Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 19:57   #1111
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Uff! Ale się narobiłam. Sprzątnęłam salon, sypialnię i kuchnię. Został mi jeszcze jeden pokój i korytarz, ale chyba sobie daruję i zostawię sobie tę przyjemność na jutro, bo teraz mogłabym się licytować z Virginią, którą z nas bardziej boli kręgosłup

Wrzucam też zaległe fotki:
1. Pierniczki
2. Piwne renifery w moim wykonaniu
Co wy wszystkie tak sprzątacie? Przez was mam wyrzuty sumienia, że nic nie zrobiłam

Piękne te pierniczki i reniferki. Aż się chce piwka i zagryźć piernikiem A ja pierniczków nie piekę, bo mi się nie chce

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

Jak ktoś chce się pośmiać więcej zdjęć mojej ulubionej hostessy margaryny. Dorobili dziecku na USG broń i okulary na Rutkowskiego. Czy można osiągnąć więszy szczyt głupoty

http://www.pudelek.pl/artykul/61990/...nia_na_bojowo/
O matko

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak tam u Was z przytulankami? Praktykujecie? Bo skoro mi sie lozysko podnioslo to chyba juz bysmy mogli, bo zakaz byl tylko ze wzgledu na to... Ale gdzies czytalam ze w III trymestrze to juz nie mozna zeby nie wywolac przedwczesnego porodu?
Moje libido nieco spadło, ale staram się nie zaniedbywać tż
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 20:16   #1112
mona1
Zadomowienie

side85 gratuluję zakupu to pościel + prześcieradło?

Cytat:

Wrzucam też zaległe fotki:
1. Pierniczki
2. Piwne renifery w moim wykonaniu
ślicznie te pierniki wyglądają? w jaki sposób nakładałaś lukier ze Ci tak wszystko ładnie wyszlo
?
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Uwaga! Chwalę się: dostałam umowę nową na 5 lat
gratuluję ale nadal uważam że za Twoje poświęcenie należy Ci się na czas nieokreślony

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, co jest ze mną nie tak, ale mam totalną awersję... Jak widzę gołego... hkhem... to mi się strasznie zachciewa spać, ale to momentalnie wpadam od razu w fazę REM... Biedny tż, ale co ja poradzę Małżeństwem nie jesteśmy, więc obowiązku nie mam, tak?
Stary 2013-12-19, 20:25   #1113
teQiba
Moderator

To malo z Was sie przytula...
To i ja wytrzymam te 3 miesiace

Elunka - gratuluje
Ale tez uwazam ze na czas nieokreslony Ci sie nalezy
Stary 2013-12-19, 20:37   #1114
filupka
Rozeznanie

Cytat:
To malo z Was sie przytula...
To i ja wytrzymam te 3 miesiace
Teqiba ty się lepiej jeszcze zastanów skoro nie ma przeciwwskazań a Ty masz ochotę to...do akcji bo wiem, że po porodzie tak od razu też nie można (tak słyszałam). Więc lepiej korzystać teraz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 20:40   #1115
Tequillla
Zadomowienie

W imieniu pierniczków dziękuję za komplementy

Dzisiaj byłam w pracy na "wigilii". Bylo ok. 200 osób i chyba każdy powiedzial mi, że pięknie wyglądam . Wygląda na to, że tak po prostu wypada mówić ciężarnym przy opłatku, bo niemożliwe by każdemu tak się podobały niskie napuchnięte grubaski

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Są przecudowne .Powiedz mi czy masz jakieś urządzenie do przyozdabiania lukrem bo tak ładnie równo Ci powychodziło ?
Urządzenie do pierniczków widać na pierwszym zdjęciu - to z warkoczykami . A serio to lukier naciągam do dużej strzykawki (np. 50-tki) i wtedy się łatwo ozdabia
Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
ja wam powiem, że u nas się nigdy pierniczków nie piekło...
u nas też nie. Pieczemy je teraz 3 raz, zaczęłam kiedy Basia potrafila utrzymać wałek. Wszystkim bardzo smakują.
Cytat:
Dziewczyny, a skąd Wy wiecie czym się dzidzia wypina? Ba ja u siebie widzę tylko gulkę i za ch.. nie da się poznać, czy to ręka, noga czy inna kończyna ... W dodatku zawsze się ułożony tak samo - prawą stronę brzucha mam bardziej - z lewej pusto... więc nie widzę żadnej różnicy nigdy... :/
I tak jesteś lepsza, ja tam nawet gulki nie widze, dziecię nigdy się nie wypina. Ogólnie jest malo ruchliwe, albo ja jestem jakaś nieczuła.

Aaaaa o gruszce mialam pisac - otóż mam, kupilam przed narodzinami Basi i nie korzystałam z niej wcale, bo nie umiem . Najlepiej do katarku sprawdziła się frida i ją gorąco polecam
Stary 2013-12-19, 20:42   #1116
BeautifulLie
Zadomowienie

Dziewczyny wiem ze temat byl taki ale jeszcze raz zapytam bo chyba nasilił mi sie mózg ciążowy xD kiedy powinno sie skladac wniosek o urlop macierzyński? Przed czy po porodzie?

Wysłano za pomocą Tapatalk
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 20:53   #1117
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Co wy wszystkie tak sprzątacie? Przez was mam wyrzuty sumienia, że nic nie zrobiłam
pocieszę Cię, nie jesteś sama. niby chciałabym coś porobić, ale na chęciach się kończy. :P

co do przytulanek - u nas też posucha. niby lekarz nie mówił, żeby się wstrzymać z powodu tej skracającej się szyjki, ale w sumie nie pytaliśmy. poza tym libido na poziomie zero, do tego małż prawie miesiąc chodził chory i bez sił, więc się "nie składało".

znacie jakiś sprawdzony przepis na pierniki, które są od razu miękkie i zjadliwe? podzielcie się.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 20:57   #1118
BeautifulLie
Zadomowienie

https://www.bebiprogram.pl/konkurs-s...ommended/68645 proszę zarejestrujcie sie i odpowiedzcie na parę pytań to może dostanę ramkę na zdjęcie.

Stary 2013-12-19, 20:57   #1119
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Teqiba ty się lepiej jeszcze zastanów skoro nie ma przeciwwskazań a Ty masz ochotę to...do akcji bo wiem, że po porodzie tak od razu też nie można (tak słyszałam). Więc lepiej korzystać teraz

No ochote mam :p
Ale cykor jestem

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem ze temat byl taki ale jeszcze raz zapytam bo chyba nasilił mi sie mózg ciążowy xD kiedy powinno sie skladac wniosek o urlop macierzyński? Przed czy po porodzie?

Mozesz przed jak chcesz - maksymalnie do 14 dni po porodzie trzeba zlozyc
Stary 2013-12-19, 21:04   #1120
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
to że nie można to na pewno, połóg trwa 6 tygodni, ale wydaje mi się, że przede wszystkim się nie chce wszystko boli, oczyszcza się i to wspomnienie porodu

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
A serio to lukier naciągam do dużej strzykawki (np. 50-tki) i wtedy się łatwo ozdabia
ooo niezły patent, wypróbuję
Stary 2013-12-19, 21:08   #1121
BeautifulLie
Zadomowienie

teQiba dziękuje jestes wielka :-*

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 21:15   #1122
mariolasl
Zakorzenienie

Fajne macie pierniczki, pierniki i nowe posciele
wszystko macie fajne
Kate gratuluje duzej corki
amelka nie mam linii, w pierwszej ciazy tez nie mialam i nie przewiduje w obecnej, rozstepow tez nie mam, za to mam 6+ kg w 27 tc.
tequiba u mnie przytulanki normalnie jak zawsze
elunka grtuluje umowy

Wpadlabym wczensiej, ale pieklam ciasteczka
Dziekuje bardzo za kciuki i pozytywne fluidki
Generalnie nie jest najgorzej, dziecko rosnie, obecnie w 27tc 1d ma 800g i tendencje zwyzkowa. Ja na pewno nie bede miala duzego dziecka
Przeplywy nie wyszly najgorzej, tzn sa zredukowane, ale grunt, ze sa.
Moj gin jest zadowolony, co nie oznacza, ze uspokojony, bo widze go zowu za tydzien, w drugi dzien Swiat w szpitalu.
Troche mi to nie pasuje, bo bede gotowala duzy swiateczny obiad i mamy rocznice slubu, ale niech mu bedzie ponarzekac sobie moge. Pozniej widze go znowu 3.01 i tak co tydzien na razie az sie nie pogorszy.
Generalnie mowi, ze mam szanse dotrwac do 32 tc, co mnie ogromnie cieszy, ale oczywiscie gwarancji nikt mi nie da. Za 3 tygodnie bedzie u mnie moja Mama, wiec potem moge rodzic

Ide sie lenic
Stary 2013-12-19, 21:16   #1123
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
to że nie można to na pewno, połóg trwa 6 tygodni, ale wydaje mi się, że przede wszystkim się nie chce wszystko boli, oczyszcza się i to wspomnienie porodu
no właśnie też tak potem pomyślałam, że tak pewnie będzie więc kto może lepiej teraz korzystać

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 21:22   #1124
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie. Jaś waży 1,5 kg- dziś skończyłam 30tc. KTG wyszło dobre, nie widać skurczy. Ginka zadowolona z moich pomiarów cukru, mam pozwolenie na małe szaleństwa jedzeniowe w święta. Pytałam co dalej z cukrzycą, czy muszę rodzić w Poznaniu w klinice czy mogę w moim miejscowym szpitalu-powiedziała, że moja cukrzyca nie jest zła, nie ma przeciwwskazań żadnych abym rodziła w moim szpitalu. No i że generalnie się o mnie nie boi, bo widzi, że spokojnie do wszystkiego podchodzę, jestem rozsądna i podczas porodu sobie poradzę, także jest dobrej myśli. Szkoda, że nie spotkam jej na szpitalnym korytarzu-nie pracuje w moim szpitalu.
gratuluje udanej wizyty
Cytat:
U nas mowia inaczej
ze seks mozna wtedy, kiedy czuje sie czlowiek gotowym
Zazwyczaj na kontroli 6 tygodni po porodzie pytaja czy seks juz byl i czy byly jakies problemy.
Ja po cieciu praktycznie juz nie krwawilam po 6 dniach, po 14 byl nasz pierwszy raz, ale spokojnie moglabym juz 10 dnia. Nic nie bolalo itp itd.
Nie polecam, bo u nas inne realia
Po sn roznie zaczynaja, zalezy czy byly jakies obrazenia poporodowe i czy sie wszystko pogoilo, zazwyczaj duzo pozniej.
Stary 2013-12-19, 21:24   #1125
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję

Poza tym dotarła do mnie kolejka paczka z Gemini i już mam prawie prawie wyprawkę zakończoną
No to tak jak Ja

Cytat:

Urządzenie do pierniczków widać na pierwszym zdjęciu - to z warkoczykami . A serio to lukier naciągam do dużej strzykawki (np. 50-tki) i wtedy się łatwo ozdabia
O patrz na strzykawkę bym nie wpadła
Kurczę a możesz mi tą Basię na jutro pożyczyć do pomocy

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Fajne macie pierniczki, pierniki i nowe posciele
wszystko macie fajne
Generalnie nie jest najgorzej, dziecko rosnie, obecnie w 27tc 1d ma 800g i tendencje zwyzkowa. Ja na pewno nie bede miala duzego dziecka
Moj gin jest zadowolony, co nie oznacza, ze uspokojony, bo widze go zowu za tydzien, w drugi dzien Swiat w szpitalu.
Troche mi to nie pasuje, bo bede gotowala duzy swiateczny obiad i mamy rocznice slubu, ale niech mu bedzie ponarzekac sobie moge. Pozniej widze go znowu 3.01 i tak co tydzien na razie az sie nie pogorszy.
Generalnie mowi, ze mam szanse dotrwac do 32 tc, co mnie ogromnie cieszy, ale oczywiscie gwarancji nikt mi nie da. Za 3 tygodnie bedzie u mnie moja Mama, wiec potem moge rodzic

Ide sie lenic
Kochana super w takim razie trzymam bardzo mocno kciuki by urósł dzieciaczek jak największy

Pierniki zrobione jutro przyozdobię bo już dosłownie padam
Mąż miał mega radochę i wycinał własne wzory czyli miałam takiego pomocnika jak niektóre z Was

Idę chyba spać

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 21:29   #1126
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Mariola to jak nie jest najgorzej a są szanse wytrwać do 32 tygodni to już zawsze jakieś dobre wiadomości

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 21:48   #1127
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
znacie jakiś sprawdzony przepis na pierniki, które są od razu miękkie i zjadliwe? podzielcie się.
http://www.mojewypieki.com/przepis/p...-alpejskie----

Mariola Brawo za "nienajgorzej" i trzymam kciuki byście wytrwali w dwupaku jak najdłużej!

Co do przytulanek to ja nawet po CC nie mogłam dłużej, chyba z 10 tygodni to trwało, już się bałam że coś nie tak i po ginach biegałam. Przez cały okres karmienia artykułem pierwszej potrzeby był żel intymny . Ech te hormony

Cytat:
O patrz na strzykawkę bym nie wpadła
Kurczę a możesz mi tą Basię na jutro pożyczyć do pomocy
Podaj adres i kup stopery do uszu, bo ona ciągle mówi albo śpiewa kolędy
Stary 2013-12-19, 22:35   #1128
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:

ooo niezły patent, wypróbuję
mi sie baaardzo chcialo nawet w pologu i zrobilismy to juz nieale 3 tyg po porodze ale nie polecam bo bolalo jak cholera
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 22:35   #1129
mariolasl
Zakorzenienie

Dziewczyny dziekuje
Ano widzisz Tequilla, kazdy jest inny, stad u nas mowimy, ze seks to wtedy, kiedy czlowiek czuje sie gotowym. Duzo kobiet zaczyna wpolzycie po dluzszym okresie niz 6 tygodni.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-20, 06:29   #1130
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Witam, witam

Cytat:

Dzisiaj byłam w pracy na "wigilii". Bylo ok. 200 osób i chyba każdy powiedzial mi, że pięknie wyglądam . Wygląda na to, że tak po prostu wypada mówić ciężarnym przy opłatku, bo niemożliwe by każdemu tak się podobały niskie napuchnięte grubaski

u nas też nie. Pieczemy je teraz 3 raz, zaczęłam kiedy Basia potrafila utrzymać wałek. Wszystkim bardzo smakują.

I tak jesteś lepsza, ja tam nawet gulki nie widze, dziecię nigdy się nie wypina. Ogólnie jest malo ruchliwe, albo ja jestem jakaś nieczuła.

Aaaaa o gruszce mialam pisac - otóż mam, kupilam przed narodzinami Basi i nie korzystałam z niej wcale, bo nie umiem . Najlepiej do katarku sprawdziła się frida i ją gorąco polecam
A mnie frida brzydzi

Cytat:
Nie mam doświadczenia, ale u mnie w SR mówili, że jak ktoś chce współżyć to przez pierwsze 6 tygodni koniecznie w prezerwatywie, bo macica jest jedną wielką raną. W spermie są zawsze jakieś bakterie i bardzo łatwo coś złapać.
A po co nam potem jakieś antybiotyki i niemożność kp
Ale to wiedza czysto teoretyczna

Idę dziś do lumpa, ale niech mnie ręka boska broni, żeby kupować małe ubranka Idę szukać koszuli nocnej i tylko z tym wracam
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 06:48   #1131
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Idę dziś do lumpa, ale niech mnie ręka boska broni, żeby kupować małe ubranka Idę szukać koszuli nocnej i tylko z tym wracam
jakoś Ci nie wierzę...
ale kciuki trzymam, żebyś wytrwała w tym postanowieniu

dziś małż zawoził córę do przedszkola, bo moje auto w warsztacie. ale oczywiście ja musiałam wstać, obudzić towarzystwo i dopilnować, żeby nie zapomnieli zabrać odświętnego stroju Ewci na popołudniowe spotkanie opłatkowe.
ledwo drzwi się za nimi zamknęły, wskoczyłam pod prysznic, a teraz czekam na dostawę świeżych bułeczek

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 07:10   #1132
Limonka1987
Zakorzenienie

Dobrrrrrry

Cytat:
Ja już moją zastępczynie poznałam, średnio się sprawuje jak na razie
Moja też. Podobno dopiero teraz gdy mnie nie ma, docenili, jaki kawał dobrej roboty robiłam Lepiej późno niż wcale

Cytat:
Brawa i serdeczne gratulacje klask i:

Cytat:
ślicznie te pierniki wyglądają? w jaki sposób nakładałaś lukier ze Ci tak wszystko ładnie wyszlo
?
Wykałaczką Maczałam ją w lukrze i rysowałam po pierniczku jak długopisem.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziekuje bardzo za kciuki i pozytywne fluidki
Bardzo się cieszę, że wieści są optymistyczne i trzymam kciuki, żeby dzidzia siedziała w Twoim brzuchu jak najdłużej
Dbaj o siebie

Zdziwiłyście mnie trochę tym, że w ciąży Wasze libido spadło. Ja, jak już wspominałam, mam dokładnie odwrotnie. Myślałam, że to naturalna reakcja, jeśli ciąża przebiega bez problemów. Czytałam gdzieś nawet, że ciężarne mają większą ochotę na seks i intensywniejsze orgazmy, ze względu na lepsze ukrwienie wszystkich strategicznych narządów.
Cóż... Przynajmniej sobie poużywam przed połogiem

Oglądałam wczoraj mega-paki ciuszków na allegro i po raz kolejny zdziwiło mnie, że większość ubranek dla nowo narodzonych maluszków, które wchodzą w skład zestawów to: tuniczki, fikuśne sukieneczki, dżinsy itp. Tak naprawdę niewielką część ubranek stanowią rzeczy dla mnie absolutnie podstawowe, czyli: body, pajace, śpioszki, kaftaniki. Oczywiście kupiłam i jeszcze kupię kilka ubranek "na wyjście", ale nie wydaje mi się, żeby dla takiego małego, wrażliwego ciałka były wygodne na dłuższą metę.
A Wy na co stawiacie przy kompletowaniu garderoby Waszych maleństw?

Miłego dnia, dziewczyny
Ja dziś będę leniuchować, a wieczorem wpadają do mnie koleżanki na babski wieczór i degustację pierniczków
Stary 2013-12-20, 07:21   #1133
kate1623
Zadomowienie

Witam
Cytat:
Podaj adres i kup stopery do uszu, bo ona ciągle mówi albo śpiewa kolędy
Ojej no to na świąteczną atmosferę nie możesz narzekać

Cytat:
1.Moja też. Podobno dopiero teraz gdy mnie nie ma, docenili, jaki kawał dobrej roboty robiłam Lepiej późno niż wcale

2.A Wy na co stawiacie przy kompletowaniu garderoby Waszych maleństw?
1.U mnie to samo jak pracowałam to tylko się mnie czepiano poszłam na zwolnienie zaczęto stawiać mnie za przykład w pracy

2. Ja zamówiłam jedną pakę ciuszków, ale były w rozmiarówce 0-6 mies. więc większość tych sukieneczek i jeansów była już na 3-6 mies. reszta taka typowo noworodkowa

Wczoraj się za bardzo narobiłam, nie dałam już rady pościelić łóżka mąż to robił, a mnie strasznie bolał kręgosłup i ciężko się oddychało. Przeokropnie się czułam już tak nie będę robić

Maja

Czytam
Stary 2013-12-20, 07:23   #1134
BeautifulLie
Zadomowienie

Dzień dobry

Limonka ja stawiam na bodziaki bo to one będą głównie na msluszku no i spodenki i bluzki takie żeby maluszkowi bylo wygodnie

Wiecie czasem mam wrażenie ze libido moze i mam ale nie dla swojego tz :/

Stary 2013-12-20, 08:26   #1135
Trisdom
Zadomowienie

Witam sie porannie z drogi do pl. Na A4 wiecej samochodow na polskich niz niemieckich rejestracjach
Samochod obladowany, wiec decyzja o zmianie na wiekszy juz podjeta- z mala sie mie zapakujemy w zyciu w nasza skorupke. Chyba, ze z przyczepka.

Mariola- dobre wiesci trzymamy kciuki dalej

Tequilla- pierniczki super

Asienja- duzo zdrowia dla Malej przed podroza

Limonka- my sie przytulamy normalnie prawie Libido mam wyzsze niz w I trymestrze i zadnych przeciwwskazan

Posciele fajniusuie.

Bede sie do Was odzywac, choc mam w pl do dyspozycji tylko telefon i milion znajomych i rodziny do odwiedzenia, wiec pochwale sie moimi lupami ciuszkowymi po 30.12. Buziaki

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Witam sie porannie z drogi do pl. Na A4 wiecej samochodow na polskich niz niemieckich rejestracjach
Samochod obladowany, wiec decyzja o zmianie na wiekszy juz podjeta- z mala sie mie zapakujemy w zyciu w nasza skorupke. Chyba, ze z przyczepka.

Mariola- dobre wiesci trzymamy kciuki dalej

Tequilla- pierniczki super

Asienka- duzo zdrowia dla Malej przed podroza

Limonka- my sie przytulamy normalnie prawie Libido mam wyzsze niz w I trymestrze i zadnych przeciwwskazan

Posciele fajniusuie.

Bede sie do Was odzywac, choc mam w pl do dyspozycji tylko telefon i milion znajomych i rodziny do odwiedzenia, wiec pochwale sie moimi lupami ciuszkowymi po 30.12. Buziaki
Stary 2013-12-20, 08:37   #1136
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Po imprezie przedszkolnej donoszę Nasze dzieci pięknie przedstawiły uroczystość, a gdy dziewczynki śpiewały kolędy, to łzy miałam w oczach (te hormony) Jako jedyna z rodziców miałam przywileje, bo wszyscy gnieźdźili się na dziecinnych drewanianych krzesełkach a ja dostałam duże miękkie krzesło Pani poinformowała mnie, ze wszyscy się doskonale orientują w naszej sytuacji, bo Marcel tak się cieszy z rodzeństwa, że ciągle o tym opowiada
ale słodko że mały Marcel tak sie cieszy
Ja wczoraj uroniłam łzy patrząc na moje ubrane drzewko świąteczne bo pomyślałam że to ostatnie takie dziewiczo nietknięte, za rok Piotruś je rozniesie Mój tato co roku robi szopki bożonarodzeniowe (pół góral z niego z Wadowic to i tradycje tam mają takie) i robi je coraz wymyślniejsze i na przyszły rok robi taką żeby figurki się ruszały A mój mąz tylko się śmieje i mówi że Piotruś tylko do niej podejdze od razu wszystkim głowy powyrywa i do buzi wsadzi

Cytat:

wow, super masz, przy moim łożysku, dla mnie to jakieś science fiction
No każdy ma inaczej jak widać. Przynajmniej jak wam już pisałam ja byłam nieruchliwa to i dzieciństwo przszłam jak aniołek Więc szykuj się na grzeczne dziecko

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie. Jaś waży 1,5 kg- dziś skończyłam 30tc. KTG wyszło dobre, nie widać skurczy. Ginka zadowolona z moich pomiarów cukru, mam pozwolenie na małe szaleństwa jedzeniowe w święta. Pytałam co dalej z cukrzycą, czy muszę rodzić w Poznaniu w klinice czy mogę w moim miejscowym szpitalu-powiedziała, że moja cukrzyca nie jest zła, nie ma przeciwwskazań żadnych abym rodziła w moim szpitalu. No i że generalnie się o mnie nie boi, bo widzi, że spokojnie do wszystkiego podchodzę, jestem rozsądna i podczas porodu sobie poradzę, także jest dobrej myśli. Szkoda, że nie spotkam jej na szpitalnym korytarzu-nie pracuje w moim szpitalu.

side85 ja nie mam aż takich skurczów w łydkach,a le zdarzyły mi się kilka razy, nie powiem. Mi pomaga stanie na tej nodze, choć to często mega trudne, bo ból silny, musze się sciany trzymać i staję na tej jednej nodze wtedy i od razu przechodzi
Gratulacje za takiego dużego kurczaczka w brzuszku!

Co do skurczy to wczoraj mąż masował mi długo nogę bo po 24h ból dalej był ogromny jakby mi sie skrzep zrobił.
W mojej książce piszą że powinno podejść się do ściany przed snem na ok 70cm i rękami zaprzeć na ścianie zupełnie jakby się chciało robić pompki na ścianie, że nogi stoją dalej a nachylamy się do przodu maksymalnie prostując scięgna w nogach - szczególnie w łydkach. Zrobić to na 10 sek i powtórzyć ze trzy razy. Dodatkowo wiele razy stojąc podciągać palce nóg do siebie- NIE w dół, tylko do góry! I powtarzać. Podobno takie ćwiczenia mogą ustrzec przed nocnymi skurczami. Odpukać, ale w nocy nie miałam dzisiaj tego problemu.

Cytat:

Cytat:
Dziewczyny, a jak tam u Was z przytulankami? Praktykujecie? Bo skoro mi sie lozysko podnioslo to chyba juz bysmy mogli, bo zakaz byl tylko ze wzgledu na to... Ale gdzies czytalam ze w III trymestrze to juz nie mozna zeby nie wywolac przedwczesnego porodu?
Cytat:
A szczerze to nie przyszło mi do głowy, że można urodzić w 30 tyg z powodu bzykanka
- mamo, dlaczego byłem chrześniakiem
- ah Piotrusiu, bo rodziców tak nagle naszła ochota

A tak serio to w mojej ksiażce nic o tym chyba nie piszą (w oczekiwaniu na dziecko) a tam mądrze piszą na koniec to wręcz powinno się bardzo często żeby poród wywołać Posukam jeszcze...

No i w tym połogu nie szalejcie dziewczyny bo sąsiadka ledwo wróciła ze szpitala, naszła ich ochota i mieli w jednym roku dwoje dzieci. Koleżanka z pracy ma jedno z października a teraz rodzi drugie w grudniu I od razu mówię żadnych patologii, wykształceni ludzie których na szczęście jednych i drugich stać na to, ale psychika leżała jednej i drugiej bo nie spodziewały sie tego...

Cytat:
B
Dziewczyny, a skąd Wy wiecie czym się dzidzia wypina? Ba ja u siebie widzę tylko gulkę i za ch.. nie da się poznać, czy to ręka, noga czy inna kończyna ... W dodatku zawsze się ułożony tak samo - prawą stronę brzucha mam bardziej - z lewej pusto... więc nie widzę żadnej różnicy nigdy...

Ja nie wiem, co jest ze mną nie tak, ale mam totalną awersję... Jak widzę gołego... hkhem... to mi się strasznie zachciewa spać, ale to momentalnie wpadam od razu w fazę REM... Biedny tż, ale co ja poradzę Małżeństwem nie jesteśmy, więc obowiązku nie mam, tak?
Ja wczoraj po prostu pierwszy raz czułam tak wyraźnie mała nóżkę To było cudowne, pierwszy raz widziałam tak szczęśliwego męża Odwrócił sie potem w łózku i mówi że musi szybko zasnąć i będzie śnił o tej maluśkiej nóżce Tak generalnie to myślę że czuję przeważnie właśnie taką kulkę i to będzie kręgosłup bo mały jest zwinięty w kulkę trochę zawsze tak wygląda na USG i tylko taki zawinięty kręgosłup a to on mi się przemieszcza po brzuchu. Na dole to ewidentnie czuję nóżi, bo skoro jego głowa siedzi prawie że między moimi nogami to to muszą być bokserskie ruchy

Co do drugiego:

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie, nie bylam tym razem u swojego lekarza tylko u innego i przeleciala migiem Nawet nie zdazylam zapytac ile wazy, czy na 100% dziewczynka.
Gratuluję wizyty I trzymaj się dzielnie nie daj się chorobie!

Cytat:
side85 gratuluję zakupu to pościel + prześcieradło?
Nie, to ochraniacz plus prześcieadełko. Zastanawiam się właśnie nad taką samą pościelą jest u nich za 100zł. Nie wiem czy nie chcę białej ...ciągle myślę i podzieliłam zakupy bo dałam za to 123zł już. Póki co mały ma kocyk i otulaczek w którym będę go trzymała i mam ten kosz mojżesza więc tam będzie spał póki co. Pościel może poproszęw takim razie kogoś na chrzest. Korci mnie inna rzecz. Nie wiem czy widziałyscie dziewczyny coś co nazywa się falbanka do łóżeczka ?? Zakrywa się tym przestrzeń pod materacykiem żeby brzydko nie wyglądało. Mnie osobiści ejęsli jest to w dobrym guście bardzo się podoba. Mój sprzedawca właśnie takie oferuje w turkusowe groszki. To mogłoby fajnie wyglądać: ochraniacz z jednej strony ma groszki turkusoweo białe, z drugiej paseczki biało szare, prześcieradełko szaro-białe i pod spodem taka falbanka w turkusowe groszki.
Wrzucam stronę z takimi typowymi amerykańskimi przegiętymi na maksa, ale generalnie chodzi o to:
http://cadenlane.com/
[IMG][/IMG]

I bardzo dziękuję za miłe słowa na temat ochraniacza, bo wiem że jest mało kolorowy i nie w stylu wielu z nas...z dziećmi każdy ma inny gust, a skoro nasz mały ma zamieszkać póki co w naszej sypialni to postawiłam na to by tam idealnie pasował ze swoim łóżeczkiem
Stary 2013-12-20, 08:51   #1137
pola_m
Wtajemniczenie

cześć

Ja na chwilę tylko wpadłam, żeby się pochwalić, że u nas po wizycie wszystko ok. Poprzednio Niunia trochę naciskała główką na szyjkę i ogólnie była dosyć nisko, a teraz się wszystko unormowało, cieszę się

Ale najlepsze jest to, że kompletnie zapomniałam o tej wizycie Tzn pamiętałam rano, ale potem mąż wrócił wcześniej z pracy, i zrobiło się tak miło, i poszedł po zakupy. Ja wtedy zajrzałam do Was i mi się przypomniało - o 16.30 (a wizyta na 17). Szybki telefon do męża, wrócił, ja zdążyłam się wybrać o poleciałam na metro i nawet byłam 4 minuty przed czasem
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-20, 08:52   #1138
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

Nie, to ochraniacz plus prześcieadełko. Zastanawiam się właśnie nad taką samą pościelą jest u nich za 100zł. Nie wiem czy nie chcę białej ...ciągle myślę i podzieliłam zakupy bo dałam za to 123zł już. Póki co mały ma kocyk i otulaczek w którym będę go trzymała i mam ten kosz mojżesza więc tam będzie spał póki co. Pościel może poproszęw takim razie kogoś na chrzest. Korci mnie inna rzecz. Nie wiem czy widziałyscie dziewczyny coś co nazywa się falbanka do łóżeczka ?? Zakrywa się tym przestrzeń pod materacykiem żeby brzydko nie wyglądało. Mnie osobiści ejęsli jest to w dobrym guście bardzo się podoba. Mój sprzedawca właśnie takie oferuje w turkusowe groszki. To mogłoby fajnie wyglądać: ochraniacz z jednej strony ma groszki turkusoweo białe, z drugiej paseczki biało szare, prześcieradełko szaro-białe i pod spodem taka falbanka w turkusowe groszki.
Wrzucam stronę z takimi typowymi amerykańskimi przegiętymi na maksa, ale generalnie chodzi o to:
http://cadenlane.com/
[IMG][/IMG]

I bardzo dziękuję za miłe słowa na temat ochraniacza, bo wiem że jest mało kolorowy i nie w stylu wielu z nas...z dziećmi każdy ma inny gust, a skoro nasz mały ma zamieszkać póki co w naszej sypialni to postawiłam na to by tam idealnie pasował ze swoim łóżeczkiem
Bardzo ładne Ja w moim zestawie też mam falbankę fajna sprawa

Maja

Czytam
Stary 2013-12-20, 08:53   #1139
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Mariolasl
, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, żeby maleństwo dotrwało przynajmniej do 32tc., a Ty postaraj się nie denerwować za mocno i dbaj o siebie.

Limonko
, śledzie będę robić podobnie jak w tym przepisie, który podałaś, tyle że zamiast buraków dodam jabłka. Poza tym robię jeszcze ryby z: ananasem i brzoskiwiniami (2 wersje). No i pstrąga w migdałach.
Zazdroszczę Ci tej prywatnej opieki medycznej w pracy, Ty w ogóle masz dużo szczęścia . Do gina też chodzisz prywatnie z tej opieki?
Jeśli chodzi o ciuszki dla maleństwa to te najmniejsze (0-3m) obejmują: śpioszki, pajacyki, body, sweterki, ew. jakieś spodenki ale z miękkich przytulnych materiałów (flaneli, aksamitu). Te bardziej 'strojne' zostawiam na później z dokładnie tych powodów, o jakich wspominasz. Ale ja w ogóle mam zamiar stawiać bardziej na wygodę maleństwa, co oczywiście nie znaczy, że maleństwo nie będzie ładnie wyglądać. Na szczęście nie wszystkie sukieneczki itp. są niewygodne.

Elunka
, gratuluję umowy, zwłaszcza że w ciąży zwykle trudno o to. Pracodawcy rzadko chyba przedłużają umowy przyszłym mamusiom.

Ja dziś mam w planach pieczenie ciast. A Wy?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 09:13   #1140
monkaa321
Zakorzenienie

baja_86, asienka213, mariolasl za wizytę

Cytat:
Ja już moją zastępczynie poznałam, średnio się sprawuje jak na razie

Cytat:
Położna mówiła, że można, a później to nawet częściej żeby szyjkę przygotować czy jakoś tak

Cytat:

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Witajcie...znowu po długiej przerwie.
Jutro idę zrobić tą nieszczęsną glukozę, w poniedziałek podglądanie małego =) Fajnie, że przed samymi świętami się uda. Ostatnio narobił mi trochę strachu bo przez 2 dni w ogóle go nie czułam, ale dzisiaj jest już ok. U mnie 24 tc więc tłumaczyłam sobie że nie musi się jeszcze ruszać regularnie, ale mimo wszystko nerwów trochę było.

Cytat:
ciągłaś buzią? Bo ja się brzydze i nie wiem jak ja bym to miała zrobić a wolałabym kupić fride od gruszki...

Cytat:
będzie ciężko...

Cytat:
Wczoraj się za bardzo narobiłam, nie dałam już rady pościelić łóżka mąż to robił, a mnie strasznie bolał kręgosłup i ciężko się oddychało. Przeokropnie się czułam już tak nie będę robić
ja Cię podziwiam że ty tak dużo rzeczy robisz bo nie odpoczywasz prawie w ogóle dobrze że przeszło
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości