|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
ja bym powiedziała
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2013-12-19 o 15:39 |
|
|
|
|
#1922 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
tulę mocno ![]() Ja bym powiedziała rodzicom. Na pewno zrozumieją i będą starali się wspierać Ciebie w tej chwili. |
|
|
|
|
#1923 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1924 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nawet nie wiem co Ci jeszcze napisać...to jest straszne !!! Jeżeli nie chcesz jechać do rodziców na święta to bym im powiedziała. Cytat:
ciekawa jestem jaki numer wywinęła Twoja siostra/brat? a jak na to zareagowali rodzice już wiedzą ?Wiecie co mój ojciec....po prostu nie mam na niego słów....nie dość, że taką akcję urządził nam w nocy to jeszcze na zakupach na które poprosił mnie, żebym z nim pojechała zachowywał się w stosunku do mnie jak kretyn...z tego wszystkiego się popłakałam i powiedziałam, żeby odwiózł mnie do babci...jutro pójdę sama i wszystko sama kupie wezmę tylko brata żeby mi pomógł z zakupami bo trochę tego będzie a z ojcem już nigdzie nie jadę!!! A potem wszyscy mi się dziwią, że nie potrafię do niego mówić tato....lżej mi że wam to napisałam. |
|||
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co nie mam ochoty nawet o tym opowiadać bo na każdym kroku co zrobię to jest źle albo na mnie krzyczy a ja się denerwuje...mówię ojciec.
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem. mój w pierwszej ciąży też był dla mnie surowy i wiecznie po mnie krzyczał
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle, że ojciec pomagał mi remontować mieszkanie, robić zakupy remontowe jak byłam w ciąży i strasznie wyładowywał się na mnie wtedy.
|
|
#1930 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
! A z Tatą to masz przeboje... Szkoda, że kiedyś człowiek zapomina o tym jak bardzo kochał swoje dzieci... Trzymaj się w tej całej sytuacji dzielnie Cytat:
Nawet nie chcę myśleć, bo jak Ty poznasz płeć to ja już będę w... o cholera, prawie 30 tc ![]() Cytat:
Cytat:
Mnóstwa wytrwałości ![]() Cytat:
Rozumiem, że to pełna niespodzianka?
|
|
#1931 |
|
Konto usunięte
|
Hej.
Zupka sie gotuje, a ja leże. Drugi dzień bolą mnie jajniki, a wczoraj dziewczyna z pracy mnie zaraziła. Przylazła z goraczka do pracy. Teraz mnie rozkłada, już mam zawalone gardło i totalnie nie wiem co brać. ![]() Maciejka tak mi przykro kochanie. |
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
na szczęście jutro
![]() Cytat:
![]() rybę grecką już prawie kończę ufff...
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka bardzo mi przykro
|
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Zubi
własny ojciec strasznie współczuję... ja mam nawet lepsze relacje z tatą niż z mamą tylko nie mam brata. Nie rozumiem takiego wyróżniania dzieci wg płci ![]() melduję że choinka stoi. Dwa razy nam rypneła musieliśmy ją przywiązać ciastek nie udekorowałam nie mam siły a teraz spaaaaaać
|
#1935 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pij więcej wody i troszkę więcej jedz błonnika - jogurt naturalny + musli. Cytat:
czytaj o komplikacjach gdy jest mało wód płodowych Cytat:
jest mi bardzo przykro Nawet nie wiem co napisać... Trzymaj się Kochanie Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka widzialam na staraczkowym
trzymaj sie. ja tez bym powiedziala rodzicom, na pewno nie beda naciskac, zrozumieją i Cie beda wspieracCytat:
Juliette postaram sie pic wiecej wody dziewczyny padam z nog. bylam po prezenty a potem stałam dlugo w kuchni przy obiadokolacji. nie dam rady wstawic zdjec, bedziecie bardzo złe? ide spac jutro wrzuce |
|
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie dziewczyny najgorsze jest to, że moja mama jest po udarze i boję się, że źle zareaguje na tą wiadomość tj. Ja wiem, że źle zareaguje, ale, żeby jej się nic nie stało z tych emocji TŻ właśnie też się tego boi ...
|
|
|
|
#1939 | ||
|
Zakorzenienie
|
?Cytat:
tylko wstaw ![]() Cytat:
tak mi Cię szkoda
|
|
#1940 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zostalam w domu. Spac nie mogłam orzez to gardło, nie moge przelykać. Temp. Też mi skacze. Musze sie wyleczyc do poniedziałku. |
|
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki za gratulacje
Chwila niezapomniana, maluszek się pokazał w całej okazałości ale po chwili zasłonił twarzyczkę rączką i już potem nie mogliśmy uchwycić foty lepszej jakości. Mąż pod wrażeniem, no i była z nami teściowa. Super moment. Niezapomniany. Isabelle - wygrzej się pod kocykiem, weź paracetamol. Musisz zbić tempkę, nie możesz zbyt długo w tym stanie mieć podniesionej. Gorąca herbata z miodem i cytryną. Carmena - jestem za☠☠☠iście dumna maciejka |
