległam..
generalnie Twój przypadek spowodował, że nigdy nie zdecydowałabym się na nianie dla dziecka, jak miałoby mieć taki wpływ jak na Ciebie..
Stary 2013-12-19, 09:32   #102
MeganArt
Zakorzenienie

Cytat:

chciałam to skomentować, ale jednak poległam..
generalnie Twój przypadek spowodował, że nigdy nie zdecydowałabym się na nianie dla dziecka, jak miałoby mieć taki wpływ jak na Ciebie..
Dokładnie
MeganArt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:23   #103
rousse
BAN stały

Cytat:
Nie napisałam, że chodzę na balet, tylko na TANIEC KLASYCZNY. Gratuluję "rewelacyjnego obycia". Jakbyś się trochę zainteresowała, to nie jest to balet, tylko podstawy i coś jakby "wstęp" to każdego rodzaju tańca, a szczególnie do tańca towarzyskiego standardowego.
tak, podstawy... ćwiczycie przy drążku?
http://www.youtube.com/watch?v=el4L7NXuVC4

A tak w ogóle zazdroszczę tego faceta, nie dość, że bogaty, to jeszcze czyta w myślach bo skąd wiedział, że jego kochanka marzy akurat o czerwonej Giulietcie i tak ją zaskoczył?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 123.jpg (57,0 KB, 175 załadowań)

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2013-12-19 o 10:26
rousse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:56   #104
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
tak, podstawy... ćwiczycie przy drążku? [...]
Pewnie przy niejednym
Stary 2013-12-19, 17:56   #105
Lilth
Raczkowanie

Ciśnie mi się tyle komentarzy na usta odnośnie Ciebie, tyle wniosków, po prostu wkurzasz mnie niezmiernie, nie jestem zazdrosna bo też mam chłopaka przy kasie, zawsze chce płacić, mówi że zarezerwuje mi kosmetyczke itp. Ale ja zawsze odmawiam, płaci raz on, raz ja, prezenty też kupujemy w podobnych kwotach (ustalamy wcześciej), on zarabia więcej ode mnie, ale nie ciągnę kasy bo nie tak mnie wychowano, potrafie sama zdobyć to co chce, mam swoją niezależność. A ty na prawdę (wiem powtórze to już chyba trzeci raz) jesteś rozpieszczonym darmozjadem kompletnie nie znającym życia , uzależnionym od faceta, dziecinnym i niereformowalnym jak widać. Każym swoim postem mnie w tym utwierdzasz.
Stary 2013-12-19, 19:47   #106
Mirrranda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lilth Pokaż wiadomość
Ciśnie mi się tyle komentarzy na usta odnośnie Ciebie, tyle wniosków, po prostu wkurzasz mnie niezmiernie, nie jestem zazdrosna bo też mam chłopaka przy kasie, zawsze chce płacić, mówi że zarezerwuje mi kosmetyczke itp. Ale ja zawsze odmawiam, płaci raz on, raz ja, prezenty też kupujemy w podobnych kwotach (ustalamy wcześciej), on zarabia więcej ode mnie, ale nie ciągnę kasy bo nie tak mnie wychowano, potrafie sama zdobyć to co chce, mam swoją niezależność. A ty na prawdę (wiem powtórze to już chyba trzeci raz) jesteś rozpieszczonym darmozjadem kompletnie nie znającym życia , uzależnionym od faceta, dziecinnym i niereformowalnym jak widać. Każym swoim postem mnie w tym utwierdzasz.
A prosił Cię ktoś o taki wywód? Pytanie w temacie było zadane jasno - więc po co te Twoje rozważania?

Edytowane przez Mirrranda
Czas edycji: 2013-12-19 o 19:50
Stary 2013-12-19, 19:48   #107
zakonna
Naczelna Nastolatka

prawda w oczy kole?
Stary 2013-12-19, 19:51   #108
Mirrranda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
prawda w oczy kole?
Nie. Ludzka zgorzkniałość bardzo się w oczy rzuca. Nawet na głupim forum, więc co to musi być w prawdziwym życiu. Aż strach pomyśleć, bidulki.
Stary 2013-12-19, 20:03   #109
rousse
BAN stały

Cytat:
Nie. Ludzka zgorzkniałość bardzo się w oczy rzuca. Nawet na głupim forum, więc co to musi być w prawdziwym życiu. Aż strach pomyśleć, bidulki.
A ty wiesz, co znaczy zgorzkniałość? Powinnaś częściej wikipedii używać, jak już wymyślasz historyjki np. tę o tańcu klasycznym, przydaje się wiedzieć chociaż o czym się pisze.
Bo wynika że trzeba być albo aż tak głupiutkim, że nie wie się jak się nazywa to, co się tańczy, albo siedzieć w jakimś pścimiu dolnym przy neostradzie i wymyślać sobie alter ego, sponsora etc. Jednego i drugiego nie zazdrościmy, pogódź się z tym

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2013-12-19 o 20:08
Stary 2013-12-19, 20:08   #110
Mirrranda
BAN stały

Ok, może pomyliłam klasyczny ze standardowym. Chociaż nie - lekcja nazywa się dokładnie podstawami tańca klasycznego. Podobno niezbędne, żeby nauczyć się dobrze standardu na towarzyskim. Co do zgorzkniałości i wredności - to Was świetnie opisuje. Siedzicie na tym forum X lat i hejtujecie co się tylko da.
Stary 2013-12-19, 20:15   #111
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Co jeden post w tym temacie śmieję się bardziej. Nie dlatego, że temat zabawny, tylko dlatego, że niektórym w pupach się przewraca od nadmiaru wszelakich dóbr i wydaje im się, że wszystkie rozumy pozjadali.

Autorko, napisało Ci to już kilkanaście osób, napiszę i ja- gdyby zależało Ci na pomocy, jak odmówić, a nie na pochwaleniu się czerwoną alfą, to nie byłoby o niej słowa, tylko stwierdzenie "za drogi prezent".

Niektóre dziewczyny powinny dać sobie na wstrzymanie z komentarzami, co nie znaczy, że nie mają racji. Nie zmienia to także faktu, że autorka ze swoimi poglądami jest co najmniej śmieszna.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 20:15   #112
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, może pomyliłam klasyczny ze standardowym. Chociaż nie - lekcja nazywa się dokładnie podstawami tańca klasycznego. Podobno niezbędne, żeby nauczyć się dobrze standardu na towarzyskim. Co do zgorzkniałości i wredności - to Was świetnie opisuje. Siedzicie na tym forum X lat i hejtujecie co się tylko da.
Ale myślisz, że wszyscy to hejterzy?
Skoro 95% wypowiedzi jest negatywna, to może powinnaś się też trochę zastanowić nad sobą i nad tym co i w jaki sposób piszesz.

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 20:16   #113
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
W takim razie po co Ty masz konto? Do pochwalenia się kasiastym kochasiem? Trochę spokojniej z wydawaniem takich opinii.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 20:27   #114
Mirrranda
BAN stały

Opisałam wszystko jak najdokładniej, ze szczegółami, żeby pokazać, że prezent mi się podoba, ale nie chcę go przyjąć tylko i wyłącznie ze względu na to, że jest to samochód. Ale wszyscy dopowiadają sobie zaraz do wypowiedzi szereg innych rzeczy.
Stary 2013-12-19, 20:31   #115
rousse
BAN stały

Cytat:
Siedzicie na tym forum X lat i hejtujecie co się tylko da.
Co do siedzenia X lat, "Twój facet" (bawi mnie jak dziewczyny nazywają swojego sponsora "swoim facetem" i układ "związkiem" i "miłością" a podobno miłości nie można kupić ) pewnie dlatego związał się z młodszą od siebie o xx lat bo czekał xx lat aż świat wyda tak wspaniałą kobietę jak ty. Tak jak ty nie znalazłaś w swoim pokoleniu nikogo dosyś dobrego dla ciebie. To tego zazdrościmy i nie możemy zdzierżyć Oczywiście wasz związek jest wyjątkowy, niepowtarzalny i wcale starsi faceci nie wyrywają młodszych lasek na kasę, a młodsze laski nie lecą na kasę, to po prostu miłość ...

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2013-12-19 o 20:32
Stary 2013-12-19, 20:32   #116
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
Opisałam wszystko jak najdokładniej, ze szczegółami, żeby pokazać, że prezent mi się podoba, ale nie chcę go przyjąć tylko i wyłącznie ze względu na to, że jest to samochód. Ale wszyscy dopowiadają sobie zaraz do wypowiedzi szereg innych rzeczy.
Niekoniecznie sobie dopowiadają. Po prostu większości osób nie odpowiada Twój styl życia - w sensie bycia utrzymanką. No ich prawo

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 20:35   #117
Mirrranda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Co do siedzenia X lat, "Twój facet" (bawi mnie jak dziewczyny nazywają swojego sponsora "swoim facetem" i układ "związkiem" i "miłością" a podobno miłości nie można kupić ) pewnie dlatego związał się z młodszą od siebie o xx lat bo czekał xx lat aż świat wyda tak wspaniałą kobietę jak ty. Tak jak ty nie znalazłaś w swoim pokoleniu nikogo dosyś dobrego dla ciebie. To tego zazdrościmy i nie możemy zdzierżyć
Daruj sobie już ten sarkazm.
Na nic nie czekał, miał żonę, rozwiedli się, u potem się poznaliśmy i tak po prostu wyszło. Nigdy nie szukałam bogatego faceta, chciałam znaleźć kogoś w swoim wieku, nie potrzebuję sobie "ustrzelić" sponsora, bo po prostu mogłabym cały czas mieszkać z rodzicami jak przeciętna studentka i moje życie byłoby dla mnie satysfakcjonujące i łatwiejsze niż teraz, bez zgryźliwych komentarzy na temat wieku faceta. Może niektórzy nie rozumieją tego, co to znaczy kogoś pokochać, ale to już nie mój problem.
Stary 2013-12-19, 20:42   #118
rousse
BAN stały

Cytat:
Daruj sobie już ten sarkazm.
Na nic nie czekał, miał żonę, rozwiedli się, u potem się poznaliśmy i tak po prostu wyszło. Nigdy nie szukałam bogatego faceta, chciałam znaleźć kogoś w swoim wieku, nie potrzebuję sobie "ustrzelić" sponsora, bo po prostu mogłabym cały czas mieszkać z rodzicami jak przeciętna studentka i moje życie byłoby dla mnie satysfakcjonujące i łatwiejsze niż teraz, bez zgryźliwych komentarzy na temat wieku faceta. Może niektórzy nie rozumieją tego, co to znaczy kogoś pokochać, ale to już nie mój problem.
Za to ty pozjadałaś wszystkie rozumy? bo? jesteś czyjąś kochanką? Faceci w kryzysie wieku średniego nie wybierają sobie dużo młodszej kobiety ze względu na jej inteligencję i mądrość. Bawi mnie jak traktujesz go (lub jego imaginację ) jak rycerza na białym koniu i myślisz, że ktoś ci będzie zazdrościł. Takich jak ty jest wiele .
Stary 2013-12-19, 21:05   #119
Mirrranda
BAN stały

O, czyli faceci, którzy wybierają równolatki wybierają je ze względu na inteligencję. Haha, jakoś tego nie widać
Stary 2013-12-19, 21:17   #120
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
O, czyli faceci, którzy wybierają równolatki wybierają je ze względu na inteligencję. Haha, jakoś tego nie widać
Jak zobaczylam twoj post jak malo za kogos nie podpisalas umowy najmu to rece mi opadly. A podobno prawo nie jest ci obce

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości