|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2162 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa dzisiaj drugi dzień z gorączką...w sumie Oti miała już trzydniówkę... ale poczekam jeszcze chyba dzień, bo w niedzielę Mała bawiła się z córką szwagierki i ona też w niedzielę wieczorem dostała gorączki i wczoraj już jej przeszło więc może się od niej zaraziła jakąś wirusówką
|
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() moje dziecko zajęło eis rwaniem papieru toaletowego na milion małych kawałeczków więc mam chwilę ![]() Cytat:
Angel, niefajna sytuacja z tymi kredytami... A teściowa to jak zawsze potrafi dodać otuchy trzymam kciuki żeby się to wszystko pozytywnie zakończyło Ja jeszcze nie mam zakupów zrobionych, nawet nie wiem do końca co będę pichcić... Na pewno makowca, sałatkę jarzynową bo bardzo lubię, no i trzeba jakiegoś śledzia. Znacie jakieś fajne sałatki śledziowe? Pomijając tą z gotowanymi warzywami, bo robiłam w tamtym roku. Choinki ostatecznie mieć nie będziemy, bo zwyczajnie nie ma na nią miejsca, stwierdziłam że daruję sobie, kupię może gwiazdę betlejemską i jakoś udekoruję mieszkanko.. |
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tu z Wami gadu gadu a moje dziecko tymczasem...
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym poszła to lekarza z ta gorączka
![]() Ula dziękuję ![]() Rudy już dawno ale nie miałam checi do zdjęć a dzisiaj mąż się uparł ![]() Tamlin super prezenciki sobie sprawiliscie .Z telefonu nie widzę zdjec kurcze ![]() Muszę później z przeglądarki wejsc. Angel kiepska sytuacja z tymi bankami. A Lukas tak szybko się nie upomina,wiem to z doświadczenia. Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2167 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Mamy nareszcie 7 zęba ( dolna dwójka), na którego czekaliśmy ponad 3 miesiące. Cytat:
Cytat:
Oba są w paski w pastelowych kolorach, z tym, że jeden dłuższy ( bardziej tunika), a drugi krótszy i rozpinany. A blachy to formy coś a la to poniżej, tyle, że w 2 kolorach do wyboru: niebieski lub zielony. ![]() http://www.tesco.pl/produkty/akcesor...now-36-x-24-cm Cytat:
Ja bym jutro z nią pojechała do lekarza, na Twoim miejscu, bo po co później biegać po szpitalach. Z tym, że jakbym mu raz pozwoliła na coś takiego, to miałabym przechlapane, bo chciałby to pewnie robić non stop, a jak bym nie pozwalała, to byłby wrzask, więc wolę nie ryzykować.
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No przez 4 lata nic sie nie odzywali. Dopiero teraz nie wiem jak to wszystko będzie. Nawet już myśleć o tym nie mam siły,bo po nocach nie spie z nerwów. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2169 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jakbym Matina widziała, z tym, że on rwie ręczniki papierowe, bo srajtaśmę wyżej stawiamy już ![]() Cytat:
![]() Nam się wybijają dolne trójki i czwórki i górna trójka, wszystkie po kawałku wylazły. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście nie robi tego codziennie, widać raz na jakiś czas mu wystarczy. Brawa za ząbek ![]() Misiek ma już 14
|
|
|
|
|
#2171 |
|
Wtajemniczenie
|
jakie precyzyjne paski
Ja na Święta szaleje: -ryba w occie -sałatka warstwowa z tunczykiem -sałatka z kapusty pekińskiej -skrzydełka pieczone -żeberka -mielone w skórkach -kaczka -muffinki -ptasie mleczko wg Afternoon(gdzie Ty?) -piernik -sernik nowojorski Iwy ![]() -blok czekoladowy
|
|
|
|
#2172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ula jade do Ciebie na święta ![]() ![]() Ja tez Giulii daj papier bo mogę wtedy choćby się umalować.
|
|
|
|
|
#2173 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję
Nie mam humoru ostatnio. Nie mogę się dogadać z mamą w kwestii karmienia małej. Atmosfera w robocie jest beznadziejna. Singielki są dziwne, ciężko się z nimi dogadać Ogólnie mam doła bo boję się że nie znajdę nigdy satysfakcjonującej pracy. Nie mam mdłości, ani bóli brzucha jak w pierwszej ciąży(tak się cieszę, może nie będzie tak problematyczna) Może uda mi się zapisać na wizytę do lekarza już 30.12. Nie mogę się doczekać Pozdrawiam Was Jutro zatrzymam się tu na dłużej.
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o co chodzi z tym karmieniem? |
|
|
|
|
#2175 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi
zobaczę jak minie dzisiajsza nocka, jeżeli będzie jeszcze gorączkować to jutro pojadę do lekarza ![]() Michaś jest czaderski słodziak Cytat:
![]() Cytat:
czy robiłaś test? ja też wiem, że jakby moja mama pilnowała Oti to nie mogłabym się z nią dogadać w kwestii karmienia Małej czasami przerażają mnie jej pomysły
|
||
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale że co? Że będzie dzidzia? Na pewno? |
|
|
|
|
#2177 |
|
Rozeznanie
|
Ahhh, szkoda gadać... Kiedyś "odkryłam"że blenduje Paulince obiadki na papkę. Chwaliła ją że tak pięknie je itd. Zdziwiłam się bo karmienie szło mozolnie. Ja i tak późno wprowadziłam zmianę konsystencji posiłków, Paulinka jadła może mniej ale radziła sobie coraz lepiej. Ale mama stwierdziła że P. nie chce jeść jedzenia w kawałkach (poza tym argumentowała tym że ma tylko jednego ząbka). Ciężko było przekonać mamę, więc umówiłam się że będę ją karmić po powrocie z pracy. Teraz Paulinka je dużo więcej, zaakceptowała takie jedzonko. Było wszystko w porządku, aż tu nagle w tym tygodniu wróciłam z pracy i mama powiedziała że już podała obiad bo wcześniej się obudziła. Zapytałam czy zmiksowała. Zaprzeczyła. Ja na to że kłamie...Przyznała się więc do zmiksowania mięsa bo było suche... Zapytałam czy pozostałych składników aby na pewno nie zblendowała. Zarzekała się że nie. Wieczorem w lodówce znalazłam półpłynną gładką papkę
Jak miło że okłamała mnie dwa razy ![]() Nie zrobiłam awantury. Nie tym razem Napisałam tylko w smsie co widziałam w lodówce i że jak jak ja nie mogę jej przekonać to niech poczyta sobie na ten temat albo zapyta pediatry czy dobrze postępuje. Co zabawne - strzeliła focha, jakbym to ja zawiniła. Nie robiłam testu, ale wyraźnie czuję że jestem w ciąży W końcu to trzeci raz. Z Paulinką nie robiłam testu i wiedziałam. Okres mam zawsze prawie jak w zegarku. Ale to nie tylko to... Czuję się tak... specyficznie![]() Wstrzymajcie się jednak z gratulacjami dopóki nie zobaczę bijącego serduszka na USG Życzcie mi bliźniąt hehe
|
#2178 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() biedna Oti, dużo zdrówka i oby szybko przeszło jak do jutra nie przejdzie to bym pojechała minka aniołka ![]() Cytat:
test zrobiony?? ![]() doczytałam to trzymam kciuki za serduszko, a nawet dwaA ja jestem już u rodziców. Pokłociłam się z Tż i zadzwoniłam po nich
Moja miłość - Antek 16.09.2012 Edytowane przez Katiaskaa Czas edycji: 2013-12-19 o 21:32 |
||||
|
|
|
#2179 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Spokojnej nocy ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#2180 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
schowaj blender może? ![]() No to w takim razie za bliźniaki ![]() Cytat:
Cytat:
o masz to aż tak się pokłóciliście? ![]() Elena??
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-12-19 o 21:56 |
|||
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mamę, to bym chyba udusiła za te kłamstwa. Trzymajmy kciuki, aby nie odpowiedziała na Twoje zaczepki, bo to by znaczyło, że... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Katiaska co się stało?
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Katiaska co się stało ?Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2183 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, dziewczynki
![]() Poszło o pierdołę, rozmawialiśmy wcześniej o moich koleżankach, które kupują mieszkanie. I zadałam pytanie, czy my też się kiedyś dorobimy mieszkania potem kilka głupich żartów z jego strony, że ja będę pracować, a on domem się zajmie. No i jak powiedziałam, że nie wiem czy żartuję, czy to prawda to wybuchł. Ale jak... nigdy jeszcze tak na mnie nie krzyczał i to przy Antku. Wzięłam małego do drugiego pokoju i zadzwoniłam po rodziców. Tż w tym czasie ochłonął, przeprosił, ale i tak wolałam pojechać... on ma ciężki charakter
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Bp f
Mk.k Kf.kk Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
O, Antek chyba do nas dołączył na forum
|
|
|
|
#2186 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Mięso mielone zawinięte w skórki drobiowe.W sklepie drobiowym się kupuje,u mnie kosztują 6zł/kg a jest to po prostu skóra z kurczaka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jakiś niepoważny o taką pierdołe tak się drzeć.Cześć Antoś ![]() W biedronce jednak jest -30% na zabawki do Wigilii |
||
|
|
|
#2187 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Antek
![]() Cytat:
tylko charakter, po prostu dziecko z niego - uwag nie przyjmuje ![]() jęsli kiedykolwiek by na mnie podniósł rękę więcej, by mnie nie zobaczył...
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobitki!
My dziś pospaliśmy do 8.30
|
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
O mateńko, kiedy ten diabeł to zrobił? Dałam mu tylko na chwilę telefon przy zmianie pieluchy, żeby nie uciekał
No to Antek ma za sobą debiut na Wizażu Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
#2190 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() u nas nocka spokojna bez temperatury z rana miała jeszcze 37,8 ale chyba odpuścimy lekarza, bo wydaje mi się, że na górze wychodzą jej dwie czwórki a na dole trójka Cytat:
albo taka zajęta sprzątaniem albo coś się zaczęło dziać ![]() Cytat:
My ciebie też Antosiu Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

wczoraj co trzy godziny musiałam jej dawać syrop...nie miała wysokiej tej gorączki max 38,3 ale za to w nocy dwa razy się przebudzała i miała raz 39 a raz 39,1 

trzymam kciuki żeby się to wszystko pozytywnie zakończyło
Na pewno makowca, sałatkę jarzynową bo bardzo lubię, no i trzeba jakiegoś śledzia. Znacie jakieś fajne sałatki śledziowe? Pomijając tą z gotowanymi warzywami, bo robiłam w tamtym roku. 

czy robiłaś test?