|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Piękne te pierniczki i reniferki. Aż się chce piwka i zagryźć piernikiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | ||
Zadomowienie
|
side85 gratuluję zakupu
![]() Cytat:
? gratuluję ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Moderator
|
To malo z Was sie przytula...
To i ja wytrzymam te 3 miesiace ![]() Elunka - gratuluje ![]() Ale tez uwazam ze na czas nieokreslony Ci sie nalezy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Rozeznanie
|
Teqiba ty się lepiej jeszcze zastanów
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1115 | ||
Zadomowienie
|
W imieniu pierniczków dziękuję za komplementy
![]() Dzisiaj byłam w pracy na "wigilii". Bylo ok. 200 osób i chyba każdy powiedzial mi, że pięknie wyglądam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas też nie. Pieczemy je teraz 3 raz, zaczęłam kiedy Basia potrafila utrzymać wałek. Wszystkim bardzo smakują. Cytat:
Aaaaa o gruszce mialam pisac - otóż mam, kupilam przed narodzinami Basi i nie korzystałam z niej wcale, bo nie umiem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wiem ze temat byl taki ale jeszcze raz zapytam bo chyba nasilił mi sie mózg ciążowy xD kiedy powinno sie skladac wniosek o urlop macierzyński? Przed czy po porodzie?
Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do przytulanek - u nas też posucha. niby lekarz nie mówił, żeby się wstrzymać z powodu tej skracającej się szyjki, ale w sumie nie pytaliśmy. poza tym libido na poziomie zero, do tego małż prawie miesiąc chodził chory i bez sił, więc się "nie składało". znacie jakiś sprawdzony przepis na pierniki, które są od razu miękkie i zjadliwe? podzielcie się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Zadomowienie
|
https://www.bebiprogram.pl/konkurs-s...ommended/68645 proszę zarejestrujcie sie i odpowiedzcie na parę pytań to może dostanę ramkę na zdjęcie.
![]() Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | |
Moderator
|
Cytat:
Ale cykor jestem ![]() Mozesz przed jak chcesz - maksymalnie do 14 dni po porodzie trzeba zlozyc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zadomowienie
|
teQiba dziękuje jestes wielka :-*
![]() Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
![]() Fajne macie pierniczki, pierniki i nowe posciele ![]() wszystko macie fajne ![]() ![]() Kate gratuluje duzej corki ![]() amelka nie mam linii, w pierwszej ciazy tez nie mialam i nie przewiduje w obecnej, rozstepow tez nie mam, za to mam 6+ kg w 27 tc. tequiba u mnie przytulanki normalnie jak zawsze elunka grtuluje umowy ![]() ![]() Wpadlabym wczensiej, ale pieklam ciasteczka ![]() Dziekuje bardzo za kciuki i pozytywne fluidki ![]() Generalnie nie jest najgorzej, dziecko rosnie, obecnie w 27tc 1d ma 800g i tendencje zwyzkowa. Ja na pewno nie bede miala duzego dziecka ![]() Przeplywy nie wyszly najgorzej, tzn sa zredukowane, ale grunt, ze sa. Moj gin jest zadowolony, co nie oznacza, ze uspokojony, bo widze go zowu za tydzien, w drugi dzien Swiat w szpitalu. Troche mi to nie pasuje, bo bede gotowala duzy swiateczny obiad i mamy rocznice slubu, ale niech mu bedzie ponarzekac sobie moge. Pozniej widze go znowu 3.01 i tak co tydzien na razie az sie nie pogorszy. Generalnie mowi, ze mam szanse dotrwac do 32 tc, co mnie ogromnie cieszy, ale oczywiscie gwarancji nikt mi nie da. Za 3 tygodnie bedzie u mnie moja Mama, wiec potem moge rodzic ![]() Ide sie lenic ![]()
#1123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ze seks mozna wtedy, kiedy czuje sie czlowiek gotowym ![]() Zazwyczaj na kontroli 6 tygodni po porodzie pytaja czy seks juz byl i czy byly jakies problemy. Ja po cieciu praktycznie juz nie krwawilam po 6 dniach, po 14 byl nasz pierwszy raz, ale spokojnie moglabym juz 10 dnia. Nic nie bolalo itp itd. Nie polecam, bo u nas inne realia ![]() Po sn roznie zaczynaja, zalezy czy byly jakies obrazenia poporodowe i czy sie wszystko pogoilo, zazwyczaj duzo pozniej.
![]() |
#1125 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kurczę a możesz mi tą Basię na jutro pożyczyć do pomocy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pierniki zrobione jutro przyozdobię bo już dosłownie padam ![]() Mąż miał mega radochę i wycinał własne wzory czyli miałam takiego pomocnika jak niektóre z Was ![]() Idę chyba spać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Zakorzenienie
|
Mariola to jak nie jest najgorzej a są szanse wytrwać do 32 tygodni to już zawsze jakieś dobre wiadomości
![]()
#1127 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mariola Brawo za "nienajgorzej" i trzymam kciuki byście wytrwali w dwupaku jak najdłużej! ![]() Co do przytulanek to ja nawet po CC nie mogłam dłużej, chyba z 10 tygodni to trwało, już się bałam że coś nie tak i po ginach biegałam. Przez cały okres karmienia artykułem pierwszej potrzeby był żel intymny ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
mi sie baaardzo chcialo nawet w pologu i zrobilismy to juz nieale 3 tyg po porodze ale nie polecam bo bolalo jak cholera
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuje
![]() Ano widzisz Tequilla, kazdy jest inny, stad u nas mowimy, ze seks to wtedy, kiedy czlowiek czuje sie gotowym. Duzo kobiet zaczyna wpolzycie po dluzszym okresie niz 6 tygodni.
#1130 | ||
Zakorzenienie
|
Witam, witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A po co nam potem jakieś antybiotyki i niemożność kp ![]() Ale to wiedza czysto teoretyczna ![]() Idę dziś do lumpa, ale niech mnie ręka boska broni, żeby kupować małe ubranka ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale kciuki trzymam, żebyś wytrwała w tym postanowieniu ![]() dziś małż zawoził córę do przedszkola, bo moje auto w warsztacie. ale oczywiście ja musiałam wstać, obudzić towarzystwo i dopilnować, żeby nie zapomnieli zabrać odświętnego stroju Ewci na popołudniowe spotkanie opłatkowe. ledwo drzwi się za nimi zamknęły, wskoczyłam pod prysznic, a teraz czekam na dostawę świeżych bułeczek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | ||
Zakorzenienie
|
Dobrrrrrry
![]() Moja też. Podobno dopiero teraz gdy mnie nie ma, docenili, jaki kawał dobrej roboty robiłam ![]() ![]() Brawa i serdeczne gratulacje ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dbaj o siebie ![]() Zdziwiłyście mnie trochę tym, że w ciąży Wasze libido spadło. Ja, jak już wspominałam, mam dokładnie odwrotnie. Myślałam, że to naturalna reakcja, jeśli ciąża przebiega bez problemów. Czytałam gdzieś nawet, że ciężarne mają większą ochotę na seks i intensywniejsze orgazmy, ze względu na lepsze ukrwienie wszystkich strategicznych narządów. Cóż... Przynajmniej sobie poużywam przed połogiem ![]() Oglądałam wczoraj mega-paki ciuszków na allegro i po raz kolejny zdziwiło mnie, że większość ubranek dla nowo narodzonych maluszków, które wchodzą w skład zestawów to: tuniczki, fikuśne sukieneczki, dżinsy itp. Tak naprawdę niewielką część ubranek stanowią rzeczy dla mnie absolutnie podstawowe, czyli: body, pajace, śpioszki, kaftaniki. Oczywiście kupiłam i jeszcze kupię kilka ubranek "na wyjście", ale nie wydaje mi się, żeby dla takiego małego, wrażliwego ciałka były wygodne na dłuższą metę. A Wy na co stawiacie przy kompletowaniu garderoby Waszych maleństw? Miłego dnia, dziewczyny ![]() Ja dziś będę leniuchować, a wieczorem wpadają do mnie koleżanki na babski wieczór i degustację pierniczków ![]()
![]() |
#1133 | ||
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Ja zamówiłam jedną pakę ciuszków, ale były w rozmiarówce 0-6 mies. więc większość tych sukieneczek i jeansów była już na 3-6 mies. reszta taka typowo noworodkowa ![]() Wczoraj się za bardzo narobiłam, nie dałam już rady pościelić łóżka ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1134 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Limonka ja stawiam na bodziaki bo to one będą głównie na msluszku no i spodenki i bluzki ![]() ![]() Wiecie czasem mam wrażenie ze libido moze i mam ale nie dla swojego tz :/ Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Zadomowienie
|
Witam sie porannie z drogi do pl. Na A4 wiecej samochodow na polskich niz niemieckich rejestracjach
![]() Samochod obladowany, wiec decyzja o zmianie na wiekszy juz podjeta- z mala sie mie zapakujemy w zyciu w nasza skorupke. Chyba, ze z przyczepka. Mariola- dobre wiesci ![]() Tequilla- pierniczki super ![]() Asienja- duzo zdrowia dla Malej przed podroza Limonka- my sie przytulamy normalnie prawie ![]() ![]() Posciele fajniusuie. Bede sie do Was odzywac, choc mam w pl do dyspozycji tylko telefon i milion znajomych i rodziny do odwiedzenia, wiec pochwale sie moimi lupami ciuszkowymi po 30.12. Buziaki ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Witam sie porannie z drogi do pl. Na A4 wiecej samochodow na polskich niz niemieckich rejestracjach ![]() Samochod obladowany, wiec decyzja o zmianie na wiekszy juz podjeta- z mala sie mie zapakujemy w zyciu w nasza skorupke. Chyba, ze z przyczepka. Mariola- dobre wiesci ![]() Tequilla- pierniczki super ![]() Asienka- duzo zdrowia dla Malej przed podroza Limonka- my sie przytulamy normalnie prawie ![]() ![]() Posciele fajniusuie. Bede sie do Was odzywac, choc mam w pl do dyspozycji tylko telefon i milion znajomych i rodziny do odwiedzenia, wiec pochwale sie moimi lupami ciuszkowymi po 30.12. Buziaki
#1136 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wczoraj uroniłam łzy patrząc na moje ubrane drzewko świąteczne bo pomyślałam że to ostatnie takie dziewiczo nietknięte, za rok Piotruś je rozniesie ![]() ![]() ![]() No każdy ma inaczej jak widać. Przynajmniej jak wam już pisałam ja byłam nieruchliwa to i dzieciństwo przszłam jak aniołek ![]() ![]() Cytat:
Co do skurczy to wczoraj mąż masował mi długo nogę bo po 24h ból dalej był ogromny jakby mi sie skrzep zrobił. W mojej książce piszą że powinno podejść się do ściany przed snem na ok 70cm i rękami zaprzeć na ścianie zupełnie jakby się chciało robić pompki na ścianie, że nogi stoją dalej a nachylamy się do przodu maksymalnie prostując scięgna w nogach - szczególnie w łydkach. Zrobić to na 10 sek i powtórzyć ze trzy razy. Dodatkowo wiele razy stojąc podciągać palce nóg do siebie- NIE w dół, tylko do góry! I powtarzać. Podobno takie ćwiczenia mogą ustrzec przed nocnymi skurczami. Odpukać, ale w nocy nie miałam dzisiaj tego problemu. ![]() Cytat:
Cytat:
- ah Piotrusiu, bo rodziców tak nagle naszła ochota ![]() A tak serio to w mojej ksiażce nic o tym chyba nie piszą (w oczekiwaniu na dziecko) a tam mądrze piszą ![]() ![]() No i w tym połogu nie szalejcie dziewczyny bo sąsiadka ledwo wróciła ze szpitala, naszła ich ochota i mieli w jednym roku dwoje dzieci. Koleżanka z pracy ma jedno z października a teraz rodzi drugie w grudniu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do drugiego: ![]() Cytat:
![]() Nie, to ochraniacz plus prześcieadełko. Zastanawiam się właśnie nad taką samą pościelą jest u nich za 100zł. Nie wiem czy nie chcę białej ...ciągle myślę i podzieliłam zakupy bo dałam za to 123zł już. Póki co mały ma kocyk i otulaczek w którym będę go trzymała i mam ten kosz mojżesza więc tam będzie spał póki co. Pościel może poproszęw takim razie kogoś na chrzest. Korci mnie inna rzecz. Nie wiem czy widziałyscie dziewczyny coś co nazywa się falbanka do łóżeczka ?? Zakrywa się tym przestrzeń pod materacykiem żeby brzydko nie wyglądało. Mnie osobiści ejęsli jest to w dobrym guście bardzo się podoba. Mój sprzedawca właśnie takie oferuje w turkusowe groszki. To mogłoby fajnie wyglądać: ochraniacz z jednej strony ma groszki turkusoweo białe, z drugiej paseczki biało szare, prześcieradełko szaro-białe i pod spodem taka falbanka w turkusowe groszki. Wrzucam stronę z takimi typowymi amerykańskimi przegiętymi na maksa, ale generalnie chodzi o to: http://cadenlane.com/ [IMG] ![]() I bardzo dziękuję za miłe słowa na temat ochraniacza, bo wiem że jest mało kolorowy i nie w stylu wielu z nas...z dziećmi każdy ma inny gust, a skoro nasz mały ma zamieszkać póki co w naszej sypialni to postawiłam na to by tam idealnie pasował ze swoim łóżeczkiem ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Ja na chwilę tylko wpadłam, żeby się pochwalić, że u nas po wizycie wszystko ok. Poprzednio Niunia trochę naciskała główką na szyjkę i ogólnie była dosyć nisko, a teraz się wszystko unormowało, cieszę się ![]() Ale najlepsze jest to, że kompletnie zapomniałam o tej wizycie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Mariolasl, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, żeby maleństwo dotrwało przynajmniej do 32tc., a Ty postaraj się nie denerwować za mocno i dbaj o siebie. Limonko, śledzie będę robić podobnie jak w tym przepisie, który podałaś, tyle że zamiast buraków dodam jabłka. Poza tym robię jeszcze ryby z: ananasem i brzoskiwiniami (2 wersje). No i pstrąga w migdałach. Zazdroszczę Ci tej prywatnej opieki medycznej w pracy, Ty w ogóle masz dużo szczęścia ![]() Jeśli chodzi o ciuszki dla maleństwa to te najmniejsze (0-3m) obejmują: śpioszki, pajacyki, body, sweterki, ew. jakieś spodenki ale z miękkich przytulnych materiałów (flaneli, aksamitu). Te bardziej 'strojne' zostawiam na później z dokładnie tych powodów, o jakich wspominasz. Ale ja w ogóle mam zamiar stawiać bardziej na wygodę maleństwa, co oczywiście nie znaczy, że maleństwo nie będzie ładnie wyglądać. Na szczęście nie wszystkie sukieneczki itp. są niewygodne. Elunka, gratuluję umowy, zwłaszcza że w ciąży zwykle trudno o to. Pracodawcy rzadko chyba przedłużają umowy przyszłym mamusiom. Ja dziś mam w planach pieczenie ciast. A Wy? ![]()
#1140 | |||||||
Zakorzenienie
|
baja_86, asienka213, mariolasl za wizytę
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.