Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 22:27   #3811
ejani
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Hej kochane, dziś się nie udzielałam bo wreszcie i mi trochę energii przyszło (plus 2h drzemki) i działałam w kuchni -zupa, kebab, galaretki i jakieś sprzątanie...
Co do zdjęć, to goniłam Was telefonem, więc nie widzę
Jeśli chodzi o odliczanie, to do terminu z usg- 30 dni, z om- 35

Nie mam jeszcze łóżeczka,materaca, kombinezonu (plus czapki, nad którą się jeszcze zastanawiam), wanienki i laktatora i trochę mało ubranej. no i pokój małego w proszku (jak całe mieszkanie). Torba skompletowana czeka na spakowanie

Gratuluję wszystkich dobrych wyników (Kluska, sporą masz córę!) I wieści (Perfuzja, jak wszyscy czekam na Ciebie)

Z nowości chyba zaczęły mi się przepowiadacze, a jeśli nie, to nowe dziwne bóle i bardzo puchną nogi (ciekawe, co by było latem?)

Jutro przyjeżdża nam do pomocy w panelach bratowa męża (moja przyjaciółka przy okazji) - żenada, że ja nie mogę, pojutrze kolega, potem może mój brat, więc znów pojawiła się szansa choćby na nocowanie już na Święta, więc jak się da, proszę o kciuki...

Z ciekawostek mój piernik nie jest wcale twardy jak kamień więc zaczynam się martwić, czy się dopiekł (mimo że patyczek był suchy) myślicie, że jak jutro go przełożę, będzie dobry?

W ogóle to chętnie bym go przełożyła oprócz powideł tym czymś białym (taką pianką), ale nie wiem, co to jest... Ptasie mleczko? Serek? Często jest w takich piernikach, może któraś pomoże?

A teraz padam (bo co to jest jedna drzemka w ciągu dnia?) Więc życzę wszystkim i sobie dobrej i przespanej nocy!
Stary 2013-12-19, 22:30   #3812
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczurka_2007 Pokaż wiadomość
Chyba mi smutno (przykro) i muszę sie wyżalić :/ byłam na spotkaniu z koleżanką z dawnej pracy..kawa,ploteczki i jak wiadomo zawsze człowiek dowiaduje się czegoś ciekawego o sobie..może pamiętacie, że zostawiłam swojego byłego na początku ciąży (duży dzieciak, człowiek ogromnie nieodpowiedzialny itd)..koleżanka była u fryzjerki, która jest znajomą mojego byłego..podobno ów były jest w trakcie zmieniania swojego wizerunku (włosy itd) żeby podobać się kobietom i coś zmienić w swoim życiu..ale powiedział też, że liczy na to,że po porodzie nie schudnę i będę dalej gruba (przez wodę przytyłam prawie 30 kg), wtedy nikt nie będzie mnie chciał i może zgodzę się wrócić do niego!!! Chyba zrobiło mi sie przykro nie chodzi mi absolutnie o niego, ale o fakt,że tak mogę być postrzegana,jak ktoś kto już nie ułoży sobie życia..kurczę,przed ciążą ważyłam 53 kg i bardzo bym chciała kiedyś wrócić do tej wagi, bardzo w to wierzę!! Dodam jeszcze, że na pomoc finansową byłego nie mam co liczyć..oczywiście on chce być dla małego tatusiem itd ale jak widać chłopak ma inne zmartwienia na głowie niż prawdziwą troskę o swoje dziecko..

głupi pyton z tego faceta sorka ale takie gadanie jest poniżej krytyki!
Stary 2013-12-19, 22:32   #3813
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Też mam w planie prysznic i golenie
Ja też Jeszcze planuję włosy umyć i nałożyć fluid Ale priorytetem jest golenie

Cytat:
Tak się właśnie zastanawiam czy dam radę jak zaczęłabym wcześniej rodzić sama dojechać do szpitala autem??
Dla mnie to też było oczywiste, że jak tż będzie w pracy to po prostu wsiądę w samochód i pojadę Do tej pory prowadzę i brzuch kompletnie mi nie przeszkadza. Dopiero tż uświadomił mnie, że może mnie 'nieco' boleć więc on mi na lodówkę przyczepi nr na taxi
Stary 2013-12-19, 22:33   #3814
perfuzja
Zakorzenienie

Dziewczyny, wody plodowe nie są śluzowate, prawda?

Bo wylecialo ze mnie z impetem troche (ze 2-3 lyzki) jakby bardzo rozwodnionego sluzu plodnego

Ale chyba przyjme, ze to dalsza czesc czopa
Stary 2013-12-19, 22:34   #3815
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Poniżej opis porodu: (godziny co kiedy się działo podaję orientacyjnie, ponieważ nie pamiętam dokładnie wszystkiego co do minuty):

O 5 rano wrócił TŻ z pracy, obudziłam się i poszłam na siusiu. Słyszałam jak coś 3 razy strzeliło (myślałam, że mi w kręgosłupie coś) jak się okazało, pękł pęcherz płodowy. Położyłam się na łóżku, jednak regularnie co 4 minuty czułam skurcze w krzyżu. Podniosłam się i oparłam o łóżko, czekając aż minie ból, nagle poczułam odchodzące wody. Kazałam TŻ się zbierać. Zdążyłam się wyprostować, a ze mnie chlusnęło jeszcze ze dwa razy, na ok. ze dwie szklanki wód. TŻ latał i wycierał podłogę za mną . Wzięłam szybki prysznic, bóle były już dość silne. Na porodówce byliśmy ok. 6:30.

Skurcze miałam już co 2-3 min, były jak dla mnie bardzo bolesne. Podczas każdego skurczu musiałam chodzić, nie dałam rady usiąść ani się położyć bo tak bolało. Niestety rozwarcie miałam tylko 2 cm, więc nie pozostało nic innego jak czekać mi w tych okropnych bólach. TŻ siedział ze mną cały czas, mieliśmy swój prywatny pokój porodowy, więc nikt nam nie przeszkadzał.

Po około dwóch, trzech godzinach ból był już tak silny, że praktycznie płakałam przy każdym skurczu i nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić - stać, leżeć, chodzić, klęczeć...

Dostałam od położnej zastrzyk w tyłek, czułam ból, ale wyciszyłam się i drzemałam tak z 1,5h. Kiedy zastrzyk przestał działać, położna przyniosła mi piłkę i podłączyła pod TENS (SUPER SPRAWA NA BÓLE KRZYŻOWE POLeCAM, CAŁKOWICIE MI ZNIWELOWAŁO BÓLE KRZYŻOWE, CZUŁAM TYLKO SKURCZE Z PRZODU). Skakałam na piłce dość długo, aż pojawiły się skurcze parte. Moje ciało samo zasygnalizowało mi, że to te skurcze. Wprawdzie nie czułam, parcia na kupę, ale czułam parcie w dole miednicy, przy każdym skurczu. Owe skurcze nie pojawiały się już co 2-3 minuty, ale były ciut rozłożone bardziej w czasie.
Przy tych skurczach darłam się tak, jakbym miała mega zatwardzenie , nie wiedziałam, że tak potrafię.

Przyszła położna, zbadała mnie i stwierdziła, że idziemy rodzić. Przeszłam (o własnych nogach) obok do pokoju porodowego z wanną (z której nie skorzystałam nota bene). Początkowo rodziłam w pozycji pół siedzącej, ale cięzko mi to szło baaaardzo no i bolało w tej pozycji. Ostatecznie Marcelka urodziłam na kucąco, siedząc na takim specjalnym "siedzonku" a'la nocnik <??> nie wiem jak je nazwać. A mój TŻ siedział na pufie za mną okrakiem i trzymał mocno. Mówił mi do ucha spokojnym głosem, same motywujące rzeczy. I powiem Wam, że to co on mówił sto razy bardziej mobilizowało mnie, żeby przeć z całych sił po 5 razy za jednym skurczem, niż słowa położnej w stylu "dasz radę itp.".

Parłam dwie godziny...pod koniec już tak beczałam, że szok. Co chwilę tylko pytałam sie położnej "how long..."

Czułam jak Marcela główka się wysuwa i jak położna go wyciąga. Jak wyskoczył, to miał od razu otwarte oczka i się rozglądał. Wyglądał jak mały ufoludek

Pęknięcia miałam 2 stopnia, ale wszystko ładnie Pani pozszywała, ze znieczulenie. Przyznam, że boli - ale to nic w porównaniu z porodem. Buzię od parcia - miałam tak spuchniętą jakbym tydzień piła wódkę co najmniej, jak się przejrzałam w lustrze po porodzie to nie poznałam siebie.

Najważniejsze jest to, że już godzinę po urodzeniu wstałam i normalnie chodziłam.

Kończąć mój wywód - muszę napisac najważniejsze. Kocham mojego synka od pierwszego wejrzenia, nie da się opisac takiej miłości. Nigdy czegoś takiego nie czułam i nie doświadczyłam. To najcudowniejsze co mi się mogło przytrafić. Wam też tego życzę

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-12-21 o 12:50
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 22:36   #3816
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Mi też 6 tyg, czyli za 2 tyg nasze ciąże będą już donoszone....możemy rodzić
Dostaniesz na zapęd i do roboty
Ała! No już już.... na jutro w planie jest oglądanie fotelika i śpiworka, więc może i ręczniczek się wyczaruje

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
I chyba jakaś pracę masz jeszcze napisać? Dobrze pamiętam ?

Widzę że u niektórych lajcik
Tak, terminy gonią, a ja czas na głupotach spędzam! Dziś bawiłam się cały dzień w kurę domową, wczoraj i przedwczoraj siedziałam w necie, no i zarywam bezowocnie nocki
Idę się wykąpać, umyć włosy i ogolić nogi, później dokończę podrozdział pracy, a pobudkę mam o 6, bo z rana wyjazd do gina i promotora Rany boskie, już 22:30!

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Też kiedyś tak myślałam, ale konsultowałam to z trzema niezależnymi od siebie osobami (w tym z moim stałym lekarzem z prywatnej kliniki jeszcze przed ciążą).
Myślę, że nikt by nie narażał mnie na dalsze kalectwo (ja już mam przyznany stopień niepełnosprawności), zwłaszcza, że ortopeda, który wypisał mi skierowanie na poród sn to ten sam lekarz, który ma mnie operować w ramach NFZ. Nie wierzę, by miał się tak narazić, zwłaszcza, że pracuje w szpitalu w Otwocku, w którym jako dziecko także byłam operowana (czyli wracam jako ich "stara" pacjentka).
To na pewno zależy też od stopnia zniszczenia stawów biodrowych, u mnie jeszcze nie jest tak tragicznie. I z tego bardzo się cieszę, bo najprawdopodobniej nie będę miała jeszcze endoprotezy tylko osteotomię wg Ganza
Milka, wielkie dzięki!
Dzięki Tobie jestem już trochę spokojniejsza Już mi mniej straszny poród SN.
Stary 2013-12-19, 22:37   #3817
milka-pilka
Zakorzenienie

Dla dziewczyn z Warszawy podaję namiar do dobrego ortopedy, który wykonuje badanie USG bioderek u niemowlaków:

dr n. med. Andrzej Sionek

Przyjmuje w kilku miejscach w Warszawie:
Lecznica św. Zofii przy ul. Żelaznej 90 tel: (22) 53-69-320, 322, tel kom: 600 190 433
http://www.fundacjazelazna.pl/lekarze.php
przyjmuje tam w soboty rano
koszt wizyty razem z usg to 250 zł

Babka Medica, przyjmuje tam w soboty po południu. Koszt wizyty wraz z usg (czyli konsultacja + USG) to ok. 240 zł.
tel. 22 637 50 01
http://www.babkamedica.pl/pl/nasi-le...sionek-andrzej

Centrum Medyczne Arka
http://www.cmarka.pl/kontakt/index.html
USG wraz z konsultacją kosztuje 270 zł
dr Sionek przyjmuje we wtorki
Od stycznia zmieniają siedzibę, bedą przy ul. Sokołowskiej 9 lok. 21, też Wola.

Dr Sionek pracuje w Klinice Ortopedii, Ortopedii i Traumatologii Dziecięcej C.M.K.P. Szpitalu Klinicznym im. prof. A. Grucy w Otwocku. ul. Konarskiego 13. Jest specjalistą II stopnia, chirurgiem, ortopedą, traumatologiem, "uczniem" sławnego prof. Czubaka.

Czas oczekiwania na wizytę to ok. 4 tyg.
Badanie USG bioderek powinno się zrobić najlepiej ok. 6-8 tydz. życia dziecka.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 22:42   #3818
Akkma
Zadomowienie

Shiloh piękny opis Gratuluję jeszcze raz!
Stary 2013-12-19, 22:45   #3819
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Wpadłam tylko na chwilę napisać , ze jestem po wizycie . Kacper na razie nie szykuję się do wyjścia z czego się cieszę
Szyjka mi się skróciła do 3 cm ale lekarz powiedział , że na tym etapie to dobrze .
Mały waży 2700 Dostałam leki na przeziębienie (katar i gardło ) GBS też ujemy ( miałam robiony jak test ciążowy więc w ciagu minuty poznałam wynik )
Dostałam leki na ciśnienie narazie słaba dawkę ale lekarz boi się bo powoli szło mi do góry ciśnienie . Kolejna wizyta za 2 tyg . 2 stycznia na godzinę 22
Stary 2013-12-19, 22:45   #3820
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
1. TP; za 40 dni
2. muszę wszystko poprać i poprasować (o ile ta cholerna pralka zdecyduje się działać), muszę kupić sól do oczek i to chyba wszystko

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

aaaaaa!!!!
Ty to się masz z tą swoją pralką <olaboga>
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 22:46   #3821
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Poniżej opis porodu: (godziny co kiedy się działo podaję orientacyjnie, ponieważ nie pamiętam dokładnie wszystkiego co do minuty):

jeju ale jesteś dzielna- ja bym zemdlała na bank...

super, że masz już synka przy sobie i że tż spisał się w tej najważniejszej chwili
Stary 2013-12-19, 22:49   #3822
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Shiloh piękny opis. Gratuluję jeszcze raz.

Aniołku fajnie,że w porządku,ale ta godzina nie zła
też mam 2 stycznia wizytę
Stary 2013-12-19, 22:58   #3823
selena85
Wtajemniczenie

Chyba jednak nie mogę czytać opisów porodów, bo ciarki mnie przechodzą, na skórze robi mi się gęsia skórka i słabo...
Męczarnia na maxa dla matki i dziecka...
Natura mogła to trochę łagodniej/mniej boleśnie wymyślić i zaplanować...

Horror jak dla mnie ogólnie - tyle godzin męczarni, krzyku, strachu itd....

---------
Ale Shiloh nie ulega wątpliwości spisała się na 6 !

Dzielna Kobieta!
I silny odważny Maluszek

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko na chwilę napisać , ze jestem po wizycie . Kacper na razie nie szykuję się do wyjścia z czego się cieszę
Szyjka mi się skróciła do 3 cm ale lekarz powiedział , że na tym etapie to dobrze .
Mały waży 2700 Dostałam leki na przeziębienie (katar i gardło ) GBS też ujemy ( miałam robiony jak test ciążowy więc w ciagu minuty poznałam wynik )
Dostałam leki na ciśnienie narazie słaba dawkę ale lekarz boi się bo powoli szło mi do góry ciśnienie . Kolejna wizyta za 2 tyg . 2 stycznia na godzinę 22
O kurczę, wizyta nocna to może już na noc tam zostaniecie

Mały ma super idealną wagę! Nie za mały, nie za duży, idealny.

A jki to test ciązowy na GBS? Są takie testy, że nie trzeba wieźć wymazu do labolatorium <ooo> ?
Stary 2013-12-19, 22:59   #3824
milka-pilka
Zakorzenienie

Shiloh - cudowny i wzruszający opis Łezka mi się zakręciła w oku choć wiem, że boli okrutnie to i tak nie mogę się doczekać...
I brawa dla Twojego TZta

Cytat:
Pewnie to błąd, że tak kiedyś myślałam, ale nie chciałam nic od niego..bałam się, że płacąc na dziecko będzie chciał nieograniczone wizyty itd a tego bym nie chciała. Najlepiej jakby odwiedzał małego 1 w tygodniu i tyle..to pewnie dałoby radę ustalić sądownie i nie wiem czy tak się nie skończy..widzenia,aliment y itd..

ehh najgorsze jest to, że ostatnio i tak miałam jakiegoś doła ciążowo-hormonalnego i czuje że będzie jeszcze gorzej zacznę sobie wyrzucać,że związałam się z kimś takim itd.
i naprawdę do dnia dzisiejszego nie wiem co ja w nim widziałam..ale on doskonale wiedział jak sprawić,żeby jakiś związek powstał...
Zawsze możesz złożyć pozew o alimenty i ustalenie ojcostwa.
Ja bym skonsultowała się najpierw z jakimś prawnikiem, żeby dowiedzieć się jakie w ogóle masz możliwości, nawet jeśli nie chciałabyś, by ex miał kontakt z dzieckiem.

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Milka, wielkie dzięki!
Dzięki Tobie jestem już trochę spokojniejsza Już mi mniej straszny poród SN.
Będzie dobrze
Więcej złego naszym stawom robi zbyt duża waga, dźwiganie i sporty obciążające
Ile przytyłaś podczas ciąży (jesteś wysoka, niska?)?
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 23:00   #3825
magnusia
Zakorzenienie

zapomniałam Wam powiedziec- umówiłam się z położną na 28/12 na podpisanie umowy i omówienie wszystkiego
Stary 2013-12-19, 23:00   #3826
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
(...) ..ale powiedział też, że liczy na to,że po porodzie nie schudnę i będę dalej gruba (przez wodę przytyłam prawie 30 kg), wtedy nikt nie będzie mnie chciał i może zgodzę się wrócić do niego!!! Chyba zrobiło mi sie przykro nie chodzi mi absolutnie o niego, ale o fakt,że tak mogę być postrzegana,jak ktoś kto już nie ułoży sobie życia..kurczę,przed ciążą ważyłam 53 kg i bardzo bym chciała kiedyś wrócić do tej wagi, bardzo w to wierzę!! Dodam jeszcze, że na pomoc finansową byłego nie mam co liczyć..oczywiście on chce być dla małego tatusiem itd ale jak widać chłopak ma inne zmartwienia na głowie niż prawdziwą troskę o swoje dziecko..
Co za pajac! Nie wiem co niektórzy ludzie maja w głowie. Nie martw się, przyjdzie czas, że ułożysz sobie życie z odpowiednią osobą, a on będzie mógł się jedynie oblizać. Teraz nie masz sobie co zarzucać, niekiedy tak jest, że człowiek dostrzega niektóre fakty po czasie. Nie ma sensu rozgrzebywać tego. Liczysz się Ty i maleństwo. A on łaski nie robi i tak będzie musiał płacić i nawet się nie próbuj unosić się honorem. To jego obowiązek! Teraz to przykre, ale szkoda Twoich nerwów na tak ograniczone myślenie Twojego byłego. Głowa do góry

Cytat:
Tak się właśnie zastanawiam czy dam radę jak zaczęłabym wcześniej rodzić sama dojechać do szpitala autem??
Masz, kochana odwagę w ogóle myśleć o takiej opcji Chcesz zmieniać biegi między skurczami?

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja też Jeszcze planuję włosy umyć i nałożyć fluid Ale priorytetem jest golenie
Ja też mam w planie golenie, umycie włosów i delikatnie tusz na rzęsy (wodoodporny), bo bez tego czuję się nago A jak będzie, okaże się w trakcie

Cytat:
No i pobeczałam się ze strachu i wzruszenia

Ejani, na jutro.

Perfuzja, coś czuję, że akcja szybko się rozkręci

Upadły_aniol, ekstra wieści

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
eeehehehehehe świnki z zakręconymi ogonkami hehehehe
Muszą być zabujcze hehehehe
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
mój TŻ stwierdził że takie do szpitala będą idealne
Już zmechacone, wymiętolone i wyliniałe, ale jeszcze śmigam, bo mam do nich słabość
Nie, no wystarczy, że czasem kurier albo listonosz widzi mnie w takich kapciuchach ...chociaż ...mówisz, że idealne do szpitala? To teraz mam dylemat w jaki fason uderzyć bo moje kapcie są w tym stylu :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0018 (640x583).jpg (61,4 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2013-12-19 o 23:02
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 23:03   #3827
_Shiloh_
Wtajemniczenie

chciałyście wersje hardcore

ja chcialam Wam napisac light
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 23:09   #3828
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Ja wzięłam prysznic i śmigam już w piżamie
Mąż dzwonił ze jak wszystko będzie dobrze to jutro wieczorem zjedzie, na szczęście w święta będę go miała
Żona kolegi z pracy nie miała wyjścia - on popil z kolegami( a pytał czy może i czy ona nie urodzi ) a jako że miała tylko bóle krzyżowe to sama dojechala do szpitala.

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Takiego to tylko za jaja powiesić!!!

A tak w ogóle GRUDNIÓWKI to czekamy na Was z Dorotką no i gdzie są jakieś dziewczynki?
Od jutra byłby nasz termin z usg a Dorotka skończy 6 tygodni

Olaboga to już 6 tygodni?? Kiedy to minęło...

Cytat:
Dziekujemy za opis, dzielna jestes
aż ze wzruszenia sie pobeczalam...

Co do listy 'to do'
1. 2 tygodnie
2. Rozpakowac materacyk, ubrać pościel, kupic termometr, spakować wode, kapcie i przegryzki do torby i mogę rodzić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 23:12   #3829
perfuzja
Zakorzenienie

Moze naprawdę cos zaczyna się u mnie dziać?

Pojawiły się jakieś skurcze, delikatniusie co prawda, ale moze, moze

W każdym razie idę spać póki mogę, jesli w nocy się cos nie rozkręci, to zastanowie się rano co zrobic z tymi wodami-niewodami.
Stary 2013-12-19, 23:13   #3830
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:

Ja i tak nastawiałam się na większy hardcore

Dziewczyny, kiedyś pytałam Was o podrażnienia po depilacji. Wypróbowałam maszynkę venus, którą polecałyście, ale i tak mała różnica Dalej wyłażą te przeklęte czerwone kropki Już nie mam siły na to... Po każdym goleniu później bujam się tak z tydzień z podrażnieniami. Żeby mi jeszcze brzuch mi nie zasłaniał, to pokombinowałabym z depilatorem, plastrami i pęsetką jak zawsze przed urlopem. Na porodówce będę nie dość, że pociachana, obolała to i trędowata
Ale mam dylematy ...no to sobie postękałam i idę pod prysznic

Perfuzja, idź nabierać sił, bo nie zdziwię się jak jutro już będziesz tulić maleństwo

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2013-12-19 o 23:15
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 23:14   #3831
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Takiego to tylko za jaja powiesić!!!

A tak w ogóle GRUDNIÓWKI to czekamy na Was z Dorotką no i gdzie są jakieś dziewczynki?
Od jutra byłby nasz termin z usg a Dorotka skończy 6 tygodni
Teraz w kolejce jest Perfuzja z Joszkiem, potem chyba Pilotka i ja z dziewczynkami
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 23:20   #3832
Le La
Zadomowienie

shiloh dzieki za opis. Jestes naprawde dzielna!!!! Jeszcze raz wielkie gratulacje dla calej waszej trojki!!!

isia czytalam ten opis i powiem szczerze, ze ja wychodze z zalozenia, ze ile kobiet i porodow, to tyle odczuc. Zawsze bedzie ktos, kto dany szpital i opieke chwali i ktos , kto jest totalnie niezadowolony. Przekonamy sie same Ja wychodze z zalozenia, ze bedzie ciezko, ale lepiej sie pozniej milo rozczarowac, niz nastawic sie, ze bedzie super, lekko, opieka jak w prywatnej klinice, a potem miec zderzenie z rzeczywistoscia. Zobaczymy jak bedzie, urodzic tak, czy siak trzeba

Jesli chodzi o pytanie seleny
- do terminu porodu mam 12dni
- wszystko juz przygotowane, zostalo tylko naklejki u Aleksa w pokoju ponaklejac, mamy to robic jutro

Strasznego nerwa jakos zalapalam pod wieczor, wlasciwie bez powodu grrrrr troche tesciowa dolozyla swoje 3 grosze ale juz mi pomalu przechodzi
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 23:21   #3833
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość

Już zmechacone, wymiętolone i wyliniałe, ale jeszcze śmigam, bo mam do nich słabość
Nie, no wystarczy, że czasem kurier albo listonosz widzi mnie w takich kapciuchach ...chociaż ...mówisz, że idealne do szpitala? To teraz mam dylemat w jaki fason uderzyć bo moje kapcie są w tym stylu :
Za☠☠☠iste Zrobilyby furorę na oddziale
Stary 2013-12-19, 23:22   #3834
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

W każdym razie idę spać póki mogę, jesli w nocy się cos nie rozkręci, to zastanowie się rano co zrobic z tymi wodami-niewodami.
Hmmm moze faktycznie to juz no to uciekaj do lozka, zebys byla wypoczeta i wyspana na porod
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 23:23   #3835
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Wykrakałaś sobie 19/20 grudnia! Jak już będziesz pędzić do szpitala to daj tu ciotkom znać, żebyśmy kciuki mocno trzymały
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 23:24   #3836
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:

Dzięki za opis. Tak źle nie było.
Szczerze mówiąc, mniej więcej na coś takiego się nastawiam. Najważniejsze, żeby na końcu mieć przy sobie zdrowego malucha.
Stary 2013-12-19, 23:25   #3837
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Perfuzja to oby się rozkręciło i jak pojedziesz do DN to daj znać
Stary 2013-12-19, 23:26   #3838
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Ten dzień nie mógł skończyć sie dobrze...

Mi do TP zostało 13 dni.
Muszę jeszcze rozpakować materac, wyprać pościel...
Tylko pytanie gdzie, czy tutaj w domu, czy w mieszkaniu...

Poniżej napiszę coś... co sprawia, że boję się jeszcze bardziej porodu SN.
Dziś zdarzyło się coś strasznego....
Cały czas chce mi sie płakać....
i czuję się jakbym dostała w głowę czymś ciężkim..
nie umiem znaleźć sobie miejsca.

.Kuzynka męża, miała rodzić pod koniec marca.
Miała dziś cc. Dziecko miało jeden punkt w skali. Nie przeżyło.
Trzecia ciąża. jeśli coś się dzieje.. trzeba jechac sprawdzić.... każda minuta się liczy (((( tak strasznie przykro...

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 23:30   #3839
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Mariee to smutne... Ale i tak się czasem zdarza. Życie jest brutalne,w każdych okolicznościach niestety.
Ja często gęsto panikę sieje,bo mały... Ale w sumie jestem matka i gdyby coś nie daj Boże bym przeoczyla...
Stary 2013-12-19, 23:41   #3840
perfuzja
Zakorzenienie

Jestem tak podekscytowana, ze chyba nie mam szans na zasniecie

Od godziny mam skurcze co 10 minut. Jak miesiaczkowe, poziom bólu podobny, czyli żaden prawie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości