Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-12-19, 13:32   #2731
Erena
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 119
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez _Maria_Antonina_ Poka¿ wiadomo¶æ
R

8.00- 3 kromki chleba razowego polane oliw± z oliwek (na 3 kanapki 1 ma³a ³y¿eczka) + po 2 plasterki polêdwicy z kurczaka + ca³y pomidor.

60 min z Mel B (cardio + si³owe)

11.30 - jajecznica z jednego jajka bez oleju + mandarynka

14.00-pó³ szklanki kaszy gryczanej zmieszanej z dwoma jajkami, po³ówk± czerwonej papryki i po³ówk± pomidora, 5 chudych plasterków kie³basy z indyka, pó³ du¿ego ogórka z octem winnym.

16.00- jab³ko

Jillian 30 day shred lvl 1

18.00 - 100g twarogu zmieszanego z ogórkiem, papryk± i pomidorem.

Wiem ¿e niektóre produkty siê powtarzaj±, ale jest to spowodowane brakiem pomys³u i ma³o zró¿nicowan± zawarto¶ci± lodówki
Malutko. Jak znajde wiecej czasu wieczorem to przyjrze sie dokladniej i wiecej Ci podpowiem.

I taka mala dygresja fanki precyzyjnego wypowiadania sie: Mel B to nie sa cwiczenia silowe
Erena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-19, 13:36   #2732
_Maria_Antonina_
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 12

Cytat:
Napisane przez Erena Poka¿ wiadomo¶æ
Malutko. Jak znajde wiecej czasu wieczorem to przyjrze sie dokladniej i wiecej Ci podpowiem.

I taka mala dygresja fanki precyzyjnego wypowiadania sie: Mel B to nie sa cwiczenia silowe
Wybacz trudno mi je nazwaæ poniewa¿ czê¶æ cardio mocno ró¿ni siê np. od æwiczeñ na ramiona czy klatkê piersiow± i plecy, w takim razie...jak mogê nazwaæ te æwiczenia?
Stary 2013-12-19, 14:34   #2733
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 148

to jest fitness
Stary 2013-12-19, 16:42   #2734
cukierkowa1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 97

eRka

9;00 owsianka z malinami, s³onecznikiem, trochê wie¶niaka

11;00 kromka razowca z mas³em pasztetem z piersi, pomidorem, mandarynka, 3 kostki czekolady mlecznej

14;30 makaron pe³noz, z piersi± sma¿on±, æwik³a, polane sosem z jogurtu nat, mandarynka

17;00 2 nale¶niki z twarogiem

19;00 kromka razowca z pomidorem, jajecznica z 2 jaj z cebul±
cukierkowa1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-19, 17:30   #2735
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 290

Dzisiejsze U (spokojnie, kolacja dopiero bêdzie )

I Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: jab³kiem, cynamonem, serkiem homo, orzechami w³oskimi i miodem wielokwiatowym
II Grahamka z pomidorem, sa³at± i serem ple¶niowym nadziewanym pesto z migda³ami i orzeszkami piniowymi; ma³y Miko³aj z mlecznej czekolady
III Pier¶ z kurczaka sma¿ona bez t³uszczu; kasza kukurydziana z mas³em; marchew z groszkiem i kukurydz±
IV 2 jaja na twardo z kie³kami broku³a i rzodkiewki, pomidorem, ¿ó³t± papryk±, pieprzem zio³owym i oliw± z oliwek

Do picia: woda ¼ródlana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, owocowa, zio³owa.

Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-19, 17:37   #2736
zakonna
Naczelna Nastolatka

Wiadomo¶ci: 25 807

poa, jak robisz t± kaszê kukurydzian± i jak to smakuje?
Stary 2013-12-19, 18:31   #2737
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Maria_Antonina_ Poka¿ wiadomo¶æ
R

1.8.00- 3 kromki chleba razowego polane oliw± z oliwek (na 3 kanapki 1 ma³a ³y¿eczka) + po 2 plasterki polêdwicy z kurczaka + ca³y pomidor.

60 min z Mel B (cardio + si³owe)

2. 11.30 - jajecznica z jednego jajka bez oleju + mandarynka

3.14.00-pó³ szklanki kaszy gryczanej zmieszanej z dwoma jajkami, po³ówk± czerwonej papryki i po³ówk± pomidora, 5 chudych plasterków kie³basy z indyka, pó³ du¿ego ogórka z octem winnym.

5.16.00- jab³ko

Jillian 30 day shred lvl 1

5.18.00 - 100g twarogu zmieszanego z ogórkiem, papryk± i pomidorem.

Wiem ¿e niektóre produkty siê powtarzaj±, ale jest to spowodowane brakiem pomys³u i ma³o zró¿nicowan± zawarto¶ci± lodówki
Ja bym te æwiczenia chyba okre¶li³a jako circuit training Ale do rzeczy. Obieca³am siê przyjrzeæ jad³ospisowi dok³adniej i daæ bardziej konkretne wskazówki ni¿ "za ma³o". No to wg numerów:
1. Niby ok, ale 1 ³y¿eczka oliwy to chyba trochê za ma³o. T³uszczu nie ma siê sensu baæ. Tu pytanie - jaka polêdwica? Sk±d?

2. Taki posi³ek po godzinnym treningu to masakra. Posi³ek potreningowy musi koniecznie zawieraæ wêglowodany i ³atwo przyswajalne ¼ród³o bia³ka. Czyli nie nabia³. Tutaj o wiele lepiej sprawdzi³by siê Twój posi³ek nr3.

3. Posi³ek nr 3 sam w sobie jest ok. Przyczepi³abym siê mo¿e do dwóch rzeczy - po pierwsze, nie widzê t³uszczu. Po drugie - czemu kupna wêdlina zamiast po prostu kawa³ka miêsa? Kaloryczno¶æ zbli¿ona, a zdrowiej.

4. Ja jestem z tych, którzy nie lubi± "przek±szaæ", tylko wol± je¶æ pe³ne posi³ki. No i na pewno nie powinno siê je¶æ samego owocu przed æwiczeniami. Tutaj powinno byæ bia³ko (przed treningiem nabia³ mo¿e byæ) i wêglowodany. Jab³ko mo¿na zje¶æ po treningu, ale nie traktowaæ go jak pe³nego posi³ku, tylko nied³ugo potem zje¶æ co¶ konkretnego.

5. Jakby¶ doda³a do tego choæby p³atki owsiane czy kromkê chleba, by³by fajny posi³ek przedtreningowy. Po treningu nabia³u siê nie je, bo za wolno/s³abo siê przyswaja. W miejsce tego mog³a¶ np. zje¶c to swoje jab³ko, a potem niekoniecznie wielki, ale pe³ny posi³ek z bia³kiem i wêglami.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 19:07   #2738
_Maria_Antonina_
Przyczajenie

Cytat:
Ja bym te æwiczenia chyba okre¶li³a jako circuit training Ale do rzeczy. Obieca³am siê przyjrzeæ jad³ospisowi dok³adniej i daæ bardziej konkretne wskazówki ni¿ "za ma³o". No to wg numerów:
1. Niby ok, ale 1 ³y¿eczka oliwy to chyba trochê za ma³o. T³uszczu nie ma siê sensu baæ. Tu pytanie - jaka polêdwica? Sk±d?

2. Taki posi³ek po godzinnym treningu to masakra. Posi³ek potreningowy musi koniecznie zawieraæ wêglowodany i ³atwo przyswajalne ¼ród³o bia³ka. Czyli nie nabia³. Tutaj o wiele lepiej sprawdzi³by siê Twój posi³ek nr3.

3. Posi³ek nr 3 sam w sobie jest ok. Przyczepi³abym siê mo¿e do dwóch rzeczy - po pierwsze, nie widzê t³uszczu. Po drugie - czemu kupna wêdlina zamiast po prostu kawa³ka miêsa? Kaloryczno¶æ zbli¿ona, a zdrowiej.

4. Ja jestem z tych, którzy nie lubi± "przek±szaæ", tylko wol± je¶æ pe³ne posi³ki. No i na pewno nie powinno siê je¶æ samego owocu przed æwiczeniami. Tutaj powinno byæ bia³ko (przed treningiem nabia³ mo¿e byæ) i wêglowodany. Jab³ko mo¿na zje¶æ po treningu, ale nie traktowaæ go jak pe³nego posi³ku, tylko nied³ugo potem zje¶æ co¶ konkretnego.

5. Jakby¶ doda³a do tego choæby p³atki owsiane czy kromkê chleba, by³by fajny posi³ek przedtreningowy. Po treningu nabia³u siê nie je, bo za wolno/s³abo siê przyswaja. W miejsce tego mog³a¶ np. zje¶c to swoje jab³ko, a potem niekoniecznie wielki, ale pe³ny posi³ek z bia³kiem i wêglami.
1. Teraz doczyta³am jest to najzwyklejsza polêdwica sopocka.
2. Co do obiadu to wszystko poddusi³am na oliwie z oliwek a do ogórka dola³am te¿ troszkê, co do miêsa...najzwyklej nie mia³am na stanie
3. Dziêkujê za wyja¶nienie mi posi³ków przed/po treningu to wiele mi wyja¶ni³o
Stary 2013-12-19, 20:03   #2739
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Poka¿ wiadomo¶æ
poa, jak robisz t± kaszê kukurydzian± i jak to smakuje?
Porcja na 3 osoby to szklanka kaszy, któr± zalewam w garnku 2 szklankami wody (czasem trochê wiêcej) i gotujê pod przykryciem czasami mieszaj±c - a¿ zgêstnieje, ale te¿ uwa¿am, ¿eby siê nie przypali³o . Pod koniec gotowania dodajê ³y¿kê mas³a. Identycznie przyrz±dzam kaszê jaglan±. Kasza kukurydziana jest w smaku bardzo delikatna, dobra by te¿ by³a na s³odko. Nie wiem do czego j± przyrównaæ.

Stary 2013-12-19, 20:20   #2740
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ
Porcja na 3 osoby to szklanka kaszy, któr± zalewam w garnku 2 szklankami wody (czasem trochê wiêcej) i gotujê pod przykryciem czasami mieszaj±c - a¿ zgêstnieje, ale te¿ uwa¿am, ¿eby siê nie przypali³o . Pod koniec gotowania dodajê ³y¿kê mas³a. Identycznie przyrz±dzam kaszê jaglan±. Kasza kukurydziana jest w smaku bardzo delikatna, dobra by te¿ by³a na s³odko. Nie wiem do czego j± przyrównaæ.
Dla mnie trochê jak kuskus, tylko lepsza
Stary 2013-12-19, 20:27   #2741
zakonna
Naczelna Nastolatka

Wiadomo¶ci: 25 807

dziêki dziewczyny, jak rozumiem, to jest taka normalna kasza kukurydziana jak± mo¿na kupiæ w sklepach?

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 20:32   #2742
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie trochê jak kuskus, tylko lepsza
W sumie - faktycznie!

Cytat:
dziêki dziewczyny, jak rozumiem, to jest taka normalna kasza kukurydziana jak± mo¿na kupiæ w sklepach?
Tak

Stary 2013-12-20, 02:54   #2743
SybilVane
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 86

U/P (chyba ¶rednio udane, bo znowu 0,5kg uby³o )

I(10.00): dro¿d¿ówka (wcze¶niej nie da³am rady nic zje¶æ, znowu mia³am nieprzespan± noc i bardzo mnie bola³ ¿o³±dek rano)
II(12.00): mandarynka
III(13.00): herbatnik, kawa z mlekiem
IV(14.00): jab³ko
V(15.00): deser z koron± , kawa z mlekiem
VI(18.00): marchewka, kawa 2w1 (w domu nie trzymam mleka)
VII(19.00): jogurt OSM, 10g otrêbów

Czy jest tu jeszcze kto¶ z problemem bezsenno¶ci (kolejna pobudka o 3.30 z bólem ¿o³±dka)? czy to prawda, ¿e to mo¿e byæ wina nadmiaru s³odyczy?
SybilVane jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-20, 04:43   #2744
piotrek1994
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 506

Cytat:
O wiele lepsza w smaku jest kukurydziana na mleku
Robisz w podobnych proporcjach co mannê i smakuje równie¿ podobnie.
Ja osobi¶cie nie wyobra¿am sobie manny na wodzie, wiêc i równie¿ kukurydzianej nie No chyba, ¿e mia³bym je¶æ na wytrawnie.
piotrek1994 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-20, 07:18   #2745
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SybilVane Poka¿ wiadomo¶æ

I(10.00): dro¿d¿ówka (wcze¶niej nie da³am rady nic zje¶æ, znowu mia³am nieprzespan± noc i bardzo mnie bola³ ¿o³±dek rano)

Czy jest tu jeszcze kto¶ z problemem bezsenno¶ci (kolejna pobudka o 3.30 z bólem ¿o³±dka)? czy to prawda, ¿e to mo¿e byæ wina nadmiaru s³odyczy?
To wina choroby.

Cytat:
Napisane przez piotrek1994 Poka¿ wiadomo¶æ
O wiele lepsza w smaku jest kukurydziana na mleku
Robisz w podobnych proporcjach co mannê i smakuje równie¿ podobnie.
Ja osobi¶cie nie wyobra¿am sobie manny na wodzie, wiêc i równie¿ kukurydzianej nie No chyba, ¿e mia³bym je¶æ na wytrawnie.
Ja jad³am w³a¶nie na wytrawnie . Ale fakt, manna na wodzie to jest pora¿ka...

Stary 2013-12-20, 09:14   #2746
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

Wczorajszy jad³ospis R->U. Dziêkujê za ocenê poprzedniego. Zazwyczaj pamiêtam o bia³ku w ¶niadaniu. Mam problem z apetytem, jem trochê na si³ê,ale staram siê zwiêkszaæ ilo¶æ kalorii. Osi±gnê³am ju¿ wagê,do której d±¿y³am. Teraz chcê skupiæ siê na æwiczeniach,wzmocnieniu kondycji, zachowaniu dobrego stanu w³osów i skóry, które polubi³y moje ostatnie jad³ospisy, tak wiêc wci±¿ jem "czysto". ( swoj± drog±- od prawie roku nie jem miêsa oprócz ryb i owoców morza,wiêc czêsto siêgam po bia³ka ro¶linne)

¦niadanie: puszysty omlet z 2 jajek i 2 ³y¿ek m±ki ze zmielonych p³atków owsianych, z twaro¿kiem eko pó³t³ustym wymieszanym z po³ow± rozgniecionego banana, mro¿onymi malinami, borówkami, i pieczonymi orzechami nerkowca. Ma³a kawa mlekiem.

20 min szybkiego spaceru do si³owni, 45 min zajêæ fitness (barbell)

II ¶niadanie: d³uga kromka chleba ¿ytniego razowego z pestkami dyni, z hummusem, pomidorkami koktajlowymi, rukol± i bazyli±. Spory kawa³ek wêdzonego ³ososia z cytryn± i koperkiem. Pomarañcza.

Obiad: porcja zapiekanki z bak³a¿anów, pomidorów, tofu, z oregano i tymiankiem. Kilka ³y¿ek kaszy pêczak, sa³atka z roszponki, rukoli, papryki ¿ó³tej i czerwonej skropiona oliw±.

Przek±ska: pó³ avocado z cytryn±, sol± i pieprzem. szklanka smoothie z mro¿onych truskawek, kiwi,szpinaku,z kilkoma ³y¿kami serka homogenizowanego eko ( smakuje lepiej ni¿ siê wydaje )

Pó³ godziny hula hop, 20 min skakanki

Kolacja: grzanka z chleba ¿ytniego razowego ze s³onecznikiem z pomidorkami cherry, wêdzonym pstr±giem, sa³at± rzymsk± i koperkiem.

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2013-12-20 o 09:17
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-20, 13:42   #2747
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
Wczorajszy jad³ospis R->U. Piêknie dziêkujê za ocenê poprzedniego

¦niadanie, 7:00: kasza jaglana (4 ³y¿ki) na mleku migda³owym z pieczonym jab³kiem,cynamonem, suszon± ¿urawin± i wkrojonymi daktylami

Rozgrzewka, 40 min pilates

II ¶niadanie, 10:30 : jajko na miêkko, kromka razowca ze s³onecznikiem z past± z avocado, pomidora, ostrej papryczki i kolendry. Du¿a szklanka ¶wie¿o wyciskanego soku z pomarañczy i grapefruita ( z wyciskarki, a nie z butelki )

30 min æwiczeñ si³owych na brzuch i klatkê piersiow± + rozci±ganie

Obiad, 14:00 : pieczony w folii filet z ³ososia, kasza pêczak, duszony szpinak z czosnkiem i jogurtem greckim, surówka z selera i ogórka

Podwieczorek,16:30: twaro¿ek pó³t³usty z pistacjami, orzechami nerkowca i ³y¿k± domowej konfitury niskos³odzonej z truskawek

Kolacja,19:30: zupa krem z kalafiora, broku³ów i zielonej soczewicy z grzankami razowymi

W ci±gu dnia 2l wody,kilka kubków herbaty, 2 ma³e kawy z mlekiem

Bardzo mi siê podoba choæ sporo æwiczeñ jak na jeden dzieñ.
Ale je¶li chodzi o jedzenie to super smacznie i zdrowo i moje smaki w 100%, jedyna uwaga to w drugim ¶niadaniu mo¿esz spokojnie zje¶æ dwa jajka.

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-20, 13:56   #2748
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 148

dzisiejszy jad³ospis R lekko lu¼ny

7.30 - chleb ¿ytni z mas³em orzechowym odt³uszczonym i brzoskwini± gotowan± przetart± przez sito

11.00 - bu³ka muesli z pieczon± polêwic± wp, 2 ogórki kiszone

14.00 - banan i pomarañcza (+ czekolada podjedzona ..2 kostki ;p)

17.30 - roladka z piersi kurczaka w ¶rodku z serem lazur, pieczone frytki z marchewki i brukselka

21.00 - sa³atka z zieleniny, jajka i pra¿onych pestek dyni oraz suszonej ¿urawiny
Stary 2013-12-20, 14:35   #2749
_Maria_Antonina_
Przyczajenie

eRka na dzi¶ mam nadziejê ¿e poza ma³ymi b³êdami nie jest a¿ tak masakryczna

I. Owsianka (pó³ szklanki) na wodzie (mleka nie mogê spo¿ywaæ)
z dwoma ³y¿kami du¿ymi siemienia lnianego pokrojonymi rodzynkami daktylami i morelami.

II. Ma³y kawa³ek sernika z 3 ciastkami kakao (nie zabijaæ, to z przymusu wigilia klasowa)

III. 100 g twarogu z ³y¿k± siemienia lnianego p³atkami owsianymi dwie kromki razowca z oliw± z oliwek (tym razem ok. 1-2 du¿ych ³y¿ek) grubymi plastrami ogórka i polêdwic± sopock±.

Trening 40 min Fitness Blender
Godzinny spacer znaczy marsz b. szybki krok, prawie bieg czy..co¶ takiego

IV. Pó³ szklanki fasoli bia³ej ze szklank± bigosu bez miêsa i podduszonym na oliwie szpinakiem

V. Gotowany kalafior z ugotowanym jajkiem.

Chyba nie jest tak ¼le i ujdzie w t³umie?

Edytowane przez _Maria_Antonina_
Czas edycji: 2013-12-20 o 16:11
_Maria_Antonina_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-20, 15:39   #2750
cukierkowa1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 97

Cytat:

a co jest Twoim obiadem? to posi³ek z godziny 13? o_O
Ty musisz chyba otworzyæ oczy i to szeroko!! Skoro sama piszesz, ¿e doskwiera Ci ból brzucha to chyba wiadomo, ¿e z g³odu bo organizm siê tego domaga.. Na takim jad³ospisie to chyba bym umar³a..
cukierkowa1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-20, 16:05   #2751
Iwoka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 22 741

Cytat:
Napisane przez cukierkowa1 Poka¿ wiadomo¶æ
a co jest Twoim obiadem? to posi³ek z godziny 13? o_O
Ty musisz chyba otworzyæ oczy i to szeroko!! Skoro sama piszesz, ¿e doskwiera Ci ból brzucha to chyba wiadomo, ¿e z g³odu bo organizm siê tego domaga.. Na takim jad³ospisie to chyba bym umar³a..
Naszemu "jogurcikowi" chyba w³a¶nie o to chodzi... Tu nie ma ¿adnego U jak utrzymanie, czy P jak przytycie, tylko czyste ¦ jak ¦MIERÆ. No ale ka¿dy ma swój rozum. A teoretycznie powinien go mieæ, bo jak widaæ od ka¿dej regu³y s± wyj±tki.

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:01   #2752
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Wczorajszy jad³ospis R->U. Dziêkujê za ocenê poprzedniego. Zazwyczaj pamiêtam o bia³ku w ¶niadaniu. Mam problem z apetytem, jem trochê na si³ê,ale staram siê zwiêkszaæ ilo¶æ kalorii. Osi±gnê³am ju¿ wagê,do której d±¿y³am. Teraz chcê skupiæ siê na æwiczeniach,wzmocnieniu kondycji, zachowaniu dobrego stanu w³osów i skóry, które polubi³y moje ostatnie jad³ospisy, tak wiêc wci±¿ jem "czysto". ( swoj± drog±- od prawie roku nie jem miêsa oprócz ryb i owoców morza,wiêc czêsto siêgam po bia³ka ro¶linne)

¦niadanie: puszysty omlet z 2 jajek i 2 ³y¿ek m±ki ze zmielonych p³atków owsianych, z twaro¿kiem eko pó³t³ustym wymieszanym z po³ow± rozgniecionego banana, mro¿onymi malinami, borówkami, i pieczonymi orzechami nerkowca. Ma³a kawa mlekiem.

II ¶niadanie: d³uga kromka chleba ¿ytniego razowego z pestkami dyni, z hummusem, pomidorkami koktajlowymi, rukol± i bazyli±. Spory kawa³ek wêdzonego ³ososia z cytryn± i koperkiem. Pomarañcza.

Obiad: porcja zapiekanki z bak³a¿anów, pomidorów, tofu, z oregano i tymiankiem. Kilka ³y¿ek kaszy pêczak, sa³atka z roszponki, rukoli, papryki ¿ó³tej i czerwonej skropiona oliw±.

Przek±ska: pó³ avocado z cytryn±, sol± i pieprzem. szklanka smoothie z mro¿onych truskawek, kiwi,szpinaku,z kilkoma ³y¿kami serka homogenizowanego eko ( smakuje lepiej ni¿ siê wydaje )

Kolacja: grzanka z chleba ¿ytniego razowego ze s³onecznikiem z pomidorkami cherry, wêdzonym pstr±giem, sa³at± rzymsk± i koperkiem.
No no no, to menu mi siê o wiele bardziej podoba!

Dzisiejsze U

I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z kaw± zbo¿ow± z: pomarañcz±, serkiem homo, orzechami w³oskimi i miodem wielokwiatowym
II Kanapka z 2 pod³u¿nych kromek ziarnistego razowca z: szynk±, ¿ó³tym serem, papryk±, sa³at±, kremem chrzanowym i ketchupem; ma³e jab³ko
III Nototenia gotowana na parze; pó³ woreczka br±zowego ry¿u; mix sa³at z marchwi± i oliw± z oliwek
IV Jogurt naturalny 150g z wkrojon± gruszk±, ³y¿eczk± naturalnego kakao i kilkoma pierniczkami
V 2 jaja na miêkko z mas³em i sol±; pomidor z cebul± i pieprzem zio³owym

Do picia: woda ¼ródlana, 2x czarna kawa, herbaty: 2x zielona, owocowa, zio³owa.

Stary 2013-12-20, 20:53   #2753
kaasi
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 701
GG do kaasi

Cytat:

noo same puste weglowodany, bezensowne bialko.. gdzie masz rozum?
Czytanie ksi±¿ek...
kaasi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:07   #2754
cvbdsgfdkdssasw
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 038

Cytat:
Napisane przez kaasi Poka¿ wiadomo¶æ
noo same puste weglowodany, bezensowne bialko.. gdzie masz rozum?
Nie przesadzaj, nie ka¿dy musi znaæ siê na dietach. A je¿eli siê nie zna, to nie oznacza,¿e nie ma rozumu.
Stary 2013-12-20, 21:25   #2755
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Unperfect Poka¿ wiadomo¶æ
Nie przesadzaj, nie ka¿dy musi znaæ siê na dietach. A je¿eli siê nie zna, to nie oznacza,¿e nie ma rozumu.
A czyta³a¶ wiêcej postów Sybil?
Stary 2013-12-20, 22:33   #2756
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy

Cytat:
W Jej przypadku nie chodzi o nieznajomo¶æ diet, ale o brak normalnych posi³ków oraz chêci jakichkolwiek zmian.
Sugerujê wiêksze zapoznanie z tematem przed niepotrzebn± obron± trola

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-21, 03:15   #2757
SybilVane
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 86

Cytat:
Dziêki
te¿ siê tak pocieszam, ¿e nie ka¿dy musi byæ taki idealnie zorganizowany jak niektórzy dietetyczni specjali¶ci ja po prostu zajmujê siê ¿ycie, jem co¶ jak mi siê przypomni i lecê dalej
SybilVane jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-21, 06:07   #2758
olik187
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 914

Cytat:

jedzenie super!
ale mam takie pytanie w jakim celu æwiczysz 2 razy? lepiej zrobiæ jeden a porz±dny trening
olik187 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-21, 08:07   #2759
Unex
bez kija nie podchodz

Wiadomo¶ci: 9 126

Cytat:
Dziêki
te¿ siê tak pocieszam, ¿e nie ka¿dy musi byæ taki idealnie zorganizowany jak niektórzy dietetyczni specjali¶ci ja po prostu zajmujê siê ¿ycie, jem co¶ jak mi siê przypomni i lecê dalej
Nie trzeba byæ ekspertem ¿eby wiedzieæ, ze lepiej zje¶æ jakie¶ miêcho, czy po prostu kromkê z czym¶ ni¿ jogurt czy herbatniki na ¶niadanie.

Mozesz zaprzestaæ wstawiania jad³ospisów tu? Zmieñ w±tek.

Cytat:
Waga najszybciej spada jak siê j± wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-21, 08:41   #2760
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo mi siê podoba choæ sporo æwiczeñ jak na jeden dzieñ.
Ale je¶li chodzi o jedzenie to super smacznie i zdrowo i moje smaki w 100%, jedyna uwaga to w drugim ¶niadaniu mo¿esz spokojnie zje¶æ dwa jajka.
Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ
No no no, to menu mi siê o wiele bardziej podoba!
.
Cytat:
Napisane przez olik187 Poka¿ wiadomo¶æ
jedzenie super!
ale mam takie pytanie w jakim celu æwiczysz 2 razy? lepiej zrobiæ jeden a porz±dny trening
Dziêki za oceny ! æwiczê kilka razy dziennie, bo wrzucam moje "treningi" w wolnym czasie od nauki i pisania pracy mgr- ³atwiej mi to rozbiæ,ni¿ spêdziæ pó³ dnia na si³owni. Nie jestem fitnessowym mistrzem,ani tym bardziej ¿adnym ekspertem. Nie lubiê siedzieæ w miejscu, wiêc ruszam siê dla poprawy samopoczucia. Nie zale¿y mi w tym momencie na superprofesjonalnym podej¶ciu, czy najwiêkszej wydajno¶ci

Wczorajsze poredukcyjne U

¦niadanie: kasza jaglana (4 ³y¿ki) na mleku z orzechów laskowych z twaro¿kiem pó³t³ustym,¿urawin±,piecz on± gruszk±,cynamonem i zmielonymi go¼dzikami (przyznam,¿e dla mnie to idealne zimowe ¶niadanie-rozgrzewa i syci na d³ugo)

30 min pilates

II ¶niadanie: kromka chleba ¿ytniego razowego ze s³onecznikiem grubo posmarowane past± z soczewicy,czosnku,suszony ch pomidorów+ sa³ata rzymska i ¿ó³ta papryka. Dwie klementynki.

Rozgrzewka+ 45 min zajêæ fitness z obci±¿eniem (barbell)

Obiad: filet z dorsza zapiekany w folii z domowym pesto ze szpinaku,bazylii,migda³ów i orzeszków pini. Surówka z marchewki i jab³ka,ciemny ry¿

Podwieczorek : szklanka smoothie z mro¿onych malin, je¿yn, jagód, melona,mleka migda³owego i serka homogenizowanego eko. Gar¶æ niesolonych pistacji

30 min szybkiego spaceru po lesie

Kolacja: 2 placki z cukinii z dodatkiem m±ki ¿ytniej (sma¿one bez t³uszczu na teflonie) z wêdzonym ³ososiem,pomidorkami cherry,rukol± i jogurtem greckim
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.