|
|
|
#1942 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1943 | |
|
Konto usunięte
|
Śliczny,
my podglądamy dzis o 18.Cytat:
|
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1945 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja samej, czystej wody wypijam 2,5 litra + herbaty kilka kubków dziennie. Fajnie, że będziecie mieli nagrane na pamiątkę Nie bój się. Wszystko będzie okej. |
|
|
|
|
#1947 |
|
Konto usunięte
|
Ale mnie się więcej nie chce.
|
|
|
|
#1948 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Jakoś tak na wiosnę zerwał z dziewczyną, z którą był przez trzy lata, bo oczywiście poznał nową, to wymienił sobie na nowszy model . No i wszystko pięknie, ładnie, ale niby z tą nową laską latem mieli jakiś kryzys i co mój braciszek lowelas zrobił wtedy? Parę razy przespał się ze swoją byłą dziewczyną . A że w jego nowym związku kryzys "został zażegnany" to znów byli kochającą się parą. Ta nowa oczywiście nie wiedziała o jego skoku w bok. A poprzednia dziewczyna w październiku poinformowała mojego brata, że zostanie szczęśliwym tatusiem. Przez prawie dwa miesiące mój brat nikomu o tym nie powiedział, bo chciał mieć 100% pewności, że ciąża się utrzyma i takie tam, oczywiście cały czas wielkie love z tą nową. No ale jakiś tydzień temu spiął się w sobie i powiedział tej nowej, a teraz dwa dni temu przyjechał do rodziców i powiedział najpierw im a potem rodzeństwu. Narozrabiał nieźle, z matką dziecka nie chce być i mówi, że nie będzie, a jak dziecko się urodzi to chce zrobić badania na ojcostwo, bo twierdzi, że ona może go wrabia bo bardzo chciała, żeby do niej wrócił. No ale jak maczał gdzie nie trzeba to co się dziwi, że jest jak jest. Ta nowa dziewczyna bardzo to przeżywa, ale póki co nie zostawiła go. Nie wiem jak to będzie dalej, ale chłopak trochę sobie namieszał w życiorysie...Cytat:
Piękny
Wiktoria - 15.12.2008 r. Anna - 21.06.2014 r. Edytowane przez wik_and_ola Czas edycji: 2013-12-20 o 11:01 |
|||
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
to ja tez piję gdzieś tyle i to muszę po prostu o tym pamiętać. Bo gdyby nie to to bym piła jeszcze mniej. Muszę się poprawić nie ma co.
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma, że nie chce. Musisz pić dużo, żeby dziecię zdrowe było.
Normalnie każdy człowiek powinien wypijać 2l dziennie, a Ty nawet tego nie dostarczasz organizmowi. W ciąży zapotrzebowanie zwiększa się. Chyba nie chcesz aby dziecko miało małogłowie? Musisz się zmusić. Ja też musiałam. Piłam tyle co ty, po czym lekarz po usg stwierdził u mnie mało wód płodowych, więc kazał pić około 3l. Jak chcesz, Twój wybór. Ja bym jednak się zaczęła zmuszać. Do wody czystej , niegazowanej, mało zmineralizowanej (żywiec) dodaję pół cytryny, super smak daje, można się przyzwyczaić. ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
- zacznijcie mnie słuchać ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- "Zgodnie z normami Instytutu Żywności i Żywienia każdy z nas powinien wypijać 2-3 litry płynów dziennie. Odpowiednie spożycie płynów pozwala bowiem utrzymać prawidłową homeostazę, czyli równowagę organizmu. Dla kobiet w ciąży jest to szczególnie ważne, ponieważ dotyczy także homeostazy dziecka. Picie wody może wspierać prawidłowy rozwój płodu, jest korzystne dla zdrowia matki oraz pomaga niwelować szereg typowych dolegliwości ciążowych. W tym czasie ilość spożywanej wody powinna wzrosnąć o ok. 300 ml/dobę, a w okresie karmienia piersią nawet o 600-800 ml/dobę. Przyszła mama powinna zatem spożywać ok. 3 litrów płynów dziennie, aby zapewnić sobie i dziecku prawidłowe nawodnienie." "Właściwe spożycie płynów w czasie ciąży pomaga także przywrócić odpowiedni poziom płynu owodniowego, który odgrywa kluczową rolę dla właściwego rozwoju płodu. W przypadku, gdy matka nie spożywa wystarczającej ilości płynów, mechanizmy kompensujące niedobór mogą doprowadzić do małowodzia." Mam nadzieję, że Was to przestraszy! Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2013-12-20 o 10:15 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

Z jednej strony nie chciałabym ich martwić, a z drugiej wiem, że na chwilę obecną nie chcę świąt, nie chcę nigdzie jechać tylko byc w domu z tż. Nie bedę umiała mieć dobrego nastroju w te dni.

tulę mocno 

i do dziś nie mogę otrząsnąć się z szoku
Życie płata przeróżne figle i potrafi być bardzo zaskakujące... W każdym razie w 2014 roku moi rodzice zostaną podwójnymi dziadkami 

to moze kup mu słuchawki na święta?

czytaj o komplikacjach gdy jest mało wód płodowych
jest mi bardzo przykro
18.08.2010 - zaręczyny
- zacznijcie mnie słuchać